imbecilna ili ne ..kako god...to je nacin komunikacije koji postoji...i koji je , usudio bih se reci... dominantan na BiH prostorima. Opcenito je prisutan...mozda ne u tako karikaturalnom dizajnu ...svuda i oduvijek. Vjerovatno ti ne treba takva vrsta napomena, ali eto spomenucu da je jos Platon pisao o odredjenim slabostima odlucivanja u parlamentarnoj demokratiji... odluke donesene tim sistemom znaju katkad biti takve ...da se kasnije cini da da su oni koji su odlucivali - morali biti - u najmanju ruku, vrlo cudnovatnog raspolozenja pri odlucivanju (da ne kazem sta jos gore). Od Platonovih dana pa do danas ...to je ostalo ne promijenjeno.Dozer wrote:
Ma Stari, jasno je da ce svako glasati po svom licnom, ili ti subjektivnom nahodjenju. Poenta nije u tome jer to je sasvim normalna stvar. Poenta je u cinjenici da se nekoga ko prica o necemu na generalnom nivou, odmah pokusava saplesti, srozati, derogirati i prikazati na neki nacin na koji i o kojem govornik/pisac nije ni izbliza govorio/pisao.
I pri tome ne mislim ja na tebe, ili samo na tebe, nego je to opste uvrijezen nacin komunikacije u ovoj drzavi, pa i na ovom forumu.
Da plastificiram - ja sad da kazem: "haj'mo se sutra skupiti nas 1000 i idemo ocistiti obale Bosne od silnih stalaktita i stalagmita po drvecu (plasticnih kesa)", iste sekunde bi se nasao minimalno jedan/jedna koji bi rekao, ili: "e, vidi mu glave, i on nesto hoce da cisti", ili jos gore i cesce: "jel to bosnjacka/srpska/hrvatska akcija i inicijativa".
A onda bi me, u neka doba, neko zasigurno upitao - za koga navijam?
Jel' se slazes da je ovakva komunikacija totalno imbecilna?
Znam da vjerovatno ne mislis na mene...obzirom da sam decenijama vec strani drzavljanin... i na parlamentarnim izborima u Bosni i Hercegovini ne uzimam ucesca... Znatizelja me je povukla za prste pri kucanju ova 3 pitanja koja sam postavio P.K-u ... pitao sam ono sto me stvarno interesuje... sta misli o dijaspori , sta misli centralizaciji-decentralizaciji ...i na kraju krajeva, da li bi u (u zamisljenoj) utakmici navijao za Bosnu i Hercegovinu.