koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#1226 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Michun »

Chivas1 wrote:Ne po kucama nego se naruci..parfemi su valjda FM grupa .. sta je to ? :D
"Po kucama" je pod navodnicima sto znaci nije u prodavnici. Da, da...naruce se tel ili na mail i dolaze iz Beca. Sta je FM grupa i koji su to po 30 KM ja ne znam. Ja ti kazem ovo sto ja znam i sto sam kupovala.
Chivas1

#1227 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Chivas1 »

Nije ovo je iz Republike Srpske negdje salju...30 KM i 40 KM su parfemi svi pise da su orginal al nisu u orginal bocicama...narucit cu pa cemo vidjet
Manager19sa

#1228 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Manager19sa »

Evo, iz prve ruke informacija. Uzeo sam vec 3-4 parfema preko FM group, i zaista je sve kako pise, kvalitet, postojanost, relativno veliki izbor parfema. 100 ML ti je 40 KM, 50 ML - 30 KM.

Ako kome treba broj od momka koji je zatupnik u Sarajevu, ostavicu ovdje ili na PM.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1229 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Entropio »

Manager19sa wrote:Evo, iz prve ruke informacija. Uzeo sam vec 3-4 parfema preko FM group, i zaista je sve kako pise, kvalitet, postojanost, relativno veliki izbor parfema. 100 ML ti je 40 KM, 50 ML - 30 KM.

Ako kome treba broj od momka koji je zatupnik u Sarajevu, ostavicu ovdje ili na PM.
Pa kako izgleda parfem koji kupis? U cemu dodje?
Manager19sa

#1230 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Manager19sa »

Pafem dolazi u njihovoj ambalazi. Oznaka firme na kutiji , bocici, fino sve upakovano. Razlika je u tome sto ne pise naziv parfema na kutiji i bocici, vec narucujes parfem po broju iz kataloga. Takodjer, nije originalna ambalaza, vec firma pakuje parfeme u svoje bocice i kutije.
Chivas1

#1231 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Chivas1 »

Veliki problem..Sto se mene tice mogu mi u buretu poslat :lol:
kone

#1232 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by kone »

@chivas,pusti se ti ovih nasih indijanaca :D ,cuj oni pakuju u svoje bocice :-) ..Naruci fino sa fragrancex.com i prst u uho :)..Danas gledam cool water,pakovanje cini mi se 4.2 oz(mislim da je to oko 130 ml)TESTER i kosta 30 dolara.Heeeej 30 dolara :D .Makar znas sta si kupio,a neces ga potrositi ni za dvije godine sigurno :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1233 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Entropio »

kone wrote:@chivas,pusti se ti ovih nasih indijanaca :D ,cuj oni pakuju u svoje bocice :-) ..Naruci fino sa fragrancex.com i prst u uho :)..Danas gledam cool water,pakovanje cini mi se 4.2 oz(mislim da je to oko 130 ml)TESTER i kosta 30 dolara.Heeeej 30 dolara :D .Makar znas sta si kupio,a neces ga potrositi ni za dvije godine sigurno :)
To bih ja sad uradio, ali se "bojim" carine.

Je li fragancex najpovoljniji? Jel besplatna postarina?
Chivas1

#1234 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Chivas1 »

kone wrote:@chivas,pusti se ti ovih nasih indijanaca :D ,cuj oni pakuju u svoje bocice :-) ..Naruci fino sa fragrancex.com i prst u uho :)..Danas gledam cool water,pakovanje cini mi se 4.2 oz(mislim da je to oko 130 ml)TESTER i kosta 30 dolara.Heeeej 30 dolara :D .Makar znas sta si kupio,a neces ga potrositi ni za dvije godine sigurno :)
Ne pakuju oni :D ima stranica fm group i tu ima sve ...to je firma neka u francuskoj cini mi se i parfemi su orginal samo sto bocice nisu..nemam sta rizikovat narucit cu testera pa cu vidjet ...na fragrancex nema testera to sto ti kazes svih samo neki ..ovdje su svi bolji parfemi u ponudi
kone

#1235 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by kone »

Chivas1 wrote:
Ne pakuju oni :D ima stranica fm group i tu ima sve ...to je firma neka u francuskoj cini mi se i parfemi su orginal samo sto bocice nisu..nemam sta rizikovat narucit cu testera pa cu vidjet ...na fragrancex nema testera to sto ti kazes svih samo neki ..ovdje su svi bolji parfemi u ponudi
Pa vecina ima..Imas sigurno i najveci izbor parfema,a dostava je besplatna sa ove stranice.Samo ukucas trenutni free code i to je to.A sto se tice carine,to ti ne znam.Na ovaj parfem bi mozda platio 15-20KM carine.Mislim cak da bi trebao biti i oslobodjen carine,s obzirom da je narudzba ispod 50KM.To treba pitati "poznanika" na forumu ekonomija :)
A i da platis 15-20KM carine,opet te parfem izadje 60-65KM,a dobijes ga litar :D ..A ko zna koliko kosta 100ml Cool Water-a kod nas?! Nije sigurno ispod 100-120KM,ako nije i 150KM,pa ti sad vidi :)
citroen

#1236 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by citroen »

Chivas1 wrote:Ne po kucama nego se naruci..parfemi su valjda FM grupa .. sta je to ? :D
Ja sam nedavno uzeo dva parfema iz FM grupe,Armani remix i Diesel only the brave,cisto iz radoznalosti :D Pakovanje je drukcije,esencije su iste i sto je najvaznije parfem je identican originalima,bar za ova dva parfema mogu potvrditi,jer sam ih koristio i prije,cak sam provjerio i D&G pour homme preko testera od lika koji prodaje ove parfeme i miris je iisti kao i kod originalnog 100%..Fm grupa je Poljska kompanija koja kupuje esencije od poznatih proizvodjaca parfema kao sto su Coty,L'oreal,shiseido,LVMH itd..Oni kupuju dosta esencija od ovih proizvodjaca ali ne sve,samo pojedine dozvoljene esencije,odnosno nekoliko Mirisa tog proizvodjaca,kako muskih tako i zenskih parfema.Ovi parfemi se prodaju pod drugim imenima,tj siframa za razliku od originalnih cija su imena zasticena i zbog toga na njihovim ambalazama ne pise originalno ime vec kod Fm grupe.Ako nadjem spisak ovih parfema posalcu ti na pp pa da vidis o cemu se radi.Evo kako izgleda parfem iz Fm,muski 100ml pakovanje..Diesel only the brave

Image

a Muski 50ml Armani remix ,pakovanje izgleda ovako...

Image

Sve je lijepo upakovano,skoro ko origigi :thumbup: :sax:
Chivas1

#1237 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Chivas1 »

Ovdje gdje sam ja narucio testere nema Dolce Gabbana pour homme a mislio sam ..narucio sam sad testera pa cu vidjet kad dodje narucit cu sigurno i parfeme jer mi pakovanje ne znaci a kao sto i ti kazes jos mi je par ljudi reklo da je osim pakovanja sve kao i orginal parfem..Ovo je bolja i jeftinija solucija od narucivanja sa fragrancex i ostalih stranica 50 ml je 30 KM a 100 ml je 40 KM
avantgarde

#1238 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by avantgarde »

Ovaj sam svih ovih godina najcesce koristio i pa mom misljenju je jédan od najklasicnijih muskih parfema.
Iako imam i nekih drugih ovaj je uviujek tu da,ono sto bi se reklo,uvijek dobar.

Image
debela

#1239 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by debela »

ima li ta fm grupa neku stranicu gdje se moze pogledati ponuda?
BIONA

#1240 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by BIONA »

www.fmgroup.ba valjda nije problem sto napisah :D
Cholina_Lokica

#1241 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Cholina_Lokica »

avantgarde wrote:Ovaj sam svih ovih godina najcesce koristio i pa mom misljenju je jédan od najklasicnijih muskih parfema.
Iako imam i nekih drugih ovaj je uviujek tu da,ono sto bi se reklo,uvijek dobar.

Image
:thumbup: :thumbup:
respo

#1242 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by respo »

burberry london od kupovnih
a jedan posebno koji volim pravim sam
Chivas1

#1243 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Chivas1 »

Gledo sad cijene ovih parfema FM Group u uporedi sa orginal pakovanjima na netu.. uglavnom su otprilike u pola cijene ..bolje kupit 2 parfema nego imat orginal pakovanje :D
BIONA

#1244 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by BIONA »

A gdje nadjete nazive ovih FM parfema, cini mi se da bih rado narucila jedan perfemcic :skoljka:
Chivas1

#1245 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Chivas1 »

Ima katalog ..Postavit cu ja kasnije dok dodjem sebi tek usto :D
BIONA

#1246 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by BIONA »

Chivas1 wrote:Ima katalog ..Postavit cu ja kasnije dok dodjem sebi tek usto :D

hajd' hvala i dobro jutro :mrgreen:
Chivas1

#1247 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by Chivas1 »

Desni klik pa view image .. ima i u excelu al nemam ja njega pa imam ovako u slikama :D

Image

Image
hana_montana

#1248 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by hana_montana »

respo wrote:burberry london od kupovnih
:D

meni nije dobro kad ga nemam u steku :-D danas kupila dobije se za istu cijenu i mlijeko za tijelo a za muskarce cini mi se neka kremica posle brijanja :-D

Image
respo

#1249 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by respo »

zenski miris koji mi se svidja je valentino (cini mi se da se tako zove)
BIONA

#1250 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!

Post by BIONA »

hana_montana wrote:
respo wrote:burberry london od kupovnih
:D

meni nije dobro kad ga nemam u steku :-D danas kupila dobije se za istu cijenu i mlijeko za tijelo a za muskarce cini mi se neka kremica posle brijanja :-D

Image
Izvini gdje si kupila, jel u SA? ja ganjam muski parfemcic :D
Post Reply