Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
SmokingMan

#12251 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

Imenom i prezimenom sam jednom Neo židovskom političaru postavio otvoreno pitanje da mi odgovori na svoju sumanutu tvrdnju, u kojoj tumači u smislu da su Palestinci napali "planinare" na jednoj mirnoj ruti. A teško da bilo ko ovdje u kadru može vidjeti bilo što, što podsjeća na planinu i dobro opremljene planinare. A uostalom, zašto "planinari" nose oružje, da ne idu u lov na kakve medvjede u ravnici? Zašto najednom Palestinci bivaju teroristi kada goloruki pokušavaju da uzmu oružje tim divnim zadihanim "planinarima".
Charuga
Globalni moderator

#12252 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Charuga »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12253 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

Izraelski turist ce reci da su ih nalupali u mongoliji
Ali nikad nece reci razlog
Rothmans

#12254 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Rothmans »

Cio turist ce rec da su mu slomili vilicu u Budvi
Al' nece rec zasto :shock:
toska

#12255 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by toska »

Ne vidim komentar o smjeni sudije ICC;

20. svibnja 2024. – Glavni tužitelj Karim Khan službeno je zatražio izdavanje naloga za hapšenje Netanyahua, tadašnjeg ministra obrane Yoava Gallanta, te lidera Hamasa. To se dogodilo u istom mjesecu kada su se pojavile prve optužbe protiv Khana za seksualno uznemiravanje. DW

Početak i optužbe: Optužbe za seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje prema jednoj zaposlenici pojavile su se u svibnju 2024., iste godine (i mjesecu) kada je Khan zatražio naloge za uhićenje izraelskog vrha i lidera Hamasa.
alijagoro

#12256 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

toska wrote: 25/07/2026 17:04 Ne vidim komentar o smjeni sudije ICC;

20. svibnja 2024. – Glavni tužitelj Karim Khan službeno je zatražio izdavanje naloga za hapšenje Netanyahua, tadašnjeg ministra obrane Yoava Gallanta, te lidera Hamasa. To se dogodilo u istom mjesecu kada su se pojavile prve optužbe protiv Khana za seksualno uznemiravanje. DW

Početak i optužbe: Optužbe za seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje prema jednoj zaposlenici pojavile su se u svibnju 2024., iste godine (i mjesecu) kada je Khan zatražio naloge za uhićenje izraelskog vrha i lidera Hamasa.
Ocekivano,nazalost
armin071

#12257 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by armin071 »

teroristička skupina zvana IDF…
skrbavi-admin

#12258 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

kad se samo sjetim da su se dijelili banovi za ovaj olos kad se nazivao olosem
alijagoro

#12259 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

skrbavi-admin wrote: 25/07/2026 18:42 kad se samo sjetim da su se dijelili banovi za ovaj olos kad se nazivao olosem
Sjecam se vremena kad se za aipac govorilo da je to samo jedan beznacajan lobi i da je izrael drzava sa ponekom manom :-)
alijagoro

#12260 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

skrbavi-admin

#12261 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

alijagoro wrote: 25/07/2026 18:59
skrbavi-admin wrote: 25/07/2026 18:42 kad se samo sjetim da su se dijelili banovi za ovaj olos kad se nazivao olosem
Sjecam se vremena kad se za aipac govorilo da je to samo jedan beznacajan lobi i da je izrael drzava sa ponekom manom :-)
dodju tako ta neka doba kad se gamad povampiri toliko da konacno pokazu svoje pravo lice iza svih kiceraja i fasada.....
jebo mater mene bi bilo stid naroda sebe familije da znam da mi je otac ubica, da mi je brat silovatelj, da mi je familija pljackasa i ubica uzurpatora.... stid bi me bilo svog porijekla i navrat i nanos.... ovakvog kakav sam....

ima tako jedna zena da ne imenujem koja gdjekoja i jakoja.... otac joj obercetnik... pita nju kako mozes sa "balinkurom" biva mojom zenom..... rece mu sto smo mi imali vise nemamo.... strogo naglasava genocid koji je pocinio njen narod po FB iako joj kamara "njenih" jebe mater..... a zena samo takva o sebi pri sebi u sebi divno bice..... al mene tuga spopadne kad znam da je jedna medjkolik.....
SmokingMan

#12262 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

Danas postoji ELNET i EU će osjetiti posljedice ako se ovi domognu parlamenta, tj, počnu kupovati zastupnike. Jedan od njihovih predstavnika je rekao kako žali što nemaju budžet kojeg ima AIPAC, što bi im otvorilo vrata većem utjecaju u Briselu. Hajde, barem se jedna korisna desničarska budala Greet Wilders otisnula ovih dana u Jerusalem, ali još nismo dobili fotografiju na kojoj nosi Yermuk sa položenom flourescetnom ručicom na zidu plača.
alijagoro

#12263 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

skrbavi-admin wrote: 25/07/2026 19:58
dodju tako ta neka doba kad se gamad povampiri toliko da konacno pokazu svoje pravo lice iza svih kiceraja i fasada.....
jebo mater mene bi bilo stid naroda sebe familije da znam da mi je otac ubica, da mi je brat silovatelj, da mi je familija pljackasa i ubica uzurpatora.... stid bi me bilo svog porijekla i navrat i nanos.... ovakvog kakav sam....

ima tako jedna zena da ne imenujem koja gdjekoja i jakoja.... otac joj obercetnik... pita nju kako mozes sa "balinkurom" biva mojom zenom..... rece mu sto smo mi imali vise nemamo.... strogo naglasava genocid koji je pocinio njen narod po FB iako joj kamara "njenih" jebe mater..... a zena samo takva o sebi pri sebi u sebi divno bice..... al mene tuga spopadne kad znam da je jedna medjkolik.....
Oholi ili su skontali da im se sve moze
alijagoro

#12264 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

SmokingMan wrote: 25/07/2026 20:29
Danas postoji ELNET i EU će osjetiti posljedice ako se ovi domognu parlamenta, tj, počnu kupovati zastupnike. Jedan od njihovih predstavnika je rekao kako žali što nemaju budžet kojeg ima AIPAC, što bi im otvorilo vrata većem utjecaju u Briselu. Hajde, barem se jedna korisna desničarska budala Greet Wilders otisnula ovih dana u Jerusalem, ali još nismo dobili fotografiju na kojoj nosi Yermuk sa položenom flourescetnom ručicom na zidu plača.
Evropske politicare ne moraju ni kupvati,dovoljno je da amerika malo zaprijeti i evropljani znaju sta im je raditi
skrbavi-admin

#12265 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by skrbavi-admin »

Samo Jednu Stvar ne razumijem kod Onog gore..... ako postoje Ljudi koji ga Obozavaju i Klanjaju mu se..... I ako postoje Ljudi koji Vjeruju da postoji nesto Vise od ovog sto gledamo, nazovi karmom, uzusom, sudbinom, kako vec ko hoce...... da Mu se toliko svidja taj ovaj nered pa i po cijenu Nevinih i Nekrivih, koji su odgovorni samo sto su Postojali a nikom znal nanijeli samo mi nije jasno kako je moguce da ako Postoji, tzv On, koji to sve dozvoljava i to tako prelako i tako presmijesno......

Ovo sto se sad dozivljava prevazilazi sve granice razuma, doktrina, nelogicnosti, licemjerja, oholosti, zlostavljanja..... Ne tice se to samo gnjidne tvorevine koja se zove Posrajl.... nego inace svih nepravdi ubijanja genocida gdje nevini ginu sirom Svijeta.... jel bas u tom Gospon Uziva ili je vrijeme za Veliki Reset.....

Nikako ovo nema veze sa logikom i zdravim razumom.... ma sta god i na sta god Zdrav Razum licio.....

Ovo je totalni kolaps civilizacijske Nade neceg Boljeg za sve..... Sramota me da i zivim u ovakvom beznadju dje vlada zadnji olos......
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#12266 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by PreWiBa »

Amerika je centar svijeta i ona odlučuje šta i kako će biti

Svi ostali su samo statisti i glumci, a Amerikanci režiseri i scenaristi.

Mislilo se da će Kina biti neki konkurent, ali ekonomija im polahko sve više stagnira. Amerika je svjetski hegemon i to će tako i ostati.

Lobiranje van SAD-a nema nekog smisla.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12267 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Truba »

Ja securtija i vojske i govana
Civil im otme pistolj i rokne dvojicu
Sanjarko

#12268 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Sanjarko »

skrbavi-admin wrote: 25/07/2026 21:55 Samo Jednu Stvar ne razumijem kod Onog gore..... ako postoje Ljudi koji ga Obozavaju i Klanjaju mu se..... I ako postoje Ljudi koji Vjeruju da postoji nesto Vise od ovog sto gledamo, nazovi karmom, uzusom, sudbinom, kako vec ko hoce...... da Mu se toliko svidja taj ovaj nered pa i po cijenu Nevinih i Nekrivih, koji su odgovorni samo sto su Postojali a nikom znal nanijeli samo mi nije jasno kako je moguce da ako Postoji, tzv On, koji to sve dozvoljava i to tako prelako i tako presmijesno......

Ovo sto se sad dozivljava prevazilazi sve granice razuma, doktrina, nelogicnosti, licemjerja, oholosti, zlostavljanja..... Ne tice se to samo gnjidne tvorevine koja se zove Posrajl.... nego inace svih nepravdi ubijanja genocida gdje nevini ginu sirom Svijeta.... jel bas u tom Gospon Uziva ili je vrijeme za Veliki Reset.....

Nikako ovo nema veze sa logikom i zdravim razumom.... ma sta god i na sta god Zdrav Razum licio.....

Ovo je totalni kolaps civilizacijske Nade neceg Boljeg za sve..... Sramota me da i zivim u ovakvom beznadju dje vlada zadnji olos......
Nema po meni Bog veze s ovim, i stvorio je kako i jeste svijet i sve, da ima svoje zakonitosti i slično, zašto pa kako sam govorio i kako mislim, mogao je, sada šta ljudi i druga bića su ovakva to je druga priča.

Naredbe su jasne i upute po meni, ne sijte nered tamo gdje je red uspostavljen i slično, odnosi se na rat i ostalo.
SmokingMan

#12269 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by SmokingMan »

alijagoro wrote: 25/07/2026 21:42
SmokingMan wrote: 25/07/2026 20:29
Evropske politicare ne moraju ni kupvati,dovoljno je da amerika malo zaprijeti i evropljani znaju sta im je raditi
Joj kad se sjetim Merza, kakav je ono bio stunt sa plačem ispred govornice. Mislim, snisohdljivost je gadna navika koje se malo ko može otarasiti, ne moraju te nikada punim zahvatom držati za jaja, ako znaju kakav si karakter. :D

Nijemci nikada neće postati manji mekušci sve dok svate da je nametanje kolektivne krivice za sve buduće generacije Nijemaca najveća podvala svih vremena. Plaćaš ceh za koji nisi odgovran, znači da kamatar dobro radi svoj posao. :D
drug_profi

#12270 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by drug_profi »

Truba wrote: 25/07/2026 15:59 Izraelski turist ce reci da su ih nalupali u mongoliji
Ali nikad nece reci razlog
Što se mene tiče, otpriznajem državu Izrael i pravo na postojanje te tvorevine.
Post Reply