Bakir Izetbegovic Predsjednik
- madner
#1226 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Sto bi rekao Kemal Ataturk: nece moci ove noci i dajte mi moju rakiju 
- MrMaliJoe
#1227 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
nellington wrote:Millet bilir!MrMaliJoe wrote:Narod zna.popajic wrote: Sta su po tebi iskljucivi interesi Sarajeva ?
Jacanje veza sa prijateljskim zemljama je naravno ok , ali ovo Bakirovo minderasko lupetanje je nesto sasvim drugo .
Njegovo pravo je da se licno osjeca Turcinom , ali nema pravo taj osjecaj nabacivati svima nama ( jer je izjavu dao kao clan predsjednistva BIH )
Malo , malo pa minderaski snovi o Bosnjakistanu isplivaju na povrsinu...daleko mu kuca ...
- kamen spoticanja
#1228 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
jasta bimadner wrote:Sto bi rekao Kemal Ataturk: nece moci ove noci i dajte mi moju rakiju
- nellington
#1229 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Upravo su javili, defektolog Sadik ostaje u Turskoj, ponudili su mu ulogu u sapunici. Umjesto njega za ministra sigurnosti dolazi Memati 

- kamen spoticanja
#1230 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
zamjenio bi ja i bakira i sadika i zlatka i zeljku za polata i mematijanellington wrote:Upravo su javili, defektolog Sadik ostaje u Turskoj, ponudili su mu ulogu u sapunici. Umjesto njega za ministra sigurnosti dolazi Memati
- nellington
#1231 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Ja bih i Erhana umjesto njih, ne mora ova elita iz Službekamen spoticanja wrote:zamjenio bi ja i bakira i sadika i zlatka i zeljku za polata i mematijanellington wrote:Upravo su javili, defektolog Sadik ostaje u Turskoj, ponudili su mu ulogu u sapunici. Umjesto njega za ministra sigurnosti dolazi Memati
- Sasvim_Obican
#1232 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Bakire, šalili smo. Nemoj više pričati. 
-
wolf07
#1233 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Svaki potez, izjava ili odluka koji mogu raspizdit Dodicka i njegove dupeuvlakace imaju moj duboki naklon a vi koji pominjete zlatne kasike uzivajte u drzavi za covjeka i de mi nadjite boljeg prijatelja Bosnjaka u svijetu nego sto su to Turci ovakvi kakvi su danas!
- Opetja033
#1234 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Nakon ovoliko vremena zlatne kasike mogu spominjati samo ljudi koji svjesno lazu i koji su zlonamjerni. Nikada niko nije uspio donijeti ni pokusaj dokaza da su ili Alija ili Bakir izvalili ovakvu glupost. KOS-ovska patka koju mnogi svjesno ili nesvjesno prihvataju objerucke.
- ultima_palabra
#1235 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Ma treba forsirati Tursku do iznemoglosti, pogotovo što se tiče ulaganja u našu privredu... ali treba imati i malo samopoštovanja, jbg
Nije ni taj Recep dovijeka, šta ćeš ako dođe neki njegov protivnik na vlast...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1236 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
vjerujem da je Dodika bas raspizdilo kad Bakir rece da Bosnjacima ne smeta RSwolf07 wrote:Svaki potez, izjava ili odluka koji mogu raspizdit Dodicka i njegove dupeuvlakace imaju moj duboki naklon a vi koji pominjete zlatne kasike uzivajte u drzavi za covjeka i de mi nadjite boljeg prijatelja Bosnjaka u svijetu nego sto su to Turci ovakvi kakvi su danas!
- Co0l
#1237 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Turska je ozbiljna drzava.A ozbiljne drzave vanjsku politiku planiraju puno godina unaprijed,bez obzira ko je na vlasti.Tako da ko god sutra dodje na vlast u Turskoj njihov odnos prema BiH se nece bitnije mijenjati,kakav god da je on.ultima_palabra wrote:Ma treba forsirati Tursku do iznemoglosti, pogotovo što se tiče ulaganja u našu privredu... ali treba imati i malo samopoštovanja, jbgNije ni taj Recep dovijeka, šta ćeš ako dođe neki njegov protivnik na vlast...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- kamen spoticanja
#1239 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
ova garnitura okupljena oko AKP-a nema namjeru jos neko vrijeme prepustiti vlast nekom drugom,a nevjerovatna je kolicina pozitivnih emocija koje prema Bosni gaje tako da je izjava na tom fonu vjerovatno(mada je moglo i bez toga)...ultima_palabra wrote:Ma treba forsirati Tursku do iznemoglosti, pogotovo što se tiče ulaganja u našu privredu... ali treba imati i malo samopoštovanja, jbgNije ni taj Recep dovijeka, šta ćeš ako dođe neki njegov protivnik na vlast...
doduse ako turci samo nastave gurati nase clanstvo u NATO-u pristajem da zeljko komsic ode dole i kaze da smo svi maolumni ovde u BiH i ja mu necu zamjeriti...
ovi vjetrovi koji sada pusu s bosfora prema nasim vukohebinama vise su nego odlicni a turcima trenutno nenedostaje para i zelje
-
palermo
#1240 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Vjerovatno je Bakir mogao i drugačije reći, malo suptilnije,ali ne mislim da je baš zasluzio ovu vrstu napada.
Zamislimo da je Zeljko Komsič rekao Obami, vi niste samo lider amerike, vi ste i naš lider. Bogami, teško da bi ga itko ovdje napao. I ne bi trebao.
A Turska je nama vazna zemlja.
Zamislimo da je Zeljko Komsič rekao Obami, vi niste samo lider amerike, vi ste i naš lider. Bogami, teško da bi ga itko ovdje napao. I ne bi trebao.
- Sasvim_Obican
#1241 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Turska može biti prijateljska zemlja, ali ne znam otkud pravo našim predstavnicimna da nas opet podvode pod turski vilajet. Mi imamo svoje premijere i predsjednike, biramo ih na izborima i ne vidim potrebu da svojatamo nekog sa Bosfora.
-
popajic
#1242 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Pretpostavljam sta si htio reci , ali nije ti primjer bas najbolji . Da Zeljko ovako nesto izjavi to bi znacilo da vjerujemo da su nam Ameri prijatelji , pa eto...iz nekakvog saveznistva , postovanja.Pri tome se niko u BIH ne bi smatrao Amerikancimapalermo wrote:Vjerovatno je Bakir mogao i drugačije reći, malo suptilnije,ali ne mislim da je baš zasluzio ovu vrstu napada.
Bakirova spika je nesto sasvim , sasvim drugo. U Mustafinom fonu da nam je Turska majka , sto ce reci ( kako su i Karadjic & comp. tvrdili) da smo Turci. A koliko ja znam - nismo , niti nam treba druga "majka" od BIH.
Da , Turska nam je vrlo vazna. Ali , NE da nam je to mati i njihov predsjednik i nas.
Ali, nema problema...izvinut ce se Bake za ovo koliko sutra
- Platformas
#1243 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
wolf07 wrote:Svaki potez, izjava ili odluka koji mogu raspizdit Dodicka i njegove dupeuvlakace imaju moj duboki naklon a vi koji pominjete zlatne kasike uzivajte u drzavi za covjeka i de mi nadjite boljeg prijatelja Bosnjaka u svijetu nego sto su to Turci ovakvi kakvi su danas!
Al ce ga raspizdit
Znaci ti si za to da kad Dodik kaze mi volimo Srbiju da mu Bakir odgovori sa recimo, mi volimo Tursku ili nesto na taj kalup
Cisto ono da ga raspizdi
Evo 15. godina jedemo zlatnim kasikama, neka sad i ovih obicnih malo. Mene vise stid jesti zlatnom kasikom a toliko gladnih u svijetu
-
palermo
#1244 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Pa sad ja shvatam šta ti hoćeš reći, ali iskreno mislim da je to što ti napisa prilično nategnuto.popajic wrote:Pretpostavljam sta si htio reci , ali nije ti primjer bas najbolji . Da Zeljko ovako nesto izjavi to bi znacilo da vjerujemo da su nam Ameri prijatelji , pa eto...iz nekakvog saveznistva , postovanja.Pri tome se niko u BIH ne bi smatrao Amerikancimapalermo wrote:Vjerovatno je Bakir mogao i drugačije reći, malo suptilnije,ali ne mislim da je baš zasluzio ovu vrstu napada.
A Turska je nama vazna zemlja.![]()
Bakirova spika je nesto sasvim , sasvim drugo. U Mustafinom fonu da nam je Turska majka , sto ce reci ( kako su i Karadjic & comp. tvrdili) da smo Turci. A koliko ja znam - nismo , niti nam treba druga "majka" od BIH.
Da , Turska nam je vrlo vazna. Ali , NE da nam je to mati i njihov predsjednik i nas.
Ali, nema problema...izvinut ce se Bake za ovo koliko sutra
jesam li ja ovdje negdje pročitao da su Bakirovui izjavu malo skraćivali, i da je on rekao nešto u stilu vi ste lider i nama i svim muslimanima svijeta ?
-
popajic
#1245 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
@palermo
Pa sad ja shvatam šta ti hoćeš reći, ali iskreno mislim da je to što ti napisa prilično nategnuto.
jesam li ja ovdje negdje pročitao da su Bakirovui izjavu malo skraćivali, i da je on rekao nešto u stilu vi ste lider i nama i svim muslimanima svijeta ?
pa, ja bas o tome.
Clan predsjednistva BIH kaze - nama ? Kome nama ? Je li ovo muslimanska drzava?
Neka daje izjave u svoje ime ili u ime SDA , ali u ime NAS
-
palermo
#1246 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Pazi, ne mislim ja da je ovo neka baš briljantna izjava, i svakako se moglo drugačije reći, ali ne mislim da je baš i neki kiks. Ja bih lično volio da je Erdogan ovdje mogao reći, mi u vama bosancima vidimo lidera slobodoljubivog svijeta i vi gospodine taj i taj ste i naš liderpopajic wrote:@palermo
Pa sad ja shvatam šta ti hoćeš reći, ali iskreno mislim da je to što ti napisa prilično nategnuto.
pa, ja bas o tome.
Clan predsjednistva BIH kaze - nama ? Kome nama ? Je li ovo muslimanska drzava?
Neka daje izjave u svoje ime ili u ime SDA , ali u ime NAS
Ergo, jednoistavno ne mislim da je ova izjava nešto što je baš za ovoliku raspravu i ogorčenje.
- Co0l
#1247 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Bezveze se dize frka oko ovoga.Cak se i iskrivljuje ta njegova izjava i govori se da je rekao da je Erdogan i nas predsjednik implicirajuci kao da izetbegovic smatra BiH i Tursku jednom drzavom sto su gluposti.
Covjek je rekao da je Erdogan nas lider,misleci pri tome na sve muslimane svijeta u koje se svakako ubrajaju i bosanski muslimani a to je nesto sasvim drugo od predsjednika sto on i ne moze biti jer nije covjek ni u Turskoj predsjednik nego premijer.A i to je sve receno u kontekstu zelja za brz oporavak a ne stvaranja neke zelene transferzale,koja je inace paranoicna nocna mora onih koji strahuju od nekakvog neoosmanizma.
Sve u svemu,puno buke ni oko cega.
Covjek je rekao da je Erdogan nas lider,misleci pri tome na sve muslimane svijeta u koje se svakako ubrajaju i bosanski muslimani a to je nesto sasvim drugo od predsjednika sto on i ne moze biti jer nije covjek ni u Turskoj predsjednik nego premijer.A i to je sve receno u kontekstu zelja za brz oporavak a ne stvaranja neke zelene transferzale,koja je inace paranoicna nocna mora onih koji strahuju od nekakvog neoosmanizma.
Sve u svemu,puno buke ni oko cega.
- madner
#1248 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
A kada je to Izet Beg dobio mandat da prica u ime muslimana BiH?
- Banksy
#1249 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik
Katastrofa.nellington wrote:Redžep Tajip Erdogan ne pripada samo Turcima, on je i naš lider.
Nas i Turaka 73 miliona, jel?
Ko je izvor, čija je vijest?
- zambaklija