Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Critic_JM

#1226 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Critic_JM »

biznismen777 wrote:Pozdrav svima,
Daj vise, jesi dosadan sa ovim spamom.. Image
azurna_obala

#1227 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by azurna_obala »

Image
azurna_obala

#1228 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by azurna_obala »

Image
FemaleMe

#1229 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by FemaleMe »

loool wrote:
nuki_cika wrote:A pored toga sto zelis da radis ,zelis li da primas platu? :D
Ma jok dzaba,danas se od have more zivit. :lol:
Only in Bosnia
Kao sto rece Bakir I. " U Bosni ljudi nemaju za hljeba , a opet se zivi, vidis da se moze kad se hoce" :zid:
DanteX

#1230 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by DanteX »

Da probam.

Imam jedno 4 do 5 godina radnog iskustva, isključivo u prodaji. Pričam engleski i njemački tečno. Pošto mi sada završava fakultet, radio bih nešto preko ljeta. Znam da nije baš takva situacija da mogu birati, ali radio bih sve osim call centra i konobarisanja :roll:

Samo eto da je legalno. Mogu poslovi gdje radim sa ljudima ( da sam često u interakciji sa njima), pa čak i životinjama. Komunikativan sam, snalažljiv, elokventan i kreativan. :)
Zatamnjena stakla

#1231 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Zatamnjena stakla »

Da probam.

Na sve spreman!
stronghold

#1232 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by stronghold »

Zatamnjena stakla wrote:Da probam.

Na sve spreman!
:thumbup:

Über kvalificiran,mlogo brate sofisticiran,jak do boga,nemoj `ko da sumlja 8)
Android Knego

#1233 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Android Knego »

potreban prevod kraceg teksta sa engleskog na bosanski, strucna kompjuterska terminologija.
kasnije moguc slican povremeni angazman.
da se ne gnjavim sa fiverr-om... :D

detalji na PP.
Straza

#1234 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Straza »

U Gorazdu uvjek novi oglasi i nove mogucnosti :thumbup:

http://www.szzbpk.ba/oglasi.htm
Critic_JM

#1235 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Critic_JM »

Mozda nemoguca misija ali eto, za dobrog prijatelja;

Musko, 51 godina, bas iskren i stvarno vredan. Tokar/bravar po zanatu (i to dobar),
ali sposoban za haman sve poslove. Zadnji 10~12 godina radio kao recepcionista u
hotelu i nocni cuvar/strazar, prije toga radio par godina kao auto mehanicar/prodavac.
Izgleda bas represetativno i ponasa se vazda kako treba. 'Spreha' malo (basic) DE/NL/US,
zna raditi (basic) poslove na kompjuteru (mislim na MS office i take stvari). Pro-aktivna,
motivirana i prijatna osoba. Ima dozvolu B kategorije i naravno auto. Fakat mu nije mrsko nista.
Stvarno mu treba posao hitno..
Straza

#1236 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Straza »

Critic_JM wrote:Mozda nemoguca misija ali eto, za dobrog prijatelja;

Musko, 51 godina, bas iskren i stvarno vredan. Tokar/bravar po zanatu (i to dobar),
ali sposoban za haman sve poslove. Zadnji 10~12 godina radio kao recepcionista u
hotelu i nocni cuvar/strazar, prije toga radio par godina kao auto mehanicar/prodavac.
Izgleda bas represetativno i ponasa se vazda kako treba. 'Spreha' malo (basic) DE/NL/US,
zna raditi (basic) poslove na kompjuteru (mislim na MS office i take stvari). Pro-aktivna,
motivirana i prijatna osoba. Ima dozvolu B kategorije i naravno auto. Fakat mu nije mrsko nista.

- Ovi traze 40 radnika.

Kotlovi i kamini za ušuškan dom - Kalesijki "Lafat komerc" do kraja 2014. zapošljava 40 radnika i povećava kapacitet za 20%
http://www.ekapija.com/website/bih/page ... itet-za-20

U Gorazdu kompanija Emka otvara novi pogon i trazi radnika. Samo ne znam gdje zivi. Moze potraziti u CG. Dole ima dosta posla.
Critic_JM

#1237 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Critic_JM »

Straza wrote:
Critic_JM wrote:Mozda nemoguca misija ali eto, za dobrog prijatelja;

- Ovi traze 40 radnika.

Kotlovi i kamini za ušuškan dom - Kalesijki "Lafat komerc" do kraja 2014. zapošljava 40 radnika i povećava kapacitet za 20%
http://www.ekapija.com/website/bih/page ... itet-za-20

U Gorazdu kompanija Emka otvara novi pogon i trazi radnika. Samo ne znam gdje zivi. Moze potraziti u CG. Dole ima dosta posla.
Hvala na tip! :thumbup: Prijatelj mi zivi u Sarajevu.
amelas

#1238 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by amelas »

Ima li neko iskustvo sa firmom Avaks? Kakvi su po pitanju uposlenika i plaćanja?
Zatamnjena stakla

#1239 Re: Forumasi zaposljavaju

U MC-u traže nove radnike pa eto ko je zainteresovan nek se jahvi :mrgreen:
agent_001

#1240 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by agent_001 »

Mcdonalds?
Zatamnjena stakla

#1241 Re: Forumasi zaposljavaju

Maja. Imaš na posao.ba sve.
Pasiflora

#1242 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Pasiflora »

BH. KOMPANIJA NA ŠVICARSKOM I AUSTRIJSKOM TRŽIŠTU

Nova radna mjesta u Sarajevu: Tvornica 'Sinkro' zapošljava 80 novih radnika
Jedna od rijetkih firmi, najvjerovatnije i jedina, koja će u sljedećih mjesec dana u BiH otvoriti 80 novih radnih mjesta je je tvornica „Sinkro“, koja je već nekoliko godina jedan od lidera u proizvodnji namještaja u našoj zemlji, ali i po izvozu iz BiH. Najveće zasluge za ovaj uspjeh ima Omar Kuštrić koji je “Sinkro” osnovao prije 17 godina, a trenutno u njoj radi više od 200 radnika.

- I pored teških vremena u kojoj se nalazi naša zemlja, uspjeli smo sistematičnim pristupom da napravimo firmu koja je među najboljim bh. firmama i koja bez imalo skromnosti može da parira evropskim. Zbog toga je njemački internet gigant „Tchibo“ izabrao „Sinkro“ za ekskluzivnog dobavljača tapaciranog namještaja iz regije jugoistočne Evrope. Nakon nekoliko probnih narudžbi i obostranog zadovoljstva, odlučeno je da „Sinkro“ postane stalni partner i proizvođač za „Tchibo“, koji ima godišnje promete od oko četiri milijarde eura, kaže direktor „Sinkra“ Omar Kuštrić.

Zbog širenja posla i na švicarsko i austrijsko tržište ova uspješna fabrika namještaja odlučila je proširiti kapacitete i zaposliti još 80 proizvodnih radnika.

- Zbog toga pozivamo šivače i šivačice sa iskustvom, ali i bez iskustva, te tapetare, da se prijave u sjedište „Sinkra“ koje se nalazi na adresi Put Famosa 38 u Hrasnici, lično ili da posalju CV na email [email protected]. Cilj nam je da firma do kraja 2014. godine ima više od 300 radnika, navodi vlasnik i direktor ove uspješne fabrike namještaja.

- Ništa nije došlo preko noći. Iza ovog uspjeha stoji odličan tim, uglavnom mladih ljudi, ali i vrijedni radnici koji dnevno izbace na stotine komada namještaja. Naravno, za uspjeh je potrebno ozbiljno pristupiti poslu i raditi puno više nego što su ljudi navikli u našoj zemlji. Uspjeh „Sinkra“ nije slučajan. Mi smo u firmi išli stepenicu po stepenicu. Sve se planira, ali na realnim osnovama. Mi već sada znamo kako bi firma trebala izgledati 2020. godine, pa i poslije, kaže Kuštrić.

Direktor "Sinkra" ističe da se kompanija nije željela bazirati na prodaju u BiH, zbog malog i ograničenog tržišta, i već niz godina izvozi namještaj širom svijeta. Ali, potaknuti stalnom potražnjom sa domaćeg tržišta, u ovoj kompaniji su odlučili pokrenuti i maloprodajni fabrički diskont u krugu tvornice u Hrasnici.

- Sistematski smo osvajali svako od tržišta. Za naše uspjehe u inostranstvu u velikoj mjeri su zaslužne uspješne prezentacije na sajmovima širom svijeta. Naše proizvode izlažemo na sedam najbitnijih sajmova namještaja u Evropi, a već petu godinu zaredom izlažemo na Sajmu namještaja u Briselu, kao jedina firma izlagač van Evropske unije. Trenutno se naš namještaj prodaje u dvadesetak zemalja u Europi. Najviše izvozimo u Njemačku, Francusku, Belgiju, Estoniju, kao i zemlje u okruženju. Na sajmovima se ponašamo kao BH reprezentacija u nogometu, izgaramo i ostavljamo srce na terenu, što nam je već donijelo ozbiljan respekt i prepoznatljivost na evropskom tržištu namještaja, pojašnjava Omar Kuštrić i dodaje da proizvodnjom i prodajom kvalitetne robe rade i na podizanju ugleda Bosne i Hercegovine u inostranstvu.

Kao društveno odgovorna kompanija „Sinkro“ je među prvim pružio pomoć u namještaju, hrani i lijekovima nastradalim od poplava u Maglaju i Doboju.

- Svaki čovjek koji je na neki način pomogao nastradalim zaslužan je kao i velike kompanije. Građani naše zemlje su u ovim teškim danima pokazali veliku solidarnost. Pokazali smo da možemo biti ujedinjeni i pomagati jedni drugima. Uposlenici i menadžment "Sinkra" su samo uradili ono što je bila naša dužnost u ovakvim vremenima, zaključuje direktor ove uspješne bh. kompanije.

(** No links ** PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)
hodža

#1243 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by hodža »

Ne znam na kojoj temi da pitam, pa ću ovdje. Koliko košta poslodavca da prijavi radnika, i da li i koliko ga košta kada ga odjavi ? :-)
South Blue Mama

#1244 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by South Blue Mama »

ni jedno ni drugo ga ne kostaju nista, a doprinosi na platu iznose mislim 69% od iznosa plate (bez toplog obroka koji je ne oporeziv)
hodža

#1245 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by hodža »

hvala ;-)
soxx

#1246 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by soxx »

Da li je neko radio na presama za savijanje? Pitao bih ga par stvari.
amelas

#1247 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by amelas »

Avaks? Neko, nesto....
FemaleMe

#1248 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by FemaleMe »

hodža wrote:Ne znam na kojoj temi da pitam, pa ću ovdje. Koliko košta poslodavca da prijavi radnika, i da li i koliko ga košta kada ga odjavi ? :-)
Mislim da je minimalac 250 KM doprinosa mjesecno.
topcam
Vozim: uzbrdo

#1249 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by topcam »

.
Last edited by topcam on 26/06/2014 05:02, edited 1 time in total.
Samir6

#1250 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Samir6 »

Ne znam jesam li na pravom mjestu,ali imam samo jedno pitanje.Ako Bog da planiram upisati geologiju,krajem juna mi je prijemni.Pretpostavljam da ste vi malo vise upoznati sa trzistem rada,pa ako mi moze bilo ko reci kakva je bucucnost,pronalazak zaposljenja i sl.Hvala unaprijed.
Post Reply