Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

zlafa

#1226 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by zlafa »

Gandalf wrote:Juče je na portalu bio zanimljiv članak o postolimpijskim sportskim borilištima - suština je da su grandiozne sportske arene preskupe i neisplative ako se prave za jednokratnu upotrebu - Englezi stalno kukaju kako su izgubili milijarde nakon ove olimpijade - isto se to odnosi i na sve druge velike građevine koje konstantno ne donose profit

- dakle, veliki stadion bi koštao silne novce a punili bismo ga 1x godišnje maximalno - taj bi stadion bio isplativ samo da neki klub igra recimo svake godine makar Ligu Evrope, pa da uzima 3-4 miliona eura profita, naravno da bi takav klub ima interes za većim stadionom, jer bi godišnje mogao odigrati bar 5-6 visokoprofitabilnih susreta, pa bi i samom klubu bilo u interesu na tribinama vidjeti recimo 40 000 ljudi - dakle samo u slučaju pravog evropskog kluba koji ovdje neće postojati nikada, bi se isplatilo proširiti BP za još 20 000 - naravno to je samo pusta fantazija da će nekada negdje u BIH postojati klub stalni učesnik eurokupova, a još manje da će to biti Likče :D

U kukuruz ligi uložiti milione u neki mega stadion da bi jednom godišnje na njemu bilo 40 000 je loša investicija - mnogo bolje bi bilo napraviti za te pare 20 trening centara sa full opremom i sa stručnim kadrom, kako bi BiH svake godine mogla štancati igrače za A selekciju.
like it i fakat se nema sta dodati
To su nasa posla nek ja imam kuchu i auto ko komsija makar jesti sta nemao...
LSD

#1227 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by LSD »

crkvice wrote:jedna slika, cisto da se vidi malo trave :D meni bas lijepo izgleda...

Image
:thumbup: :thumbup: nema šta, trava je pravi zeleni tepih...konacno da se i to sredi, cisto da nas UEFA ne maltretira ili da nam svaka šuša ne veže inspekcije za vrat...dakle B.Polje i Zenica do daljneg dom naše selekcije - sve po zaslugama.
A mi možemo biti domacini mladoj reprezentaciji, nije ni to loše.
phillie

#1228 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

LSD wrote:
crkvice wrote:jedna slika, cisto da se vidi malo trave :D meni bas lijepo izgleda...

Image
:thumbup: :thumbup: nema šta, trava je pravi zeleni tepih...konacno da se i to sredi, cisto da nas UEFA ne maltretira ili da nam svaka šuša ne veže inspekcije za vrat...dakle B.Polje i Zenica do daljneg dom naše selekcije - sve po zaslugama.
A mi možemo biti domacini mladoj reprezentaciji, nije ni to loše.
E mlada repka ce na Kamberovicu igrati utakmice aBd :D :D :D :D :D
Rob_Atl

#1229 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Rob_Atl »

Image

al ograda :shock: , jebo te ko da smo zivotinje :run:
Chuckie

#1230 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

Dupli.
Last edited by Chuckie on 23/08/2012 23:35, edited 1 time in total.
Chuckie

#1231 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

Image
Fino izgleda, nadam se da ce izvaljati one engleske baklave na travi. :D

Sent from my iPhone
samo_ti

#1232 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Kazu da su i kosilicu kupili, da prave te pruge-kocke, sta vec :D

A ograda, alasellamet...pa zar mora !? :)
luckylaka

#1233 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Rob_Atl wrote:Image

Najveca u Europi :-)
Co0l

#1234 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Co0l »

Nou Camp,Vicente Calderon,San Siro...su samo neki od stadiona koji imaju i vece ograde.Ima ih i puno vise al ovi su poznatiji.A da ograda treba-treba.Jbg,ko nam je kriv kad nismo Englezi :P
Chuckie

#1235 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

Evo izgleda da su se naučili kositi. :D

Image

Image
luckylaka

#1236 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Chuckie wrote:Evo izgleda da su se naučili kositi. :D

Image

Image
Hebem ga corava ko ovo pokosi,popravljaj te share :-D
Ja_Ja

#1237 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ja_Ja »

Ograda je mala kakvi smo mi. I ovu ce neko preskociti samo cekaj dok se ne zakuha dovoljno:)
MightyMatch

#1238 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by MightyMatch »

Rob_Atl wrote:Image

Bolje i zivotinja,nego da te kakav drvosjeca razvali loptom u glavusu.kontas sad poentu.
Zamisli Salihovicu se oklizne na slobodnom udarcu i dura u publiku. :lol: Bolje da te fap kmekne.
spacek

#1239 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by spacek »

meni je ova ograda super...to je ko onaj ultimate fight...udje 11 protivnickih na teren, a stadion onako malen, raja nabrijana - pa sve imas osjecaj neko ce probiti ogradu...a travaaa...engleska sa bosanskim smekom bricanja, cak smo i spure izvukli po svome :lol: :lol:
Djubre_

#1240 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Do reprezentacije mora se pokositi jos jednom trava, pa ocrtati linije.. postaviti golovi..

Ova je ograda izgleda, da se ne ukrade koji busen trave, recaro sjedista za igrade, prskalice.. ahahahaha :lol:
palamuda

#1241 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by palamuda »

Salah ad-Din wrote:
am2804 wrote:Nemaš ti šta glasati, Bilino polje je već izglasano. Neka se ništa ne radi, tako bi bilo nabjolje?!
Kažeš : "preko naših leđa"; "fali Švabi love" i ostale nebuloze.........dragi Bože daj mi sabura...........
Je li ta, naša - moja, Grbavica stradala u ratu? Zašto se ne bi uložilo u nju, zašto ona ne bi postala simbol grada u sportskom duhu, bez obzira čiji si simpatizer?
Meni je drago da se bilo šta radi, bilo koji stadion da je u pitanju, sve u cilju bolje infrastrukture generalno u fudbalu.
Pa onaj "ljudski vrt" nije ništa posebno, ali opet izgleda ko bombonica naspram naših.
Nemam ja ništa protiv, ali neka ga renovira Željo, naravno pomoći će opština, država, ili neka stadion renovira država, ali Željo neće dobiti ništa za igranje reprezentacije na tom stadionu, je li to pošteno?

Jeste mi krivo što Sarajevo svaki mjesec izdvoji novac da plati Koševo, a isto to Koševo niko ne renovira, i jeste mi krivo što se moj novac daje za renoviranje Grbavice, jer će pored toga što će dobiti džaba dobar stadion, svaki put kada igra reprezentacija još dobiti i pare, i tako ćemo gurati Želju, dok uprava Sarajeva po Turskoj mora skakati da bi našla ulagače da pokrpi dugove.

Ako ste tako merhametli, hajmo izgraditi novi stadion, i pokloniti ga Sarajevu, a svaki put kada reprezentacija bude igrala, neka novac ide Sarajevu.

Neka se renovira Bilino polje, igrat ćemo tamo, ali Čelik ništa neće dobijati od tih utakmica, jer je država renovirala stadion i ćao!
Ko će o čemu Bošnjo o njegovim parama, jesi li ti čuo za Eronet, Mtel, Telemach, Air abu, telecom prodaje telefonske usluge, a ti ih kupi ako hoćeš ako nećeš isključi ga skroz ili pričaj preko drugog operatera, nemoj molim te svojim parama gradit Želji stadion. Od te priče naravno nema ništa.
Co0l

#1242 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Co0l »

Ima se utisak da je neravno pokoseno zbog toga sto je sredina terena uzdignuta sto se na drugoj slici dobro vidi.Al bice to dobro.
phillie

#1243 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

palamuda wrote:
Salah ad-Din wrote:
am2804 wrote:Nemaš ti šta glasati, Bilino polje je već izglasano. Neka se ništa ne radi, tako bi bilo nabjolje?!
Kažeš : "preko naših leđa"; "fali Švabi love" i ostale nebuloze.........dragi Bože daj mi sabura...........
Je li ta, naša - moja, Grbavica stradala u ratu? Zašto se ne bi uložilo u nju, zašto ona ne bi postala simbol grada u sportskom duhu, bez obzira čiji si simpatizer?
Meni je drago da se bilo šta radi, bilo koji stadion da je u pitanju, sve u cilju bolje infrastrukture generalno u fudbalu.
Pa onaj "ljudski vrt" nije ništa posebno, ali opet izgleda ko bombonica naspram naših.
Nemam ja ništa protiv, ali neka ga renovira Željo, naravno pomoći će opština, država, ili neka stadion renovira država, ali Željo neće dobiti ništa za igranje reprezentacije na tom stadionu, je li to pošteno?

Jeste mi krivo što Sarajevo svaki mjesec izdvoji novac da plati Koševo, a isto to Koševo niko ne renovira, i jeste mi krivo što se moj novac daje za renoviranje Grbavice, jer će pored toga što će dobiti džaba dobar stadion, svaki put kada igra reprezentacija još dobiti i pare, i tako ćemo gurati Želju, dok uprava Sarajeva po Turskoj mora skakati da bi našla ulagače da pokrpi dugove.

Ako ste tako merhametli, hajmo izgraditi novi stadion, i pokloniti ga Sarajevu, a svaki put kada reprezentacija bude igrala, neka novac ide Sarajevu.

Neka se renovira Bilino polje, igrat ćemo tamo, ali Čelik ništa neće dobijati od tih utakmica, jer je država renovirala stadion i ćao!
Ko će o čemu Bošnjo o njegovim parama, jesi li ti čuo za Eronet, Mtel, Telemach, Air abu, telecom prodaje telefonske usluge, a ti ih kupi ako hoćeš ako nećeš isključi ga skroz ili pričaj preko drugog operatera, nemoj molim te svojim parama gradit Želji stadion. Od te priče naravno nema ništa.
U pravu je covjek. Da je Grbavica u vlasnistvu Javnog Preduzeca (dakle preduzeca koje je osnovala drzava, entitet, kanton ili opstina), vjerovatno ne bi bilo ovoliko negodovanja. Ovako se cini da "drzavne pare" idu u dzep ili ce imati indirektnu korist treca lica (u ovom slucaju Zeljo)
palamuda

#1244 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by palamuda »

Da u Bosni i Usarajevu ima pameti kao što nema i da smo skontai osnovne postulate kapitalizma kao što nismo, Grbavica bi davno bila prodana zajedno sa komplet lokacijom, a od tih para napravljeno Koševo na kojem bi igrala oba kluba, al gdje ćeš to kod nas uradit odmah bi se javili oni koji su začeti na Grbavici, oni koji su se prvi put poljubili na Grbavici, oni koji su se borili na Grbavici i tako ukrug. Kad nešto dotraje, amortizuje se bageri i zdravo, Hajberi je imao tradiciju ko svi anši stadioni zajedno, nije bio isplativ ruši. Još jednom Zenica :thumbup: :thumbup:
Charuga
Globalni moderator

#1245 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Charuga »

crkvice wrote:U pravu je covjek. Da je Grbavica u vlasnistvu Javnog Preduzeca (dakle preduzeca koje je osnovala drzava, entitet, kanton ili opstina), vjerovatno ne bi bilo ovoliko negodovanja. Ovako se cini da "drzavne pare" idu u dzep ili ce imati indirektnu korist treca lica (u ovom slucaju Zeljo)
Sta je u pravu? Ko nas je pitao, tj. ko je pitao nase roditelje kad su im uzimali pare da grade stadion Kosevo, izmedju ostalog? Jeli mogao neko reci e ja nedam, ja navijam za Želju ili Čelik? Napravljen je stadion i neka je, Sarajevo igra na njemu djaba i neka igra, j.be mi se, neka im ga halale sto se mene tice pa neka bude njihov ali to on ne spominje. Spominje samo "svoje pare" i Grbavicu.

Kad se spominje BHTelecom i tu se moze naci zackoljica. On je podjeljen po direkcijama a najvise novca donosi Direkcija Sarajevo tako da postoji opcija da samo oni uloze u stadion ... ;-)

I dalje napominjem, kakve crne arene i k.rci palci, ovo je sve samo SUPLJA PREDIZBORNA prica!
phillie

#1246 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

Sta je u pravu? Ko nas je pitao, tj. ko je pitao nase roditelje kad su im uzimali pare da grade stadion Kosevo, izmedju ostalog? Jeli mogao neko reci e ja nedam, ja navijam za Želju ili Čelik?
To su druga vremena bila, Tito kaze, ovdje sutra treba biti pruga, i ona bude.
Napravljen je stadion i neka je, Sarajevo igra na njemu djaba i neka igra, j.be mi se, neka im ga halale sto se mene tice pa neka bude njihov ali to on ne spominje. Spominje samo "svoje pare" i Grbavicu.
Pitanje vlasnistva stadiona i toga ko igra na njemu dva su razlicita pojma. Sarajevo (kao ni Celik) nisu vlasnici Koseva odnosno Bilinog Polja, nego JP za upravljanje sportskim objektima (bar se tako u Ze zove), sto ce reci fakticki opstina je vlasnik, dok je sa Grbavicom druga prica (ili se varam).
Kad se spominje BHTelecom i tu se moze naci zackoljica. On je podjeljen po direkcijama a najvise novca donosi Direkcija Sarajevo tako da postoji mogucnost da samo oni uloze u stadion ... ;-)
Podjeljeni su po Direkcijama, s tim sto iz Sarajeva prema ostalim direkcijama idu "direktive" po pitanju zaposljavanja, finansiranja i ostalog (slucajno znam)
I dalje napominjem da je ovo sve samo SUPLJA PREDIZBORNA prica!
Slazem se.
and

#1247 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by and »

Sezam wrote:
cindrlimindrli wrote:
Sandokan Schiavone wrote: Zenica je ...nemam pojma, glupo mi dovesti 1000 ljudi stranaca u Zenicu pored Sarajeva, nema smisla, gubiš.
Naravno, daj ti meni a za ostale me boli qrac. Ima li jos koji zahtijev, recimo, najpostenije bi bilo da se
bosanskim kasabicama naturi kakav porez od kojeg bi se renovirali Kosevo i Grbavica pa da nam raja iz
glavnog grada moze na utakmicu reprezentacije bez da se crveni pred strancima. :skoljka:
:lol: :bih:
nema potrebe da se kasabicama natura nikakav porez jer kanton sarajevo ima godišnji budžet oko milijardu km i da ima dobre volje ne bi bio nikakav problem za godinu iz budžeta napraviti stadion iznova.treba ih samo pritisnuti i natjerati da napokon počnu ulagati i u sport,a ne samo u sebe.
stadioni u bih su smiješni,pa ako nije bilo nekih kapitalnih ulaganja,bar su se mogli wc-i napraviti i ostala sića koja ne košta nešto previše.
stadion u zenici bi se morao proširiti na 25-30 000 sjedećih mjesta da bar imamo priliku imati više navijača kući nego na gostovanjima.
Charuga
Globalni moderator

#1248 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Charuga »

crkvice wrote:
Sta je u pravu? Ko nas je pitao, tj. ko je pitao nase roditelje kad su im uzimali pare da grade stadion Kosevo, izmedju ostalog? Jeli mogao neko reci e ja nedam, ja navijam za Želju ili Čelik?
To su druga vremena bila, Tito kaze, ovdje sutra treba biti pruga, i ona bude.
Nebitno je kakva su vremena bi,a. poenta je da je izgradjen od "nasih para".
crkvice wrote:
Napravljen je stadion i neka je, Sarajevo igra na njemu djaba i neka igra, j.be mi se, neka im ga halale sto se mene tice pa neka bude njihov ali to on ne spominje. Spominje samo "svoje pare" i Grbavicu.
Pitanje vlasnistva stadiona i toga ko igra na njemu dva su razlicita pojma. Sarajevo (kao ni Celik) nisu vlasnici Koseva odnosno Bilinog Polja, nego JP za upravljanje sportskim objektima (bar se tako u Ze zove), sto ce reci fakticki opstina je vlasnik, dok je sa Grbavicom druga prica (ili se varam).
Tacno tako ALI Sarajevo igra besplatno na stadionu Kosevo koje je vlasnistvo sviju nas. Pare za odrzavanje stadiona idu iz budzeta a to su opet one "nase pare" koje se spominju. Jeli neko pitao porezne obveznike da se Sarajevu odobri besplatno koristenje stadiona? Ponavljam, fakat nemam nista protiv toga, ja taj stadion jedva i osjecam kao "nas" i nesto i ne volim kad moram ici gore. Sto se mene tice, halal im u trajno vlasnistvo. Čelik je vjerovatno u istoj situaciji ali to je Zenica i necu da se petljam u to. Vase pare, vas stadion, vas klub.
crkvice wrote:
Kad se spominje BHTelecom i tu se moze naci zackoljica. On je podjeljen po direkcijama a najvise novca donosi Direkcija Sarajevo tako da postoji mogucnost da samo oni uloze u stadion ... ;-)
Podjeljeni su po Direkcijama, s tim sto iz Sarajeva prema ostalim direkcijama idu "direktive" po pitanju zaposljavanja, finansiranja i ostalog (slucajno znam)
Te direktive idu iz Generalne Direkcije, koju nisam spomenuo. Oni upravljaju sa ostalim direkcijama ali ja ne govorim o tome. Direkcija Sarajevo je nesto drugo.
crkvice wrote:
I dalje napominjem da je ovo sve samo SUPLJA PREDIZBORNA prica!
Slazem se.
I dalje ne vidim svrhu rasprave i price oko ovoga. Predizborna kampanja. Kad prodju izbori, pricat cemo opet o tome ... ;-)
phillie

#1249 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

Il dok bageri ne budu kod istocne tribine :D
Na stranu sve i ove proceduralne zavrzlame, Sarajevo (grad i kanton) do sada su mogli izgraditi stadion kakav su mogli pozeljeti i tako svima zacepiti usta.
Kao sto neko rece, napraviti jedan stadion, koji bi koristili i Zeljo i Sarajevo, kapaciteta do 30.000 mjesta.
Charuga
Globalni moderator

#1250 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Charuga »

crkvice wrote:Il dok bageri ne budu kod istocne tribine :D
Kamioni, bageri, barem 2 krana i dobar broj (trocifren) radnika na Grbavici su uslov da im se povjeruje. Mada, ni to nije sigurno, znamo kakva je situacija sa zaobilaznicom ... ;-)
crkvice wrote:Na stranu sve i ove proceduralne zavrzlame, Sarajevo (grad i kanton) do sada su mogli izgraditi stadion kakav su mogli pozeljeti i tako svima zacepiti usta.
Kao sto neko rece, napraviti jedan stadion, koji bi koristili i Zeljo i Sarajevo, kapaciteta do 30.000 mjesta.
Nemoj nas, ziv bio na jedan stadion a posebno nemoj na Kosevo ... 8-)
Locked