BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bosanski_kralj

#1226 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

cyprus wrote: Karikiraš. Narkoman nije baš nešto što se može poistovjetiti sa ovim slučajem. Moglo bi bit isto kada bi se uspostavila ova jednačina: droga = hrvatska reprezentacija = zlo :-) :-)

A pomozi mi da riješim ovu dilemu.

Mesut Özil i Hamit Altintop (obojica rođeni u Gelsenkirchenu). Prvi ''izdao'' svoj narod, drugi svoju državu rođenja :-) . Ko je od njih dvojice smeće? A možda ovaj epitet čuvamo samo za one koji odabce NAS? :D
Isto je u smislu
droga = izdaja = zlo

Ni jedan od ta dva igrača se ne može porediti sa ovim slučajem(iako ne znam gdje su rođeni roditelji Altintopa).
Damir rođen u BiH, roditelji mu iz BiH, u klubu iz BiH počeo igrati nogomet, nastupao za mlađe reprezentacije BiH i na kraju igra za Hrvatsku :-)
zecko_kupuz

#1227 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Nije prvi i nije zadnji. Šta ste zapeli toliko?! I koliko se sjećam, ovaj malac je često spominjao svoje probleme sa Savezom, tako da....
Njegov izbor. :oops:
elSaik

#1228 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by elSaik »

@cyprus - Šega mi je kako ti smeta kada mi ganjamo igrače našeg porijekla po svijetu da bi igrali za nas, da bi potom branio likove koji biraju druge repke sa kojima nemaju ama baš nikakve veze?!
cyprus

#1229 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

elSaik wrote:@cyprus - Šega mi je kako ti smeta kada mi ganjamo igrače našeg porijekla po svijetu da bi igrali za nas, da bi potom branio likove koji biraju druge repke sa kojima nemaju ama baš nikakve veze?!
Ko brani Šovšića i slične primjere? Gdje sam reko da mi se sviđa ovaj njegov potez? :-) Ali mi se isto ne sviđa i nazivanje dotičnog lika (iako da nije ovoga, mislim da ne bih ni čuo za njega) smećem, a posebno mi se ne sviđa neprincipijelnost koja ovdje vlada. Ako ćemo dijelit takve etikete, što ih ne bi onda dijelili i onima što zaigraju za nas a rođeni su negdje drugo :-) :oops: . Meni se ta pojava generalno ne sviđa (bilo da nam ide na štetu ili korist), al gdje sam to ja pljuvo bilo kog igrača zbog njegove odluke da igra za ovu ili onu reprezentaciju. Isto ko što ne odobravam bojkot Papca i Salihamidžića, ali ih ne pljujem... da ne nabrajam dalje primjere... svak valjda ima svoje razloge zašto nešto radi
Obuca9

#1230 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Bosanski_kralj wrote:Damir rođen u BiH, roditelji mu iz BiH, u klubu iz BiH počeo igrati nogomet, nastupao za mlađe reprezentacije BiH i na kraju igra za Hrvatsku :-)
Je li i Spaha narkoman, izdajnik, zato što se rodio u Hrvatskoj, tamo počeo profesionalnu karijeru, čak se i prodao u inostranstvo iz Hrvatske, a igra za BiH i to čak nosi kapitensku traku?
Manijakus

#1231 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Manijakus »

To je glupo poredjenje fkt :D a i ovo gore nema uopste veze gdje je poceo karijeru i gdje je rodjen .. roditelji su bosanci i jednom i drugom i tu ne bi trebalo uopste raspravljat gdje treba igrat al et .. budala neka kad ne dobije poziv za Hrvate moce i za nas
Obuca9

#1232 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Manijakus wrote:To je glupo poredjenje fkt :D a i ovo gore nema uopste veze gdje je poceo karijeru i gdje je rodjen .. roditelji su bosanci i jednom i drugom i tu ne bi trebalo uopste raspravljat gdje treba igrat al et .. budala neka kad ne dobije poziv za Hrvate moce i za nas
Spahićeva majka jeste (nije baš ni Bosanka, nego Hercegovka :D), otac nije. Doduše nije ni Hrvat, ali nema veze.

Poptuno je glupo poređenje, baš kao što je glupo i njegovo vrijeđanje momka. Ako je on odabrao Hrvatsku, njegov izbor, sretno mu bilo. Zanimljivo samo kako je Papac heroj jer zbog govana iz Saveza neće da igra za repku, a ovaj dečko je narkoman i izdajnik jer iz istog razloga neće da igra za repku.
Manijakus

#1233 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Manijakus »

Ma znam i kazem da je glupo i njegovo to uopste navodjenje.. odabro nek mu je sretno i cao .. a nece igrat za hrvate 100 % al eto ..A igro je haman i za u19 nase .. a ima 20 godina ja konto ima djete tek 17-18 :D nece on otic iz hrvatske lige a kamoli igrat za Hrvatsku repku
adnan_hz

#1234 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by adnan_hz »

Fazon je sto Spahic nema nikakve veze sa Hrvatskom osim rodjenja.. Mama mu je rodjena u BiH a stari u Sandzaku i slucajno se upoznali u Dubrovniku gdje su radili i ostali tu da zive. Spahic je poceo u Celiku da igra u mladjim kategorijama tek je onda presao u Hrvatske klubove... Tako da je normalno za BiH da igra... Dok je ovaj Damir narkoman pravi...
Obuca9

#1235 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak (10. avgusta) igra kontrolnu utakmicu sa Katarom u jeku novih incidenata i nemira vezanih za N/FSBiH.

Naime, nakon što je Skupština N/FSBiH odbila prijedlog statuta iz UEFA-e i FIFA-e, bh. fudbal je doveden na rub ponora, a reprezentacija BiH na prag isključivanja iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

To je svakako naljutilo svakog zaljubljenika u najvažniju sporednu stvar na svijetu, ali i same reprezentativce BiH, koji su ogorčeni postupcima čelnika N/FSBiH.

Tako su naši Zmajevi odlučili da ne žele da ih posjećuju čelnici N/FSBiH tokom okupljanja uoči utakmice sa Katarom, a velika većina bh. reprezentativaca poziva sadašnje vodstvo N/FSBiH na ostavke.
:thumbup:
zecko_kupuz

#1236 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Jašta radi, ljudi iz Saveza su klasični "džon-obraz", kao da ih je briga što su nekome nepoželjni. :roll: Te će krvopije uvijek dizati pritisak igračima.

A ovo u vezi igrača mi je preglupo. Koliko samo licemjerni možemo biti?! Ako ćeš igrati za nas - legenda si, ako nećeš - smeće si. :-)
odsutraopetultra

#1237 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by odsutraopetultra »

Kakva je situacija s Muslimovicem,hoce li igrati veceras zna li neko ?
Bosanski_kralj

#1238 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

hz__semir wrote:
Bosanski_kralj wrote:Damir rođen u BiH, roditelji mu iz BiH, u klubu iz BiH počeo igrati nogomet, nastupao za mlađe reprezentacije BiH i na kraju igra za Hrvatsku :-)
Je li i Spaha narkoman, izdajnik, zato što se rodio u Hrvatskoj, tamo počeo profesionalnu karijeru, čak se i prodao u inostranstvo iz Hrvatske, a igra za BiH i to čak nosi kapitensku traku?
Već sam dijelom ti odgovorio u svojim predhodnim postovima, a i neki drugi forumaši su o tome lijepo napisali, pa neću ponavljati.
cyprus

#1239 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Ja kako se na Šovšićevom mjestu nikad ne bih odlučio za Hrvatsku, tako se na Spahićevom ne bi za BiH. Niko mene ne bi mogo ubjedit da mi država u kojoj su se rodili moji roditelji može bit draža od one u kojoj sam se ja rodio i odrasto. Tako da bi pljuvo Šovšića, moro bih popljuvat i Spahu. A nema teorije da bi se tako mogo ponijet prema našem kapitenu :)
Point.

#1240 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

cyprus wrote:Ja kako se na Šovšićevom mjestu nikad ne bih odlučio za Hrvatsku, tako se na Spahićevom ne bi za BiH. Niko mene ne bi mogo ubjedit da mi država u kojoj su se rodili moji roditelji može bit draža od one u kojoj sam se ja rodio i odrasto. Tako da bi pljuvo Šovšića, moro bih popljuvat i Spahu. A nema teorije da bi se tako mogo ponijet prema našem kapitenu :)
Ti opet uporedjujes Spahu sa ovim Damirom. Damirovi starci su rodjeni u BiH, on je rodjen u BiH, dakle korijeni su mu iz BiH i sta on ima sa Hrvatskom? Spahini starci nisu rodjeni u Hrvatskoj, on se sticajem okolnosti rodio tamo (starci mu radili u Dubrovniku) i to je jedino sto ga, hajmo reci, veze za Hrvatsku. Vidis li razliku?
I dalje stojim da ovom Damiru i njemu slicnih, treba dozivotno zabraniti ulaz u BiH.
Bosanski_kralj

#1241 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

cyprus wrote:Ja kako se na Šovšićevom mjestu nikad ne bih odlučio za Hrvatsku, tako se na Spahićevom ne bi za BiH. Niko mene ne bi mogo ubjedit da mi država u kojoj su se rodili moji roditelji može bit draža od one u kojoj sam se ja rodio i odrasto. Tako da bi pljuvo Šovšića, moro bih popljuvat i Spahu. A nema teorije da bi se tako mogo ponijet prema našem kapitenu :)
Mješaš kruške i jabuke.

Damir sa Hrvatskom ima veze koliko i ja, ako ne i manje. Spahić ima veze i sa BiH i sa Hrvatskom i mogao je birati za koju će igrati. Da je, ne do Bog, odabrao Hrvatsku umjesto nas niko mu ne bi mogao zamjeriti
Rookie

#1242 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Rookie »

Palermo na prethodnoj stranici napisa: Ne miješaj kruške i jabuke. Hrgović da je pozvan da igra za reprezentaciju Hrvatske pješke bi išao na okupljanje. Vjerujem i Milenković za Srbiju. Nisu oni između svoje i tuđe zemlje odabrali tuđu zemlju, oni su samo našli svoje mjesto ovdje jer tamo nisu mogli. I hvala im na doprinosu. Al to nikako nije jednako ovom slučaju.
Kakogod, svatko ima pravo na izbor, pa i ovaj Šovšić ili kako se već zove, ali ne možeš ti nama oduzeti pravo nam se neli izbori jednostavno gade.

Ja pišem: Spahića Hrvatska nija zvala, a BiH jeste. Nije baš imao neki klasičan izbor! Možda bi još igrao u HNL-u da se nije kod nas proslavio i dobio priliku igrati protiv najboljih igrača na svijetu! Strašna odskočna daska!

Pred Damirom je klasični izbor: Ni jedan, ni drugi selektor A tima ga ne zove! S tim da, iskreno, prije bi dobio šansu kod nas, nego u Hrvatskoj.

Znači: Kruška i Jabuka!

Najiskrenije se nadam fudbalskoj propasti malog smrada, koji se makar mogao udostojiti da objasni zašto se u par sezona odrekao svoje i zemlje svojih predaka!
cyprus

#1243 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Nisu kruške i jabuke, jer su u svim slučajevima to tuđe odluke. Neke nama imaju više smisla neke manje. Ali pljuvati prema nekome u ovim količinama, samo zato što njegov izbor nama nema smisla, vala je bezveze...

Ovim zaključujem svoje učešće u diskusiji oko Šovšića, jer ga smtram beznačajnim slučajem. Sumnjam da je hrvatska reprezen tacija ovim išta dobila, a mi izgubili, tako da... naravno žao mi je zbog ovog i sličnih slučajeva, ali šta sad...
Manijakus

#1244 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Manijakus »

Mislim da se upravo u utakmici HSC-Chelsea otvara put Begovicu da dodje ako nista na posudbu pola sezona ...Ovaj sto sad brani je katastrofa ..a Hilario je u prosloj pokazo da je jos veca rupa
palermo

#1245 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

Gledam Dinamo-Šerif...i desnog beka u moldavaca igra Vranješ, sasvim solidno, nije to još neka klasa, ali u nestašici bekova čini mi se da se može ozbiljno razmisliti o pozivu u reprezentaciju (plus mlad je). Zna li Sušić uopšte za njega.
odsutraopetultra

#1246 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by odsutraopetultra »

palermo wrote:Gledam Dinamo-Šerif...i desnog beka u moldavaca igra Vranješ, sasvim solidno, nije to još neka klasa, ali u nestašici bekova čini mi se da se može ozbiljno razmisliti o pozivu u reprezentaciju (plus mlad je). Zna li Sušić uopšte za njega.
On je na Tulicevom spisku koji je objavljen danas
palermo

#1247 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

odsutraopetultra wrote:
palermo wrote:Gledam Dinamo-Šerif...i desnog beka u moldavaca igra Vranješ, sasvim solidno, nije to još neka klasa, ali u nestašici bekova čini mi se da se može ozbiljno razmisliti o pozivu u reprezentaciju (plus mlad je). Zna li Sušić uopšte za njega.
To znam, ali on bi trebao biti na Sušićevom spisku....(moje skromno mišljenje)
Bosanski_kralj

#1248 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

palermo wrote:
odsutraopetultra wrote:
To znam, ali on bi trebao biti na Sušićevom spisku....(moje skromno mišljenje)
Istog sam mišljenja
sadzak

#1249 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by sadzak »

fenerbahce-young boys 0-1 prosli svicarci Lulic igrao skoro citavu utakmicu pa slobodno se moze reci nayzasluzni za gol svojim potezom izbacio odbranu fenera i nije bilo tesko toliko postici gol.susic se mora ozbiljno posavjetovat sa strucnjacima jer lijevo krilo sada kada sejo nemoze medunjanin ko zna kako ce se uklopiti nebi bilo lose probati ga.onda Haris bukva nije mi jasno,muratovic nemam nista protiv njega drag mi je ali trenutno reprezentaciji moze pomoci jedino ako nagovori harisa bukvu da igra za repku saigraci su bukva igra desno krilo pstigao dva gola prosle hefte.mozda se malo pape prekontao ovo je prijateljska ali mora isprobati nove mladje igrace ovim se nekim zahvaliti na doprinosu i obavezati ih za pracenje mladih igraca davanjem ideja i td.pitam vas sta mislite o sistemu 4 -2-3-1.hasagic( papac(subasic) spahic nadarevic mujadza)-(jahic,salihovic kad bude mogao rahimic)-(medunjanin,misimovic,pjanic)-dzeko.sta mislite ako ima ko bolji za lijevog beka bujrum.
zecko_kupuz

#1250 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

@sadzak
Papca križaj, ko je Subašić?

ps Zašto je Štilić danas igrao samo zadnjih pola sata u Lechu? Ako je jedan od boljih igrača tamo, kako onda ima ovako malu minutažu u važnom meču? Zna li iko išta više? :-D
Post Reply