Mc Donalds u Sarajevu?!
-
StupskaBitanga
#1226 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Insteresantno je što Avaz nigdje ne spominje kako je sa tom firmom u paartnerskim odnosima
- alica.k
#1227 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
interesantno je sto nasim ljudima uvjek nesto smeta.StupskaBitanga wrote:Insteresantno je što Avaz nigdje ne spominje kako je sa tom firmom u paartnerskim odnosima
ako ovo stvarno podstakne i ostale investitore da dodju u bih, men svejedno sve da je u partnerskim odnosima sa ne znam ti kim...
- madner
#1228 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Hm, meni je malo cudna vijest jer je Radeon u opcini Novi Grad, granica izmedju Ilidze i N. Grada je upravo ulica izmedju Radeona i bivseg doma.
-
cranberries
#1229 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Da. Mislim ono svaka cast na dobijanje fransize, neko je gore napisao kada imas novac mozes dobiti fransizu tek tako eh pa ne mozes bas, ugovor o istoj je jako zahtjevan, napisao sam da treba 75000 funti cirka 160000 KM sa svaki mcdonalds restoran a moras imati kompletan razvojni plan.
Interesatno je to sto se firma Gliese nigdje do sada ne pojavljuje. Mozda je to kcerka firma avaza ili slicno? Jer otvaraju McDonalds u Tuzli u Avazovom centru sto i nije strogi centar grada.
Ali tko god da ima fransizu svaka mu cast na dobijanje iste i puno srece u poslovanju McDonaldsu u koje ni malo ne sumnjam da ce poslovati dobro.
Interesatno je to sto se firma Gliese nigdje do sada ne pojavljuje. Mozda je to kcerka firma avaza ili slicno? Jer otvaraju McDonalds u Tuzli u Avazovom centru sto i nije strogi centar grada.
Ali tko god da ima fransizu svaka mu cast na dobijanje iste i puno srece u poslovanju McDonaldsu u koje ni malo ne sumnjam da ce poslovati dobro.
-
manki
#1230 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Baš me zanima gdje su sad oni papci što su me ismijavali kad sam rekao da sam vidio lika iz Sa na obuci iz Bg?Korporacija „McDonald’s“ planira da u narednih 15 dana zvanično objavi da dolazi u BiH, a već je dio uposlenika na obuci van naše zemlje.
Treba istaći da svaki „McDonald’sov“ restoran upošljava oko 70 osoba.
- TheWatcher
#1231 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
MD se otvara kada se otvori onaj kompleks na marijin dvoru na mjestu bivseg magrosa
-
StupskaBitanga
#1232 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
a to je tek 2013TheWatcher wrote:MD se otvara kada se otvori onaj kompleks na marijin dvoru na mjestu bivseg magrosa
-
StupskaBitanga
#1233 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Da Granica je cesta između Avaza i srušenog doma penzićamadner wrote:Hm, meni je malo cudna vijest jer je Radeon u opcini Novi Grad, granica izmedju Ilidze i N. Grada je upravo ulica izmedju Radeona i bivseg doma.
Uopšte mi nije jasno što traže od Opštine Ilidža
- seln
#1234 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Ja te nisam ismijavao, ali ti se smijem sad. Avaz jednostavno prepisuje od sa-x.manki wrote:Baš me zanima gdje su sad oni papci što su me ismijavali kad sam rekao da sam vidio lika iz Sa na obuci iz Bg?Korporacija „McDonald’s“ planira da u narednih 15 dana zvanično objavi da dolazi u BiH, a već je dio uposlenika na obuci van naše zemlje.
Treba istaći da svaki „McDonald’sov“ restoran upošljava oko 70 osoba.
- TheWatcher
#1235 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
StupskaBitanga wrote:a to je tek 2013TheWatcher wrote:MD se otvara kada se otvori onaj kompleks na marijin dvoru na mjestu bivseg magrosa
koliko znam md je planiran u alti ali se odustalo od toga iz razloga jer ce biti na m.dvoru
- perfect_guy
#1236 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
jest da je malo offtopic, ali zar avaz nije nedavno pljuvao po sa-x?seln wrote:Ja te nisam ismijavao, ali ti se smijem sad. Avaz jednostavno prepisuje od sa-x.
-
StupskaBitanga
#1237 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Ma kakav ShaidiTheWatcher wrote:StupskaBitanga wrote:a to je tek 2013TheWatcher wrote:MD se otvara kada se otvori onaj kompleks na marijin dvoru na mjestu bivseg magrosa
koliko znam md je planiran u alti ali se odustalo od toga iz razloga jer ce biti na m.dvoru
Po meni lokacija Bosna express restorana je puno bolja od ovog Shaiddija
A vjerovatno Fahro dovođenjem McD blizu hotela želi privuci goste
A i ovaj tekst kao da j prekopiran sa ** No links **.ba
- TheWatcher
#1238 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
ne bih se slozio ali vrjeme ce pokazati gdje ce biti md
- seln
#1239 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Da, i?perfect_guy wrote:jest da je malo offtopic, ali zar avaz nije nedavno pljuvao po sa-x?seln wrote:Ja te nisam ismijavao, ali ti se smijem sad. Avaz jednostavno prepisuje od sa-x.
- perfect_guy
#1240 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
zar ti ima logike da prepisuješ tekst od nekoga koga pljuješ?seln wrote: Da, i?
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#1241 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Gdje si ti vidio logiku u avazovim tekstovima i svemu vezanom za avaz?perfect_guy wrote:zar ti ima logike da prepisuješ tekst od nekoga koga pljuješ?seln wrote: Da, i?
- perfect_guy
#1242 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
to je već posebna priča, ali koja se može i na (skoro) sve ostale medije. Naravno, govori o ozbiljnosti urednika, koji u jednom momentu pljuje po nekome, a u drugom se poziva na taj izvor1946 wrote:Gdje si ti vidio logiku u avazovim tekstovima i svemu vezanom za avaz?perfect_guy wrote:zar ti ima logike da prepisuješ tekst od nekoga koga pljuješ?seln wrote: Da, i?
-
cranberries
#1243 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
moze biti "i" u sarajevo city centru da pokrije podrucje M.D. ali SSC se otvara pocetkom 2013 tako da cemo se nacekati na tajTheWatcher wrote:MD se otvara kada se otvori onaj kompleks na marijin dvoru na mjestu bivseg magrosa
-
sarajevsko_pivo
#1244 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
To je u Bosna restoranu, ne bi ljudi dzabe bili vec na praksi u Beogradu, nece biti 2 godina na praksiTheWatcher wrote:ne bih se slozio ali vrjeme ce pokazati gdje ce biti md
Ne bacaj bombe!
- GAU8
#1245 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Ja samo ne kontam ko je izmislio tu pricu o nasim "prevrtacima hamburgera" i obuci u Bg..sarajevsko_pivo wrote:To je u Bosna restoranu, ne bi ljudi dzabe bili vec na praksi u Beogradu, nece biti 2 godina na praksiTheWatcher wrote:ne bih se slozio ali vrjeme ce pokazati gdje ce biti md![]()
Ne bacaj bombe!
Razumio bih da je potrebno malo obuciti top managera (ili managere) buduce poslovnice, ali zar sam McD nije zasnovan na tome da bilo ko moze raditi bilo koji od poslova, sa minimalnim zahtjevima za bilo kakvom obukom, sve u cilju lakse zamjenjivosti "radnika" novim, ukoliko se pokaze potreba i da bi se opravdala mala plata (jer je posao bas rutinski).
Ono je posao gdje se ustelis za 2-3 sata za dredjenu ulogu i "opleti". Kakva crna obuka...
-
missko
#1246 Re: Dnevni Avaz 2 jula otvara prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Svaka cast.
Potrebna obuka u inostranstvu da bi se naucilo par imena jela sa menua
. Mc ovo Mc ono te pomfrit kola i te zajebancije 
Last edited by missko on 28/03/2011 13:37, edited 1 time in total.
-
missko
#1247 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Svaka cast.GAU8 wrote:Ja samo ne kontam ko je izmislio tu pricu o nasim "prevrtacima hamburgera" i obuci u Bg..sarajevsko_pivo wrote:To je u Bosna restoranu, ne bi ljudi dzabe bili vec na praksi u Beogradu, nece biti 2 godina na praksiTheWatcher wrote:ne bih se slozio ali vrjeme ce pokazati gdje ce biti md![]()
Ne bacaj bombe!
Razumio bih da je potrebno malo obuciti top managera (ili managere) buduce poslovnice, ali zar sam McD nije zasnovan na tome da bilo ko moze raditi bilo koji od poslova, sa minimalnim zahtjevima za bilo kakvom obukom, sve u cilju lakse zamjenjivosti "radnika" novim, ukoliko se pokaze potreba i da bi se opravdala mala plata (jer je posao bas rutinski).
Ono je posao gdje se ustelis za 2-3 sata za dredjenu ulogu i "opleti". Kakva crna obuka...
-
neki
#1248 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Granica je livada izmedju oslobodjenja i studentskih domova...uvijek bila. Radon je u o. IlidzaStupskaBitanga wrote:Da Granica je cesta između Avaza i srušenog doma penzićamadner wrote:Hm, meni je malo cudna vijest jer je Radeon u opcini Novi Grad, granica izmedju Ilidze i N. Grada je upravo ulica izmedju Radeona i bivseg doma.
Uopšte mi nije jasno što traže od Opštine Ilidža
McD ce biti na parkingu ispred ulaza u shopping centar uz Radon i u nekadasnjem express restoranu Bosna u Titovoj. Nema trece lokacije zasad.
Avaz je investitor utoliko sto se ovaj u Nedjaricima gradi na katastarskoj cestici koja je u njegovom vlasnistvu. Investitor je Zalo d.o.o. iz Visokog, ne znam otkud novinarima sad ovaj 'Gliese'..
- seln
#1249 Re: 2 jula prvi Mc Donalds u Sarajevu!
Oni se ne pozivaju na izvor, oni jednostavno kopiraju bez navodjenja izvora. Ili kazu da je "iz pouzdanih izvora".perfect_guy wrote:to je već posebna priča, ali koja se može i na (skoro) sve ostale medije. Naravno, govori o ozbiljnosti urednika, koji u jednom momentu pljuje po nekome, a u drugom se poziva na taj izvor1946 wrote:Gdje si ti vidio logiku u avazovim tekstovima i svemu vezanom za avaz?perfect_guy wrote: zar ti ima logike da prepisuješ tekst od nekoga koga pljuješ?
Glupost je smatrati "avaz" za bilo sta vise osim nekvalitetnog tariguza.
-
Ponosan
#1250 Re: Dnevni Avaz 2 jula otvara prvi Mc Donalds u Sarajevu!
drago mi je sto dolazi McD u Sarajevo,konacno! to je brend koji je nedostajao BIH! lokacije su mu super,Titova i Nedzarici..pozdravljam dolazak McD,koji se najavljuje jos od Olimpijade u Sarajevu,ali eto tek je sad doslo vrijeme da se konacno otvori u glavnom gradu!..