Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
smoki_choko

#1226 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by smoki_choko »

Čolaković: Moguće je da martovski rok koji su postavile FIFA i UEFA ne bude ispoštovan

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Sulejman Čolaković je počeo praviti svoj prijedlog mape puta za usvajanje izmjena i dopuna statuta koje zahtijevaju FIFA i UEFA.

Usaglasiti prijedloge

Evropska nogometna asocijacija je dala rok da se ovaj posao mora završiti do 31. marta iduće godine, a čelnici NSBiH u razgovoru s predsjednikom FIFA-e Sepom Blaterom (Sepp Blatter) obavezali su se da će napraviti mapu puta. Izvršni komitet FIFA-e će 28. oktobra raspravljati o NSBiH.

- Počeo sam da radim na tome i svoj prijedlog ću usaglasiti sa dopredsjednicima Bogdanom Čekom i Iljom Dominkovićem. Prema meni, prvo trebamo razgovarati sa predsjednicima entitetskih saveza. Zatim se sastati sa predsjednicima i premijerima entiteta i države. I na kraju posjetiti visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko) - kaže Čolaković.

Prema njegovom mišljenju, postoji opasnost da se zadatak ne uradi do 31. marta.

Ista matematika

- Realno je moguće da se vlast na svim nivoima ne rekonstruira do kraja marta i da rok ne bude ispoštovan. To je objektivan i nepremostiv problem za nas i onda dolazi opasnost od suspenzije Saveza.

Mi u Skupštini NSBiH imamo istu matematiku i probleme kao u državnom parlamentu. Nama članovi Izvršnog odbora govore delegatima u Skupštini da će im odvrnuti ruku ako glasaju za statut - jada se Čolaković.

Kompromis i dijalog

Čolaković kaže da njemu nije bitan ostanak na čelu NSBiH, ali da će se boriti svim silama da statut bude usvojen.

- Neka predsjednik bude ko hoće. Meni je svejedno i ponudit ću to mjesto Hrvatu ili Srbinu. Nama je potreban kompromis i dijalog kako bismo usvojili statut i nadam se da će do toga doći - govori Čolaković.
dzaba nama sve pobjede do kraja ako se ovi uhljupi ne dogovore :roll:
Gat'Gor

#1227 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Gat'Gor »

Oni (huligani) su planirali od pocetka da zaustave utakmicu. Govorili su ljudima satima prije utakmice da nenarucuju tekmu jer ce biti suspendovana.
Edin H.

#1228 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Edin H. »

2407 wrote:
burek_in_space wrote:Inache, taj idiot od sinoc je pripadnik organizacije Krv i chast(propagiraju nacional-socijalizam), shto se vidi i po njegovoj tetovazhi na desnoj ruci chini mi se, gdje se nalazi istetoviranbroj 28, jedan od simbola te organizacije.
Da, zaboravih ovo napisati:
28 simbolizira Blood&Honour
2, drugo slovo alfabeta - B
8, osmo slovo alfabeta - H
:shock:

Ja sam mislio da se u Srbiji koristi cirilicni alfabet, ne engleski :D
Edin H.

#1229 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Edin H. »

smoki_choko wrote:
Čolaković: Moguće je da martovski rok koji su postavile FIFA i UEFA ne bude ispoštovan

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Sulejman Čolaković je počeo praviti svoj prijedlog mape puta za usvajanje izmjena i dopuna statuta koje zahtijevaju FIFA i UEFA.

Usaglasiti prijedloge

Evropska nogometna asocijacija je dala rok da se ovaj posao mora završiti do 31. marta iduće godine, a čelnici NSBiH u razgovoru s predsjednikom FIFA-e Sepom Blaterom (Sepp Blatter) obavezali su se da će napraviti mapu puta. Izvršni komitet FIFA-e će 28. oktobra raspravljati o NSBiH.

- Počeo sam da radim na tome i svoj prijedlog ću usaglasiti sa dopredsjednicima Bogdanom Čekom i Iljom Dominkovićem. Prema meni, prvo trebamo razgovarati sa predsjednicima entitetskih saveza. Zatim se sastati sa predsjednicima i premijerima entiteta i države. I na kraju posjetiti visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko) - kaže Čolaković.

Prema njegovom mišljenju, postoji opasnost da se zadatak ne uradi do 31. marta.

Ista matematika

- Realno je moguće da se vlast na svim nivoima ne rekonstruira do kraja marta i da rok ne bude ispoštovan. To je objektivan i nepremostiv problem za nas i onda dolazi opasnost od suspenzije Saveza.

Mi u Skupštini NSBiH imamo istu matematiku i probleme kao u državnom parlamentu. Nama članovi Izvršnog odbora govore delegatima u Skupštini da će im odvrnuti ruku ako glasaju za statut - jada se Čolaković.

Kompromis i dijalog

Čolaković kaže da njemu nije bitan ostanak na čelu NSBiH, ali da će se boriti svim silama da statut bude usvojen.

- Neka predsjednik bude ko hoće. Meni je svejedno i ponudit ću to mjesto Hrvatu ili Srbinu. Nama je potreban kompromis i dijalog kako bismo usvojili statut i nadam se da će do toga doći - govori Čolaković.
dzaba nama sve pobjede do kraja ako se ovi uhljupi ne dogovore :roll:
Kakve pobjede bolan :mrgreen:
Zato su i naimenovali letargicnog Papeta da se narod previse ne sekira.

Ne znam sta kompliciraju, jedan predsjednik, rotacija svake dvije godine i vozdra.
Nego da pitamo Platinija kako ce uci u predsjednistvo ili Izvrsni odbor neko ko ne pripada nacionalnim torovima?
Lunizz

#1230 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Lunizz »

Upravo je osudjen na godinu dana zatvora.Postupak zavrsen za 20 minuta
Obuca9

#1231 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Obuca9 »

Šibicar wrote:Jesu li ovo samo Delije bile na gostovanju u italiji,šta je sa Grobljem?Nisu smjeli,ili bojkotuju? :-?
Saopštenje navijačke grupe Grobari Jug

13. 10. 2010.

Osuđujemo incidente i nаpаdа nа nаšeg golmаnа Vlаdimirа Stojkovićа koji je bio žrtvа orgаnizovаnog delovаnjа ljudi kojimа srpski grb ništа ne predstаvljа. Nа prekinutoj utаkmici Itаlijа - Srbijа u Đenovi nije bilo Grobаrа, mаdа smo svesni činjenice dа postoji grupа ljudi kojimа je izuzetno krivo što nаvijаči Pаrtizаnа nisu bili аkteri ove srаmote, kаo ni one od 10.10.2010.g. Isto tаko znаmo dа te ljude neće sprečiti dа Grobаrimа prilepljuju rаzne etikete bez аrgumenаtа i dokаzа, jer sve je to u cilju dа bi se pojаčаo pritisаk nа ustаvni sud koji dаnаs zаsedа povodom zаbrаne nаvijаčkih grupа. Posebno nаs zаbrinjаvа tаjming ove bruke u Itаliji, koji će imаti negаtivne posledice nа ceo nаvijаčki pokret u Srbiji. Sve ovo ide nа ruku opciji kojа izjednаčаvа nаvijаče i huligаne.

Pozivаmo celokupnu sportsku jаvnost dа podrži golmаnа Vlаdimirа Stojkovićа, koji je golmаn srpske reprezentаcije i koji je žrtvа ljudi kojimа su sujetа i kompleksi isprovocirаli njihovo prаvo lice u cilju hrаnjenjа sopstvenog egа.

Grobari Jug
smoki_choko

#1232 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by smoki_choko »

Edin H wrote: Kakve pobjede bolan :mrgreen:
Zato su i naimenovali letargicnog Papeta da se narod previse ne sekira.

Ne znam sta kompliciraju, jedan predsjednik, rotacija svake dvije godine i vozdra.
Nego da pitamo Platinija kako ce uci u predsjednistvo ili Izvrsni odbor neko ko ne pripada nacionalnim torovima?
ako nam se omakne koja pobjeda pa budemo slucajno drugi
Impavidus

#1233 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Impavidus »

nije ni cudo sto oni crnogorci ginu, culi da Big Blekic dovodi igrace iz CG, pa se ljudi dokazuju... :D
samo malo

#1234 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by samo malo »

Edin H. wrote:
Prica je bila da je pjanac, covjek jos nije nijednu kvalifikacionu utakmicu izgubio, ni sa Hrvatskom, ni sa Crnom Gorom.
Jes al je igrao 1-1 sa Maltom :D
Edin H.

#1235 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Edin H. »

samo malo wrote:
Edin H. wrote:
Prica je bila da je pjanac, covjek jos nije nijednu kvalifikacionu utakmicu izgubio, ni sa Hrvatskom, ni sa Crnom Gorom.
Jes al je igrao 1-1 sa Maltom :D
:D , kad je pri "kafi" ne zna da li igra sa Engleskom ili Maltom, njemu isto :-)
Edin H.

#1236 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Edin H. »

JThomas wrote:baš je seksepilan :D
Stvarno je sladak :lol: :lol: :lol: sa razbarusenom kosom

Image

Ko su "Coi" i njegova grupa

Prema saznanjima ekipe emisije "Insajder", Ivan Bogdanov "Coi" je jedan od vođa navijača Crvene Zvezde i pripada grupi "Ultra bojs".

(FoNet)
Protiv njega su podignute četiri krivične prijave - za učestvovanje u tuči, za nanošenje lakih telesnih povreda i napad na službeno lice u vršenju dužnosti, za nasilničko ponašanje i neovlašćene proizvodnje držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Iza sebe ima i kazne za prekršaje za posedovanje eksplozivnih naprava, držanje opasnih životinja i prijave za skitnju i besposličarenje.

U martu 2005. kod Bogdanova policija je pri pretresu našla 11,06 grama marihuane. Bogdanov je pri saslušanju priznao izvršenje dela i izjavio da je drogu kupio istog dana od momka koga zna po nadimku "Kure", za iznos od 1.200 dinara isključivo za ličnu upotrebu.

A jedan od vođa navijača iz Srbije koji je učestvovao u jučerašnjim neredima u Đenovi, i koji se predstavio kao Slobo, izjavio je televiziji RAI da navijači iz Srbije koji su juče došli u Đenovu "nisu nacisti, već nacionalisti i da se protive ulasku Srbije u Evropsku uniju".

"Protiv smo nezavisnosti Kosova i zato smo zapalili zastavu Albanije. Stadion u Đenovi je bio idealno mesto da prikažemo naše stavove, koji su potpuno politički. U Beogradu je na delu diktatura i tamo ne možemo da protestujemo", rekao je taj navijač.

On je kazao i da je incident izazvalo 50-60 navijača Crvene zvezde, koji su pirotehniku kupili u radnjama u Đenovi i da su je bez problema uneli na stadion.

"Naterali me drugovi, nisam hteo"

Nikola Arsić je osuđen zbog pružanja otpora prilikom hapšenja i napada na policiju, a tokom iskaza na suđenju rekao je da je došlo do "velikih nereda" i da se ne seća dobro šta se desilo i šta je radio.

Italijanska agencija Ansa navodi i da je još jedan navijač Srbije, koji je uhapšen zbog krađe, ne navodeći njegovo ime, pušten da na slobodu, pošto je osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu.

"Naterali su me drugovi, nisam hteo da uradim ništa loše", ispričao je on pred sudijom.

Italijanska agencija je u ranijem izveštaju prenela da je zbog krađe patika u sportskoj prodavnici u Đenovi juče uhapšen Miloš Petrović i da treba da bude izveden pred sud.
Normalan.ba

#1237 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Normalan.ba »

Šibicar wrote:Jesu li ovo samo Delije bile na gostovanju u italiji,šta je sa Grobljem?Nisu smjeli,ili bojkotuju? :-?
Pa oni ni Partizan ne gledaju,dođu samo da vide kakvu evro-ekipu i to je to.Na domaćim utakmicama u prvenstvu bude ih 2-3 hiljade
Cyber-harambashica

#1238 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Cyber-harambashica »

Edin H. wrote:
2407 wrote:
burek_in_space wrote:Inache, taj idiot od sinoc je pripadnik organizacije Krv i chast(propagiraju nacional-socijalizam), shto se vidi i po njegovoj tetovazhi na desnoj ruci chini mi se, gdje se nalazi istetoviranbroj 28, jedan od simbola te organizacije.
Da, zaboravih ovo napisati:
28 simbolizira Blood&Honour
2, drugo slovo alfabeta - B
8, osmo slovo alfabeta - H
:shock:

Ja sam mislio da se u Srbiji koristi cirilicni alfabet, ne engleski :D

ala se slatko ismijah, nadam se da se salis....cirilicni "alfabet", hahahah
AZBUKA bre
Tvrtko II Kotromanić

#1239 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Edin H. wrote:

Ko su "Coi" i njegova grupa

Prema saznanjima ekipe emisije "Insajder", Ivan Bogdanov "Coi" je jedan od vođa navijača Crvene Zvezde i pripada grupi "Ultra bojs".

(FoNet)
Protiv njega su podignute četiri krivične prijave - za učestvovanje u tuči, za nanošenje lakih telesnih povreda i napad na službeno lice u vršenju dužnosti, za nasilničko ponašanje i neovlašćene proizvodnje držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Iza sebe ima i kazne za prekršaje za posedovanje eksplozivnih naprava, držanje opasnih životinja i prijave za skitnju i besposličarenje.

U martu 2005. kod Bogdanova policija je pri pretresu našla 11,06 grama marihuane. Bogdanov je pri saslušanju priznao izvršenje dela i izjavio da je drogu kupio istog dana od momka koga zna po nadimku "Kure", za iznos od 1.200 dinara isključivo za ličnu upotrebu.

A jedan od vođa navijača iz Srbije koji je učestvovao u jučerašnjim neredima u Đenovi, i koji se predstavio kao Slobo, izjavio je televiziji RAI da navijači iz Srbije koji su juče došli u Đenovu "nisu nacisti, već nacionalisti i da se protive ulasku Srbije u Evropsku uniju".

"Protiv smo nezavisnosti Kosova i zato smo zapalili zastavu Albanije. Stadion u Đenovi je bio idealno mesto da prikažemo naše stavove, koji su potpuno politički. U Beogradu je na delu diktatura i tamo ne možemo da protestujemo", rekao je taj navijač.

On je kazao i da je incident izazvalo 50-60 navijača Crvene zvezde, koji su pirotehniku kupili u radnjama u Đenovi i da su je bez problema uneli na stadion.

"Naterali me drugovi, nisam hteo"

Nikola Arsić je osuđen zbog pružanja otpora prilikom hapšenja i napada na policiju, a tokom iskaza na suđenju rekao je da je došlo do "velikih nereda" i da se ne seća dobro šta se desilo i šta je radio.

Italijanska agencija Ansa navodi i da je još jedan navijač Srbije, koji je uhapšen zbog krađe, ne navodeći njegovo ime, pušten da na slobodu, pošto je osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu.

"Naterali su me drugovi, nisam hteo da uradim ništa loše", ispričao je on pred sudijom.

Italijanska agencija je u ranijem izveštaju prenela da je zbog krađe patika u sportskoj prodavnici u Đenovi juče uhapšen Miloš Petrović i da treba da bude izveden pred sud.

opet po patikama :lol:
Edin H.

#1240 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Edin H. »

Cyber-harambashica wrote: ala se slatko ismijah, nadam se da se salis....cirilicni "alfabet", hahahah
AZBUKA bre
Ups, zaboravio :-) i to poodavno.
Na engleskom je Cyrillic alphabet, pa me prebaci, bre :D :roll:
Edin H.

#1241 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Edin H. »

Tvrtko II Kotromanić wrote: opet po patikama :lol:

Stvarno kad god je kakav belaj nastradaju patike :D
Sjecate se one dvije djevojke iz unutrasnjosti u Beogradu.
Cyber-harambashica

#1242 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Edin H. wrote:
Cyber-harambashica wrote: ala se slatko ismijah, nadam se da se salis....cirilicni "alfabet", hahahah
AZBUKA bre
Ups, zaboravio :-) i to poodavno.
Na engleskom je Cyrillic alphabet, pa me prebaci, bre :D :roll:
aj nema veze, nije ni meni lako sa nemackim jezikom :)
General Maximus

#1243 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by General Maximus »

Pa gdje da Grobari i Delije idu zajedno na utakmicu, poubijali bi se na tribinama...
General Maximus

#1244 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by General Maximus »

Italija: Odgovoran ministar unutrašnjih poslova

Italijanska opozicija zatražila je danas od vlade da parlamentu te zemlje podnese izveštaj o incidentima koje su u Đenovi izazvali srpski navijači, preneli su italijanski mediji

Gradonačelnica Đenove Marta Vinčenci ocenila je da je za jučerašnje nerede "odgovoran pre svega ministar unutrašnjih poslova" Roberto Maroni.
"Ministarstvo unutrašnjih poslova je podcenilo situaciju. Neko treba da objasni kako nije bilo moguće sprečiti dolazak 400 osoba koje su izazvale haos u gradu, a što se mene tiče, za to je odgovoran ministar Maroni", rekla je ona.
Vinčenci, koju je kako prenose lokalni mediji, jedan srpski navijač na trgu De Ferari u centru Đenove gađao flašom, rekla je i da ne želi da kritikuje rad policije, koja je učinila sve što je mogla.
"Problem je bio na vrhu. Ministarstvo unutrašnih poslova nije umelo da proceni jačinu problema", ocenila je ona.
Opoziciona stranka Italija vrednosti, oštri kritičar vladajuće koalicije premijera Silvija Berluskonija, zatražila je i Maronijevu ostavku.
Povodom jučerašnjih događaja u Đenovi, zvaničnik Ministarstva unutrašnjih poslova zadužen za bezbednost na sportskim događajima Roberto Masiči objasnio je da je na stadionu Luiđi Feraris izvršena "pažljiva" kontrola navijača.
Više faktora razlog je za ono što se dogodilo, uključujući tu i "pravu kriminalnu odlučnost" nasilnih navijača koji su "bukvalno nasrnuli na pripadnike policije", precizirao je taj zvaničnik.
"Suočili smo se sa pravim kriminalcima, a ne samo razjarenim navijačima. To što nismo odmah intervenisali na stadionu, doprinelo je da se izbegne krvoproliće: ta odluka je bila primerena i odgovarajuća", kazao je on, dodavši da bi "intervencija u delu gde su se nalazili najvatreniji navijači mogla da vodi težim posledicama".
Italijanski mediji i danas opširno izvestavaju o reagovanjima na jučerasnje incidente u Đenovi, prenoseći izjave predstavnika Uefe, izvinjenja srpskih zvaničnika, kao i komentare srpskih medija.
Cyber-harambashica

#1245 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Pa sta mislis zasto su napali Stojkovica, on je njima najveci izdajnik sada i izgleda su mu vec pretili
fosil

#1246 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by fosil »

Cyber-harambashica wrote:
ultima_palabra wrote:Pa vidjelo se kako im je bilo gore... razbili ih na grupice i ubili puru u njima... ovako da su morali ulijetati među 1000 budala bilo bi svega. Poznato je da su ovi junaci samo kad ih je 10 na jednog... kad su 5 na 1 već se razmišljaju, a 2 na 1 bježe koliko ih noge nose
e onda ti nikad nisi sreo jednog na ulici....
to samo "uzgred"

Grozno je sta se desilo, al prezivet ce svi....
Nema ovakvih vise na ulici, sad pjevaju onu, u tebi su gore mnoge, gore visoke... :D
Troll_Happens

#1247 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Troll_Happens »

ovakvih fasista je bilo i iz shumske na utakmici srbija bih, samo se treba sjetiti one dvojice sto prikazuju sjecenje vratova i vrijedjaju srebrenicu.. isti pacijenti... :x
Bosanski_kralj

#1248 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Bosanski_kralj »

Al skrio se u gepek :D

Kao što rekoh na nekoj drugoj temi da je u pitanju ušminkana "tetkica"
Edin H.

#1249 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Edin H. »

BHF odbija napad u Tirani :skoljka:

Frankyee

#1250 Re: Kvalifikacije za EP2012 - Vol. 2

Post by Frankyee »

ZA nerede Srbija ce izgubit utakmicu 3-0 i dobiti novcanu kaznu, to je to.

Da su ovo radili BHF nasu reprezentaciju bu ukinuli ovi iz FIFE
Locked