Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#1226 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

LONGMAN wrote:Aaa propolis, gdje, sta? U biljnoj?
I da curokot svi hvale, al meni nije pomogao :-)
imas propolis u biljnim apotekama, proizvod pip, zove se dermapip, mada ja sam radije pocela koristiti propolis baby isto njihov jer nema u sebi nevenovog ulja pa eto...imam osjecaj da mi je bolje. al od toga odma spadaju te velke ruzne potkozne (barem meni).

sto se tice masne koze, ja sam s tim muku mucila dok nisam preko toga samo presla...sve kontam, radje imam masno lice nego suho, i eto :) sta cu ja kad se masti...a realno ne vjerujem da posto neki trajniji lijek za to (isto kao i za masnu kosu) osim neke hormonalne terapije.

sto se pilinga tog tice, i tu sam ti ista, to ti je ta tzv masna dehidrirana koza :) i jos nisam neki lijek za to nasla a da se mora samo jednom sedmicno radit. neka fina hidratantna krema bi sigurno pomogla (npr ona afroditina kamilica), ali eto, ja se i od toga osipam ak precesto stavljam. inace se od svega osipam, pun mi je vise klinac, razmisljam ozbiljno da se vratim na kontracepciju, a tak sam se fino skinula s tog sranja.

jos da dodam, dr pash zlatni melem NI SLUCAJNO na masnu kozu. ja sam se sva osula...premastan je.
kinderlada

#1227 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by kinderlada »

Koristila sam tu bas afroditinu kamilicu, doduse podavno, ali ipak se ne sjecam nekog zapanjujuceg rezultata :D

A eto ja i pored kontracep. muku mucim, kako bi bilo jos bez, ne smijem ni pomisliti.

Znaci masna dehidrirana koza, vidis nisam za to znala. Thanks :wink:
alica.k

#1228 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

kinderlada wrote:Koristila sam tu bas afroditinu kamilicu, doduse podavno, ali ipak se ne sjecam nekog zapanjujuceg rezultata :D

A eto ja i pored kontracep. muku mucim, kako bi bilo jos bez, ne smijem ni pomisliti.

filozofija (dr haushka) je da se na takvu kozu uljima udari...i onda se ona uravnotezi. i ja sam dosad najbolji imala rezultat s tim, al nis spektakularno.
mozda bih mogla sad pokusat ponovo.
Karen

#1229 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

Ja imam mješavinu ulja, za mene rađeno, manje se masti koža.

Kakav je dr Pasha Mak i cimet. Gdje ima kupiti onaj mali, treba mi podhitno piling, imam 3 sloja kože viške :lol:
alica.k

#1230 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

Karen wrote:Ja imam mješavinu ulja, za mene rađeno, manje se masti koža.

Kakav je dr Pasha Mak i cimet. Gdje ima kupiti onaj mali, treba mi podhitno piling, imam 3 sloja kože viške :lol:
mene je sve tijelo peklo od tog dr pasha sapuna...i od svakog. znas i sama da sapun isusuje kozu :S tak da...zateze, pece...uzas.
frfi.

#1231 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by frfi. »

meni je taj pashin bio sasvim ok, piling je taman blag... medjutim ja sam nekako presla na lush, pravo mi odgovara onaj od meda :D
Karen

#1232 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

Kako da zgulim onda višak stanica? Čime?
alica.k

#1233 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

Karen wrote:Kako da zgulim onda višak stanica? Čime?
mokrim peskirom.
ne zezam se :)
Karen

#1234 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

alica.k wrote:
mokrim peskirom.
Probam :)
alica.k

#1235 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

Karen wrote:
alica.k wrote:
mokrim peskirom.
Probam :)
isto tako, ja za vrijeme svakog tusiranja onu krpicu od mikrofibra i s njom kruzne pokrete pravim...dosta je ok. ono sto je najbitnije je da to nisu nikakva sredstva ni hemije :) tak da se nemam od ceg osut :)
Cholina_Lokica

#1236 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Cholina_Lokica »

alica.k wrote:
kinderlada wrote:Koristila sam tu bas afroditinu kamilicu, doduse podavno, ali ipak se ne sjecam nekog zapanjujuceg rezultata :D

filozofija (dr haushka) je da se na takvu kozu uljima udari...i onda se ona uravnotezi. i ja sam dosad najbolji imala rezultat s tim, al nis spektakularno.
Ja lice vec par mjeseci mazem jestivim uljem od kospica grozdja :D I mogu vam reci da se mascenje lica smanjilo za vise od pola, i sad se zna desiti ali nista strasno... :-) Kako je bilo sad je super
drekalica28

#1237 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by drekalica28 »

Kakvo ulje? Gdje rađeno? Ko ga pravi?
Podijeli ove izvanredno vrijedne informacije sa nama. :D
alica.k

#1238 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

Cholina_Lokica wrote:
alica.k wrote:

Ja lice vec par mjeseci mazem jestivim uljem od kospica grozdja :D I mogu vam reci da se mascenje lica smanjilo za vise od pola, i sad se zna desiti ali nista strasno... :-) Kako je bilo sad je super
imala, potrosila, bilo je super (al sam ja za kuhanje koristila :)).
sad ne mogu nigdje nac da kupim!
Cholina_Lokica

#1239 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Cholina_Lokica »

alica.k wrote: imala, potrosila, bilo je super (al sam ja za kuhanje koristila :)).
sad ne mogu nigdje nac da kupim!
Ja ga za trackanje koristim i skroz je super :D
A ima ga u Podgorici :D
Karen

#1240 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

Koja krpica od mikrofibre? Di ima za tupiti?

Sad sam se i ja pod tušem ribala po licu, zacrvenila sam se ko rak, namazala uljem, i nadam se da ću ujutro bit bolje.
Ja polako vjerujem da prava ulja djeluju na kožu pozitivno, no ne znam nikog da se u BIH bavi time.
alica.k

#1241 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

Karen wrote:Koja krpica od mikrofibre? Di ima za tupiti?

Sad sam se i ja pod tušem ribala po licu, zacrvenila sam se ko rak, namazala uljem, i nadam se da ću ujutro bit bolje.
Ja polako vjerujem da prava ulja djeluju na kožu pozitivno, no ne znam nikog da se u BIH bavi time.
ne moras nista mijesati ulja, mislim da nema kod nas pravih aromatarapeuta...
krpica, ono sto mame zovu carobna krpa, ja svoju kupim u dm-u. imas onu glatku, imas onu cupkavu...obje djeluju :)

ja sam jednom probala piling spuzvicom za sudje...bad idea.

elem, za ulje, uzmi za pocetak jojobino, ono savrseno djeluje na sve tipove koze, od masne do suhe, vraca prirodni balans masnoca il tak nes :) jojobino ulje ftw <3
Karen

#1242 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

Moje ulje je pravila žena iz Zagreba, i traje mi dugo. A nije ni skupo - 30 ml 25 km. Ali mi ga teško nabaviti.

Kupit ću krpicu. :-D
male_okice

#1243 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by male_okice »

kupila koristila zbog par bubuljica koje znaju iskociti pred menstruaciju...ne mogu bas reci da nesto pomaze...super mirise...ali isto isusi kozu...ja sam koristila nekih 10x i prestala ostatak koristila za tijelo...nije mi bas za lice...a piling mozes uraditi sa kukurozovo brasno i jogurt...bude dobro...pomjesas to dvoje da dobijes pastu i na lice...
Karen

#1244 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Karen »

Super ideja, ovo za jogurt. Hvala.
jadran

#1245 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by jadran »

meni dr.pasha nista ne pase....a hval za recept za piling...valja probati...jer koza masna pa masna....:(
LONGMAN

#1246 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by LONGMAN »

Ja da kazem da nisam mogla naci u biljnim (H)apotekama onaj dermopropolis, trazila ista sa propolisom neeema. I odem u jednu biljnu i ima sa propolisom, medjutim ciko mi da neku drugu kremu. I da umivam lice sa cajem od presina :shock: i onda kremu, i ujutro da ocistim lice s tim cajem opet. Pa sad nadati se je da ce biti dobro. Cim me je vidio znao je sto sam dosla :lol:
surajaa

#1247 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by surajaa »

Neka od vas probala ovaj fluid za osjetljivu kozu?

Tvrde da je idealan kao podloga za sminku, i da pri tom ne masti lice, ovo drugo je sigurno marketinski trik...

Image
Mariella

#1248 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Mariella »

Ja imam ovu olay kremu ali u zuckastom pakovanju i pise samo daily UV fluid. Kako god, odlicna mi je. Skroz malo kreme je dovoljno za cijelo lice. Pogledaj na netu najbolje ti je ima li ikakvih komentara za tu verziju.

Znam da su ovu svi hvalili, izmedju ostalog i ovdje na forumu, pa sam zato i kupila :)
alica.k

#1249 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by alica.k »

LONGMAN wrote:Ja da kazem da nisam mogla naci u biljnim (H)apotekama onaj dermopropolis, trazila ista sa propolisom neeema. I odem u jednu biljnu i ima sa propolisom, medjutim ciko mi da neku drugu kremu. I da umivam lice sa cajem od presina :shock: i onda kremu, i ujutro da ocistim lice s tim cajem opet. Pa sad nadati se je da ce biti dobro. Cim me je vidio znao je sto sam dosla :lol:
pa zeno, zove se DERMAPIP, a ne dermopropolis. proizvodi PIP.
Nadinka

#1250 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

Ima li iko od vas problem sa kozom nakon kupanja? Ljudi moji,kad to mene podje svrbiti, da poludis. Nekad vise,nekad manje, ali podjhe u glavnom ovako krajem ljeta. Kupam se ili uljnim ili kremastim kupkama, poslije se mazem, ali to je tako da poludis, ne znam vise sta da radim. imam fobiju od tusiranja :D
Post Reply