Govorim o ovom
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
semso_bonaparte
#1226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mogu mislit sada belaja kada ovi sto su ocitisli i izvulki auta "rezervisu" ta mjesta samo za sebe, u neku ruku ih i razumijem, valjalo je lopatiati 2 do 3 sata izuvuku auto i onda hadzo samo uleti
.
Govorim o ovom

Govorim o ovom
Last edited by semso_bonaparte on 05/02/2012 18:23, edited 1 time in total.
-
Dado34
#1227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
I kriminalci lopataju snjeg izgleda, niko ziv nista ne krade, nema ubijanja, presretanja, nasilnistva... 
- astrid
#1228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Da hoće ovaj snijeg potrajatiDado34 wrote:I kriminalci lopataju snjeg izgleda, niko ziv nista ne krade, nema ubijanja, presretanja, nasilnistva...
-
SARAJKA75
#1229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
U noci nedjelja/ponedjeljak auta koja su bila ociscena u B-fazi (AP) su i opljackana (kasetofon, lanci, alat, prva pomoc.....)sve sto su nasli.
Tako da su oni koji nisu ocistili auto dobro prosli
Tako da su oni koji nisu ocistili auto dobro prosli
- Creasy
#1230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Dado34 wrote:I kriminalci lopataju snjeg izgleda, niko ziv nista ne krade, nema ubijanja, presretanja, nasilnistva...
Pa kako ce krasti kad ne mogu prici kucama i autima...
- Troll_Happens
#1231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... obodu.html boze nakaradnog sudstva ovo odmah objesiti ne znam sta ce nam sudstvo kad se samo nagode i pustaju fuuuj
- Comrad
#1232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
I sta reci na ovo? Policija je obavila svoj posao, donijela im ga na tacni i ovi ga ne znaju zatvoriti. Ko su tuzioci u ovim slucajevima, pa ovako redovno gube slucajeve?
U cemu je ovdje bio problem, je li falilo dokaza ili sta. Hoce li ikada sudija odrediti tu max kaznu. Pisam se ja na te njihove raspone bubam od godinu do 5 godina, kad niko ne dobije ovih 5 godina, uvijek je tu minimalna kazna uz 450 olaksavajucih okolnosti.
Ovo je poruka svim ostalim koji zele da udju u posao, bujrum samo naprijed, kradete auta, preprodajete ih, odmorite nakon 5-10 godina staza jednu godinu, pa onda opet.

U cemu je ovdje bio problem, je li falilo dokaza ili sta. Hoce li ikada sudija odrediti tu max kaznu. Pisam se ja na te njihove raspone bubam od godinu do 5 godina, kad niko ne dobije ovih 5 godina, uvijek je tu minimalna kazna uz 450 olaksavajucih okolnosti.
Ovo je poruka svim ostalim koji zele da udju u posao, bujrum samo naprijed, kradete auta, preprodajete ih, odmorite nakon 5-10 godina staza jednu godinu, pa onda opet.
-
mahalas505
#1233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa problem je sto ti tuzioci zvanicno nisu izgubili slucaj vec su se nagodili, tako u statistikama stoji da je doslo do osudjujuce presude, a ne oslobadjanja.Comrad wrote:I sta reci na ovo? Policija je obavila svoj posao, donijela im ga na tacni i ovi ga ne znaju zatvoriti. Ko su tuzioci u ovim slucajevima, pa ovako redovno gube slucajeve?
E sad posto drzava ne valja *****, kad za oruzanu pljacku + desetine iznuda + kradja vozila + prijasnji dosije dobijes 2.5 godine, onda mozda covjek pomisli da tu nesto ne stima i sto su vrijednosti drustva temeljno izmjenje.
Jos onda dodju ovdje razni pravni strucnjaci na forumu da govore dobri su kod nas zakoni...
- Not My Idea
#1234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Sarajliji tri godine zatvora zbog silovanja 50-godišnjakinje
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /120208062
Sam Opcinski sud je crna hronika
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /120208062
Sam Opcinski sud je crna hronika
- ultima_palabra
#1235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jebo majku, ovo je fakat nadrealno... Sudovi su se pretvorili u parodiju pravde 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ultima_palabra wrote:Jebo majku, ovo je fakat nadrealno... Sudovi su se pretvorili u parodiju pravde
koje li su bile olakšavajuće okolnosti pa da kazna bude trećina od moguće, samo da mi je znati...Član 203.
Silovanje
(1) Ko drugu osobu upotrebom sile ili prijetnje da će izravno napasti na njezin život ili
tijelo ili na život ili tijelo ili s njim izjednačenu spolnu radnju,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini na naročito okrutan ili naročito
ponižavajući način, ili ako je istom prilikom prema istoj žrtvi učinjeno više spolnih
odnošaja ili s njim izjednačenih spolnih radnji od više učinitelja,
kaznit će se kaznom zatvora od tri do petnaest godina.
(3) Ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana smrt silovane osobe, ili
je ona teško tjelesno ozlijeđena, ili joj je teško narušeno zdravlje, ili je silovana ženska
osoba ostala trudna,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje tri godine.
(4) Kaznom iz stava 2. ovog člana kaznit će se ko učini krivično djelo iz stava 1. ovog
člana zbog etničke, narodnosne, rasne, vjerske ili jezičke netrpeljivosti prema žrtvi.
(5) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini prema maloljetniku,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
(6) Ko krivično djelo iz st. 2., 3. i 4. ovog člana učini prema maloljetniku,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje pet godina.
(7) Ako su krivičnim djelom iz stava 2. ovog člana prouzrokovane posljedice iz stava 3.
ovog člana,
učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje pet godina.
- Not My Idea
#1237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
nista, ja bih samo da mu pozelim svakodnevno hvatanje sapuna 
- ultima_palabra
#1238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Na stranu što je i sam zakon preblag... ovim samo potiču uzimanje pravde u svoje ruke od strane građana. Država nije u stanju zaštititi njihove živote i imovinu.
- madner
#1239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Pa ocito je cin prekvalifikovanih u neki blazi oblik pa je i kazna izrecena u tom kontekstu. Palite se a niste sigurni sta su bile okolnosti.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ali ti znaš da se mi palimomadner wrote:Pa ocito je cin prekvalifikovanih u neki blazi oblik pa je i kazna izrecena u tom kontekstu. Palite se a niste sigurni sta su bile okolnosti.
- Not My Idea
#1241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
WTF?madner wrote:Pa ocito je cin prekvalifikovanih u neki blazi oblik pa je i kazna izrecena u tom kontekstu. Palite se a niste sigurni sta su bile okolnosti.
kakve okolnosti, majmun koji ima 28 godina silovao zenu od 50?! sta nije jasno?
stvarno nekad pises a da ni ne razmislis.
-
Mr. Brightside
- Troll_Happens
#1243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ne moze se lako protiv mjesecara... covjek spasava sto se spasiti ne moze hahaha

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mozda je olaksavajuca okolnost sto je zrtva bila u nekoj sexi odjeci, il' ga je na neki drugi nacin "suptilno" pozivala na silovanjemadner wrote:Pa ocito je cin prekvalifikovanih u neki blazi oblik pa je i kazna izrecena u tom kontekstu. Palite se a niste sigurni sta su bile okolnosti.
A ono pustanje na slobodu "Super bebe" i tok kriminalnog klana za obijanje automobila po Sarajevu, daje signal i njima,i nekim buducim potencijalnim krimosima da nastave harate po voznom parku u gradu Sarajevu.
Najvece zlo je sudstvo, tuzilastvo i nepostojanje dovoljnih zatvorskih kapaciteta.
Sistem ne funkcionise, apsolutno..tj. vecina i ne zeli da funkcionise, jer ovako se ubio ambijent na uspjesne "biznise"
-
hljebarnik
#1245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Odoh i ja u kriminalce, ionako mi izgleda ne mogu nista ? 
-
nihil_
#1246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ona je kriva, zemsko je to, shejtan 
-
hljebarnik
#1247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mozda su uzeli ovo u obzir..
- Not My Idea
#1248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ipak je ovo neumjesno.nihil_ wrote:Ona je kriva, zemsko je to, shejtan
-
nihil_
#1249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
eeeem sarkazam?Not My Idea wrote:ipak je ovo neumjesno.nihil_ wrote:Ona je kriva, zemsko je to, shejtan
- madner
#1250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Kakve to veze ima sa clankom koji je objavljen? Ako je kazna manja od minimalne, onda to nije bilo silovanje, bar po misljenju suda.-LIBERO- wrote:Mozda je olaksavajuca okolnost sto je zrtva bila u nekoj sexi odjeci, il' ga je na neki drugi nacin "suptilno" pozivala na silovanjemadner wrote:Pa ocito je cin prekvalifikovanih u neki blazi oblik pa je i kazna izrecena u tom kontekstu. Palite se a niste sigurni sta su bile okolnosti.![]()
![]()
A ono pustanje na slobodu "Super bebe" i tok kriminalnog klana za obijanje automobila po Sarajevu, daje signal i njima,i nekim buducim potencijalnim krimosima da nastave harate po voznom parku u gradu Sarajevu.
Najvece zlo je sudstvo, tuzilastvo i nepostojanje dovoljnih zatvorskih kapaciteta.
Sistem ne funkcionise, apsolutno..tj. vecina i ne zeli da funkcionise, jer ovako se ubio ambijent na uspjesne "biznise"
Dakle nije tacno da je osudjen za silovanje, mada je mozda bio optuzen za isto.