BiH-Albanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Pobjeda BiH
153
64%
Remi
39
16%
Pobjeda Albanije
46
19%

Total votes: 238

madFlava

#1226 Re: BiH-Albanija

Post by madFlava »

Edin H. wrote:
Bosnolog wrote:
bosnovizija wrote: 07.06.2011.god.

Evo tabele u grupi "D" nakon večerašnjih utakmica:
BiH - Albanija 2:0
Bjelorusija-Luxemburg 2:0

1.FRANCUSKA 6 4 1 1 9:2 13
2.BJELORUSIJA 7 3 3 1 6:2 12
3. BiH 6 3 1 2 8:7 10
4.RUMUNIJA 6 2 2 2 8:6 8
5.ALBANIJA 6 2 2 2 4:6 8
6.LUXEMBURG 7 0 1 6 1:13 1

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Propustili smo priliku da se izjednacimo sa Francuzima zbog one utkmice sa Rumunima,.....Ostaje mnogo posla,bojim se da ce mo se uspjeti domoci drugog mjesta za koje se Susic od pocetka kvalifikacia bori umnjesto prvog,To je taj skepticki mentalitet koji nas prati sve godine kvalifikacija,.....
Ne poraz od Rumuna je bio moguc, Pape je propustio bodove taktikom u Albaniji, pa i protiv Francuske kuci.
ako budemo izjednaceni s rumunima,oni prolaze ;)
Max Bunker

#1227 Re: BiH-Albanija

Post by Max Bunker »

Veceras su igrali isto kao da su dosli na humanitarnu utakmicu " Pomoc povratnicima " pa ono malo trckarat, malo piva, malo slikanje, malo janjetina...jos im je samo pionir povratka, Bracika falio ( izuzetno ga postujem ) da izvede pocetni udarac na utakmic.
Murat Sabanovic

#1228 Re: BiH-Albanija

Post by Murat Sabanovic »

lose ...ne znam sta ima da se pozitivno kaze osim rezultata. ocekivao sam reakciju nakon rumunije ,a ne ovaj ocaj.da smo igrali protiv kvalitetnijeg protivnika,bilo bi nam opet po guzici. i laik vidi da mi nemamo ekipu,vec solidne individualce koji jedva 3 dodavanja povezu. zalosno... razocaran sam igrom...i neka ih i dalje bude stid,jer se nisu potrudili da "poprave" sramotu iz rumunije.

sterilna kombinatorika safetovih izabranika...
quasar

#1229 Re: BiH-Albanija

Post by quasar »

nasima je voda u usima od Bukuresta, i dobro je to. Ovo im je malo vratilo samopouzdanje, ali mislim da ni slucajno vise nece tako olako uci u utakmicu kao u Rumuniji. Igra u grču, odbrana klasično šuplja i da nema Spahe da koriguje, onaj invalid bi morao da se baca po petercu. I dalje mi nije jasno što nam teren u Zenici odgovara, kada zamalo ne primismo gol u 87' zbog dzombastog terena jer je lopta nepravilno odskočila i prevarila Bešića. Pa daj dovedi GP Put nek prevalja valjcima tu livadu da je ravna.

Falilo je mnogo toga pogotovo u finishu akcija, ali samo ostaje nada da ce nakon ljetnih priprema svi biti u boljoj formi. Papetu ostaju 3 mjeseca da se prekonta kako protiv Bjelorusa, jer ocigledno da su svi provalili foru da presingom protiv nas mogu cuda praviti.
LSD

#1230 Re: BiH-Albanija

Post by LSD »

Uh ovo je bilo jedva ali pobjedi se ne gleda u zube...moraju popraviti igru do bjelorusije kako znaju i umiju, ne smije se šetati na sredini, ,mora se trcati i mora ulaziti u duele i uzimati yebena lopta - a to ne rade naši vezisti vec dvije tekme zaredom...nema duel igre jer niko ne ulazi u duel i naravno da se ne može tako osvojiti lopta....rumuni su bolja ekipa od albanaca i zato su nas i uzeli lagano....vjerovatno ova anemicnost na terenu je rezultat nedostatka takmicarkse forme jer su prvenstva završena a igraci na odmoru vec neko vrijeme.
Miske svaka cast za sve, taj covjek ne može trcati niti zna uzeti loptu drugom...ono što zna, urado je kod drugog gola kad je asistirao Maleticu...Maletic svaka cast tom momku :thumbup: :thumbup: Medunjanin zabi gol na vrijeme :thumbup: mada je i Haris spor igrac- realno.
Tri boda koja nas vratiše u život :thumbup: :bih: :bih:
Last edited by LSD on 07/06/2011 22:33, edited 2 times in total.
Sasvim_Obican

#1231 Re: BiH-Albanija

Post by Sasvim_Obican »

Edin H. wrote:Invazija na Minsk :D

Mora se viza vaditi :x
:D

Jel ima kakav da je puku bjeloruskom mrzak čiko pa da ga isprintamo na transparent za svaki slučaj :)
Ripicipi

#1232 Re: BiH-Albanija

Post by Ripicipi »

Igrac utakmice
Image
Jack Be Nimble

#1233 Re: BiH-Albanija

Post by Jack Be Nimble »

Zasto nasi dresovi nemaju imena na ledjima? Je li do firme sto pravi dresove ili naseg saveza?
Johnny_x

#1234 Re: BiH-Albanija

Post by Johnny_x »

Edin H. wrote:Invazija na Minsk :D

Mora se viza vaditi :x
Jos i to poslije Bajrama krenuti za Minsk, nece biti rostilja i opijanja sigurno
and

#1235 Re: BiH-Albanija

Post by and »

vidi se da su završena prvenstva i da našim igračima fali svježine i snage.igrali smo sa 20 % snage,jer više nismo imali.
zato se i ne može ovako kritikovati i pisati o pojedinim igračima.
prijatno je iznenadio pandža i maletić.bitno je da su bobe uzete i to je to.
Olovni_Vojnik

#1236 Re: BiH-Albanija

Post by Olovni_Vojnik »

Maleticu bosancino :D :D
Mislim da imam novog najdrazeg igraca :evil:
Ponosan

#1237 Re: BiH-Albanija

Post by Ponosan »

veoma vazna pobjeda protiv Albanije! jedva nekako,ali najvaznija su tri boda..Cestitke Susicu i igracima i da naredne utakmice shvate puno ozbiljnije!..
dinty2

#1238 Re: BiH-Albanija

Post by dinty2 »

zivim blizzu bilinog polja
i evo neki debili uzvikuju tekbir alahhuekber

jebo im maletic majku seljacku,,,kad ce vise skontat da je BIH drzava i hrvata i muslimana i srba...
stid me je u ovim trenucima sto pripadam religijskoj zajednici(imenom) muslimana...
na bilino na tekme dolaze najveci ljakani ... sa ogromnim cuzmama cevapima i pivom u ruci i deru se ko kreteni ,,,
:x :x :x :x

maleticu hvala kralju :bih: :bih:
Baltazar_khan

#1239 Re: BiH-Albanija

Post by Baltazar_khan »

pandža je nadam se skinuo Mravca iz prvih 11, po meni boris je bio odličan još je asistirao za prvi gol :thumbup:

eh sad u septembru sa bjelorusijom. nadam se... karantenu. što dalje novinari i ubačeni elementi od igrača!
Sasvim_Obican

#1240 Re: BiH-Albanija

Post by Sasvim_Obican »

dinty2 wrote:zivim blizzu bilinog polja

jebo im maletic majku seljacku,,,kad ce vise skontat da je BIH drzava i hrvata i muslimana i srba...
stid me je u ovim trenucima sto pripadam religijskoj zajednici(imenom) muslimana...
na bilino na tekme dolaze najveci ljakani ... sa ogromnim cuzmama cevapima i pivom u ruci i deru se ko kreteni ,,,

Baci im kašikaru... :x :x
Šibicar

#1241 Re: BiH-Albanija

Post by Šibicar »

U većini utakmice nepovezano,ali puno borbenije nego u Rumuniji,nije ni sad da su se nešto potrošili trkom,ali će se večeras,za razliku od tekme sa Rumunima,vrući vode napiti.Tako nekako i bobjedismo,na silu,ali nekad i tako treba znati pobjediti,uglavnom jako važna 3 boda.
Suicidal Siberian

#1242 Re: BiH-Albanija

Post by Suicidal Siberian »

Dvije veoma lose reprezentacije su danas odigrale uspavanku...Presudilo je neznanje protivnika, sreca za nas...Ja mislim da treba dobro izmjesati karte do septembra, inace smo nayebali.
Sezam

#1243 Re: BiH-Albanija

Post by Sezam »

Edin H. wrote:Rahimicu spomenik podici, pod hitno :dance:
:thumbup: :bih:

Konacno da neko skonta ko je nas daleko najbolji igrac, ne samo veceras, vec zadnjih godina. Covjek iz utakmice u utakmicu igra majstorski, jedini igrac kojeg imamo na poziciji defanzivnog veznog i bez kojega bi lose prosli u vecini utakmica.

Inace, ovo je odlicna pobjeda, Albanci, predvodjeni legendarnim Kuzeom su ocigledno dosli po rezultat u Zenicu. Zbog toga nije uopste bitno kako smo pobijedili, vazno je da smo pobijedili. Veceras smo upravo izrovali rezultat u drugom poluvremenu, a to pokazuje da ova ekipa ipak ima kvalitet. Ne moze se uvije igrati leprsavo, protiv organizovanih ekipa kao sto je veceras bila Albanija, najbitniji su strpljenje i volja, a toga smo imali u dovoljnim kolicinama veceras.

O Dzeki ne bih ovom prilikom, ovo neka mu bude 2 tekme fore od svih nas i ima da se iskupi za ovo u septembru protiv Bjelorusa. Imace paklene pripreme sa Man Citijem preko ljeta, tako da ocekujem da ce biti usijan ko zeravica do tog dvomeca.

Besic i Maletic su pokazali volju, borbenost i kad je Maletic u pitanju, onu nekad tako potrebnu jednostavnost u pristupu igri. Zato i jeste onako raspalio po golu i neka je, svaka mu dala u narednim danima ;-)

Ko ide u MInsk? :mrgreen:
Mostar_1987

#1244 Re: BiH-Albanija

Post by Mostar_1987 »

Haj kada sam se pravio pametan protiv rumuna i davao ocjene hajmo opet.
Hasagic - 3+
Pandza - 3
Spahic - 3
Lulic - 3
Misimovic - 3
Pjanic - 3
Rahimic - 4
Medjunanin - 3
Dzeko - 3
Ibisevic - 2
Muslimovic - 2+

Cestitke momcima na dobroj utakmici, zadovoljan sam. 2 poluvrijeme skoro pa odlicno.
Last edited by Mostar_1987 on 07/06/2011 22:40, edited 1 time in total.
burekodsira

#1245 Re: BiH-Albanija

Post by burekodsira »

Jack Be Nimble wrote:Zasto nasi dresovi nemaju imena na ledjima? Je li do firme sto pravi dresove ili naseg saveza?
nije samo to, nego i u znak postovanja protivnika i njihovu zastavu na nas dres uz nasu zastavu. eto vidjelo se i danas su albanci imali pored svoje i nasu zastavu na dresu - nije do ledjeje (ili kako se vec izgovara) jer su i albanci legea, nego do nasih furmana koji ne mogu dodatnih 5eura dati za to.
isto tako je bilo i protiv rumunije i turske (sto se sjecam da sam vidio) a garant ih je bilo jos.
Mali_Vuk

#1246 Re: BiH-Albanija

Post by Mali_Vuk »

Svaka čast Mravcu, ali brate Boris Pandža je

Image

:D

I Maletić isto :thumbup: :bih:

Idemo dalje...
Kinaski

#1247 Re: BiH-Albanija

Post by Kinaski »

Nek vala Ibricic nije usao :D
Comrad

#1248 Re: BiH-Albanija

Post by Comrad »

Tri boda. I sto je najbitnije tekme sa bjelorusijom su tek u septembru, jer da igramo sada, mislim da ne bi imali sta traziti.

I mogao je Dzeku izvesti umjesto Ibija, vidjelo se da ne moze. Jednostavno van forme je totalno. Siguran sam da ce u septembru to biti opet onaj stari Edin.

:bih:
shalla

#1249 Re: BiH-Albanija

Post by shalla »

Jbt koliko je mravac los igrac skontas na primjeru pandze koji je veceras izgledao kao beckenbauer u usporedbi sa adnanovim izvedbama :mrgreen:
Only1

#1250 Re: BiH-Albanija

Post by Only1 »

dinty2 wrote:zivim blizzu bilinog polja

Slusaj patrioto, u Banja Luku i Siroki Brijeg pa tamo se bori za ravnopravnost.
Locked