ja sam zadnju imala za maturu, pa se vise i ne sjecam
(jah, na dugu kosu.)
Moderator: anex
ma youtube i sama praviALexis wrote:zene, koliko se krecu cijene frizura (svecanih) po salonima?
ALexis wrote:zene, koliko se krecu cijene frizura (svecanih) po salonima?
ja se sama ne znam pocesljat a kamo li rep svezatalica.k wrote:ma youtube i sama praviALexis wrote:zene, koliko se krecu cijene frizura (svecanih) po salonima?
ja sam zadnju imala za maturu, pa se vise i ne sjecam0KM
Uh sto ti mene utjesi, ono kako mi je - tako mi jezamzija wrote:I ja sam svijetle kose i stavljam pramenove i šišam se uz to svaka četiri mjeseca, a promijenila sam gomilu šampona, regeneratora i maski za kosu. Najbolja mi je kosa bila kad sam koristila one Loreal profesionalne šampone...ali u suštini mi je kosa ista, šta god stavim na nju ( osim Pantene šampona to je užas ). Kosa mi opada u proljeće i jesen, ali to je normalno, ionako mi je gusta i puno je ima, pa mi ni ne smetainspire_me wrote:Kao da mene opisawildflower wrote: Ja imam dugu, ravnu, srednje plavo farbanu kosu, prirodno tamno smedju. Blajhana je jer sam bila farbana u tamno crveno prije ove sadasnje. Farbam se vec skoro 10 godina konstantno, imala sam na glavi skoro sve boje, ali eto uvijek se vratim na plavo...I ja se vec nekoliko godina farbam u plavo, blajhanje, pramenovi, a uz sve to je pustam da raste, sto je, mozes i sama zamisliti, jako tesko, jer se moram non-stop sisati. Evo, u zadnje vrijeme stalno razmisljam o tome da se osisam na kratko ili paz i ofarbam u neku drugu boju, ali mogu ti reci, ti mi dade nadu, oprobacu ovaj tvoj recept.
Interesuje me jos da li neko ima problema sa lomljenjem kose. Ne znam sta da joj radim, kako se cesljam, ona puca. Nije to bas prestrasno kao sto zvuci ovako, ali eto da priupitam ima li kakvog lijeka za to![]()
I vežem je u rep, stavljam šnalice, rajfove....
Uglavnom ja mislim da malo šta pomažu ti šamponi i maske, većinom je sve to do genetike i kosa je takva kakva je, ne možeš je promijeniti, jedino uz pomoć nekih preparata i možda maski za kosu od prirodnih sastojaka kosa se ljepše oblikuje i pada niz lice, ali u suštini je ne možeš promijeniti
i ja sam trazila kako izgleda taj sampon jer sam nasli i jedan i drugi i nisam znala koji da kupim, stim da sam primjetila da na onoj drugoj boci koja je i skuplja 2-3 KM od ove, pise hair and body sampon a ima je i u brusnica verziji. Uglavnom probacu, jos jedna vijest o SYOSS REPAIR, evo nakon neka 4 pranja mogu reci da nije OK. Kosa bude lijepa to stoji moze se i rascesljati ali tjeme ne da svrbi...ali pocinjem vec razmisljati da nemam vaske-Tako da tu nula bodova. Odoh veceras kupiti afroditu.Aurora Borealis wrote:Litarski samponi, prozirna boca i etiketa:
Pa probaj ovaj afroditin šampon od koprive, jer ga stvarno svi hvale ili ispirati sa vodom u kojoj se prokuhala kopriva, on jača kosu a time ćeš smanjiti lomljenje, samo moraš sačekati period od nekoliko pranja da bi uočila razlikuinspire_me wrote:
Nego, ovo lomljenje kose, iko ista![]()
![]()
pa zavisi sta zamislis...mene jednom isfenirala, neki AMAN rep uvrnuti s necim jos vise AMAN napravila - 15 KM. sabic u gradu, bio mi blizu hotela europe.ALexis wrote:ja se sama ne znam pocesljat a kamo li rep svezatalica.k wrote:ma youtube i sama praviALexis wrote:zene, koliko se krecu cijene frizura (svecanih) po salonima?
ja sam zadnju imala za maturu, pa se vise i ne sjecam0KM
Ma sto je najgore, vec sam probala nekad prosle godine. Citavu sam ja ovu veliku flasu potrosila. Nisam uocila neku razliku, osim te da prilikom ispiranja kosa skripi i kao sto je vec ovdje neko ranije pomenuo, bas imas osjecaj da je cista. Ali eto, moram opet pokusati. Ili da ovaj put probam Koprivu kamilicu, negdje procitah da i to imazamzija wrote:Pa probaj ovaj afroditin šampon od koprive, jer ga stvarno svi hvale ili ispirati sa vodom u kojoj se prokuhala kopriva, on jača kosu a time ćeš smanjiti lomljenje, samo moraš sačekati period od nekoliko pranja da bi uočila razlikuinspire_me wrote:
![]()
Pa sta ti velis - lipa ili biotin??alica.k wrote:nema ima kamilica s lipom i kamolica s biotinom.
kopriva je s biotinom isto, i s pantenolom.
kad operes kosu nemoj da je odmah cesljas nego sacekaj dok se potpuno ne osusi i naravno zaboravi na peglu fen itd. Barem sad je lakse ide ljeto pa fen i ne treba, a pogledaj sigurno ima proizvoda protiv lomljenja kose neke maske ili nesto pa probaj i sa njima. Sad mi pade na um Gliss Kur, sjetim se one tete sa onom finom kosom i kako ona to rjesava i rukama pokida makaze, i da koristi cesalj sa sirokim zubcimazamzija wrote:Pa probaj ovaj afroditin šampon od koprive, jer ga stvarno svi hvale ili ispirati sa vodom u kojoj se prokuhala kopriva, on jača kosu a time ćeš smanjiti lomljenje, samo moraš sačekati period od nekoliko pranja da bi uočila razlikuinspire_me wrote:
![]()
Koristim Gliss Kur, zadnjih 5-6 mjeseci i sampon i regenerator, a takodje koristim cesalj sa sirokim zupcima i ne cesljam kosu mokru. Trudim se da se pridrzavam svih tih pravila koji dodatno stete kosi. Peglu ne koristim cesto, ali fena se ne mogu odreci nema sanse. Sto se tice prirodnih maski nekako sam lijena zimi za to, ali sad cu se ponovo aktivirati.male_okice wrote:kad operes kosu nemoj da je odmah cesljas nego sacekaj dok se potpuno ne osusi i naravno zaboravi na peglu fen itd. Barem sad je lakse ide ljeto pa fen i ne treba, a pogledaj sigurno ima proizvoda protiv lomljenja kose neke maske ili nesto pa probaj i sa njima. Sad mi pade na um Gliss Kur, sjetim se one tete sa onom finom kosom i kako ona to rjesava i rukama pokida makaze, i da koristi cesalj sa sirokim zubcimazamzija wrote:Pa probaj ovaj afroditin šampon od koprive, jer ga stvarno svi hvale ili ispirati sa vodom u kojoj se prokuhala kopriva, on jača kosu a time ćeš smanjiti lomljenje, samo moraš sačekati period od nekoliko pranja da bi uočila razlikuinspire_me wrote:
![]()
ma svejedno ti je jer sumnjam da ima kakve velike razlike sad. iako je ovaj s lipom kao za osjetljivo vlasiste, a ovaj s biotinom za osjetljivo vlasiste i suhu i ostecenu kosu (npr farbanu i tak).inspire_me wrote:Pa sta ti velis - lipa ili biotin??alica.k wrote:nema ima kamilica s lipom i kamolica s biotinom.
kopriva je s biotinom isto, i s pantenolom.
Ma nije ni moja kosa bogzna kvalitetna prirodno, jako je tanka, svilenkasta, potpuno ravna, kao da je uvijek peglam. I uzasno osjetljiva na lomljenje, upravo kao i tvoja. Perem kosu otprilike svaki treci dan, dva dana je pustena, a treci vezem makar gornji sloj na potiljku. Jedino sto sam primjetila da pomaze za lomljenje je da uvijek kosu tretiram necim sto ce joj davati vlaznost, malo masnoce, naravno samo na vrhove koji su najosjetljiviji. Stavljala sam jedno vrijeme one razne kristale za kosu, onda procitah da to i nije bas pametno jer se valjda talozi na kosi, pa sam onda presla na cicak ulje. Ide i odmah nakon pranja, a onda i ponovo cim primjetim da se vrhovi suse, do sljedeceg pranja. Jer ako ih pustim da se osuse potpuno, onda izgledaju bas kao da ce se od jednog cesljanja sve polomiti...inspire_me wrote:Uh sto ti mene utjesi, ono kako mi je - tako mi jezamzija wrote:inspire_me wrote: Kao da mene opisaI ja se vec nekoliko godina farbam u plavo, blajhanje, pramenovi, a uz sve to je pustam da raste, sto je, mozes i sama zamisliti, jako tesko, jer se moram non-stop sisati. Evo, u zadnje vrijeme stalno razmisljam o tome da se osisam na kratko ili paz i ofarbam u neku drugu boju, ali mogu ti reci, ti mi dade nadu, oprobacu ovaj tvoj recept.
Interesuje me jos da li neko ima problema sa lomljenjem kose. Ne znam sta da joj radim, kako se cesljam, ona puca. Nije to bas prestrasno kao sto zvuci ovako, ali eto da priupitam ima li kakvog lijeka za to![]()
Uglavnom ja mislim da malo šta pomažu ti šamponi i maske, većinom je sve to do genetike i kosa je takva kakva je, ne možeš je promijeniti, jedino uz pomoć nekih preparata i možda maski za kosu od prirodnih sastojaka kosa se ljepše oblikuje i pada niz lice, ali u suštini je ne možeš promijeniti![]()
![]()
...Zaboravila sam napisati da nemam neki kvalitet kose, pa ne mogu sjediti skrstenih ruku i kriviti genetiku
, nego moram non-stop tragati za novim preparatima ne bil' se kakvo cudo dogodilo
![]()
![]()
![]()
ALexis, pogledaj ovdje:ALexis wrote:planiram da pola kose dignem, a pola spustim...
s repom se ne osjecam toooliko lijepo, ali to za 15 KM fakat pristupacno.
fktMariella wrote:Vidi seMa ja sam sve albume pregledala i nisam mogla da vjerujem sta sminka moze da uradi od covjeka
I da ima neko ko zna fino da uvije kosu, da izgleda prirodno i lijepo... A za cijenu ti stvarno ne bih znala reci, najbolje je da nazoves i pitas kako, sta
Meni je naprimjer razlika izmjedju ovog:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater
i ovog
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater