EuroBasket 2011

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
udrch

#1226 Re: EuroBasket 2011

Post by udrch »

iceman2010 wrote:
-danTe- wrote:
Ridjobrki wrote:Može li sad neko mudro, argumentirano i vjerodostojno pojasniti naše narasle teoretske šanse za plasman u drugi krug? Al' da ne lupa!
evo da pokusam :mrgreen:
posto smo bolji u medjusobnom susretu od CG(a trenutno imamo 2 pobjede,oni jednu)...znaci oni sutra dobiju fince imamo isto pobjeda,ali mi smo bolji u medjusobnom.samim tim rezultat protiv makedonaca nebtan
treba reci i da ako CG pobijedi,finci otpadaju

u medjusobnom omjeru smo bolji i od hrvata(a imamo isti omjer)...tako da ako oni sutra izgube od grka...nama je nebitno...ako pobijede grke mi moramo makednoce i automatski smo drugi...

znam da je konfuzno napisano,ali... :mrgreen:
Postoji li vjerovatnoca da se ovako zatvori krug: hrvati dobiju grke, mi dobijemo makedonce. Zatvara se krug 4 reprezentacije sa tri pobjede. Mi mislim jedini imamo u tom krugu dvije pobjede (hrvatska i makedonija), makedonci su dobili hrvate, a izgubili od grka ako se nevaram (samo ovo nisam siguran). Grcka dobila samo nas. Hrvati dobili samo grcku. Zbog kos roazlike ispadne Grcka, a mi idemo dalje sa 4 boda.

Postoji li ovakva mogucnost ili nesto nisam dobro racunao?
Naravno da postoji velika vjerovatnoća za ovu opciju i iskren da budem nemam pojma kako bi se rasčistilo i kako bi se nekome davala prednost..
Mi i Makedonci bi imali po dvije pobjede u međusobnim duelima, a Hrvati i Grci po jednu..
Ukoliko mi dobijemo Makedonce, nama jedino ne odgovara da se računa koš razlika, jer nam je najlošija zbog poluEskima..
Iako mi Sabetov stav govori da to haman ne igra neku ulogu, jer protiv Finaca uopšte nije ni pokušao da spusti koš razliku..a i večeras protiv Hrvata ni on ni košarkaši nisu puno o tome razmišljali, iako bi to sigurno radili da je bitno..
Mustang1

#1227 Re: EuroBasket 2011

Post by Mustang1 »

Al ko je Bavcicu nastelio da bude glavni glumac u reklami jebote :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pa bolje da je Sabe :D
Topla voda

#1228 Re: EuroBasket 2011

Post by Topla voda »

makedonci su dobili grke..al bi ovo bilo idealno....mlatnemo makedonce,a hrvati grke....teorija.al eto

napravi se krug,ispadaju grci :D
just principe

#1229 Re: EuroBasket 2011

Post by just principe »

spree wrote:da nije bilo kapitena dobili bi ovo +30 al haj. sabe imas od mene sisanje i brijanje :D.

ajmo u pičku materinu :!:

nemojte zezati za Bajramovica...jbg ne valja vam nikad taman 30 poena zabio, a cinjenica je da uvijek bude dvocifren...

Evo statistike, za 17 minuta na terenu zabio 12 poena vise nego zadovoljavajuce..
ukupan sut 71% tj 5/7
sut za 3 50% tj 1/2
sut za 2 80% tj 4/5
1 asistencija i 2 izgubljenje lopte

e sad ja vas pitam imal i dalje razloga da se pljuje po covjeku, iako on nakon svakog naseg kosa ko god da ga je dao reaguje veoma emotivno :bih:

dosta vas je vise :x

edit: zaboravio sam dodati i da je imao i 2 skoka u odbrani :thumbup:
Last edited by just principe on 04/09/2011 23:31, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#1230 Re: EuroBasket 2011

Post by Baltazar_khan »

Image

:bih:
iceman2010

#1231 Re: EuroBasket 2011

Post by iceman2010 »

udrch wrote:
Naravno da postoji velika vjerovatnoća za ovu opciju i iskren da budem nemam pojma kako bi se rasčistilo i kako bi se nekome davala prednost..
Mi i Makedonci bi imali po dvije pobjede u međusobnim duelima, a Hrvati i Grci po jednu..
Ukoliko mi dobijemo Makedonce, nama jedino ne odgovara da se računa koš razlika, jer nam je najlošija zbog poluEskima..
Iako mi Sabetov stav govori da to haman ne igra neku ulogu, jer protiv Finaca uopšte nije ni pokušao da spusti koš razliku..a i večeras protiv Hrvata ni on ni košarkaši nisu puno o tome razmišljali, iako bi to sigurno radili da je bitno..

U tom slucaju bi finci otpali u racunanju. Mislim da bi se napravila mini tabela ove 4 reprezentacije i gdje bi se odlucilo ko ispada. Rezultat protiv finske u tom slucaju ne bi bio bitan. Odoh se malo baciti na racunanje. Prvo moram vidjeti sve rezultate iz grupe jer mi nesto govori da jos neko osim nas ima dvije pobjede u tom slucaju u ovoj mini tabeli. Koga su crnogorci dobili?
zlaataan

#1232 Re: EuroBasket 2011

Post by zlaataan »

iceman2010 wrote:
udrch wrote:

U tom slucaju bi finci otpali u racunanju. Mislim da bi se napravila mini tabela ove 4 reprezentacije i gdje bi se odlucilo ko ispada. Rezultat protiv finske u tom slucaju ne bi bio bitan. Odoh se malo baciti na racunanje. Prvo moram vidjeti sve rezultate iz grupe jer mi nesto govori da jos neko osim nas ima dvije pobjede u tom slucaju u ovoj mini tabeli. Koga su crnogorci dobili?
http://en.wikipedia.org/wiki/EuroBasket_2011_Group_C

Računaj :mrgreen:
Pa nam javi rezultate :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1233 Re: EuroBasket 2011

Post by Admir_1984 »

Realno je Sabit za Joketa Phil Jacskon :D Pa juce onaj trener finske doktorski odigrao odbranu na Mirzi, konstantna udvajanja i slicno...a ovaj umjesto samo da preslika glumi neke odbrane 1-1, dje si sta ima majstore :roll: Kako ih je Mirza levatio jednog po jednog, od Markote do Andrica
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1234 Re: EuroBasket 2011

Post by -LIBERO- »

Jos kada bi se mogli izmaci malo od euforije,jer svi znamo sta se nama desava kada smo u opstoj euforiji...uhhhhhh..a sutra Makedonija :D

-danTe- wrote:Image

'ajmoooooooooooooooooooooooo :mrgreen:
Koja slika ,pravi dominator... :lol: :D :thumbup:
iceman2010

#1235 Re: EuroBasket 2011

Post by iceman2010 »

Sada sam vidio. Makedonci su izgubili od crne gore, a dobili grcku. Znaci makedonci su fakticki vec prosli jer vec i u najgoroj situaciji po njih imaju dvije pobjede (grcka i hrvatska). Mi imamo dvije pobjede (hrvatska i makedonija) grci jednu (mi), hrvati jednu (grcka), bolji medjusobni omjer hrvata protiv grcke, grcka ispada, a mi nosimo 4 boda dalje.

Kako kazu: Postoje teoretske sanse samo treba biti dobar teoreticar :-)

Samo mozemo li mi uvezati dvije dobre partije? Mada i makedonce mora jednom stati.
motorola01

#1236 Re: EuroBasket 2011

Post by motorola01 »

iceman2010 wrote:
udrch wrote:

Nema se sta racunati.Treba dobiti makedonce,a neka ostali racunaju...Sutra da ima pametnih ljudi na nekoj od domacih televizija,pa da naprave live link vezu bosne i litvanije,pa ako pobijedimo sutra,da se uzivo jave nasi fudbaleri(naravno koji su zajedno gledali tekmu kosarkasa,mislim sutrasnju) i fino onako live cestitaju im na prolasku(naravno ako prodjemo),a ovi njima uzvrate sa lijepim zeljama za tekmu u utorak na bilom polju :bih:

To bi bio najveci udarac svim dusmanima u ovoj zemlji,sto pkusavaju na raznorazne nacine usporiti napredak ove zemlje :dance: ..KAko bi to lijepo bilo samo da ima pametnih ljudi na ovim nasim domacim televizijama,ali vrlo dobro znamo da nema :(
USAblues

#1237 Re: EuroBasket 2011

Post by USAblues »

Baltazar_khan wrote:Image

:bih:
:bih: :bih:
Topla voda

#1238 Re: EuroBasket 2011

Post by Topla voda »

iceman2010 wrote:
udrch wrote:

pa ako je mini tabela timova sa 3/2 skorom...otpises i montenigerse i fince.mi bi nosili 4,makedonci 2,a cro 0
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1239 Re: EuroBasket 2011

Post by Entropio »

Comrad wrote:
karanana wrote:crto je nesta na tabli
Image
:lol: :lol: :lol:

Image
SanskiBiser

#1240 Re: EuroBasket 2011

Post by SanskiBiser »

top komentari na b92 :
Јуче на утакмици хрватски коментатор говори како је Бих екипа са којом неће имати проблема да тамо не игра ни један хрват, да само игра американац који мора играти због пасоша. Па господине изгледа да су зато и побиједили јер не игра ни један хрват !
(Шоне, 4. septembar 2011 22:09)
:lol:
EXTRA...prvo cestitke mom jaranu Patari(Ikonicu)na pobedi ...ali Bosanci su cudo...prvo sviraju himne Hrvati ruka na srcu (cak i Drejper)peva se,kod Bosanaca dvojica pevaju,trojica gledaju okolo,ostali ko zna o cemu misle...tajm aut Teletovic coolira,Bajramovic gleda po tribinama ,DJedovic djuska i gleda plesacice...ludilo
(boske, 4. septembar 2011 22:16)
:razz: :lol:
GandalfSivi

#1241 Re: EuroBasket 2011

Post by GandalfSivi »

Bolje nam je sada odustati dok smo jos i donekle pozitivan utisak ostavili, nego proci dalje, pa naletiti na neke od ovih plaho zajebanih...
3per

#1242 Re: EuroBasket 2011

Post by 3per »

Entropio wrote:
Image
Slika godine :lol:
udrch

#1243 Re: EuroBasket 2011

Post by udrch »

iceman2010 wrote:Sada sam vidio. Makedonci su izgubili od crne gore, a dobili grcku. Znaci makedonci su fakticki vec prosli jer vec i u najgoroj situaciji po njih imaju dvije pobjede (grcka i hrvatska). Mi imamo dvije pobjede (hrvatska i makedonija) grci jednu (mi), hrvati jednu (grcka), bolji medjusobni omjer hrvata protiv grcke, grcka ispada, a mi nosimo 4 boda dalje.

Kako kazu: Postoje teoretske sanse samo treba biti dobar teoreticar :-)

Samo mozemo li mi uvezati dvije dobre partije? Mada i makedonce mora jednom stati.
Pa stalo ih je već danas..jedva su dobili Fince..da su Finci pogađali polovično kao sa nama dobili bi ih sa 10 razlike..
Finska je mislim protiv nas odigrala utakmicu života, a Makedonci su se doslovno izvukli iz ponora u kojem su bili i to ne svojom zaslugom već onog njihovog glavnog play-a koji je upropastio zadnjih 2,3 minute utakmice..nije ništa ubacio niti je šta asistirao..na kraju se završilo sa košem razlike ( zadnje bacanje je namjerno promašio, jer je ostalo bilo samo 3 sekunde do kraja)..

Mi Makedonce možemo dobiti ako budemo na nivou i ako se ozbiljno time pozabavimo..nisu jači od nas..
Oni su protiv Grka odigrali 150%, znamo i zašto..takvu utakmicu ne mogu ponoviti..
slobodni armirach

#1244 Re: EuroBasket 2011

Post by slobodni armirach »

a ovog Mirze sta radi :lol: :lol: :lol:

Mirza Begić je Belgijcem ogromno težav povzročal v prvem polčasu.

Mirza Begić je blestel v prvem polčasu, ko je dosegel 12, do konca tekme pa je prispeval še dve
KENJAC

#1245 Re: EuroBasket 2011

Post by KENJAC »

Jedan fenomenalan komentar sa B 92 foruma:
Jel neko u kontaktu sa nekim prorocistem da pita koliko dugo traje nesreca kad napustis pobednicko postolje. Ovo im se nesto bas oteglo.
(baba Vanga, 4. septembar 2011 22:49)

Za onaj jadni potez nekog ko sa sportom nema veze sad ispastaju ovi momci ! Braco Hrvati ! Naucite jednom biti sportisti i vidjet cete da ce i vas krenut!
Šandor

#1246 Re: EuroBasket 2011

Post by Šandor »

udrch wrote:Naravno da postoji velika vjerovatnoća za ovu opciju i iskren da budem nemam pojma kako bi se rasčistilo i kako bi se nekome davala prednost..

Koliko se ja razumijem, otprilike je isto kao u fudbalu. ako 3 ili više ekipa ima isti broj bodova, zbroji se ukupna koš razlika u međusobnim utakmicama između ovih ekipa. U tom slučaju, naš potop s Fincima ne bi se računao ako i oni ne bi po bodovima ušli u kombinaciju.

Isti koncept je milion puta primijenjen u fudbalu. Sve se svodi na gol/koš razliku. A ko je koga dobio, i sa koliko razlike u pojedinačnim utakmicama je u konačnici nebitno. Ukupna razlika je jedino što je važno. Na osnovu toga se određuje ko će dernečiti a kome će suze teći niz obraze.
motorola01

#1247 Re: EuroBasket 2011

Post by motorola01 »

Šandor wrote:
udrch wrote:Naravno da postoji velika vjerovatnoća za ovu opciju i iskren da budem nemam pojma kako bi se rasčistilo i kako bi se nekome davala prednost..

Koliko se ja razumijem, otprilike je isto kao u fudbalu. ako 3 ili više ekipa ima isti broj bodova, zbroji se ukupna koš razlika u međusobnim utakmicama između ovih ekipa. U tom slučaju, naš potop s Fincima ne bi se računao ako i oni ne bi po bodovima ušli u kombinaciju.

Isti koncept je milion puta primijenjen u fudbalu. Sve se svodi na gol/koš razliku. A ko je koga dobio, i sa koliko razlike u pojedinačnim utakmicama je u konačnici nebitno. Ukupna razlika je jedino što je važno. Na osnovu toga se određuje ko će dernečiti a kome će suze teći niz obraze.
I gdje smo mi tu?

edit:znaci ako pobjedimo mi prolazimo sigurno...i jos pored toga nosimo 4 boda :bih:
Last edited by motorola01 on 04/09/2011 23:55, edited 1 time in total.
zlajaBHF

#1248 Re: EuroBasket 2011

Post by zlajaBHF »

E ovako

U slucaju nase pobjede nad Makedoncima, moguci su sljedeci scenariji

Ako pobjede Hrvati Grcku, onda mi idemo dalje i nosimo 4 boda dalje, sto bi znacilo da nam kasnije treba samo jedna pobjeda da bi dosli u cetvrtfinale!
Ako pobjede Grci, onda idemo dalje, stim da nosimo 2 boda dalje. Znaci bilo bi nam teze do cetvrtfinala.

AKO mi izgubimo od Makedonije, moguci su sljedeci scenariji:

Pobjeda Hrvatske znaci da ne idemo dalje.
Pobjeda Grcke bi nam odgovarala, ali bi nsma tad za prolazak dalje trebala i pobjeda CG protiv Finske.
U slucaju pobjede Grcke i CG mi bi isli dalje sa 0 bodova.

Znaci ako izgubimo moraju dobiti Grci i CG da bi mi isli dalje!

Sutra su male sanse da HR dobije Grcku. Hrvati su u rasulu, a Grci dobro odigrali protiv CG. Mislim da ce ih otresti ko cigo slinu.
CG je bolja od Finske, ali CG je i teoretski ispala, tako da ne vjerujem u njihovu pobjdu. Iako bi Finci trebali imati problema sa njima,
zato sto su CG pravo dobri pod kosem, dok Finci nisu.

Mi i Makedonija.....znate i sami....Boga pitaj kakav cemo dan imati. Mirza mora biti na nivou, stim da jos 2-3 igraca trebaju imati svoj dan.
Da li cemo biti u stanju cuvati McCalleba, da li ce nasi centri moci cuvati ANtica i Gecevskog i da li ce nas nadskakati.... Boga pitaj i njemu se klanjajmo ;-)

Sve sto sam napisao je provjereno :thumbup:
spree

#1249 Re: EuroBasket 2011

Post by spree »

just principe wrote:
spree wrote:da nije bilo kapitena dobili bi ovo +30 al haj. sabe imas od mene sisanje i brijanje :D.

ajmo u pičku materinu :!:

nemojte zezati za Bajramovica...jbg ne valja vam nikad taman 30 poena zabio, a cinjenica je da uvijek bude dvocifren...

Evo statistike, za 17 minuta na terenu zabio 12 poena vise nego zadovoljavajuce..
ukupan sut 71% tj 5/7
sut za 3 50% tj 1/2
sut za 2 80% tj 4/5
1 asistencija i 2 izgubljenje lopte

e sad ja vas pitam imal i dalje razloga da se pljuje po covjeku, iako on nakon svakog naseg kosa ko god da ga je dao reaguje veoma emotivno :bih:

dosta vas je vise :x

edit: zaboravio sam dodati i da je imao i 2 skoka u odbrani :thumbup:
nije losa statistika, ali nekako mi se ne cini tacnom :roll:. on nema pojma realno. svaki put kad primi loptu svi strahujemo iako znamo da ce nesto usrati. pa njegova "dobra" igra danas zamalo nije digla hrvate. 3 napada zeredom je usrao i tad su nam prisli. pogledaj malo komentare tokom utakmice pa ces vidjeti koga se najvise napadalo. meni je on najdrazi dok je na klupi.

hajmo u pm :D
campa_xxx

#1250 Re: EuroBasket 2011

Post by campa_xxx »

@zlajaBHF
Svaka cast na objasnjenju...kratko i jasno :thumbup:
Post Reply