Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1226 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

Pa ko je bio glavni i specijalni gost u svakoj drugoj emisiji big mame, big tate, talenta ovog, talenta onog, onog karpeta i slicnih budalastina?

Mislio sam da je ovaj Mimo koliko toliko normalan i d aje gradska raja, a on spao da se dodvorava seljadiji sa obn-a :x :x

I ja bi volio kada bi neko postavio video
Neelix

#1227 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Neelix »

bager wrote:Ovo je samo odraz primitivizma i stanja duha u našem mahalskom novinarstvu gdje svaka šuša uz par piva u kafani može kreirati javno mnijenje i naručivati tekstove po novinama i televiziji. Vrhunac večerašnje gadosti je perfidno uvođenje Ivice Osima u cijelu priču, jer ako raja slučajno ne proguta sve izgovorene gadosti, iskonstruisati ćemo sukob Papeta sa Osimom i uspjeh nam je zagarantovan.
eto pape rekao da ce se vidjet sa osimom al nece o fudbalu, valjda ljudi hoce da o zivotu popricaju, sjete se starih vremena, sta li, ali mimo je to prepoznao kao da safet odbija prihvatiti ivicin savjet, kako je samo bezobrazan :-)
Obuca9

#1228 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Neelix wrote:
bager wrote:Ovo je samo odraz primitivizma i stanja duha u našem mahalskom novinarstvu gdje svaka šuša uz par piva u kafani može kreirati javno mnijenje i naručivati tekstove po novinama i televiziji. Vrhunac večerašnje gadosti je perfidno uvođenje Ivice Osima u cijelu priču, jer ako raja slučajno ne proguta sve izgovorene gadosti, iskonstruisati ćemo sukob Papeta sa Osimom i uspjeh nam je zagarantovan.
eto pape rekao da ce se vidjet sa osimom al nece o fudbalu, valjda ljudi hoce da o zivotu popricaju, sjete se starih vremena, sta li, ali mimo je to prepoznao kao da safet odbija prihvatiti ivicin savjet, kako je samo bezobrazan :-)
Pape je davno, ja mislim čak u njegovoj emisiji, rekao da ne voli slušati savjete, ali ni davati savjete drugima, da je takav čovjek i u tome ne vidim ništa loše. Svako ima svoje.
LSD

#1229 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Neelix wrote:
Pape je vec bio sa Osimom...a o cemu su pricali,to ne znam :-)
bosnisk_boy

#1230 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bosnisk_boy »

annes wrote:E svaka cast Mimi sto mu je progovorio.. Pape se nesto digao konta sto ej od sa brda d amoze provoditi....

Ocemo Alihodzica !
Nema vise cirkusa oko repke turbofolka sto tebi odgovara bas radi takvih stvari amaterizma nismo se kvalifikovali na svjetsko prvenstvo a sto se tice obn to je televizija dno dna..........
Šaner

#1231 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šaner »

eh ta lijepa euforija...u mjeri je pozitivna, ali poznavajuci nas mentalitet mi uvijek pretjeramo...tako smo popusili dva velika takmicenja..u oktobru 2003 protiv danske i u novembru 2009 protiv portugala jer se digla euforija da ne mozes disati ni kao navijac a kako je igracima na terenu bilo samo dragi bog zna..pape je profesionalac, gospodin kako na terenu tako i na mjestu selektora..to je to sto polupismenim novinarima smeta, nema svako 2-3 sata novi intervju tipa "jebat cemo im mater", "dobit cemo ih 3-0" i "bosanci su najbolji narod na svijetu"..dosta je vise amaterizma, mi ako zelimo biti ozbiljna reprezentacija moramo osigurati igracima mir pred utakmice i otjerati novinare,kafandzije i menadzere sto dalje od hotela reprezentacije...ako necemo reda i mira, onda nema ni velikog takmicenja.
jeza u ledja

#1232 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Ma ja sam siguran da kada bi se nasli u slicnoj situaciji kao prosle godine euforija bi se opet stvorila i bila nesnosna. Jedino sto selektor moze da uradi je da smiruje novinarska glupa pitanja i da obezbjedi igracima koliki-toliki mir.
U svakom slucaju, sve i da je Ciro tu, euforiju u ovo doba godine, kad nema ni kvalifikacija ni nicega, sve i da hoces bilo bi nemoguce stvoriti. Glupost par ekselans.

Ovo je model narucenog novinarstva.
LSD

#1233 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Nikad mi necemo postati ozbiljna selekcija dok nam god polupismeni novinari budu "savjetovali" selektora i porucivali mu šta treba da radi.
Pape je shvatio s kim im posla i smanjio je na minumum komunikaciju sa tim novinarskim škartom.
Jednostavno covjek nije o tog posla i ne želi da od sebe pravi majmuna po raznim emisijama i manifestacijama.
Nije ovdje samo rijec o Mimi,on je sad aktuelan sa ovim svojim prozivkama...90% novinara kod nas su takvi beskicmenjaci bez imalo dostojanstva.
Pape nebi trebao nikako stupati u kontakt sa tim ološem,samo jednu službenu presicu pred utakmicu i poslije nje i odjebaus lešinari.
On apsolutno nije dužan da novinarima polaže racune,niti ga oni placaju.
Edin H.

#1234 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Dobro se neko sjetio da digne glas protiv ove pitarski orkestrirane euforije covjeku koji nakon svega sto smo prosli (vrhunac je zena koju je Policija prebila u Portugalu na huskanje celnika Saveza), kaze za kriminogene zvanicnike Saveza da su vrhunski profesionalci koji vrijedno rade na zajednickom cilju i kojima on prepusta da mu oni biraju saradnike

Ko ne vjeruje neka pogleda Mimohod http://mimohod.obn.ba/ - klikni na emisija.

I sam Pape u ovoj emisiji brani Cirin cirkus namjerom relaksiranja igraca pred vaznu utakmicu. Dakle ovaj karantin o kome govorite uveden iz prostog razloga jer mu je tako sugerisano iz Saveza, posto se o tome digla halabuka po novinama i forumima.
Obuca9

#1235 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Ti baš ne odustaješ. Miješaš babe i žabe, nije njemu Mimo prigovarao za Savez, nego za to što nema cirkusa ili kako on to zove "euforije", a samo idiotu može nedostajati onaj cirkus koji je Ćiro vukao za sobom, a uostalom ne samo da nema cirkusa, nego po priv put ima i rezultata, ako nisi znao Gana je najbolje rangirana selekcija koju smo porazili još od one Fukine pobjede nad Turskom na Koševu i opet vam ne valja čovjek. Fuj.
Edin H.

#1236 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

hz__semir wrote:Ti baš ne odustaješ. Miješaš babe i žabe, nije njemu Mimo prigovarao za Savez, nego za to što nema cirkusa ili kako on to zove "euforije", a samo idiotu može nedostajati onaj cirkus koji je Ćiro vukao za sobom, a uostalom ne samo da nema cirkusa, nego po priv put ima i rezultata, ako nisi znao Gana je najbolje rangirana selekcija koju smo porazili još od one Fukine pobjede nad Turskom na Koševu i opet vam ne valja čovjek. Fuj.

Pogledaj emisiju sa linka (ne ovu veceras) pa ce shvatiti bolje moj komentar.
BaileyS

#1237 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Koga briga sta neki kvazi novinarcic sa qurceve televizije OBN misli o selektoru?

Po onoj staroj, psi laju karavani prolaze. Napokon smo dobili selektora koji ima tri ciste u glavi i koji ima namjeru da obavlja posao za koji je placen. Sto je najvaznije igraci su prezadovoljni kao i vecina navijaca (uvijek ce se naci par dezurnih kriticara kojima i dlaka smeta) a zadovoljni su i celnici FSBiH, inace selektorovi poslodavci bez kojih mu nema opstanka.

Dakle Mimo i ostali tzv novinarcici, naviknite se da cete u iduce dvije godine (najmanje dvije a ja se nadam makar cetiri :) :wink: ) gledati Safeta Susica i cekati na intervju od utakmice do utakmice.
Edin H.

#1238 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

BaileyS wrote:Koga briga sta neki kvazi novinarcic sa qurceve televizije OBN misli o selektoru?

Po onoj staroj, psi laju karavani prolaze. Napokon smo dobili selektora koji ima tri ciste u glavi i koji ima namjeru da obavlja posao za koji je placen. Sto je najvaznije igraci su prezadovoljni kao i vecina navijaca (uvijek ce se naci par dezurnih kriticara kojima i dlaka smeta) a zadovoljni su i celnici FSBiH, inace selektorovi poslodavci bez kojih mu nema opstanka.

Dakle Mimo i ostali tzv novinarcici, naviknite se da cete u iduce dvije godine (najmanje dvije a ja se nadam makar cetiri :) :wink: ) gledati Safeta Susica i cekati na intervju od utakmice do utakmice.

:mrgreen:
Obuca9

#1239 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Edin H. wrote:
hz__semir wrote:Ti baš ne odustaješ. Miješaš babe i žabe, nije njemu Mimo prigovarao za Savez, nego za to što nema cirkusa ili kako on to zove "euforije", a samo idiotu može nedostajati onaj cirkus koji je Ćiro vukao za sobom, a uostalom ne samo da nema cirkusa, nego po priv put ima i rezultata, ako nisi znao Gana je najbolje rangirana selekcija koju smo porazili još od one Fukine pobjede nad Turskom na Koševu i opet vam ne valja čovjek. Fuj.

Pogledaj emisiju sa linka (ne ovu veceras) pa ce shvatiti bolje moj komentar.
A šta on uopšte ima pitati selektora o Savezu? Nije selektor tu ni da postavlja, ni da mijenja Savez i dokle god mu se oni direktno ne uplicu u rad, njega uopste ne treba da interesuje šta oni rade. Nije reprezentacija jedino mjerilo Saveza. Mjerilo Saveza su i svi klubovi, pa nešto ne vidim da se treneri Premijerligaša puno osvrću na Savez i na komentarisanje njihovog učinka.

To što Pape šuti i neće da se zamjera, to je stvar njegovog karaktera, ko ga je jednom gledao kako daje izjave, mogao je vidjeti da je u pitanju tih i miran čovjek, kojem baš i nije do sukoba i talasanja, a u ovom slučaju, bilo kakvo talasanje sa njegove strane bi zavšrilo pogubno isključivo za njega. Pokušao je Kodro da se buni, pa kako završi ?
BaileyS

#1240 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BaileyS »

Edin H. wrote:
BaileyS wrote:Koga briga sta neki kvazi novinarcic sa qurceve televizije OBN misli o selektoru?

:mrgreen:
Da, dobro si zapazio 8-)

Prvi ko je u tom uspio, da nema neprijatelja ni na jednoj strani a takav nam je i trebao samo sto smo se debelo nacekali. Dosta vise boraca za nekakva prava koji bi da mijenjaju svijet sjekirom a sa prvim problemom se pokupe pa nazad za Baskiju ili Istanbul.

Svim srcem sam bio uz Kodru i Bolica i sta je reprezentacija na kraju tim dobila? Da se oni pokupe a da ja jetru svoju jedem gledajuci cirkusanta Ciru Blazevica i njegovu kulu od karata, kojem su upravo oni svojim tvrdoglavim stavovima ostavili reprezentaciju u amanet. Jos na kraju igracima poruci kako oni trebaju da igraju jer je cast predstavljati svoju domovinu. Pa je li Kodro mogao za ljubav te domovine spustiti malo gard i otici na tu jebenu sjednicu IO, sto je bio jedini uslov da dobije kakvu takvu podrsku i ostane uz reprezentativce i navijace koji su toliko ocekivali od njega?

Ne, lakse je izigravati uvrijedjenu mladu i pokupiti se. Ja im doduse nemam sta zamjeriti, pokusali su sa bojkotom i organizovanjem utakmice na Kosevu ali im ipak zamijeram na naivnosti i tome sto su precijenili svijest naroda u BiH. Htjeli priznati ili ne oni su ti koji su nam indirtektno donijeli ovaj cirkus koji je vladao oko reprezentacije zadnje dvije godine.

Zato i kazem, trebao nam je neko s kim ce biti zadovoljne sve tri strane jer samo tako cemo imati reprezentaciju vrijednu gledanja a vi kojima se ne svidja i dalje mijenjajte svijet sjekirama uz moju garanciju da ce ga Safetova tiha voda prije promijeniti nego vi.

Last edited by BaileyS on 12/03/2010 02:19, edited 2 times in total.
jeza u ledja

#1241 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:Dobro se neko sjetio da digne glas protiv ove pitarski orkestrirane euforije covjeku
Pa tako brate reci fino sta ti smeta.

PS: Koje euforije? Zar 'novinar' upravo ne prica o nedostatku euforije? Ne znas ni ti vise sta pricas...
Corola

#1242 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Edin H. wrote:Dobro se neko sjetio da digne glas protiv ove pitarski orkestrirane euforije covjeku koji nakon svega sto smo prosli (vrhunac je zena koju je Policija prebila u Portugalu na huskanje celnika Saveza), kaze za kriminogene zvanicnike Saveza da su vrhunski profesionalci koji vrijedno rade na zajednickom cilju i kojima on prepusta da mu oni biraju saradnike

I sam Pape u ovoj emisiji brani Cirin cirkus namjerom relaksiranja igraca pred vaznu utakmicu. Dakle ovaj karantin o kome govorite uveden iz prostog razloga jer mu je tako sugerisano iz Saveza, posto se o tome digla halabuka po novinama i forumima.
Jarane kad godinama pratis ovaj forum a nemas neke velike zelje da se i sam javljas i da tvoja malenkost toliko uspije da izritira sa nekim komentarima koji su isuvise naivni.Onda svaka ti cast.
Nebi bilo lose da umjesto avatara tog Alana stavis Jeremiju.Bolje bi ti pasalo.
Jer ocito da te bukvalno sve boli kao i onog doticnog navedenog starijeg gospodina. :skoljka: Kad je u pitanju Pape :-)
Edin H.

#1243 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

jeza u ledja wrote:
Edin H. wrote:Dobro se neko sjetio da digne glas protiv ove pitarski orkestrirane euforije covjeku

PS: Koje euforije? Zar 'novinar' upravo ne prica o nedostatku euforije? Ne znas ni ti vise sta pricas...
Ne govorim o novinaru, nego o podrsci Safetu na ovom forumu.

Ne smeta meni to gdje je on igrao (ako mi nesto smeta u njegovoj karijeri je losa igra i oni promasaji na SP 82-ge u Spaniji), nego sto necete da realno sagledate njegove izjave kojima on sam sebi skace u usta, a vi ga jos zbog tih izjava velicate.
Edin H.

#1244 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Corola wrote:
Edin H. wrote:Dobro se neko sjetio da digne glas protiv ove pitarski orkestrirane euforije covjeku koji nakon svega sto smo prosli (vrhunac je zena koju je Policija prebila u Portugalu na huskanje celnika Saveza), kaze za kriminogene zvanicnike Saveza da su vrhunski profesionalci koji vrijedno rade na zajednickom cilju i kojima on prepusta da mu oni biraju saradnike

Jarane kad godinama pratis ovaj forum a nemas neke velike zelje da se i sam javljas i da tvoja malenkost toliko uspije da izritira sa nekim komentarima koji su isuvise naivni.Onda svaka ti cast.
Nebi bilo lose da umjesto avatara tog Alana stavis Jeremiju.Bolje bi ti pasalo.
Jer ocito da te bukvalno sve boli kao i onog doticnog navedenog starijeg gospodina. :skoljka: Kad je u pitanju Pape :-)

Mozda bi bilo bolje da si ostao pri citanju, jer ti ocigledno ne polazi za rukom osnovno pravilo diskusije, a to je da pokusas da argumentujes svoje stavove.
Ali dobro, svaki pocetak je tezak ;-)
Hvala na pitanju, dobro sam, kako si ti? :mrgreen:
Corola

#1245 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Kad vidim tvoje ''argumente'' u vezi blacenja Papeta,covjek treba da se i tjesi.
Argumenti nigdje veze.
Uostalom Jeremija avatar bi ti bolje stajao. :-)Prikladno tvojim argumentima.
Ljudi bi te mozda i lakse skontali.Ono celav,sa jednim zubom,pod dekom itd
nihoniho

#1246 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nihoniho »

ono sto je mimo ispricao je cisto kvayinovinarsko lupetanje.
on zamjera susicu sto nije mahao publici, sto nije htio da sa osimom truni o repreyentaciji, sto nije prvio idiotsku euforiju od koje smo imali samo stetu, smeta mu sto je pape rekao da ovo radi radi karijere.....
a da je dosao fabio cappelo da trenira bih, bi li mu to smetalo?.....
pape slusa savez!? pa koga bi pape trbao da slusa!? savez je dao posao, savez mu je nadredjeni i potpuno je normalno da u svim segmentima,osim igrackog, savez vodi glavnu rijec. tako se radi u profesionalnom svijetu. nije pape kriv sto nas savez vodi banda sibicara i sitnih prevaranata.
nije papetov posao da organizuje press konfarencije i daje akreditacije, nije papetov posao da obezbjedjuje ulsaz u hotelu i odredjuje ko ce uci.
papetov je posao da pripremi igrace i pobijedi i dok nema prepreka na tom planu ostavite covjeka na miru.
pozelila se raja cirkusa sa cirom, politike,polusvijeta ,laganja, ubleha, besmislenih tv nastupa....
bravo pape , najbolji si, furaj
bosnisk_boy

#1247 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bosnisk_boy »

Edin H. wrote:
jeza u ledja wrote:

Ne govorim o novinaru, nego o podrsci Safetu na ovom forumu.

Ne smeta meni to gdje je on igrao (ako mi nesto smeta u njegovoj karijeri je losa igra i oni promasaji na SP 82-ge u Spaniji), nego sto necete da realno sagledate njegove izjave kojima on sam sebi skace u usta, a vi ga jos zbog tih izjava velicate.
Nije mi jasno kako si toliko naivan i ptice na grani znaju da je ovaj kvazi novinar sa obn veliki cirov prijatelj, i nemoze da prihvati cinjenicu da nema vise cirkusa oko repke da nemogu vise dolaziti on i njemu slicni da proturaju u repku neke anonimuse s takozvanim menadzerima, e toga nema vise zabranjen ulaz novinarima u hotel tipa sinana iz sana kvazi patriote koji nema dana da nenapise neki hvalospjev o njegovom prijatelju ciri, a koji je ono patriotski dva dana pred mec s portugalom uzeo 160hilj km........
udrch

#1248 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

Ne kontam..čovjek je počeo sa pobjedom protiv jake Gane..Ćiro je izgubio čak i od Rijeke sa kojom Sušić ni u ludilu ne bi pristao da igra..mene samo zanimaju pobjede i mirnoća oko igrača..nemam vremena niti živaca baviti se idiotlukom u ovoj državi a koji je prisutan i našem fudbalu..
Ni meni se Sušić kao osoba nije nešto svidio, ali to mi nije prioritet..šta mi se ima sviđati..neka radi svoj posao, a ja ću svoj..
Edin H.

#1249 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

bosnisk_boy wrote:
Edin H. wrote:
jeza u ledja wrote: Ne govorim o novinaru, nego o podrsci Safetu na ovom forumu.

Nije mi jasno kako si toliko naivan i ptice na grani znaju da je ovaj kvazi novinar sa obn veliki cirov prijatelj, i nemoze da prihvati cinjenicu da nema vise cirkusa oko repke da nemogu vise dolaziti on i njemu slicni da proturaju u repku neke anonimuse s takozvanim menadzerima, e toga nema vise zabranjen ulaz novinarima u hotel tipa sinana iz sana kvazi patriote koji nema dana da nenapise neki hvalospjev o njegovom prijatelju ciri, a koji je ono patriotski dva dana pred mec s portugalom uzeo 160hilj km........
Da nisi i ti sa OBN-a :-)
bosnisk_boy

#1250 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bosnisk_boy »

Ne smeta meni to gdje je on igrao (ako mi nesto smeta u njegovoj karijeri je losa igra i oni promasaji na SP 82-ge u Spaniji), nego sto necete da realno sagledate njegove izjave kojima on sam sebi skace u usta, a vi ga jos zbog tih izjava velicate.[/quote]

Nije mi jasno kako si toliko naivan i ptice na grani znaju da je ovaj kvazi novinar sa obn veliki cirov prijatelj, i nemoze da prihvati cinjenicu da nema vise cirkusa oko repke da nemogu vise dolaziti on i njemu slicni da proturaju u repku neke anonimuse s takozvanim menadzerima, e toga nema vise zabranjen ulaz novinarima u hotel tipa sinana iz sana kvazi patriote koji nema dana da nenapise neki hvalospjev o njegovom prijatelju ciri, a koji je ono patriotski dva dana pred mec s portugalom uzeo 160hilj km........[/quote][/quote]

Da nisi i ti sa OBN-a :-)[/quote]

Nisam i negledam kao ti to smece od televizije nego vrlo dobro znam od jednog izvora iz sarajeva da su ovi kvazi novinari veliki prijatelji od cire, i da im je tesko palo sto je otisao onaj cirkusant i da nemaju povlasten polozaj kod safeta sto mi je puno drago............
Locked