GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1226 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by odesveuhonduras »

crysis wrote:
odesveuhonduras wrote:
skenderija04 wrote:15 udaraca u okvir gola........koje peglanje lopte,sto bi rekli ljubitelji direktnog i muskog fudbala.. Spaniji svaki remi odgovara. Irska prva ekipa koja napusta prvenstvo.Nedostajace svuda samo ne na terenu.
Ne odgovara, sa 0:0 ispadaju ako talijani pobjede

svaki remi sa golovima - da

kako ba ,pa spanci imaju bolju gol razliku od hrvatske
gleda se prvo gol razlika onih ekipa koje imaju isti broj bodova, nisam ni ja do maloprije znao
5 0 5

#1227 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 5 0 5 »

spanija irska 4:0 (spa-ita 1:1)
hrvatska-irska 3:1 (hr-ita 1:1)

znaci spa-hrv 1:1 (italija mora uzeti 3:0 da bi bili drugi). jesam dobro razumio ovo pravilo?
Charuga
Globalni moderator

#1228 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Charuga »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “nepostivanje upozorenja moderatora i trolanje”

» Creasy
» Artest
» semirizsvemira
» gost iz ZG

14 dana

Samo nastavite, za dva dana je 19 forumasa otislo na odmor ...
enki_

#1229 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by enki_ »

505sCrtom wrote:spanija irska 4:0 (spa-ita 1:1)
hrvatska-irska 3:1 (hr-ita 1:1)

znaci spa-hrv 1:1 (italija mora uzeti 3:0 da bi bili drugi). jesam dobro razumio ovo pravilo?
da
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1230 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by odesveuhonduras »

skenderija04 wrote:
odesveuhonduras wrote:
skenderija04 wrote:15 udaraca u okvir gola........koje peglanje lopte,sto bi rekli ljubitelji direktnog i muskog fudbala.. Spaniji svaki remi odgovara. Irska prva ekipa koja napusta prvenstvo.Nedostajace svuda samo ne na terenu.
Ne odgovara, sa 0:0 ispadaju ako talijani pobjede

svaki remi sa golovima - da
Sa 0:0 bi bili isti sa Hrvatskom a onda se gleda ukupna gol razlika gdje je Spanija bolja. Isli bi kao drugi
u pravu si :thumbup:

mene je prenijelo da bi hrvatska imala dva remia sa 1:1 :-)
Edin H.

#1231 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Edin H. »

skenderija04 wrote:Moci ce . Pravi se mala liga 1.Italija 2. Spanija 2. Hrvatska
Dobro si, onda bi se valjda islo na ukupnu gol razliku izmedju Spanije i Hrvatske, ukljucujuci i rezultate protiv Irske.
cindrlimindrli

#1232 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cindrlimindrli »

Pa ako Italija odigra danasnje drugo poluvrijeme, nije iskljuceno da Irci izvuku remi. Mislim da je to veca
sansa Hrvatima nego da oni nesta ganjaju Spance.
enki_

#1233 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by enki_ »

Tie-breaking criteria
If two or more teams are equal on points on completion of the group matches, the following criteria are applied to determine the rankings (according to paragraphs 8.07 and 8.08 of the regulations, and amendment to 8.07 adopted by the UEFA Executive Committee):[38][39]
Higher number of points obtained in the matches played between the teams in question;
Superior goal difference resulting from the matches played between the teams in question (if more than two teams finish equal on points);
Higher number of goals scored in the matches played between the teams in question (if more than two teams finish equal on points);
If, after having applied criteria 1 to 3 to more than two teams, two teams still have an equal ranking, criteria 1 to 3 are reapplied exclusively to the matches between the two teams in question to determine the final rankings of the two teams. If this procedure does not lead to a decision, criteria 5 to 10 apply in the order given;
Superior goal difference in all group matches;
Higher number of goals scored in all group matches;
If two teams which are tied in all criteria 1 to 6 play their last group match against each other (i.e., the result is a draw and the two teams have the same number of points, goal difference and goals scored), and provided no other teams within the group have the same number of points, the ranking of the two teams in question is determined by penalty shoot-out. Otherwise, criteria 8 to 10 apply in the order given;
Position in the UEFA national team coefficient ranking system;
Fair play conduct of the teams (final tournament);
Drawing of lots.
Note: As all teams have different UEFA national team coefficient, the last two tie-breakers (fair play conduct and drawing of lots) will never be applied in this tournament.
Better Man

#1234 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Better Man »

Hrvatskoj odgovara remi od 2:2 ili vise golova, jer u tom slucaju prolaze zajedno sa Spancima, Talijani da utrpaju 100 golova Ircima u tom slucaju ispadaju, jer su u medjusobnom duelu sa Spancima i Hrvatima dali manje golova!
hau jes no

#1235 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by hau jes no »

ako spanija i hrvatska odigraju 2:2 italijani ispadaju kao prije kad su danci i sveđani odigrali 2:2 :lol:

1. španija 2 boda 3:3
2. hrvatska 2 3:3
3. italija 2 2:2

:-)
Last edited by hau jes no on 14/06/2012 22:57, edited 1 time in total.
skenderija04

#1236 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by skenderija04 »

Edin H. wrote:
skenderija04 wrote:Moci ce . Pravi se mala liga 1.Italija 2. Spanija 2. Hrvatska
Dobro si, onda bi se valjda islo na ukupnu gol razliku izmedju Spanije i Hrvatske, ukljucujuci i rezultate protiv Irske.
Upravo to. Hrvatsku u drugi krug vodi 2-2 ili se uzdati u Irce da ne puknu kao zvecke. U svakom slucaju moraju zabiti. Ista situacija kao u Portugalu 2004. Tada su Svedska i Danska nastimali 2:2 na stetu Italije...Da li ce Davor Suker iskoristiti svoja poznansva pa da Italija opet izvisi?
Comrad

#1237 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Comrad »

Creasy wrote: Nije 5 nego evo gotovo svi navijaju protiv Hrvata. Meni je to ono bas jadno. Nije se Bosna plasirala, pa nek i komsiji crkne krava... Onaj gore kaze necemo politike, a prica o zlocinima hrvatske vojske. Alo, ovo je fudbal. Nije ti Darijo Srna isao s mitraljezom kroz BiH...
Ali necu ja nikom palamudit, navijajte za Zabare kad vec nema Turske na EP. :D
Na ovo ti jednostavno moram odgovoriti.

Ja samo ne kontam kako si ti na osnovu toga sto neko navija za Italiju shvatio da zelimo sve najgore Hrvatskoj. Pa ja ne navijam protiv Hrvatske, nego navijam za Italiju. Sta ja mogu sto su u istoj grupi.

A sad da ti ispricam i zasto i kako navijam za Italiju, i da to nije neka furka da navijam protiv komsija. Za mene je Italija, poslije BiH naravno, najdraza repka i pratim im od onda kad mi je dosla struja i kad sam upalio tv. Kako je tad bio aktuelan Juventus, poceo sam njih pratiti i navijati za njih i automatski iz Italiju. Tada nisam mogao navijati za Hrvatsku, jer iako sam bio dijete nisam mogao navijati za one koji pucaju po meni, zao mi je ali nisam. I za to sam najmanje ja kriv. Medjutim, nisam ih ni mrzio, repku kao repku. I meni je Hrvatska super zemlja. Nemam apsolutno nista protiv njih, cak bih volio da se u nekim stvarima ugledamo na njih. Ali opet, svejedno mi je, Hrvatska mi je ko i Švedska ili bilo koja druga reprezentacija. I sta sad ja trebam odjednom da se divim njima i da navijam za njih, kako?

I ovakva je situacija sigurno kod 90% ljudi koji ovdje komentarisu, normalno da se pojave trollovi koji zele samo to, da komsiji crkne krava, ja ponavljam ne zelim tj. ne zanima me. Isto ko sto je mozda tamo nekom zagrebcaninu bilo svejedno hocemo li mi dobiti Portugal u barazu ili ne. I sta sad ja trebam biti ljut na nekog hrvata jer nije navijao za BiH, pa nidje veze ljudi.

Nadam se da si shvatio sta ti zelim reci. I vjeruj mi, ni Hrvati se pretjerano ne trzaju za nasu repku. Trznu se kad treba pokupit kakvog talenta i to je to. Nego, gledajmo mi svoja posla i ne brinimo previse za druge.

Italija je izgubila bezveze dva boda, imali su cistu tekmu, samo da je privedu kraju. Opet, imamo dobre sanse. Spanci ce nadam se rutinski rijesiti Hrvatsku, Irska nema ionako sansi protiv Italije.
todd_smith

#1238 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by todd_smith »

cindrlimindrli wrote:Ovo je stvarno bili zalosno na momente, komotno je mogli biti 12-0. Em Irci veze nemaju, em Spanija
svijetlosnu godinu bolja od njih. Ne znam da iko moze dobiti Spaniju, mozda Njemacka ili Portugal, ostali
su tankosava i mogu biti sretni ako prodje bez petarde.
Image
cindrlimindrli

#1239 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cindrlimindrli »

hau jes no wrote:ako spanija i hrvatska odigraju 2:2
Mislis ako im Spanija pusti da ovo bude rezultat. :D
Sumnjam da ce se oni zezati nekakvim kalkulacijama, oni ce odigrati k`o da im treba sva tri boda.
hau jes no

#1240 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by hau jes no »

cindrlimindrli wrote:
hau jes no wrote:ako spanija i hrvatska odigraju 2:2
Mislis ako im Spanija pusti da ovo bude rezultat. :D
Sumnjam da ce se oni zezati nekakvim kalkulacijama, oni ce odigrati k`o da im treba sva tri boda.
ko zna kakav ce tok utakmice biti, ako hrvati uvale kakav krompir na pocetku i zatvore se spanci ce moliti za 2:2 :D
cindrlimindrli

#1241 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cindrlimindrli »

todd_smith wrote:
cindrlimindrli wrote:Ovo je stvarno bili zalosno na momente, komotno je mogli biti 12-0. Em Irci veze nemaju, em Spanija
svijetlosnu godinu bolja od njih. Ne znam da iko moze dobiti Spaniju, mozda Njemacka ili Portugal, ostali
Image

Nesta smijesno?
:mrgreen:
5 0 5

#1242 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by 5 0 5 »

daj neku utakmicu sa prvenstva gdje portugal uzima spaniju.
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#1243 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by los merengues »

Mislim da mnogi zaboravljaju vaznu stvar u zadnjem kolu:
Spanija nece igrati na remi(objektivno:jer to ne znaju i ne mogu),
a takav pristup uvijek moze zavrsiti pogubno(kasni gol hrvata i Spanija>kuci)
Zbog toga mozemo ocekivati slicno ponasanje kao protiv Irske:totalna dominacija
i brze golove ,a nakon toga tika taka sto ce rezultirati bjesomucnom trkom
Hrvatske,padom snage i koncentracije u 2. pol. sto ce Iniesta & co
kazniti postavljanjem Toresa na 1. mjesto liste strijelaca :D
KPNCTNJAH

#1244 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by KPNCTNJAH »

todd_smith wrote:
I na SP su se Spanci namucili protiv Portugala i pobijedili 1:0 golom Ville (kojeg sad nema) iz sumnjive situacije... nakon toga su odigrali prijateljsku u kojoj je Portugal razbio Spaniju 4:0... Spanija jeste mozda bolje uigrana, ali nije ni Portugal toliko losiji da stavljas tu sliku ...
cindrlimindrli

#1245 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cindrlimindrli »

505sCrtom wrote:daj neku utakmicu sa prvenstva gdje portugal uzima spaniju.
Ma daj ti bilo kakvu u kojoj je neko Spance razvalio 4-0?
LSD

#1246 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

Ma ubit ce ih španci, šta vam je ;-) yebe se njima za nekakve kalkulacije...hrvati su danas u drugom poluvremenu prokockali svoju šansu, trebali su pobjediti talijane da bi se osigurali za prolaz u drugu fazu i da bi rastereceno odigrali sa špancima, a ne da sad strijepe i o svojoj tekmi sa Španijom , a i o drugim rezultatima...ali opet ko zna, možda Trapatoni i irci zaigraju za sebe i svoje navijace pa iznenade - sve je moguce (inace su baš najlošiji u ovoj grupi).
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#1247 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by los merengues »

Kome nije mrsko neka prebroji :D 127
Image
Last edited by los merengues on 14/06/2012 23:06, edited 1 time in total.
Bosanski_kralj

#1248 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Bosanski_kralj »

Umjesto da kulturono dotuku protivnika, kao što su to Španci uradili, Talijani dozvole da Hrvati izvuku bod pogađajući iz jedne poluprilike. :x

Sad neka se "tele" protiv Iraca i osluškuju rezultat sa utakmice Španija- Hrvatska.

P.S. Nešto kontam da imamo i upola sreće ko Hrvati do sad bi igrali na 4-5 velikih takmičenja. Je*em ti našu nafaku. :x
Cracked

#1249 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Cracked »

Ne znam sta je manje vjerovatno: da hrvati uzmu spaniju(ili odigraju 2:2) ili da irci dobiju/remiziraju sa italijom. Ali eto, i dance uzese holandiju, sve je moguce
Edin H.

#1250 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Edin H. »

Prica vam je hipoteticka, posto Spanci ispadaju nakon utakmice sa Hrvatskom :oops:
Locked