Nisu stop svjelta ugrađena u vozila zbog ukrasa, već upravo zato da upozore vozača iza da prednji auto koči. Džaba ti odstojanje, ako po jakoj magli ili kiši ili sličnom nevremenu, pa čak i u normalnim uslovima na putu, na vozilu naprijed ne rade ta crvena svjetla, jer je nemoguće zasuataviti auto na imalo većim brzinama, naročito u gradskoj vožnji, gdje naročito ne vrijedi pravilo odstojanja, jer, i ako poštuješ propis i držiš odstojanje, mali papčić ulijeće u međuprostor poput japanske kamikaze, i sve takotempuser wrote:Dzaba ti kamera i da je sud priznaje , kad ga spucas odozada kriv si, radi li estop lampe ili ne trebao si drzat rastojanje!orinoco wrote:Kamera zakon
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- orinoco
#12251 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- amar1994
#12252 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
a sta kojim slucajem da se ovako nesto desiNaslovnica wrote:Danas na autoputu šleper (onaj za balvane), nazad niti jedno svjetlo ne radi, vozi 60-70...pravi ubica na cesti.
Kontam bi li zvao policiju da ga uprati i kazni, a onda kontam možda jadnik guli za gazdu, još da izgubi posao zbog mene...
2:23 , kolko hoces ih pretovarenih
Ja vise ne lgedam na to , cuvaj se ovih sto voze sljunak bez cerade
-
tempuser
#12253 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nisu, ali kad bi kamera bila dokaz i kad bi pokazala da stop svjetla nisu radila njemu ide kazna za neispravan auto, a tebi na nedrzanje razmaka i udes. Zakon krece od toga da sto kao sto mozes naletiti na neispravan auto bez stop svjetala tako mozes naletiti na pjeaka, auto u kvaru.orinoco wrote:Nisu stop svjelta ugrađena u vozila zbog ukrasa, već upravo zato da upozore vozača iza da prednji auto koči. Džaba ti odstojanje, ako po jakoj magli ili kiši ili sličnom nevremenu, pa čak i u normalnim uslovima na putu, na vozilu naprijed ne rade ta crvena svjetla, jer je nemoguće zasuataviti auto na imalo većim brzinama, naročito u gradskoj vožnji, gdje naročito ne vrijedi pravilo odstojanja, jer, i ako poštuješ propis i držiš odstojanje, mali papčić ulijeće u međuprostor poput japanske kamikaze, i sve takotempuser wrote:Dzaba ti kamera i da je sud priznaje , kad ga spucas odozada kriv si, radi li estop lampe ili ne trebao si drzat rastojanje!orinoco wrote:Kamera zakon
- vješalica
#12254 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
bistriti cemo milijardu godinathekupus wrote:
Mi svi glupi, a oni pametni. Bez rotacije i kroz crveno su prosli. Fuj
i sarotacijom i sirenom je prekrsaj
-
bit101
#12255 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Slazem se sa ovim za stop svjetla, ali kome prijaviti idiote koji ugradjuju kojekakve xenone i LED-ove u obicne reflektor farove? Jucer u minuti dvojica prodjose, tako su im jaka svjetla da na momenat ne mozes nista vidjeti. Ali boli njega briga, njemu super, on sve vidi, nema problema.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12256 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sinoć su se trkali neki bilmezi sa BG, ZG tablama
Kod televizije, to neš pretiču, ubacuju se...mafija ovo, ono....
Kod televizije, to neš pretiču, ubacuju se...mafija ovo, ono....
- drug_profi
#12257 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ovdje se opet vraćamo na Tehničke preglede.bit101 wrote:Slazem se sa ovim za stop svjetla, ali kome prijaviti idiote koji ugradjuju kojekakve xenone i LED-ove u obicne reflektor farove? Jucer u minuti dvojica prodjose, tako su im jaka svjetla da na momenat ne mozes nista vidjeti. Ali boli njega briga, njemu super, on sve vidi, nema problema.
Kad bi ih jednom godišnje prisilili da poprave, zamjene, atestiraju, homologiraju...
Manje bi bilo kineskih senona, neispravnih štopki, pogrešno ugrađenih i podešenih farova i sl.
Neviđen je bezobrazluk uzeti 80 i kusur maraka za tehnički i ne utvrditi kompletno stanje vozila.
Pa makar je signalizaciju lako provjeriti.
- muha_sa
#12258 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
drugi profil wrote:Ovdje se opet vraćamo na Tehničke preglede.bit101 wrote:Slazem se sa ovim za stop svjetla, ali kome prijaviti idiote koji ugradjuju kojekakve xenone i LED-ove u obicne reflektor farove? Jucer u minuti dvojica prodjose, tako su im jaka svjetla da na momenat ne mozes nista vidjeti. Ali boli njega briga, njemu super, on sve vidi, nema problema.
Kad bi ih jednom godišnje prisilili da poprave, zamjene, atestiraju, homologiraju...
Manje bi bilo kineskih senona, neispravnih štopki, pogrešno ugrađenih i podešenih farova i sl.
Neviđen je bezobrazluk uzeti 80 i kusur maraka za tehnički i ne utvrditi kompletno stanje vozila.
Pa makar je signalizaciju lako provjeriti.
nekad se sa tehnickog vracalo zbog neispravnih svjetala--provjeravala se visina svjetala
ne treba dušu griješit-bilo je i tad ono, uvali tehnicaru na tehnickom cenera i vozdra
al je sad katastrofa
-
MAN-lion's coach
#12259 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jutros od 7 pa do otprlike 8:30 na relaciji od Sarajeva do Mokrog , 4 vozila su imala udes , a jedno se prevrnulo na krov na granici izmedju KS i IS.
Jedno nabijeno u ogradu , ostali u livadama.
Dakle, malo paznje po ovakvom vremenu nije na odmetu.
- muha_sa
#12260 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
sve su prilike da imaju julbrinerkeMAN-lion's coach wrote:Jutros od 7 pa do otprlike 8:30 na relaciji od Sarajeva do Mokrog , 4 vozila su imala udes , a jedno se prevrnulo na krov na granici izmedju KS i IS.

- amar1994
#12261 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Dobre gume garant , dot 04 m+s 
Muha me preduhitrio
Muha me preduhitrio
- drug_profi
#12262 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bilo bi ekstra da neko vodi statistiku o gumama na vozilima iz udesa ovog tipa (izlijetanje sa ceste, udaranje od pozada...) da se utvrde godišta i modeli tih guma. Mnogo bi se prije svega podigla svijest o važnosti dobre gume, kao i pomoglo u odabiru modela gume i pravovremenoj kupovini novih.
- basicm
#12263 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Svake godine u ovom periodu se desavaju gadne nesrece, ja tipujem na stare ljetne gumedrugi profil wrote:Bilo bi ekstra da neko vodi statistiku o gumama na vozilima iz udesa ovog tipa (izlijetanje sa ceste, udaranje od pozada...) da se utvrde godišta i modeli tih guma. Mnogo bi se prije svega podigla svijest o važnosti dobre gume, kao i pomoglo u odabiru modela gume i pravovremenoj kupovini novih.
-
zdruzdjo
#12264 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa kako snijeg svake godine iznenadi "RAD" tako iznenadi i vozace koji nisu zamjenili gume na vrijeme.basicm wrote:Svake godine u ovom periodu se desavaju gadne nesrece, ja tipujem na stare ljetne gume
Medjutim meni je interesantniji zakon koji kaze "4x zimske gume sa xy debljinom sare ili 4x ljetne sa xy debljinom sare plus posjedovanje lanaca". Bar tako procitah prekjuce negdje. Mozda je i kriva informacija.
Mislim cemu. Sta, ja imam lance u gepeku pa sam kao siguran na cesti a i ostali oko mene. Ili ce neko voziti sa lancima stalno na ljetnim gumama. Glupo do bola.
- drug_profi
#12265 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Upravo. Ako ne glupo, onda nelogično u najmanju ruku.
-
Naslovnica
#12266 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prosta stvar - kupovanje socijalnog mira.zdruzdjo wrote:Pa kako snijeg svake godine iznenadi "RAD" tako iznenadi i vozace koji nisu zamjenili gume na vrijeme.basicm wrote:Svake godine u ovom periodu se desavaju gadne nesrece, ja tipujem na stare ljetne gume
Medjutim meni je interesantniji zakon koji kaze "4x zimske gume sa xy debljinom sare ili 4x ljetne sa xy debljinom sare plus posjedovanje lanaca". Bar tako procitah prekjuce negdje. Mozda je i kriva informacija.
Mislim cemu. Sta, ja imam lance u gepeku pa sam kao siguran na cesti a i ostali oko mene. Ili ce neko voziti sa lancima stalno na ljetnim gumama. Glupo do bola.
Kada vidiš trulje na cestama, jasno je da on nema para na bilo kakvo održavanje, a kamoli gume kako treba.
Isto se radi i na tehničkim - ne vraćaju jer bi ih pola popadalo, pa bi se raja bunila.
A najviše je takvih Rokija, mora ono da ima auto i da se voza, a živi u memli šupi.
-
adodbr
#12267 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kod SCC-a umalo da ucestvujem u udesu jebem ti zivot mercedes iz Srbije u mene se kreno prestrojit jedva sam uspio izbjec i nekako pobjec i frajer iza mene pratio me lola dugo dugo konto ja nesto zajebo radi P nazad ccc i onda cigan da po gasu pobjeze
- kafanski_covjek
-
adodbr
#12269 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne znam ni opisat majke mi ono ne bi neko uradio ni da vozi 1 dan da se onako pokusa prestrojit u mene jebo te grob
-
zdruzdjo
#12270 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jexx im takvo kupovanje mater, kad je on putujuca nesreca na cesti. Ne kazem, razumijem situaciju u drzavi socijalnu.Naslovnica wrote:Prosta stvar - kupovanje socijalnog mira.
Kada vidiš trulje na cestama, jasno je da on nema para na bilo kakvo održavanje, a kamoli gume kako treba.
Isto se radi i na tehničkim - ne vraćaju jer bi ih pola popadalo, pa bi se raja bunila.
A najviše je takvih Rokija, mora ono da ima auto i da se voza, a živi u memli šupi.
ali to sad ne znaci da moramo zbog socijlnog mira stavljati djeci glavu u torbu koja idu u skolu.
Onda neka nam daju da kupujemo oruzije onako bez dozvole. Obzirom da je socijalna situacija losa, ja se bojim da mi neko na cesti ne prileti sa nozem i opljacka me. a ne daje mi se bas tisuca za dozvolu plus pistolj.
-
SSemir
#12271 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako ga jedan tehnicki ne pusti, bosnjo mu sve psuje i ode kod drugog. Rezultat: tehnicki ostao bez para, bosnjo idalje legalno vozi raspalo auto.
Ali ima i za to rjesenje. Kad policija salje auta na vanredni tehnicki pregled, onda stanice imaju manje obraza da puste neispravno auto.
Ne bi bilo lose s vremena na vrijeme da inspektori nadgledaju rad tehnicki.
Ali ima i za to rjesenje. Kad policija salje auta na vanredni tehnicki pregled, onda stanice imaju manje obraza da puste neispravno auto.
Ne bi bilo lose s vremena na vrijeme da inspektori nadgledaju rad tehnicki.
-
vozackii
#12272 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A kako da ga vrati sa tehnickog kad uopste i ne registruju auta vecina? Treba se cuvati dobro na nasim cestama ovo je pola neregistrovano i u nekim malverzacijama "registrovano"
- hopi
#12273 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ma kakvi tehnički
prije koju godinu kod strojorada dođe lik, razbijen mu žmigavac plastika sve nema ni sijalice, prođe nije ga niko pitao
ja jednom dovezao auto bez ručne, nema ručne ne hvata ništa u prazno se diže, prošao niko me pogledao nije, istina ručna je kasnije napravljena ali eto opet
tako da dok ne provjeravaju osvnone stvari tj dok se ne pada na njima nemamo mi šta pričati o emisiji plinova, naknadnim xenonima, dimenzijama guma itd
dovezi bilo šta na 4 točka, plati i proći će
volio bi ja da nije tako, ali šta ja tu mogu
prije koju godinu kod strojorada dođe lik, razbijen mu žmigavac plastika sve nema ni sijalice, prođe nije ga niko pitao
ja jednom dovezao auto bez ručne, nema ručne ne hvata ništa u prazno se diže, prošao niko me pogledao nije, istina ručna je kasnije napravljena ali eto opet
tako da dok ne provjeravaju osvnone stvari tj dok se ne pada na njima nemamo mi šta pričati o emisiji plinova, naknadnim xenonima, dimenzijama guma itd
dovezi bilo šta na 4 točka, plati i proći će
volio bi ja da nije tako, ali šta ja tu mogu
-
tempuser
#12274 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja to odavno ponavljam. Niskim cijenama osiguanja i neradom teh. pregleda tako da svako moze da vozi, se kupuje soc. mir. Sve dok bosnjo more da registruje raspalog groba i sipa za cvaju misli da mu je dobro u zivotu, bez obzira sto ga hebu u zdrav mozak. Kad bi uslove koristenja automobila sveo u realne uslove u roku od odmah bi izbila seljacka buna da bi se i Matija Gubec postidio!zdruzdjo wrote:Jexx im takvo kupovanje mater, kad je on putujuca nesreca na cesti. Ne kazem, razumijem situaciju u drzavi socijalnu.Naslovnica wrote:Prosta stvar - kupovanje socijalnog mira.
ali to sad ne znaci da moramo zbog socijlnog mira stavljati djeci glavu u torbu koja idu u skolu.
Onda neka nam daju da kupujemo oruzije onako bez dozvole. Obzirom da je socijalna situacija losa, ja se bojim da mi neko na cesti ne prileti sa nozem i opljacka me. a ne daje mi se bas tisuca za dozvolu plus pistolj.
-
BadBoy
#12275 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
https://www.klix.ba/vijesti/bih/policij ... /171113089
Eto da se konačno stane i u kraj mahalskoj priči kako snimak nije dokaz.
Eto da se konačno stane i u kraj mahalskoj priči kako snimak nije dokaz.