Desavanja u Hrvatskoj
- dalmatinka
-
teodolit
#12252 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Hintertuxer Gletscher / Hintertux - Tirolseln wrote:teodolit wrote:
Pa i Austrija je turistička velesila...o što ti nisi upućen pa ti je čudno da netko ima turista a nema mora je samo tvoj problem.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mayrhofen - Zillertal - Tirol
Heiligenblut - Grossglockner - Kärnten
Kitzbühel - Kirchberg - Tirol
Sölden - Tirol
Serfaus - Fiss - Ladis - Tirol
Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn - Salzburger Land
Planai / Schladming - Ski amade - Steiermark
Ischgl - Tirol
Hochkönig / Maria Alm - Dienten - Mühlbach - Ski amade - Salzburger Land
Ovo je 10 najvećih skijališta u Austriji. Za koliko si ih čuo, u koliko bio? Ja svake godine odem na barem 10 dana, posjetio 6 od 10. Nije mi skijanje napeto ali mi je boarding ludilo - ima se, može se
- seln
#12253 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I ja sam ovlasteni psiholog... cijena po kompleksasu 5000 eura.teodolit wrote:Sve zemlje 10 puta veće od HR i s 10 x više stanovnika od HR, a u turizmu smo svi tu negdje.seln wrote:Ma nema, glavni steteodolit wrote:
Postoje brojke, statistika, Eurostat. I po svim pokazateljima Hrvatska jeste turistička velesila. I to i sam napokon priznaješ. To što u priču petljaš stvari tipa vojsku, politiku i migracije su irelevantne. Priča se o turizmu.
Neću se petljati u Srbe, ali Hrvati se mogu ponositi turizmom i jesu velesila. Kad bi taj ponos bio bez pokrića onda bih ti priznao da smo mitomani, ali brojke stoje iza nas. Zašto se onda ne bi ponosili?
Usput, bečani doista ljeti masovno emigriraju na jadran.![]()
Jebes Spaniju, Italiju, Francusku, Havaje...
rvacka je velesila.
Osjecas li se bolje? Je li ti ovog momenta placa porasla sa tri na cetiri tisuce kuna?
Glede moje plaće, ona je između 15 000 i 20 000 kuna. (zavisno od terena) Ovlašteni sam geodet (vidi nick) i da posla nikad više, od gradnje novih apartmana do legalizacije i rješavanja katastra i papirologije za dobijanje kategorizacije. Cijena po objektu je 5000 kuna za parcelaciju/upis i 10 000 kuna za novogradnje. Obavim 2-3 posla mjesečno i imam minimalno 15 000. Tako da se osjećam super.
Izlijecim tri mjesecno i rahaz sam.
- seln
#12254 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Kompleksas..... zivim u Austriji vec duze od deceniju. De mi malo pricaj... habenzi lojtre, vasprcenzi konj....teodolit wrote:Hintertuxer Gletscher / Hintertux - Tirolseln wrote:teodolit wrote:
Pa i Austrija je turistička velesila...o što ti nisi upućen pa ti je čudno da netko ima turista a nema mora je samo tvoj problem.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mayrhofen - Zillertal - Tirol
Heiligenblut - Grossglockner - Kärnten
Kitzbühel - Kirchberg - Tirol
Sölden - Tirol
Serfaus - Fiss - Ladis - Tirol
Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn - Salzburger Land
Planai / Schladming - Ski amade - Steiermark
Ischgl - Tirol
Hochkönig / Maria Alm - Dienten - Mühlbach - Ski amade - Salzburger Land
Ovo je 10 najvećih skijališta u Austriji. Za koliko si ih čuo, u koliko bio? Ja svake godine odem na barem 10 dana, posjetio 6 od 10. Nije mi skijanje napeto ali mi je boarding ludilo - ima se, može se
- GeeTnT
#12255 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Svira Kurtzu...a, Hrvatska gori.
-
teodolit
#12256 Re: Desavanja u Hrvatskoj
seln wrote:I ja sam ovlasteni psiholog... cijena po kompleksasu 5000 eura.teodolit wrote:Sve zemlje 10 puta veće od HR i s 10 x više stanovnika od HR, a u turizmu smo svi tu negdje.seln wrote: Ma nema, glavni ste![]()
Jebes Spaniju, Italiju, Francusku, Havaje...
rvacka je velesila.
Osjecas li se bolje? Je li ti ovog momenta placa porasla sa tri na cetiri tisuce kuna?
Glede moje plaće, ona je između 15 000 i 20 000 kuna. (zavisno od terena) Ovlašteni sam geodet (vidi nick) i da posla nikad više, od gradnje novih apartmana do legalizacije i rješavanja katastra i papirologije za dobijanje kategorizacije. Cijena po objektu je 5000 kuna za parcelaciju/upis i 10 000 kuna za novogradnje. Obavim 2-3 posla mjesečno i imam minimalno 15 000. Tako da se osjećam super.
Dokaži
Evo mog dokaza
https://image.ibb.co/jiKkPa/20170717_161849.jpg
Kompleksaš je onaj koji niti nema niti može a glumi da ima i da može.
Dokaži da nisi kompleksaš
- Sanjarko
#12257 Re: Desavanja u Hrvatskoj
U demografskom su k-rcu ko i mi, i nece bit bolje dok je nacionalizma, sovinizma, itd. Jbt govore da bi uvozili Bunjevce a pljuju po istima da su ko Siptari i da se ne mogu oni u Hrvatsko drustvo uklopit. A Albanaca u Hr ima ako se ne varam vise od 25 hiljada. Kako se oni uklopise. Slavonija je u problemima odavno, Agrokor i ide koracima imenjaka iz Bosne, itd. i jos na sve ove probleme neki iz Hr bi Bosnu poklapali i ovdje ratovali kiflu da popune. 
- seln
#12258 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I dokaze donesite, ako istinu govorite...teodolit wrote:seln wrote:I ja sam ovlasteni psiholog... cijena po kompleksasu 5000 eura.teodolit wrote:
Sve zemlje 10 puta veće od HR i s 10 x više stanovnika od HR, a u turizmu smo svi tu negdje.
Dokaži![]()
Evo mog dokaza
https://image.ibb.co/jiKkPa/20170717_161849.jpg
Kompleksaš je onaj koji niti nema niti može a glumi da ima i da može.
Dokaži da nisi kompleksaš
Sta ti je ovo, bolan? Cosak teodolita? I to je dokaz za sta?
Da te geodet unajmio da mu budes hamal i nosis prtljag?
p.s. Kompleksas je onaj koji ima potrebu da pokazuje imovno stanje nekome koga ne poznaje...
-
teodolit
#12259 Re: Desavanja u Hrvatskoj
a možda je photoshopseln wrote:teodolit wrote:I ja sam ovlasteni psiholog... cijena po kompleksasu 5000 eura.seln wrote:
Sve zemlje 10 puta veće od HR i s 10 x više stanovnika od HR, a u turizmu smo svi tu negdje.
I dokaze donesite, ako istinu govorite...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
p.s. Kompleksas je onaj koji ima potrebu da pokazuje imovno stanje nekome koga ne poznaje...
Tvrdiš da si psihijatar koji uzima 5k eura po seansi. Dokaži ili ostani lažljivo smeće od čovjeka
I nije ćošak teodolita nego laserskog skenera (cijene skeniranja ti idu od 100 000 kuna pa na više FYI
- seln
#12260 Re: Desavanja u Hrvatskoj
teodolit wrote:a možda je photoshopseln wrote:teodolit wrote:
I ja sam ovlasteni psiholog... cijena po kompleksasu 5000 eura.
I dokaze donesite, ako istinu govorite...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
p.s. Kompleksas je onaj koji ima potrebu da pokazuje imovno stanje nekome koga ne poznaje...![]()
Tvrdiš da si psihijatar koji uzima 5k eura po seansi. Dokaži ili ostani lažljivo smeće od čovjeka
E, moj nesretnice...
ja te sve vrijeme natezem ko kurvu i ti si jos uvijek raspolozen za mjerenje ciji je kurac duzi.
Sto bolan nisi postavio platnu listu, sve sa imenom prezimenom i adresom, onda bih ti vjerovao.
Dragi Allah ne uzima 5000 po seansi, ali iskompleksiranom hrvatu je to bila crvena krpa pred ocima....
pa da provjeri, morti bit' da neko zaradjuje vise od njega.
Gdje je slika mercedesa? Gdje je slika novog mobitela?
Ono, malo rasutih eura, par tisuca nemarno razbacanih na stolu?
I ONO kaze da nije iskompleksiran
Uzmi malo od tih silnih kuna koje zaradis i nadji dobrog psihoterapeuta.
- seln
#12261 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zar nije 100 000 000?teodolit wrote:
I nije ćošak teodolita nego laserskog skenera (cijene skeniranja ti idu od 100 000 kuna pa na više FYI)
Kako to da se licno prepires na forumu, ako vec toliko zaradjujes?
Zar nisi unajmio nekog dobrih zivaca i solidne retorike da to radi za tebe?
-
teodolit
#12262 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Možeš ti natezati kako hoćeš, mjeriti s lijeva ili s desna, vrijeđati, omalovažavati, pametovati koliko hoćeš, ali na kraju ostaje nepobitna činjenica, moj je veći i to za dosta ( i to te molim dobro zapamti), tako da kompleks može biti samo na tvojoj strani.seln wrote:
E, moj nesretnice...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ja te sve vrijeme natezem ko kurvu i ti si jos uvijek raspolozen za mjerenje ciji je kurac duzi.
Sto bolan nisi postavio platnu listu, sve sa imenom prezimenom i adresom, onda bih ti vjerovao.![]()
Dragi Allah ne uzima 5000 po seansi, ali iskompleksiranom hrvatu je to bila crvena krpa pred ocima....
pa da provjeri, morti bit' da neko zaradjuje vise od njega.
Gdje je slika mercedesa? Gdje je slika novog mobitela?
Ono, malo rasutih eura, par tisuca nemarno razbacanih na stolu?
I ONO kaze da nije iskompleksiran![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Uzmi malo od tih silnih kuna koje zaradis i nadji dobrog psihoterapeuta.
-
teodolit
#12263 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Prebacujem podatke iz instrumenta, a to traje li traje, a ti mi dođeš kao razbibriga (na mom matičnom forumu me baniralo na 3 dana)seln wrote:Zar nije 100 000 000?teodolit wrote:
I nije ćošak teodolita nego laserskog skenera (cijene skeniranja ti idu od 100 000 kuna pa na više FYI)
![]()
Kako to da se licno prepires na forumu, ako vec toliko zaradjujes?
Zar nisi unajmio nekog dobrih zivaca i solidne retorike da to radi za tebe?
- Mis mekinjas
#12264 Re: Desavanja u Hrvatskoj
O čemu je ovdje riječ??
O politici, ekonomiji....?
-
teodolit
#12265 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa koliko sam ja skužio, na ovoj temi je trend pljuvati po Hrvatskoj i kad ima i kad nema razloga. Valjda je lakše pljuvati po drugima nego promijeniti nešto u svojoj zemljiMis mekinjas wrote:O čemu je ovdje riječ??
- GeeTnT
#12266 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pljuvati nego sta...sve dok se ne prestane sa lazima o tisuce terorista u BiH i dok ne prestane mijesanje Zg u unutarnje ustrojstvo BIH.teodolit wrote:Pa koliko sam ja skužio, na ovoj temi je trend pljuvati po Hrvatskoj i kad ima i kad nema razloga. Valjda je lakše pljuvati po drugima nego promijeniti nešto u svojoj zemljiMis mekinjas wrote:O čemu je ovdje riječ??
-
teodolit
#12267 Re: Desavanja u Hrvatskoj
GeeTnT wrote:Pljuvati nego sta...sve dok se ne prestane sa lazima o tisuce terorista u BiH i dok ne prestane mijesanje Zg u unutarnje ustrojstvo BIH.teodolit wrote:Pa koliko sam ja skužio, na ovoj temi je trend pljuvati po Hrvatskoj i kad ima i kad nema razloga. Valjda je lakše pljuvati po drugima nego promijeniti nešto u svojoj zemljiMis mekinjas wrote:O čemu je ovdje riječ??
Pa pljuj, tko ti brani, ali pljuj po onome što je zaslužilo pljuvanje, a ne po onome u čemu smo dobri.
- Toffee karamela
#12268 Re: Desavanja u Hrvatskoj
baš i ne mogu povjerovati u ove saudijsko-trumpovske cifre ali s druge strane bilo bi mi drago da ako već tako enormno zarađujete od turizma zaštekate negdje novce i za par godina bar prepolovite onaj čudovišni vanjski dug koji je davno prešao 40 mlrteodolit wrote:
Na kraju krajeva, ove godine se predviđa da će od turizma kapnuti 13 milijardi eura, a niti kopali, niti orali.
još se sjećam svog šoka kad je prije nekoliko godina neki analitičar na tv saopštio tu cifru...u što vam odoše te silne pare?
-
Fudo387
#12269 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa nije da se bas ne primjeti u sta su potrosili lovu.Toffee karamela wrote:baš i ne mogu povjerovati u ove saudijsko-trumpovske cifre ali s druge strane bilo bi mi drago da ako već tako enormno zarađujete od turizma zaštekate negdje novce i za par godina bar prepolovite onaj čudovišni vanjski dug koji je davno prešao 40 mlrteodolit wrote:
Na kraju krajeva, ove godine se predviđa da će od turizma kapnuti 13 milijardi eura, a niti kopali, niti orali.![]()
još se sjećam svog šoka kad je prije nekoliko godina neki analitičar na tv saopštio tu cifru...u što vam odoše te silne pare?
Ceste su dobre, nice i novi aerodrom...u sta su ovi nasi klosari potrosili pare?
- Toffee karamela
#12270 Re: Desavanja u Hrvatskoj
ceste jesu poboljšali i niklo je novo krilo aerodroma ali ipak su to cifre van pameti, pogotovo za tako malu zemlju...nemoguće je sve to objasniti auto-putemFudo387 wrote:
Pa nije da se bas ne primjeti u sta su potrosili lovu.
Ceste su dobre, nice i novi aerodrom...u sta su ovi nasi klosari potrosili pare?
-
teodolit
#12271 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Lani smo zaradili nešto preko 9 milijardi eura, ove godine predviđaju do 13 milijardi.Toffee karamela wrote:baš i ne mogu povjerovati u ove saudijsko-trumpovske cifre ali s druge strane bilo bi mi drago da ako već tako enormno zarađujete od turizma zaštekate negdje novce i za par godina bar prepolovite onaj čudovišni vanjski dug koji je davno prešao 40 mlrteodolit wrote:
Na kraju krajeva, ove godine se predviđa da će od turizma kapnuti 13 milijardi eura, a niti kopali, niti orali.![]()
Dug nam je 40 milijardi, što i nije puno, 102% BDP-a, na razini jedne Belgije. Italija je na 132 Grčka je na 178, Japan na 238 itd. S tim da se nama zadnjih godina dug uredno smanjuje - samo lani smo otplatili 10% duga - sa 47 došli na 42. Zapravo smo daleko od zadužene zemlje, imamo i te kako prostora zaduživati se dalje, ako nam treba, i to po odličnim uvjetima.
- Toffee karamela
#12272 Re: Desavanja u Hrvatskoj
pa dobro ako nije vama nije ni meni.teodolit wrote: Dug nam je 40 milijardi, što i nije puno...
jugoslavija koja je imal 22 mil. stanovnika imala je dug od 20 mlrd. i do raspada narod nije prestajao psovati titu i saveznoj vladi sve po spisku zbog tog duga.
no bit će da ni milijarda više nema vrijednost koju je imala pa se sad podnosi lakše.
- dječak sa šibicama
#12273 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne mozes mjeriti Jugoslaviju i danasnje vrijeme, danas su banke uglavnom u rukama stranaca, a najvece zaduzenje je kroz kredite u bankama.
Jugoslaviji nije trebao vanjski dug, u toj drzavi se nakon Titove smrti iskudjevalo sa svime, od benzina, nafte do ulja i kafe. Nemojte vise bajki o Jugoslaviji velicanstvenoj, ustajalo se u 6 ujutro da bi se kupio narodni hljeb jer je banatski ili neki drugi bio nekoliko puta skuplji. Necu nikada zaboraviti mi ko djeca, nadignu te na raspustu u 6, trk do samoposluge stani u red i cekaj kamion sa hljebom.
Jugoslaviji nije trebao vanjski dug, u toj drzavi se nakon Titove smrti iskudjevalo sa svime, od benzina, nafte do ulja i kafe. Nemojte vise bajki o Jugoslaviji velicanstvenoj, ustajalo se u 6 ujutro da bi se kupio narodni hljeb jer je banatski ili neki drugi bio nekoliko puta skuplji. Necu nikada zaboraviti mi ko djeca, nadignu te na raspustu u 6, trk do samoposluge stani u red i cekaj kamion sa hljebom.
-
teodolit
#12274 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jugoslavija ni u svoje najbolje vrijeme nije znala iz turizma izvući niti 5 milijardi dolara. Danas Hrvatska vrti 10-ak milijardi eura godišnje. Sve zahvaljući autoputu koji je otvorio Dalmaciju. Hrvatska je gurala taj autoput još tamo '70-ih, čak skupila pare samodoprinosom, ali šipak. Važnije bilo Kosovo, JNA, bratstvo i jedinstvo, memorijalni spomenici, partijske rezidencije, podzemni bunkeri i slične nebuloze.dječak sa šibicama wrote:Ne mozes mjeriti Jugoslaviju i danasnje vrijeme, danas su banke uglavnom u rukama stranaca, a najvece zaduzenje je kroz kredite u bankama.
- Toffee karamela
#12275 Re: Desavanja u Hrvatskoj
vidim da ti je to dizanje u nevrijeme ostavilo traumu pa si zaboravio da je kriza s deficitarnim robama trajala dosta kratko a ne cijelo vrijeme od titove smrti do raspada.dječak sa šibicama wrote: Necu nikada zaboraviti mi ko djeca, nadignu te na raspustu u 6, trk do samoposluge stani u red i cekaj kamion sa hljebom.
a o razlici između pokojnice i njenih patuljastih nasljednica zaista ne vrijedi trošiti riječi. taman i da nije mogla izvući više od 5 mlrd iz turizma.