Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
golfiista

#1226 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

mali_milojica wrote:Kad moze Golf VII R kostati 100k KM,moze i Mecka C klase da Bog kaze da ne moze :oops:
Dakle oba su bezobrazna užasno, samo je Golf bezobrazniji :wink:
corsa

#1227 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by corsa »

golfiista wrote:
corsa wrote:A koliko kosta ova oktavia koju si postavio? Jeli ona vrijedi tih para?
S obzirom da ono što ona nudi, konkurencija naplaćuje duplo više, evidentno jel, košta taman onoliko koliko i vrijedi. Poenta je na onome što zaista vrijedi ili ne. Samonekoliko automobila bi moglo opravdati cijenu od 100k, ako izuzmemo egzotiku.
S obzirom da mercedes nema auta u klasi oktavije, a najpriblizniji je CLA (jer Oktavija je Golf s vecim gepekom ili ti Jetta), koji kao konkurent ovoj RS Oktaviji u modelu CLA 250 kosta oko 60-70 hiljada, dolazimo do toga da je oktavija preskupa. Znaci za iste pare mozes voziti konkurentnog Mercedesa.
condy

#1228 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

golfiista wrote:
condy wrote:
corsa wrote:@golfista A koliko kosta ova oktavia koju si postavio? Jeli ona vrijedi tih para?
Košta blizu 60 kKM ....bacanje para za šminku
Ali nudi isto što i ovaj bezobrazno preskupi mali Mercedes, a cijena duplo manja.
Ne nudi isto,

Takav mjenjač škoda nema u ponudi.

Ovjes škoda nema u ponudi.

Pre safe sistem škoda nema.

Kočioni diskove nema iste u ponudi

Interijer i eksterijer daleko luksuzniji u C klasi

itd.
condy

#1229 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

mali_milojica wrote:Kad moze Golf VII R kostati 100k KM,moze i Mecka C klase da Bog kaze da ne moze :oops:
Jesti kad vozio Golfa R :D

To je životinja koja jede cestu...ne želim ulaziti u polemiku koliko vrijedi, međutim definitivno je moćnije auto za volanom od ove c klase. Znači, za volanom izgleda izuzetno moćno :)
golfiista

#1230 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

condy wrote:

To je životinja koja jede cestu...ne želim ulaziti u polemiku koliko vrijedi, međutim definitivno je moćnije auto za volanom od ove c klase. Znači, za volanom izgleda izuzetno moćno :)
Golf R i Octavija VRS r su tehnološki blizanci, dakle Golf je bezobrazno skup.
corsa

#1231 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by corsa »

condy wrote:

Sad se opet porede kruske i jabuke. Trebalo bi probati A45 AMG pa uporediti sa tim R-om. :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1232 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

condy wrote:

Nisam,ali nisi shvatio poentu.
Sta onda reci za Megane :D
golfiista

#1233 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

corsa wrote:@golfista A koliko kosta ova oktavia koju si postavio? Jeli ona vrijedi tih para?
Košta blizu 60 kKM ....bacanje para za šminku[/quote]

Ali nudi isto što i ovaj bezobrazno preskupi mali Mercedes, a cijena duplo manja.[/quote]

Ne nudi isto,

Takav mjenjač škoda nema u ponudi.

Ovjes škoda nema u ponudi.

Pre safe sistem škoda nema.

Kočioni diskove nema iste u ponudi

Interijer i eksterijer daleko luksuzniji u C klasi

itd.[/quote]

Da, ne nudi, nudi možda bolje, ili možda malo gore, ali 60k je 60k.
citroen xm

#1234 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by citroen xm »

E da je Goran tu kako bi vas sve našamaro i pitao ko ste vi da kažete vrijedi li nešto ili ne. :-D

Po meni isto ne vrijedi jer samo kod mercedesa imaš još dvije klase iznad. A i sama cifra 115000 KM je ogromna. Ali svako ima svoje prioritete u životu. Ako čovjek ima par nekretnina i sve drugo obezbjeđeno u životu, a pare ga žuljaju vjerovatno će iskeširati ovu C klasu. Ja bih radije nešto novo do 40000 a ostalo opet uložio u nekretnine jer njih nikada dosta i najbolje čuvaju vrijednost.
condy

#1235 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

golfiista wrote:
condy wrote:

Al me nasmija :lol:

Octavija rs je bliska Golfu GTI a ne R32.
corsa

#1236 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by corsa »

Ma ako bih vec davao 115 hiljada za auto, u toj cijeni se vec moze kupiti fina E klasa. Radije bih nju, nego C.
condy

#1237 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

corsa wrote:
condy wrote:

Sad se opet porede kruske i jabuke. Trebalo bi probati A45 AMG pa uporediti sa tim R-om. :D
Ti ubacivaš i banane :D
golfiista

#1238 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Kako god, ali to je, ipak, samo Golf, zapravo to je Golf od 100k...Zamisli..
condy

#1239 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

mali_milojica wrote:
condy wrote:

Nisam,ali nisi shvatio poentu.
Sta onda reci za Megane :D
Ma to su auta. Ne treba mi šminka :)
condy

#1240 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

golfiista wrote:

Golfista osporava Golfa... :D

Jeste preskup tu nema dileme, ali je daleko moćnije auto od Škode Octavije RS.
golfiista

#1241 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

condy wrote:
golfiista wrote:

Golfista osporava Golfa... :D

Jeste preskup tu nema dileme, ali je daleko moćnije auto od Škode Octavije RS.
Golfiista je samo realan. Moćniji jeste, ali nije moćniji za 50k KM. U tome je poenta.
condy

#1242 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

citroen xm wrote:E da je Goran tu kako bi vas sve našamaro i pitao ko ste vi da kažete vrijedi li nešto ili ne. :-D

Po meni isto ne vrijedi jer samo kod mercedesa imaš još dvije klase iznad. A i sama cifra 115000 KM je ogromna. Ali svako ima svoje prioritete u životu. Ako čovjek ima par nekretnina i sve drugo obezbjeđeno u životu, a pare ga žuljaju vjerovatno će iskeširati ovu C klasu. Ja bih radije nešto novo do 40000 a ostalo opet uložio u nekretnine jer njih nikada dosta i najbolje čuvaju vrijednost.
Meni lično i 40.000 KM je neisplativo dati za vozilo. Osim ljudi koji su baš bogati i imaju sve u životu rješeno, pa im to ne predstavlja neki poseban trošak.
golfiista

#1243 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

condy wrote:
citroen xm wrote:E da je Goran tu kako bi vas sve našamaro i pitao ko ste vi da kažete vrijedi li nešto ili ne. :-D

Meni lično i 40.000 KM je neisplativo dati za vozilo. Osim ljudi koji su baš bogati i imaju sve u životu rješeno, pa im to ne predstavlja neki poseban trošak.
Ma vidi, nije problem dati za automobil i 100k ili 150k, ljudi za Ferarija daju i milion, jer vrijedi, vrijedi danas i sutra, vrijedi uvijek. Ali dati 100k za auto u kojem ne možeš noge ispraviti kako treba, a za taj novac možeš kupiti mnogo veće i bolje auto, auto koje opravdava tu svoju cijenu ili za pola tog novca kupiti skoro pa sličan auto, eh to je već...
citroen xm

#1244 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by citroen xm »

U stvari malo sam se prešalto. U ovoj situaciji kada imam obezbjeđene neke nekretnine i kada bih imao tih 115000 KM, dao bih 30000 za novo auto, 30 bih skršio u oldtajmere(time vjerovatno ispunio svoje automobilske snove) i ostatak stresao u nekretnine.
530i

#1245 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

NK33 wrote:
530i wrote: Zapravo to i jeste dobar zaključak...
E pa glup ti je zakljucak, najblaze receno :)
Nije. Takva auta imaju prođu kao službena, dizel sa nekom prosječnom opremom, osnovnom ili srednjom. Teško da ćeš naći auto koje je neko maksuz luksuzno opremio ili neku posebnu boju ili bilo šta drugo naručivao... Ako misliš drugačije argumenti su uvijek dobrodošli.
madner

#1246 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Zavisi koja je zemlja i kakvi su obicaji. Lizing auta iz Germanije su obicno odlicno opremljena.
NK33

#1247 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NK33 »

530i wrote:
NK33 wrote:
530i wrote: Zapravo to i jeste dobar zaključak...
E pa glup ti je zakljucak, najblaze receno :)
Nije. Takva auta imaju prođu kao službena, dizel sa nekom prosječnom opremom, osnovnom ili srednjom. Teško da ćeš naći auto koje je neko maksuz luksuzno opremio ili neku posebnu boju ili bilo šta drugo naručivao... Ako misliš drugačije argumenti su uvijek dobrodošli.
Evo argumenti kad su vec dobrodosli:
http://askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=16135

To je najjaca oprema za Peugeot 508.
Dakle, kao argument na ovo tvoje ' dizel sa nekom prosječnom opremom' ponovo procitaj taj moj komentar koji si citirao ;)
530i

#1248 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by 530i »

Dobro, taj je jedan. Kakve su ostale 508-ice? Uostalom, ima je kramar i nove s klase coupe, ali to ne znači da mu je svaki auto s klasa coupe od 500 hiljada maraka ili da mu je svaka 508-ica top verzija, nego su to izuzeci od pravila. Dakle stojim pri tvrdnji da gro auta čine osnovne i srednje verzije i motorizacije i opreme.
NK33

#1249 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NK33 »

Slazem se da su vecina sa prosjecnom opremom ali isto tako i vecina auta koja kupe obicni ljudi u recimo Njemackoj su sa prosjecnom opremom, pa bi tvojim nacinom zakljucivanja mogli reci da Kramar uzima auta od obicnih ljudi iz Njemacke.

Kod Kramara ima jako puno auta sa skoro pa najvecim paketom opreme sto je opet dokaz koji ide u kontru tvojoj tvrdnji da se oni ne pitaju kakva ce auta uzimati ;)
golfiista

#1250 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Ne znam za ostale, ali ono sto sam licno vidio kod Kramara, automobili su mu itekako opremljeni, po slobodnoj procjeni 80% ukupne moguce opreme u prosjeku, sto je odlicno i govori da isti upravo bira automobile.
Locked