Zašto ne. Ja nisam razočaran.rendam wrote:Pa nisi baš relevantan da ovoliko drugima soliš pamet sa takvom glasačkom hipotekom.
I ne solim pamet, samo mi se smiješno kada se
neki čude političkom nemoralu i prevrtljivosti.
Zašto ne. Ja nisam razočaran.rendam wrote:Pa nisi baš relevantan da ovoliko drugima soliš pamet sa takvom glasačkom hipotekom.
Zato što si glasajući za nacionalističke torovaše i sam doprinijeo plemenskim podjelama. (nije da su drugi strašno bolji, ali HDZ, koji god..webby-x wrote:Zašto ne. Ja nisam razočaran.rendam wrote:Pa nisi baš relevantan da ovoliko drugima soliš pamet sa takvom glasačkom hipotekom.
I ne solim pamet, samo mi se smiješno kada se
neki čude političkom nemoralu i prevrtljivosti.
Ma te priče ne pale više ni u Novom Sarajevu.rendam wrote:Zato što si glasajući za nacionalističke torovaše i sam doprinijeo plemenskim podjelama.
Pa što to dosada HDZ nije radio ?? Sa ovim prijedlogom to neće ni morati raditi.Canton wrote:
Opet cu ti reci HDZ i danas moze biti upravni odbor tako sto ce se povuci iz doma naroda dok se ne stvori TV kanal na Hrvatskom jeziku. Ja licno nemam nista protiv takvog kanala ako ce ga Hrvati finansirati a kontrolisati parlament Federacije.
Mijenja se toliko da se nece moci blokirati konstituisanje doma naroda Federacije. SDP ce opet moci, mada malo teze osigurati 1/3 bez "legitimnih Hrvata" mada to ne smije biti cilj.
Stratesko partnerstvo o kojem govorim jeste da se nadje nekih 20ak dodirnih tacaka i da se radi na njima. NATO i EU su sigurno jedna od njih. Mi u BiH a narocito Bosnjaci i nemamo neke velike alternative tim integracijama, s toga smo i prinudjeni nekad progutati jako gorke pilule da bi drzava isla naprijed(drzavna imovina, pa i budzet)
Plemena...imala su smisla u rodovskim zajednicama, ali bi trebala biti odavno civilizacijski prevaziđena kategorija jer ne doprinose ničemu smislenom, osim podjelama i sukobima među ljudima.webby-x wrote:Ma te priče ne pale više ni u Novom Sarajevu.rendam wrote:Zato što si glasajući za nacionalističke torovaše i sam doprinijeo plemenskim podjelama.
Što ti imaš protiv plemena?
Za koga bi to trebao glasovati?
Zasto nije do sada? Pa da ja tebe pitam zasto bi radio po ovom prijedlogu a ne radi i sada ako ima mogucnost blokade.palermo wrote:
Pa što to dosada HDZ nije radio ?? Sa ovim prijedlogom to neće ni morati raditi.
Priča o gorkim pilulama je prilično istoršena.A čak mislim ,u ovom slučaju, da je i bezobrazno govoriti o gorkim pilulama koje se moraju progutati.
Al, eto vas tamo.......
Plemena u BiH ne postoje.rendam wrote: Plemena...imala su smisla u rodovskim zajednicama, ali bi trebala biti odavno civilizacijski prevaziđena kategorija jer ne doprinose ničemu smislenom, osim podjelama i sukobima među ljudima.
Vidim. Bošnjaci iz 24 % će birati Bošnjake, a Hrvati iz zapadne Hrecegovine i pola Mostara će birati Hrvate.Canton wrote:.
Mozda bi najbolje bilo da mi Bosnjaci biramo ko se nama svidja i da mi upravljamo i to iz Sarajeva. Pa ne moze tako.
Otkad to? Nisam gledao dnevnik danas, moguće da sam nešto propustioCanton wrote:Plemena u BiH ne postoje.rendam wrote: Plemena...imala su smisla u rodovskim zajednicama, ali bi trebala biti odavno civilizacijski prevaziđena kategorija jer ne doprinose ničemu smislenom, osim podjelama i sukobima među ljudima.
Doduse mozda si ti jos na tom nivou, cim tvrdis suprotno.rendam wrote:
Otkad to? Nisam gledao dnevnik danas, moguće da sam nešto propustio
Jos nisi vidio tekst prijedloga a vec si siguran o cemu se radi. Logicnije i pravednije je to nego da Posavski i Bosansko Podrinjski kanton daju isti broj Hrvata.palermo wrote: Vidim. Bošnjaci iz 24 % će birati Bošnjake, a Hrvati iz zapadne Hrecegovine i pola Mostara će birati Hrvate.
Pravedno i pošteno. Svakom svoje
Priznaj da ti se zamantalo od ovog spina.Canton wrote:Doduse mozda si ti jos na tom nivou, cim tvrdis suprotno.rendam wrote:
Otkad to? Nisam gledao dnevnik danas, moguće da sam nešto propustio
Ne mogu priznati nesto sto nije tacno. Idi poljubi poglavicu pa lezi.rendam wrote: Priznaj da ti se zamantalo od ovog spina.
Pa što me ne ubijedi da nije tako. Znači, ja moram čekati da se takvo nešto usvoji pa da tek onda večim k'o jarac.Canton wrote:Jos nisi vidio tekst prijedloga a vec si siguran o cemu se radi. Logicnije i pravednije je to nego da Posavski i Bosansko Podrinjski kanton daju isti broj Hrvata.palermo wrote: Vidim. Bošnjaci iz 24 % će birati Bošnjake, a Hrvati iz zapadne Hrecegovine i pola Mostara će birati Hrvate.
Pravedno i pošteno. Svakom svoje
Prošla me faza da ljubim ogledalo. Haug!Canton wrote:Ne mogu priznati nesto sto nije tacno. Idi poljubi poglavicu pa lezi.rendam wrote: Priznaj da ti se zamantalo od ovog spina.
Trebas prvo da procitas(uostalom kao i ja) pa da onda mozemo imati konstruktivnu diskusiju. Pa naravno ti se i dalje mozes boriti protiv kako kazes "nas" i insistirati da se sve diriguje iz Sarajeva i Srbi i Hrvati i Bosnjaci i novac itd...palermo wrote: Pa što me ne ubijedi da nije tako. Znači, ja moram čekati da se takvo nešto usvoji pa da tek onda večim k'o jarac.
A što se tiče pravde i logike, ok, ako vi iz SDP-a zako mislite ja vam ne mogu zabraniti, ja se jedino mogu boriti protiv vas i vaše pravde i logike
Nama ovdje u Mostaru, Stocu, čitavoj hercegovini nisu nikad ni došla....al eto, vidim da to tako i treba da bude...barem prema SDP-u ....Canton wrote:
Trebas prvo da procitas(uostalom kao i ja) pa da onda mozemo imati konstruktivnu diskusiju. Pa naravno ti se i dalje mozes boriti protiv kako kazes "nas" i insistirati da se sve diriguje iz Sarajeva i Srbi i Hrvati i Bosnjaci i novac itd...
Samo sto su ta vremena prosla
To je indikacija, a ne izvor frustracije... Doduse, komplet rahmetli partija je jedna velika frustracija...Canton wrote:Iz tvoje perspektive je tako. Jer se jos nisi pomorio sa cinjenicom da vjeronauka ostaje a da je Suljagic pao.nosara wrote: Jeste, 5:1, ali protiv naroda i drzave...
To je glavni izvor tvojih frustracija prema SDPu, pa se sad sve cini kao da je protiv naroda i protiv drzave.
Kako to, kad su bili u predizbornoj koaliciji sa HSP?webby-x wrote:Za HDZ90 jer su mi se činili najmanjim zlomrendam wrote:Za koga si glasao?
Na dan žalosti u Brčkom uz Shakiru plesali za Božu Ljubića
U posjeti OOHDZ 1990 Brčko Distritka juče i danas boravi predsjednik HDZ 1990 BiH Božo Ljubić, sa svojim najbližim saradnicima.
Svrha posjete je obilazak hrvatskog stanovništva u Posavini te upoznavanje o stanju neposredno pred predizbornu kampanju.
Nakon jučer održanog sastanka s rukovodstvom stranke upriličenim u hotelu Evropa, delegacija je danas predvođena predsjednikom OOHDZ 1990 Brčko Nikom Babićem obišla i Župu Rođenja Blažene Djevice Marije u Ulicama, gdje su obišli radove na obnovi Crkve, ali i posjetili učesnike ekumenskog kampa "Friedensgrund BiH".
Zanimljivo je da su mladi učesnici u kampu danas uz popularne pjesme Shakire plesali za delegaciju, te time pokazali nepoštovanje prema žrtvama Srebrenice, ali i odluci Vlade Brčko Distrikta, da se današnji dan u Brčkom obilježava kao Dan žalosti, javila je BDC Televizija.
Na pitanje zašto ne poštuju dan žalosti Ljubić je odgovorio: "Ovo nije muzika, ovo je ples u svrhu slavljena života".
Brčko: Na dan žalosti u Brčkom uz Šakiru plesali za Božu Ljubića http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Br ... 49294.html
Ma ne treba, to je kršenje zakona a mi uvijek trebamo djelovati samo u okviru zakona.ANTIDAYTONAC wrote:Necovjek,gad i smece odvratno.Treba docekati smece pokvarenim jajima na prvom pojavljivanju na javnom mjestuBrčko: Na dan žalosti u Brčkom uz Šakiru plesali za Božu Ljubića http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Br ... 49294.html
Kojeg zakona,onog kojeg krse oni koji bi trebali biti uzor postivanja istog kao i ljudskih vrijednosti,ovo moralno i ljudsko politicko nistavilo sebi dozvoli zabavu na dan genocida i ukopa nekoliko stotina stradalnika u prisustvu nekoliko desetina hiljada clanova porodice,sugradana i gostiju,....Skijaš wrote:
Ma ne treba, to je kršenje zakona a mi uvijek trebamo djelovati samo u okviru zakona.
Ja na ovom snimku ne vidim ljubica i "brojke i slova", vec zloyu i 40 diletanata koji su doktora i ekipu ugurali u vlast...ANTIDAYTONAC wrote:Kojeg zakona,onog kojeg krse oni koji bi trebali biti uzor postivanja istog kao i ljudskih vrijednosti,ovo moralno i ljudsko politicko nistavilo sebi dozvoli zabavu na dan genocida i ukopa nekoliko stotina stradalnika u prisustvu nekoliko desetina hiljada clanova porodice,sugradana i gostiju,....Skijaš wrote:
Ma ne treba, to je kršenje zakona a mi uvijek trebamo djelovati samo u okviru zakona.
Off je topic sa moje strane ,ali zasto ne mozemo vidjeti tvoje informacije ??Balkan_Kokica wrote:Što se tiče članka koji je objavljen danas za događanja u Brčkom sa naslovom "Na dan žalosti u Brčkom uz Shakiru plesali za Božu Ljubića", predložio bih svima da ostanu realni i poslušaju obadvije strane priče. Ako pogledate demantije koji je objavljen shvatit će te da nije sve tako kako je objavljeno danas na portalima širom balkana, koji su usput bukvalno kopirale članak i objavljivali na svojim portalima.
Link Demantija:
http://radio-brcko.co.ba/demantij-vijes ... u-ljubica/
Što se tiče samog tog događaja tj "kampa specijalizacije animatora Vrhbosanske nadbiskupije" on je odobren od strane grada Brčko, što znači da su bili upućeni u program kampa i znali sve što se događa na tom kampu. Postavlja se pitanje čiji je to propust? Banaliziram sada malo, ali isto tako je se mogao održat koncert neki ili sličan događaj na koji su ljudi mogli reagirat ovako i onako.