e moji "navijači"

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Kaćunak

#1226 Re: e moji "navijači"

Post by Kaćunak »

Eto, sad sam Torcidas... :mrgreen:
Volim Hajduk, ali vise volim i Zelju i Sarajevo..logicno.. :dance:
Ali, istina je da dole postoji mnogo jaca veza izmedju dalmoša i Hajduka nego sto je to slucaj sa drugim klubovima na Balkanu..to je tako..

@Partijaner
Apsolutno, apsolutno.. :mrgreen:
svabo_alen

#1227 Re: e moji "navijači"

Post by svabo_alen »

limeni wrote:.iz bosne su sarajevo i zeljo poznati vani kao i hajduk, ostali vec manje..
Ja "zivim" vani , i vjeruj mi da Sarajevo ili Zeljo DALEKO nisu tako poznati kao Hajduk ovdje, pogotovo ne u Njemackoj, Italiji i Engleskoj. Jedini klubovi sa ovih prostora za koji ovdje 98% navijaca zna su, kao sto rekoh, Zvezda, Partizan, Dynamo i Hajduk. Vjerovao ili ne, cijeli zivot zivim u njemackoj, studiro sam godinu dana u engleskoj i jos nisam susreo nogometnog navijaca koji nije cuo za Hajduka isto vazi i za ostale ekipe velike cetvorke.

Sjecam se jos dobro kako me bivsi kolega iz razreda ( inace svabo ) pito dali Bosna uopce ima svoju ligu ili dali njihovi najbolji klubovi igraju u nekoj drugoj ligi ( drzavi) kao npr. u Lihtenstajnu ili Velsu.
Za razliku od reprezentacije, cijeli klupski nogomet u BiH je, bar ovdje u Njemackoj, jedna velika nepoznanica.

Partijaner wrote:Torcidas, kad bih vas klub bio bankrotiran, i ispao u nizi rang takmicenja da li bi vas Poljud bio pun kao sto slucaj ovdje 8-)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... plOsQghGRE
Vec sam to napiso, po meni su navijaci Celitca i Rangersa najbolji u Europi. Nevjerovatni su.....
Last edited by svabo_alen on 08/08/2012 15:00, edited 1 time in total.
Mračajski proto

#1228 Re: e moji "navijači"

Post by Mračajski proto »

Dobro ba više. Na index.hr pa piši o jebenom hajduku i dinamu.
ultima_palabra

#1229 Re: e moji "navijači"

Post by ultima_palabra »

Eto sad Dalmoši neki ljudi :D Da ih 100 sakupiš ne možeš napraviti insana kako treba...
Kaćunak

#1230 Re: e moji "navijači"

Post by Kaćunak »

ultima_palabra wrote:Eto sad Dalmoši neki ljudi :D Da ih 100 sakupiš ne možeš napraviti insana kako treba...
Nije bitan kvalitet, već kvantitet :D
emigrazione

#1231 Re: e moji "navijači"

Post by emigrazione »

Svabe se raspituju za Hajduk :lol:
Meni kad spomenes Hajduk prvo sto mi na um padne je magarac sa salom :lol:
svabo_alen

#1232 Re: e moji "navijači"

Post by svabo_alen »

Sarajevo_Grad wrote:Dobro ba više. Na index.hr pa piši o jebenom hajduku i dinamu.
Tako mozes pricat sa svojim roditeljima ali mislim da takve rijeci nemaju sto trazit na forumima gdje ima i maloljetne djece....Ovo je tema o navijacima, znaci cak i da pisem o navijacima Boca Juniorsa nebi bio na pogrijesnom topicu.
Mračajski proto

#1233 Re: e moji "navijači"

To ti neka picajzla? Dosadni ste ba više. Znaš kol'ko mene i ostale ovdje zanima nešto o smrdljivom hajduku. Da smo mi negdje na vašim forumima predstavljali Sarajevo ili Velež, bilo bi : ubij balije i slično. 'aj zdravo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1234 Re: e moji "navijači"

Post by Velkoski »

svabo_alen wrote: Tako mozes pricat sa svojim roditeljima ali mislim da takve rijeci nemaju sto trazit na forumima gdje ima i maloljetne djece.
Šališ se ? :lol: :lol:
Mračajski proto

#1235 Re: e moji "navijači"

:mrgreen:
fortaleza

#1236 Re: e moji "navijači"

Post by fortaleza »

ultima_palabra wrote:Strani mediji češće napišu Hadjuk, nego Hajduk :D Eto koliko su poznati.
To su engleski mediji pred utakmicu sa Stokeom, doduše što od njih očekivati kad i ne vide dalje od svoje lige... Eto znaju za ostale klubove, zamisli kako je prosječnom Englezu za izgovoriti riječ Željezničar. :D
Tomahawk11 wrote:Cuj klubovi iz Crne Gore ili Makedonije? Pa kad su oni imali neke poznate (uspjesne) klubove? Jah, Buducnost i Rabotnicki. Posjeta na utakmici Sarajeva sa Zetom je, za ove prostore, sjajna.
Hajduk sa Interom je dosao gledati i Murta i Kurta. Da ne govorimo to sto cijela Dalmacija navija za Hajduk.
Da je Hajduka zapala Zeta opet bi na stadionu bilo 35'000 ljudi, možeš se uvjeriti u to u utakmici s drugim crnogorskim predstavnikom, s Budućnosti u 1. pretkolu kupa uefe prije par godina. Da i Sarajevo dođe u nekom od pretkola stadion bi bio pun, to je jednostavno tako, ne znam zašto se izvlačiš na veličinu kluba koji dolazi na Poljud.
limeni wrote:dok je ibricic najjaci igrac hajduka u tom periodu..to sve govori o hajduku..iz bosne su sarajevo i zeljo poznati vani kao i hajduk, ostali vec manje..
Za koliko je prodan Ibra? 5 milja eura, a iste sezone strinić za 4 i te sezone je Hajduk igrao u europskoj ligi. Eto koliko je bitno igrati u Europi na jesen zbog prodaje igrača, zato se Dinamovi igrači prodaju, ne zbog titule u HNL-u. Ove godine Sharbini otišao iz Splita za 2 milijuna, ali za to se baš i ne zna jer zašto bi prosječan Bosanac pratio Hajduka. Kad isto naprave Željo i Sarajevo onda možemo pričati.
Taj toliko hvaljeni Hajduk, sa posjetom ko da igra u Njemackoj, gdje im je lova? Oni veci kokuzaneri od ovih nasih timova, a zavaljeni u dugove malo je reci. Truhla jabuka.
Jesu, :lol: plaća u Zrinjskom 2000 maraka, sumnjam da je puno bolja situacija i u sarajevskim klubovima. Koji je igrač Sarajeva najplaćeniji i koliko? Baš me zanima. :)

Sharbini je imao godišnji ugovor od 350'000€ i prodan je zato što je Hajduku bio preskup, moraš priznati da toliki novci nisu isto kao i par tisuća maraka. Sad je usvojena financijska granica gdje niti jedan igrač ne smije zarađivati više od 100'000€ zbog krize. Ipak se s Dinamom u financijskom planu ne možemo mjeriti. Lova će doći s prvom milijunskom prodajom bilih tića. :mrgreen:
ultima_palabra

#1237 Re: e moji "navijači"

Post by ultima_palabra »

Kakvom milionskom prodajom, ono je grupa antitalenata koja je ostala jer nije htio niko drugi :-) Željo, Sarajevo i Široki bi hladno otresli ovog sadašnjeg Hajduka.
svabo_alen

#1238 Re: e moji "navijači"

Post by svabo_alen »

Sarajevo_Grad wrote:To ti neka picajzla? Dosadni ste ba više. Znaš kol'ko mene i ostale ovdje zanima nešto o smrdljivom hajduku. Da smo mi negdje na vašim forumima predstavljali Sarajevo ili Velež, bilo bi : ubij balije i slično. 'aj zdravo.
Neznam, koliko sam ja vidio na indexu ima dosta vas Bosanaca. I od mene nikad nebi cuo takve izraze, jer kao prvo mi je cura muslimanka iz Bosne a kao drugo volim Bosnu, tako da bi mi to nikad palo napamet. A ti ljudi, koji tako pricaju su mentalno zaostali i na njih netreba obratit paznju. Vjeruj mi da velika vecina u Hrvatskoj nije takva. Ne razumijem zasto se kod vas/nas uvijek mjesa politika u sportu? Tuzno je , da se kod vas ( mislim na cijeli ex-yu prostor) jos uvijek kvaliteta odredjuje po nacionalnost.
Pogotovo neznam zasto sad toliko vrijedas Hajduka? Sta ti je taj klub toliko skrivio? A ni ja nisam nigdje vrijedao Sarajeva ili klubove iz Sarajeva...
fortaleza

#1239 Re: e moji "navijači"

Post by fortaleza »

Sarajevo_Grad wrote:To ti neka picajzla? Dosadni ste ba više. Znaš kol'ko mene i ostale ovdje zanima nešto o smrdljivom hajduku.
Opet istu priču vrtiš. Ako te ne zanima tema, slobodno je napusti. Zašto čitaš nešto što te ne zanima?Image
Da smo mi negdje na vašim forumima predstavljali Sarajevo ili Velež, bilo bi : ubij balije i slično. 'aj zdravo.
I opet ti isto preporučam, predstavljaj svoj klub na normalan i civiliziran način, nitko te neće ružno kvotat.Image
Kaćunak

#1240 Re: e moji "navijači"

Post by Kaćunak »

breuer

#1241 Re: e moji "navijači"

Post by breuer »

meni je kod hajduka izrazen taj mitski odnos spram kluba i obozavanje istog, al to ne podrazumijeva profi navijanje...

pravo navijanje ja vidim jedino kod delija, hordi i one šačice tribine kod torcide...
Tvrtko II Kotromanić

#1242 Re: e moji "navijači"

Post by Tvrtko II Kotromanić »

breuer wrote:meni je kod hajduka izrazen taj mitski odnos spram kluba i obozavanje istog, al to ne podrazumijeva profi navijanje...

pravo navijanje ja vidim jedino kod delija, hordi i one šačice tribine kod torcide...
sta je, po tebi, to pravo navijanje?
bob sap

#1243 Re: e moji "navijači"

Post by bob sap »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
breuer wrote:meni je kod hajduka izrazen taj mitski odnos spram kluba i obozavanje istog, al to ne podrazumijeva profi navijanje...

po njemu je pravo navijanje kad ti klub igra u evropi bude 10.000 navijaca, a par dana poslije toga kad je ligaska utakmica prazan im sjever :lol: eto ti pravih navijaca
fortaleza

#1244 Re: e moji "navijači"

Post by fortaleza »

ultima_palabra wrote:Kakvom milionskom prodajom
Sharbini i Buljat? :D Vidjet ćemo što će biti s Vukušićem.
ono je grupa antitalenata koja je ostala jer nije htio niko drugi :-)
Grupa 'antitalenata' je riješena već, igrači poput Cernata, Buljata, Šerića, Vejića koji su istrošeni igrači i došli u Hajduk dignuti koju kunu zbog kojih je klub izgubio milijune eura ne igra više. Zahvalio bih se bivšoj upravi koja štoperu daje plaću od 350'000€, a lik ne radi nikakvu razliku na terenu. :roll: Danas igraju domaći mladići koji imaju ono nešto, ima potencijala, skupina mladih igrača u prosjeku 21,5 godina od kojih će netko od njih napraviti karijeru prvenstveno Caktaš, Vukušić, Radošević i Andrijašević i ti igrači su avion za bh ligu.
pred Željo, Sarajevo i Široki bi hladno otresli ovog sadašnjeg Hajduka.
Kažeš da bi navedeni klubovi "hladno otresli" klub koji je trenutno na vrhu HNL ljestvice? :D

Široki koji je ispao od amatera i Željo koji diše na škrge u 60. minuti u prvoj takmičarskoj utakmici u sezoni. Hajduk je pokazao da je odlično fizički pripremljen za onu razinu na kojoj treba igrati, 6 utakmica u 18 dana s istom momčadi i još nisu fizički pali. Zanimljivo je da kad su igrali protiv Splita kući koju su dobili i po završetku utakmice odmah se igrači Splita izvalili po terenu od umora, a ne Hajdukovi koji su tri dana prije igrali europsku utakmicu. :D
hrastov žižak

#1245 Re: e moji "navijači"

Post by hrastov žižak »

Sarajevo_Grad wrote:To ti neka picajzla? Dosadni ste ba više. Znaš kol'ko mene i ostale ovdje zanima nešto o smrdljivom hajduku. Da smo mi negdje na vašim forumima predstavljali Sarajevo ili Velež, bilo bi : ubij balije i slično. 'aj zdravo.
ostali nek govore u svoje ime, nisi poglavar podforuma da iznosiš svoje kao kolektivno mišljenje.
Fortaleza, mene zanima koliko Hajduk zaradi godišnje od ulaznica, mislim i na godišnje i ove za jednu utakmicu?
ultima_palabra

#1246 Re: e moji "navijači"

Post by ultima_palabra »

fortaleza wrote:Kažeš da bi navedeni klubovi "hladno otresli" klub koji je trenutno na vrhu HNL ljestvice?
Što da ne... izbaci Dinamo koji je svakako van konkurencije i HNL nije ništa jača od BHPL. Ako ovakav Hajduk bude opet drugi ove sezone, onda je to pokazatelj koliko je to loša liga.
Ali_G

#1247 Re: e moji "navijači"

Post by Ali_G »

E ultima, da samo znas koliko nasih duduka misli da je HNL neka svemirska liga u odnosu na nasu :lol:
Tu se izdvaja samo Dinamo, a ovo ostalo buranija isto k'o i nasha. A o nekim Hajdukovim uspjesima sto finansijskim sto takmicarskim je smijesno govorti.
cappy_tempo

#1248 Re: e moji "navijači"

Post by cappy_tempo »

bob sap wrote:

po njemu je pravo navijanje kad ti klub igra u evropi bude 10.000 navijaca, a par dana poslije toga kad je ligaska utakmica prazan im sjever :lol: eto ti pravih navijaca
kod vas bolje? vi svi pravi navijaci? nemate zasta srati pa se od muke uhvatili posjete protiv celika? decko jesi li ti svjestan naseg mentaliteta uopste u drzavi? vi lafo jaki,dupla kruna pa prosjek gledalaca ko na kosevu bio. puno ti strane lige gledas cim se napisao ovako nesto :-)
breuer

#1249 Re: e moji "navijači"

Post by breuer »

bob sap wrote:

nažalost tako je, ali ako jedino na takvim tekmama možemo pričati o navijačima nažalost moramo to uzeti kao jedini mjerodavan pokazatelj, inace je ova cijela tema bespotrebna.

ne znam, meni je navijanje sto vidim kod njih: koreografija, pjesme i ostalo...sve ostale grupe su mi nekako više stihijske i mnogo manje 'organizovane' u tom smislu...moje mišljenje :sax:
Sandokan Schiavone

#1250 Re: e moji

Post by Sandokan Schiavone »

Ali_G wrote:E ultima, da samo znas koliko nasih duduka misli da je HNL neka svemirska liga u odnosu na nasu :lol:
Tu se izdvaja samo Dinamo, a ovo ostalo buranija isto k'o i nasha. A o nekim Hajdukovim uspjesima sto finansijskim sto takmicarskim je smijesno govorti.
Ti baš nisi upućen, uspoređivati ove dvje lige je jako smješno, ovdje klub bude suspendiran za 1000o km(olimpic), prvaku svlačionice prokišnjavaju, nema vode, a polovica igrača nije u stanju niti trčati kvalitetno, pol lige blago nagnuto prema naprijed.Kakav god rezultat Hajduk imao četvrtfinale lige prvaka 94 je ipak vrhunski rezultat.Puno su mlaše ekipe, pa zapravo većina igraća u reprezentaciji je ipak iz HNL-a, na svakom su prvenstvu, zar to nije dovoljno.?
Locked