Bosanska dolina piramida

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#1226 Re: Bosanska dolina piramida

Post by dječak sa šibicama »

jabidapitam wrote:Kad oni pocnu porediti gospu, ajvatovicu i ostala religiozna cuda sa piramidom koja bi trebala biti opipljiv, vidljiv objekat... (a nije) :-)
Pa moze, kad turist dodje u Visoko i pita gdje je ta piramida, hoce covjek da je obidje, ti mu kazes "vish ono brdo? e imedzn".

Pustite ljude da mastaju, nije zabranjeno.
Ramzess Veliki

#1227 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Ramzess Veliki »

Ramzess Veliki wrote:Nije piramide pronašao Semir Osmanagić. Njega je doveo direktor Visočkog zavičajnog muzeja Hodović i rekao mu da tu nešto ima i da je možda u pitanju piramida. Hodović se samo zeznuo jer je doveo lika koji se bavio prepisivanjem tuđih radova o piramidama i marsovcima, samozvanog arheologa. Semir je čini mi se limar ili tako nešto. To je petljanac i varalica. Nažalost, tu stvarno imamo arheološko čudo, ali ne ono o kojem je Semir lupetao i crtao piramide kao meksičke, i obećavao da će je iskopati. To je jedna budala.
Ja sam bio u prvom arheološkom timu i poznajem i geologiju i geometriju, i antropologiju koliko mi je bilo potrebno, a naš zajednički stav je bio da Semira treba maknuti sqa projekta i dati mu državni značaj. Semir nas se riješio jednog po jednog zahvaljujući svojim vezama u SDA. Pa rejs mu je dolazio. I danas mu daju da kopa i razgrađuje tunele u Ravnama koji ustvari nemaju veze sa Visočicom, i vjerovatnije je da ih je radio neandertalac, a ne čovjek, i po tome niko u te tunele ne smije ulaziti dok arheolozi ne ispitaju, prouče i zaštite nalaze.
Da ponovim ...
jabidapitam

#1228 Re: Bosanska dolina piramida

Post by jabidapitam »

Superhik_ wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Ramzess Veliki wrote:Nije piramide pronašao Semir Osmanagić. Njega je doveo direktor Visočkog zavičajnog muzeja Hodović i rekao mu da tu nešto ima i da je možda u pitanju piramida. Hodović se samo zeznuo jer je doveo lika koji se bavio prepisivanjem tuđih radova o piramidama i marsovcima, samozvanog arheologa. Semir je čini mi se limar ili tako nešto. To je petljanac i varalica. Nažalost, tu stvarno imamo arheološko čudo, ali ne ono o kojem je Semir lupetao i crtao piramide kao meksičke, i obećavao da će je iskopati. To je jedna budala.
Ja sam bio u prvom arheološkom timu i poznajem i geologiju i geometriju, i antropologiju koliko mi je bilo potrebno, a naš zajednički stav je bio da Semira treba maknuti sqa projekta i dati mu državni značaj. Semir nas se riješio jednog po jednog zahvaljujući svojim vezama u SDA. Pa rejs mu je dolazio. I danas mu daju da kopa i razgrađuje tunele u Ravnama koji ustvari nemaju veze sa Visočicom, i vjerovatnije je da ih je radio neandertalac, a ne čovjek, i po tome niko u te tunele ne smije ulaziti dok arheolozi ne ispitaju, prouče i zaštite nalaze.
Da ponovim ...
kako limar? zar se ne frlja nekakvim doktoratima?
jes doktorat al s politickih nauka :)

Cijela ubleha dobro isplanirana i organizovana od pocetka do kraja s ciljem mlacenja novca iz raznih izvora...al haj ti to jednom prosjecnom bosancu patrioti objasni, jos ako je i dijasporac :-)
jabidapitam

#1229 Re: Bosanska dolina piramida

Post by jabidapitam »

Superhik_ wrote:
jabidapitam wrote:[

Cijela ubleha dobro isplanirana i organizovana od pocetka do kraja s ciljem mlacenja novca iz raznih izvora...al haj ti to jednom prosjecnom bosancu patrioti objasni, jos ako je i dijasporac :-)
kojih izvora? on je svojevremeno kukako kako troši svoje pare?
Donacije, fondacije, budzetske. Naravno da je kukao, nije on toliko glup, sve to ima svoju svrhu. A patriota bosanac kopa i pravi tunele onako volonterski jer jebi ga teska je situacija, nema se para, to on onako od sebe.

Mlate pare preko piramide, genijalno nema sta. :-D
Avetinho

#1230 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Avetinho »

Superhik_ wrote:

Najbolje mi je bilo ono negdje oko 2008., kad je iz svih administrativnih jedinica, od kucnog savjeta, do opstine, do federacije, do islamske zajednice, uzimao pare. Dolazi mu nacelnica opstine zaboravio-sam-koje, a on pita: Kako nam je opcina? Scena kao iz Nadrealista.
jabidapitam

#1231 Re: Bosanska dolina piramida

Post by jabidapitam »

Izvlace novac gdje stignu, reis dolazi i blagosilja piramidu :lol:
Budite se ljudi :-D
Avetinho

#1232 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Avetinho »

jabidapitam wrote:
Superhik_ wrote:

Donacije, fondacije, budzetske. Naravno da je kukao, nije on toliko glup, sve to ima svoju svrhu. A patriota bosanac kopa i pravi tunele onako volonterski jer jebi ga teska je situacija, nema se para, to on onako od sebe.

Mlate pare preko piramide, genijalno nema sta. :-D
Od tih dana je volontiranje jako popularno u Visokom:
Općina Visoko
Javni poziv za prijem volontera
http://visoko.co.ba/vijesti/visoko/7231 ... -volontera

Kad moze Svemirko, sto ne moze Munib. Drugi je*u, a ti se Muzafere kupaj.
jabidapitam

#1233 Re: Bosanska dolina piramida

Post by jabidapitam »

Pa naravno da jeste, isplati se kad za tebe rade volonteri. Jos ovako ako ih uspijes pogoditi u srce, nasa BOSANSKA piramida, ljudima najlakse upravljati preko emocija, u ovom slucaju pretjeranog patriotizma kojeg posebno dijasporcima nikad ne manjka.

I da se isparvim, ne mlate pare preko piramide nego preko (ne)obicnog brda
malsal

#1234 Re: Bosanska dolina piramida

Post by malsal »

drugtito2011 wrote:
odr0n wrote:Nauka nije stvar politike, religije itd. jer bi se onda svakakve budalaštine mogli okititi naučnim perjem, što nije moguće jer postoji naučna metoda preko koje se ne može proći, te takve pokušaje nauka klasifikuje u domenu pseudonauke. Naučnici o kojima govoriš i koji podržavaju nepostojeće piramide su ustvari pseudonaučnici jer njihove tvrdnje ne mogu proći naučnu metodu čime bi ih dokazali tačnim, ne prolaze čak ni osnove arheologije ako si čitao samo izjave naših eminentnih stručnjaka arheologije.
Ali na osovu čega ONI KOJI NISU BILI U VISOKOM tvrde da tamo nema ništa? Jesu li uradili nešto da to dokažu ili je njihovo pisanje dovoljno da se potvrdi da tamo nema ništa, a mi obični smrtnici da samo klimnemo glavom i kažemo TAKO JE? Ja bih trebao vjerovati nekome ko nije mrdnuo iz Sarajevo samo zato što je on(a) po struci arheolog.

Što se mene tiče, koliko sam vjerovao u piramide prije par godina, toliko sad ne vjerujem, ali odbacivati nešto sjedeći u fotelji u Sarajevu, je bezobrazno. Ili nemaju m.u.d.a da odu u Visoko i tamo kažu OVDJE NEMA NIŠTA ili je nešto treće u pitanju.

A da li su ovi koje sam spomenuo pseudnaučnici ili ne, ja to neznam. Ljudi su imali titule dr. ispred imena i bave se arheologijom. Jedan je bio iz Austrije, i jedan iz Njemačke, dok za trećeg neznam. Potrudiću se da nadjem tačne informacije.
------
Druze Tito (smrt fasizmu) ja nikad nisam bio u Visokom i odbacujem u potpunosti teroriju o piramidama, na osnovu onoga napisanog na pocetku stranice 50 na ovoj temi. Da ponovim, svojim rjecima - piramide graede civilizacije, jer su izusetno zahtjevne i skupe, ustvari toliko zahtjevne da su itekako doprinjele krahu supersile svoga vremena (stari Egipt)
Kod nas na balkanu jednostavno NIJE BILO takvih civlizacija. Pogotovo ne prije 10 000 godina (pogledaj malo koliko su stare ove u Egiptu, izgleda da smo ih zajebali za vise hiljada godina), krajem zadnjeg ledenog doba.
Ja odustajem od ove teme - ko hoce da vjeruje uprkos nedostatku bilo kakvih dokaza i uprkos tome sto terija priamida u Visokom ide u suprot komplet istoriji svjeta, bujrum samo nemojte u to mjesat nauku i istoriju, jer te piramide su vanzemaljci gradili.
Mehemed
Vozim: automobil

#1235 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Mehemed »

http://www.piramidasunca.ba/bs/piramida ... rettyPhoto

Nesto ima, bila to piramida ili ne, i oni tuneli su za nesto sluzili, za sta tacno ne znam, ali nisu bezveze iskopani
odr0n

#1236 Re: Bosanska dolina piramida

Post by odr0n »

Mehemed wrote:http://www.piramidasunca.ba/bs/piramida ... rettyPhoto

Nesto ima, bila to piramida ili ne, i oni tuneli su za nesto sluzili, za sta tacno ne znam, ali nisu bezveze iskopani
"Imamović navodi da je lokalitet pretražen puno puta, i to zato što je tamo prvo bio rimski, a kasnije i srednjovjekovni grad, te arheolozi vrlo dobro znaju o čemu se radi."
snaga_znanja

#1237 Re: Bosanska dolina piramida

Post by snaga_znanja »

odr0n wrote:
Mehemed wrote:http://www.piramidasunca.ba/bs/piramida ... rettyPhoto

"Imamović navodi da je lokalitet pretražen puno puta, i to zato što je tamo prvo bio rimski, a kasnije i srednjovjekovni grad, te arheolozi vrlo dobro znaju o čemu se radi."
A sesirko konstantno radi na unistavanju arheoloskih lokacija.
Cybernetic

#1238 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 15:50, edited 1 time in total.
thepatriot

#1239 Re: Bosanska dolina piramida

Post by thepatriot »

Cybernetic wrote:I mali balkanski narodi bi da budu velike civilizacije. Lokalne vlasti, kontajuci da piramidiotizmom mogu zaraditi koju marku, istovremeno dopustaju da Indiana Jones nesmetano unistava arheoloske lokacije odnosno realne povijesne dokaze. Kada mu konacno unisti realna arheoloska pronalazista, a iluzija o piramidama izgubi na privlacnosti, sesirko ce nestati iz javnosti a vlasti tvrditi kako su kidnapovali vanzemaljci.

pa ako ti se to ne sviđa, zašto ne poduzmeš nešto po tom pitanju :?:
theTruePath

#1240 Re: Bosanska dolina piramida

Post by theTruePath »

Dogadja li se nesto na ovom polju?
zmajadaH

#1241 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zmajadaH »

theTruePath wrote:Dogadja li se nesto na ovom polju?

Događa se ''ništa'' .
Presahle su donacije od strane opštine, vispaka i bhetelecoma.
Kako su pare prestale da dolaze, tako je sve stalo.
Comrad

#1242 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Comrad »

Al meni su jos smjesniji ti foteljasi, koji su kao eto pretrazili sve to i znaju oni sve sta ima, eto samo nisu htjeli da to diraju.
Pa i ako je bio rimski, pa srednjovjekovni grad, sto ga ne otkopase.

Ovom semiru mogu sve osporiti, ali cinjenica je da je covjek biznismen, jbg zna prikupiti lovu i dici ljude. Dok ovi foteljasi se ustolicili u sarajevu, primaju kintu i zaboli njih briga. Primaju redovno platu dok ih ne zatvore. Ne do bog nesto uraditi...

I zbog toga mi je i drago sto im je indiana tamo sve preoro...
malsal

#1243 Re: Bosanska dolina piramida

Post by malsal »

Nije biznismen nego prevarant, ali priznajem da je u dosta slucajeva mala razlika...
zateznistub

#1244 Re: Bosanska dolina piramida

Post by zateznistub »

Cybernetic wrote:I mali balkanski narodi bi da budu velike civilizacije. Lokalne vlasti, kontajuci da piramidiotizmom mogu zaraditi koju marku, istovremeno dopustaju da Indiana Jones nesmetano unistava arheoloske lokacije odnosno realne povijesne dokaze. Kada mu konacno unisti realna arheoloska pronalazista, a iluzija o piramidama izgubi na privlacnosti, sesirko ce nestati iz javnosti a vlasti tvrditi kako su kidnapovali vanzemaljci.
Ti malo u koliziji sa samim sobom?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1245 ''Bh. Šerpe'' vas pozivaju na Piramidu u Visokom

Post by PipiDugaDevetka »

Mi iz turističke agencije ''Bh. Šerpe'' ne tvrdimo da se u Visokom nalazi piramida, ali nikome ne branimo da dođe i pogleda. Pri tom treba platiti spavanje, hranu, boravišnu taksu u hotelu u Sarajevu ili bilo gdje drugo.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/osmanagi ... /130503095

Kako bi to izgledalo da Škotlanđani zabrane lov/foto safari na Loh Nessicu iz jezera Loh Ness? Svi bi rekli da su budale.

Ostalo iz turističke ponude agencije ''Bh. Šerpe'':
1. Obilazak ćirilićnih natpisa po Saraj'vu
2. Skijanje po minskim poljima
3. Masiranje tabana snijegom dok se boje ne istope
4. Kopanje suvenir zemlje sa minskih polja.
:thumbup: :run: :sax:
Mračajski proto

#1246 Re: ''Bh. Šerpe'' vas pozivaju na Piramidu u Visokom

Post by Mračajski proto »

Ma pusti piramide, sad će ZMBT6. Ali, kako god, Denial je najbolji ikad. :***** <3<3<3<3<3

Prati li iko Farmu?

A Velikog Brata?
Avetinho

#1247 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Avetinho »

Comrad wrote:Al meni su jos smjesniji ti foteljasi, koji su kao eto pretrazili sve to i znaju oni sve sta ima, eto samo nisu htjeli da to diraju.
Pa i ako je bio rimski, pa srednjovjekovni grad, sto ga ne otkopase.

Ovom semiru mogu sve osporiti, ali cinjenica je da je covjek biznismen, jbg zna prikupiti lovu i dici ljude. Dok ovi foteljasi se ustolicili u sarajevu, primaju kintu i zaboli njih briga. Primaju redovno platu dok ih ne zatvore. Ne do bog nesto uraditi...

I zbog toga mi je i drago sto im je indiana tamo sve preoro...
U arheologiji ima jedno vrlo vazno pravilo. Ako ne znas sta i kako treba raditi, bolje je da nista ne diras. Tako neces unistiti eventualne artefakte, i ostavices ih za buduce generacije i bolju tehnologiju.

"Biznismen" je bagerima orao Visocicu, dok politicarima nije iz guzice doprlo da treba da ga zaustave.
Lounge Act

#1248 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Lounge Act »

bolje da im je iz guzice u glavu doprlo sta drugo pa da organizuju kako treba otkopavanje, da nam povecaju turizam i urade nesto dobro za ovu zemlju pa taman i da nema nista treba da kazu da ima, a ne da sve zataskavaju. kao sto neko rece na nekoj tamo temi za cudoviste iz loh nessa - napravi se vijest i gdje je nema, a kod nas niko nista i umjesto da podrzimo covjeka raspravlja se o tome kakav je on kao osoba :roll:
graue_maus

#1249 Re: Bosanska dolina piramida

Post by graue_maus »

Lounge Act wrote:bolje da im je iz guzice u glavu doprlo sta drugo pa da organizuju kako treba otkopavanje, da nam povecaju turizam i urade nesto dobro za ovu zemlju pa taman i da nema nista treba da kazu da ima, a ne da sve zataskavaju. kao sto neko rece na nekoj tamo temi za cudoviste iz loh nessa - napravi se vijest i gdje je nema, a kod nas niko nista i umjesto da podrzimo covjeka raspravlja se o tome kakav je on kao osoba :roll:
+1 tipicno bosanski sindrom .......e da se osmanagic zove stewart ili schmidt ......... bilo bi drugacije .........
Avetinho

#1250 Re: Bosanska dolina piramida

Post by Avetinho »

A zasto ne napraviti oruzanu pljacku banke umjesto svega toga? Lakse je doci do para, treba ti mnogo manje ljudi za poduhvat, jednako je nemoralno, a ni novac nece ici od para poreskih obveznika.

Kako ova gore rece -- tipicno bosanski. U nas su na najvecoj cijeni lopovi i prevaranti. Ako nisi bar nekog danas prevario, propao ti dan.
Post Reply