Baraz

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koga biste voljeli kao protivnika u baražu?

Croatia
27
13%
Portugal
19
9%
Republic of Ireland
69
33%
Czech Republic
92
44%

Total votes: 207

candy_Man

#1226 Re: Baraz

Post by candy_Man »

UEFA has drawn on Thursday of the four playoff matches for Euro 2012 and ended up putting an old acquaintance on the way to Portugal: Bosnia-Herzegovina. Lusos and Bosnians have been found in the knockout phase for the 2010 World Cup, Cristiano Ronaldo and the team won.

In 2009, Portugal was unable to place direct to the World and also had to play a qualification with surprise then Bosnia-Herzegovina. At the time, the Portuguese won both games by 1-0 and managed to stamp your passport to South Africa

In the group stage of qualifying for the Euro, returned to Bosnia to work for the European giants and almost pushed France to respecagem. The French were saved only because of a controversial penalty that gave the tie in the last match against the Bosnians, in Paris.

In the other matches of the knockout, surprise picks Estonia Ireland, the Czech Republic face Montenegro and Turkey against Croatia defines classification. The system of playoff contention for the Euro next year, which will be in Poland and Ukraine, is the same as the World Cup, with games and back. The first matches take place on 11 and 12 November, and will be back in 15 days.

Portugal is not out of the European Championships since 1992, when the competition was played in Sweden and still had only eight teams into two groups. Ireland, for example, played the tournament only once (1988) and does not act in a major world competition since the 2002 World Cup. Bosnia, Montenegro and Estonia have never been to one Euro.

Countries that finished the playoffs as the first of their group and are through are Germany, Russia, Italy, France, Holland, Greece, England, Denmark and Spain. The best runner among the nine groups was Sweden. On December 2 keys will be drawn from the European Championship, which takes place between 8 June and 1 July 2012, Ukraine and Poland.

See all matches of the repechage:

Croatia x Turkey
Estonia v Ireland
Montenegro Czech Republic x
Bosnia Portugal x

* The teams define the classification right at home

Let's see, but I think Portugal will run this time! Another great game is Croatia x Turkey, the Turks with Guus Hiddink can never be discarded, but Croatia is now more time and I think it is. My Prediction: Croatia Montenegro Ireland Bosnia and Herzegovina
north

#1227 Re: Baraz

Post by north »

I da, odlično je neko primijetio, da se Portugal toliko favorizuje i namješta njima dobili bi valjda Estoniju ili Crnu Goru....
Better Man

#1228 Re: Baraz

Post by Better Man »

Sama činjenica da jedan veliki gospodin Franz Beckenbauer nije nikad uspio doči na ćelo bilo FIFE ili UEFE, jasno govori da su te organizacije čisto leglo nogometne mafije koja diktira nogometna pravila. Metuzalem Blatter odrađuje zadnji mandat i priprema teren za svog nasljednika, a to je Platini, jer isti je spreman na mučke i lopovluke. Pošteni nikad neće biti na ćelu tih organizacija, jer mafiji ne odgovara.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1229 Re: Baraz

Post by pici »

jooojj ljudi odu igrat FIFU 12 i onom kurorajberu obje noge polomit :dance: ...Plačeš, plačeš pičko! Ne plačem oca´m, samo je SpaHa me ružno pogledo.... :mrgreen:
shalla

#1230 Re: Baraz

Post by shalla »

Pape MORA zvati Jahića, mislim svaka čast Maletiću ali ne hvala...
sumirprimus

#1231 Re: Baraz

Post by sumirprimus »

Infaze Studio wrote:
sumirprimus wrote:s kim igraju real i mancester do novembra,imal idje da nalijecu na nase? :evil:
Nalijece Ronaldo na susjeda Lovrena par dana prije baraza. Ne znam bi l' nam mogao kako izaci u susret. Mozda bi i Pjanic mogao nesto urgirati kod bivsih kolega.
ja sam uvijek podrzavo susjede, i zato ih i nisam htio u barazu jer zarko zelim da se obje nase repke plasiraju dalje..
:D

ma u sustini mozda se i njima neko povrijedi do novembra,bar jedno cetvorica petorica... :D
arzuhal

#1232 Re: Baraz

Post by arzuhal »

De nek sad ovih 6% što su glasali za Portugal sad malo podižu atmosferu :mrgreen:

Švabo je rek'o: Česi jok. Vidjet ćemo :)

Tamam će nam doći na Kurban-bajram (3. i 4. bajrama) :thumbup: Kurbani se kolju i to, sreća odsvakle :mrgreen:
sumirprimus

#1233 Re: Baraz

Post by sumirprimus »

pici wrote:jooojj ljudi odu igrat FIFU 12 i onom kurorajberu obje noge polomit :dance: ...Plačeš, plačeš pičko! Ne plačem oca´m, samo je SpaHa me ružno pogledo.... :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Šandor

#1234 Re: Baraz

Post by Šandor »

Ma.Le.Na wrote:[:roll: EP je toliko skupa igracka da def ima para za malo ozbiljniju tehnologiju pri namjestanju..

ko smo mi...koliko navijaca ce nasih ici vani ...trosit lovu..kome smo zanimljivi..citava drzava ti ne navija za reprezentaciju a ne neki svabo tamo da se fura na nas..

cuj kako je namjesteno :roll:

Ovdje ima sasvim dovoljno ljudi koji bi išli. Djeca poznatih i uticajnih kojih nije tako malo. Ljudi koji se dvoume da li da idu na odmor u Majami ili u Dubai. Ljudi koji razmišljaju da li da kupe autić od 200,000 ili od 250,000.
Kao i većina uhljebljenih u državnom sektoru. Tzv. viša srednja klasa.
vox-populi

#1235 Re: Baraz

Post by vox-populi »

Logika je cudna stvar....

Dakle, teza: UEFA favorizira velike reprezentacije --> pomoci ce Portugalu da se kvalifikuje

I kao dokaz za tu tezu se nudi "namjestaljka" po kojoj Portugal dobija najjacu ekipu iz drugog sesira, vjerovatno jacu i od pola prvog sesira...

Da je iko favorizirao Portugal, dali bi im Estoniju ili Crnu Goru, koje su truba reprezentacije.

Kada ce vec jednom ljudi izaci iz te neke psihoze teorija zavjere i slicno?

BiH nije imala srece i to je to. Portugal nije bauk niti nepobjediva reprezentacija.
candy_Man

#1236 Re: Baraz

Post by candy_Man »

arzuhal wrote:De nek sad ovih 6% što su glasali za Portugal sad malo podižu atmosferu :mrgreen:

Tamam će nam doći na Kurban-bajram (3. i 4. bajrama) :thumbup: Kurbani se kolju i to, sreća odsvakle :mrgreen:
bilo ih je 8 prije izvlacenja, ovih jos 4 na foru glasali. lafo oni predvidjeli :lol:
Balkanski_sindrom

#1237 Re: Baraz

Post by Balkanski_sindrom »

imamo srece ko zaba dlaka....
drndalo

#1238 Re: Baraz

Post by drndalo »

Ma koliko mi bilo zao sto cu morati gledati prenemaganje prima-balerine iz Real-a, neka ih, ko ih *ebe, nisu zvjeri, mogu se pobijediti, jest da nam ne leze stilom, ali hajmo mi njima nametnut nasu igru !

I kom opanci, kom obojci, udri, pa sta bude... Sa stilom kako neko vec rece ! Pa i ako ispadnemo, da nismo ispali ko smokljani, nego uspravnih glava...

Sve ovo je samo nauk za kvalifikacije ubuduce, nikad vise odlazak u goste jednoj Albaniji (uz svo postovanje) "samo" po bod...
pici

#1239 Re: Baraz

Post by pici »

arzuhal wrote:De nek sad ovih 6% što su glasali za Portugal sad malo podižu atmosferu :mrgreen:

ja sam glaso medj ti 6% za portugal :mrgreen: ...znao sam da će nam mafijaška uefa i fifa ih uvalit... :dance: :mrgreen: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Magarece_godine

#1240 Re: Baraz

Post by Magarece_godine »

juventus wrote:Jel se ovo nama sprema prva velika utakmica, bez euforije i ubjeđenja da sigurno idemo dalje?

Možda je to i dobro.

Odlučujuča ... Još jedna odlučujuća :) Zapravo dvije ....

Uz sreću sa igračkim kadrom i pristupom kao u zadnjim utakmicama naša reprezentacija može pobijediti svaku ekipu na svijetu !!! Jebo Portugal ....
Pitarrr82

#1241 Re: Baraz

Post by Pitarrr82 »

Iako nemamo pola odbrane, iako ce ako bude trebalo sudije pogurati, iako i iako nema veze treba igrati pa kako bude...

Sad imamo neki sistem, zna se ko sta i koliko moze i vjerujem da euforije uopce nece biti sto je sigurno dobro i za igrace...
carlos acosta
Location: mozda je vrijeme da si priznas da na svijetu nema niceg osim sna

#1242 Re: Baraz

Post by carlos acosta »

Šandor wrote:
Ma.Le.Na wrote:[:roll: EP je toliko skupa igracka da def ima para za malo ozbiljniju tehnologiju pri namjestanju..

ko smo mi...koliko navijaca ce nasih ici vani ...trosit lovu..kome smo zanimljivi..citava drzava ti ne navija za reprezentaciju a ne neki svabo tamo da se fura na nas..

cuj kako je namjesteno :roll:

Ovdje ima sasvim dovoljno ljudi koji bi išli. Djeca poznatih i uticajnih kojih nije tako malo. Ljudi koji se dvoume da li da idu na odmor u Majami ili u Dubai. Ljudi koji razmišljaju da li da kupe autić od 200,000 ili od 250,000.
Kao i većina uhljebljenih u državnom sektoru. Tzv. viša srednja klasa.

ti uticajni, koji se dvoume majami il dubai, koji malo odu na krstarenje, malo u monte carlo, malo u garmispartenkirhen :D, na skijanje, ma zaboli njih da izvines spolovilo za fudbal i za reprezentaciju
to mi obicna raja kidamo zivce
lider

#1243 Re: Baraz

Post by lider »

vox-populi wrote: I kao dokaz za tu tezu se nudi "namjestaljka" po kojoj Portugal dobija najjacu ekipu iz drugog sesira, vjerovatno jacu i od pola prvog sesira...
Da, ali po nekim nasim kriterijima :wink:
Niti smo jaci od nekoga iz prvog sesira, niti smo najjaca ekipa iz drugog sesira
Mi mozemo i nadigrati portugal u ovim utakmicama ali proci ih necemo
karanana

#1244 Re: Baraz

Post by karanana »

north wrote:I da, odlično je neko primijetio, da se Portugal toliko favorizuje i namješta njima dobili bi valjda Estoniju ili Crnu Goru....
pa vidis da je crna gora nepoznanica, s englezima dvije nerijesene odigrati. ja mislim da oni imaju sansu da izbace cesku. nije uefa smjela rizikovati pa da im da crnu goru, a nas znaju i pojeli su nas.

a estonija je bila rezervisana.
Obuca9

#1245 Re: Baraz

Post by Obuca9 »

shalla wrote:Pape MORA zvati Jahića, mislim svaka čast Maletiću ali ne hvala...
Nećemo se puni ni sa njim usrećiti. Kad se samo sjetim šta mu je ona rezerva Liverpula, Riera, radio u Zenici, na tom desnom boku, mrak mi na oči padne.

Mada, ako ćemo relano, Jahić je za Maletića Mujdža :D
liliac

#1246 Re: Baraz

Post by liliac »

halo, ba, je l neko ovdje upratio da je riječ o petoj reprezentaciji na svijetu?! kakvu našu igru? još ako gdje zaškripi, eto sudije upomoć, neće znati ko će da ga zove, od nike do blattera. ovo je već završeno.
drndalo wrote:Ma koliko mi bilo zao sto cu morati gledati prenemaganje prima-balerine iz Real-a, neka ih, ko ih *ebe, nisu zvjeri, mogu se pobijediti, jest da nam ne leze stilom, ali hajmo mi njima nametnut nasu igru !

I kom opanci, kom obojci, udri, pa sta bude... Sa stilom kako neko vec rece ! Pa i ako ispadnemo, da nismo ispali ko smokljani, nego uspravnih glava...

Sve ovo je samo nauk za kvalifikacije ubuduce, nikad vise odlazak u goste jednoj Albaniji (uz svo postovanje) "samo" po bod...
plemba

#1247 Re: Baraz

Post by plemba »

candy_Man

#1248 Re: Baraz

Post by candy_Man »

evo dojavio platini parove 2 minute prije 13:00 na komentarima 24sata.hr :lol: :lol: :lol:

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /111013084
Pitarrr82

#1249 Re: Baraz

Post by Pitarrr82 »

"To nije bio baš protivnik kojeg smo željeli, ali moramo igrati. Prednost je to što prvu igramo u gostima. Bit će teška utakmica, bilo je teško kada smo igrali tamo (u Zenici) u play-offu za Svjetsko prvenstvo 2010. godine", rekao je Carlos Godinho, tehnički direktor Portugala, dodavši:

"Uvjeti na stadionu nisu najbolji, travnjak je poput močvare, ali moramo igrati".

:mrgreen: :mrgreen: :bih:
pici

#1250 Re: Baraz

Post by pici »

karanana wrote:
north wrote:I da, odlično je neko primijetio, da se Portugal toliko favorizuje i namješta njima dobili bi valjda Estoniju ili Crnu Goru....
pa vidis da je crna gora nepoznanica, s englezima dvije nerijesene odigrati. ja mislim da oni imaju sansu da izbace cesku. nije uefa smjela rizikovati pa da im da crnu goru, a nas znaju i pojeli su nas.

a estonija je bila rezervisana.
:thumbup:

tolko su mi se oke otvorile na franGuzCima da je nevjerovatno...Sudije a i ovo ašĆare irci-estonija...hebala ih Hernijeva ruka...rukometaši :oops: :x
Locked