Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
blazh

#1226 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by blazh »

It_is_a_Leclerc wrote:
ruud wrote:prati li ko Hrvate, kako igraju ? mislim bas na igru, vidim da je rezultat 0-0...

Edit: 1 - 0, trebali su mi na kladari :mrgreen:
grozno igraju.

K'o Španci nakon dvije litre vodke.
makedonci se cijelo drugo poluvrijeme branili, parkirali autobus ispred 16 :D
prvo poluvrijeme je bilo loše i makedonija je mogla povesti ali svi su bili jalovi..
pandev odličan i vukojević ga je jako teško čuvao. ulaskom kranjčara hrvati su dobili prodor po sredini, rasteretio se modrić i upravo je modrić počeo odličnu akciju iz koje je pao gol. drugo poluvrijeme hrvati bolji.

prave ekipe pobjeđuju i kad igraju loše, a hrvati su bili lošiji nego inače.
Romanista 101%

#1227 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Romanista 101% »

Kako stvari stoje u Brazilu nece biti Larisse, Paragvaj zadnji sa samo 4 boda.
cyprus

#1228 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Ja moram objavit da se nažalost ne mogu posvetiti ovoj temi na način na koji sam počeo, obzirom na nove privatne obaveze... A baš mi nedostaje :sad:
ultima_palabra

#1229 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Škotska-Srbija smor teški :roll:
Katamaran_Sa

#1230 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Katamaran_Sa »

Utakmica fantasticna, skoti bolji troduplo. Ovaj Nastasic q. ne valja, steta sto nismo sa njima u gupi da ih rasturimo.
iza_tebe_sam

#1231 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by iza_tebe_sam »

Rezultati jučerašnjih utakmica:

Image
aveos

#1232 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by aveos »

Kakva je ova srbija,,jeli cemu,gleda li tko???
Hrv-Srb to ce bit zanimljivo kad bude
herturty

#1233 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by herturty »

aveos wrote:Kakva je ova srbija,,jeli cemu,gleda li tko???
Tu ce biti vise policije nego navijaca. :D
ultima_palabra

#1234 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Očaj i jedni i drugi... ako je Wilmots upola trener kakav je bio igrač, Belgija bi se trebala direktno plasirati.
aveos

#1235 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by aveos »

Hrvatska ce ih razvalit,BiH bi im sad hladnokrvno lakocom utrpala 3 komada..
Mataruga

#1236 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mataruga »

Poprilicno dosadna utakmica. Dva tima bez napada i kreativaca igre. Skoti su imali bar dvije ciste prilike za kojim ce zaliti. Ove cetiri ekipe - osim Cro i Bel - izgledaju mi otprilike ujednaceno i kladio bih se da ce medjusobno igrati 0:0, 1:0, 1:1 i tako nesto.
BHF_Manijak

#1237 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by BHF_Manijak »

"Fudbaleri reprezentacije Njemačke sinoć su pobjedom u kvalifikacionoj utakmici nad Farskim Ostrvima od 3:0 pored tri boda proslavili i veliki jubilej. Ova pobjeda na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Elfu je ukupno 500. od osnivanja Saveza daleke 1908. godine. Najtrofejnija evropska reprezentacija pored 500. pobjeda ima 174 neriješene utakmice, te 191 poraz uz gol-razliku 1933:1031.

Nijemci su po tri puta osvajali titule svjetskog i evropskog prvaka. Svjetske titule osvajali su 1954, 1974. i 1990. godine, dok su Euro osvajali 1972, 1980, i 1990. godine. "

Mjera! 8-) 8-) :thumbup:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1238 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by odesveuhonduras »

ultima_palabra wrote:Škotska-Srbija smor teški :roll:
tu se kuća mogla staviti na 0:0.. ne pamte ni jedni, ni drugi kad su gol postigli :D
aveos

#1239 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by aveos »

Citam komentar na srpskom portalu:"Zavrsilo je prvo poluvrijeme prvog kola a ja vec znam da se necemo plasirat" :lol:
RtrnOfSalisbury

#1240 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by RtrnOfSalisbury »

jos jednom smo dokazali da nam leze ove ekipe iz sestog-sedmog sesira i treba sto vise igrati sa njima. napad je funkcioniso velicanstveno i pored tradicionalno neugodnih lihtenstajnaca i njihove celicne odbrane razbili smo hin.
vezni red je izdominiro, sad bi ciro reko: izvinte ali kome se jos more danas dati osam komada? malo koja reprezentacija more sebi dozvolit takav luksuz da ibricica ubacuje u zadnjih 10 minuta, medjutim kad se lomio rezultat nas ibricic je dokazo da se na njeg moze uvijek racunat. odbrana je herojski odbranila, kad su lihtenstajci krenuli ofanzivom nasa zadnja linija je upravo odigrala ko zadnja linija a i sudija je bio protiv nas, prizno im je gol iz opsajda a nama ponistio ali ni to nas nije smelo. u ovom trenutku sa nama se more nosit samo spanija, njemacka, italija ... ustvari samo spanci i to na guzove. izvinte al osam komada i to sa rezervnim sastavom, bez ibricica ...
Kinaski

#1241 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Kinaski »

RtrnOfSalisbury wrote:jos jednom smo dokazali da nam leze ove ekipe iz sestog-sedmog sesira i treba sto vise igrati sa njima. napad je funkcioniso velicanstveno i pored tradicionalno neugodnih lihtenstajnaca i njihove celicne odbrane razbili smo hin.
vezni red je izdominiro, sad bi ciro reko: izvinte ali kome se jos more danas dati osam komada? malo koja reprezentacija more sebi dozvolit takav luksuz da ibricica ubacuje u zadnjih 10 minuta, medjutim kad se lomio rezultat nas ibricic je dokazo da se na njeg moze uvijek racunat. odbrana je herojski odbranila, kad su lihtenstajci krenuli ofanzivom nasa zadnja linija je upravo odigrala ko zadnja linija a i sudija je bio protiv nas, prizno im je gol iz opsajda a nama ponistio ali ni to nas nije smelo. u ovom trenutku sa nama se more nosit samo spanija, njemacka, italija ... ustvari samo spanci i to na guzove. izvinte al osam komada i to sa rezervnim sastavom, bez ibricica ...
Veci bullshit u svom zivotu nisam procitao.a citao sam razne gluposti

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
Kuvet

#1242 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Kuvet »

RtrnOfSalisbury wrote:jos jednom smo dokazali da nam leze ove ekipe iz sestog-sedmog sesira i treba sto vise igrati sa njima. napad je funkcioniso velicanstveno i pored tradicionalno neugodnih lihtenstajnaca i njihove celicne odbrane razbili smo hin.
:lol::lol::lol::lol:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Nebitan32

#1243 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Nebitan32 »

ultima_palabra wrote:
Očaj i jedni i drugi... ako je Wilmots upola trener kakav je bio igrač, Belgija bi se trebala direktno plasirati.

Belgija ima ekipu koja moze biti svjetski prvak.
Po individualnom kvalitetu,oni su trenutno najbolja svjetska ekipa.

Prosle godine

Vincent Company - proglasen za najboljeg igraca u Engleskoj
Eden Hazard - proglasen za najboljeg igraca u Francuskoj (2 puta za redom)
Jan Verthohngen - proglasen za najboljeg igraca u Nizozemskoj

Trenutno u engleskoj prvoj ligi ima 14 belgijanaca.

http://www.transfermarkt.de/de/belgien/ ... _3382.html
http://www.belgianfootball.be/fr/select ... les-rouges

Imaju izuzetnu generaciju. Ovi igraci tek dolaze u najbolje godine. Vecina ima izmedu 22-25 god. Ta mladost ih je kostala u proslim kvalifikacijama jer su prosuli dosta poena na glup nacin. Neiskustvo.

Kao sto rekoh, po kvalitetu su vjerovatno na samom vrhu. Sad to trebaju dokazati i na terenu. A to je ves nesto drugo. Sjetimo se i Nizozemske na proslom europskom koja je kuci otisla s 0 bodova iako je na papiru spadala u favorite.

Medutim ocekujem da Belgija bude jedna od dominirajucih ekipa u buducih 5-6 godina. Trebali bi zavrsiti prvi u grupi bez vecih problema. Previse su kvalitetni u poredenju s ostalima.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1244 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by odesveuhonduras »

Nebitan32 wrote:
ultima_palabra wrote:

Belgija ima ekipu koja moze biti svjetski prvak.
Po individualnom kvalitetu,oni su trenutno najbolja svjetska ekipa.

Prosle godine

Vincent Company - proglasen za najboljeg igraca u Engleskoj
Eden Hazard - proglasen za najboljeg igraca u Francuskoj (2 puta za redom)
Jan Verthohngen - proglasen za najboljeg igraca u Nizozemskoj

Trenutno u engleskoj prvoj ligi ima 14 belgijanaca.

http://www.transfermarkt.de/de/belgien/ ... _3382.html
http://www.belgianfootball.be/fr/select ... les-rouges

Imaju izuzetnu generaciju. Ovi igraci tek dolaze u najbolje godine. Vecina ima izmedu 22-25 god. Ta mladost ih je kostala u proslim kvalifikacijama jer su prosuli dosta poena na glup nacin. Neiskustvo.

Kao sto rekoh, po kvalitetu su vjerovatno na samom vrhu. Sad to trebaju dokazati i na terenu. A to je ves nesto drugo. Sjetimo se i Nizozemske na proslom europskom koja je kuci otisla s 0 bodova iako je na papiru spadala u favorite.

Medutim ocekujem da Belgija bude jedna od dominirajucih ekipa u buducih 5-6 godina. Trebali bi zavrsiti prvi u grupi bez vecih problema. Previse su kvalitetni u poredenju s ostalima.

Fellaini 20 miliona eura, a everton ga doveo za te pare :lol: :lol:

i fol transfermarket ljudi koriste za vrijednosti igrača .. :run:

Belgijanci su strašna ekipa ali nedostak klasnog napadača bi ih mogao spriječiti da postignu neki skroz vrhunski rezultat u budućnosti.
Nebitan32

#1245 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Nebitan32 »

Postavio sam link na transfertmartk jer se tu vide klubovi u kojima igraju. Witsel je prije par dana prodat za 40 mil. €. Ko bi to ocekivao par mjeseci prije. Tako te neke procjene ne znace mnogo sto.

Kada je rijec o napadacima.Imaju oni njih sasvim dovoljno. Samo je stvar odluke selektora i tipa igre koju zeli imati. I zadnju utakmicu su poceli sa 3 mala igraca ; Hazard, Mertens i Mirallas. U Belgiji je bilo price treba li poceti s njima ili ubaciti jednog spica koji bi se "probijao" kroz sredinu. Ali oni su bas htjeli izbjeci tu grubu igru.

Bez klasicnog napadaca belgijanci igraju kao i spanjolci. Puno kratkih pasova i lagani prilizak golu.

No to je vise problem taktike a ne manjka igraca. Imaju oni izuzetne napadace.
Jedan od njih je Rumelu Lukaku. 19 godina, 190cms i 93kg. Sila. Igrao je u Anderlechtu odakle je otisao u Chelsea ali je presjedio na klupi proslu sezonu. Sad je posuden u WBA i dao je gol u prvoj utakmici. On ce definitivno biti medu top 5 najboljih svjetskih napadaca. Jos uvjek je mlad ali za par godina ce biti pri vrhu.

Drugi je Christian Benteke. 22 god, 191cms 86kg. Igra za klub Aston Villa
Treci je Igor de Camargo 29 god, 187cms, 75kg. Igra za VfL Borussia Monchenglad

I za mene trenutno najbolji : Mousa Dembele. Igra za Tottenham

Dakle tu imas 4 vrhunska napadaca.(Da ne pricamo o onim "slabijim"). Samo je stvar kako se zele postaviti. U zadnjoj utakmici su igrali kao spanjolci na proslom europskom. Bez tog spica. Tek su promjenili u drugom poluvremnu.

Jedina slaba karika im je desni bek. Na ostalim pozicijama imaju po 2-3 izvrsna izbora.

Sad ce igrati protiv Hrvatske i mogli bi ih potopiti.
Zgec Lezda

#1246 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Zgec Lezda »

Ha ha, cuj provale Belgija svjetski prvaci. Nije ih ni bilo na Euro 2012 a sada ko mogu toliki skok u naprijed da naprave i da budu svjetski prvaci?

Imaju neke dobre igrace, i sta sad? Kontam sta hoces da kazes, da si primjetio kako imaju puno igraca po velikim ligama i klubovima, puno drugih ljudi su to isto primjetili. Pogledaj Englesku tokom zadnjih puno prvenstava i vidi jel to sto imaju zvijezde po velikim klubovima. Jedno je reci da imaju dobre igrace. Ali ako bas govoris svjetski prvaci i mislis da se oni direktno mogu poredit sa Spanijom, Njemackom i Argentinom, onda ti nisi pri sebi.
Last edited by Zgec Lezda on 08/09/2012 23:34, edited 1 time in total.
Zgec Lezda

#1247 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Zgec Lezda »

Dupla post, izbriste..
Nebitan32

#1248 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Nebitan32 »

Mislim da nisi dobro procitao sto sam napisao.

Belgijski fudbal mi je bolje poznat i od bosanskog i znam o cemu pricam.
Uostalom vidjet ces u godinama koje nadolaze.

No dobro. Nikad ne raspravljam s osobama sto vrijedaju.

Svako dobro
ruud

#1249 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ruud »

ruud wrote:DA LI IMA NEKO DA PRODAJE ILI NEKOG, KARTE (2-3-4) ZA TEKMU U ZENICI,
ISTOK ili ZAPAD
:?:

PO NEKOJ NORMALNOJ CIJENI !

:bih:
ultima_palabra

#1250 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Dobro, to sa svjetskim prvacima je malo pretjerano... ipak ljudi su fulili pet zadnjih velikih takmičenja, trebaju prvo odrasti kao ekipa i naučiti igrati velike utakmice. Ali imaju individualni kvalitet strašan... doduše nije dobro raspoređen, npr. imaju tri stopera svjetske klase, a beka nijednog.
Locked