Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- JoeyTribbiani
#1226 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nek' imaju vode po jazbinama oni što se pola godine krevelje sa plakata
- Hajlac
#1227 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Vec ja rekoh sta treba, al lakse je ici metodom manjeg otpora tipa ma nek privatizuju bla bla.BlackStone wrote:Zaboli me ko će se dočepati. Jasno je da se ide na privatizaciju vodovoda i eksploataciju vode od strane velikih sila, kapitalista i blabla... Ne znam šta treba, da trpimo ovo da nam ne bi privatizirali. Neka privatiziraju i eksploatišu, ali da se mogu u 1 okupati ko čovjek i da platim vodu i dobijem vodu. A ne platim vodu i dobijem prazne cijevi, evo već godina i više.Hajlac wrote:Ha naravno - MMF&kompanija zavrcu ruke forsirajuci privatizaciju i unistavanje institucija Drzave.roki wrote:Covjek koji je zaradio penziju u vodovodu mi govori kako se ide na to da se ova firma unisti.Kako je propao gras probast ce i vodovod u dogledno vrijeme
Umjesto da se radi na iskorjenjivanju korupcije i nepotizma po tim firmama.
Coca Cola je kako cujem vec navalila s koncesijama na izvore pitke vode.
Jasno je ko dan da ce se docepati i Baceva kadli tadli, jal oni jal recimo zloglasni Bechtel.
A nemate pojma kakvo bi tek njesra bilo kad bi VODA za pice dosla u ruke tajkuna i bjelosvjetskih legalnih mafijasa.
- sheilak
#1228 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
gdje?travar wrote:Večeras su zavrnuli oko 19-19:15
džizs krajst
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#1229 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
doci sinoc kuci nakon cjelodnevnog rada,u pola 3 otvoriti cesmu i vidjeti da nema vode,neprocjenjivo

- travar
#1230 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Shvrakinosheilak wrote:gdje?travar wrote:Večeras su zavrnuli oko 19-19:15
džizs krajst
Naravno, tek su jutros pustili
- Skyfox
#1231 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
mozda u vodoprivredi uspiju ono sto 20g nije uspjelo nikome - izazvati socijalni bunt u zemlji... 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1232 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
kakav ba bunt
u sa imamo 100.000 ljudi kojima je bolje "bez struje i vode" sada nego prije gdje su bili
kad se nadoda strah od rata i tradicionalni stil života trpljenja
dobijemo ono što jest sarajevo danas
ništa
u sa imamo 100.000 ljudi kojima je bolje "bez struje i vode" sada nego prije gdje su bili
ništa
- Skyfox
#1233 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
pa, ja vec dugo govorim da je ljudima dobro... "Nek je ziva glava" treba dopisat kod vjecne...
tuga... bar jednom sedmicno kupujem bidon vode jer mi ono iz kanistera ne bude dovoljno... ales gud
tuga... bar jednom sedmicno kupujem bidon vode jer mi ono iz kanistera ne bude dovoljno... ales gud
- nermin.padez
#1234 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nisam ni ja vjerovao da ima onoliko ruralnih faca, pogotovo kad krocis malo van uzeg centra (gdje se opet moze naici na pitomije)....StravaBlack swan wrote:kakav ba bunt
ništa
-
c.leon
#1235 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
22:22 voda zavrnuta u Starom gradu!!!Zovem Vodovod, kaze lik: jebi ga jarane, nema vode u rezervoaru sta cu ti ja !!!!!!!
- nermin.padez
#1236 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa i nema vode u rezervoraru, izgubila se u napajanju zemlju. Stvarno koji retardi meni bi bilo zao prosipati pitku vodu, a dole po Africi kubure po putsinjamac.leon wrote:22:22 voda zavrnuta u Starom gradu!!!Zovem Vodovod, kaze lik: jebi ga jarane, nema vode u rezervoaru sta cu ti ja !!!!!!!
- eluna
#1237 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ha, pa zar zaista mislite da će g*z*njama na bjelašnici nešto kao obračunavati i naplaćivati, ili onima po poljinama .... Buća potok i Boljakov potok bi oni rado utjerali u red, ali će onda ovi da uprstom u one i eto belaja ..........butterfly_01 wrote:zasto ne rijese problem ilegalnih prikljucaka vode?
zato to nikada neće ni riješiti .....
Ima li poznanika da nam pojasni legalne oblike građanske neposlušnosti pa da krenemo??
- starii
#1238 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
vidim sinoc peru ulicu, odakle im voda za to..zar nije zabrana pranja ulica zalijevanja basci etc 
-
Stojadin
#1239 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Bilo je sinoc vode bar do pola 1 koliko sam upratio 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1240 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ja to zovem ilirske facenermin.padez wrote:Nisam ni ja vjerovao da ima onoliko ruralnih faca, pogotovo kad krocis malo van uzeg centra (gdje se opet moze naici na pitomije)....StravaBlack swan wrote:kakav ba bunt
ništaOdmah se to vidi bez ikakvog reda, kulture, vaspitanja, na kraju krajeva sve se vidi po stajlingu, faci, hodu, govoru....
definitivno nisu slaveni
-
VjecitiStudent
#1241 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Da ne muckate glavom previse, vode ce biti sve manje i manje, jer VIK sve sto zaradi novca potrosi na plate svojih 1000 zaposlenih.
Istovremeno, dugovi za struju su im dramaticno narasli i jedini nacin da ih smanje jesu redukcije vode.
Rjesenje naravno postoji - dramaticno poskupljenje vode (naravno, mogao bi se i trebao dramaticno smanjiti broj zaposlenih, no to se nikada nece desiti), sto je vruc krompir od kojeg bjeze sve kantonalne vlade.
Istovremeno, dugovi za struju su im dramaticno narasli i jedini nacin da ih smanje jesu redukcije vode.
Rjesenje naravno postoji - dramaticno poskupljenje vode (naravno, mogao bi se i trebao dramaticno smanjiti broj zaposlenih, no to se nikada nece desiti), sto je vruc krompir od kojeg bjeze sve kantonalne vlade.
- travar
#1242 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nocne-re ... /121009047"Vodosnabdijevanje u Sarajevu u dnevnim satima je uredno, dok smo u toku noćnih sati od 23.30 do 5.30 prisiljeni isporučivati vodu pod smanjenim pritiskom i to u dijelovima grada od Dolac Malte do Baščaršije, Dobrinja, Saraj polje, Nedžarići, Alipašino polje, Breka, Velešići, Pofalići, Vogošća, Sedrenik, Barduhana, Grdonj, Brusulje, Soukbunar, Kovačići i Hrasnica“, kaže Trifunović.
- Dozer
#1243 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Zaista nevjerovatno... VIK trenutno ima 970 zaposlenih, a do nedavno su imali i vise?! Pri tome, neki prosjek plate im je oko 1.300 KM, sto sa doprinosima i porezima izadje oko 2.000 (nisam fulio kada od oka ovako sabrah...).
Da li iko moze objasniti gdje radi tih 970 ljudi? A pogotovo - sta rade?!
Da li iko moze objasniti gdje radi tih 970 ljudi? A pogotovo - sta rade?!
-
amko76
#1244 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Šta si navro ti na obespravljene radnike više. Hoćeš da jadni i obespravljeni radnici kampuju po cestama ili pred vladom negdje. To je naš recept i ne možeš im ništa, kao i u svim drugim državnim preduzećima. Šuti i puši 
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#1245 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
i na mojmilu pocele izgleda redovne redukcije nocu (da se ne naljute ovi sto imaju vec odavno
),serpiranje se opet vraca u modu 
- Filter
#1246 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
kupaonska galanterija, katalog 2012/13

- Hugo Chavez
#1247 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
"Svakog dana od 9 do 16 sati naše ekipe rade na popravkama kvarova i održavanju mreže, tako da tim ulicama moraju isključiti vodu."
"Sarajevski vodovodni sistem ima velike gubitke na vodovodnoj mreži prije svega zbog kompleksnosti samog sistema, zatim starosti i dotrajalosti sistema, te nedovoljnog ulaganja tokom dužeg niza godina. Gubici vode su iz godine u godinu u stalnom porastu, a gruba procjena iznosi oko 70 posto."
"Iako nisu velike vreline, građani se i dalje ne pridržavaju upozorenja, još uvijek zalijevaju bašte, a sve to rezultuje gubicima."
Ni nakon 15 godina nisu u stanju da ustanove koliko iznose gubici vode u mreži, a vi očekujete neke ozbiljnije akcije
"Sarajevski vodovodni sistem ima velike gubitke na vodovodnoj mreži prije svega zbog kompleksnosti samog sistema, zatim starosti i dotrajalosti sistema, te nedovoljnog ulaganja tokom dužeg niza godina. Gubici vode su iz godine u godinu u stalnom porastu, a gruba procjena iznosi oko 70 posto."
"Iako nisu velike vreline, građani se i dalje ne pridržavaju upozorenja, još uvijek zalijevaju bašte, a sve to rezultuje gubicima."
Ni nakon 15 godina nisu u stanju da ustanove koliko iznose gubici vode u mreži, a vi očekujete neke ozbiljnije akcije
- Dozer
#1248 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma nisam ja navro ni na sta...ali ovakva stanja jednostavno moraju prestati, ljudi moji...
Ne znam koliko ko ovdje ima godina, ali ako ste mladji (a to mladji znaci 20-te i pocetak 30-ih), onda je zaista vrijeme da pod hitno zaverglate mozgove. Ako se samo suti i trpi, to ne vodi nigdje. Mnogi od vas su ili tek ozenjeni/udate ili ce uskoro biti. Dolaze djeca, ili su frisko stigla... Ako vam je jedini cilj u zivotu da studirate 15 godina, a onda se nekako zaposlite u necemu drzavnom, slobodno se odmah roknite. To, u ovom sistemu kakav jeste, jednostavno ne pije vode. Nikada nista tako postici necete, pogotovo ako vam babo ili buraz ili mati ili kakav blizi rod nije vec negdje uhljebljen.
Nastavite li ovako kako sada sve ide, sa 40-45 cete sami sebe gledat u ogledalo i kontat - fakat sam magarac par exellance...
Ne znam koliko ko ovdje ima godina, ali ako ste mladji (a to mladji znaci 20-te i pocetak 30-ih), onda je zaista vrijeme da pod hitno zaverglate mozgove. Ako se samo suti i trpi, to ne vodi nigdje. Mnogi od vas su ili tek ozenjeni/udate ili ce uskoro biti. Dolaze djeca, ili su frisko stigla... Ako vam je jedini cilj u zivotu da studirate 15 godina, a onda se nekako zaposlite u necemu drzavnom, slobodno se odmah roknite. To, u ovom sistemu kakav jeste, jednostavno ne pije vode. Nikada nista tako postici necete, pogotovo ako vam babo ili buraz ili mati ili kakav blizi rod nije vec negdje uhljebljen.
Nastavite li ovako kako sada sve ide, sa 40-45 cete sami sebe gledat u ogledalo i kontat - fakat sam magarac par exellance...
-
nuki_cika
#1249 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Hahahahah,ja evo zaljevam baštu u oktobru,a plodovi ubrani davnih dana.Ovo je za izjavu 2012 u top 10Hugo Chavez wrote:"Svakog dana od 9 do 16 sati naše ekipe rade na popravkama kvarova i održavanju mreže, tako da tim ulicama moraju isključiti vodu."
- Skyfox
#1250 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
bilo na radiju da je zatrovan najveci gradski rezervoar vode!? nema nista na netu???