arman1 wrote:2604570 wrote:arman1 wrote:
Jednostavno. U pitanju je indoktrinacija i razvijanje terorističkih čelija(za t. akcije i podršku teroristima). Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti je i smišljen da se ovakvi ostave bez para. Oružje i vojna oprema su relativno jeftini i dostupni ali mazlume koji su spremni poduzimati terorističke aktivnosti, a posebno one koji ih "navlače" je potrebno plačati.
Dali se ti zoves Dzevad, a prezime ti pocinje sa slovom G?
Ne vrijeđam ja tebe pa nemoj ni ti mene poredeći me s tim isprdkom.
Osobe koje se kriju iza nadimaka saxx, saxxx, merkava i sl. su tu s ciljem da protežiraju ideje koje su podloga za terorističke aktivnosti kroz otvorenu podršku istim ili kroz provokaciju. Tu su ubačeni kako bi mobilisali idiote bez mozga da se pridruže kakvim daešima, usrama i sl bandama.
Naravno uz to ide ide prezentacija nas Bosanaca kao fanova pomenute gamadi, a u cilju resetovanja političkih odnosa u regionu i Evropi i kroz to direktno destabilizujući BiH.
saxxx i bratija je tu da reklamira ove nakaradne ideje podržane finansijskim sredstvnima "merhametlija" zaljevskih monarhija i njima bliskih režima, a pomenuti isprdaka(Dž. G) je tu da buče i viće "dr'ž te lopova(teroristu". S toga mislim da nebi bilo čudno da se pomenuti dodikov p(l)aćenik krije ispod nekog od nikova antisirijske bratije.
Isil i sve druge terorističke organizacije u Siriji sam i ovdje na forumu i na drugim mjestima nebrojeno puta osudio. Prvi sam pisao o Isilovim zločinima u Deir Ez-Zouru, pisao sam o zločinima FSA i Nusre. Nemam problema da svaki zločin nazovem zločinom i osudim ga ma koja strana da ga je počinila. Moji favoriti u Siriji su FSA ili vojne formacije koje se bore za slobodnu ili demokratsku Siriju. Konkretno Džejš el Izze, Džejš el Nasr u Idlibu, Liva Tevhid u Halebu dok je na čelu bio Saleh Abdulkadir, nekad ranije Džejš el Islam i Fejleq Rahman u Guti ,i to sam ovdje na forumu nebrojeno puta rekao. Nikada niti jednu formaciju Isila nisam napisao da je moj favorit. Jesam napisao da je većina ili ogroman postotak naroda i u Siriji i u Iraku prihvatio Isil. Smatram da je u redovima Isila i u Nusre u Siriji bilo preko 90 posto Sirijaca, da je režimska propaganda da su ljudi sa strane i da zaboga Amerika i Rusija sve gradove treba poravnati i sravniti sa zemljom jer tamo nema žena i djece (kako bi bilo kada su svi Isilovi ratnici stranci).
A to za ''prezentacija nas Bosanaca kao fanova pomenute gamadi, a u cilju resetovanja političkih odnosa u regionu i Evropi i kroz to direktno destabilizujući BiH'' ne vrijedi ni komentarisati.
Izvještaji meričke administracije, EU-a, jasno pokazuju koji je glavni problem našeg društva. Korupcija, nacionalizam, nepoštivanje institucija sistema i zakona, su rak rana našeg društva. Neće tebe ni Evropa ni Amerika gledati bolje ako nazoveš Asadove zločinačke pohode oslobađanjem, odakle ti to
Jasno sam rekao nekoliko puta ovdje na forumu za mene lično jedina stvar koja je meni mjerilo u Siriji je jesi li za ili protiv korupcije. Da li osuđuješ zločine ma koja strana da ih počinila i sl. Sve ostalo je nebitno, ili vremenom sve ostale razlike će nestati. Svi koji su u Siriji za poštivanje zakona, koji su protiv korupcije, podržavam ih sasvim nebitno da li je Alevit, šija, sunit, Iračanin, ili Sirijac, Rus ili Amerikanac. Jedina stvar koja me zanima kako će obavljati svoj posao, je li profesionalan, je li odgovoran.
Onaj ko je bio u Siriji prije rata zna o čemu govorim. U Siriji je korupcija bila način života. Dati novac ili mito na granici policajcu zapravo vojniku ili oficiru, je kao uplatiti taksu auto-puta, znači najnormalnija stvar, i nešto što se podrazumjeva, i tako je bilo u svim drugim institucijama, i to je glavni razlog nasilja, ili zapravo to je rezultat diktature, ili svaki sistem zasnovan na diktaturi manje-više tako izgleda, i naravno lahak je plijen bilo kojem neprijatelju. Pored takve vojske i policije ne treba ti ni Izrael, ni Zapad, ni vehabije, ne treba ti niko, pitanje je dana kada će sve nestati u paklu rata i kada će se svi međusobno poubijati.
Vezano za novac i izgradnju džamije Kralj Fahd, baš lijepo što si to spomenuo. Zašto to ne govoriš češče? Ne znam koji je iznos u pitanju, ali ako znaš više detalja baš super, prvi te podržavam da ih ovdje javno izneseš. Ja ne znam za taj slučaj, ali znam za centar saudijski princeze Dževhere u Bugojnu, i znam koji su ljudi iz SDA tada uzeli 300 000 eura od firme iz Hercegovine koja je dobila posao.