Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#1226 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

zene, koliko se krecu cijene frizura (svecanih) po salonima?
ja sam zadnju imala za maturu, pa se vise i ne sjecam :lol:

(jah, na dugu kosu.)
Last edited by ALexis on 13/04/2011 12:00, edited 1 time in total.
alica.k

#1227 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

ALexis wrote:zene, koliko se krecu cijene frizura (svecanih) po salonima?
ma youtube i sama pravi :D 0KM
VenomousV

#1228 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

ko se to udaje/zeni? :D

prvo haljina, pa sad frizura... :D
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#1229 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

kuma sam :D
ALexis

#1230 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

alica.k wrote:
ja se sama ne znam pocesljat a kamo li rep svezat :lol:
inspire_me

#1231 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

zamzija wrote:
inspire_me wrote:
wildflower wrote: Ja imam dugu, ravnu, srednje plavo farbanu kosu, prirodno tamno smedju. Blajhana je jer sam bila farbana u tamno crveno prije ove sadasnje. Farbam se vec skoro 10 godina konstantno, imala sam na glavi skoro sve boje, ali eto uvijek se vratim na plavo...
Kao da mene opisa :D I ja se vec nekoliko godina farbam u plavo, blajhanje, pramenovi, a uz sve to je pustam da raste, sto je, mozes i sama zamisliti, jako tesko, jer se moram non-stop sisati. Evo, u zadnje vrijeme stalno razmisljam o tome da se osisam na kratko ili paz i ofarbam u neku drugu boju, ali mogu ti reci, ti mi dade nadu, oprobacu ovaj tvoj recept.
Interesuje me jos da li neko ima problema sa lomljenjem kose. Ne znam sta da joj radim, kako se cesljam, ona puca. Nije to bas prestrasno kao sto zvuci ovako, ali eto da priupitam ima li kakvog lijeka za to :D :D
I ja sam svijetle kose i stavljam pramenove i šišam se uz to svaka četiri mjeseca, a promijenila sam gomilu šampona, regeneratora i maski za kosu. Najbolja mi je kosa bila kad sam koristila one Loreal profesionalne šampone...ali u suštini mi je kosa ista, šta god stavim na nju ( osim Pantene šampona to je užas ). Kosa mi opada u proljeće i jesen, ali to je normalno, ionako mi je gusta i puno je ima, pa mi ni ne smeta :) I vežem je u rep, stavljam šnalice, rajfove....
Uglavnom ja mislim da malo šta pomažu ti šamponi i maske, većinom je sve to do genetike i kosa je takva kakva je, ne možeš je promijeniti, jedino uz pomoć nekih preparata i možda maski za kosu od prirodnih sastojaka kosa se ljepše oblikuje i pada niz lice, ali u suštini je ne možeš promijeniti :)
Uh sto ti mene utjesi, ono kako mi je - tako mi je :( :( :D ...Zaboravila sam napisati da nemam neki kvalitet kose, pa ne mogu sjediti skrstenih ruku i kriviti genetiku :D , nego moram non-stop tragati za novim preparatima ne bil' se kakvo cudo dogodilo :D :D
Nego, ovo lomljenje kose, iko ista :( :D :D
male_okice

#1232 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

Aurora Borealis wrote:Litarski samponi, prozirna boca i etiketa: Image
i ja sam trazila kako izgleda taj sampon jer sam nasli i jedan i drugi i nisam znala koji da kupim, stim da sam primjetila da na onoj drugoj boci koja je i skuplja 2-3 KM od ove, pise hair and body sampon a ima je i u brusnica verziji. Uglavnom probacu, jos jedna vijest o SYOSS REPAIR, evo nakon neka 4 pranja mogu reci da nije OK. Kosa bude lijepa to stoji moze se i rascesljati ali tjeme ne da svrbi...ali pocinjem vec razmisljati da nemam vaske-Tako da tu nula bodova. Odoh veceras kupiti afroditu.
zamzija

#1233 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

inspire_me wrote:
Pa probaj ovaj afroditin šampon od koprive, jer ga stvarno svi hvale ili ispirati sa vodom u kojoj se prokuhala kopriva, on jača kosu a time ćeš smanjiti lomljenje, samo moraš sačekati period od nekoliko pranja da bi uočila razliku :)
Michun

#1234 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Michun »

ALexis wrote:
alica.k wrote:
ja se sama ne znam pocesljat a kamo li rep svezat :lol:
pa zavisi sta zamislis...mene jednom isfenirala, neki AMAN rep uvrnuti s necim jos vise AMAN napravila - 15 KM. sabic u gradu, bio mi blizu hotela europe.
ALexis

#1235 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

planiram da pola kose dignem, a pola spustim...
s repom se ne osjecam toooliko lijepo, ali to za 15 KM fakat pristupacno.
inspire_me

#1236 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

zamzija wrote:
inspire_me wrote:
Pa probaj ovaj afroditin šampon od koprive, jer ga stvarno svi hvale ili ispirati sa vodom u kojoj se prokuhala kopriva, on jača kosu a time ćeš smanjiti lomljenje, samo moraš sačekati period od nekoliko pranja da bi uočila razliku :)
Ma sto je najgore, vec sam probala nekad prosle godine. Citavu sam ja ovu veliku flasu potrosila. Nisam uocila neku razliku, osim te da prilikom ispiranja kosa skripi i kao sto je vec ovdje neko ranije pomenuo, bas imas osjecaj da je cista. Ali eto, moram opet pokusati. Ili da ovaj put probam Koprivu kamilicu, negdje procitah da i to ima :-?
alica.k

#1237 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

nema ima kamilica s lipom i kamolica s biotinom.

kopriva je s biotinom isto, i s pantenolom.
inspire_me

#1238 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

alica.k wrote:nema ima kamilica s lipom i kamolica s biotinom.

Pa sta ti velis - lipa ili biotin??
male_okice

#1239 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by male_okice »

zamzija wrote:
inspire_me wrote:
kad operes kosu nemoj da je odmah cesljas nego sacekaj dok se potpuno ne osusi i naravno zaboravi na peglu fen itd. Barem sad je lakse ide ljeto pa fen i ne treba, a pogledaj sigurno ima proizvoda protiv lomljenja kose neke maske ili nesto pa probaj i sa njima. Sad mi pade na um Gliss Kur, sjetim se one tete sa onom finom kosom i kako ona to rjesava i rukama pokida makaze, i da koristi cesalj sa sirokim zubcima
inspire_me

#1240 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by inspire_me »

male_okice wrote:
zamzija wrote:
inspire_me wrote:
kad operes kosu nemoj da je odmah cesljas nego sacekaj dok se potpuno ne osusi i naravno zaboravi na peglu fen itd. Barem sad je lakse ide ljeto pa fen i ne treba, a pogledaj sigurno ima proizvoda protiv lomljenja kose neke maske ili nesto pa probaj i sa njima. Sad mi pade na um Gliss Kur, sjetim se one tete sa onom finom kosom i kako ona to rjesava i rukama pokida makaze, i da koristi cesalj sa sirokim zubcima
Koristim Gliss Kur, zadnjih 5-6 mjeseci i sampon i regenerator, a takodje koristim cesalj sa sirokim zupcima i ne cesljam kosu mokru. Trudim se da se pridrzavam svih tih pravila koji dodatno stete kosi. Peglu ne koristim cesto, ali fena se ne mogu odreci nema sanse. Sto se tice prirodnih maski nekako sam lijena zimi za to, ali sad cu se ponovo aktivirati.

Hvala zeneee ;-)
alica.k

#1241 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by alica.k »

inspire_me wrote:
alica.k wrote:nema ima kamilica s lipom i kamolica s biotinom.

Pa sta ti velis - lipa ili biotin??
ma svejedno ti je jer sumnjam da ima kakve velike razlike sad. iako je ovaj s lipom kao za osjetljivo vlasiste, a ovaj s biotinom za osjetljivo vlasiste i suhu i ostecenu kosu (npr farbanu i tak).

pozitivno je sto nema silikona u afrodita samponima :D
bijela

#1242 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by bijela »

meni je od ove afroditine koprive kosa dugo čišća nego inače, ali je i suhlja... i čini mi se da mi se perut javila :?
zamzija

#1243 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by zamzija »

Ja ću baš da kupim i da probam ovaj afroditin od kamilice, taj je za svijetlu kosu pa ću nakon vremena javiti svoje utiske :)
wildflower

#1244 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by wildflower »

inspire_me wrote:
zamzija wrote:
inspire_me wrote: Kao da mene opisa :D I ja se vec nekoliko godina farbam u plavo, blajhanje, pramenovi, a uz sve to je pustam da raste, sto je, mozes i sama zamisliti, jako tesko, jer se moram non-stop sisati. Evo, u zadnje vrijeme stalno razmisljam o tome da se osisam na kratko ili paz i ofarbam u neku drugu boju, ali mogu ti reci, ti mi dade nadu, oprobacu ovaj tvoj recept.
Interesuje me jos da li neko ima problema sa lomljenjem kose. Ne znam sta da joj radim, kako se cesljam, ona puca. Nije to bas prestrasno kao sto zvuci ovako, ali eto da priupitam ima li kakvog lijeka za to :D :D

Uglavnom ja mislim da malo šta pomažu ti šamponi i maske, većinom je sve to do genetike i kosa je takva kakva je, ne možeš je promijeniti, jedino uz pomoć nekih preparata i možda maski za kosu od prirodnih sastojaka kosa se ljepše oblikuje i pada niz lice, ali u suštini je ne možeš promijeniti :)
Uh sto ti mene utjesi, ono kako mi je - tako mi je :( :( :D ...Zaboravila sam napisati da nemam neki kvalitet kose, pa ne mogu sjediti skrstenih ruku i kriviti genetiku :D , nego moram non-stop tragati za novim preparatima ne bil' se kakvo cudo dogodilo :D :D
Ma nije ni moja kosa bogzna kvalitetna prirodno, jako je tanka, svilenkasta, potpuno ravna, kao da je uvijek peglam. I uzasno osjetljiva na lomljenje, upravo kao i tvoja. Perem kosu otprilike svaki treci dan, dva dana je pustena, a treci vezem makar gornji sloj na potiljku. Jedino sto sam primjetila da pomaze za lomljenje je da uvijek kosu tretiram necim sto ce joj davati vlaznost, malo masnoce, naravno samo na vrhove koji su najosjetljiviji. Stavljala sam jedno vrijeme one razne kristale za kosu, onda procitah da to i nije bas pametno jer se valjda talozi na kosi, pa sam onda presla na cicak ulje. Ide i odmah nakon pranja, a onda i ponovo cim primjetim da se vrhovi suse, do sljedeceg pranja. Jer ako ih pustim da se osuse potpuno, onda izgledaju bas kao da ce se od jednog cesljanja sve polomiti...
Nakon par koristenja ces skontati koja je to kolicina koja ti odgovara da kosa bude lijepa, a ne premasna, to je uglavnom samo par kapljica pa lagano prstima ili dlanovima po vrhovima, tj. slobodno i po dijelovima gdje je kosa najsuhlja. Moja kosa vrlo brzo upije sve ako pogodim kolicinu.
Mariella

#1245 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

ALexis wrote:planiram da pola kose dignem, a pola spustim...
s repom se ne osjecam toooliko lijepo, ali to za 15 KM fakat pristupacno.
ALexis, pogledaj ovdje:

http://www.facebook.com/pages/Frizerski ... 9502190736

Ja sam slucajno nasla na facebooku, i kad sam vdijela neke slike prije i poslije nisam mogla vjerovat :D Za cijenu frizure ne znam, sminkanje je poskupo - 50 KM, ali mi je nedavno isla kod njih prijateljica (za rodjendan), koja se inace nikako ne sminka, i bila je woooow :D

Pa et, ako ti se svide slike, mozda da probas :) I javi ako odes jesi li zadovoljna :)
ALexis

#1246 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

a k'liko su im frizure?
ja kontam da su do 50 KM, sve vise je previse. to svakako treba samo par sati da stoji.

ne znam da li se ovo vidi ali ova je extra

http://www.facebook.com/album.php?id=11 ... =1&theater
Mariella

#1247 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Vidi se :) Ma ja sam sve albume pregledala i nisam mogla da vjerujem sta sminka moze da uradi od covjeka :lol: I da ima neko ko zna fino da uvije kosu, da izgleda prirodno i lijepo... A za cijenu ti stvarno ne bih znala reci, najbolje je da nazoves i pitas kako, sta :)

Meni je naprimjer razlika izmjedju ovog:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

i ovog

:shock:
ALexis

#1248 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ALexis »

meni je tu nedokucivo sta su joj od obrva uradile da su tako lijepe?

VenomousV

#1249 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

Mariella wrote:Vidi se :) Ma ja sam sve albume pregledala i nisam mogla da vjerujem sta sminka moze da uradi od covjeka :lol: I da ima neko ko zna fino da uvije kosu, da izgleda prirodno i lijepo... A za cijenu ti stvarno ne bih znala reci, najbolje je da nazoves i pitas kako, sta :)

Meni je naprimjer razlika izmjedju ovog:

i ovog

fkt :shock:
VenomousV

#1250 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by VenomousV »

al pretjeruju sa bronzerom sto jes' jes' :-) :-)
Post Reply