branimir stulic wrote:Leticija![]()
super pitanje koje se ne može izguglatali zeleni čaj ,vrt..Tanako...
![]()
ja mislim da se radi o Sjećanja jedne gejše...Arthur Goldenmada sam
![]()
![]()
![]()
Izvinjavam se sto kasnim ovoliko. Stulicu postavi pitanje!
Moderator: Chloe
branimir stulic wrote:Leticija![]()
super pitanje koje se ne može izguglatali zeleni čaj ,vrt..Tanako...
![]()
ja mislim da se radi o Sjećanja jedne gejše...Arthur Goldenmada sam
![]()
![]()
![]()
lilla wrote:Čini mi se da je ipak bilo 16 godinaPrust
hint plssadmire wrote:ev da i ja ugrabim priliku i postavim jedno prije nego zenska ekipa preuzme vlast i svojim me 'zenskim' pitanjima otjera u magarecu klupu!?
sloboda pocinje ondje gdje prestaje laz!
koji nobelovac je ovo rekao?
sloboda pojedinca je bila u sredistu njegove filozofije!funeral blues wrote:hint plssadmire wrote:ev da i ja ugrabim priliku i postavim jedno prije nego zenska ekipa preuzme vlast i svojim me 'zenskim' pitanjima otjera u magarecu klupu!?
sloboda pocinje ondje gdje prestaje laz!
koji nobelovac je ovo rekao?
nije on, iako bi bez sumnje mogao biti!Bloo wrote:Saul Bellow?
sadmire wrote:nije on, iako bi bez sumnje mogao biti!Bloo wrote:Saul Bellow?
Zbog iznenadne smrti ostavio jedan nedovrsen roman iza sebe!
Bloo wrote:sadmire wrote:nije on, iako bi bez sumnje mogao biti!Bloo wrote:Saul Bellow?
Zbog iznenadne smrti ostavio jedan nedovrsen roman iza sebe!
Camus?sad se iznervirah
Bio je lillin red da pita jer je odgovorila tačno na Sookino pitanje.Sookie McSue wrote:lilla wrote:Čini mi se da je ipak bilo 16 godinaPrust
baš ga ne volim
sadmire wrote:![]()
zasto nerviranje?
Previdjela sam ŠtulićaSookie McSue wrote:da, sad je lilla na redu, a takođe bi i štulić trebao postaviti pitanje, jer je odgovorio tačno na jedno od prethodnih.
wowSinjaD wrote:Sad sam se baš vratila na postove gdje sam se raspitivala o pravilima.
Pitala sam slijedeće:
" Da li bi mozda bilo dobro utvrditi neki vremenski rok koji moze proteći između:
1. Pitanja i odgovora (ustvari "neodgovaranja" na postavljeno pitanje+postavljač pitanja se ne javlja )
2. Odgovora i čekanja na potvrdu da li je odgovor tačan
3. Potvrde i postavljanja novog pitanja"
I vezano za tačku 3. nellington je odgovorio:
" 60 minuta ima za postavljanje pitanja osoba koja je već odgovorila na više od jednog pitanja na kvizu, 10 minuta osoba kojoj je to prvi tačan odgovor"
Što ustvari znači da je i Štulićevo i lilino vrijeme za postavljenje pitanja isteklo i neko drugi može postaviti pitanje.
Ovo pravilo ima tu manu što niko ne zna kad ce mu predhodni "pitač" dati potvrdu i vrlo je vjerovatno da osoba nije baš tad on line.
Znači konkretno npr. Leticija se ubacila s pitanjem sasvim po pravilima, kad je istekao sahat![]()
Sada pitanje postavlja Bloo - nadam se da je nervoza prošla
i ja sam za akciju!Sookie McSue wrote:wowSinjaD wrote:Sad sam se baš vratila na postove gdje sam se raspitivala o pravilima.
Pitala sam slijedeće:
" Da li bi mozda bilo dobro utvrditi neki vremenski rok koji moze proteći između:
1. Pitanja i odgovora (ustvari "neodgovaranja" na postavljeno pitanje+postavljač pitanja se ne javlja )
2. Odgovora i čekanja na potvrdu da li je odgovor tačan
3. Potvrde i postavljanja novog pitanja"
I vezano za tačku 3. nellington je odgovorio:
" 60 minuta ima za postavljanje pitanja osoba koja je već odgovorila na više od jednog pitanja na kvizu, 10 minuta osoba kojoj je to prvi tačan odgovor"
Što ustvari znači da je i Štulićevo i lilino vrijeme za postavljenje pitanja isteklo i neko drugi može postaviti pitanje.
Ovo pravilo ima tu manu što niko ne zna kad ce mu predhodni "pitač" dati potvrdu i vrlo je vjerovatno da osoba nije baš tad on line.
Znači konkretno npr. Leticija se ubacila s pitanjem sasvim po pravilima, kad je istekao sahat![]()
Sada pitanje postavlja Bloo - nadam se da je nervoza prošla![]()
super, meni isto odgovara da je dinamičnije, makar na momente djelovalo i kao potpuna anarhija
Bloo wrote:hajde sadmire