Naravno da postoji velika vjerovatnoća za ovu opciju i iskren da budem nemam pojma kako bi se rasčistilo i kako bi se nekome davala prednost..iceman2010 wrote:Postoji li vjerovatnoca da se ovako zatvori krug: hrvati dobiju grke, mi dobijemo makedonce. Zatvara se krug 4 reprezentacije sa tri pobjede. Mi mislim jedini imamo u tom krugu dvije pobjede (hrvatska i makedonija), makedonci su dobili hrvate, a izgubili od grka ako se nevaram (samo ovo nisam siguran). Grcka dobila samo nas. Hrvati dobili samo grcku. Zbog kos roazlike ispadne Grcka, a mi idemo dalje sa 4 boda.-danTe- wrote:evo da pokusamRidjobrki wrote:Može li sad neko mudro, argumentirano i vjerodostojno pojasniti naše narasle teoretske šanse za plasman u drugi krug? Al' da ne lupa!![]()
posto smo bolji u medjusobnom susretu od CG(a trenutno imamo 2 pobjede,oni jednu)...znaci oni sutra dobiju fince imamo isto pobjeda,ali mi smo bolji u medjusobnom.samim tim rezultat protiv makedonaca nebtan
treba reci i da ako CG pobijedi,finci otpadaju
u medjusobnom omjeru smo bolji i od hrvata(a imamo isti omjer)...tako da ako oni sutra izgube od grka...nama je nebitno...ako pobijede grke mi moramo makednoce i automatski smo drugi...
znam da je konfuzno napisano,ali...
Postoji li ovakva mogucnost ili nesto nisam dobro racunao?
Mi i Makedonci bi imali po dvije pobjede u međusobnim duelima, a Hrvati i Grci po jednu..
Ukoliko mi dobijemo Makedonce, nama jedino ne odgovara da se računa koš razlika, jer nam je najlošija zbog poluEskima..
Iako mi Sabetov stav govori da to haman ne igra neku ulogu, jer protiv Finaca uopšte nije ni pokušao da spusti koš razliku..a i večeras protiv Hrvata ni on ni košarkaši nisu puno o tome razmišljali, iako bi to sigurno radili da je bitno..