Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Idi prvo na dijagnostiku da vidis da li je senzor okretaja volana ili elektro moror. Ako ode motor on je moze viklovati, a ako je senzor tu kažu pomaze i neknadno lemljenje postojecih lemova, mada je problem u nekim Siemensovim relejima.
Probaj Ivicu 061 748 936
Jakara 061 260 331
Zamjena komplet mehanizma sa rukama je 150 - 200 KM
ElRe wrote:Idi prvo na dijagnostiku da vidis da li je senzor okretaja volana ili elektro moror. Ako ode motor on je moze viklovati, a ako je senzor tu kažu pomaze i neknadno lemljenje postojecih lemova, mada je problem u nekim Siemensovim relejima.
Probaj Ivicu 061 748 936
Jakara 061 260 331
Hvala puno, evo maloprije je radilo najnormalnije a jutros kad sam krenuo na posao kao da FAP-a vozim. Vjerovatno je do lemova jer ne bi sad opet radio, jel tako?
Na Stilu sa 2 vrata riknuo mi onaj metal na sredini suvozacevih vrata granicnik ili kako vec, zbavio sam ga, sad se moram natjerati zamjeniti, jel zeznuto?
zateznistub wrote:Otisao mi servo na Puntu mk2 Gdje ga popraviti? Cijena sitnica
malo proguglaj,posjeti fiat forume to ti je poznata mana Fiata, taj elekto servo.
Imaš šemu, slike to je tzv. hladni lem , prelemi kontakte i to je to banalna glupost nemoj da ti neko bezveze pare uzima.
Chuckie wrote:Na Stilu sa 2 vrata riknuo mi onaj metal na sredini suvozacevih vrata granicnik ili kako vec, zbavio sam ga, sad se moram natjerati zamjeniti, jel zeznuto?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Auto otpad, 20-30KM, mislim da se mora skinuti postava da bi se zamijenio. To je ako govorimo o zabravku,onom dijelu što omogućava da se vrata otvaraju u 2 pozicije.
zateznistub wrote:Otisao mi servo na Puntu mk2 Gdje ga popraviti? Cijena sitnica
malo proguglaj,posjeti fiat forume to ti je poznata mana Fiata, taj elekto servo.
Imaš šemu, slike to je tzv. hladni lem , prelemi kontakte i to je to banalna glupost nemoj da ti neko bezveze pare uzima.
Znam lemiti ali ne znam gdje se nalazi stampana ploca koju treba prelemiti? Ako znas gdje je pomagaj.
ElRe wrote:Idi prvo na dijagnostiku da vidis da li je senzor okretaja volana ili elektro moror. Ako ode motor on je moze viklovati, a ako je senzor tu kažu pomaze i neknadno lemljenje postojecih lemova, mada je problem u nekim Siemensovim relejima.
Probaj Ivicu 061 748 936
Jakara 061 260 331
Hvala puno, evo maloprije je radilo najnormalnije a jutros kad sam krenuo na posao kao da FAP-a vozim. Vjerovatno je do lemova jer ne bi sad opet radio, jel tako?
Ja svasta napisah ali nista ne prodje
Uglavnom i kod mene iskace servo na ovim minusima. Upalis i ugasis auto i opet bi trebalo radit. Smrznu tockovi i stvori mu opterecenje pri okretanju, ili kad uletis u dublji smrznuti snijeg .
Ja tako vozit petu godinu, par puta godisnje se desi i to je to.
pozz! kod fiat brava su mi prestali da rade brisaci,je li moze biti da je otisao motor od brisaca i zna li neko gdje to mogu kupiti i po kojoj cijeni ?