Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drunken tiger

#1226 Re: Raiffeisen banka

Post by drunken tiger »

doktor78 wrote:Rijesio ih se prije 3-4 mjeseca.
Kap koja je prelila casu je bio pokusaj podizanja kredita. Iako godinama preko te banke redovno primam i platu i topli obrok, zatrazili su mi hrpu dokumentacije, izmedju ostalog i racune od placenih komunalnih usluga! Odem u drugu banku sa kojom do tad nisam imao nista, isti iznos kredita dobijem samo uz kopiju licne karte i CIPS-ov obrazac. Time su me "kupili" i ,iako nisam morao,od tad sam postao njihov redovni klijent.
S druge strane, Raiffeisen ima najbolje kamate na stednju, a dobar im je model tzv. slobodne stednje: pare su ti orocene, ali ipak mozes da ih podizes (ili ulazes jos) uz neku manju proviziju.
Dakle, racun u banci i sve sto ide uz to (internet/mobilno bankarstvo, kartice i.t.d.) obavezno izabrati neku drugu banku.
Stednja- Raiffeisen.
U koju si banku otišao ako nije tajna? Možaš i na pp jer imam i ja sličnih problema. 10 godina sam kod njih a za kredit mi traže registrator dokumenta.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1227 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

Saka wrote:
Black swan wrote:jok ja... ma nije dodtle došlo... ne bi ti mogli zatvoriti da imaš duga...
ajd nećemo sad i o tome :D onaj gore uvjerava da i ako imaš dug nije problem
sad još da brinemo o tome ako eventualno sakriju da smo imali dug
:mrgreen: :run:
Ko je rekao da nije problem ako imas dug? Nemam nikakvog duga covjece, nista na racunu, ne koristim ga. Problem je u tome da necu da idem i ulazem svoj trud da cekam u banci da nesto zatvaram, nek ga zatvore sami. Al nece mi poceti naplacivati za nesto sto ne koristim jer im za to nisam dao saglasnost. U tome je cijela poenta.
vidim ja da si ti i ovako preko ekrana naporan :D
nema veze radi kako želiš baš me briga :D
ja sam malo sačekao konačno zatvorio štednu nakon 11 godina svemu dođe kraj
mirzet87sa

#1228 Re: Raiffeisen banka

Post by mirzet87sa »

Eki ja sam studirao pravo, ja znam ti ne znas. AHhahahahahaha u redu je fakultetlija
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1229 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

:mrgreen: lakše se tužiti nego zatvoriti račun
Mehemed
Vozim: automobil

#1230 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Jucer stigao pin, danas preuzeo karticu i kako vidim ovo je koliko para-toliko muzike(besplatno a skoro nista od ovoga).
Maestro karticu ne prihvaca ni paypal, ni skrill i jos na 2-3 stranice probao da nesto kupim direkt karticom i ne moze, primaju Mastercard, VISA, american express i još nešto ali ne i Maestro.
Ovo je samo za to da mi neko moze uplatiti nešto, odnosno poslati novce, a o kupovini preko interneta ne trebam ni razmišljati, znači ostajem na VISI.
Ovaj CLUB paket stvarno nije nešto, pa kako može i biti kada je besplatan.
channel10

#1231 Re: Raiffeisen banka

Post by channel10 »

Danas sam zatvorio racune. Dobije se neki obrazac i popuni za minutu. Traze LK i kopiraju je :shock: .

Ja sam jos trazio da mi kopiraju obrazac, pa da imam barem nesto kao dokaz da sam zatvorio racun, mada nema nigdje ni potpisa ni pecata ovlastenog lica iz banke :sad: . Uzeli kartice i prerezali ih.
friskyoreo

#1232 Re: Raiffeisen banka

Post by friskyoreo »

Oni u ovom pozivu vele: "Ukoliko prihvatate plaćanje navedene naknade, potrebno je da prije naznačenog datuma početka primjene iste, posjetite poslovnicu...." Meni ovo zvuci da ako ne dodjes da potpišes to, smatrat će se da ne prihvataš...

Sent from my Xperia Z using Tapatalk
l33t

#1233 Re: Raiffeisen banka

Post by l33t »

60 dana imamo da podignemo pare jel tako, bacio sam pismo :D ?
DuckZz

#1234 Re: Raiffeisen banka

Post by DuckZz »

Da li isplati podnositi zahtjev za Raif. Soping karticu ? Par radnji samo njih prima kao placanje na rate, radi se o kupovini laptopa u jednoj i mobitela u drugoj.
Postoji li kakva mjesecna naknada, cini mi se da ne piše ali vjerovatno vi znate više :D
seoBIH

#1235 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

Cuj par radnji :S Pa imas listu koja je bas podugacka. Ima 4KM i koliko sam skontao, na nekih 1.000KM ces vratiti 50-60KM kamate na 12 mjeseci. Iako kazu da nema kamate, ima nesto, ni sam ne znam sta :D
rizibizi

#1236 Re: Raiffeisen banka

Post by rizibizi »

seoBIH wrote:Cuj par radnji :S Pa imas listu koja je bas podugacka. Ima 4KM i koliko sam skontao, na nekih 1.000KM ces vratiti 50-60KM kamate na 12 mjeseci. Iako kazu da nema kamate, ima nesto, ni sam ne znam sta :D
Ima pdf lista negdje na stranici, manje vise gdje god da sam sta kupovao primaju i RB shopping i UC i sve ostale kartice za placanje na rate. Kakve kamate, kakve p. materine, kupih za hiljadju na 5 rata vracas po dvije stoje mjesecno nema kamate, placas odrzavanje racuna/paket, sta vec imas i to je to. Kamatu prav za prav placa onaj ko ti je robu prodao, dakle trgovac, dakle zato su kod nekih trgovaca cijene skuplje za xy % (osim u univerzalno i slicnim radnjama gdje je sve skuplje za xxyy % jer svaki telefon prodat na shopping karticu moraju prijaviti kroz knjige i platiti drzavi njeno). Druga varijanta je da ti trgovac ne da da kupis na recimo 12 rata nego kaze mozes na maximalno 6 ili 3, kad im zaprijetis bankom kazu moze sve.Ovo sto sam do sada kupovao imtec mi je najposteniji, kod njih je ista cijena i za kes i za shopping a u plusu recimo platis 7% skuplje kad uzimas na rate. Uglavnom na shopping kartici nema kamate koju kupac placa.
seoBIH

#1237 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

Ja je koristim vec 3 mjeseca. Kako god sracunam, vratit cu 40KM vise na 12 mjeseci nego da sam placao keshom. Opet mi to dodje prihvatljivo.
holowey

#1238 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

seoBIH wrote:Ja je koristim vec 3 mjeseca. Kako god sracunam, vratit cu 40KM vise na 12 mjeseci nego da sam placao keshom. Opet mi to dodje prihvatljivo.
vratices vise (kamate) ako si je koristio kao obicnu karticu, ali ako si placao na rate onda ne bi trebalo da ima ikakvog drugog troska osim vodjenja racuna.. trebas voditi racuna da placanje na rate ide iznad odredjenog iznosa, ne znam da li to odredjuje trgovac ili banka, pa ne mozes nesto sto kosta 60km platiti na 12 rata...
rizibizi

#1239 Re: Raiffeisen banka

Post by rizibizi »

Ja gdje god da sam kupovao 100 je minimum. Kad dignes kes sa shopping kartice onda je politika ista kao kad dizes sa kreditne. Placas 5% mjesecno i cini mi se da je godisnja kamata nekih 17-ak % nisam siguran ali sa kesom je skroz druga prica u odnosu kad kupujes robu na rate.
disi.h

#1240 Re: Raiffeisen banka

Post by disi.h »

Izvinjavam se sto pitanje nije vezano za ovu temu. Nadam se da ce mi neko moci odg. Naime, prije par godina je gazda fabrike u kojoj radi moj otac otvorila radnicima racune za isplatu toplog obroka u Hypo banci. Nikada im taj gazda tu nista nije uplacivao i niti jedna transakcija nije izvrsena. Moj otac nikada nije potpisao nikakav papir za taj racun niti dobio karticu. Od prije par mjeseci ga zivkaju za dug od 60 KM za odrzavanje kartice. Sada ne moze u Intesi podici limit dok Hypo banci ne isplati dug. Sta ce covjek, krenuo da im plati kad majmuni govore najednom da ima 90 KM DUGA. Rekao im je da ce ih tuziti. Molim ako ima neko sa slicnim iskustvom da nas posavjetuje sta da uradimo. Pozdrav
FMDzem

#1241 Re: Raiffeisen banka

Post by FMDzem »

Matere vam, čemu služi ovaj mini token? Dobih ga nekad poodavno u Raiffu i sad za sad mi samo kupi prašinu u sobi.
vjesticanametli

#1242 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

jucer ja i 100 druguh finih dusa :D zatvorismo racune ....sta ces
LM vise RBB-a ima UC i dali ljudi ĐŽabni devizni hahahahha :D odoh povezivat elance hahahahhah
vjesticanametli

#1243 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

uh trebam pomoc na elance kucam devizni od unicredita i imam samo izbor izmedu savings i checking bank acc :?
koji trebam kliknuti......je li savings

hvala narode :-D
Saka

#1244 Re: Raiffeisen banka

Post by Saka »

friskyoreo wrote:Oni u ovom pozivu vele: "Ukoliko prihvatate plaćanje navedene naknade, potrebno je da prije naznačenog datuma početka primjene iste, posjetite poslovnicu...." Meni ovo zvuci da ako ne dodjes da potpišes to, smatrat će se da ne prihvataš...

Sent from my Xperia Z using Tapatalk
Ma naravno da je tako, samo ovdje ima likova koji tvrde da banka moze sve, pa i naplacivati klijentu koliko hoce i kad hoce bez njegove saglasnosti. Zato banke i rade svasta sto im dopustamo i zbog takvog stava. To je onaj stav zaostao iz socijalizma da je banka neka institucija prema kojoj klijent treba imati strahopostovanje. Pa evo i na forumu citamo kako poistovjecuju privatnu banku sa drzavom. I zato se i sluzbenici u banci ponasaju nadmeno i osiono. Zato sam davno zatvorio sve racune u ovoj banci, a imao sam 4, plus 2 internet bankarstva. A ovaj a-vista necu namjerno da zatvaram jer nemaju pravo da traze to od mene. Ako im se zatvara nek zatvore sami. A ako mi posalju da sam nesto duzan ide tuzba, nije mi mrsko. Vec sam ih jednom tuzio agenciji za bankarstvo pa su slali postom objasnjenja.
channel10

#1245 Re: Raiffeisen banka

Post by channel10 »

Zasto im treba kopija LK pri zatvaranju racuna?
Walther

#1246 Re: Raiffeisen banka

Post by Walther »

navedeni wrote: mi nije jasno što su skandal oko toga napravili pa nije niko tjerao te muškarce, glupost
oni eto nisu znali... u tom poslu se prostitucija skoro pa podrazumjeva.... ;-)
Walther

#1247 Re: Raiffeisen banka

Post by Walther »

channel10 wrote:Zasto im treba kopija LK pri zatvaranju racuna?
vjerovatno kao dokaz da si bas TI zatvorila racun... jeste da je glupo ali ...
mirzet87sa

#1248 Re: Raiffeisen banka

Post by mirzet87sa »

Mehemed wrote:Jucer stigao pin, danas preuzeo karticu i kako vidim ovo je koliko para-toliko muzike(besplatno a skoro nista od ovoga).
Maestro karticu ne prihvaca ni paypal, ni skrill i jos na 2-3 stranice probao da nesto kupim direkt karticom i ne moze, primaju Mastercard, VISA, american express i još nešto ali ne i Maestro.
Ovo je samo za to da mi neko moze uplatiti nešto, odnosno poslati novce, a o kupovini preko interneta ne trebam ni razmišljati, znači ostajem na VISI.
Pa za paypal, moneybookers/skrill i ostale online-pay stranice ti treba VISA electro koja stoji u ponudi RF banke prilikom otvaranja kreditnog/debintnog ( za koji ne moras biti u radnom odnosu ) racuna. Ne znam gdje je tvoj problem, narucio si pogresnu karticu.
I da se osvrnem na taj dio 'besplatno' ukoliko si student odrzavanje debitnog racuna se ne placa! - Za one koji nisu znali.

Na kraju krajeva

Voliš sve što vole mladi? Imaš između 15 i 26 godina? Ideš u školu ili studiraš i želiš nezavisnost i samostalnost, ali ne znaš odakle da počneš?
Uz Raiffeisen CLUB paket, Raiffeisen banka će biti tvoj partner u ostvarenju tog cilja!
Raiffeisen CLUB paket namijenjen je isključivo mladim osobama koje imaju namjeru da se finansijski osamostale, ali još uvijek nemaju stalno zaposlenje. Ako spadaš u tu grupu ljudi, Raiffeisen CLUB paket će ti omogućiti da imaš svoj račun u banci, platnu karticu, R'm'B - mobilno bankarstvo i niz drugih bankarskih proizvoda i usluga. Za više detalja o sadržaju ovog paketa kliknite ovdje.
VAŽNO JE DA ZNAŠ: Raiffeisen CLUB paket je dostupan svim osobama starosti između 15 i 26 godina i BESPLATAN je do zasnivanja radnog odnosa ili navršene 26. godine!
Otvori paket u Raiffeisen banci, postani član Raiffeisen CLUB-a i otkrij sve prednosti koje ti članstvo u njemu nudi!
Samostalnost koja se isplati – Raiffeisen CLUB paket.

Definitivno ne vidim razlog zasto si uzeo CLUB paket da bi placao online
dinooh

#1249 Re: Raiffeisen banka

Post by dinooh »

mirzet87sa wrote:
Mehemed wrote:Jucer stigao pin, danas preuzeo karticu i kako vidim ovo je koliko para-toliko muzike(besplatno a skoro nista od ovoga).
Pa za paypal, moneybookers/skrill i ostale online-pay stranice ti treba VISA electro koja stoji u ponudi RF banke prilikom otvaranja kreditnog/debintnog ( za koji ne moras biti u radnom odnosu ) racuna. Ne znam gdje je tvoj problem, narucio si pogresnu karticu.
I da se osvrnem na taj dio 'besplatno' ukoliko si student odrzavanje debitnog racuna se ne placa! - Za one koji nisu znali.

Na kraju krajeva

Voliš sve što vole mladi? Imaš između 15 i 26 godina? Ideš u školu ili studiraš i želiš nezavisnost i samostalnost, ali ne znaš odakle da počneš?
Uz Raiffeisen CLUB paket, Raiffeisen banka će biti tvoj partner u ostvarenju tog cilja!
Raiffeisen CLUB paket namijenjen je isključivo mladim osobama koje imaju namjeru da se finansijski osamostale, ali još uvijek nemaju stalno zaposlenje. Ako spadaš u tu grupu ljudi, Raiffeisen CLUB paket će ti omogućiti da imaš svoj račun u banci, platnu karticu, R'm'B - mobilno bankarstvo i niz drugih bankarskih proizvoda i usluga. Za više detalja o sadržaju ovog paketa kliknite ovdje.
VAŽNO JE DA ZNAŠ: Raiffeisen CLUB paket je dostupan svim osobama starosti između 15 i 26 godina i BESPLATAN je do zasnivanja radnog odnosa ili navršene 26. godine!
Otvori paket u Raiffeisen banci, postani član Raiffeisen CLUB-a i otkrij sve prednosti koje ti članstvo u njemu nudi!
Samostalnost koja se isplati – Raiffeisen CLUB paket.

Definitivno ne vidim razlog zasto si uzeo CLUB paket da bi placao online
upravo zbog toga online placanja i ,mogucnosti gledanja stanja na racunu. Ali je trebao znati ovo za maestro karticu
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#1250 Re: Raiffeisen banka

Post by UltrasNaBaterije »

Walther wrote:
channel10 wrote:Zasto im treba kopija LK pri zatvaranju racuna?
vjerovatno kao dokaz da si bas TI zatvorila racun... jeste da je glupo ali ...

Oni svjesno krše Zakon o zaštiti ličnih podataka, ali zbog toga što su i Agencija za bankarstvo i Agencija za zaštitu ličnih podataka (ove dvije agencije su uhljebi potplaćeni od banaka i postavljena masa podobnih koja platu prima isključivo za drkanje kurca po kancelarijama) potplaćeni od strane banaka i njihovog lobija. Možeš se žaliti Ombdusmenu za ljudska prava, ali i oni su nešto slično, samo laprdaju, a nemaju nikakvu moć.

Ljudi nas drže u šaci, pa niko nije dobio spor protiv banke od rata na ovamo, a ljudi na prevaru obrću milijarde i izbacuju na ulicu ljude. Mislim kad se gleda u globalu i Raiffaisen i UNICredit, sve su one dio puno jače franšize banaka u svijetu (da ne počinjem o Novom Svjetskom poretku), i sve šuruju sa MMFom i bukvalno diktiraju način života i odluke Vlada. Prije godinu oni ljigavci iz MMFa nisu htjeli dati tranšu kredita ukoliko se usvoji zakon o žirantima. To je sve i razumljivo s obzirom na kapital koji obrću na ovom tržištu.
Post Reply