The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Ericha100

#1226 Re: The Walking Dead - serija

Post by Ericha100 »

TheWatcher wrote:kojim danom u koje vrijeme se na fox-u prikazuje nova epizoda :?:
Sad je već kasno za e10, ali za ubuduće, na foxu ponedjeljkom u 21:55. :D

Epizoda je bila među najboljim do sada. U kategoriji s finalnom iz sezone dva. A i bilo je vrijeme da se nešto uzbudljivo počne dešavati. :-D
ultima_palabra

#1227 Re: The Walking Dead - serija

Post by ultima_palabra »

Malo ste je navikali, nije bila baš toliko dobra :D Ali zakuhava se, vidi se da se polako približavamo finalu sezone...
Partijaner

#1228 Re: The Walking Dead - serija

Post by Partijaner »

Da nije bilo pucnjave pred kraj, bila bi najgora epizoda ikad, ali imali su srece. :mrgreen:
jasko_ba

#1229 Re: The Walking Dead - serija

Post by jasko_ba »

Peryton_ wrote:
KPNCTNJAH wrote:Zanimljiva scena s pucnjavom... na cistini svi stoje i fulaju se 5 minuta, a onda se pojave setaci i odjednom se samo glave pogadjaju :D
Istu stvar sam i ja pomislio.Pola sata se gađaju niko nikog, dođoše oni, odmah svi combo headshot. :shock:
Gadjaju se na udaljenosti oko 100 metara, sta ocekujes?!
A onda su se setaci pojavili i svi su bili unutar 10-15 metara. Sasvim realna scena. :)
ADP

#1230 Re: The Walking Dead - serija

Post by ADP »

Obozajem ovu seriju, imam sezonu 1 i 2 na blu ray. Cekam ostale :D
Inace mozete ovdije gledati sve epizode http://s7icky.tv/tv-shows/select/the-walking-dead/ ;-)
Zovem se Zelena

#1231 Re: The Walking Dead - serija

Post by Zovem se Zelena »

Stvarno ste... Smetaju vam dijalozi a kada dođe do pucačine i rasipanja zombijevskih mozgova :-) onda tražite dlaku u jajetu!
shin

#1232 Re: The Walking Dead - serija

Post by shin »

Jest peglativna epizoda bila do samog kraja. Sve same svađe i natezanja.
vryzas

#1233 Re: The Walking Dead - serija

Post by vryzas »

shin wrote:Jest peglativna epizoda bila do samog kraja. Sve same svađe i natezanja.

Jos malo pa prava saFunica :D
Tribeka

#1234 Re: The Walking Dead - serija

Post by Tribeka »

Interesantno je kako svi hvale seriju i kude one koji su je pokudili. Gledam u nazad postove i nesto ne primjecujem da je iko rekao da mu je bezveze :-D
Stoga ohanite malo i pustite ljude da diskutuje i pronalaze mane, nakon sve zato smo i tu.

Epizoda dobra, puno bolja od prosle. I mene interesuje ko je ona zeMska bila u kombiju. Mali je bio los ispocetka, medjutim u zadnje vrijeme mi je nesto dobar, beli jer ga nema previse :D Mala plava, je njegova riba. (buduca)

Ocekujem da se u iducoj malo snage konsoliduju. Vrijeme je vise da Andrea okrene ledja guverneru i vrati se svom jatu. Ima puno kuronja u zatvoru koje treba podmiriti :) ne zaboravimo i novu grupicu (onaj crnac sa toljagom). Hocu da Deryl pogodi u drugo oko guvernera strijelom :D
amidzazeher

#1235 Re: The Walking Dead - serija

Post by amidzazeher »

Malo su me smorile Rickove halucinacije ali opet super nekako odradjeno, ono kao pustili ga da tumara naokolo ko ga hebe :lol:
Nije losa epizoda, sreca pa bi ona pomama na kraju. Imam osjecaj sljedece pola bice razmatranje da li Merle treba da ostane sa njima ili ne!
Andrea vidim dolazi staroj grupi, a ko li ono ode kod Guvernera?
irac300

#1236 Re: The Walking Dead - serija

Post by irac300 »

'ebem ga ljudi, je l' vama žao što onaj Žućo zatvorenik ne opali babu da skine mrak s očiju? :D Ja sam taman pomislio bit će nešto, kad bum, snajper tačno u glavu.
Nije loša epizoda, ne znam čemu kenjanje. Povratak Daryla je odlična vijest, al' me zanima kakvu li će braco pyzdariju napraviti, taj jednostano ne može bez nevolje. :D Nadam se da će i Rick doći sebi, počeo mi ići na onu stvar s halucinacijama, mislim da će ga ovo osvijestiti.
Dide

#1237 Re: The Walking Dead - serija

Post by Dide »

KPNCTNJAH

#1238 Re: The Walking Dead - serija

Post by KPNCTNJAH »

jasko_ba wrote:
Peryton_ wrote:
KPNCTNJAH wrote:Zanimljiva scena s pucnjavom... na cistini svi stoje i fulaju se 5 minuta, a onda se pojave setaci i odjednom se samo glave pogadjaju :D
Istu stvar sam i ja pomislio.Pola sata se gađaju niko nikog, dođoše oni, odmah svi combo headshot. :shock:
A onda su se setaci pojavili i svi su bili unutar 10-15 metara. Sasvim realna scena. :)
Zato je brko musketir dobio metak u oko sa 100m, a onog u tornju nisu pogodili sa 100 metaka, iako je bio na cistini... da ne spominjem guvernera i njegovo stajanje ispred auta dok meci frcaju oko njega... a nisu ni oni pucali sa vazdusnom puskom, nego s ovim...

Image

8-)

malo mi je smijesno kako idu iz krajnosti u krajnost, u jednom trenutku su svi profesionalci (cak i malisa) a u sljedecem ne mogu brdo pogoditi... nije to neka prevelika zamjerka, ali ipak mislim da je jos neko u onoj sceni trebao biti bar ranjen :mrgreen:

sto se tice trebe iz kombija, vjerovatno su isli na to da svi posumnjaju da je Andrea u pitanju, a moguce da je to ona druga sto se pojavila u ovoj epizodi... (ali ako su oni vec krenuli u napad u trenutku kad je Andrea nju pitala gdje je Martinez, onda je to neka skroz treca zena u pitanju :-) )
Last edited by KPNCTNJAH on 19/02/2013 14:51, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#1239 Re: The Walking Dead - serija

Post by smijesni_ste »

Vidi se ko je kantera igrao....:D

Slažem se sa napisanim....takodjer ni oko vidim ne muči previše guvernera... :D
vee-jay

#1240 Re: The Walking Dead - serija

Post by vee-jay »

dobra epizoda
jasko_ba

#1241 Re: The Walking Dead - serija

Post by jasko_ba »

KPNCTNJAH wrote:
jasko_ba wrote:
Zato je brko musketir dobio metak u oko sa 100m, a onog u tornju nisu pogodili sa 100 metaka, iako je bio na cistini... da ne spominjem guvernera i njegovo stajanje ispred auta dok meci frcaju oko njega... a nisu ni oni pucali sa vazdusnom puskom, nego s ovim...
Image
Brko je prva zrtva, mirovao, ovaj ga fino naciljao i pogodio. Nakon toga i Kerol bi poginula, al se sakrila iza tijela brke u kojeg je jos zasuto desetak metaka. Onog na tornju je na kraju Megi skinula. Ostali pod zaklonom, ne mozes glavu podici. Guverner je bio na takvoj poziciji da ga je samo nasumicna paljba mozda mogla zakaciti i bilo je blizu :mrgreen:
zamzija

#1242 Re: The Walking Dead - serija

Post by zamzija »

jasko_ba wrote: Brko je prva zrtva, mirovao, ovaj ga fino naciljao i pogodio. Nakon toga i Kerol bi poginula, al se sakrila iza tijela brke u kojeg je jos zasuto desetak metaka. Onog na tornju je na kraju Megi skinula. Ostali pod zaklonom, ne mozes glavu podici. Guverner je bio na takvoj poziciji da ga je samo nasumicna paljba mozda mogla zakaciti i bilo je blizu :mrgreen:
guverner im'o pancirku :D
SaPnA

#1243 Re: The Walking Dead - serija

Post by SaPnA »

kome se ne svidja ne mora patit i sebe i nas smarati postovima, prestani gledat brate i vozdra, ima dovoljno segalovih filmova i serija :D meni se bas svidja ovakav nacin na koji rade seriju, vise dijaloga i drame a manje pucacine i sranja, pokusajte se ubaciti u njihov polozaj, da li bi vi udarali svakog zombija ili pucali po 100 metaka dnevno ili vodili rat sa drugom grupom, ja bi bogami takve stvari sveo na minimum, bas kad se mora, eto toliko o sranjima serija nije realna i takve stvari :D

a to za pucacinu na kraju epizode, jbg je l' lakse pogodit zombija koji hoda na 10-15 metara od tebe il nekog frajera sto se krije na nekih 50ak i gadja te snajperom ili m16-kom :D
ultima_palabra

#1244 Re: The Walking Dead - serija

Post by ultima_palabra »

Ma i oni su više navikli na zombije i znaju kako se nositi sa njima, tako da više nije prpa ako broj zombija koji napada nije preko stoje :D

Onda je normalno da se napetost u seriji održava sukobom s nekom drugom grupom.
BadBoy

#1245 Re: The Walking Dead - serija

Post by BadBoy »

U seriji koja ide poslije Walking Dead-a (the talking dead), Kirkman je rekao da ovaj Guvernerov plan nije imao nikakav drugi cilj nego samo da pokaže silu i da na smrt preplaši Rickovu grupu. Znači išao je logikom "vi ste meni zajebali moj grad i razvalili sve, sad ću ja vas da zajebajem". Dakle, zato je Guverner samo stajao i nasumično pucao, pravio buku privlačio zombije jer je lud i sadista. A onog zatvorenika je spucao u glavu zato što je imao fino vremena da se smiri i nanišani.
KPNCTNJAH

#1246 Re: The Walking Dead - serija

Post by KPNCTNJAH »

jasko_ba wrote: Brko je prva zrtva, mirovao, ovaj ga fino naciljao i pogodio. Nakon toga i Kerol bi poginula, al se sakrila iza tijela brke u kojeg je jos zasuto desetak metaka. Onog na tornju je na kraju Megi skinula. Ostali pod zaklonom, ne mozes glavu podici. Guverner je bio na takvoj poziciji da ga je samo nasumicna paljba mozda mogla zakaciti i bilo je blizu :mrgreen:
Les Brke je pogodilo vise metaka nego onaj kamion iza kojeg se crnkinja krila, sto ce reci da ipak znaju biti precizni i u takvoj situaciji, s metama udaljenim 100m :mrgreen:

volim zajebavati ove sto se zaljube u neku seriju, pa je brane k'o da je Sulejman Kupusovic rezirao :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#1247 Re: The Walking Dead - serija

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tribeka wrote:Interesantno je kako svi hvale seriju i kude one koji su je pokudili. Gledam u nazad postove i nesto ne primjecujem da je iko rekao da mu je bezveze :-D
Stoga ohanite malo i pustite ljude da diskutuje i pronalaze mane, nakon sve zato smo i tu.

Epizoda dobra, puno bolja od prosle. I mene interesuje ko je ona zeMska bila u kombiju. Mali je bio los ispocetka, medjutim u zadnje vrijeme mi je nesto dobar, beli jer ga nema previse :D Mala plava, je njegova riba. (buduca)

Ocekujem da se u iducoj malo snage konsoliduju. Vrijeme je vise da Andrea okrene ledja guverneru i vrati se svom jatu. Ima puno kuronja u zatvoru koje treba podmiriti :) ne zaboravimo i novu grupicu (onaj crnac sa toljagom). Hocu da Deryl pogodi u drugo oko guvernera strijelom :D

možda ona što je bila u gradu,sa oružjem,tamne kose u sinoćnjoj epizodi
kakavdanakneiskustvu

#1248 Re: The Walking Dead - serija

amidzazeher wrote:Malo su me smorile Rickove halucinacije ali opet super nekako odradjeno, ono kao pustili ga da tumara naokolo ko ga hebe :lol:
Nije losa epizoda, sreca pa bi ona pomama na kraju. Imam osjecaj sljedece pola bice razmatranje da li Merle treba da ostane sa njima ili ne!
Andrea vidim dolazi staroj grupi, a ko li ono ode kod Guvernera?

zar je neko otišao?
kakavdanakneiskustvu

#1249 Re: The Walking Dead - serija

BadBoy wrote:U seriji koja ide poslije Walking Dead-a (the talking dead), Kirkman je rekao da ovaj Guvernerov plan nije imao nikakav drugi cilj nego samo da pokaže silu i da na smrt preplaši Rickovu grupu. Znači išao je logikom "vi ste meni zajebali moj grad i razvalili sve, sad ću ja vas da zajebajem". Dakle, zato je Guverner samo stajao i nasumično pucao, pravio buku privlačio zombije jer je lud i sadista. A onog zatvorenika je spucao u glavu zato što je imao fino vremena da se smiri i nanišani.

postoji takva serija?
EmiRem

#1250 Re: The Walking Dead - serija

Post by EmiRem »

Meni je hajd sve nekako normala, jest nerealno, al mi je presmjesno ko god zapuca iz pistolja pa cak i djed na stakama sa 20 metara svaki metak ide walkeru direkt u po cela:grin: Haman bi i Fazlija u ovoj seriji nekog pogodio trebali su ga zaposlit :lol:

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Post Reply