KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
BiTa
#1226 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ja sam upravo danas dovbila odbijenicu od Teloptica, a bila sam na razgovoru prije tri ili cetiri sedmice. Uglavnom s obzirom da sam ja diplomirani pravnik, ispitivala me je mladja djevojka koja je isto pravnica i jedan stariji godpodin pravnik.
Ona mi je postavljala pitanja i to prilicno ne vjesto tako da ni sama nisam znala sta me tacno pita. Uglavnom prvo pitanje je bilo sta ja mislim da jedan pravnik radi u njihovoj firmi. Medjutim, s obzirom da ja nemam radnog iskustva oblas koju obuhvata pravo je presiroka, nisam imala pojma sta bih joj rekla. POcela sam petljati nesto oko ugovora o prodaju, transportu, zaposlenju novih radnika, sporova i bla bla. Onda me je pitala da li se vise snalazim u radu u grupi ili individualno. Zatim da li postoji ikakva preporeka u koliko su u pitanju poslovna putovanja, mislila je na porodicu. Onda se gospodin pravnik javio i rekao da i ako sada nemam porodicu imat cu je u buducnosti a to ce mi stvarati prepreku. Cista diskirminacija, samo zato sto sam zensko!!!!
Ona mi je postavljala pitanja i to prilicno ne vjesto tako da ni sama nisam znala sta me tacno pita. Uglavnom prvo pitanje je bilo sta ja mislim da jedan pravnik radi u njihovoj firmi. Medjutim, s obzirom da ja nemam radnog iskustva oblas koju obuhvata pravo je presiroka, nisam imala pojma sta bih joj rekla. POcela sam petljati nesto oko ugovora o prodaju, transportu, zaposlenju novih radnika, sporova i bla bla. Onda me je pitala da li se vise snalazim u radu u grupi ili individualno. Zatim da li postoji ikakva preporeka u koliko su u pitanju poslovna putovanja, mislila je na porodicu. Onda se gospodin pravnik javio i rekao da i ako sada nemam porodicu imat cu je u buducnosti a to ce mi stvarati prepreku. Cista diskirminacija, samo zato sto sam zensko!!!!
-
Mr.Penguin
#1227 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pa kako su tu do njega zaposlili?BiTa wrote:Ja sam upravo danas dovbila odbijenicu od Teloptica, a bila sam na razgovoru prije tri ili cetiri sedmice. Uglavnom s obzirom da sam ja diplomirani pravnik, ispitivala me je mladja djevojka koja je isto pravnica i jedan stariji godpodin pravnik.
-
amko76
#1228 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hehe to i ja pođoh pitati, ali si me preduhitrioMr.Penguin wrote:Pa kako su tu do njega zaposlili?BiTa wrote:Ja sam upravo danas dovbila odbijenicu od Teloptica, a bila sam na razgovoru prije tri ili cetiri sedmice. Uglavnom s obzirom da sam ja diplomirani pravnik, ispitivala me je mladja djevojka koja je isto pravnica i jedan stariji godpodin pravnik.
-
clio_dci120
#1229 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Evo da se javim ponovo na ovoj temi,zato sto sam i ranije pisao na njoj, evo upravo odradujem pripravnicki rad,kraj prve sedmice na poslu:)
Vjerovali ili ne, bez stele,preko biroa..ko bi rekao...zelim i dalje svima puno srece u trazenju posla, da se sto prije zaposle..ja sam bio vec uveliko krenuo razmatrati opcije kruzera,Afganistana i Iraka..
Vjerovali ili ne, bez stele,preko biroa..ko bi rekao...zelim i dalje svima puno srece u trazenju posla, da se sto prije zaposle..ja sam bio vec uveliko krenuo razmatrati opcije kruzera,Afganistana i Iraka..
- desperate housewife
#1230 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
ovo je pravo osvježenje pročitati...clio_dci120 wrote:Evo da se javim ponovo na ovoj temi,zato sto sam i ranije pisao na njoj, evo upravo odradujem pripravnicki rad,kraj prve sedmice na poslu:)
- skafiskafsnjak
#1231 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Too good to be truedesperate housewife wrote:ovo je pravo osvježenje pročitati...clio_dci120 wrote:Evo da se javim ponovo na ovoj temi,zato sto sam i ranije pisao na njoj, evo upravo odradujem pripravnicki rad,kraj prve sedmice na poslu:)
-
žutija
#1232 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Clio_dci 120...Čestitke
Možeš li nam reći koje struke si pripravnik...da se možemo orjentisati o kome to Biroi vode brigu...hehe o prosvjetnim radnicima ne brinu čini mi se ...odnedavno sam na ovom forumu ali sam ranije pratila dešavanja oko pripravničkog staža...Ima li neko ko je prosvjetni radnik - pripravnik ?
Pozz svima
Možeš li nam reći koje struke si pripravnik...da se možemo orjentisati o kome to Biroi vode brigu...hehe o prosvjetnim radnicima ne brinu čini mi se ...odnedavno sam na ovom forumu ali sam ranije pratila dešavanja oko pripravničkog staža...Ima li neko ko je prosvjetni radnik - pripravnik ?
Pozz svima
-
clio_dci120
#1233 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Hvala, diplomirani pravnik, a zaista bez ikakve stele,doduse jeste volonterski,samo topli obrok,ali ja opet zadovoljan..imam sta nauciti,a i pravo osvjezenje za ne sjediti kod kuce,jer sam navikao po malo raditi jos dok sam studirao,pa mi je neraditi bilo grozno...
Sretno svim ostalim koji traze posao,jer znam kako je, evo kod mene je puna koverta odbijenica,povratnica,onih potvrda iz poste ,sve da imam dokaz na koliko konkursa sam se bio prijavio..
Zaista,taman sam htio sa tim otici na biro da im pokazem kako biro nista ne radi, a ono...heheh...
Sretno svim ostalim koji traze posao,jer znam kako je, evo kod mene je puna koverta odbijenica,povratnica,onih potvrda iz poste ,sve da imam dokaz na koliko konkursa sam se bio prijavio..
Zaista,taman sam htio sa tim otici na biro da im pokazem kako biro nista ne radi, a ono...heheh...
- desperate housewife
#1234 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
je li neko konkurisao za PwC*
-
žutija
#1235 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Eh...ne može ni volonterski ...pitala sam već u jednoj školi...Direktor se prepao da će morati uplaćivati topli obrok!!!
(money,money ,money must be funny in the reach men world...
- ExNihilo
#1236 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
*rich manžutija wrote:![]()
![]()
Eh...ne može ni volonterski ...pitala sam već u jednoj školi...Direktor se prepao da će morati uplaćivati topli obrok!!!
- desperate housewife
#1237 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
tačnije "in the rich man's world"
-
žutija
#1238 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
...Ma znala sam da nešto fali kad izgovorim...nešto se ne slaže sa tekstom...ali eto...kad čovjek ne radi onda zatupi...
...i počne da zaboravlja ispravljati greške ...sorry 
- SandraB.
#1239 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
žutija wrote:![]()
![]()
Mene su tako na 2 mjesta direktori skola odbili, kazu ne mogu ni volonterski da me prime jer bi me morali placati iz svog budzeta, topli obrok i kartu, a to ne mogu da priuste, a kazu da kada bude konkurs za pripravnike preko kantona (koji je trebao biti u aprilu) da se prijavim kod njih, da ostavim podatke i "ako budem imala srece prijavit ce se oni na taj konkurs za poslodavce da mene prime"
Btw. ja sam dipl. magistar socijalnog rada i na birou vise od godinu dana
- i_ja_na_forumu
#1240 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
sto ne vidis u nekim organizacijama.. to sam i ja mislila, jer sam se od centra, skole, bolnice itd. davno halalilaSandraB. wrote:žutija wrote:![]()
![]()
Mene su tako na 2 mjesta direktori skola odbili, kazu ne mogu ni volonterski da me prime jer bi me morali placati iz svog budzeta, topli obrok i kartu, a to ne mogu da priuste, a kazu da kada bude konkurs za pripravnike preko kantona (koji je trebao biti u aprilu) da se prijavim kod njih, da ostavim podatke i "ako budem imala srece prijavit ce se oni na taj konkurs za poslodavce da mene prime"![]()
Btw. ja sam dipl. magistar socijalnog rada i na birou vise od godinu danaNa birou kazu "trenutno nema nista"
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#1241 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ima li kakvog masinskog inzinjera, za njih bi trebalo biti posla, a opet se vidi ko je kakav fakultet zavrsio, po meni... Previse ljudi ima koji iste fakultete upisuju... Sretno svima
- ExNihilo
#1242 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kao što možeš vidjeti osvrnuo sam se samo na pogrešno napisane riječidesperate housewife wrote:tačnije "in the rich man's world"
Last edited by ExNihilo on 02/10/2012 03:05, edited 1 time in total.
- Elzana
#1243 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pratim...
- karanana
#1244 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
moje pitanje nije bas 100% vezano za ime teme ali znam da ovdje ljudi znaju o ovome. po prvi put gledam neke oglase u drzavnoj sluzbi i od potrebnih dokumenata za dostavu prijave traze i "uvjerenje o polozenom strucnom upravnom odnosno javnom ispitu".
posto zaista pojma nemam o ovome a ads stranica mi je jos vise pomutila glavu, moze li mi neko reci nesto o ovim ispitima? jeli ga zaista moram poloziti prije nego posaljem bilo kakvu prijavu? jeli oni ustvari traze jedan ili dva ispita iz onog citiranog gore? gdje se ti ispiti polazu i gdje mogu vidjeti kada se nude na polaganje, jer na ads-ovoj stranici ni to nisam mogao vidjeti.
znaci da ne saljem prijavu bez uvjerenja o ovome jer ce je odmah izbaciti?
posto zaista pojma nemam o ovome a ads stranica mi je jos vise pomutila glavu, moze li mi neko reci nesto o ovim ispitima? jeli ga zaista moram poloziti prije nego posaljem bilo kakvu prijavu? jeli oni ustvari traze jedan ili dva ispita iz onog citiranog gore? gdje se ti ispiti polazu i gdje mogu vidjeti kada se nude na polaganje, jer na ads-ovoj stranici ni to nisam mogao vidjeti.
znaci da ne saljem prijavu bez uvjerenja o ovome jer ce je odmah izbaciti?
- kadinica
#1245 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kad konkurišeš na radno mjesto preko ADS-a, a nemaš položen stručni upravni ispit, isti polažeš u okviru konkursne procedure (zove se Javni ispit u tom slučaju) i uvjerenje ti vrijedi trajno.
Ovo pod uslovom da ispunjavaš ostale uslove konkursa, radno iskustvo i da podneseš potpunu prijavu.
Ovo pod uslovom da ispunjavaš ostale uslove konkursa, radno iskustvo i da podneseš potpunu prijavu.
- karanana
#1246 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
znaci, mogu poslati prijavu ako imam sve ostalo a nemam polozen ispit? nece me zbog toga odmah diskvalifikovati? treba li sta napisati na papir vezano za neposjedovanje ovog polozenog ispita?kadinica wrote:Kad konkurišeš na radno mjesto preko ADS-a, a nemaš položen stručni upravni ispit, isti polažeš u okviru konkursne procedure (zove se Javni ispit u tom slučaju) i uvjerenje ti vrijedi trajno.
- kadinica
#1247 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Naravno da možeš, većina ljudi tako i polože Javni ispit.
Dostaviš svu dokumentaciju, napišeš da imaš radnog iskustva nakon završene VSS, ali nisi polagao stručni upravni ispit. Priložiš svu dokumentaciju i oni zakažu termin polaganja Javnog ispita. Ima posebna tema o ovome....
Dostaviš svu dokumentaciju, napišeš da imaš radnog iskustva nakon završene VSS, ali nisi polagao stručni upravni ispit. Priložiš svu dokumentaciju i oni zakažu termin polaganja Javnog ispita. Ima posebna tema o ovome....
- karanana
#1248 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
eh hvala, a evo bas sam i nasao ovu drugu temu koja dosta toga objasnjava vec na prvoj stranici.
-
žutija
#1249 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zna li iko išta za navodni kantonalni konkurs za pripravnike , koji bi trebao izaći krajem ovog mjeseca ?
- newklear
#1250 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
koji kanton?žutija wrote:![]()
...Uh...moraću paziti da opet ne pogriješim.."učitelj" vreba da ispravi ...hehehe
Zna li iko išta za navodni kantonalni konkurs za pripravnike , koji bi trebao izaći krajem ovog mjeseca ?