drugtito2011 wrote:odr0n wrote:Nauka nije stvar politike, religije itd. jer bi se onda svakakve budalaštine mogli okititi naučnim perjem, što nije moguće jer postoji naučna metoda preko koje se ne može proći, te takve pokušaje nauka klasifikuje u domenu pseudonauke. Naučnici o kojima govoriš i koji podržavaju nepostojeće piramide su ustvari pseudonaučnici jer njihove tvrdnje ne mogu proći naučnu metodu čime bi ih dokazali tačnim, ne prolaze čak ni osnove arheologije ako si čitao samo izjave naših eminentnih stručnjaka arheologije.
Ali na osovu čega ONI KOJI NISU BILI U VISOKOM tvrde da tamo nema ništa? Jesu li uradili nešto da to dokažu ili je njihovo pisanje dovoljno da se potvrdi da tamo nema ništa, a mi obični smrtnici da samo klimnemo glavom i kažemo TAKO JE? Ja bih trebao vjerovati nekome ko nije mrdnuo iz Sarajevo samo zato što je on(a) po struci arheolog.
Što se mene tiče, koliko sam vjerovao u piramide prije par godina, toliko sad ne vjerujem, ali odbacivati nešto sjedeći u fotelji u Sarajevu, je bezobrazno. Ili nemaju m.u.d.a da odu u Visoko i tamo kažu OVDJE NEMA NIŠTA ili je nešto treće u pitanju.
A da li su ovi koje sam spomenuo pseudnaučnici ili ne, ja to neznam. Ljudi su imali titule dr. ispred imena i bave se arheologijom. Jedan je bio iz Austrije, i jedan iz Njemačke, dok za trećeg neznam. Potrudiću se da nadjem tačne informacije.
------
Druze Tito (smrt fasizmu) ja nikad nisam bio u Visokom i odbacujem u potpunosti teroriju o piramidama, na osnovu onoga napisanog na pocetku stranice 50 na ovoj temi. Da ponovim, svojim rjecima - piramide graede civilizacije, jer su izusetno zahtjevne i skupe, ustvari toliko zahtjevne da su itekako doprinjele krahu supersile svoga vremena (stari Egipt)
Kod nas na balkanu jednostavno NIJE BILO takvih civlizacija. Pogotovo ne prije 10 000 godina (pogledaj malo koliko su stare ove u Egiptu, izgleda da smo ih zajebali za vise hiljada godina), krajem zadnjeg ledenog doba.
Ja odustajem od ove teme - ko hoce da vjeruje uprkos nedostatku bilo kakvih dokaza i uprkos tome sto terija priamida u Visokom ide u suprot komplet istoriji svjeta, bujrum samo nemojte u to mjesat nauku i istoriju, jer te piramide su vanzemaljci gradili.