ahuseino wrote:exliberal wrote:sa web stranice Faculty of English-Oxford University
"For the academic year 2009-10, the home and EU tuition fees will be £3,390 per year; the overseas rate will be £11,750 per year. In 2008-2009 college fees were between £1,800 and £2,200 and are likely to increase slightly in 2009-10. It is estimated that a student will require between £10,500 and £13,000 per year to live on."
znaci minimalni troskovi zivota i skolovanja za non eu studente su oko 25-27.000 funti po godini (sto podrazumjeva studenti ce imat neki posao sa strane sto je manje vise normala za obicne smrtnike)
4 godine 100.000 minimalno
Bas dobro da se slazes sa mnom.
Znaci nije 450 kilo-kMica!!!! To je pod jedan.
Pod dva, moja procjena je za cijene od prije trinaest godina (tvoja od prosle godine).
Ako uzmes moje 260hiljada, pa dodas inflaciju (koliko bi tuicija isla gore manje - vise), dobijes cijenu od 340 hiljada za 11 godina ako hoces da MOJU CIFRU SA TVOJOM, a Hecimoviceva cifra od 450 hiljada u vrijeme kada je clanak napisan je u vrijeme tvoje procjene
590 hiljada !!!!!
Cuj pola miliona za koledz!!!! Ko je ovdje lud?
A da i ne govorim da bi on licno mogao i to priustiti, siguran sam i bez navodnih ratnih profita...
Sto je opet glupa prica, sarena laza, namjerna petokolonaska ili nenamjerna zavidna tema zadavana da se skrene paznja za prave mete... nama dovoljno, samo daj nam smoke an mirror.
P.S. Hvala sto si se potrudio da nadjes prave podatke.
Na stranu ovaj tekst, ali Hećimovićevo pojavljivanje na RTS-u, smatram za duboko humanističko: jedino što svi trebamo objediniti naše napore, da ova zemlja krene naprijed: i u humanističkom smislu, ali i u smislu traženja istine, i nedozvoljavanje da se poigravaju našim ljudima.
Srbijanska politika je izuzetno opasna, i oni će ići do kraja: npr. da digresivno konstatiram: nikom, ko sumnja da je na bilo kakvom spisku njihovom, ne bih savjetovao, da koristi atinski ili nikozijski aerodrom.
Gdje god mogu oni će koristiti priliku da
skidaju naše ljude, i ako treba, procesuiraju ih na licu mjesta: zar to nije mosadovska metoda, pa i Izraelci su tražili da njihovi obavještajci, ako je moguće, prave istražne radnje, nakon privođenja, odma' na licu mjesta.
U Šobinim rječima ima istine, nepobitno je da je
i MI5, uz srbijanske obavještajce, odradio svoj dio igre, uz težnju za destabilizacijom ovoga cijeloga regiona: pogledajmo šta se samo dešava u slučaju Pukanić, i uz sve ono što se zbiva nevezano za taj slučaj, a u skladu sa svim sumnjivim radnjama: jarunski slučaj, slučaj Šarić, a nova ubistva su vjerovatno moguća.
No ne bih išao toliko daleko, i špekulirao o Ganićevom ponovnom uključivanju u politiku: njemu to i nije potrebno, jer već ima svoj univerzitetski rad.
Ova svota novca studijska, mislim da ne pije vode, ona je više američka, nego britanska, pogotovo za vrijeme prije jedne decenije.
Sto tisućâ nije mala svota, ali isto tako vjerujem da Ganić od prije, raspolaže priličnim svotama novca, a i ne bih ga svrstao u klasične ratne profitere i kokošare, pogotovo ne u razne demokrate, čija su djeca studirala po Evropi u vrijeme rata i kasnije, a koji prije početka rata, nisu imali novca da kupe kvalitetne pertle.
Ganić nije možda stručnjak svj. glasa, ali osoba čije se knjige štampaju u inostranstvu, što nije mala stvar, i koja predaje vani, još u vrijeme prijeratno (danas i nakon rata, razni naši predavači na strane univerzitete, stigli su često sasvim infantilnim putevima), mislim da hladno mora imati takvu reputaciju da njegov profesor kolega Englez, bez problema uplati 25.000 funti kaucije, iz svoga džepa: u kešu ne vjerujem da je to, i za britanske uvjete, mala svota.
Ono što se Ganiću stavlja na teret, profiterstva, ako je tačno i što je tačno, treba odraditi naše pravosuđe, i nema nikakve veze sa srbijanskim zahtjevom.
Događaj u parku, gdje su Srbijanci egzekutirani, odvojen je od kolone u Dobrovoljačkoj; motorolski izričaji srbijanske strane, mogu se bez problema, falsificirati; Ganić jeste bio član ratnoga predsjedništva, ali nije bio vojnik u klasičnom smislu, koji je neposredno izdavao naređenja.
Bojim se samo da će se ovaj slučaj otezati, jer Ganić i dalje ne smije napustiti Britaniju, a ovaj proces u svakom slučaju još nije završen.
A čitavu priču ćemo možda nekad ili nikad saznati, sjetimo se da je i Emina, u jednom od prvih dana, izjavila da ćemo tek vidjeti (parafraziram je), šta stoji iza čitavoga ovoga hapšenja.
A neki naši nedjeljnici neka se pobrinu što su davali podršku nekim privatnim univerzitetima u ovoj državi, koji su otvoreni uz političku pomoć, čije je financiranje, i danas krajnje sumnjivo, a koji u prvim godinama svoga postojanja, nisu imali ni portfolio...