Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
arzuhal

#12251 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by arzuhal »

Kareem Abdul wrote:http://saff.ba/da-li-ce-doci-do-sukoba- ... jM_jLerSM8

Politički analitičar dr Abdullah el-Nefisi
Da li će doći do sukoba između Arapa i saveza kojeg će činiti Iran i Izrael?

Poznati arapski mislilac i politički analitičar dr. Abdullah el-Nefisi na svom Twitter profilu prokomentirao je trenutačnu situaciju i odnos snaga na Bliskom istoku, rekavši:
”Poznato je povijesno neslaganje između Arapa i Izraela, kao i između Arapa i Irana. Hoće li to dovesti do povijesnog saveza između Izraela i Irana?”

Zatim je dodao: ”Izrael ne pokazuje nikakvu nelagodu zbog sve veće iranske vojne prisutnosti u Siriji, iako se ta vojska nalazi u blizini izraelske granice. Šta li bi moga biti razlog takvog odnosa?”

:mrgreen:
Ovako isto pričaju oni šovinsti u RS-u kada se postavi pitanje negiranja ili zabrane bosanskog jezika pa vele kako Bošnjaci žele preko uvođenja bosanskog jezika da, u budućnosti, istisnu srpski jezik, nametnu bosanski svima i tako majoriziraju ostale.
Dakle: mi moramo danas da majoriziramo sve one koji bi da uče bosanski jezik da ne bi, kako mi pretpostavljamo, oni nas majorizirali nekad sutra.

Tako i ova banda vrti teze: dok Egipat i KSA i objeručke i objenoške DANAS surađuju s Izraelom (ili direktno ili preko tetke Amerike), pa onda Jordan, itd. SUTRA bi moglo doći do MOŽEBITNOG saveza Izraela ''kojeg treba zbrisat s lica zemlje" i Irana ''najvećeg izvoznika terorizma, najveće pretnje po svjeCki mir kojeg će Izrael, ako treba, unilateralno napast'' :mrgreen: Zini da ti kažem.
Arteta

#12252 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

Bosanski_kralj wrote:Za ove što se pitaju zašto smo slabi na Palestinu zamolio bih da mi nađu još jedan primjer gdje se nekog 70 godina protjeruje, ubija, zlostavlja...?
Kurdi, daleko gora situacija, ali Bosnje nista ne cine po tom pitanju, zasto?
Zato sto su na suprotnoj strani braca Turci, donijeli nam Islam, cista religija.
BHCluster

#12253 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Kareem Abdul wrote: A što su to Bošnjaci osim piskaranja po forumima napravili za "Palestinu"?

Bošnjaci glasuju za stranke koje žele ući u NATO pakt kojim upravlja najveći Izraelski prijatelj Amerika, Europsku uniju koja u potpunosti podržava Izrael.

Također je BiH priznala Izrael kao samostalnu državu.

Drugo, zašto nema Bošnjaka koji se bore na Allahovom putu protiv Izraela na frontu protiv njihove vojske? Nije li nagrada od Allaha za šehida na Njegovom putu veća od bilo kojih dunjalučkih bogatstava?

Nekoliko stotina Bošnjaka se bori u Islamskoj Državi pod komandom Abu Bakra Al-Bagdadija protiv drugih muslimana.

Zar nema niti jednoga koji se bori protiv IDF-a?
Znaci ta prica da su Bosnjaci za Palestinu samo radi religije/vjere pada u vodu. Drago mi je da smo i do tog zakljucka dosli. :thumbup:
Arteta

#12254 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

Bosanski_kralj wrote:
cyprus wrote:
Bosanski_kralj wrote:Za ove što se pitaju zašto smo slabi na Palestinu zamolio bih da mi nađu još jedan primjer gdje se nekog 70 godina protjeruje, ubija, zlostavlja...?
Da preduhitrim Kikija... Kurdi?
Eh da njih sam zaboravio, ma da se ipak u potpunosti ne može povlačiti paralela između njih i Palestine.
Naravno da ne moze, Kurdi su narod, a Palestinci su dio naroda (Arapa), tek kada su se Jevreji poceli vracati onda su skontali da se trebaju zvati Palestincima jer ce moci ljepse kmecati.
Arteta

#12255 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

Kareem Abdul wrote:
A što su to Bošnjaci osim piskaranja po forumima napravili za "Palestinu"?

Bošnjaci glasuju za stranke koje žele ući u NATO pakt kojim upravlja najveći Izraelski prijatelj Amerika, Europsku uniju koja u potpunosti podržava Izrael.

Drugo, zašto nema Bošnjaka koji se bore na Allahovom putu protiv Izraela na frontu protiv njihove vojske? Nije li nagrada od Allaha za šehida na Njegovom putu veća od bilo kojih dunjalučkih bogatstava?

Nekoliko stotina Bošnjaka se bori u Islamskoj Državi pod komandom Abu Bakra Al-Bagdadija protiv drugih muslimana.

Svi pravovjerni otisli da skidaju onog taguta s vlasti.
Arteta

#12256 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

cyprus wrote:
Ali kada govorimo o čisto našem lokalnom odnosu spram Palestine, ja sam skloniji ocijeniti da se više radi o mržnji spram Izraela (ćifuta podržanih krstašima koji maltretiraju muslimane :roll: ), nego o slabosti na Palestinu... Jeste, Palestinci prolaze kroz svojevrsnu torturu dugi niz godina, ali užasne stvari se dešavaju i mnogim mnogim drugim narodima i grupama... Međutim, gotovo ni ni jednom drugom primjeru se ne može vidjeti ta ''slabost'' kod našeg naroda... Uostalom, nije Izrael jedini krivac za situaciju u kojoj se Palestinci danas nalaze... Evo jedno pitanje (o čemu se ne govori baš tako često na ovoj temi): Zapadna Obala i Gaza do 1967. godine nisu bile okupirane - zašto do tada bar na tim ''slobodnim teritorijama'' nije bila formirana palestinska država?
Zapadnu obalu i Pojas Gaze je IDF osvojio i to bi prema osnovnom ratnom pravilo trebalo biti njihovo.
Da su htjeli mogli su protjerati ili pobiti sve Arape koji se nalaze u Izraelu i sve one koji se nalaze na Zapadnoj obali ili Pojasu Gaze ali nisu htjeli.
Rampage

#12257 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Arteta wrote:
Bosanski_kralj wrote:
Eh da njih sam zaboravio, ma da se ipak u potpunosti ne može povlačiti paralela između njih i Palestine.
Naravno da ne moze, Kurdi su narod, a Palestinci su dio naroda (Arapa), tek kada su se Jevreji poceli vracati onda su skontali da se trebaju zvati Palestincima jer ce moci ljepse kmecati.
De ti nama historičaru onda tu svoju logiku primjeni na jevreje. Šta su oni bili dok se nisu, citiram tebe, "počeli vraćati?
Rampage

#12258 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Arteta wrote:
cyprus wrote:
Ali kada govorimo o čisto našem lokalnom odnosu spram Palestine, ja sam skloniji ocijeniti da se više radi o mržnji spram Izraela (ćifuta podržanih krstašima koji maltretiraju muslimane :roll: ), nego o slabosti na Palestinu... Jeste, Palestinci prolaze kroz svojevrsnu torturu dugi niz godina, ali užasne stvari se dešavaju i mnogim mnogim drugim narodima i grupama... Međutim, gotovo ni ni jednom drugom primjeru se ne može vidjeti ta ''slabost'' kod našeg naroda... Uostalom, nije Izrael jedini krivac za situaciju u kojoj se Palestinci danas nalaze... Evo jedno pitanje (o čemu se ne govori baš tako često na ovoj temi): Zapadna Obala i Gaza do 1967. godine nisu bile okupirane - zašto do tada bar na tim ''slobodnim teritorijama'' nije bila formirana palestinska država?
Zapadnu obalu i Pojas Gaze je IDF osvojio i to bi prema osnovnom ratnom pravilo trebalo biti njihovo.
Da su htjeli mogli su protjerati ili pobiti sve Arape koji se nalaze u Izraelu i sve one koji se nalaze na Zapadnoj obali ili Pojasu Gaze ali nisu htjeli.
Mogli su ih sve protjerati ili pobiti? Aha, s te strane puše vjetar.
BHCluster

#12259 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Arteta wrote:
Kareem Abdul wrote:
A što su to Bošnjaci osim piskaranja po forumima napravili za "Palestinu"?

Svi pravovjerni otisli da skidaju onog taguta s vlasti.
Evo jos jedan znaci postigli smo konsenzus da Bosnjaci ne podrzavaju Palestinu radi religije/vjere. :thumbup:
BHCluster

#12260 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Arteta wrote:
Zar Kurdi ne pripadaju iranskoj grupi naroda?
Arteta

#12261 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

BHCluster wrote:
Arteta wrote:
Naravno, pripadaju Iranskoj GRUPI naroda?

A Iranski narodi zajedno sa Slavenima pripadaju Indoeuopskoj grupi narodi.
Arteta

#12262 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

Rampage wrote:
Arteta wrote:
cyprus wrote:
Mogli su ih sve protjerati ili pobiti? Aha, s te strane puše vjetar.
Naravno da su mogli, osvojili su njihove teritorije i imali apsolutnu vojnu nadmoc, mogli su im raditi sta hoce ali nisu htjeli, zato danas na teritoriju koji su oni osvojili ima 40% Arapa.
Arteta

#12263 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

Rampage wrote:
Arteta wrote:
Bosanski_kralj wrote:
De ti nama historičaru onda tu svoju logiku primjeni na jevreje. Šta su oni bili dok se nisu, citiram tebe, "počeli vraćati?
Ne znam sta su bili, podsjeti me koga je Hitler klao.
dezurni_ucenik

#12264 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dezurni_ucenik »

Arteta wrote:
Rampage wrote:
Arteta wrote:

Kakve veze ima Palestina sa Hitlerom ???
BHCluster

#12265 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

Arteta wrote:
BHCluster wrote:
Arteta wrote:
Naravno, pripadaju Iranskoj GRUPI naroda?

A Iranski narodi zajedno sa Slavenima pripadaju Indoeuopskoj grupi narodi.
A zar palestinci nisu bili prisutni na prostoru dansnje Palestine i Izraela prije "arabizacije"?
Kareem Abdul

#12266 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kareem Abdul »

BHCluster wrote:
Kareem Abdul wrote: A što su to Bošnjaci osim piskaranja po forumima napravili za "Palestinu"?

Znaci ta prica da su Bosnjaci za Palestinu samo radi religije/vjere pada u vodu. Drago mi je da smo i do tog zakljucka dosli. :thumbup:
Moj zaključak je da Bošnjaci ne podržavaju Palestinu već Izrael.
insomnia78

#12267 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Arteta wrote:Ne znam sta su bili, podsjeti me koga je Hitler klao.
Mislis jerusalemski muftija?
:D
Rampage

#12268 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Arteta wrote:
Rampage wrote:
Arteta wrote: Naravno da ne moze, Kurdi su narod, a Palestinci su dio naroda (Arapa), tek kada su se Jevreji poceli vracati onda su skontali da se trebaju zvati Palestincima jer ce moci ljepse kmecati.
I loptu, i stadion i utakmicu čovjek promaši:)

Ili ipak nije? Da, nisi promašio - Hitler je klao evropske jevreje zato što ga je na to nagovorio jerusalemski muftija, jel' tako:)? Da, to je ta karika koja nedostaje u ovoj čitavoj priči o jevrejima i koncentracionim logorima koje su oni otvorili za Palestince.
Arteta

#12269 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

BHCluster wrote:
A zar palestinci nisu bili prisutni na prostoru dansnje Palestine i Izraela prije "arabizacije"?
Nisu.
Postojali su FIlistejci (ahejski narod), a izraz Palestinci(semitski narod) je nastao od engleske rijeci Palestine, to je bio naziv kojeg su Englezi dali toj pokrajini za vrijeme njihovog mandata na tom podrucju.
Last edited by Arteta on 30/10/2015 11:45, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#12270 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dezurni_ucenik »

Rampage wrote:
Arteta wrote:
Rampage wrote:
I loptu, i stadion i utakmicu čovjek promaši:)

Ili ipak nije? Da, nisi promašio - Hitler je klao evropske jevreje zato što ga je na to nagovorio jerusalemski muftija, jel' tako:)? Da, to je ta karika koja nedostaje u ovoj čitavoj priči o jevrejima i koncentracionim logorima koje su oni otvorili za Palestince.
Arteta je najobicniji hejter. U 99% slucajeva lik se samo svadja i kontrira drugim forumasima. Zaobici pacijenta u sirokom luku.
Arteta

#12271 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

dezurni_ucenik wrote:

Kakve veze ima Palestina sa Hitlerom ???
Nikakve, nisam ni rekao da ima, samo sam odgovorio na pitanje ko su bili Jevreji prije povratka.
Kareem Abdul

#12272 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kareem Abdul »

Arteta wrote:
BHCluster wrote:
Nisu.
Postojali su FIlistejci (ahejski narod), a izraz Palestinci(semitski narod) je nastao od engleske rijeci Palestine, to je bio naziv kojeg su Englezi dali toj pokrajina za vrijeme njihovog mandata na tom podrucju.
Palestina je ime koji su Rimljani dali pokrajinama Judeja i Galileja nakon što su 70. god. poslije Krista protjerali sve Židove i uništili Jeruzalem.
Last edited by Kareem Abdul on 30/10/2015 11:50, edited 1 time in total.
sumirprimus

#12273 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

:skoljka: čelopalm :skoljka:
Arteta

#12274 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arteta »

Kareem Abdul wrote:
Arteta wrote:
BHCluster wrote:
Nisu.
Postojali su FIlistejci (ahejski narod), a izraz Palestinci(semitski narod) je nastao od engleske rijeci Palestine, to je bio naziv kojeg su Englezi dali toj pokrajina za vrijeme njihovog mandata na tom podrucju.
Palestina je ime koji su Rimljani dali pokrajinama Judeja i Galileja nakon što su 60. god. poslije Krista protjerali sve Židove i uništili Jeruzalem.
Jeste, moja greska, za vrijeme Rimljana je bila provincija Sirija Palestina, poenta je da je to strano ime.
sumirprimus

#12275 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

smijesna rasrpava o holi lendu.
Locked