Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Falcon wrote:
Kako se zove islamski ucenjak, u zarobljenistvu kao vojnik predstavljen ruskom caru, odbija da pred njim ustane i nakloni mu se, uz objasnjenje da je on musliman, a kao takvom mu je zabranjeno da iskazuje postovanje onom sto on, car, predstavlja. Isti ucenjak je rekao, upitan o Evropi, nesto veoma uputno i utjesno nama koji smo Evropljani muslimani
Kada riba proguta Junusa, Allah, subhanehu ve te’ala, je nadahnjuje da mu ne nanese zlo i on ostaje u ribi, tako da je pomislio da je to kraj njegova života. On pokrenu svoje tijelo i spozna da mu se ništa nije desilo i pade Allahu na sedždu i obratiMu se: “Gospodaru moj, ja se molim Tebi u mesdžidu kakvom se niko nije molio.“
jest hamam. on je i danas u sklupu gazijinog vakufa, adil-begov ga samo koristi.
kad smo kod hamama - hamami u muslimanskom svijetu, pa tako i u BiH, imali posebnu kadu za jevrejsko obredno kupanje koje se zove tevila.
koji je fazon u tom kupanju, tj. koji je princip važno ispoštovati pa su morali imati posebno dizajniranu kadu?
bijela wrote:jest hamam. on je i danas u sklupu gazijinog vakufa, adil-begov ga samo koristi.
kad smo kod hamama - hamami u muslimanskom svijetu, pa tako i u BiH, imali posebnu kadu za jevrejsko obredno kupanje koje se zove tevila.
koji je fazon u tom kupanju, tj. koji je princip važno ispoštovati pa su morali imati posebno dizajniranu kadu?
jel ovo pitanje
ne znam...
ali znam da imaju neku bruku ritualnih kupanja...
te mlada da se okupa,
te zena prvi put poslije poroda....