Kudravom Vuku!Ženski Dr.Med wrote:O kojem Draskovicu govoris da je se opametio???
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#1226 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- mO k3
#1227 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ma Vuk mijenja dlaku ,ali nikad cud....prljavi Hare wrote:Kudravom Vuku!Ženski Dr.Med wrote:O kojem Draskovicu govoris da je se opametio???
- Gandalf
#1228 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma Drašković će za mene uvijek ostati autor Noža - dakle, četnik je to, s tim što je on svjestan da Tadić, Dačić i comp. pričaju budaleštine i da samo tako rade na štetu velikosrpskih planova - on bi se rado stavio u službu velikosrbovanja, ali zna da od toga nema nikakve koristi, pa ga zato lagano i bolno šukne štabskim prvoborcima, a odgovara i njegovom imidžu vječitog bundžije i kontraša.Ženski Dr.Med wrote:ma Vuk mijenja dlaku ,ali nikad cud....prljavi Hare wrote:Kudravom Vuku!Ženski Dr.Med wrote:O kojem Draskovicu govoris da je se opametio???
- mO k3
#1229 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
bravo to je poenta .... autor noza !!!!

- Skijaš
#1230 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I za mene. Radioaktivan lik kojeg ne treba dirati ni štapom. Ali spomenuo sam ga samo da ukažem na to kako neko svoj politički stav, u susretu sa realnostima svijeta, može korigivati. Nije to uklesano u kamen. Među sadašnjim pobornicima Trećeg ima dosta likova koji će za pet godina biti žestoki protivnici etničkih podjela. To nas ne treba iznenaditi niti tada trebamo likovati. Pogotovo im ne trebamo braniti da iz protivničkog tabora pređu u naš, pobjednički.Gandalf wrote:Ma Drašković će za mene uvijek ostati autor Noža
p.s. doduše, za Šušnjara sam rekao "vjerovatno", jer uvijek postoji ta mogućnost da se on zadovolji životarenjem u Zagrebu i da nastavi lajati iz daljine.
- mO k3
#1231 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Skijas neznam koji moj spominjes tog susnjara ?? on nije relevatnan faktor ....
- Skijaš
#1232 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Više je onih koji su shvatili da se Bošnjacima ne treba nametati rezervat, nego što je onih o kojim ti govoriš. Uostalom, sa prvim se formiralo entitetsku vlast, šta ti od tih drugih imaš ?prolaz456 wrote:Ova ti ko iz musafa. Ja bih je samo malo preformulirao. Među sadašnjim pobornicima Trećeg ima dosta likova koji su prije pet godina bili žestoki protivnici etničkih podjela.Skijaš wrote:I za mene. Radioaktivan lik kojeg ne treba dirati ni štapom. Ali spomenuo sam ga samo da ukažem na to kako neko svoj politički stav, u susretu sa realnostima svijeta, može korigivati. Nije to uklesano u kamen. Među sadašnjim pobornicima Trećeg ima dosta likova koji će za pet godina biti žestoki protivnici etničkih podjela. To nas ne treba iznenaditi niti tada trebamo likovati. Pogotovo im ne trebamo braniti da iz protivničkog tabora pređu u naš, pobjednički.Gandalf wrote:Ma Drašković će za mene uvijek ostati autor Noža
p.s. doduše, za Šušnjara sam rekao "vjerovatno", jer uvijek postoji ta mogućnost da se on zadovolji životarenjem u Zagrebu i da nastavi lajati iz daljine.
- Skijaš
#1233 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Samo po osnovu činjenice da ne koaliraju sa četnicima, bolji su za klasu i korisniji od HDZ-a, kako Hrvatima tako i ovoj zemlji. I njihov će utjecaj rasti, a četnički HDZ će slabiti.prolaz456 wrote:najgore što su Hrvati mogli u ovom trenutku dati svojoj domovini
- Skijaš
#1234 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kad sam rekao utjecaj, mislio sam na utjecaj unutar entitetskog aparata, jer ima tu još pokoji HDZ-ovac kojeg treba napenaliti. I kad se to sve fino pomete, kako misliš vratiti HDZ-ovce na budžetsku sisu ? Jer evo recimo održe se izbori i treba formirati entitetsku vlast. HDZ ostvari isti rezultat a Platformaši mu ovaj put namjerno, umjesto 80 % hrvatskih pozicija, ponude 50 %. HDZ, ovaj put iz opozicije, to odbije i ostane u opoziciji. A obojica znamo da tu nema idealista (kao što ih ima recimo u SDP-u) koji bi branili boje stranke zauvijek i bez naknade nekim mjestom u nadzornom odboru ili komisiji. Zato je HDZ u svakoj kalkulaciji osuđen na slabljenje, jer ako ne oslabi sada, oslabiće za 5-6 godina, toliko biti bez pristupa budžetskim sredstvima bi uništilo tu stranku. A kako kadrovi, suočeni sa platformaškim zidom koji im zatvara pristup lovi, budu bježali iz stranke, osipaće se i rasipati i baza u narodu. Znači HDZ je ovako sigurno "donji", a može opstati kao relevantan politički faktor samo i jedino ako okrene leđa Dodikovoj viziji uređenja društva.prolaz456 wrote:To je sad pitanje na koje ćemo čekati odgovor do nekih izbora. Barem općinskih. Ako ostvare značajan rast biračke podrške onda si u pravu. Ako opet budu morali kupovati glasove iz sredstava pohapanih iz proračuna (Lijanovići) ili ako opet budu stranka s više ministara u Vladi nego zastupnika u Parlamentu (HSP) onda njihova politička težina opet biti "aberečke-abertude aber Zlatko koga ćemo"Skijaš wrote:Samo po osnovu činjenice da ne koaliraju sa četnicima, bolji su za klasu i korisniji od HDZ-a, kako Hrvatima tako i ovoj zemlji. I njihov će utjecaj rasti, a četnički HDZ će slabiti.prolaz456 wrote:najgore što su Hrvati mogli u ovom trenutku dati svojoj domovini
- Skijaš
#1235 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Fol je u tom što su HDZ-ovci zatečeni ovakvim razvojem situacije. Nisu oni planirali otići u opoziciju, Dodik ih je narajcao da će međunarodna zajednica morati popustiti pred njihovim zahtjevima. Sad bi oni guzice dali za onih 80 %.
Evo pozdravljaju te.
Joj samo da znašprolaz456 wrote:Uglavnom sve najbolje. Nadam se da su one studentice s Filozofskog što ti je partija osigurala dale ruke dok čekaš vikendicu u Neumu....
-
hercegovac_pravi
#1236 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ti bogami ko da si sa Marsa spao...Skijaš wrote:Kad može Đukanović koji je bio operativac velikosrpstva, može i Šušnjar koji je u najgorem slučaju mijenjao gume i prao vozila HVO-a. Nije nam se toliko zamjerio. Neka ga na laganoj vatri i kad shvati da su mu vrata koja pokušava otvoriti zavarena, doći će pameti. Uostalom, ko bi rekao da će se Drašković opametitihercegovac_pravi wrote:Skijaš wrote: Ima tu likova kojih mi je pomalo žao. Recimo Šušnjar, ne radi se o zadriglom HDZ-ovcu, još je u razvoju i vjerovatno će se s vremenom transformisati u kvalitetnog multietničara, ali mu ovih dana, zbog fule sa Peharom, ne bih bio u koži. Teški, depresivni dani.![]()
![]()
E vala Skijaš kad ga ti lupiš i zemlja puca![]()
Čuj od Cige napravit "kvlitetnog multietničara"...![]()
p.s. to "Cigo" je nadam se njegov stvarni nadimak a ne nešto čim ga se pokušava uvrijediti, jer znaš kako onda to ide, ja moram reagovati zbog širenja mržnje prema Romima, itd itd
Susnjar je obicni placenik koji svoju "dozu hapa" od Dodika i HDZ-a. Ovaj blento Pehar sto ga Susnjar promovise, je kandidat HDZ-a mada to jadnicak i ne zna. Pa pogledaj nacin na koji je vrsena promocija ove liste..vise su im odnemogli vec sto su im pomogli. Uostalom, eto izbora i rezultata zakoji dan pa ces se uvjeriti koliko ce glasova ova glupava lista dobiti. To sto Susnjar sada "pljuje" po HDZ-u je najobicnij politicki trik kojim se HDZ BiH distancira od HDZ-a u Hrvatskoj. A znas zasto? Zato sto HDZ u Hrvatskoj ide na glavu za dugi niz godina pa se pokusava nesto iskamciti od "kukurikavaca". Nista ni manje ni vise od toga....
p.s. da to mu jeste licni nadimak u siroj raji.
Aaaaa stigli rezultati....
Realnost polako poprima i zvanicnu verziju...
Last edited by hercegovac_pravi on 05/12/2011 17:57, edited 1 time in total.
- mO k3
- duh_sa_sjekirom
#1238 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pod ovim boldanim vjerovatno misliš na harizmatičnog Emila Vlajkija, certificiranog Hrvata?prolaz456 wrote: Slažem se. Bilo kakva rješenja koja bi išla u smjeru političke ili teritorijalne izolacije Bošnjaka su štetna za njih pa i za ostale jer se dijeli zajednički političko-ekonomski prostor.
Nemam koristi ni od "prvih" ni od "drugih"Ipak mislim da su ovi koji su formirali vlast na entitetskom nivou tako da su ih Zlatko i Suljo zovnuli da predstavljau Hrvate po principu "aberečke-abertude aber koga ćemo" najgore što su Hrvati mogli u ovom trenutku dati svojoj domovini. Kad se uzme u obzir kakve su Hrvati slučajeve birali dosada onda možeš zamisliti koji su to likovi sad
Upss, ustvari, njega nisu ni birali Hrvati...Ja se malo zajeb'o, oprosti...
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#1239 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
@Skijas izvini ali ko ti je ovaj na avataru?
- ultima_palabra
#1240 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mislim da je to Boris Divković, potpredsjednik NS koji je nedavno preminuo.independer wrote:@Skijas izvini ali ko ti je ovaj na avataru?
- seln
#1241 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To ti je jos jedan "necertificirani".ultima_palabra wrote:Mislim da je to Boris Divković, potpredsjednik NS koji je nedavno preminuo.independer wrote:@Skijas izvini ali ko ti je ovaj na avataru?
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#1242 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hvala na odgovoru. Ne znam coeka a kontam kad ga je Skijas stavio na avatar mora bit neki dobar momak. Zao mi je da je preselio., Steta, mlad cojek. Da mu se dragi Bog smiluje.
-
hercegovac_pravi
-
hercegovac_pravi
#1244 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Aaaaa stigli rezultati....hercegovac_pravi wrote:Ti bogami ko da si sa Marsa spao...Skijaš wrote:Kad može Đukanović koji je bio operativac velikosrpstva, može i Šušnjar koji je u najgorem slučaju mijenjao gume i prao vozila HVO-a. Nije nam se toliko zamjerio. Neka ga na laganoj vatri i kad shvati da su mu vrata koja pokušava otvoriti zavarena, doći će pameti. Uostalom, ko bi rekao da će se Drašković opametitihercegovac_pravi wrote:![]()
![]()
E vala Skijaš kad ga ti lupiš i zemlja puca![]()
Čuj od Cige napravit "kvlitetnog multietničara"...![]()
p.s. to "Cigo" je nadam se njegov stvarni nadimak a ne nešto čim ga se pokušava uvrijediti, jer znaš kako onda to ide, ja moram reagovati zbog širenja mržnje prema Romima, itd itd![]()
Susnjar je obicni placenik koji svoju "dozu hapa" od Dodika i HDZ-a. Ovaj blento Pehar sto ga Susnjar promovise, je kandidat HDZ-a mada to jadnicak i ne zna. Pa pogledaj nacin na koji je vrsena promocija ove liste..vise su im odnemogli vec sto su im pomogli. Uostalom, eto izbora i rezultata zakoji dan pa ces se uvjeriti koliko ce glasova ova glupava lista dobiti. To sto Susnjar sada "pljuje" po HDZ-u je najobicnij politicki trik kojim se HDZ BiH distancira od HDZ-a u Hrvatskoj. A znas zasto? Zato sto HDZ u Hrvatskoj ide na glavu za dugi niz godina pa se pokusava nesto iskamciti od "kukurikavaca". Nista ni manje ni vise od toga....
p.s. da to mu jeste licni nadimak u siroj raji.
.
Realnost polako poprima i zvanicnu verziju..
- Gandalf
#1245 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
HDZ će biti izmajoriziran i u Lijepoj Našoj - ajoj kakva crna sudba da stigne najslobodarskiji pokret od Spartaka pa do danas

- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#1246 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zato se kandidovao i Ivo Miro Jović,ta troimena veličina,da objasni komšijskom HDZ-u o kakvom se procesuGandalf wrote:HDZ će biti izmajoriziran i u Lijepoj Našoj - ajoj kakva crna sudba da stigne najslobodarskiji pokret od Spartaka pa do danas![]()
radi i da ne donosi nikakve bolove dok su simptomi lažne trudnoće mogući!
- Sasvim_Obican
#1247 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Perica Jelečević ( zvuči opasno poznato ) ide u Sabor
-
hercegovac_pravi
#1248 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čekaj der malo..pa sad je i ovaj "naš" HDZ nelegitimanprljavi Hare wrote:Zato se kandidovao i Ivo Miro Jović,ta troimena veličina,da objasni komšijskom HDZ-u o kakvom se procesuGandalf wrote:HDZ će biti izmajoriziran i u Lijepoj Našoj - ajoj kakva crna sudba da stigne najslobodarskiji pokret od Spartaka pa do danas![]()
radi i da ne donosi nikakve bolove dok su simptomi lažne trudnoće mogući!
Kare Raspudić Bruce Lee, The.
- ReD aka Socijalista
#1249 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja mislim da je ovaj RaspuNdic nelegetimno rodjen, pa makar.hercegovac_pravi wrote:Čekaj der malo..pa sad je i ovaj "naš" HDZ nelegitimanprljavi Hare wrote:Zato se kandidovao i Ivo Miro Jović,ta troimena veličina,da objasni komšijskom HDZ-u o kakvom se procesuGandalf wrote:HDZ će biti izmajoriziran i u Lijepoj Našoj - ajoj kakva crna sudba da stigne najslobodarskiji pokret od Spartaka pa do danas![]()
radi i da ne donosi nikakve bolove dok su simptomi lažne trudnoće mogući!![]()
![]()
Kare Raspudić Bruce Lee, The.![]()
- ReD aka Socijalista
#1250 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo ga potvrdjeno
Cijeli HB portal glasovao za Pehara i to doktora
HDZ 12.196 glasova (72.97%), HSP 1929 (11.54%), SHZ s dr. Peharom 487 (2.91%), ND s Pločkinićem 24 (0,14%)
Cijeli HB portal glasovao za Pehara i to doktora
HDZ 12.196 glasova (72.97%), HSP 1929 (11.54%), SHZ s dr. Peharom 487 (2.91%), ND s Pločkinićem 24 (0,14%)