Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
lisandro_lopez wrote:pozzz raja...... i meni se javila sestra iz istambula danas ... kao stigli su tamo al im sad traze pare za karte do bih.....
sad neznam gdje se treba obratiti kako nabaviti karte za njih ili im poslati pare....... ima li jos neko da je u slicnoj situaciji..... i je li se cuo sa svojima u istanbulu.....
Danas su se tri energoinvestova radnika javila iz luke mianmaris prije nego su krenula za Instambul i rekla da im je receno da moraju sami sebi kupiti karte....ljudi su imali para kod sebe ali su se bojali da dok stignu do instambula da nece imati vise slobodnih mjesta na letu (jer je redovni let) pa je Energoinvest automatski ovdje kupio karte i iste ce ih cekati na aerodromu (mislim karte su elektronske i dovoljno je pokazati neki od dokumenata - najbolje pasos a da je karta rezervisana - placena na isto ime)...zato najbolje ti je da vidis sa sestrom ako nema love kod sebe...zovi ti BH airlines ili Turkish neznam ci je avio, ali mislim da je BH airlainesa i rezervisi joj kartu.....
lisandro_lopez wrote:pozzz raja...... i meni se javila sestra iz istambula danas ... kao stigli su tamo al im sad traze pare za karte do bih.....
sad neznam gdje se treba obratiti kako nabaviti karte za njih ili im poslati pare....... ima li jos neko da je u slicnoj situaciji..... i je li se cuo sa svojima u istanbulu.....
Babo mi je u istoj situaciji, danas mu je mama isla rezervisati kartu za sutra ujutru i javila mu broj rezervacije a on ce je tamo kupiti, mislim da i to mozes uraditi za sestru, ako nema pare mozete i vi ovdje kupiti.. Javi ako ti nesto nije jasno.. Pozz
Avion za Tripoli leti, to je definitivno u 8, evo i mi smo ovdje vec pripremili sve, ljudi ce se jos veceras ukrcati i krenuti nazad.
Uglavnom cim se vratim informisem vas kad stize i ako bude koga interesovalo ko je na avionu...
Hvala svima na podrsci oko ovog aviona, stvarno je bilo zapelo...
Ajde, hvala Bogu da je poletio, pa da se i ta saga završi.
Raja, nisam gledao tv zbog posla, jeste li pratili vijesti, je li iko išta objavio? Ja sam imao info da će ftv kritikovati mvp što ništa nisu sredili na vrijeme.
Mi smo danas sa posla nekoliko puta zvali, vršili pritisak, a vidim da ste i vi, pa izgleda da u ovoj državi ništa ne ide bez toga...
Nisam htio, ali moram i ovo napisati. Da su direktori Hidrogradnje na vrijeme organizovali evakuaciju, ne bi danas cijeli dan morali provesti u MVP-u. Da su na vrijeme regaovali ne bi njihovi ljudi među posljednjim zaglavili. I od ljudi na forumu, a i od ljudi koje poznajem dobro znam da su ovoj situaciji pristupili u najmanju ruku neozbiljno.
pratila sam dnevnik i ostalo, nista jos osim toga da je tesko dobiti dozvolu za Sirt....
tesko ce to ici....
mozda ce nam Libyano nesto vise moci reci za taj Sirt
U turskoj luci Marmaris predstavnici bh. konzulata sinoć su dočekali dva broda sa 110 bh. državljana. Većina njih već je u Istanbulu, očekuju redovne letove i sutra bi trebali biti u BiH. “Pored toga sinoć je jednim turskim avionom 12 bh. državljana doputovalo u Istanbul. I oni će danas ili sutra biti u BiH“, kaže pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za međunarodno-pravne i konzularne poslove Zoran Perković.
djix wrote:Ajde, hvala Bogu da je poletio, pa da se i ta saga završi.
Raja, nisam gledao tv zbog posla, jeste li pratili vijesti, je li iko išta objavio? Ja sam imao info da će ftv kritikovati mvp što ništa nisu sredili na vrijeme.
Mi smo danas sa posla nekoliko puta zvali, vršili pritisak, a vidim da ste i vi, pa izgleda da u ovoj državi ništa ne ide bez toga...
Nisam htio, ali moram i ovo napisati. Da su direktori Hidrogradnje na vrijeme organizovali evakuaciju, ne bi danas cijeli dan morali provesti u MVP-u. Da su na vrijeme regaovali ne bi njihovi ljudi među posljednjim zaglavili. I od ljudi na forumu, a i od ljudi koje poznajem dobro znam da su ovoj situaciji pristupili u najmanju ruku neozbiljno.
Je li se išta regulisalo za Sirt?
U potpunosti se slazem s tobom..hidrogradnja je krajnje neozbiljno pristupila ovoj situaciji..nadam se da ce aBd sve dobro i uskoro zavrsiti
“Pored toga sinoć je jednim turskim avionom 12 bh. državljana doputovalo u Istanbul.
I danas je jedna grupa radnika dosla avionima Turske, radi se o radnicima Jafare, medju njima je i moj brat, i planirano im je da sutra lete za Sarajevo.
"Iz Tripolija 23. februara i današnjim letovima iz Sirta, avionima Ministarstva evakuisana su 153 stranca, od kojih je 43 iz Srbije, 33 Ukrajine, četiri Australije, troje Jermenije, devet iz Belorusije, 52 iz Turske, po dvoje iz Kazahstana i Tajlanda i po jedan građanin Bugarske, Tunisa, Uzbekistana, Crne Gore i Finske", rečeno je Itar-Tas su u Ministarstvu.