Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ultima_palabra wrote:U čemu je problem sa ovom tekmom, pa bolje nego da igraju sa Famosom ili Radnikom kao što su znali
sta treba neko da se povrijedi od ionako ostecene prve postave?
mozda susic pozove tu ove razne igrace koji bi mogli da nas skrpe u prvoj utakmici? a ne bude ni zvao A tim? to mi je jedino opravdanje za ovu glupost tri dana pred bitnu utakmicu.
ultima_palabra wrote:U čemu je problem sa ovom tekmom, pa bolje nego da igraju sa Famosom ili Radnikom kao što su znali
mozda susic pozove tu ove razne igrace koji bi mogli da nas skrpe u prvoj utakmici? a ne bude ni zvao A tim? to mi je jedino opravdanje za ovu glupost tri dana pred bitnu utakmicu.
pa igraju oni utakmice izmedju sebe kad se skupe na pripremama. i tu postoji mogucnost da se neko povrijedi. nista manja nego na prijateljskoj sa zeljom. a sigurno igraci zelje nece sad krkanski ici da nekog namjerno onesposobe za vazne meceve sa portugalom. kome je to cilj i u interesu. nikome
Ovo će biti revijalna utakmica... ako će se na njoj povrijediti, može se povirjediti i na treningu.
Najbolje bi bilo da se napravi neka peticija i da se jasno kaze Susicu i ljudima u Komitetu da se utakmica sa Željom NE SMIJE odrzati. Sram ih bilo, na sta su mislili kad su dogovarali to!
vi sto pricate da bi se mogli povrijediti igraci pisete samo iz ljubomore! ovo je revijalna utakmica i nema razloga za nadmetanje, lagani trening za ŽELJU za nastavak prvenstva!
Plavih_11 wrote:Najbolje bi bilo da se napravi neka peticija i da se jasno kaze Susicu i ljudima u Komitetu da se utakmica sa Željom NE SMIJE odrzati. Sram ih bilo, na sta su mislili kad su dogovarali to!
moderacija zatvori temu o toj utakmici a forumaš koji je moderator nastavi raspravu na idućoj
nego... hoće li biti dozvoljen ulazak gostujućim navijačima? Ili će šalove i zastave države morati sakrivati pod jaknom da ih ne vrate sa kapija stadiona?
Plavih_11 wrote:Najbolje bi bilo da se napravi neka peticija i da se jasno kaze Susicu i ljudima u Komitetu da se utakmica sa Željom NE SMIJE odrzati. Sram ih bilo, na sta su mislili kad su dogovarali to!
moderacija zatvori temu o toj utakmici a forumaš koji je moderator nastavi raspravu na idućoj
nego... hoće li biti dozvoljen ulazak gostujućim navijačima? Ili će šalove i zastave države morati sakrivati pod jaknom da ih ne vrate sa kapija stadiona?
Ma normalno da ce ih biti samo nece smjeti glasno navijati da ne bi izazvali gnjev opasnih momaka sa tribine...
p.s. Sto se tice same tekme sasvim o.k. odluka staba cisto da se malo isprobaju neke varijante, mozda i ubaci neko novo ime u tim a i protivnik je o.k. bolje nego da idu u Medjugorje i igraju s nekavim Troglavima i sl. kvazitimovima.
Do utakmice baraža između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Portugala na Bilinom polju se neće igrati niti jedna utakmica, a nogometaši Čelika će se sve treninge imati na stadionu SRC Kamberovića polje.
Piše: E. B.
Ovo je odlučila uprava Čelika želeći da se travnjak na stadionu Bilino polje sačuva za historijsku utakmicu bh. reprezentacije.
Uzvratna utakmica Kupa između Čelika i GOŠK-a, koja se igra u srijedu, igrati će se na stadionu u Kaknju, dok će se prvenstvena utakmica između Čelika i tuzlanske Slobode najvjerovatnije odgoditi, ili igrati ponovno na stadionu Varda u Kaknju ili čak Tuzli!
Nakon velikog nevremena, prije i tokom utakmice kvalifikacija sa Luksemburgom, travnjak je na Bilinom polju oštećen, tako da će se morati reparirati i "osvježiti" do prve utakmice baraža. Odmah nakon žrijebanja u Krakowu i "inspekcijskog pregleda" od Carlosa Godinha, tehničkog direktora reprezentacije Portugala, stigli su komentari da travnjak nije dobar. Na opće zadovoljstvo domaćina nije bilo sve tako crno kako se komentarisalo i prvenstvena utakmica Čelik - Borac pokazala je da se može igrati dobra utakmica, ali je veliko nevrijeme i velika količina kiše utjecala da se, protiv Luksemburga, na nekim dijelovima terena pojavile lokve sa vodom.
Nažalost na tom meču drenažni sistem travnjaka na Bilinom polju, koji je uistinu star i zapušten, nije mogao primiti svu kišu koja je padala neprekidno preko pet sati. Danas znamo da do okršaja "Zmajeva" sa portugalskim "Pijetlovima" niko neće trenirati i igrati utakmice na Bilinom polju.
Potez uprave Čelika raduje, jer ne žele ništa prepuštati slučaju, i teren će biti vrhunski pripremljen u narednih mjesec dana do meča sa Portugalcima.
Paulo Bento: U Zenici nas očekuje neprijateljska atmosfera
Portugalski selektor Paulo Bento ne krije zabrinutost za atmosferu koja će njegovu reprezentaciju dočekati u Zenici na Stadionu "Bilino Polje" 11. novembra na prvom meču baraža za odlazak na Euro 2012 između BiH i Portugala. Bento je također uvjeren, da ni sam meč protiv naše selekcije neće biti nimalo lagan, kao i da je Portugal u prednosti obzirom da drugu utakmicu igra na svom terenu.
"Svi u ekipi znamo da nas tamo očekuje neprijateljska atmosfera, iako smo u prednosti jer drugu utakmicu igramo na domaćem terenu. BiH je zadala Francuskoj mnogo problema i samo su je minute dijelile od direktnog plasmana na Euro, tako da nam to dovoljno govori o kakvoj se ekipi radi i kakav nas težak posao očekuje u baražu" , govori Bento.
Majke mi moje, ovi samo sto nisu poslali otvoreno pismo UEFI i trazili da ih podrzi protiv "divljaka" u Bosni.
Kako mi po zivcima pice u vraziju mater, samo kukaju, placu, pljuju po svemu...
Sto bi merak bio izbaciti ih, pa neka se zale direktno Platiniju
pretpostavljam da susic planira nekog novog pozvati za baraz i da ga zeli omdah isprobati, da tog igraca barem malo vidi na djelu... nadam se da je to razlog jer trenutno nemamo bas nikog ko moze kvalitetno u prvoj utakmici pokriti stopersku poziciju i desnog beka...
Ma objektivno gledajuci stalno se nesto krpi,popunjava,popravlja ..pred svaku utakmicu reprezentacije ,narocito pred neke bitnije (baraz i sl) se ulaze neka lova i nesto se kao radi na travnatoj podlozi.
Ocigledno se ovo ne moze pokrpiti i popraviti..OVO SE MORA KOMPLET DICI ,POPRAVITI DRENAZA,PA PONOVO SE PODLOGA POSTAVLJATI.
Ovako sve nesto pomalo a fakticki se samo novac baca na to.
Evo opet pogledah ovu sliku,jer i jucer sam je vidio,i sada sam sve vise uvjeren da ce Portugalci uspjeti preko te inspekcije od strane UEFA (ne znam kada oni dolaze?) izganjati da se ne igra na ovom terenu.
Hebi ga...
Last edited by -LIBERO- on 18/10/2011 18:29, edited 1 time in total.
pitarima zabranjen ulaz, eto toliko od nas
auu sto ste zahebani
Meni je prijateljska ok, i nadam se da ce sve proci u najboljem redu. (bez povreda)
-LIBERO- wrote:Ma objektivno gledajuci stalno se nesto krpi,popunjava,popravlja ..pred svaku utakmicu reprezentacije ,narocito pred neke bitnije (baraz i sl) se ulaze neka lova i nesto se kao radi na travnatoj podlozi.
Ocigledno se ovo ne moze pokrpiti i popraviti..OVO SE MORA KOMPLET DICI ,POPRAVITI DRENAZA,PA PONOVO SE PODLOGA POSTAVLJATI.
Ovako sve nesto pomalo a fakticki se samo novac baca na to.
Evo opet pogledah ovu sliku,jer i jucer sam je vidio,i sada sam sve vise uvjeren da ce Portugalci uspjeti preko te inspekcije od strane UEFA (ne znam kada oni dolaze?) izganjati da se ne igra na ovom terenu.
Hebi ga...
Ma nista od toga. Iako je ovaj teren sve samo ne teren na kojem treba igrati reprezentacija jedne zemlje daleko od toga da je neuslovan po UEFA standardima. Ali ako su vec odabrali to Bilino polje za domace utakmice ja ne znam vise zasto se trava ne obnovi komplet od drenaze do zemlje. Ovo je sramota drzave i NSBiH. Pa jedan Mamic moze "okupati" kompletan stadion pred utakmice LP njegovog Dinama a vamo citav jedan NS ne moze "presvuci" jedan pisljivi teren(tribine mogu i proci). Bruka.
Sramota, kad gledam pregled utakmica kvalifikacija i stadione u drugim drzavama, kao da se ne igra isti sport kao u Zenici... zalosno, ne igraju nasi igraci u nasoj ligi, pa kao navikli su oni na to i njima ide u korist los teren... vidjeli smo protiv Spanije, a i protiv Portugala da je vise nama smetao los teren nego protivnicima... pogotovo sad kad smo poceli igrati kratke pasove i stvarati prilike preko veznog reda, a ne preko odbrane i golmana...
Sušiću potrebni odbrambeni igrači: Sjećate li se Sanela Jahića?
U baražu protiv Portugala selektor Sušić imat će problema da sastavi odbrambenu liniju. Mujdža je otpisan zbog povrede, a u prvoj utakmici zbog kartona igramo bez Papca i Pandže. Ko ih može zamijeniti?
Za nešto manje od mjesec dana, reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će prvu utakmicu baraža protiv Portugala na Bilinom Polju. Dobra igra iz Pariza daje nadu mnogim navijačima reprezentacije da Portugalci nisu nepobjedivi, piše bportal.
Ipak, selektora Sušića itekako može zabrinuti činjenica da neće moći računati na Mujdžu, Pandžu i Papca. Doduše, Papac i Pandža zbog kartona će propustiti samo prvu utakmicu, dok će Mensur Mujdža zbog povrede izbivati najmanje dva mjeseca. S obzirom na to, Sušić će vjerovatno morati tražiti alternativu. Koga ima na raspolaganju?
Lijeva strana ne bi nam trebala predstavljati veliki problem. Saša Papac je u Parizu igrao lijevog bočnog, ponajviše iz razloga što nije bilo Salihovića, u suprotnom bi Papac vjerovatno činio stoperski dvojac sa Spahićem. Međutim, Sejad Salihović bi trebao biti spreman za baraž, tako da će po svemu sudeći, on zauzeti poziciju lijevog bočnog.
Ipak, pozicija koja je u ovom trenutku najdeficitarnija je mjesto stopera pored Emira Spahića. Ranije je na toj poziciji neizostavan bio Safet Nadarević, igrač turskog Eskisehirspora, koji je uvijek igrao borbeno i hrabro u dresu reprezentacije. Međutim, Nadarevića u reprezentaciji nema od utakmice sa Meksikom. Stoper Eskisehirspora je svoj nedolazak na tadašnje okupljanje pravdao povredom, ali s obzirom da je nekoliko dana kasnije igrao utakmicu za svoj Eskisehirspor u Turskoj, Sušić je odlučio da ga ne zove. Iako selektor zna najbolje, možda bi ipak trebao da mu progleda kroz prste kao i Ibričiću, koji je u vrijeme utakmice Meksiko - BiH igrao prijateljsku utakmicu za Hajduk protiv Slavije iz Praga, pa i Begoviću koji na okupljanje nije došao zbog bolesti.
Cocalić, Zukanović, Vranješ....
Edin Cocalić, već drugu godinu je standardan u dresu grčkog Panionisa, igra na poziciji stopera i zadnjeg veznog, njegov tim je na 7. poziciji u grčkom prvenstvu. Ovaj stasiti stoper nerijetko zna biti i u timu kola grčkog prvenstva, tako da bi i na njega Pape trebao obratiti pažnju.
Ervin Zukanović igra u Belgiji, baš kao i Boris Pandža s tim što Zukanovićev tim dosta bolje stoji na tabeli. Inače, ovaj 24-godišnji defanzivac nastupa za Kortrijk koji je trenutno na 7. poziciji dok je Pandža sa Mechelenom na 13. mjestu. Zukanović je standardan u ovom klubu i iz kola u kolo sve bolji.
Ognjen Vranješ u ekipi ruskog Kransodara je standardan na poziciji stopera, a nije mu nepoznata niti pozicija desnog bočnog igrača. Prošle sezone igrao je za Sheriff Tiraspol koji je tada izbacio Dinamo Zagreb iz pretkola Lige prvaka. Vranješ je već jednom dobio poziv u reprezentaciju. Sušić ga je u novembru prošle godine pozvao za prijateljsku utakmicu sa Slovačkom, kada je naš tim u Bratislavi slavio sa 2-3, a Vranješ je tada solidno odradio svoj posao na poziciji desnog bočnog.
Liga prvaka s Apoelom
Problem desnog bočnog Sušiću će predstavljati veliku glavobolju. Nakon povrede odličnog Mensura Mujdže, na desnoj strani ostao je samo Darko Maletić. No, pitanje je koliko je bivši igrač Borca spreman za ovakve utakmice.
Sjećate li se Sanela Jahića? Nakon prvog poziva Ćire Blaževića u reprezentaciju postigao je gol u Belgiji za 2-1 i prelomio utakmicu. Od tada je Jahić bio standardan reprezentativac, i teško se možemo sjetiti nekog njegovog kiksa u dresu nacionalnog tima. Ovaj igrač u proteklim kvalifikacijama je igrao na poziciji stopera, desnog bočnog, lijevog bočnog i na poziciji zadnjeg veznog. Zaista je polivalentan igrač.
Međutim, Jahića već gotovo godinu dana nema reprezentaciji. Trenutno sa Apoelom iz Nikozije igra ligu prvaka, a u posljednjem kolu kiparskog prvenstva, igrao je 90 minuta za svoj tim. Nema sumnje da bi bio odlična zamjena za Mujdžu na desnoj strani, a i selektor Sušić nedavno je kazao da će pratiti njegovu minutažu. Za nadati se da će Jahić izboriti ponovni poziv u reprezentaciju, jer nema sumnje da bi predstavljao pojačanje.
Ovo ozbiljno pitam jer fakat ne znam, sve dosad sto sam vidio je dno dna, ima li nas ijedan, ali bas ijedan, stadion koji ima "rolovanu" travu, tj ne da je poljana obicna kao ovo na Bp-u i ostalim stadionima nego bas da se trava donese u rolni i "prostre", tj uzgajana trava u posebnim uslovima?! Gledam na nasim terenima, najobicnija trava koju mozes po parkovima sresti, djetelina, ovo ono samo jos sto maslasci ne niknu! Da je trava sa dobrom drenazom ispod i da je "prostrta" qrac bi ovo ovako izgledalo nakon malo jace kise i tekme po njoj!