ček, ček, jel to ti nama kažeš da vi sutra možete proglasiti treći entitet, al eto, nećete dok se mi ne složimo. Ono da nas k'a dobri susjedi ne uzbihusuritektlzi wrote:
Ako malo pogledaš kartu BIH i okolnih zemalja vrlo brzo ćeš uvidjeti da Sarajevo i sarajevski bazen jesu okruženi. Potpuno okruženi Hrvatima i Srbima. To je stvarnost. I zato kažem da su bošnjačke prijetnje ratom prazna puška i doista nema smisla da na to gubimo vrijeme.
Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
-
palermo
#1226 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
- Opetja033
#1227 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Hajde molim te onda prosvijetli nas kako mislis doci do cilja, ja sam ti vec rekao - mozete na dva nacina:ktlzi wrote:Ako malo pogledaš kartu BIH i okolnih zemalja vrlo brzo ćeš uvidjeti da Sarajevo i sarajevski bazen jesu okruženi. Potpuno okruženi Hrvatima i Srbima. To je stvarnost. I zato kažem da su bošnjačke prijetnje ratom prazna puška i doista nema smisla da na to gubimo vrijeme.cindrlimindrli wrote:, iliktlzi wrote:A)boriti se rukama i nogama da očuvaju svoju opstojnost kao narod u BiH
Tako sto ce podilaziti Dodiku u nadi da ce on ovjeriti treci entitet sa stolnim gradom Mostarom?
A sta ako vas stvarno navede na belaj i dovedete situaciju do usijanja i konflikta? Prije nego sto odgovoris
uvazi cinjenicu da Sarajevo nije opkoljeno i da Bosnje sigurno nece prizivati Titu da ih spasava.
1) Bosnjackim aminovanjem - bez njega mozete nastaviti kmecati.
2) Ratom.
Mi vam aminovanje necemo dati a ti mora da si bas lud ako mislis da bi RH vojno podrzala vas nelegalan i neustavan cin proglasavanje samouprave, entiteta ili cega vec. Srbija? NIsu mogli nista kada su bili puno jaci, sada su u vecem k.... nego mi. Plus jos sto Crnoj Gori ne bi palo na pamet da ratuje za Srbe.
Nego, europejci pozivam vas ponovo da nam budete primjer i da se ugledamo na vas: dajte Srbima federalnu jedinicu u Krajini. Sto sa tim ne pocnete? Sto o tome ne razgovaramo? Ta opcija je realna ama bas onoliko koliko i vasa u BiH.
-
wind1
#1228 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Kada su se bošnjaci borili za odvajanje BiH od Yugoslavije onda su oni bili borci za slobodu,onda nisu pricali price o resavanju medjusobnih problema i o zajednickom zivotu,o prijateljstvu ,bla,bla,bla,bla.Tada nisu pricali da se ne treba rusiti drzava koja te hrani (a to je YU),tada nisu pricali "kome ne odgovara Yugoslavija neka se seli iz nje".Jos su BiH odvojili protivno ustavu BiH jer je u ustavu BiH pisalo da na referendum mora izaci dvotrecinska vecina da bi referendum bio vazeci.Na referendum nije izaslo toliko gradjana.Pricali su kao nece biti robovi.
A sada kada se isto tako drugi bore za svoju nezavisnost,za svoju republiku,da je steknu (Hrvati u Herceg-Bosni) i da je sacuvaju (Srbi u Republici Srpskoj) sada su to fasisti,nacisti,najgori ljudi koji nisu za saradnju,bla,bla,bla,bla.Sada se njima prica ako im se ne svidja BiH da trebaju da se sele E pa bošnjci ni mi necemo biti robovi.A i necemo se seliti iz BiH jer ne zivimo u BiH vec u Republici Srpskoj i Republici Herceg-Bosni
A sada kada se isto tako drugi bore za svoju nezavisnost,za svoju republiku,da je steknu (Hrvati u Herceg-Bosni) i da je sacuvaju (Srbi u Republici Srpskoj) sada su to fasisti,nacisti,najgori ljudi koji nisu za saradnju,bla,bla,bla,bla.Sada se njima prica ako im se ne svidja BiH da trebaju da se sele E pa bošnjci ni mi necemo biti robovi.A i necemo se seliti iz BiH jer ne zivimo u BiH vec u Republici Srpskoj i Republici Herceg-Bosni
Last edited by wind1 on 08/12/2012 18:13, edited 1 time in total.
- Paranoid
#1229 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Želim da Mostar bude:
- običan grad običnih ljudi bez štela i tuta, kockoglavih papaka iz škutorskih naselja...,
- sa ulicama pjesnika, a ne ustaških poglavara,
- bez "poskoka", "bljeska", "oluje" i sličnih sranja...,
- bez megalomanskih bogomolja i križeva pravljenih samo iz inata,
- bez istočnog/zapadnog dijela i sa Veležom pod Bijelim brijegom...
- običan grad običnih ljudi bez štela i tuta, kockoglavih papaka iz škutorskih naselja...,
-
zović
#1230 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Mostar može biti i sa fratrom i hodžom bez komunističke i bilo koje druge ideologije ,sa NK Velež-Zrinjski i bistrom Neretvom koja samo napaja žedna usta i ništa drugo!U pitanju je jedan sasvim poseban i po mnogo čemu jedinstven grad i njegovi ljudi uklješteni na žalost u mržnju i zlo!Ne razumijem kako je to moguće u tolikoj mjeri a rat je odavno završio?
- fortaleza
#1231 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
zović wrote:Mostar može biti i sa fratrom i hodžom bez komunističke i bilo koje druge ideologije ,sa NK Velež-Zrinjski i bistrom Neretvom koja samo napaja žedna usta i ništa drugo!U pitanju je jedan sasvim poseban i po mnogo čemu jedinstven grad i njegovi ljudi uklješteni na žalost u mržnju i zlo!Ne razumijem kako je to moguće u tolikoj mjeri a rat je odavno završio?
- FOČANSKI PROPISI
#1232 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ja na ovoj temi još ništa ne kontam, a bio sam u Mostaru.
- vaučer
#1233 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Jer je tema postavljena iz perspektive građanina Mostara kojem je puna neka stvar opravdavanja lijenosti i nerada nacionalističkim nebulozama a u međuvremenu su je okupirali, zajahali i izjahali u nekoliko repetativnih ciklusa bojovnici s raznih strana kojima znaju najbolje kako i šta.FOČANSKI PROPISI wrote:Ja na ovoj temi još ništa ne kontam, a bio sam u Mostaru.
- vaučer
-
udrch
#1235 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
a ko da pocrka..možeš malo preciznije..
- vaučer
#1236 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Mogu, naravno.udrch wrote:a ko da pocrka..možeš malo preciznije..
De skupite se zajedno svi uvaženi članovi ovog (a bome i prošlog) saziva Gradske uprave, recimo na krovu ukradene vjećnice, pa bez opreme uz poklič 'Za građane!' skačite laste na trotoar a građani će davati ocjene prema zaslugama. U jedanaestom mjesecu minule godine je trebao biti usvojen proračun, no tad su se gospoda oporavljala od ljeta tokom kojeg se nije moglo sastančiti pa se eto nije donijeo proračun. Kako sad majko mila kad nam isteče mandat? Kuku nama ajmo se brinuti za građane (čitaj vlastite guzičetine). Dakle svi zajedno nek se uhvate ze lopovske ručice i hopla s Treće osnovne a mostarci će ujedinjeni u jadu da uživaju.
- XI JINPING
#1237 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
U prevodu bez Hrvata.Koristi više celofanaParanoid wrote:Želim da Mostar bude:
-
lafony
#1238 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
samo Bosnjaci kao muslimani u Europi ne bi trebali prijetiti ratom ,suvise je to opasno po same BosnjakeOpetja033 wrote:Shvati da mozete doci do entiteta samo na dva nacina:ktlzi wrote:U ovom slučaju izbor je, kao, ili ništa od entiteta ili rat. A to je smiješna tvrdnja. Postoji čitav niz načina na koji se može doći do određenog legitimnog i legalnog političkog cilja a bez rata. I doista ne znam koga to Bošnjaci misle zaplašiti s tom pričom. Bošnjačka prijetnja ratom je prazna puška, i to svi znaju. I sami Bošnjaci to znaju, pa mi je baš smiješno kada se time prijeti.
1) Bosnjackim aminovanjem - bez njega mozete nastaviti kmecati.
2) Ratom.
Prvo necete dobiti. Dakle ostaje samo rat. Sto se nas tice - bujrum.
- heckler
#1239 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Eki ustaske logike
"Dobicemo treci ili ce biti rata!" I onda odmah u sljedecoj recenici. "Bosnjaci nebi trebali prijetiti ratom jer .. blah blah"
Eh sline jedne vi fakat mislite da ste vi jos neki faktor na koji neko obraca paznju i smatra kao ozbiljnu siguronosnu prijetnju.
Nekad bile "kaznenicke bojne" sta bi sad bilo? "Staracki dom bojna" ?
Ko hebe i vas i vase frustracije i probleme
Doce uskoro momenat kad ce herceg-cetnici i za kantonima sjetno gledati.
Ko hebe i vas i vase frustracije i probleme
-
lafony
#1240 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
u krscanskoj Europi musliman prijeti ratom , pa dobro dal ste takvi kao ti normalniheckler wrote:Eki ustaske logike"Dobicemo treci ili ce biti rata!" I onda odmah u sljedecoj recenici. "Bosnjaci nebi trebali prijetiti ratom jer .. blah blah"
![]()
Eh sline jedne vi fakat mislite da ste vi jos neki faktor na koji neko obraca paznju i smatra kao ozbiljnu siguronosnu prijetnju.
Ko hebe i vas i vase frustracije i problemeDoce uskoro momenat kad ce herceg-cetnici i za kantonima sjetno gledati.
- heckler
#1241 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Alo "krscani" narode iz krsa, ko ste ba vi da VAMA neko prijeti ratom!?! Vi to ko neka smetnja necemu pa vam treba silom prijetiti? Sta vi sebi umisljate? Pa vi ste ti sto non stop prijete pobunama, erceg-posrama, samoupravama, entitetima i sta ja znam vise kakvim frazama. Paranojni fanatici koji si umisljaju da se neko okomio na njih dok ih niko ne jebe ni 2 posto.
Ko sto ti reko, ko vas hebe i vase frustracije.
Ko sto ti reko, ko vas hebe i vase frustracije.
- mO k3
#1242 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
zjev...lafony wrote:u krscanskoj Europi musliman prijeti ratom , pa dobro dal ste takvi kao ti normalniheckler wrote:Eki ustaske logike"Dobicemo treci ili ce biti rata!" I onda odmah u sljedecoj recenici. "Bosnjaci nebi trebali prijetiti ratom jer .. blah blah"
![]()
Ko hebe i vas i vase frustracije i problemeDoce uskoro momenat kad ce herceg-cetnici i za kantonima sjetno gledati.
- Samir_01
#1243 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
U scared, bitch?lafony wrote:u krscanskoj Europi musliman prijeti ratom , pa dobro dal ste takvi kao ti normalniheckler wrote:Eki ustaske logike"Dobicemo treci ili ce biti rata!" I onda odmah u sljedecoj recenici. "Bosnjaci nebi trebali prijetiti ratom jer .. blah blah"
![]()
- vaučer
#1244 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Tema je Mostar a za stanje u njemu su jednako krivi i muslimani, katolici, Bošnjaci, Hrvati i ostali.
Glupu, primitivnu i ratobornu priču heckler i svi ostali prošetajte negdje drugo.
Glupu, primitivnu i ratobornu priču heckler i svi ostali prošetajte negdje drugo.
- heckler
#1245 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Eno ga opet!? Jel vi citate uopste teme ili na bazi urodjenih predrasuda pucate sa kuka? Ko ba kome ovdje prijeti ratom!?
- vaučer
#1246 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
heckler wrote:Eno ga opet!? Jel vi citate uopste teme ili na bazi urodjenih predrasuda pucate sa kuka? Ko ba kome ovdje prijeti ratom!?
Jeli ja čitam teme?
Mene pitaš u temi koju sam pokrenuo i restartao nakon vijesti da grad uz blagoslov OHRa ulazi u paralizu jeli ja čitam vijesti? Jesi skakao na suho na glavu nedavno ili šta?
Ne eskaliraj temu u smeće podgrijavajući trolove jer tema nije rat koji se vodi u vašim glavama već život građana jednog jebenog grada.
- Paranoid
#1247 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Ne ulazi OHR u paralizu nego nacionalne stranke, pogotovo HDZ koji nema više kud znajući da su pred zidom demokratije te su počeli da opstruišu donošenje zakona svojim nedolascima na zakazane sjednice..vaučer wrote:heckler wrote:Eno ga opet!? Jel vi citate uopste teme ili na bazi urodjenih predrasuda pucate sa kuka? Ko ba kome ovdje prijeti ratom!?
Jeli ja čitam teme?
Mene pitaš u temi koju sam pokrenuo i restartao nakon vijesti da grad uz blagoslov OHRa ulazi u paralizu jeli ja čitam vijesti? Jesi skakao na suho na glavu nedavno ili šta?
Ne eskaliraj temu u smeće podgrijavajući trolove jer tema nije rat koji se vodi u vašim glavama već život građana jednog jebenog grada.
- heckler
#1248 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Slazem se za hranjenje trolova, ali lijepi moj gdje ti vidis pozivanje na nekakv rat sa moje stranevaučer wrote:heckler wrote:Eno ga opet!? Jel vi citate uopste teme ili na bazi urodjenih predrasuda pucate sa kuka? Ko ba kome ovdje prijeti ratom!?
Jeli ja čitam teme?
-
palermo
#1249 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Istine radi, nema ovdje nevinih....a OHR pogotovo nije nevinParanoid wrote: Ne ulazi OHR u paralizu nego nacionalne stranke, pogotovo HDZ koji nema više kud znajući da su pred zidom demokratije te su počeli da opstruišu donošenje zakona svojim nedolascima na zakazane sjednice..
- vaučer
#1250 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju
Izvoli pročitati šta sam napisao za početak, nije komplicirana rečenica uopće.Paranoid wrote: Ne ulazi OHR u paralizu nego nacionalne stranke, pogotovo HDZ koji nema više kud znajući da su pred zidom demokratije te su počeli da opstruišu donošenje zakona svojim nedolascima na zakazane sjednice..
Grad ulazi u paralizu pod blagoslovom OHRa koji je Mostar prvo unakazio, godinama mrcvario bez želje da pritisne govnare iz gradske uprave da bi ga danas ostavio na vjetrojebini da se SDA i HDZ do nedraga prejebavaju s životima građana. Slobodno prebacuj krivicu na HDZ ali krivica je jednaka i s druge strane problema. Obje glavne stranke u Mostaru su toksična mafijaška legla i suštinske razlike nema.
Izlaz koji će ove stranke ponuditi neće biti razgovori, kompromisi i razum nego eskalacija napetosti, tenzije i zlo.
PS- nacionalističke a ne nacionalne