UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#12251 Re: UEFA Champions League
Pa jedini ko je bio inferiorniji ali je pokusao igrati ravnopravno sa Barselonom je Pepov Bajern. Bez pola prve postave nosio se sa Barselonom 70 minuta a onda se ukazao Mesi...
- ultima_palabra
#12252 Re: UEFA Champions League
Igrao je Pep i sa Cityjem ofanzivno protiv njih.
- zomri
#12253 Re: UEFA Champions League
Ne bih rekao da je jedina protuigra Barceloni ta da se povučeš u svojih 16 i čekaš priliku za kontru. Jeste za ekipe tipa Chelsea i Atletica koje bolje i ne znaju.
Najbolja taktika protiv Barce po meni je žestoki pressing na drugu liniju distribucije jer kad tu uzmeš loptu onda kad napadneš u brojevima (3 i više napadača) iza imaš samo stopere na ogromnom prostoru. To je taktika koju je Hejnkesov Bayern onda koristio a od ovih trenutno u CL bubnju Liverpool se čini jedinim koji bi to mogao izvesti. Možda i Tottenham i PSG ali to je veliko možda.
Najbolja taktika protiv Barce po meni je žestoki pressing na drugu liniju distribucije jer kad tu uzmeš loptu onda kad napadneš u brojevima (3 i više napadača) iza imaš samo stopere na ogromnom prostoru. To je taktika koju je Hejnkesov Bayern onda koristio a od ovih trenutno u CL bubnju Liverpool se čini jedinim koji bi to mogao izvesti. Možda i Tottenham i PSG ali to je veliko možda.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#12254 Re: UEFA Champions League
S ovom Barcom se nosi i Getafe. 
Čak je i Eibar razbio Barcu, pogotovo prvo poluvrijeme, ali eto... Messi je Messi.
Čak je i Eibar razbio Barcu, pogotovo prvo poluvrijeme, ali eto... Messi je Messi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12255 Re: UEFA Champions League
Ovo si dobro rekaozomri wrote:Ne bih rekao da je jedina protuigra Barceloni ta da se povučeš u svojih 16 i čekaš priliku za kontru. Jeste za ekipe tipa Chelsea i Atletica koje bolje i ne znaju.
O tome i pričam, Chelsea+Conte i onda da očekuješ da će odigrati kontra Barse drugačije. Ne ide.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12256 Re: UEFA Champions League
Ili Murinjo sa Etom i Militom na bekovima 
- supercali
#12257 Re: UEFA Champions League
Meni se cini da je i barsa igrala opreznije jer je revans kuci
Ne znam tacno velicine terena i londonu i barci al cini mi s3 da je jos uvijek najveci u barci i na to su oni navikli tako da je celzi u hendikepu tu u startu zatim druga utakmica povoljan rezultat iz londona sve ide na ruku barsi
E sad naravno to je teorija a praksa ce pokazati koliko je to tacno i kolika korist za barsu
Ne znam tacno velicine terena i londonu i barci al cini mi s3 da je jos uvijek najveci u barci i na to su oni navikli tako da je celzi u hendikepu tu u startu zatim druga utakmica povoljan rezultat iz londona sve ide na ruku barsi
E sad naravno to je teorija a praksa ce pokazati koliko je to tacno i kolika korist za barsu
- zomri
#12258 Re: UEFA Champions League
Pa to je isto kao ovo što je Chelsea pokušao sa 4-5-1 ili 5-4-1, uzeti prostor pozadi i moliti Boga da ti njihovi trokutići ne zadaju smrtonosni udarac. Problem kod ovog pristupa je što kad se odbraniš i eventualno uzmeš loptu imaš 80m do njihovog gola i daješ sasvim dovoljno vremena da se konsoliduju. Moraš odigrati savršenu, ali savršenu kontru da se ičemu nadaš._BataZiv_0809 wrote:Ili Murinjo sa Etom i Militom na bekovima
- sve_ovo_ja
#12259 Re: UEFA Champions League
Jebi ga, kakvi god da su Rakitic i Pualihno, svemirski brod su za ono drvo iz Dortmunda od 100+ miliona.LSD wrote:Barcelona je sinoc sa 75% posjeda imala dva šuta na gol Chelsea.
Chelsea sa 25% je zabio prvi gol, pogodio dvije stative i imao onaj šut Hazarda preko gola.
Dokaz koliko je jalov posjed lopte, kad imaš u sredini traktore u vidu Rakitića i Paulinha koji ne mogu iskreirati ništa.
Paulinho je poseban pokemon, taj može igrati samo u napadu protiv prosjecnih La Liga klubova i zabijati otpatke. Pas igra, kontrola lopte i kreativnost su za njega strani pojmovi.
-
Fudo387
#12260 Re: UEFA Champions League
Prva dva gola bajerna, oPsajd k'o kuca, i onaj zadnji je sumnjiv.
Sudija bas iskasapio Besiktas, i onaj crveni ne bi bio da je na drugoj strani, al haj.
Sudija bas iskasapio Besiktas, i onaj crveni ne bi bio da je na drugoj strani, al haj.
-
Nadzorna_ploca
#12261 Re: UEFA Champions League
Barcelona je takticki napredovala i vrlo zrelo igra pozadi. Nisu izgubili mjesecima. Njima se vise nego drugim trazi mahane ali ljudi su beton.
Chelsea ima par kiks igraca, to mi nekako ne ulijeva povjerenje da mogu u revansu da se odbrane kako treba. Naprijed je to sasvim ok.
Chelsea ima par kiks igraca, to mi nekako ne ulijeva povjerenje da mogu u revansu da se odbrane kako treba. Naprijed je to sasvim ok.
-
dimitrov
#12262 Re: UEFA Champions League
Daleko od toga da branim Bayern, ali moram te pitati, znas li ti sta je offside?Fudo387 wrote:Prva dva gola bajerna, oPsajd k'o kuca, i onaj zadnji je sumnjiv.
- p206
#12263 Re: UEFA Champions League
Često se uzima za primjer to razvaljivanje od Bayerna, ali mislim da je to više zbog spremnijih igrača nego taktike. Sjećam se da su igrači Barce disali na škrge jer su fizički pali u drugom dijelu sezone, a i Messi je zadobio onu povredu nekad u novembru nakon koje nikad nije istrčao 10 km. Vukao se po terenu nespreman. Nakon toga je počeo mijenjati stil igre.zomri wrote:Ne bih rekao da je jedina protuigra Barceloni ta da se povučeš u svojih 16 i čekaš priliku za kontru. Jeste za ekipe tipa Chelsea i Atletica koje bolje i ne znaju.
Da se razumijemo Bayern bi svakako prošao, jer su uz Borussiju bili prejaki te sezone.
- Muhamed Đakmić
#12264 Re: UEFA Champions League
Ali kako je Topić u onom tekstu dobro primijetio, trokutića kod Valverdea nema. Trgovao je za defanzivnu stabilnost, dobio ekipu kojoj je nevjerovatno teško dati gol, ali koja se u kreaciji protiv jačih timova oslanja na Messijevu genijalnost. Naravno, to je dovoljno u 90% situacijazomri wrote:Pa to je isto kao ovo što je Chelsea pokušao sa 4-5-1 ili 5-4-1, uzeti prostor pozadi i moliti Boga da ti njihovi trokutići ne zadaju smrtonosni udarac. Problem kod ovog pristupa je što kad se odbraniš i eventualno uzmeš loptu imaš 80m do njihovog gola i daješ sasvim dovoljno vremena da se konsoliduju. Moraš odigrati savršenu, ali savršenu kontru da se ičemu nadaš._BataZiv_0809 wrote:Ili Murinjo sa Etom i Militom na bekovima
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12265 Re: UEFA Champions League
Zaboravih ti reci dobar si tekst postavio pajadara.Muhamed Đakmić wrote:Ali kako je Topić u onom tekstu dobro primijetio, trokutića kod Valverdea nema. Trgovao je za defanzivnu stabilnost, dobio ekipu kojoj je nevjerovatno teško dati gol, ali koja se u kreaciji protiv jačih timova oslanja na Messijevu genijalnost. Naravno, to je dovoljno u 90% situacijazomri wrote:Pa to je isto kao ovo što je Chelsea pokušao sa 4-5-1 ili 5-4-1, uzeti prostor pozadi i moliti Boga da ti njihovi trokutići ne zadaju smrtonosni udarac. Problem kod ovog pristupa je što kad se odbraniš i eventualno uzmeš loptu imaš 80m do njihovog gola i daješ sasvim dovoljno vremena da se konsoliduju. Moraš odigrati savršenu, ali savršenu kontru da se ičemu nadaš._BataZiv_0809 wrote:Ili Murinjo sa Etom i Militom na bekovima
-
Fudo387
#12266 Re: UEFA Champions League
Znam.dimitrov wrote:Daleko od toga da branim Bayern, ali moram te pitati, znas li ti sta je offside?Fudo387 wrote:Prva dva gola bajerna, oPsajd k'o kuca, i onaj zadnji je sumnjiv.
- AmiĐa_Idriz
#12267 Re: UEFA Champions League
Daj nam tu nejac da iskalimo bijeszomri wrote:Ne bih rekao da je jedina protuigra Barceloni ta da se povučeš u svojih 16 i čekaš priliku za kontru. Jeste za ekipe tipa Chelsea i Atletica koje bolje i ne znaju.
- pizarro
#12268 Re: UEFA Champions League
veceras sevilla - united vuce na 0:0, kako god da se okrene.
-
Crvena Tifoza
#12269 Re: UEFA Champions League
Tomahawk11 wrote:Opet Iniesta krvnik Chelsea.
Kontao sam neće presjeć ono, reko godine došle po svoje, nema brzine. Al Bgm još je on u formi.
- AmiĐa_Idriz
#12270 Re: UEFA Champions League
Postoji li kakva fora preko koje mogu i jedni i drugi ispasti?pizarro wrote:veceras sevilla - united vuce na 0:0, kako god da se okrene.
- MyTao
#12271 Re: UEFA Champions League
Pogba izgleda pocinje utakmicu na klupi. Glasine kako odnos izmedju njega I Mourinha nije bas najbolji je mozda I tacan.
- pizarro
#12272 Re: UEFA Champions League
e kad nas ljudi veceras iznenade i serviraju utakmicu sa konacnim rezultatom 4:4AmiĐa_Idriz wrote:Postoji li kakva fora preko koje mogu i jedni i drugi ispasti?pizarro wrote:veceras sevilla - united vuce na 0:0, kako god da se okrene.
- AmiĐa_Idriz
#12273 Re: UEFA Champions League
Cirkus u reziji Setubalskog sibicara se nastavlja.MyTao wrote:Pogba izgleda pocinje utakmicu na klupi. Glasine kako odnos izmedju njega I Mourinha nije bas najbolji je mozda I tacan.
Nazalost sumnjam da ekipa ciji je trener Montela moze pruziti ozbiljniji otpor.pizarro wrote:e kad nas ljudi veceras iznenade i serviraju utakmicu sa konacnim rezultatom 4:4AmiĐa_Idriz wrote:Postoji li kakva fora preko koje mogu i jedni i drugi ispasti?pizarro wrote:veceras sevilla - united vuce na 0:0, kako god da se okrene.
- MyTao
#12274 Re: UEFA Champions League
Mourinho izveo 3 defanzivca u sredini
Jbt kao da igra protiv Barselone.
- pizarro
#12275 Re: UEFA Champions League
montella je dobro sredio simeonea u kupu.AmiĐa_Idriz wrote: Nazalost sumnjam da ekipa ciji je trener Montela moze pruziti ozbiljniji otpor.
ne bih se sad toliko iznenadio ako i mourinhoa izbaci.