nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
orinoco

#12251 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by orinoco »

tempuser wrote:
orinoco wrote:Kamera zakon
Dzaba ti kamera i da je sud priznaje , kad ga spucas odozada kriv si, radi li estop lampe ili ne trebao si drzat rastojanje!
Nisu stop svjelta ugrađena u vozila zbog ukrasa, već upravo zato da upozore vozača iza da prednji auto koči. Džaba ti odstojanje, ako po jakoj magli ili kiši ili sličnom nevremenu, pa čak i u normalnim uslovima na putu, na vozilu naprijed ne rade ta crvena svjetla, jer je nemoguće zasuataviti auto na imalo većim brzinama, naročito u gradskoj vožnji, gdje naročito ne vrijedi pravilo odstojanja, jer, i ako poštuješ propis i držiš odstojanje, mali papčić ulijeće u međuprostor poput japanske kamikaze, i sve tako :(
amar1994

#12252 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Naslovnica wrote:Danas na autoputu šleper (onaj za balvane), nazad niti jedno svjetlo ne radi, vozi 60-70...pravi ubica na cesti.
Kontam bi li zvao policiju da ga uprati i kazni, a onda kontam možda jadnik guli za gazdu, još da izgubi posao zbog mene...
a sta kojim slucajem da se ovako nesto desi :roll:

2:23 , kolko hoces ih pretovarenih

Ja vise ne lgedam na to , cuvaj se ovih sto voze sljunak bez cerade :run:
tempuser

#12253 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

orinoco wrote:
tempuser wrote:
orinoco wrote:Kamera zakon
Dzaba ti kamera i da je sud priznaje , kad ga spucas odozada kriv si, radi li estop lampe ili ne trebao si drzat rastojanje!
Nisu stop svjelta ugrađena u vozila zbog ukrasa, već upravo zato da upozore vozača iza da prednji auto koči. Džaba ti odstojanje, ako po jakoj magli ili kiši ili sličnom nevremenu, pa čak i u normalnim uslovima na putu, na vozilu naprijed ne rade ta crvena svjetla, jer je nemoguće zasuataviti auto na imalo većim brzinama, naročito u gradskoj vožnji, gdje naročito ne vrijedi pravilo odstojanja, jer, i ako poštuješ propis i držiš odstojanje, mali papčić ulijeće u međuprostor poput japanske kamikaze, i sve tako :(
Nisu, ali kad bi kamera bila dokaz i kad bi pokazala da stop svjetla nisu radila njemu ide kazna za neispravan auto, a tebi na nedrzanje razmaka i udes. Zakon krece od toga da sto kao sto mozes naletiti na neispravan auto bez stop svjetala tako mozes naletiti na pjeaka, auto u kvaru.
vješalica

#12254 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

:?
thekupus wrote:Image

Mi svi glupi, a oni pametni. Bez rotacije i kroz crveno su prosli. Fuj
bistriti cemo milijardu godina
i sarotacijom i sirenom je prekrsaj
bit101

#12255 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bit101 »

Slazem se sa ovim za stop svjetla, ali kome prijaviti idiote koji ugradjuju kojekakve xenone i LED-ove u obicne reflektor farove? Jucer u minuti dvojica prodjose, tako su im jaka svjetla da na momenat ne mozes nista vidjeti. Ali boli njega briga, njemu super, on sve vidi, nema problema.
Tomahawk11
Globalni moderator

#12256 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tomahawk11 »

Sinoć su se trkali neki bilmezi sa BG, ZG tablama :-)
Kod televizije, to neš pretiču, ubacuju se...mafija ovo, ono....
drug_profi

#12257 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

bit101 wrote:Slazem se sa ovim za stop svjetla, ali kome prijaviti idiote koji ugradjuju kojekakve xenone i LED-ove u obicne reflektor farove? Jucer u minuti dvojica prodjose, tako su im jaka svjetla da na momenat ne mozes nista vidjeti. Ali boli njega briga, njemu super, on sve vidi, nema problema.
Ovdje se opet vraćamo na Tehničke preglede.
Kad bi ih jednom godišnje prisilili da poprave, zamjene, atestiraju, homologiraju...
Manje bi bilo kineskih senona, neispravnih štopki, pogrešno ugrađenih i podešenih farova i sl.
Neviđen je bezobrazluk uzeti 80 i kusur maraka za tehnički i ne utvrditi kompletno stanje vozila.
Pa makar je signalizaciju lako provjeriti.
muha_sa

#12258 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

drugi profil wrote:
bit101 wrote:Slazem se sa ovim za stop svjetla, ali kome prijaviti idiote koji ugradjuju kojekakve xenone i LED-ove u obicne reflektor farove? Jucer u minuti dvojica prodjose, tako su im jaka svjetla da na momenat ne mozes nista vidjeti. Ali boli njega briga, njemu super, on sve vidi, nema problema.
Ovdje se opet vraćamo na Tehničke preglede.
Kad bi ih jednom godišnje prisilili da poprave, zamjene, atestiraju, homologiraju...
Manje bi bilo kineskih senona, neispravnih štopki, pogrešno ugrađenih i podešenih farova i sl.
Neviđen je bezobrazluk uzeti 80 i kusur maraka za tehnički i ne utvrditi kompletno stanje vozila.
Pa makar je signalizaciju lako provjeriti.
:thumbup:

nekad se sa tehnickog vracalo zbog neispravnih svjetala--provjeravala se visina svjetala

ne treba dušu griješit-bilo je i tad ono, uvali tehnicaru na tehnickom cenera i vozdra

al je sad katastrofa :-)
MAN-lion's coach

#12259 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MAN-lion's coach »

Jutros od 7 pa do otprlike 8:30 na relaciji od Sarajeva do Mokrog , 4 vozila su imala udes , a jedno se prevrnulo na krov na granici izmedju KS i IS.
Jedno nabijeno u ogradu , ostali u livadama.
Dakle, malo paznje po ovakvom vremenu nije na odmetu.
muha_sa

#12260 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by muha_sa »

MAN-lion's coach wrote:Jutros od 7 pa do otprlike 8:30 na relaciji od Sarajeva do Mokrog , 4 vozila su imala udes , a jedno se prevrnulo na krov na granici izmedju KS i IS.
Jedno nabijeno u ogradu , ostali u livadama.
Dakle, malo paznje po ovakvom vremenu nije na odmetu.
sve su prilike da imaju julbrinerke

Image
amar1994

#12261 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Dobre gume garant , dot 04 m+s :bih:

Muha me preduhitrio :D
drug_profi

#12262 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Bilo bi ekstra da neko vodi statistiku o gumama na vozilima iz udesa ovog tipa (izlijetanje sa ceste, udaranje od pozada...) da se utvrde godišta i modeli tih guma. Mnogo bi se prije svega podigla svijest o važnosti dobre gume, kao i pomoglo u odabiru modela gume i pravovremenoj kupovini novih.
basicm

#12263 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

drugi profil wrote:Bilo bi ekstra da neko vodi statistiku o gumama na vozilima iz udesa ovog tipa (izlijetanje sa ceste, udaranje od pozada...) da se utvrde godišta i modeli tih guma. Mnogo bi se prije svega podigla svijest o važnosti dobre gume, kao i pomoglo u odabiru modela gume i pravovremenoj kupovini novih.
Svake godine u ovom periodu se desavaju gadne nesrece, ja tipujem na stare ljetne gume
zdruzdjo

#12264 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

basicm wrote:Svake godine u ovom periodu se desavaju gadne nesrece, ja tipujem na stare ljetne gume
Pa kako snijeg svake godine iznenadi "RAD" tako iznenadi i vozace koji nisu zamjenili gume na vrijeme.

Medjutim meni je interesantniji zakon koji kaze "4x zimske gume sa xy debljinom sare ili 4x ljetne sa xy debljinom sare plus posjedovanje lanaca". Bar tako procitah prekjuce negdje. Mozda je i kriva informacija.
Mislim cemu. Sta, ja imam lance u gepeku pa sam kao siguran na cesti a i ostali oko mene. Ili ce neko voziti sa lancima stalno na ljetnim gumama. Glupo do bola.
drug_profi

#12265 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Upravo. Ako ne glupo, onda nelogično u najmanju ruku.
Naslovnica

#12266 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

zdruzdjo wrote:
basicm wrote:Svake godine u ovom periodu se desavaju gadne nesrece, ja tipujem na stare ljetne gume
Pa kako snijeg svake godine iznenadi "RAD" tako iznenadi i vozace koji nisu zamjenili gume na vrijeme.

Medjutim meni je interesantniji zakon koji kaze "4x zimske gume sa xy debljinom sare ili 4x ljetne sa xy debljinom sare plus posjedovanje lanaca". Bar tako procitah prekjuce negdje. Mozda je i kriva informacija.
Mislim cemu. Sta, ja imam lance u gepeku pa sam kao siguran na cesti a i ostali oko mene. Ili ce neko voziti sa lancima stalno na ljetnim gumama. Glupo do bola.
Prosta stvar - kupovanje socijalnog mira.
Kada vidiš trulje na cestama, jasno je da on nema para na bilo kakvo održavanje, a kamoli gume kako treba.
Isto se radi i na tehničkim - ne vraćaju jer bi ih pola popadalo, pa bi se raja bunila.
A najviše je takvih Rokija, mora ono da ima auto i da se voza, a živi u memli šupi.
adodbr

#12267 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by adodbr »

Kod SCC-a umalo da ucestvujem u udesu jebem ti zivot mercedes iz Srbije u mene se kreno prestrojit jedva sam uspio izbjec i nekako pobjec i frajer iza mene pratio me lola dugo dugo konto ja nesto zajebo radi P nazad ccc i onda cigan da po gasu pobjeze
adodbr

#12269 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by adodbr »

Ne znam ni opisat majke mi ono ne bi neko uradio ni da vozi 1 dan da se onako pokusa prestrojit u mene jebo te grob
zdruzdjo

#12270 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

Naslovnica wrote:Prosta stvar - kupovanje socijalnog mira.
Kada vidiš trulje na cestama, jasno je da on nema para na bilo kakvo održavanje, a kamoli gume kako treba.
Isto se radi i na tehničkim - ne vraćaju jer bi ih pola popadalo, pa bi se raja bunila.
A najviše je takvih Rokija, mora ono da ima auto i da se voza, a živi u memli šupi.
Jexx im takvo kupovanje mater, kad je on putujuca nesreca na cesti. Ne kazem, razumijem situaciju u drzavi socijalnu.
ali to sad ne znaci da moramo zbog socijlnog mira stavljati djeci glavu u torbu koja idu u skolu.
Onda neka nam daju da kupujemo oruzije onako bez dozvole. Obzirom da je socijalna situacija losa, ja se bojim da mi neko na cesti ne prileti sa nozem i opljacka me. a ne daje mi se bas tisuca za dozvolu plus pistolj.
SSemir

#12271 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by SSemir »

Ako ga jedan tehnicki ne pusti, bosnjo mu sve psuje i ode kod drugog. Rezultat: tehnicki ostao bez para, bosnjo idalje legalno vozi raspalo auto.
Ali ima i za to rjesenje. Kad policija salje auta na vanredni tehnicki pregled, onda stanice imaju manje obraza da puste neispravno auto.

Ne bi bilo lose s vremena na vrijeme da inspektori nadgledaju rad tehnicki.
vozackii

#12272 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vozackii »

A kako da ga vrati sa tehnickog kad uopste i ne registruju auta vecina? Treba se cuvati dobro na nasim cestama ovo je pola neregistrovano i u nekim malverzacijama "registrovano"
hopi

#12273 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by hopi »

ma kakvi tehnički
prije koju godinu kod strojorada dođe lik, razbijen mu žmigavac plastika sve nema ni sijalice, prođe nije ga niko pitao

ja jednom dovezao auto bez ručne, nema ručne ne hvata ništa u prazno se diže, prošao niko me pogledao nije, istina ručna je kasnije napravljena ali eto opet

tako da dok ne provjeravaju osvnone stvari tj dok se ne pada na njima nemamo mi šta pričati o emisiji plinova, naknadnim xenonima, dimenzijama guma itd
dovezi bilo šta na 4 točka, plati i proći će
volio bi ja da nije tako, ali šta ja tu mogu
tempuser

#12274 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
Naslovnica wrote:Prosta stvar - kupovanje socijalnog mira.
Jexx im takvo kupovanje mater, kad je on putujuca nesreca na cesti. Ne kazem, razumijem situaciju u drzavi socijalnu.
ali to sad ne znaci da moramo zbog socijlnog mira stavljati djeci glavu u torbu koja idu u skolu.
Onda neka nam daju da kupujemo oruzije onako bez dozvole. Obzirom da je socijalna situacija losa, ja se bojim da mi neko na cesti ne prileti sa nozem i opljacka me. a ne daje mi se bas tisuca za dozvolu plus pistolj.
Ja to odavno ponavljam. Niskim cijenama osiguanja i neradom teh. pregleda tako da svako moze da vozi, se kupuje soc. mir. Sve dok bosnjo more da registruje raspalog groba i sipa za cvaju misli da mu je dobro u zivotu, bez obzira sto ga hebu u zdrav mozak. Kad bi uslove koristenja automobila sveo u realne uslove u roku od odmah bi izbila seljacka buna da bi se i Matija Gubec postidio!
BadBoy

#12275 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /171113089

Eto da se konačno stane i u kraj mahalskoj priči kako snimak nije dokaz.
Post Reply