Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Stari

#1226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Stari »

Dozer wrote::)
Ma Stari, jasno je da ce svako glasati po svom licnom, ili ti subjektivnom nahodjenju. Poenta nije u tome jer to je sasvim normalna stvar. Poenta je u cinjenici da se nekoga ko prica o necemu na generalnom nivou, odmah pokusava saplesti, srozati, derogirati i prikazati na neki nacin na koji i o kojem govornik/pisac nije ni izbliza govorio/pisao.

I pri tome ne mislim ja na tebe, ili samo na tebe, nego je to opste uvrijezen nacin komunikacije u ovoj drzavi, pa i na ovom forumu.

Da plastificiram - ja sad da kazem: "haj'mo se sutra skupiti nas 1000 i idemo ocistiti obale Bosne od silnih stalaktita i stalagmita po drvecu (plasticnih kesa)", iste sekunde bi se nasao minimalno jedan/jedna koji bi rekao, ili: "e, vidi mu glave, i on nesto hoce da cisti", ili jos gore i cesce: "jel to bosnjacka/srpska/hrvatska akcija i inicijativa".

A onda bi me, u neka doba, neko zasigurno upitao - za koga navijam?

Jel' se slazes da je ovakva komunikacija totalno imbecilna? :-)
imbecilna ili ne ..kako god...to je nacin komunikacije koji postoji...i koji je , usudio bih se reci... dominantan na BiH prostorima. Opcenito je prisutan...mozda ne u tako karikaturalnom dizajnu ...svuda i oduvijek. Vjerovatno ti ne treba takva vrsta napomena, ali eto spomenucu da je jos Platon pisao o odredjenim slabostima odlucivanja u parlamentarnoj demokratiji... odluke donesene tim sistemom znaju katkad biti takve ...da se kasnije cini da da su oni koji su odlucivali - morali biti - u najmanju ruku, vrlo cudnovatnog raspolozenja pri odlucivanju (da ne kazem sta jos gore). Od Platonovih dana pa do danas ...to je ostalo ne promijenjeno.

Znam da vjerovatno ne mislis na mene...obzirom da sam decenijama vec strani drzavljanin... i na parlamentarnim izborima u Bosni i Hercegovini ne uzimam ucesca... Znatizelja me je povukla za prste pri kucanju ova 3 pitanja koja sam postavio P.K-u ... pitao sam ono sto me stvarno interesuje... sta misli o dijaspori , sta misli centralizaciji-decentralizaciji ...i na kraju krajeva, da li bi u (u zamisljenoj) utakmici navijao za Bosnu i Hercegovinu.
Dozer

#1227 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Da...
Meni je samo problem sto jos uvijek ne mogu dokuciti zbog cega je, u stvari, ta sva komunikacija takva kakva jeste...to mi je stvarno fascinantno.
Stari

#1228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Stari »

Eh ...vidis zaboravih napomenuti...P.K-ov odgovor na ovo zadnje pitanje (od 3 ranije spomenuta) mi se svidio.

Ono o ulaganju napora u smislu povratka dijaspore ...me je malo iznanadilo ... ovo moram malo ilustrovati jer inace neces moci razumjeti...u Svedskoj sam vec vise decenija ... mozda bih se kao penzioner vratio (jer bi to bilo isplativije) ...ali mi se ne svidja pomisao da cu biti ono sto nakon svih ovih godina ni ovdje vise pomalo nisam.

ovako ...kad ovdje legnem subotom navece u krevet ... i malo onako odskrinem prozor da se soba prolufta...cujem svedsku mladjariju , na povratku iz kafana, barova, diskoteka nocnog zivota... koji pijani urlaju o tome kako ne vole strance ...kako se svi mi moramo vratiti kuci ...i tako to. Imam razloga da vjerujem da bih isto to tako bio u prilici slusati...i to na jos vulgarniji nacin (dao bog pa nam je jezik takav da se na njemu mogu raditi lingvisticke bravure nezamislive drugim jezicima :D ) ...u svom rodnom gradu ...i to pod stare dane. Pa se skontam ...hajd ...ako cemo biti do kraja posve otvoreni ...ova hitlerchad ovdje je ... na neki svoj svinjski nacin ipak u krajnjoj liniji u pravu ...ja ovdje jesam u njihovoj zemlji. Ma slusati sve to zajedno od nekoga ko je dosao u moju zemlju ... tamo dolje ...ili od sina nekoga koji je dosao u moju zemlju...nije mi nesto ...ne za penzionerske dane. Nek se ne nadje uvrijedjen svako ko ne misli ovako.

Moram li spominjati uopste da sam ja jedan od vrlo rijetkih koji ... i u najludjim fantazijama... jos uvijek spreman fantazirati o nekakvom povratku ...ako nista a ono pod penzionerske dane. Proslo je evo haman 18-20 godina od velikog egzodusa - progona...ja sam istina otisao puno ranije...ali ocekivati od ljudi da nakon 20 godina ponovo pocinju iz pocetka ... nije nemoguce ali.
MufljuzMali

#1229 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MufljuzMali »

jeza u ledja wrote:jest koliko vidim svica i sad imaju generalno slabiju izlaznost od zemalja eu.

evo imas ovdje povjesni prosjek izlaznosti po zemljama.

austrija 92%
belgija 91%
italija 90%
njemacka 86%
francuska 76%
v. britanija 76%
spanija 73%

itd

moguce da svica ima mali prosjek zbog jako decentralizovane drzave gdje kantoni imaju veci znacaj

evo jedan drugi wiki link koji malo koriguje tabelu

http://de.wikipedia.org/wiki/Wahlbeteil ... 6sterreich

ps - u austriji je do 90tih dijelom postojala obaveza glasanja, koja objasnjava tako visok nivo odaziva glasaca, pa je samim time i prosjek od 1945 visok. ako uzmes zadnjih 15ak godina, cifra je mnogo manja

a neko je pominjao platona i povremene apsurdnosti demokratije. nekad je u svici bio referendum u jednom kantonu oko prava glasa za zene. na referendumu su svi (m & f) ucestvovali i rezultat je bio negativan, jer je vecina zena bila protiv prava glasa koje je u tom trenutku bilo zakonska obaveza i neglasanje se cak aktivno kaznjavalo. za ovu pricu o referendumu nemam link ali mi je jedan dobro sjedi svajcarac pricao.

Democracy is an awful way to run a country, but it's the best system we have. - Winston Churchill
Dozer

#1230 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

Slazem se.
Sto se mene tice, ovdje u BiH se moze vratiti ko hoce i kada hoce. Ja nisam nigdje ni isao, osim turisticki. Mada, sada...kada sve sagledam...pomalo mi je krivo sto nisam...
Bar bih se rijesio ove nebulozne etno-vjerske idiotarije.
Znam ja da nigdje nije bajno, imam vec dovoljno godina i svjestan sam svega, kao i da svugdje ima mamlaza kao i ta SveCka mladjarija koju spominjes... ali, ovo u cemu sada zivim, i kada uporedim sa onim u cemu sam zivio prije ovoga...lijepo mi se gadi.
Pocev od ljudi, zatucanih, mutavih, polupismenih ili nepismenih na razne nacine, pa nadalje.

Ali, evo, NS je tu, kao neka nova snaga...izgleda da imaju dobre i pozitivne ideje, mada ne bas i izdefinisane nacine na koje te ideje da sprovedu u djelo, koliko vidim. Ali, svejedno, vizija je pocetak svega, strategija dolazi malo kasnije...
Vitezanin

#1231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Vitezanin »

51 stranica postova mi djeluje kao jedan zaista super signal po pitanju NS-a, odnosno same budućnosti stranke za koju mnogi ljudi nisu čuli,a oni koji su i čuli je tek tako otpisuju. Vrijeme će pokazati svoje, ali zato treba raditi i raditi...na promoviranju ideja NS-a u malim i zatvorenim sredinama, među svim ovim našim napaćenim narodima. A vidim da vam to prilično dobro ide pošto sam upućen u dobroj mjeri, barem što se tiče SBK-a odakle sam i sam.
Ljudi, otvorite oči. Konačno.
ritam

#1232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ritam »

jeza u ledja wrote:Gerontoloski prosjek?
Slican je. Nasa zemlja kao i ostale u Evropi ima vrlo 'staro' stanovnistvo.
Nije za ono o čemu pišem: 71 % je populacije od 15 do 64 god., 19 % je onih od 0 do 14 god., a 0,5 % je onih preko 65 god.
Oko 35 god. je prosječna starost stanovništva u BiH, i u rapidnom je opadanju, jer imamo ogromnu stopu mortaliteta zadnjih godina i bolesnih ljudi: najmlađi u vrtićima znaju političku elitu; starija i najstarija populacija se smanjuje skupa sa ostalim mlađim starosnim kategorijama (izgleda da im nisu velike penzije, pa umiru brzo), a
glasačko-izborno tijelo je oko 55 %: sociološki je ovo karakteristika poludjele nacije, tj. nacije koja je direktno ili indirektno vezana za politiku: stranka će mi dati posao, babo mi radi u stranci, rođaci i prijatelji mi rade u stranci, hajde da budem viđen taj dan k'o na koncertu Seke Aleksić: i Irak isto ima visoku stopu: oko 60 % izlaznosti na izbore, pa im je demokracija, gora nego u Kongu...
Zato između 1 i 1,5 milijardî kilovatâ struje uvozimo.
Bitno je da glasamo...
jeza u ledja wrote:Svicarska nije ni priblizno uredjena kao nasa.
Svicarska ima jednu od najdirektnijih demokracija i to u tom smislu da o svakoj vaznijoj stvari (zakonu) se moze raspisati referendum na kom ucestvuju svi gradjani zemlje. (Zadnji je primjer je onaj o dzamijama u istoj, da su se pitali politicari, oni vjerovatno to ne bi izglasali, cisto da ne izgledaju ksenofobicno)
Volio bih da budemo uređeni kao Švicarska, pa da nam razne vehabijice i protivnici novotarijâ ne krstare zemljom, makar i svi minareti bili zabranjeni, pogotovo ako ne moram čitati demokratsko-plaćenička iživljavanja o neophodnosti Thompsonovoga koncerta, čiji su nastupi zabranjeni doživotno u Švicarskoj.
:thumbup:
Benevolence

#1233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Benevolence »

Pedja i Dozzer hvala na odgovorima

shvatam ih kao podrsku nastojanjima svih onih koji se zgrazavaju na sve oblike ljudske korumpiranosti da istraju u borbi protiv to posasti, il ako nista bar ostanu nekontaminirani istom.

Pedja,

da li ce i kako manifest biti dostupan ( preko vase stranice ili sl) i da li ce sadrzavati konkretne korake u borbi protiv korupcije koje si spomenuo ( promjena zakona o drzavnim sluzbenicima, osnivanje agencije za borbu protiv korupcije i sl.)?
Zasto mislis da bi promjena zakona o drzavnim sluzbenicima smanjila nivo korupcije?

Dozzer,

Apsolutno dijelim tvoje misljenje o ovom nasem poslijeratnom modusu komuniciranja koji je po meni dominantan u odnosu na sve druge. Nije tesko u nasoj komunikaciji prepoznati svo to neuvazavanje, omalovazavanje, bezuslovno kontriranje i patroniziranje drugom, sto licno smatram reliktom ranijih stadija razvoja ljudske komunikacije. Ono sto mene posebno fascinira je da je takav jedan banalan nacin komuniciranja zapravo prisutan i kod onih obrazovanijih jedinki naseg drustva. Da li to znaci da obrazovanje apsolutno ne podrazumijeva automatski i civilizovanu komunikaciju i saradnju? Moguce. Il je to samo stvar naseg stila? S druge strane moze li i ta nasa komunikacija biti posljedica korpucije na vrhu o kojoj govorimo, po principu "Riba od glave smrdi".Samo se sjetimo se komuniciranje sluzbenika, npr. u ministarstvima, prepoznatljivoj po aroganciji, opstem odsustvu neuljudnosti ili u najboljem slucaju patoloske neodgovornosti tipa "Ne znam, nazovite sutra...". Dalje,sta nasa djeca stvarno uce u skoli o uljudnoj komuikaciji, uvazavanju i saradnji ( tzv. Team-work) i kakvi su im role-modeli, ucitelji/nastavnici/ministri/ce obrazovanja itd.? Eto, u tom segmentu se lako prepoznaje uticaj korupcije i u komunikaciji, zar ne? O tome se da raspravljati, ali buduci da vjerujem da sam s tim pomalo "off-topic" bice bolje da s tim i zakljucim. Uglavnom volio bih da se daleko vise bavimo korupcijom, tj. suzbijanjem i smanjenjem iste.

Hvala

benevolence

P.S.

Dozzer, jedna kraca anliza profila i sastava uposlenika ministarstava bi potvrdila tvoja i moja iskustva: nepotizam, faovirtizam, i kronizam u drzavnim institucijama, a bilo bi u najmanju ruku interesanto uraditi i neko istrazivanje po pitanju neophodnosti svih tih funkcija u ministarstvima tipa "savjetnik" ovaj ili "savjetnik" onaj. Naravno ne moze se analizama i istrazivanjima stat u kraj toj posasti, pa bi po mom misljenju jedini spas za onog "jadnog" postenjaka bio da se udruzi se sebi slicnima i zapne iz petnih zila da je bar smanji ...ili u protivnom cekati da udjemo u EU.
jeza u ledja

#1234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

MufljuzMali wrote:
evo jedan drugi wiki link koji malo koriguje tabelu

http://de.wikipedia.org/wiki/Wahlbeteil ... 6sterreich

ps - u austriji je do 90tih dijelom postojala obaveza glasanja, koja objasnjava tako visok nivo odaziva glasaca, pa je samim time i prosjek od 1945 visok. ako uzmes zadnjih 15ak godina, cifra je mnogo manja

a neko je pominjao platona i povremene apsurdnosti demokratije. nekad je u svici bio referendum u jednom kantonu oko prava glasa za zene. na referendumu su svi (m & f) ucestvovali i rezultat je bio negativan, jer je vecina zena bila protiv prava glasa koje je u tom trenutku bilo zakonska obaveza i neglasanje se cak aktivno kaznjavalo. za ovu pricu o referendumu nemam link ali mi je jedan dobro sjedi svajcarac pricao.

Democracy is an awful way to run a country, but it's the best system we have. - Winston Churchill
Nisam bas skonto sta si htio reci, ali ocigledno je da je u Austriji, kao i u ostalim zemljama EU odziv mnogo veci nego u BiH. Otprilike glasa jedna cetvrtina vise gradjana u zapadnoj Evropi nego u BiH.
Takodje, SVE zemlje bivse Jugoslavije (Kosovo ne racunam) su na zadnjim izborima imale veci odziv nego BiH.

Posto je bila vec jednom rasprava o ovome, ja cu ponoviti, meni je nacin na koji nasi ljudi razmisljaju o izborima, vaznosti izlaska na iste, i uopste smislu demokracije, najbolji i najbolniji pokazatelj zasto su stvari u nasoj zemlji u tako losem stanju. Izrazito veliki broj ljudi kod nas jednostavno nije svjestan svoje odgovornosti, nema osjecaj pripadnosti siroj zajednici, nema moralnih niti etickih uzusa, te nema povjerenje u sistem vrijednosti koji vecina modernog i naprednog svijeta prihvata.
Citiraju se zapadne ideje o falinkama demokracije, mada mi o toj demokraciji ne znamo dovoljno, niti smo je kako treba iskusili i izprobali; spominje se slaba izlaznost na izbore i nezainteresiranost zapadnog birackog tijela, bez da se uoci da je ta izlaznost u nasoj zemlji za 25% manja.

Zbog istog ovog mentaliteta nam se desava i korupcija o kojoj se iznad govori. Jednostavno svako misli se treba boriti samo za sebe, od danas do sutra, "jer tako rade svi ostali".

Zalosno.
Ja se ne sjecam da je nas narod prije bio takav.
Pedja Kojovic

#1235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

benevolence

Sve ce biti dostupno na web stranici ukljucujuci i objasnjenja koja trazite.
Ja cu ovdje probati postaviti skracene verzije kako ne bih "ugusio" forum.

p.k.
ritam

#1236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ritam »

Croatians have been largely unenthused by this election, reflected by the low turnout of 50.3%, slightly up on the first round, he adds.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8450380.stm
Bosnia and Herzegovina: 55.5%
http://www.nationmaster.com/graph/dem_p ... er-turnout
Real Khan

#1237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Samo jedno kratko pitanje za @Peđu (ako je neko već postavio ovakvo pitanje, just ignore):

Ako je Naša stranka formirana zarad donošenja nekih promjena...kako ste došli na tako genijalnu i vizionarsku ideju da do tih promjena možemo doći bez mijenjanja postojećeg dejtonskog Ustavnog uređenja (koje je ključ svih problema poput entitetskog glasanja, postojanja tri naroda koji imaju nadljudska prava, itd.).
Hvala.
Pedja Kojovic

#1238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

real kahn

O tom pitanju su isisane stranice i stranice na ovom forumu.
Ja sam izlagao nase a forumasi koji misle kao vi svoje argumente.
Bilo bi ih nemoguce sumirati u jednom postu i j cu zato samo ukratko ponoviti nas stav u vezi takozvanog dejtonskog sporazuma.
Taj sporazum se moze mjenjati samo na nacin koji je u njemu predvidjen.

p.k.
Pedja Kojovic

#1239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Zloupotreba privredne manifestacije u cilju sakupljanja jeftinih političkih poena
Wednesday, 14 April 2010
„Ne možemo kazati da smo iznenađeni izjavom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, datoj u Mostaru, jer je ona samo jedan u nizu njegovih grubih političkih promašaja i odstupanja od onoga što su nadležnosti i djelokrug državnog vrha. Haris Silajdžić se opredijelio da jednu regionalnu privrednu manifestaciju zloupotrijebi za uskostranačke ciljeve i prikupljanje predizbornih poena, oslanjajući se pritome na ratnu retoriku.

Povodom govora predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića na otvorenju 13. međunarodnom sajma gospodarstva Mostar 2010., te njegove zloupotrebe tog govora u cilju sakupljanja jeftinih političkih poena, član Izvršnog odbora Naše stranke gospodin Srđan Dizdarević je izjavio:

„Ne možemo kazati da smo iznenađeni izjavom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, datoj u Mostaru, jer je ona samo jedan u nizu njegovih grubih političkih promašaja i odstupanja od onoga što su nadležnosti i djelokrug državnog vrha. Haris Silajdžić se opredijelio da jednu regionalnu privrednu manifestaciju zloupotrijebi za uskostranačke ciljeve i prikupljanje predizbornih poena, oslanjajući se pritome na ratnu retoriku.

Naša stranka ponovo insistira na tome da pravosuđe mora biti nezavisno i oslobođeno pritisaka iz političkih krugova i instanci vlasti. Izražavamo uvjerenje da je razvijanje dobrosusjedskih odnosa istinski interes Bosne i Hercegovine te da je to okvir u kome se može stvarati prostor i za unaprijeđenje saradnje na polju procesuiranja i kažnjavanja zločina počinjenih u ratu.“
convict

#1240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

Dejtonsko uređenje BiH jeste "luđačka košulja" koja je morala biti prihvaćena, ali ne smije biti izgovor za sve negativnosti našeg društva.

Postojanje RS (ili da kažem Dodik) meni nije krivo zato što mi doktor traži pare za ljudski tretman bolesnog roditelja, zato što mi policajac naplaćuje kaznu za pojas u naselju punom lopova i narkomana, zato što mi je zbog kratera na cesti razvaljen auto, zato što mnogo mojih prijatelja doslovno robuje kod privatnika bez ikakvih prava. Da ne nabrajam dalje.

To su problemi koje mi možemo i moramo rješavati u ovakvoj BiH. A priča o tome kako bi bilo najpravednije urediti BiH, bojim se da će sačekati iduću generaciju. Evo, šta su od ovih životnih pitanja u zadnje 4 godine uradili ovi koji ukidaju RS i entitetsko glasanje. Šta?
jeza u ledja

#1241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

ritam wrote:Croatians have been largely unenthused by this election, reflected by the low turnout of 50.3%, slightly up on the first round, he adds.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8450380.stm
Bosnia and Herzegovina: 55.5%
http://www.nationmaster.com/graph/dem_p ... er-turnout
Buraz, to su predsjednicki izbori.

Ja govorim o izborima za parlament - onima koji su od najveceg znacaja u svim zemljama Evrope (osim mozda u Francuskoj).

Na izborima 2007-e u HR za Sabor, izaslo je oko 64% gradjana.
Izvor.

Taj broj je mnogo manji u 'izbornim jedinicama XI i XII' koje su dijaspora (BiH i ostatak svijeta).

U Srbiji na zadnjim parlamentarnim izborima izaslo oko 61% glasaca.
Izvor

Na izborima u Sloveniji, 2008-e. Glasalo oko 63% glasaca.
Izvor

Makedonci su nesto losiji, na zadnjim parlamentarnim izborima glasalo 57% glasaca.
Izvor

Crnogorci su zato najbolji, kod njih izaslo 66% na posljednjim izborima.
Izvor.

U BiH, pak, odziv je slabiji, oko 55%. I to u FBIH je slabiji nego u RS, samo 54%.
Izvor

Dakle kao sto vidis, u BiH je odziv biraca najmanji od svih zemalja bivse YU, a drasticno manji od zapadnih zemalja EU. Sta jos treba da postavim da te uvjerim?
Bosnolog

#1242 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

Pedja Kojovic wrote:Zloupotreba privredne manifestacije u cilju sakupljanja jeftinih političkih poena
Wednesday, 14 April 2010

Povodom govora predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića na otvorenju 13. međunarodnom sajma gospodarstva Mostar 2010., te njegove zloupotrebe tog govora u cilju sakupljanja jeftinih političkih poena, član Izvršnog odbora Naše stranke gospodin Srđan Dizdarević je izjavio:

Naša stranka ponovo insistira na tome da pravosuđe mora biti nezavisno i oslobođeno pritisaka iz političkih krugova i instanci vlasti. Izražavamo uvjerenje da je razvijanje dobrosusjedskih odnosa istinski interes Bosne i Hercegovine te da je to okvir u kome se može stvarati prostor i za unaprijeđenje saradnje na polju procesuiranja i kažnjavanja zločina počinjenih u ratu.“
Briga Srdana Dizdarevica za Jurisicem i onim sto Srbija cini Ganicu oni su svakako dusmani bili i neprijatelji velikosrbizma,dok su stali u odbranu BiH po kojoj dans mogu svrsavati i njene heroje Srbiji prodavati,u zajednickoj misiji promjene karaktera rata,.....Kakva je razlika izmedu njegove reakcije i Dodikove????,njegova je samo bolje upakovana,......Bas mi je drago sto je ovako reagovao prozivajuci Silajdzica kome ne smeta gazenje prava i progone BH gradana od strane Srbije koju Tadic sminka.Velikosrpski agenti u razlicitim dresovima i udruzenjima ka istom zajednickom cilju pod istom ideoloskom matricom zadrzavanja i ocivanaj genocidnog Ausvica, imena i obiljezja ciji su cuvari i promotori NS se svakodnevno objelodanjuje :wink: ,.....
vee-jay

#1243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

Lakse je kritikovati Silajdzica i tom kritikom sakupljati politicke poene nego kritikovati Dodika.

Sto ne znaci da je kritika Silajdzica neutemeljena.
palermo

#1244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Pedja Kojovic wrote:Zloupotreba privredne manifestacije u cilju sakupljanja jeftinih političkih poena
Wednesday, 14 April 2010

Taman sam htio postaviti pitanje kad vidim ovo na forumu. Hvala Pedja.

A komentar moj, ne vjerujem da je bitan, al ipak da kažem, , doći će vam glave Srđan i slični koje skupljate. Nažalost. Al eto.....
Kapisla

#1245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

pedi.............

Haris je rekao na najljepši mogući način ono što je rekao i za to mu svaka čast. A šta o tome misli jedan Srđan,Sero, Baja iz Rudog,Kazaz ili ti............... ma koga briga.Držite se vI qvir festivala i šuplje priče,to vam najbolje ide. BRAVO HARISE :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Real Khan

#1246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Pedja Kojovic wrote:real kahn

Bilo bi ih nemoguce sumirati u jednom postu i j cu zato samo ukratko ponoviti nas stav u vezi takozvanog dejtonskog sporazuma.

p.k.
Ja bih onda rekao da ga ne možemo mijenjati nikako...jer nešto što nastane genocidom, ratnom silom, pljačkom, i otimačinom ne možeš mijenjati kroz demokratske procedure. Ako može, nemojte me stavljati ni u kakav koš sa drugim forumašima jer sam ja u mnogo čemu originalan, pa tako i u političkom promišljanju. S obzirom da nisam dobio odgovor na moje pitanje, i mrsko mi je kopati po pedesetak stranica da nađem odgovor, molim da mi date link gdje je konkretan odgovor.
Petit_Beurre

#1247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Real Khan wrote:

p.k.
Ja bih onda rekao da ga ne možemo mijenjati nikako...jer nešto što nastane genocidom, ratnom silom, pljačkom, i otimačinom ne možeš mijenjati kroz demokratske procedure. Ako može, nemojte me stavljati ni u kakav koš sa drugim forumašima jer sam ja u mnogo čemu originalan, pa tako i u političkom promišljanju. S obzirom da nisam dobio odgovor na moje pitanje, i mrsko mi je kopati po pedesetak stranica da nađem odgovor, molim da mi date link gdje je konkretan odgovor.
A ti bi opet da se puca?
1gorstak

#1248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 1gorstak »

Petit_Beurre wrote:
Real Khan wrote:

p.k.
A ti bi opet da se puca?
Dejtonski se sporazum mijenja od njegovog potpisivanja a drzavu se konstantno jaca zahvaljujuci pritiscima izvana. Da smo se zadovoljili s potpisanim, danas bi situacija bila puno gora, medjutim, lobiranjem se postiglo dosta i taj ce se trend jacanja drzave mimo teksta Dejtonskog sporazuma (ali "u duhu Dejtona") svakako nastaviti. Bez ispaljenog metka.
revolution rock

#1249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by revolution rock »

Pedja,

potpuno se slazem sa kolegom Palermom...

Srdjan D. ce, sutra, ako Marsovci na foru koloniziraju Zemlju, za par mjeseci opet postati Drug Clan, da li Izvrsnog odbora, da li Centralnog komiteta, da li ce opet biti jedan od sekretara necega u Parizu :-) ...iskusan je to macak, hiljadu je voda njega opralo, svakoj progresivnoj stranci on je potreban...

Kako sada stvari stoje, mislim da cete imati jedan glas manje u N. Sarajevu, obzirom da sam glasao za vas na proslim lokalnim izborima, a da su mi kasike na vrijeme rekle da ce Srdjan D. postati Drug Clan NS, bome ne bih...

Ipak, zelim vam sve najbolje u oktobru!!! :)
zavrzlama

#1250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

samo da se podsjetimo...

zavrzlama on 22/03/2010 13:53

mislim da je vrijeme da neko kaze i ono sto ne smije...evo ja cu prokinut led

NS je sve kazala cim im je Dejton dobra osnova a entiteti i sadsanji Ustav realnost..

NS je kukavicije jaje ubaceno probosanskim snagama da se podmuklo i na mala vrata pomiri sa aparthejdom ,rezultataima rata i ocuva mali ausvic....jebes stranku koja nema muda da kaze èntiteti su zlo,BIH ustav je aparthejd i naprave razliku ko rusi a ko brani drzavu...kupit fotelje, ne zamjerovat se nikom i odradjivati posao za stabove...malo morgen
Locked