Hrvatsko pitanje

Post Reply
webby-x

#1226 Re: Hrvatsko pitanje

Post by webby-x »

rendam wrote:Pa nisi baš relevantan da ovoliko drugima soliš pamet sa takvom glasačkom hipotekom.
Zašto ne. Ja nisam razočaran.
I ne solim pamet, samo mi se smiješno kada se
neki čude političkom nemoralu i prevrtljivosti.
rendam

#1227 Re: Hrvatsko pitanje

Post by rendam »

webby-x wrote:
rendam wrote:Pa nisi baš relevantan da ovoliko drugima soliš pamet sa takvom glasačkom hipotekom.
Zašto ne. Ja nisam razočaran.
I ne solim pamet, samo mi se smiješno kada se
neki čude političkom nemoralu i prevrtljivosti.
Zato što si glasajući za nacionalističke torovaše i sam doprinijeo plemenskim podjelama. (nije da su drugi strašno bolji, ali HDZ, koji god.. :roll: )
webby-x

#1228 Re: Hrvatsko pitanje

Post by webby-x »

rendam wrote:Zato što si glasajući za nacionalističke torovaše i sam doprinijeo plemenskim podjelama.
Ma te priče ne pale više ni u Novom Sarajevu.
Što ti imaš protiv plemena?
Za koga bi to trebao glasovati?

:-D
palermo

#1229 Re: Hrvatsko pitanje

Post by palermo »

Canton wrote:
Opet cu ti reci HDZ i danas moze biti upravni odbor tako sto ce se povuci iz doma naroda dok se ne stvori TV kanal na Hrvatskom jeziku. Ja licno nemam nista protiv takvog kanala ako ce ga Hrvati finansirati a kontrolisati parlament Federacije.

Mijenja se toliko da se nece moci blokirati konstituisanje doma naroda Federacije. SDP ce opet moci, mada malo teze osigurati 1/3 bez "legitimnih Hrvata" mada to ne smije biti cilj.

Stratesko partnerstvo o kojem govorim jeste da se nadje nekih 20ak dodirnih tacaka i da se radi na njima. NATO i EU su sigurno jedna od njih. Mi u BiH a narocito Bosnjaci i nemamo neke velike alternative tim integracijama, s toga smo i prinudjeni nekad progutati jako gorke pilule da bi drzava isla naprijed(drzavna imovina, pa i budzet)
Pa što to dosada HDZ nije radio ?? Sa ovim prijedlogom to neće ni morati raditi.

Priča o gorkim pilulama je prilično istoršena.A čak mislim ,u ovom slučaju, da je i bezobrazno govoriti o gorkim pilulama koje se moraju progutati.

Al, eto vas tamo.......
rendam

#1230 Re: Hrvatsko pitanje

Post by rendam »

webby-x wrote:
rendam wrote:Zato što si glasajući za nacionalističke torovaše i sam doprinijeo plemenskim podjelama.
Ma te priče ne pale više ni u Novom Sarajevu.
Što ti imaš protiv plemena?
Za koga bi to trebao glasovati?

:-D
Plemena...imala su smisla u rodovskim zajednicama, ali bi trebala biti odavno civilizacijski prevaziđena kategorija jer ne doprinose ničemu smislenom, osim podjelama i sukobima među ljudima.
Canton

#1231 Re: Hrvatsko pitanje

Post by Canton »

palermo wrote:
Pa što to dosada HDZ nije radio ?? Sa ovim prijedlogom to neće ni morati raditi.

Priča o gorkim pilulama je prilično istoršena.A čak mislim ,u ovom slučaju, da je i bezobrazno govoriti o gorkim pilulama koje se moraju progutati.

Al, eto vas tamo.......
Zasto nije do sada? Pa da ja tebe pitam zasto bi radio po ovom prijedlogu a ne radi i sada ako ima mogucnost blokade.
Mozda bi najbolje bilo da mi Bosnjaci biramo ko se nama svidja i da mi upravljamo i to iz Sarajeva. Pa ne moze tako.
Canton

#1232 Re: Hrvatsko pitanje

Post by Canton »

rendam wrote: Plemena...imala su smisla u rodovskim zajednicama, ali bi trebala biti odavno civilizacijski prevaziđena kategorija jer ne doprinose ničemu smislenom, osim podjelama i sukobima među ljudima.
Plemena u BiH ne postoje.
palermo

#1233 Re: Hrvatsko pitanje

Post by palermo »

Canton wrote:.
Mozda bi najbolje bilo da mi Bosnjaci biramo ko se nama svidja i da mi upravljamo i to iz Sarajeva. Pa ne moze tako.
Vidim. Bošnjaci iz 24 % će birati Bošnjake, a Hrvati iz zapadne Hrecegovine i pola Mostara će birati Hrvate.

Pravedno i pošteno. Svakom svoje
rendam

#1234 Re: Hrvatsko pitanje

Post by rendam »

Canton wrote:
rendam wrote: Plemena...imala su smisla u rodovskim zajednicama, ali bi trebala biti odavno civilizacijski prevaziđena kategorija jer ne doprinose ničemu smislenom, osim podjelama i sukobima među ljudima.
Plemena u BiH ne postoje.
Otkad to? Nisam gledao dnevnik danas, moguće da sam nešto propustio :?
Canton

#1235 Re: Hrvatsko pitanje

Post by Canton »

rendam wrote:
Doduse mozda si ti jos na tom nivou, cim tvrdis suprotno.
Canton

#1236 Re: Hrvatsko pitanje

Post by Canton »

palermo wrote: Vidim. Bošnjaci iz 24 % će birati Bošnjake, a Hrvati iz zapadne Hrecegovine i pola Mostara će birati Hrvate.

Jos nisi vidio tekst prijedloga a vec si siguran o cemu se radi. Logicnije i pravednije je to nego da Posavski i Bosansko Podrinjski kanton daju isti broj Hrvata.
rendam

#1237 Re: Hrvatsko pitanje

Post by rendam »

Canton wrote:
rendam wrote:
Doduse mozda si ti jos na tom nivou, cim tvrdis suprotno.
Priznaj da ti se zamantalo od ovog spina.
Canton

#1238 Re: Hrvatsko pitanje

Post by Canton »

rendam wrote: Priznaj da ti se zamantalo od ovog spina.
Ne mogu priznati nesto sto nije tacno. Idi poljubi poglavicu pa lezi.
palermo

#1239 Re: Hrvatsko pitanje

Post by palermo »

Canton wrote:
palermo wrote: Vidim. Bošnjaci iz 24 % će birati Bošnjake, a Hrvati iz zapadne Hrecegovine i pola Mostara će birati Hrvate.

Jos nisi vidio tekst prijedloga a vec si siguran o cemu se radi. Logicnije i pravednije je to nego da Posavski i Bosansko Podrinjski kanton daju isti broj Hrvata.
Pa što me ne ubijedi da nije tako. Znači, ja moram čekati da se takvo nešto usvoji pa da tek onda večim k'o jarac.

A što se tiče pravde i logike, ok, ako vi iz SDP-a zako mislite ja vam ne mogu zabraniti, ja se jedino mogu boriti protiv vas i vaše pravde i logike
rendam

#1240 Re: Hrvatsko pitanje

Post by rendam »

Canton wrote:
rendam wrote: Priznaj da ti se zamantalo od ovog spina.
Ne mogu priznati nesto sto nije tacno. Idi poljubi poglavicu pa lezi.
Prošla me faza da ljubim ogledalo. Haug! :wink:
Canton

#1241 Re: Hrvatsko pitanje

Post by Canton »

palermo wrote: Pa što me ne ubijedi da nije tako. Znači, ja moram čekati da se takvo nešto usvoji pa da tek onda večim k'o jarac.

A što se tiče pravde i logike, ok, ako vi iz SDP-a zako mislite ja vam ne mogu zabraniti, ja se jedino mogu boriti protiv vas i vaše pravde i logike
Trebas prvo da procitas(uostalom kao i ja) pa da onda mozemo imati konstruktivnu diskusiju. Pa naravno ti se i dalje mozes boriti protiv kako kazes "nas" i insistirati da se sve diriguje iz Sarajeva i Srbi i Hrvati i Bosnjaci i novac itd...
Samo sto su ta vremena prosla
palermo

#1242 Re: Hrvatsko pitanje

Post by palermo »

Canton wrote:
Trebas prvo da procitas(uostalom kao i ja) pa da onda mozemo imati konstruktivnu diskusiju. Pa naravno ti se i dalje mozes boriti protiv kako kazes "nas" i insistirati da se sve diriguje iz Sarajeva i Srbi i Hrvati i Bosnjaci i novac itd...
Samo sto su ta vremena prosla
Nama ovdje u Mostaru, Stocu, čitavoj hercegovini nisu nikad ni došla....al eto, vidim da to tako i treba da bude...barem prema SDP-u ....

Ne vidim da imamo šta više drugom reći...
nosara

#1243 Re: Hrvatsko pitanje

Post by nosara »

Canton wrote:
nosara wrote: Jeste, 5:1, ali protiv naroda i drzave... :-)
Iz tvoje perspektive je tako. Jer se jos nisi pomorio sa cinjenicom da vjeronauka ostaje a da je Suljagic pao.
To je glavni izvor tvojih frustracija prema SDPu, pa se sad sve cini kao da je protiv naroda i protiv drzave.
To je indikacija, a ne izvor frustracije... Doduse, komplet rahmetli partija je jedna velika frustracija...

A sto ti branis sporazum koji nit' si procitao, nit' je usvojen...? Zar je tolika panika u medzlisu...? :D
seln

#1244 Re: Hrvatsko pitanje

Post by seln »

webby-x wrote:
rendam wrote:Za koga si glasao?
Za HDZ90 jer su mi se činili najmanjim zlom
Kako to, kad su bili u predizbornoj koaliciji sa HSP? :wink:
seln

#1245 Re: Hrvatsko pitanje

Post by seln »

Na dan žalosti u Brčkom uz Shakiru plesali za Božu Ljubića

U posjeti OOHDZ 1990 Brčko Distritka juče i danas boravi predsjednik HDZ 1990 BiH Božo Ljubić, sa svojim najbližim saradnicima.
Svrha posjete je obilazak hrvatskog stanovništva u Posavini te upoznavanje o stanju neposredno pred predizbornu kampanju.
Nakon jučer održanog sastanka s rukovodstvom stranke upriličenim u hotelu Evropa, delegacija je danas predvođena predsjednikom OOHDZ 1990 Brčko Nikom Babićem obišla i Župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Ulicama, gdje su obišli radove na obnovi Crkve, ali i posjetili učesnike ekumenskog kampa "Friedensgrund BiH".

Zanimljivo je da su mladi učesnici u kampu danas uz popularne pjesme Shakire plesali za delegaciju, te time pokazali nepoštovanje prema žrtvama Srebrenice, ali i odluci Vlade Brčko Distrikta, da se današnji dan u Brčkom obilježava kao Dan žalosti, javila je BDC Televizija.

Na pitanje zašto ne poštuju dan žalosti Ljubić je odgovorio: "Ovo nije muzika, ovo je ples u svrhu slavljena života".
ANTIDAYTONAC

#1246 Re: Hrvatsko pitanje

Post by ANTIDAYTONAC »

Necovjek,gad i smece odvratno.Treba docekati smece pokvarenim jajima na prvom pojavljivanju na javnom mjestu
Brčko: Na dan žalosti u Brčkom uz Šakiru plesali za Božu Ljubića http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Br ... 49294.html
Skijaš

#1247 Re: Hrvatsko pitanje

Post by Skijaš »

ANTIDAYTONAC wrote:Necovjek,gad i smece odvratno.Treba docekati smece pokvarenim jajima na prvom pojavljivanju na javnom mjestu
Brčko: Na dan žalosti u Brčkom uz Šakiru plesali za Božu Ljubića http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Br ... 49294.html
Ma ne treba, to je kršenje zakona a mi uvijek trebamo djelovati samo u okviru zakona.
ANTIDAYTONAC

#1248 Re: Hrvatsko pitanje

Post by ANTIDAYTONAC »

Skijaš wrote:
Ma ne treba, to je kršenje zakona a mi uvijek trebamo djelovati samo u okviru zakona.
Kojeg zakona,onog kojeg krse oni koji bi trebali biti uzor postivanja istog kao i ljudskih vrijednosti,ovo moralno i ljudsko politicko nistavilo sebi dozvoli zabavu na dan genocida i ukopa nekoliko stotina stradalnika u prisustvu nekoliko desetina hiljada clanova porodice,sugradana i gostiju,....
nosara

#1249 Re: Hrvatsko pitanje

Post by nosara »

ANTIDAYTONAC wrote:
Skijaš wrote:
Kojeg zakona,onog kojeg krse oni koji bi trebali biti uzor postivanja istog kao i ljudskih vrijednosti,ovo moralno i ljudsko politicko nistavilo sebi dozvoli zabavu na dan genocida i ukopa nekoliko stotina stradalnika u prisustvu nekoliko desetina hiljada clanova porodice,sugradana i gostiju,....
Ja na ovom snimku ne vidim ljubica i "brojke i slova", vec zloyu i 40 diletanata koji su doktora i ekipu ugurali u vlast... :-)

Nije cudo sto "prolaznik" nije bas najomiljeniji nesposobnjakovic medju rajom... :D
mO k3

#1250 Re: Hrvatsko pitanje

Post by mO k3 »

Balkan_Kokica wrote:Što se tiče članka koji je objavljen danas za događanja u Brčkom sa naslovom "Na dan žalosti u Brčkom uz Shakiru plesali za Božu Ljubića", predložio bih svima da ostanu realni i poslušaju obadvije strane priče. Ako pogledate demantije koji je objavljen shvatit će te da nije sve tako kako je objavljeno danas na portalima širom balkana, koji su usput bukvalno kopirale članak i objavljivali na svojim portalima.

Link Demantija:
http://radio-brcko.co.ba/demantij-vijes ... u-ljubica/

Što se tiče samog tog događaja tj "kampa specijalizacije animatora Vrhbosanske nadbiskupije" on je odobren od strane grada Brčko, što znači da su bili upućeni u program kampa i znali sve što se događa na tom kampu. Postavlja se pitanje čiji je to propust? Banaliziram sada malo, ali isto tako je se mogao održat koncert neki ili sličan događaj na koji su ljudi mogli reagirat ovako i onako.
Off je topic sa moje strane ,ali zasto ne mozemo vidjeti tvoje informacije ??
Post Reply