Dogadaji u Crnoj Gori

Post Reply
CSKA

#1226 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by CSKA »

Challenger__ wrote:
CSKA wrote:Zbog ove odluke mi on malo smrdi na diktatora.
Stvar je, ipak, malo složenija... USA/NATO žele da osiguraju taj dio Jadrana da ne bi - ne daj Bože - ugostio koga ne treba. Zato vrše pritisak na Milu da po svaku cijenu uđe u NATO. Milo je sada u nezgodnoj situaciji: ako odbije - izgubiće novac koji mu sa te strane ide u budžet, što će biti pogubno za stabilnost države, a ako pristane, gubi dobar dio podrške, do mjere koji može da vodi u dublju destabilizaciju prilika u zemlji. Kako god okreneš, ne valja za njega.

Šta on intimno želi i da li je ovaj cirkus dio njegove režije u stilu "ja bih ali eto" ili ozbiljan potres, pokazaće vrijeme ispred nas.
Kada se udje u taj NATO,ima li sanse da se iz njega izadje :D
seln wrote:
CSKA wrote:
Eto neka prodje referendum sa 80% za ulazak u NATO i zauvijek bi ucutkao i SPC i sve srbofile u CG.
I neka na referendumu glasa i uza srbija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Haveru, ti si se asli prejeo slanine.
Crna Gora nema ni RS,ni neku SAO Krajinu,nema ni ZSO,nema nista.Ima princip jedan covjek jedan glas i u cemu je problem.

Bubreg bi dao da se taj referendum po principu jedan covjek jedan glas odrzi u BiH ali u CG ne moze.
LBVIEW

#1227 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

CSKA wrote:A zasto ne bi ?

Ipak je to jedna velika odluka,ogromna.

Eto neka prodje referendum sa 80% za ulazak u NATO i zauvijek bi ucutkao i SPC i sve srbofile u CG.

A sta ako ne bi prosao ?

Zbog ove odluke mi on malo smrdi na diktatora.
Smrdi na diktatora zato sto ne dozvoljava dverima,Risti-sotoni i cetnikolikim koljacima prasica da odlucuju umjesto Parlamenta.
Hebi ga,neki naucili smenjivati rukovodstva na ulici jos od jogurt-revolucije pa im cudno sto ih danas,umjesto crvenog tepiha,docekuju specijalci sa suzavcem i pendrecima. :izet:
Last edited by LBVIEW on 26/10/2015 15:39, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1228 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by _BataZiv_0809 »

Po čemu je onda Viktor Januković diktator?
ultima_palabra

#1229 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by ultima_palabra »

Nije diktator, samo ubica.
Challenger__

#1230 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Challenger__ »

CSKA wrote:Kada se udje u taj NATO,ima li sanse da se iz njega izadje :D
To je, druže, jednosmjerna ulica.

8-)
CSKA

#1231 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by CSKA »

LBVIEW wrote:

A sta ako ne bi prosao ?

Smrdi na diktatora zato sto ne dozvoljava dverima,Risti-sotoni i cetnikolikim koljacima prasica da odlucuju umjesto Parlamenta.
Hebi ga,neki naucili smenjivati rukovodstva na ulici jos od jogurt-revolucije pa im cudno sto ih danas,umjesto crvenog tepiha,docekuju specijalci sa suzavcem i pendrecima. :izet:
LBVIEW mani me spinovanja.

Smrdi na diktatora jer bjezi od referenduma,a ne sto ne da Risti sotoni da spali skupstinu.
CSKA

#1232 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by CSKA »

Challenger__ wrote:

8-)
Pa to me zanima.

Lupam, udje CG u NATO a Milo na proljece izgubi izbore i dodju ovi sa ulice na vlast.Moze li se onda izaci,e bila bi fora bas :D
Challenger__

#1233 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Challenger__ »

CSKA wrote:Pa to me zanima.

Lupam, udje CG u NATO a Milo na proljece izgubi izbore i dodju ovi sa ulice na vlast.Moze li se onda izaci,e bila bi fora bas :D
Kad uđeš, ušao si. Procedura izlaska je kao Kafkin proces.

:lol:
Banksy

#1234 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Banksy »

CSKA wrote:
Challenger__ wrote:

8-)
Pa to me zanima.

Mirno spavaj, ući će, a Milo će dobiti izbore.
Challenger__

#1235 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Challenger__ »

Šalu na stranu, ali ovo su ozbiljne stvari jer su glavni akteri pogubili živce. Kada jednu Njemačku kažnjavaju milionima migranata zbog igre sa Rusima (Sporazum iz Minska), šta tek onda mali mogu da očekuju.

Počela je završna bitka za kontrolu mora (Mediteran i gravitirajuće mu vode) i tu se ne trpi nikakva neutralnost.

Ništa ovo nije novo, ovo je već viđeno na evropskom kontinentu, dva puta.
Banksy

#1236 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Banksy »

Challenger__ wrote:
CSKA wrote:Zbog ove odluke mi on malo smrdi na diktatora.
Stvar je, ipak, malo složenija... USA/NATO žele da osiguraju taj dio Jadrana da ne bi - ne daj Bože - ugostio koga ne treba. Zato vrše pritisak na Milu da po svaku cijenu uđe u NATO. Milo je sada u nezgodnoj situaciji: ako odbije - izgubiće novac koji mu sa te strane ide u budžet, što će biti pogubno za stabilnost države, a ako pristane, gubi dobar dio podrške, do mjere koji može da vodi u dublju destabilizaciju prilika u zemlji. Kako god okreneš, ne valja za njega.

Šta on intimno želi i da li je ovaj cirkus dio njegove režije u stilu "ja bih ali eto" ili ozbiljan potres, pokazaće vrijeme ispred nas.
Ono što ih je nekidan izašlo na ulice je mjera ''destabilizacije''.
Intimno, odavno želi da skine Ruse s vrata koje je svakako već ponijela pjesma. NATO je izvrsna izlika.
Ode Crna Gora.
LBVIEW

#1237 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by LBVIEW »

CSKA wrote:
LBVIEW wrote:

A sta ako ne bi prosao ?

LBVIEW mani me spinovanja.

Smrdi na diktatora jer bjezi od referenduma,a ne sto ne da Risti sotoni da spali skupstinu.
Aha,znaci nista Parlament,samo referendum,inace je diktator. :-)
A ne spinujem,samo poucen iskustvom znam odakle vjetar puse-ovim pacijentima gore ni skoro 2/3 referendumska vecina u BiH
nije predstavljala nikakvu prepreku,sto bi danasnja parlamentarna vecina.Samo sto danas umjesto tenkovskih cijevi idu naoruzani raznjevima a na drugoj strani ne stoje teritorijalci u patikama vec mupovci u BOV-ima, pa se zna dobiti i po labrnji i po ledima. :izet:
Challenger__

#1238 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Challenger__ »

Banksy wrote:Ono što ih je nekidan izašlo na ulice je mjera ''destabilizacije''.
Banksy. Pišem hladne glave i moram ti reći da se ne slažem, dapače.
Intimno, odavno želi da skine Ruse s vrata koje je svakako već ponijela pjesma. NATO je izvrsna izlika.
Ode Crna Gora.
On ih je sam doveo (Ruse). Gdje ode CG?
CSKA

#1239 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by CSKA »

To je tacno.Milo je sredinom prosle decenije doveo ruse u CG da peru prljav novac,neki bi rekli i krvavi novac.

Svima bilo lijepo tada.
Banksy

#1240 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Banksy »

Challenger__ wrote:
Banksy wrote:Ono što ih je nekidan izašlo na ulice je mjera ''destabilizacije''.
Banksy. Pišem hladne glave i moram ti reći da se ne slažem, dapače.
Pitanje je koliko se još ljudi može dovući na ulicu i koliko nasilja se može potaći i podnijeti. Istina, kad padne mrtva glava, sve dobija drugu mjeru, ali u igru onda ulazi i druga strana. Ne vjerujem da će Rusi ići toliko daleko.
Challenger__ wrote:
Ode Crna Gora.
On ih je sam doveo. Gdje ode CG?
To ne mijenja na činjenici da bi ih se danas rado riješio. Profitirali su tada i jedni i drugi.
http://www.slobodnaevropa.org/content/p ... 34106.html
Nakon što je crnogorski premijer Milo Đukanović posjetio SAD, rusko ministarstvo vanjskih poslova uputilo je neobično oštro saopštenje u kome je Đukanović optužen za antiruske stavove i njegove izjave ocjenjene neprijateljskim.
Ode, gdje god, ali svojim putem.
Challenger__

#1241 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Challenger__ »

CSKA wrote:To je tacno.Milo je sredinom prosle decenije doveo ruse u CG da peru prljav novac,neki bi rekli i krvavi novac.
Ama, ljudi ovdje svoje "mišljenje" determiniraju emocijama i wishful thinking-om, tako da su rijetki upisi koji se uopšte dotiču stvarnosti.

_____

Banksy. Stvar se u CG nije ni zakotrljala.
Banksy

#1242 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Banksy »

Challenger__ wrote:
Moguće je do decembra svašta, ali ne znam šta to mijenja ako se ''zakotrlja''. Možda se sukob pojača, pa se s nižeg intenziteta izmjesti na srednji, no može li to spriječiti CG da uđe NATO, koji je to mogući ishod?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1243 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by japin_mutapi »

eto nama rusa preko crne gore
sloboda dolazi

urrrrrraaaaaaaaaaaaaaas
Superhikk

#1244 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Superhikk »

Banksy wrote:
Challenger__ wrote:
Moguće je do decembra svašta, ali ne znam šta to mijenja ako se ''zakotrlja''. Možda se sukob pojača, pa se s nižeg intenziteta izmjesti na srednji, no može li to spriječiti CG da uđe NATO, koji je to mogući ishod?
Ne znam kako ne shvatate, pa kad bi i stavili po strani sasvim održivu tezu da je DF režimska tvorevina, DF trenutno sam nema političku snagu da zakotrlja ni kamenčić u smjeru ugrožavanja sistema ili procesa koji su pokrenuti, a svima ostalima se ne ulazi u tu avanturu, ne u ovom trenutku i pogotovo ne sa DF-om,i pogotovo ne poslije subotnjih dešavanja. Ova pokazna vježba režima je završena. DF je politički mrtav. Prezren od strane svih relevantnih adresa,a sasvim sigurno ni Ruje nisu toliko glupe da bi polagali vjeru i novac u njih. Već se otpočeo lov na to što je ostalo od DF biračkog tijela. Već se uočavaju disonantni tonovi unutar samog DF-a i ja očekujem ubrzo trvenja unutar DF-a i njegov raspad. Čeka se 2. decembar i vjerovatna pozivnica za NATO. Nakon toga, loptica će biti u dvorištu SDP-a, uhljeba koji su godinama koristili poziciju tanke grane za koju se DPS morao hvatati, a kojima prijeti nestanak sa političke scene nakon djelimično uspjelog pokušaja DPS-a da ih proguta za doručak. Veliko je pitanje za šta će se oni odlučiti,ali i njima je jasno da je pasivnost put u gašenje. Ali još uvijek imaju sa čim trgovati. Sve u svemu, teknakon decembra očekujem konačno zanimljiva dešavanja u CG, jer su već godinama predvidljiva, uključujući i ove proteste.
Superhikk

#1245 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Superhikk »

Miško Đukić: “ZAŠTO MILO?”
„ZAR POZIV U NATO DA PLATI, DA OVAKO SVOJ NAROD MLATI“
Ovo je krik posrnulog sedamdesetpetogodišnjeg starovarošanina, koji je od količine suzavaca i šok bombi jedva preživio. Uslijedio je užas!
Bio sam, okom kamere, prisutan na svim mitinzima od devedesetih do danas!
Nikada veličanstveniji skup,različitosti, nije održan u Podgorici. Mladost i ljepota , starost i nada u boljitak za djecu. Svi na trg. Sve nacije i svi uzrasti. Očevi i majke, na ramenima nose svoju djecu.
Kordoni policije, bez viška agresije, prate mirno proteste svoga naroda, svojih nalbližih.
Policajac, u punoj ratnoj opremi, poznajući me kaže: „Aj sa Božjom pomoći Mikeli, da se ovo lijepo privede izborima“.

Nasmijao sam se i rekao : Što se tiče izbora – mi smo u Božijim rukama, ali đavo kontroliše biračke listiće. Policajac, moj drug, nasmijao se i nakašljao.
Pogledao sam u narod! Ono što me plaši je, vidno, lošije obezbjeđenje mitinga. Na prošlom mitingu bilo je savršeno!
Ono što mi uliva poseban strah, je pisustvo, svega desetak, maskiranih mladjih ljudi.
Ali ,ovi „ maskirani“nijesu ONI maskirani? Gdje su, pomislio sam? Ovi skreću pažnju! Gdje su pravi?
Niko od prisutnih na mitingu, skupa sa devedeset posto policije, ne zna da je sa svojim maskiranim, Vlast organizovala kontra miting?
Ali gdje su?
Za Mila znam gdje je?
Utekao je od sebe, i još uvijek bježi kroz svoje pomućeno nesvjesno, kao mlada u bijelom, između dva prosca, Putina i Obame! Pažljivo prati režiranu predstavu očekujući finiš. U finišu dolaze , njegovi, maskirani, koji su ga učvrstili na vlasti. Milo trlja nos i govori sebi: samo opušteno lomi, a lomiće ovi moji, maskirani, na kraju balade. Prvo pješadija pa hameri! A i Milica čeka , da izda prvo naređenje!
Za Duška Markovića znam gdje je?
Grije se, u ovoj divnoj noći, kraj svojih radijatora, od kojih se ne odvaja i pažljivo prati režiranu predstavu. Pomislio je, pretpostavljam: baciću toliko suzavaca i toliko nepoznatih gasova, da će i neizgrađeni gasovod, od Njemačke do Rusije, pocrvenjeti od stida! Ja i Milo, skupa sa našim Rankom, izdaćemo narod i naređenja, a odmah zatim izdati saopštenja. Tako mi Konjevića i njegovih ovlaštenja!
Ali gdje su maskirani?
Možda ovog puta , kao i na svim skupovima , budu u blizini skalina? Tamo ,nije, daleko , već je blizu, hotel Podgorica. „Welcome to the hotel Californija“ sjetih se pjesme i požurih u tom pravcu.
Poslanici su čekali da uđu u skupštinu. Krivokapić je ponudio sporedni ulaz, kao da on, nešto drugo i može ponuditi. Poslanici, sa razlogom, odbijaju. Zapravo:
Ranko dolazi, ali ga niko ne vidi? On je u prvim redovima? Krivokapić nosi gas masku, koju su dobili od Vučića i sprema se za za spektakl? Biće rijeka krvi, moram vidjeti prvi , pomislio je? Crveno volim te crveno!
Poslanik Mandić, toliko griješi u svom nastupu, da je kristalno jasno, da se nešto gadno sprema.
Slaven Radunović: „ Dajemo im još deset minuta, nakon isteka ne odgovaramo za ono što slijedi“
Gospođa koja je stajala blizu spomenika kralju Nikoli, rekla je u žargonu: koja Ura gura? Pogledala je na sat, a čovjek je dobacio : sat nazad gospođo, prelazi se na zimsko računanje vremena!
Nećemo valjda opet nazad. Sjetih se 1989 godine. Ispred ove skupštine odjeknule su riječi, čiji je ritam nesvjesno ispratio Slaven Radunović. „ Milicijo, postupi po naređenju“.
Ali ako Slaven ne odgovara za ono što slijedi, kome to odgovara?
Odzvanjaju mi u ušima riječi Duška Markovića:“ dovoljno je da, dva- tri neodgovorna čovjeka bace bombu“.
Jesu li ove Slavenove riječi ta bomba ili bomba tek slijedi?
Trčao sam prema skalinama! Neće valjda, pomislio sam. Neće opet, isti scenario!
Neće valjda neodgovorni, koji su Dušku odgovorni, baciti bombu.
Poletio je molotovljev koktel. Maskirani su krenuli. Počelo je!
Viknuo sam : Zašto Milo!
Kraj mojih nogu je pao posrnuli sedamdesetpetogodišnji starovarošanin, koji je od količine suzavaca i šok bombi jedva preživio. Pomogao sam mu da ustane i poznao sam ga.
Rekao je: Milo, Milo … ZAR POZIV U NATO DA PLATI, DA OVAKO SVOJ NAROD MLATI“.
Uslijedio je užas!
Fudo387

#1246 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Fudo387 »

Mora se priznati da djetici zaista kvalitetno odbijaju bubrege onim haharima :lol: :thumbup:
Ima li jos snimaka? :D
trocadero

#1247 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by trocadero »

radostan dan wrote:
trocadero wrote:
Опрезно ти Радосни у Црна Гора, мојне фрке са муријом. Иначе оста ти без бубрега а ауто без амортизера!
e moj troka, misliš radosnom je lako otići po sred crne gore u ovom teškom trenutku...
baciti noge pod sto jedno 10 sati, za slavskom trpezom...
a društvo - od zla oca i još gore matere.
većina, istina tijesna ali većina - milovci.
manjina, za malo ali manjina - srbi.
jedan katolički albanac i par indiferentnih (njih ćemo tretirati kao neutralne).

e sad, istine radi, ova većina milovaca ne bi više glasala ni u ludilu za mila, al glasaju ne za njega - nego kontra srba, jerbo su im se srbi zamjerili jer redovno navijaju za hrvate u vaterpolu ili košarci protiv crnogoraca, a za srbiju - tek da ne pričam.

a opet, ne smiju puno da zatežu kontra srbije, jer su im Đeca na studije u beograd plus ostale prinadležnosti koje sleduju drugom oku u glavi, tipa zdravstvena zaštita, operacije, i ostalo po domaćim cijenama...a Šćeri takođe poslate u bIograd mučki na udaju, da rade za CG stvar, baš kao što ih knjaz nikola naviknu sa svojim kćerima.
takođe, oni sami, milije im je provesti godišnji na zlatibor ili u beograd, nego 10 dana sve plaćeno u budvi. a za novi sad da ne pričam.
sve nosioci raznoraznih srbijanskih diploma...dobro, da se ne lažemo, većina nosioci beogradskih indeksa, nešto manje njih - imaoci diploma nekog od fakulteta.
u svakom slučaju višegodišnji, skoro decenijski korisnici studentske menze u beogradu.

uz to, za stolom, provjereno, biće dva učesnika demonstracija, jedan mupovac i jedan pripadnik ove pozitivine cg.
ja od jada svojih ne znam šta ću...
sejdić-finci, pa šta bude..a da pa se čujemo u srijedu, neće li bog dati.

:kiss:
sve ve pozdravljam ne sa dva, ne sa tri, no sa jednim cokićem u obraz, to je tako liberalski.
:lol: :thumbup:

Ух,ђе ме нађе.Исти сам ти ако не и гори, јер сам иначе црногорски зет! :-D Ваља и мени као и сваке године за двадесетак дана у Подгорицу на славу.То је мени већ прерасло у зајебанцију , занимљиво ми па мало боцкам госте на политичкој основи.Јест да увјек добијем инструкције од жене да не подјебавам и пазим шта причам али ракија ме понесе.После ми читав пут квоца у повратку.
Тачно је, сви су некако пажљиву, одмјерени у причи, пазе јер и они не знају засигурно ко је којој опцији приклоњен и ко све то слуша за софром.Одбит ће им се сутра од главу.Ови Миловци као што си објаснио због ђеце по Србији а неМиловци бојажљиви због запослења, губитка радног мјеста или немогућности да даље напредују у послу. Имаш ту рецимо и двојицу рођене браће...један 40 година већ у Београду права Црногорчина а други у Подгорици Србенда :-) Једне године чича неки је мало више цврцнуо , почео да прозива присутне ко је подмићивао, куповао личне карте...тамо вамо, држ недај, белај прави испаде.Мени оно забавно што има и горих од нас, ваљда?
Њихови саобраћајни дротови су ми проблем, само да те одеру. Или сам ја можда пех па налетим баш на будалетине.Прије сам се и свађао па још горе,сад само цвања у паџе маму им! :D
radostan dan

#1248 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by radostan dan »

trocadero wrote:
Ух,ђе ме нађе.Исти сам ти ако не и гори, јер сам иначе црногорски зет!
Њихови саобраћајни дротови су ми проблем, само да те одеру. Или сам ја можда пех па налетим баш на будалетине.Прије сам се и свађао па још горе,сад само цвања у паџе маму им! :D
pa što se na ženu ne vadiš?
mene kad zaustave i pitaju -Đe žurite-?, ja samo kažem - da vi je vrnem-...i puste me.
šta će dobri ljudi, vide da sam dovoljno kažnjen...
:-D Ваља и мени као и сваке године за двадесетак дана у Подгорицу на славу.То је мени већ прерасло у зајебанцију , занимљиво ми па мало боцкам госте на политичкој основи.
:mrgreen: i ja ovo radim redovno, samo ja šaram što rekao milanović, malo palim jedne, pa onda druge...

prvo navučem milovce da otvore priču, hvaleći prirodne ljepote i -bogatstva- kojima raspolaže cg, kako to ima osnova da bude monte karlo, kako se grade putevi i magistrale, kako podgorica svjetski izgleda...
a milo milovcima čuti, pa se razigraju, ponese ih lopta...te mi ćemo autoput do beograda, most do barija, tunel do pariza...
:zoka:
e onda se na to upale antimilovci - a muči jađo, eto si diplomiro desE godina, što ti nije dA posA milo, no blejiš kA i mi nećeš li što ubosT na kladionicu, đe ti je ocu penzija, što ti majka nije uvezala staž, što nam mladoS bježi vani i u novi sad, itd, itd..

sledeći put idem obrnuto,prvo uzdižem suprotni tabor ...udaram na najtananija osjećanja - đe ste mučenici moji, jel vam ono onaj antihrist i državni pop miraš počeo pajserom da obija crkve? svaka vi čaS braćo kako izdržavate...

a te žurke nakon nekih 10-20 minuta... :D
Challenger__

#1249 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by Challenger__ »

:lol:
trocadero

#1250 Re: Dogadaji u Crnoj Gori

Post by trocadero »

radostan dan wrote:
trocadero wrote:
Ух,ђе ме нађе.Исти сам ти ако не и гори, јер сам иначе црногорски зет!
pa što se na ženu ne vadiš?
mene kad zaustave i pitaju -Đe žurite-?, ja samo kažem - da vi je vrnem-...i puste me.
šta će dobri ljudi, vide da sam dovoljno kažnjen...
Ама вадим се ја на њу кад питају на граници имам ли шта за пријавит.Кажем, имам жену ,ову вашу, ништа не слуша! Насмију се и пролази.
Али не пали то увијек и на друму. Некад кад те питају гдје толико журиш, можеш рећи под Осртог па ти можда прогледају кроз прсте.Али ако то изговориш тад заиста и мораш отићи тамо, иако ниси ни намјеравао, Слава му и милост!

А накупило се финог материјала за славу ове године бит ће весело. Почет ћу и ја са Миражом што им шамара жене по Котору! :D

Мало да се насмију они који не знају саобраћајну културу ЦГ, град Никшић! :lol:

Строги центар града, овако је било и љетос!
Post Reply