FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cLo

#12251 Re: FC Barcelona

Post by cLo »

.
Last edited by cLo on 03/05/2014 20:52, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#12252 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Forumaši znaju za moju bezgraničnu ljubav prema Barci, ali Drogba je fucking disgrace :oops:
skenderija04

#12253 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

cLo wrote:Smije li jedno "glupo" žensko ostaviti svoje "šta ti znaš?" mišljenje na "muškoj" zoni ??? :x Moram priznati da sam razočarana komentarima Barcinih navijača na sinošnju utakmicu....Koliko pratim nogomet, ponajviše zbog te iste Barce, sve više dolazim u iskušenje da radije gledam Survivore, Farme, Velike Bratove i Trakavice kako to mojoj "kratkoj pameti" i prilići,,, Barca je bez dileme jedna dobro nauljena mašinerija koja proizvodi najbolji nogomet na svijetu,,, Međutim,,, jedan "mali" Chelsea sinoć ju je raskrinkao, raskopao, upao u sistem kao trojanski konj i oborio ga.... Zar je bitan recept? Što uvijek imate potrebu od nogometa praviti toliki sterilitet sa svim tim statistikama? Znate li vi jednostavno uživati u nogometu bez da budete ograničeni na svoju zagriženost i općinjenost jednim klubom, pri tom ne priznajući bilo kom drugom zaslugu i kvalitet.....DIDIER DROGBA je gorostas, div, tata mata, polubožanstvo, izuzetne efikasnosti, lakoće, gracioznosti...a zamislite vi takvog jednog lava nazivate "padavičarem"? Možete vi i jadnije,,, Svakako je kroz čitavu svoju karijeru nepravedno podcijenjen....Nego, ako već morate naći padavičara, možda krenuti prvo od sebe, pa zaviriti ispod sopstvenog šlica...Ko zna, možda se baš tu krije! :lol:
Dobar post. Dodji cesce na temu :thumbup: Samo, toliko elaborirati ....zar nije jednostavnije reci da ti se svidja Didier Drogba. Nisam zensko ali imas dobar ukus.
Pitarrr82

#12254 Re: FC Barcelona

Post by Pitarrr82 »

cLo wrote:Smije li jedno "glupo" žensko ostaviti svoje "šta ti znaš?" mišljenje na "muškoj" zoni ??? :x Moram priznati da sam razočarana komentarima Barcinih navijača na sinošnju utakmicu....Koliko pratim nogomet, ponajviše zbog te iste Barce, sve više dolazim u iskušenje da radije gledam Survivore, Farme, Velike Bratove i Trakavice kako to mojoj "kratkoj pameti" i prilići,,, Barca je bez dileme jedna dobro nauljena mašinerija koja proizvodi najbolji nogomet na svijetu,,, Međutim,,, jedan "mali" Chelsea sinoć ju je raskrinkao, raskopao, upao u sistem kao trojanski konj i oborio ga.... Zar je bitan recept? Što uvijek imate potrebu od nogometa praviti toliki sterilitet sa svim tim statistikama? Znate li vi jednostavno uživati u nogometu bez da budete ograničeni na svoju zagriženost i općinjenost jednim klubom, pri tom ne priznajući bilo kom drugom zaslugu i kvalitet.....DIDIER DROGBA je gorostas, div, tata mata, polubožanstvo, izuzetne efikasnosti, lakoće, gracioznosti...a zamislite vi takvog jednog lava nazivate "padavičarem"? Možete vi i jadnije,,, Svakako je kroz čitavu svoju karijeru nepravedno podcijenjen....Nego, ako već morate naći padavičara, možda krenuti prvo od sebe, pa zaviriti ispod sopstvenog šlica...Ko zna, možda se baš tu krije! :lol:

:mrgreen: :thumbup:
cLo

#12255 Re: FC Barcelona

Post by cLo »

skenderija04 wrote:
Dobar post. Dodji cesce na temu :thumbup: Samo, toliko elaborirati ....zar nije jednostavnije reci da ti se svidja Didier Drogba. Nisam zensko ali imas dobar ukus.
Mnogo mi se sviđa :D ....ali estrogeni i progesteroni nisu uticali na moj post,,, nismo mi te koje ne znaju odvojiti hormon od sive tvari :P ...Hvala ;-)
Point.

#12256 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Dojadila vise Barca i Bogu i narodu. Nisam neki ljubitelj destruktivnog fudbala a la Chelsea ali bi mi bilo drago da izbace ove Pepine skolarce.
p206

#12257 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Ljudi igraju sa 10 igrača u odbrani i nek igraju. I na to imaju pravo, što ono kažu cilj opravdava sredstvo.
Mada lično kad bi imao ekipu od toliko miliona funti, nebi sebi dozvolio da budem u tako podređenom položaju čitavu utakmicu, al hajd. Drogba jest igračina uvijek bio, ali ono sinoć mu nije trebalo. Ako mu je bio cilj da odmori saigrače ili prekine ritam, u tome baš i nije uspio, jer je Barca napravila više prilika nego što sam očekivao.
hau jes no

#12258 Re: FC Barcelona

Post by hau jes no »

da je david villa ziv zavrsilo bi 0-3 :oops: :D
motorola01

#12259 Re: FC Barcelona

Post by motorola01 »

Point. wrote:Dojadila vise Barca i Bogu i narodu. Nisam neki ljubitelj destruktivnog fudbala a la Chelsea ali bi mi bilo drago da izbace ove Pepine skolarce.
Navijam za njih,ali i meni su dosadili :) .Cak stavise u jednom trenutku(oko 40.minute) sam pomislio da je i njima(igracima) samima dosadilo vise ono probijanje svih tih bunkera(pogotovo onog sinocnjeg) i nakon onih promasaja pomislim da bi mogli izgubiti.I nije proslo 6-7 minuta primise gol :roll: .Drugo poluvrijeme su odigrali dobro,ali dzabe kad nece lopta u gol,a trebao im je samo jedan.Sada su im sanse pola pola da prodju.Bice im tesko u revansu,ali vjerujem da ce proci.Sumnjam da se mogu desiti dva njihova kiksa(kad lopta nece u gol) u 7 dana.Mislim da ce dosta uticati i rezultat iz el clasica.Ako dobiju Real i Celzi ce oprati u revansu.Ako odigraju nerijeseno ili izgube,onda je sve moguce sa Celzijem...
GoodTaste

#12260 Re: FC Barcelona

Post by GoodTaste »

Guardiola je sinoc odmarao sudije za el klasiko ! :lol: :lol: :lol:
skenderija04

#12261 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Mogu da razumijem da je rezultat najvazniji ali ne mogu da shvatim da se zakljucci izvode samo na osnovu rezultata. Ta dosadna igra kako neki vole da kazu 459032958 pasova je dovela do 24 suta na gol od kojih je 8 bilo unutar okvira. Sad ispada da je Chelsea maesralno branio a Barcelona je dosadjivala. Da je kojim slucajem zavrseno 1-3 , rekli bi da je Barcelona igrala maestralno a Chelsea nije mogao nista drugo da ocekuje sa svojom postavkom.
- Barca uvijek igra isto,ali fudbal nije matematika i ako lopta ne udje u gol taj dan gubis i zdravo. Ja bi potpsao da gledam sve utakmice do kraja sezone gdje ce Barca uputiti 24 udarca na gol i 8 u okvir gola.
motorola01

#12262 Re: FC Barcelona

Post by motorola01 »

GoodTaste wrote:Guardiola je sinoc odmarao sudije za el klasiko ! :lol: :lol: :lol:
Sine ne trebaju sudije Barsi da pomete smece :wink: .Oni to odlicno sami rade :dance:

A zna se koga izvlace sudije.KOliko su samo puta igraci Reala igrali rukom u svom sesnaestercu i imali po dva golmana(Marcelo i Ramos dodatni) i da je barem jedan sudija smao jednom svirao penal,sad bi Real bio na +2,a ne +4 :wink:
barca_9

#12263 Re: FC Barcelona

Post by barca_9 »

GoodTaste wrote:Guardiola je sinoc odmarao sudije za el klasiko ! :lol: :lol: :lol:
jel ove ? :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=rQMAt_R7 ... r_embedded

http://www.dailymotion.com/video/xpn6qw ... adas_sport
sumirprimus

#12264 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

skenderija04 wrote:Mogu da razumijem da je rezultat najvazniji ali ne mogu da shvatim da se zakljucci izvode samo na osnovu rezultata. Ta dosadna igra kako neki vole da kazu 459032958 pasova je dovela do 24 suta na gol od kojih je 8 bilo unutar okvira. Sad ispada da je Chelsea maesralno branio a Barcelona je dosadjivala. Da je kojim slucajem zavrseno 1-3 , rekli bi da je Barcelona igrala maestralno a Chelsea nije mogao nista drugo da ocekuje sa svojom postavkom.
- Barca uvijek igra isto,ali fudbal nije matematika i ako lopta ne udje u gol taj dan gubis i zdravo. Ja bi potpsao da gledam sve utakmice do kraja sezone gdje ce Barca uputiti 24 udarca na gol i 8 u okvir gola.
bjez ba koja ljepota od igre..ne mogu im meda...slucajno go dali,pa sad kontaju...
a ono treba znat oduzet loptu,a to ne znaju,nego bus pred go,pa sta dragi,hare krisna da..jebiga sinoc dade...
drugi put ce oduzet,tako... :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#12265 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

motorola01 wrote:
Sine ne trebaju sudije Barsi da pomete smece :wink: .Oni to odlicno sami rade :dance:

A zna se koga izvlace sudije.KOliko su samo puta igraci Reala igrali rukom u svom sesnaestercu i imali po dva golmana(Marcelo i Ramos dodatni) i da je barem jedan sudija smao jednom svirao penal,sad bi Real bio na +2,a ne +4 :wink:
:lol: Cuj smece. Ako mislis uvredama umanjiti neciju vrijednost, onda u redu.
Razumijem da branis Barcu, ali nemoj se doticati igranja rukama i penala 8-) Kad su rukometne sposobnosti u pitanju, nije Barca nista bolja od Reala. A sve je to dio igre. Ne bi bilo zanimljivo da je sve po pravilima.
GoodTaste

#12266 Re: FC Barcelona

Post by GoodTaste »

motorola01 wrote:

Djes' tata nisam te prepozno :lol: :lol: :lol: ne respektujes protivnika, to dovoljno govori o tvom sportskom ponasanju i da ne govorim na koga me takvi podsjecaju ... :thumbup:
GoodTaste

#12267 Re: FC Barcelona

Post by GoodTaste »

barca_9 wrote:

takvih klipova ima i za barcelonu isto toliko koliko ima za real. svi oni poslije treninga idu na casove glume :thumbup:
barca_9

#12268 Re: FC Barcelona

Post by barca_9 »

GoodTaste wrote:
barca_9 wrote:

takvih klipova ima i za barcelonu isto toliko koliko ima za real. svi oni poslije treninga idu na casove glume :thumbup:
samo je razlika što je se sve ono desilo u 6 godina dok je sve ovo u jednoj sezoni :-)
+ nema poništenih golova barceloni protiv osasune i getafea ...
Last edited by barca_9 on 19/04/2012 14:15, edited 1 time in total.
GoodTaste

#12269 Re: FC Barcelona

Post by GoodTaste »

Neko prije neko poslije savlada sve lekcije iz glume, al sve se to svodi na isto :thumbup: baletani, vicinom, igraju danasnji fudbal :thumbup:
cLo

#12270 Re: FC Barcelona

Post by cLo »

Arogantni arogantnici ovaj Chelsea, ko im je dao za pravo da se brane kad ih Barca napada, kako smiju, kako, kako? Kad šinjor "zlatna lopta" trči ka golu sa štafetom oni trebaju da ga dočekaju u stavu mirno i polože je zajedno s njim, koja drskost i nepoštovanje....Šta vi mislite je li odbrana kada "karikiram-jer-se-to desilo-nije" Chelsea krene u kontru i zatim se dešava kosidba stopalom, koljenom, bicepsom, a boga mi i tricepsom od strane Barce? Je li kosidba odbrana, posebno kada igrač Chelsea završi grleći travu? Imala je Barca i 2 slobodna udarca koliko se sjećam, bezbeli uspješna, jedan završio nebu pod oblake, a drugi ostao uspomena u živom zidu.....A Pep,,, je li on izveo 2 standardna igrača u ključnom trenutku, zato što zamijenu smatra boljim riješenjem ili da bi Chelsea stavio na stub srama, jer je već tada bilo evidentno da ne mogu napraviti rezultat, pa konta lukavica jedna zgodna da ima alibi i da prpošno pokaže Evropi da je Barca i u najlošijem izdanju gigant za mali engleski klub?!...Nikada nisam ni sanjala da ću sve ovo napisati,,,,
VISCA BARCA! :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#12271 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Pa ja, problem je kad se Real pogura, a sutite kad se Barci da vjetar u ledja :mrgreen:
skenderija04

#12272 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tomahawk11 wrote:Pa ja, problem je kad se Real pogura, a sutite kad se Barci da vjetar u ledja :mrgreen:
A zar Reala guraju :-D
Dugi nožni nokti

#12273 Re: FC Barcelona

Post by Dugi nožni nokti »

U sezoni 2007/08, Barcelona na svom terenu u polufinalu protiv Manchestera nije zabila gol. Utakmica je završila rezultatom 0:0, a Scholes je na OT-u odveo Manchester u finale.

U sezoni 2008/09, u polufinalu su igrali protiv Chelsea. I tada na domaćem terenu nisu uspjeli zabiti gol. Završilo je 0:0, a u revanšu su s(p)retnim golom Inieste prošli dalje.

U sezoni 2009/10, u polufinalu su igrali protiv Intera. U Milanu je bilo 3:1 za Inter, no na Camp Nou stadionu je bilo "samo" 1:0 u korist Barcelone. Inter je, kao što svi znamo, prošao dalje i osvojio Ligu Prvaka pobijedivši ekipu Bayerna u finalu.

U polufinalu prošle godine, protivnik je bio Real iz Madrida. Na Camp Nou stadionu je bilo 1:1 (na SB-u je Barcelona već ovjerila prolazak dalje pobjedom od 0:2).

Eh, iz priloženog vidimo da Barcelona u 4 posljednja polufinalna meča na domaćem terenu nije zabila više od jednog gola, a da bi prošli dalje (dakle, da bi igrali u finalu), moraju zabiti barem 2 gola i to pod uslovom da sačuvaju svoju mrežu. Mora se priznati da statistika u ovom slučaju ne ide na ruku Blaugrani.

I dalje mislim da je favorit Barcelona, ali šanse Chelsea su porasle samim tim što su sačuvali vlastitu mrežu. Da li će se neefikasnost Barcelonine navale osvetiti?
p206

#12274 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

evo gledam stadione Chelsea i Barce
Field dimensions 103 x 67 metres
Field dimensions 105 × 68 m

a čini mi se nekako da je Nou Camp puno širi od ovog jednog metra
sumirprimus

#12275 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ha te statistike su tu da se ruše,tako i sta fali da barca sad da 2 gola?
isto kostoj bilo i najavljivano da ce bit malo golova i gutavo..jes da sam vise volijo 1:1 al hebaji ga i 1:0 je gutavo..nista ne obecava...

p206...bilo je vec prica o dimenzijama terena i kvadraturama... :) i kolika je to razlika...
Post Reply