Sirija vol. 2

Locked
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#122501 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

2604570 wrote:Nisam imao namjeru da te uvrijedim, vise sam isao na salu, izvini.

Ako ga/ih navodno placaju onda su kao platise fkn strpljivi jer savoxx ili savoxxi ne daju nikakve rezultate. Davno su prestali odlasci boraca u Siriju, a zadnji terorosticki akt je izveo ili bolje je reci pokusao izvesti Mevlid Jasarevic, a to je prije belaja u Siriji. Tako da mi je prosto nemoguce vjerovati u te price o placanju plus sto ja licno nemam dojam da je on regruter, tom analogijom bi onda ovaj forum bio gnijezdro regrutera dali za FSA ili SSA ili Hezbollah ili ostalii milion vojnih formacija u Siriji.
Odlasci su usporeni što zbog rezultata na ratištu, što zbog operacija SIPA-e i FMUP-a, a djelimično i zbog odbijanja Turske da nastavi saradnju sa daešom i ostalim bandama.
Mogao si vjerovatno upratiti u zadnjih godinu dana da je policija presrele isporuke oružja kao i razbila grupice koje su se spremale na ratišta. Da li forumski, Fb i ostali agitatori daju rezultata to je teško procijeniti ali masovno zatvaranje FB, instagram i naloge na ostalim društvenim mrežama ljudima koji agituju je dokaz da nisu ni malo bezopasni. Ovih par što su propjeveli uglavnom navode da su ih na sve naveli prije svega online sadržaji koji su svima dostupni.
Prema analizi policijskih i obavještajnih stručnjaka većina agitatora i simpatizera sa područja bivše juge su iz USK-a i Sandžaka. U okolini Sarajeva to su su Kakanj i Tarčin-Pazarić, te dio RS-a koji gravitira Tuzli.
Sniamak budaletine koja u Sarajevu puca po ambasadi je podijeljen na svim mrežama koje naginju ovom kukavičjem jajetu što nam ga ovdje valjaju saxxx i kompanije, s tim da su ga ponegdje ukrasili i informacijama da je budala šehidila, ubila par marinaca i sl besmislice.
sumirprimus

#122502 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

a ti si naravno u dodiru sa tim analizama pa ih prenosis i nama na forum jelte :lol:
ah sto volim ovaj rezim :izet:
arman1

#122503 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

sumirprimus wrote:a ti si naravno u dodiru sa tim analizama pa ih prenosis i nama na forum jelte :lol:
ah sto volim ovaj rezim :izet:
Ne nego čitam stvari koje na saffu ne možeš pročitati. Zbog posla kojim se bavim djelimično sam i profesionalno upućen u sve to.
Imaš li pojam koliko je para stiglo u BiH kad se pravila Đamija kralj fahd, a koliko je sredstava isplačeno izvođačima/dobavljačima?
sumirprimus

#122504 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ne, reci nam
arman1

#122505 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

sumirprimus wrote:ne, reci nam
Pa između 3,2 i 3,8 miliona je nestalo, tj. utrošeno, a da niko ne zna na šta. Da je i od balkanaca puno je.
sarajevoxxxx

#122506 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

arman1 wrote:
2604570 wrote:
arman1 wrote: Jednostavno. U pitanju je indoktrinacija i razvijanje terorističkih čelija(za t. akcije i podršku teroristima). Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti je i smišljen da se ovakvi ostave bez para. Oružje i vojna oprema su relativno jeftini i dostupni ali mazlume koji su spremni poduzimati terorističke aktivnosti, a posebno one koji ih "navlače" je potrebno plačati.
Dali se ti zoves Dzevad, a prezime ti pocinje sa slovom G?
Ne vrijeđam ja tebe pa nemoj ni ti mene poredeći me s tim isprdkom.
Osobe koje se kriju iza nadimaka saxx, saxxx, merkava i sl. su tu s ciljem da protežiraju ideje koje su podloga za terorističke aktivnosti kroz otvorenu podršku istim ili kroz provokaciju. Tu su ubačeni kako bi mobilisali idiote bez mozga da se pridruže kakvim daešima, usrama i sl bandama.
Naravno uz to ide ide prezentacija nas Bosanaca kao fanova pomenute gamadi, a u cilju resetovanja političkih odnosa u regionu i Evropi i kroz to direktno destabilizujući BiH.
saxxx i bratija je tu da reklamira ove nakaradne ideje podržane finansijskim sredstvnima "merhametlija" zaljevskih monarhija i njima bliskih režima, a pomenuti isprdaka(Dž. G) je tu da buče i viće "dr'ž te lopova(teroristu". S toga mislim da nebi bilo čudno da se pomenuti dodikov p(l)aćenik krije ispod nekog od nikova antisirijske bratije.

Isil i sve druge terorističke organizacije u Siriji sam i ovdje na forumu i na drugim mjestima nebrojeno puta osudio. Prvi sam pisao o Isilovim zločinima u Deir Ez-Zouru, pisao sam o zločinima FSA i Nusre. Nemam problema da svaki zločin nazovem zločinom i osudim ga ma koja strana da ga je počinila. Moji favoriti u Siriji su FSA ili vojne formacije koje se bore za slobodnu ili demokratsku Siriju. Konkretno Džejš el Izze, Džejš el Nasr u Idlibu, Liva Tevhid u Halebu dok je na čelu bio Saleh Abdulkadir, nekad ranije Džejš el Islam i Fejleq Rahman u Guti ,i to sam ovdje na forumu nebrojeno puta rekao. Nikada niti jednu formaciju Isila nisam napisao da je moj favorit. Jesam napisao da je većina ili ogroman postotak naroda i u Siriji i u Iraku prihvatio Isil. Smatram da je u redovima Isila i u Nusre u Siriji bilo preko 90 posto Sirijaca, da je režimska propaganda da su ljudi sa strane i da zaboga Amerika i Rusija sve gradove treba poravnati i sravniti sa zemljom jer tamo nema žena i djece (kako bi bilo kada su svi Isilovi ratnici stranci).

A to za ''prezentacija nas Bosanaca kao fanova pomenute gamadi, a u cilju resetovanja političkih odnosa u regionu i Evropi i kroz to direktno destabilizujući BiH'' ne vrijedi ni komentarisati.

Izvještaji meričke administracije, EU-a, jasno pokazuju koji je glavni problem našeg društva. Korupcija, nacionalizam, nepoštivanje institucija sistema i zakona, su rak rana našeg društva. Neće tebe ni Evropa ni Amerika gledati bolje ako nazoveš Asadove zločinačke pohode oslobađanjem, odakle ti to :shock:

Jasno sam rekao nekoliko puta ovdje na forumu za mene lično jedina stvar koja je meni mjerilo u Siriji je jesi li za ili protiv korupcije. Da li osuđuješ zločine ma koja strana da ih počinila i sl. Sve ostalo je nebitno, ili vremenom sve ostale razlike će nestati. Svi koji su u Siriji za poštivanje zakona, koji su protiv korupcije, podržavam ih sasvim nebitno da li je Alevit, šija, sunit, Iračanin, ili Sirijac, Rus ili Amerikanac. Jedina stvar koja me zanima kako će obavljati svoj posao, je li profesionalan, je li odgovoran.

Onaj ko je bio u Siriji prije rata zna o čemu govorim. U Siriji je korupcija bila način života. Dati novac ili mito na granici policajcu zapravo vojniku ili oficiru, je kao uplatiti taksu auto-puta, znači najnormalnija stvar, i nešto što se podrazumjeva, i tako je bilo u svim drugim institucijama, i to je glavni razlog nasilja, ili zapravo to je rezultat diktature, ili svaki sistem zasnovan na diktaturi manje-više tako izgleda, i naravno lahak je plijen bilo kojem neprijatelju. Pored takve vojske i policije ne treba ti ni Izrael, ni Zapad, ni vehabije, ne treba ti niko, pitanje je dana kada će sve nestati u paklu rata i kada će se svi međusobno poubijati.

Vezano za novac i izgradnju džamije Kralj Fahd, baš lijepo što si to spomenuo. Zašto to ne govoriš češče? Ne znam koji je iznos u pitanju, ali ako znaš više detalja baš super, prvi te podržavam da ih ovdje javno izneseš. Ja ne znam za taj slučaj, ali znam za centar saudijski princeze Dževhere u Bugojnu, i znam koji su ljudi iz SDA tada uzeli 300 000 eura od firme iz Hercegovine koja je dobila posao.
sarajevoxxxx

#122507 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Zatražena smrtna kazna za petoricu ubica Kašogija

Državni tužilac Saudijske Arabije objavio je prve rezultate obimne istrage o ubistvu novinara Džamala Kašogija.
U dokumentu se navodi da je novinar namamljen u konzulat, drogiran, ubijen i raskomadan. Njegovi su ostaci potom razbacani "na prostoru izvan konzulata".

Tužilac Saud el-Mudžeb zatražio je smrtnu kaznu za pet osoba koje sumnjiči da su naredile i počinile brutalno ubistvo.
Naveo je i da je nekadašnji savjetnik krunskog princa Mohameda bin Selmana, Saud el-Katani, pod istragom. Nije objasnio za šta ga se sumnjiči, ali je naglasio da je el-Kataniju zabranjeno napuštanje Saudijske Arabije.

Tužilac je objavio i da je ubistvo Kašogija naredio šef pregovaračkog tima koji je iz Rijada poslat u Istanbul da s njim pregovara o repatrijaciji.

U prvoj reakciji, zvanična Ankara odbacila je izvještaj saufijskog tužica kao "nezadovoljavajući".

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Ćavusolu (Cavusoglu) rekao je i da se "moraju pronaći i osuditi oni koji stoje iza ubistva".

- Vidimo da je trenutno 11 ljudi u zatvoru. Ranije je bilo uhapšeno njih 18. Ko je pustio sedam ljudi? A od ovih 11, pet se suočava s smrtnom kaznom.

Ti su ljudi ovdje unaprijed donijeli opremu kojom će raskomadati tijelo. I gdje je ono sada? Mi moramo znati jasno ko su ubice, a ko su oni koji su ih potakli na to. Ovaj se slučaj ne može zataškati - istakao je on u obra

avaz
sarajevoxxxx

#122508 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Rano jutros oko 20 osoba poginulo je u novom masakru kojeg su počinile snage međunarodne koalicije u naselju Al Suse u Deir Ez-Zouru u okolini al Bu Kemala. Većna poginulih su žene i djeca i svi su iz jedne porodice po imenu Hamid Salih Al Abdullah
(Orient News)

slike poginulih
https://www.facebook.com/21567632779793 ... ater&ifg=1
https://www.facebook.com/21567632779793 ... ater&ifg=1

Tekst od Orient news
http://ow.ly/q9cm30mD1Ej?fbclid=IwAR3NV ... n2zFywTKbA
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#122509 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

arman je jaci od celendzera
sarajevoxxxx

#122510 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Video prilog njemačke TV Sat 1 o sirijskoj porodici koja živi u Lajpcigu.

https://www.facebook.com/ayman.abdullah ... 341359797/

Porodica se sastoji od majke, oca, i 11 djece. Žive od socijale u staroj zgradi u stanu od 220 kvadrata u centru Lajpciga. Otac Muhamed mjesečnu kiriju za stan koja iznosi 1220 eura plaća Evangeličkoj Crkvi koja je vlasnik stana. Nakon što plate tu kiriju od socijale koju dobijaju otac, majka, i 11 članova porodice, ostane im 4000 eura da žive od toga. Porodica je stigla u Njemačku prije 4 godine nakon što su pobjegli iz Sirije. Po dolasku u Njemačku uspjeli su ostvariti ''spajanje porodice''. Otac se u Siriji bavio zemljoradnjom, po dolasku u Njemačku radio je u pošti i raznosio novine, međutim, nije uspio u tim poslovima zbog kako kaže slabog poznavanja njemačkog jezika. Sada roditelji zajedno sa 11 djece žive od socijale i pomoći za djecu koja mjesečno iznosi 5239 eura. Muhamedova porodica ima boravišnu vizu u Njemačkoj do 2020. godine. Sve do 2020. godine država će im uplaćivati mjesečno 5239 eura.

Reakcije građana Lajpciga na pitanje novinara o iznosu koji država plaća toj porodici:

''Ostala sam bez riječi, ta stvar se ne može opisati, mi imamo mnogo naših porodica u Njemačkoj koje su siromašne, zašto se njima ne daje tolika pomoć''.

''To je bezobrazluk, ne rade, ovdje ništa ne uplaćuju''.

''To puno košta, i društvo treba toga biti svijesno'',
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#122511 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Saudijsko-emiratsko-sudanski uhljupi nisu u stanju da naprave nikakav bitan pomak protiv Huta i saveznika u lučkom gradu Hudejda.
Kikibombona

#122512 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger_ wrote:Saudijsko-emiratsko-sudanski uhljupi nisu u stanju da naprave nikakav bitan pomak protiv Huta i saveznika u lučkom gradu Hudejda.
S druge strane, pro-americke sije iz Iraka uvode sankcije Iranu i slusaju sve sto Uncle Sam kaze. Popisase se na Iran. :D

I kmece zato sto je Rusija investirala 3.5 milijarde dolara u Kurdistan i potpisuje ugovore sa Barzanijom bez da se konsultuje sa Bagdadom.

Rosneft’s Iraqi Kurdistan oil and gas play angers Baghdad

https://www.ft.com/content/ace52dd2-4f0 ... SzqfOXU2ps

Uz to, Amerika vrsi zestok pritisak na Bagdad da naftu iz Kirkuka salju preko Kurdistana u Tursku, te da sa Kurdima dijele prihode od nafte iz Kirkuka.

Jedino je Iran totalno naguzen u cijeloj prici.
Challenger_

#122513 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Ne razumijem kakve veze tvoj upis ima sa mojim? Na temi Jemen si - po hiljaditi put - bubnuo i po hiljaditi put promašio, da Huti gube grad, da nemaju nikakve šanse itd.

Lupetaj, niko ti ne brani, forum je i za šalabajzere, ali me ne kvotaj, živ bio.

______
Kikibombona

#122514 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger_ wrote:Ne razumijem kakve veze tvoj upis ima sa mojim? Na temi Jemen si - po hiljaditi put - bubnuo i po hiljaditi put promašio, da Huti gube grad, da nemaju nikakve šanse itd.

Lupetaj, niko ti ne brani, forum je i za šalabajzere, ali me ne kvotaj, živ bio.

______
Moram pokazati kakva si neznalica.

Irak je uveo sankcije Iranu. To im je hvala. :-D

A Putin potpisuje ugovore sa Barzanijem bez da pita za dozvolu idiote iz Bagdada. I sada se sije ljute na Ruse. :lol:

Sto se tice Huta, oni su otpisani. Nemaju nijednog saveznika. Okruzeni sa svih strana. Saudi ih pokusavaju natjerati na politicku kapitulaciju. Ako ne popuste politicki, morat ce vojno. Dok Saudi ubise boga iz zraka, Iran Hutima salje dove.

I slag na tortu, Iran je popusio sankcije. Zarada od nafte se prepolovila. :izet: :D
Challenger_

#122515 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

I opet, kakve to veze ima sa tvojom netačnom i bespametnom procjenom oko Hudeide? Nikakve. Nego, mani politiku, nije to za tebe.

Je li tačno da si svojevremeno na forum.hr otvorio nalog, vozio prokurdsku priču, likovi te i tamo iscipelarili pa si se uhvatio noge?
Challenger_

#122516 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Tako mi je, javno, na temi Sirija, napisalo nekoliko forum.hr forumaša.

Je li tačno?
Kikibombona

#122517 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger_ wrote:Tako mi je, javno, na temi Sirija, napisalo nekoliko forum.hr forumaša.

Je li tačno?
Nije tacno.

Na Forum.hr sam napravio profil prije 10-ak godina, pitao nesto vezano za kompjutere. 5-6 poruka, nalog - Fucka (po uzoru na Gregora Fucku :lol: ).

Na MCM sam napisao par poruka, odmah su me banovali. I to je to. :D

I ovo sranje uzima vrijeme koje mogu kvalitetnije iskoristiti, jos mi samo fale drugi forumu. :roll:
Challenger_

#122518 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

OK.

_____

- Video star godinu dana ali ga vrijedi ponovo postaviti:

Bashar Al-Assad walking in the streeet) VISTING SUPERMARKET
ioannes

#122519 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

ovaj kiki je totalno propo...
since kirkuk.

a bio mlad... perspektivan
Nadzornik

#122520 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Challenger_ wrote:OK.

_____

- Video star godinu dana ali ga vrijedi ponovo postaviti:

Bashar Al-Assad walking in the streeet) VISTING SUPERMARKET
Ja mislim da bi ga narod ovako srdacno docekao i u Idlibu... :thumbup:

Naravno,jednoga dana ce se i to dogoditi... 8)
Nadzornik

#122521 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

ioannes wrote:ovaj kiki je totalno propo...
since kirkuk.

a bio mlad... perspektivan

Dobar je Kiki,veliki patriota i nadasve veliki zastitnik nemocnih,nezasticenih i nesvrstanih... :D
Nadzornik

#122522 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote: Na MCM sam napisao par poruka, odmah su me banovali. I to je to. :D
Znaju ljudi odmah skim imaju posla... :D

Image
Kikibombona

#122523 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Nadzornik wrote:
Kikibombona wrote: Na MCM sam napisao par poruka, odmah su me banovali. I to je to. :D
Znaju ljudi odmah skim imaju posla... :D

Image
Sta ocekivati od notornih cetnika inficiranih rusofilijom. :D
Nadzornik

#122524 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote: Sta ocekivati od notornih cetnika inficiranih rusofilijom. :D
Dobro sad,nisi ti bas omiljen ni medju svojima... :D
Kikibombona

#122525 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Nadzornik wrote:
Kikibombona wrote: Sta ocekivati od notornih cetnika inficiranih rusofilijom. :D
Dobro sad,nisi ti bas omiljen ni medju svojima... :D
Nemam ja svoje.

Imam jedino svoju porodicu, prijatelje, zene itd. :D

PS

Ne skrecite sa teme. Dajte neku prozboriti o irackim sankcijama Iranu. :lol:
Locked