Vlada Kantona Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
trambusek88

#1226 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by trambusek88 »

valterbranisarajevo wrote:Prije nekih mjesec dana u oslobođenju je bio objavljen članak u kojem su odgovorni iz GRAS-a tvrdili da su rezervni dijelovi stigli, da će voziti prema redu vožnje i da više neće biti propuštenih vožnji. U današnjem oslobođenju se tvrdi da ima 35 neispravnih autobusa(Od 90 65 ispravnih) i ko zna koliko neispravnih minibusa..Gdje nestadoše rezervni dijelovi odnosno zašto autobusi nisu popravljeni. Milsim da ovo pitanje treba postaviti GRASovcima, ali ne vlada nego tužilaštvo i policija...
Stiglo je nešto dijelova od tad su 3 autobusa, a ubrzo će biti popravljena još 2 autobusa. Govorim o autobusima koji duže vrijeme nisu vozili.
trambusek88

#1227 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by trambusek88 »

valterbranisarajevo wrote:Tačno! ovo je dokaz da su autobusi i minibusi ispravni, ali da namjerno, po nečijem nalogu, vještački izazivaju kašnjenja i propuštaju vožnje....Nemoguće je da se za mjesec dana pokvare toliki autobusi i minibusi...
Ovo nije istina. Djelovi koji su tada (oko 18.08) dobijeni su sića, (gume, i neki sitni dijelovi) isti i dalje stižu otežano. prvi autobusi su popravljeni početkom Septembra.
Od početka godine crklo je oko 30 autobusa, a najviše za vrijeme dva toplotna udara. od tih trideset jedan manji broj vozila starijih od 15 godina je otpisan.

OVDJE SE MNOGI PRAVE PAMETNI PA IH MOLIM DA NE PRIČAJU ŠTO NEZNAJU.
valterbranisarajevo

#1228 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by valterbranisarajevo »

Eto to ćeš nam zabraniti da pričamo. GRAS pripada svim građanima Kantona i imamo pravo da pričamo o njemu, pogotovo kada iz te firme stižu ovakve izjave:

Možemo reći da je u saobraćaj uključen određeni broj minibusa i autobusa te da se funkcionisanje ovih vidova saobraćaja normalizovalo, napominje Kobilić.

Kako ja iz ovog mogu zaključiti to što ti pišeš? Zašto direktor nije rekao sve?

Vidimo kako se normalizovalo.... :oops:
valterbranisarajevo

#1229 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Uostalom i novinar Oslobođenja je osjetio da tu nešto "smrdi" pa je napisao: "Sve ovo dešava se tokom konkursa za izbor direktora ovog preduzeća".

Previše dugo naš pravite budalama da ne bismo skontali vaše marifetluke.... :oops:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1230 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by PipiDugaDevetka »

@valtere,
Kako se završi ujdurma sa GRAS-ovim autobusima ''kamikazama''? Jesu li otkriveni razlozi ''ataka'' na cvjećaru?
Control panel

#1231 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

trambusek88 wrote:
valterbranisarajevo wrote:Tačno! ovo je dokaz da su autobusi i minibusi ispravni, ali da namjerno, po nečijem nalogu, vještački izazivaju kašnjenja i propuštaju vožnje....Nemoguće je da se za mjesec dana pokvare toliki autobusi i minibusi...
Ovo nije istina. Djelovi koji su tada (oko 18.08) dobijeni su sića, (gume, i neki sitni dijelovi) isti i dalje stižu otežano. prvi autobusi su popravljeni početkom Septembra.
Od početka godine crklo je oko 30 autobusa, a najviše za vrijeme dva toplotna udara. od tih trideset jedan manji broj vozila starijih od 15 godina je otpisan.

OVDJE SE MNOGI PRAVE PAMETNI PA IH MOLIM DA NE PRIČAJU ŠTO NEZNAJU.
ja vozim auto 22 godine staro pa nije otpisano.
trambusek88

#1232 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by trambusek88 »

valterbranisarajevo wrote:Eto to ćeš nam zabraniti da pričamo. GRAS pripada svim građanima Kantona i imamo pravo da pričamo o njemu, pogotovo kada iz te firme stižu ovakve izjave:

Možemo reći da je u saobraćaj uključen određeni broj minibusa i autobusa te da se funkcionisanje ovih vidova saobraćaja normalizovalo, napominje Kobilić.

Kako ja iz ovog mogu zaključiti to što ti pišeš? Zašto direktor nije rekao sve?

Vidimo kako se normalizovalo.... :oops:
Neću ja nikome ništa zabraniti, a direktor blefira. Onda je bila frka oko Mahmutovca i Jarčedola, i žrtvovana je neka druga linija da bi gore stavili minibuse dok ne prođe frka.
VjecitiStudent

#1233 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by VjecitiStudent »

Nekad davno, dok je SDP jos uvijek bio perspektivna opozicija u KS, predlozili su zakon kojim je bilo predvidjeno da svi oni koji budu uhvaceni da nose oruzje bez dozvole automatski dobivaju kaznu od dvije godine zatvora.
Zakon tada nije prihvacen. Ali sada su na vlasti i svasta bi se moglo, kada bi se htjelo.

Sta bi od tog lijepog prijedloga???
valterbranisarajevo

#1234 Re: Fikret Musić - Vlada KS

VjecitiStudent wrote:Nekad davno, dok je SDP jos uvijek bio perspektivna opozicija u KS, predlozili su zakon kojim je bilo predvidjeno da svi oni koji budu uhvaceni da nose oruzje bez dozvole automatski dobivaju kaznu od dvije godine zatvora.
Zakon tada nije prihvacen. Ali sada su na vlasti i svasta bi se moglo, kada bi se htjelo.

Sta bi od tog lijepog prijedloga???
Našao sam... Usvojeno - do tri godine...ali čisto sumnjam da je neko odležao i jedan dan.... :oops:

Usvojene izmjene zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja

Objavljeno 4.5.2010 u 14:44

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici usvojili su Zakon o izmjenama zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

Ovim izmjenama se zatvorska kazna za nošenje nelegalnog oružja produžuje do tri godine. Ranije je zakon predviđao zakonsku kaznu od šest mjeseci do dvije godine.

Ovim zakonom pravosudnim organima daje se mogućnost izricanja novčane kazne u zavisnosti od toga koliko osoba posjeduje naoružanja, gdje je pronađeno oružje itd.
valterbranisarajevo

#1235 Re: Fikret Musić - Vlada KS

PipiDugaDevetka wrote:@valtere,
Kako se završi ujdurma sa GRAS-ovim autobusima ''kamikazama''? Jesu li otkriveni razlozi ''ataka'' na cvjećaru?
Nemam pojma Pipi. Taj slučaj se više ne spominje u novinama...
suncica24

#1236 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by suncica24 »

Control panel wrote:
suncica24 wrote: pa zar nije vlada na vrhu piramide upravljanja? zar vlada nije ta koja usvaja izvjestaje, planove, politike?
i zar ne bi to trebala biti pocetna tacka odnosa vlade prema preduzecima kojima je fakticki na celu?
jer, ovako se radi o pustom zacepljavanju rupe (koje itekako kosta), dok voda curi na sve strane...
dok jednom vise brod ne potone...
pa u tome i jeste cijela prica, ali izgleda da nisi upratila. njihov izvjestaj (finasijski i o radu ) usvaja skupstina preduzeca, a ne vlada i skupstina kantona. ti se izvjestajo dostavljaju vladi kao informativni :shock:
znaci ta famozna tri covjeka cine skuptinu usvajaju izvjestaj preduzeca i upravljaju sa firmom koja je vrijedna desetinam miliona pa i stotinama KM. znaci oni su sistem sam za sebe na koji vlada i skupstina KS nema bas puno uticaja. osim kada treba pokriti gubitak te firme, koji se pokriva iz budzeta.

i onda imamo situaciju da ti grasovci svako malo prijete strajkom ako im se ne prebace pare za pokrivanje dugova koje je napravio njihov menadzment.
i sad ce umjesto famoznih troje famoznih pet ljudi usvajati iste izvjestaje...
mislim, kvalitativno, sta se promjenilo?

imati muda za napraviti rez i promjeniti nesto, pa makar i po cijenu socijalne pobune, je vise vrijedno nego pod opravdanjem gubitka vlasti usljed iste ne napraviti nista (a praviti se da se kao mijenja nesto)

a ja i dalje zaista vjerujem da ima kapaciteta, ideje i znanja da se nesto promjeni... samo jos fali tih muda (da prostite) za tako nesto...
Last edited by suncica24 on 21/09/2011 22:00, edited 1 time in total.
suncica24

#1237 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by suncica24 »

Control panel wrote:
al_akhisari wrote:
...vjerujem da je suncica :thumbup: mnogo toga ispravnog kazala; bojim se da se podobro zagazilo na tlo demagogije, a nigdje konkretnih poteza, konstruktivne kritike, samokritike ( ako ovo vise uopce postoji :sad: )
demagogija je jedno ali racunica je drugo. mislim da je veci problem visak zaposlenih pa tako 10tak i vise godina nego neki clanovi skupstina. ali eto svi imaju svoje misljenje.
problem je sto se previse bavi racunicom, a premalo politikom...
Control panel

#1238 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

suncica24 wrote:
lakse je ''kupiti'' trojicu nego petoricu za kakve mutne radnje. ja bih taj broj jos povecao. pa ako treba dao jos milion na te skupstine ako ce spasiti ili uciniti da godisnji dug ne bude 50 miliona, nego da te firme posluju pozitivno i da su gradjani zadovoljni uslugom.
suncica24

#1239 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by suncica24 »

i samo za kraj, ne pojasni ti koji je problem u tome da se poveca broj clanova UO, a smanje naknade?
i vuk sit, i ovce (clanovi UO :D ) na broju :)
suncica24

#1240 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by suncica24 »

Control panel wrote:
suncica24 wrote:
lakse je ''kupiti'' trojicu nego petoricu za kakve mutne radnje. ja bih taj broj jos povecao. pa ako treba dao jos milion na te skupstine ako ce spasiti ili uciniti da godisnji dug ne bude 50 miliona, nego da te firme posluju pozitivno i da su gradjani zadovoljni uslugom.
ti stvarno k'o da u japanu zivis :D
onaj ko moze i zna kupiti trojicu, bez problema ce kupiti i petoricu... to vec nikad u BiH nije bio problem :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1241 Re: Fikret Musić - Vlada KS

suncica24 wrote:i samo za kraj, ne pojasni ti koji je problem u tome da se poveca broj clanova UO, a smanje naknade?
@suncica24,
Gdje su jaganjci u ovom slučaju?
:D
suncica24

#1242 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by suncica24 »

PipiDugaDevetka wrote:
suncica24 wrote:i samo za kraj, ne pojasni ti koji je problem u tome da se poveca broj clanova UO, a smanje naknade?
@suncica24,
kad jaganjci utihnu (negdje tamo oko zdrave vode) :D
PipiDugaDevetka

#1243 Re: Fikret Musić - Vlada KS

suncica24 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
@suncica24,
kad jaganjci utihnu (negdje tamo oko zdrave vode) :D
Ludnica...horor,...!
Control panel

#1244 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

sto manje platis covjeka to je podlozniji mitu i korupciji.
ja stvarno ne znam kako da ti objasnim da nije glavni i najveci problem u broju i u toj cifri. ali vi se uhvatili za ono dnevno politicko pa ne popustate.
kako ja vidim ovdje je problem SDP. i to sto hoce da promijeni stanje pa i na ovaj nacin koji ce znaciti povecanje broja i povecanje naknade za cca 200-250000 KM. a nije problem godisnji gubitak od 50 miliona.
i problem je sto sdp hoce da dovede svoje ljude kojima vjeruje i sto hoce da pomete SBIH kadrove. pa ni SBIH i SDA kadrovi nisu pali sa marsa. pa ljudi gdje vi zivite. od kada je svijeta i vijeka uvijek je bilo ako hoces da budes direktor moras biti iz vladajuce garniture. u socijalizmu si morao biti clan Saveza komunista. poslije rata SDA i SBIH. i sad kada je sdp dosao da postavlja svoje ljude koji ce sprovoditi SDPove programe to je problem.
problem je u matematici vece je SDPovih 250.000 od 50 miliona SBIHa i SDA.
Control panel

#1245 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

suncica24 wrote:
Control panel wrote:
suncica24 wrote:
ti stvarno k'o da u japanu zivis :D
onaj ko moze i zna kupiti trojicu, bez problema ce kupiti i petoricu... to vec nikad u BiH nije bio problem :D
znam ali ako ga dobro platis malo teze ces ga kupiti. da nasi doktori imaju 5000 platu ili vise sigurno ne bi cekali one poklone i koverte koji im se donose. i da imaju strah od kazne ako ih se uhvati. isto je tako sa policijom.
a probaj podmititi policajca u hrvatskoj i sloveniji :)
PipiDugaDevetka

#1246 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Control panel wrote:
ja stvarno ne znam kako da ti objasnim da nije glavni i najveci problem u broju i u toj cifri. ali vi se uhvatili za ono dnevno politicko pa ne popustate.
kako ja vidim ovdje je problem SDP. i to sto hoce da promijeni stanje pa i na ovaj nacin koji ce znaciti povecanje broja i povecanje naknade za cca 200-250000 KM. a nije problem godisnji gubitak od 50 miliona.
i problem je sto sdp hoce da dovede svoje ljude kojima vjeruje i sto hoce da pomete SBIH kadrove. pa ni SBIH i SDA kadrovi nisu pali sa marsa. pa ljudi gdje vi zivite. od kada je svijeta i vijeka uvijek je bilo ako hoces da budes direktor moras biti iz vladajuce garniture. u socijalizmu si morao biti clan Saveza komunista. poslije rata SDA i SBIH. i sad kada je sdp dosao da postavlja svoje ljude koji ce sprovoditi SDPove programe to je problem.
Niko ne može zaustaviti SDP da uradi ono što je naumio, da ''počisti'' šta god hoće, glasali smo za njih, revoluciju beskrvnu izveli u Kantonu. Ima li SDP u Kantonu dovoljan broj zastupnika? Ima!
Neka izglasaju povećanje broja čl. UO u svim JKP i javnim stanovama. Strpićemo se, ali brate dragi, hoće li iko ponuditi ostavku za saobraćajni kolaps, bezbjednost,...?
suncica24

#1247 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by suncica24 »

Control panel wrote:
de, nemoj ti vise braniti sdp
nemoj, svega ti, jer ako je sdp spao na to da ga ti branis (kako ga vec branis), crno mu/nam se pise :run:

ps: stvarno, eto te ko pokvarena ploca... ubio se za diskusiju u maovoj kk :D
Control panel

#1248 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

PipiDugaDevetka wrote: Niko ne može zaustaviti SDP da uradi ono što je naumio, da ''počisti'' šta god hoće, glasali smo za njih, revoluciju beskrvnu izveli u Kantonu. Ima li SDP u Kantonu dovoljan broj zastupnika? Ima!
Neka izglasaju povećanje broja čl. UO u svim JKP i javnim stanovama. Strpićemo se, ali brate dragi, hoće li iko ponuditi ostavku za saobraćajni kolaps, bezbjednost,...?
nema dovoljan broj zastupnika. trebao je osvojiti jos jedno 9 mjesta :D

maloprije mi suncica rece da nismo u japanu. samo se u japanu daju ostavke na takve stvari.
saobracajni je kolaps kod nas svaki dan. i da te utjesim bice sve gore i gore. jer nemamo ceste za ovoliki broj auta.
a sve je to zbog one gradnje u sarajevu bez planske ili bezpravne svejedno. neko rece da to nije najveci problem u sarajevu ja mislim da jeste. od toga ko se sve naselio tom SDA politikom naseljavanja brda i gradnjom kuca bez fasada i bez papira polaze svi nasi problemi. u SA sigurno imas preko 20.000 bespravno izgardjenih kuca. puta po 4 u kuci 80.000 stanovnika (a mozda i vise) neka imaju po jedno auto to je 20.000 auta na ulicama. guzva svaki dan, nema parkinga, zagadjenost, nema posla za sve, neki se snalaze za zivot tako sto kradu, pljackaju,droga,automafija, promijenili su sliku sarajeva, kada dodju izbori brda pobijede urbane sredine, ne znaju gdje je opstina ali znaju ko u njoj rade...

treba li jos nabrajati
Last edited by Control panel on 21/09/2011 23:14, edited 1 time in total.
Control panel

#1249 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

suncica24 wrote:
Control panel wrote:
de, nemoj ti vise braniti sdp
nemoj, svega ti, jer ako je sdp spao na to da ga ti branis (kako ga vec branis), crno mu/nam se pise :run:

ps: stvarno, eto te ko pokvarena ploca... ubio se za diskusiju u maovoj kk :D
eto necu vise. neka ste vi u pravu.
Control panel

#1250 Re: Fikret Musić - Vlada KS

Post by Control panel »

suncica24 wrote:
Control panel wrote:
al_akhisari wrote:
...vjerujem da je suncica :thumbup: mnogo toga ispravnog kazala; bojim se da se podobro zagazilo na tlo demagogije, a nigdje konkretnih poteza, konstruktivne kritike, samokritike ( ako ovo vise uopce postoji :sad: )
demagogija je jedno ali racunica je drugo. mislim da je veci problem visak zaposlenih pa tako 10tak i vise godina nego neki clanovi skupstina. ali eto svi imaju svoje misljenje.
problem je sto se previse bavi racunicom, a premalo politikom...
politikom treba da se bave na drzavnom nivou i eventualno federalnom a kanton, grad i opstine su cista ekonomija.
Post Reply