Breaking Bad

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
1Dante1

#1226 Re: Breaking Bad

Post by 1Dante1 »

registrovana onako wrote:nesto razmisljam, on je ostao lezati na podu, nije obavezno umro :?
postoji sansa da se nadje neko i nastavi seriju
:thumbup: :thumbup: :lol: :lol: . Nadam se da je ovo sarkazam :D.
bosanska senzacija

#1227 Re: Breaking Bad

Post by bosanska senzacija »

Mene kraj i nije posebno oduševio, čak me je poprilično razočarao.

Prvo što mi se ne sviđa je previše jednostavan i klišeiziran kraj gdje glavni junak na kraju sve pobjeđuje uz relativan happy end.

Drugo, zašto je WW odlučio spasiti Jessia nakon što ga je on lično poslao u smrt uz rečenicu da je gledao kako mu djevojka umire ne čineći ništa. Meni je to bio znak da je WW konačno prelomio i odlučio Jessia poslati na Belize :D uz rečenicu kojom je želio do kraja povrijediti Jessia. Šta se u međuvremenu promjenilo nikad nije razjašnjeno. U zadnjoj epizodi sam najviše iščekivao rasplet i kulminaciju njihovog odnosa da bi na kraju dobio veliko ništa, izuzmemo li onih nekoliko sekundi kada su njih dvojica zajedno u kadru.

Treće, scena ubijanja nacista mitraljezom koji iskače iz gepeka i ubija čitavu bandu iz jednog poteza mi je u najmanju ruku neozbiljna, s obzirom na dosadašnji kvalitet serije. Ako se sjetimo prethodnih poprilično genijalnih načina koje je WW koristio, služeći se svojim znanjem iz hemije, očekivao sam mnogo inovativnije i pametnije rješenje.

Četvrto, sam WW mi je na kraju ispao kao čovjek čija ličnost nije do kraja isprofilisana. Na početku je bio dobroćudni profesor hemije koji zbog svoje porodice ulazi u posao sa drogom, da bi kroz svaku epizodu postajao opasniji, beskrupolozniji i suroviji. Ne zaboravimo da je bio spreman otrovati jedno dijete, da je olahko prešao preko ubistva drugog djeteta i da je sam lično počinio nekoliko ubistava. Zbog svega toga, i zbog činjenice da je na kraju priznao da je uživao biti Heisenberg mislim da režiser nije smio dopustiti da Walt po svaku cijenu završi kao pozitivac. Da sam ja režirao kraj serije Walter White bi imao sličnu sudbinu kao Michael Corleone iz besmrtnog Kuma, pa i pored toga što se većini taj kraj uopšte ne bi svidio.

To mi je onako najveća mrlja u čitavoj seriji zbog koje povlačim izjavu da mi je bolja od Sopranosa :D
1Dante1

#1228 Re: Breaking Bad

Post by 1Dante1 »

bosanska senzacija wrote:Mene kraj i nije posebno oduševio, čak me je poprilično razočarao.

Prvo što mi se ne sviđa je previše jednostavan i klišeiziran kraj gdje glavni junak na kraju sve pobjeđuje uz relativan happy end.

Drugo, zašto je WW odlučio spasiti Jessia nakon što ga je on lično poslao u smrt uz rečenicu da je gledao kako mu djevojka umire ne čineći ništa. Meni je to bio znak da je WW konačno prelomio i odlučio Jessia poslati na Belize :D uz rečenicu kojom je želio do kraja povrijediti Jessia. Šta se u međuvremenu promjenilo nikad nije razjašnjeno. U zadnjoj epizodi sam najviše iščekivao rasplet i kulminaciju njihovog odnosa da bi na kraju dobio veliko ništa, izuzmemo li onih nekoliko sekundi kada su njih dvojica zajedno u kadru.

Treće, scena ubijanja nacista mitraljezom koji iskače iz gepeka i ubija čitavu bandu iz jednog poteza mi je u najmanju ruku neozbiljna, s obzirom na dosadašnji kvalitet serije. Ako se sjetimo prethodnih poprilično genijalnih načina koje je WW koristio, služeći se svojim znanjem iz hemije, očekivao sam mnogo inovativnije i pametnije rješenje.

Četvrto, sam WW mi je na kraju ispao kao čovjek čija ličnost nije do kraja isprofilisana. Na početku je bio dobroćudni profesor hemije koji zbog svoje porodice ulazi u posao sa drogom, da bi kroz svaku epizodu postajao opasniji, beskrupolozniji i suroviji. Ne zaboravimo da je bio spreman otrovati jedno dijete, da je olahko prešao preko ubistva drugog djeteta i da je sam lično počinio nekoliko ubistava. Zbog svega toga, i zbog činjenice da je na kraju priznao da je uživao biti Heisenberg mislim da režiser nije smio dopustiti da Walt po svaku cijenu završi kao pozitivac. Da sam ja režirao kraj serije Walter White bi imao sličnu sudbinu kao Michael Corleone iz besmrtnog Kuma, pa i pored toga što se većini taj kraj uopšte ne bi svidio.

To mi je onako najveća mrlja u čitavoj seriji zbog koje povlačim izjavu da mi je bolja od Sopranosa :D
Ne znam sta tebi predstavlja kliseiziran happy end, koliko sam upratio veliki broj(novijih) serija zavrsava bitter endom, stoga ovaj kraj dodje kao osvjezenje :D.
fatality

#1229 Re: AW: Breaking Bad

Post by fatality »

Ja sam stvarno veliki zaljubljenik bb, ali i meni je ovaj kraj kao za djecu. Ne mislim na to kako se zavrsilo (al i to je za djecu) nego nacin na koji se doslo do toga.

Al to je problem kod ovih stvari, kad previse ocekujes cesto budes razocaran :)

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
registrovana onako

#1230 Re: Breaking Bad

Post by registrovana onako »

1Dante1 wrote:
registrovana onako wrote:nesto razmisljam, on je ostao lezati na podu, nije obavezno umro :?
postoji sansa da se nadje neko i nastavi seriju
:thumbup: :thumbup: :lol: :lol: . Nadam se da je ovo sarkazam :D.
:D kakvi, ozbiljno mi palo na pamet :lol:
lezi, malo krvari, malo je hodao prije toga :lol:
nailazi policija, s policijom obavezno ide i ambulanta :D

jeste cjelina, ali za pare se svasta da pokvariti :roll:
Jack Be Nimble

#1231 Re: Breaking Bad

Post by Jack Be Nimble »

Ma kraj a i citava serija ili zadnjih 8 epizoda su bili klasicni John Ford westerne. Usput osvetio se za serifa Hanka, obezbjedio familju, pozdravio se sa familijom, pustio Pinkmena da po prvi put razmislja svojom glavom, i ko Cooper napusta scenu sa Grace Kelly to jest sa svojom meth.
todd_smith

#1232 Re: Breaking Bad

Post by todd_smith »

Kraj nista posebno, fakat serija je sasvim ok, ali previse su je napuhali. Kraj je bio sasvim logican i nista neocekivano niti nesto sto sam ja ili ti mogli napisati. Jedini pogodak je pjesma na samom kraju.
saphir_

#1233 Re: Breaking Bad

Post by saphir_ »

Kakva je ovo glupost sa spanskom verzijom serije. :roll: Tacno se vazda neko mora naci da usere stvar

http://www.imdb.com/title/tt3190448/

spanski bitch :lol: katastrofa :roll:

http://www.hollywoodreporter.com/news/b ... p+Stories)
mixone1995

#1234 Re: Breaking Bad

Post by mixone1995 »

saphir_ wrote:Kakva je ovo glupost sa spanskom verzijom serije. :roll: Tacno se vazda neko mora naci da usere stvar

http://www.imdb.com/title/tt3190448/

spanski bitch :lol: katastrofa :roll:

http://www.hollywoodreporter.com/news/b ... p+Stories)
Kada bi ova verzija trebala poceti sa prikazivanjem ? :mrgreen:
brain bubbles

#1235 Re: Breaking Bad

Post by brain bubbles »

todd_smith wrote:Kraj nista posebno, fakat serija je sasvim ok, ali previse su je napuhali. Kraj je bio sasvim logican i nista neocekivano niti nesto sto sam ja ili ti mogli napisati. Jedini pogodak je pjesma na samom kraju.
slazem se u potpunosti :D
holowey

#1236 Re: Breaking Bad

Post by holowey »

bosanska senzacija wrote:Mene kraj i nije posebno oduševio, čak me je poprilično razočarao.

samo da ti repliciram na ovo tvoje sa svojim misljenjem: za ww cijelo vrijeme serije je jesse bio kao sin, ponasao se u skladu s tim, poducavao ga, odgajao, stitio ga, cak jednom pomijesao imena kad je breakdast guya nazvao jesse... zbog tala sa hankom, jesse u njegovim ocima postaje liability i zato ga salje u belize... i onda dolazimo do kraja predzadnje epizode kada shvata da je nepovratno izgubio svog bioloskog sina i sve mu ladje tonu...poziva authorities da se prijavi... ali onda u zadnjoj epizodi saznaje da je jesse ziv, i pokusava da spasi sto se spasiti da, jednim metkom nekoliko zeceva, i da spasi "sina" i da likvidira one koji su prijetili zeni i kcerci (i drzali njegovog "sina" kao roba)...
Gandalf

#1237 Re: Breaking Bad

Post by Gandalf »

Po meni je kraj BB-a odličan, sezona kao sezona i nije jer su je razvukli na 16 epizoda, a ruku na srce sva događanja iz zadnje sezone su mogla stati u 8 epizoda - razvučenost zadnje sezone mi ipak ne mijenja mišljenje da je ovo najbolja serija koju sam do sada gledao, a gledao sam i mnogo hvaljene Sopranose ( opravdano hvaljene ), sjajna serija, ali mi je BB ipak bolji - ako iko uspije napraviti nešto bolje od BB-a, to mogu biti samo oni ludaci iz Game of Thronesa, strašna serija, jedina mana joj je razvučenost.
lik5

#1238 Re: Breaking Bad

Post by lik5 »

joj kriticara hahahaa,pa sta ste to vi ocekivali da ce bit na kraju? da ce walt pobjedit rak i nastavit dalje sa proizvodnjom metha.serija je odlicno zavrsila,mozda malo ubrzano ali ipak kraj je prihvatljiv za sve ljubitelje mr.walta
lik5

#1239 Re: Breaking Bad

Post by lik5 »

BB je jaci od GOT jer GOT je radjen po knjizi,gdje je vec sablon napraljen ko,sta,gdje.dok je BB i Sopranosovi uzimani iz djelova realnog zivota.
dinooh

#1240 Re: Breaking Bad

Post by dinooh »

art vandeley

#1241 Re: Breaking Bad

Post by art vandeley »

BB uziman iz dijelova realnog zivota? Sta ti to znaci, sta time hoces da kazes?
vinnie_jones

#1242 Re: Breaking Bad

Post by vinnie_jones »

lik5 wrote:BB je jaci od GOT jer GOT je radjen po knjizi,gdje je vec sablon napraljen ko,sta,gdje.dok je BB i Sopranosovi uzimani iz djelova realnog zivota.
Za BB ne znam ali Sopranosi imaju autobiografsku bazu jedino vis-a-vis Chaseovog odnosa sa svojom majkom (Tony - Livia) i sopstvenog iskustva sa psihićima jebivjetrima. Vinny Ocean i njegova hajdučija su samo igrom slučaja iz NJ-a i to im jedina veza sa Satrialeom i Bada Bingom.
lik5

#1243 Re: Breaking Bad

Post by lik5 »

art vandeley wrote:BB uziman iz dijelova realnog zivota? Sta ti to znaci, sta time hoces da kazes?
pa bilo je tih slucajeva sa proizvodnjom matha u ilegalnim labratorijama u americi
lik5

#1244 Re: Breaking Bad

Post by lik5 »

vinnie_jones wrote:
lik5 wrote:BB je jaci od GOT jer GOT je radjen po knjizi,gdje je vec sablon napraljen ko,sta,gdje.dok je BB i Sopranosovi uzimani iz djelova realnog zivota.
Za BB ne znam ali Sopranosi imaju autobiografsku bazu jedino vis-a-vis Chaseovog odnosa sa svojom majkom (Tony - Livia) i sopstvenog iskustva sa psihićima jebivjetrima. Vinny Ocean i njegova hajdučija su samo igrom slučaja iz NJ-a i to im jedina veza sa Satrialeom i Bada Bingom.
a kod sopranosovi je postojala u new jerseyu mesara i striptiz bar koje je mafija drzala kao paravan,pa realni dogadjaji,pa nije bb i sopranosovi fantazija kao GOT
Gandalf

#1245 Re: Breaking Bad

Post by Gandalf »

GOT je u velikom dijelu preuzet iz istorijskih događaja, sve borbe i ratovi ko će biti kralj, spletke, dvorske intrige, feudalizam i robovlasništvo u GOT-u, sve je to preuzeto iz krvave ljudske istorije, gdje su se rođena braća i sestre ženili između sebe, ubijali i ratovali, samo radi prijestolja, moći i kontrole, u GOT-u, tek su zmajevi izmaštani i bića izvan Zida

- da nisu ubacili malo fantastike ta bi serija bila kao Rome ili Spartacus, prepričavanje istorije, a ovako GOT je stvorio vlastitu istoriju genijalnim zapletima i obratima, sa malo fantastike - kraj GOT-a niko ne može predvidjeti, u seriji je casting glumaca gotovo savršen, izvedba glumaca je vrhunska, produkcija HBO-a kao i obično vrh vrhova, zato i mislim da bi GOT i mogao nadmašiti BB.
harač

#1246 Re: Breaking Bad

Post by harač »

jako volim GOT, ali ne može se porediti sa BB. meni to većinom dođe kao laka razonoda; ledeni zombiji, žene koje porađaju duhove, dragonz :D najdraži dijelovi su mi intrige onog varysa i littlefingera :-)
addem

#1247 Re: Breaking Bad

Post by addem »

BB je odlicna serija, pravo osvjezenje, gluma je mogla biti bolja tacnije mozda su u startu mogli napraviti malo bolji casting jer su odredjeni likovi na momente posebno u trecem serijalu bili iritantni. To je pretpostavljam zato jer na pocetku nisu imali pojma da ce serija biti ovako popularna. Sve u svemu steta sto je gotovo. Sada cekam novi serijal House of cards koja je nova zvijezda medju tv serijama. Mnogo love su ulozili a casting je definitivno odlican.
hrastov žižak

#1248 Re: Breaking Bad

Post by hrastov žižak »

got je savana za be be. alahami.
ćiribiribela

#1249 Re: Breaking Bad

Post by ćiribiribela »

Image
sgunited

#1250 Re: Breaking Bad

Post by sgunited »

Post Reply