Ispade Hare opet u pravu.

Post Reply
1gorstak

#1226 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

ultima_palabra wrote:
1gorstak wrote:
ultima_palabra wrote:@gorštak,
Ilija Jurišić je uhapšen u maju 2007. godine. Sada je april 2010. Znači Hare je mogao reagovati 2007, pa 2008, pa 2009, ali je reagovao tek (izborne) 2010.
Ne možeš me uspoređivati sa Rajkanom, ako smatram (kao i mnogi) da je to malo prevelika slučajnost :oops:
Prijatelju, ja ne mislim da je Silajdzic ista bolji nego sto ti to mislis, zato i dovodim u pitanje Silajdzicevu iskrenost. Ono o cemu govorim je da to sto neko uradi dobru stvar (zbog ko zna kakvih razloga) ne ostavlja prostora da se tu dobru stvar omalovazava. Da je bilo ko rekao ovo sto je receno Tadicu u lice, to bi trebalo pozdraviti, a ne relativizirati pricom o predizbornoj kampanji. Ja bih bio puno sretniji da je Lagumdzija ovo i ovako rekao Tadicu, ali nazalost nije. Sto ne znaci da cu relativizirati taj dobar potez samo zato sto ne dolazi od lidera stranke koju ja podrzavam.
Ja nisam ni sa Komšićevim potezom prema Koštunici bio najsretniji... Lijepo je to zvučalo, razbudilo patriote, ali malo fajde od toga :roll:
Ne moze drug i crveno i plavo. To sto je narod osjetio snagu i kicmu u svom vodjstvu ima ogroman znacaj i nije za odbaciti. Komsiceva izjava je vrijednija nego pet petosatnih govora koje Tihic moze odrzati. Sasvim je izgledno da ce nas Beograd nastaviti sikanirati u oba slucaja, ali daj brate da bar ne idem u prasinu k'o picka.
Prema neprijatelju treba imati lukaviji stav, što se tiče diplomatije i lobiranja možemo puno toga naučiti od Srbije...
Uopste ne umanjujem vrijednost lobiranja, naprotiv. Ali to ne iskljucuje cinjencu da nam treba gard prema velikosrpskom faktoru koji nam se petlja u pravosudje, jer nam se petlja u pravosudje. Josipovica i Djukanovica treba ugostiti domacinski, da godinu dana pricaju prijateljima o tom kako ih se pripazilo u BiH. Ali Tadicu svaki put kad dodje u BiH treba nos natrljati zbog ove pravne agresije. Ako ti ne postujes sebe, nece ni drugi.
ultima_palabra

#1227 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ultima_palabra »

JBL wrote:
Ma Vuk nam moze biti idol. Nego, gdje ove sedmice? Lobira u Iranu ili nekoj africkoj zemlji? Vecina EU ga zaobilazi u sirokom krugu (cak vise puta javno opozoren) a trebali bi uciti od njega. :run:
Nekad je svinja toliko ružna da joj karmin ne može pomoći ;-) Ali šminka im je mnogo bolja od naše...
Adriatic

#1228 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Adriatic »

1gorstak wrote:
Ilija Jurišić je uhapšen u maju 2007. godine. Sada je april 2010. Znači Hare je mogao reagovati 2007, pa 2008, pa 2009, ali je reagovao tek (izborne) 2010.
Ne možeš me uspoređivati sa Rajkanom, ako smatram (kao i mnogi) da je to malo prevelika slučajnost :oops:
Prijatelju, ja ne mislim da je Silajdzic ista bolji nego sto ti to mislis, zato i dovodim u pitanje Silajdzicevu iskrenost. Ono o cemu govorim je da to sto neko uradi dobru stvar (zbog ko zna kakvih razloga) ne ostavlja prostora da se tu dobru stvar omalovazava. Da je bilo ko rekao ovo sto je receno Tadicu u lice, to bi trebalo pozdraviti, a ne relativizirati pricom o predizbornoj kampanji. Ja bih bio puno sretniji da je Lagumdzija ovo i ovako rekao Tadicu, ali nazalost nije. Sto ne znaci da cu relativizirati taj dobar potez samo zato sto ne dolazi od lidera stranke koju ja podrzavam.
Koliko još godina treba da prođe da bi ti shvatio ko je Silajdžić?
Jeftino podilaženje narodu, kako bi se održao na vlasti da i dalje pljačka.
Ove njegove izjave su tako jeftine da više nisu ni za malu djecu.
Problem je što ovdje još ima ljudi koji se pale na ovakve izjave.
"Ukinućemo RS, o yeeeees"
Klap klap.
7cokanja

#1229 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 7cokanja »

ultima_palabra wrote:
JBL wrote:
Ma Vuk nam moze biti idol. Nego, gdje ove sedmice? Lobira u Iranu ili nekoj africkoj zemlji? Vecina EU ga zaobilazi u sirokom krugu (cak vise puta javno opozoren) a trebali bi uciti od njega. :run:
Nekad je svinja toliko ružna da joj karmin ne može pomoći ;-) Ali šminka im je mnogo bolja od naše...
..govori , bolan, u jednini..prvom licu.. ko se se sav uvuk'o u njihovu "stink hole", sminka mu ni ne moze biti drugacija..samo Ti'icevska..uvlakaska..smrdljiva..
7cokanja

#1230 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 7cokanja »

Klap klap.
..ko ima onu gnjidu..ma kakvi gnjidu..onu celavu malu neman ubljuvanu, beskicmenjacku, za vratom, koja mu o glavi radi vise nego svi cetnici ovoga i onoga svijeta, dobro i na nogama stoji..
7cokanja

#1231 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 7cokanja »

Tadić: Stisnuo sam ruku Silajdžiću
7cokanja wrote:..susret Tadic - Silajdzic ..

Image

..sto me onaj ljakse stiste u Mostaru, otece mi prst !!
1gorstak

#1232 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

Adriatic wrote:
1gorstak wrote:
Klap klap.
Na stranu Silajdzic, ja govorim o tom da je ovo sto je receno u Mostaru trebalo biti receno.
Banksy

#1233 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Cemu cudjenje?
Vec par decenija dokazano najbolja predizborna taktika je nagovoriti se svega onim drugima (tzv. "e jes' im rek'o").
I Dodik i Haris to koriste kad god im se prilika ukaze.
Ovo je bila jedna od onih rijetkih prilika kad je trebalo reći ono što je rekao juče.
Tadić je stigao u BiH na liniji prethodnog političkog dogovora Dodik-Čović koji pomalo podsjeća na neke prethodne političke srpsko-hrvatske dogovore koji su uvijek bili štetni po BiH. Zaobišao je glavni grad, pa posjetio samo ''srpske'' krajeve, ponašao se poprilično kao svoj na svom, i to je svojevrsna poruka.
Uz sve to, govorio je o ''sadašnjosti kojoj se trebamo okrenuti i zaboraviti prošlost'', dok sam, u sadašnjosti, hapsi naše građane koji su branili svoju zemlju od agresije njegove zemlje.
Dok u Mostaru prosipa pacifističke fraze, istoga dana šalje u London svoje državne predstavnike da pojačaju Ganićev slučaj, dok Jurišića hladi na 12 godina. Sve je to već viđeno i dobro poznato ponašanje.
Neko iznad je dobro pomenuo da sve liči na Sarajevo '92. i koncerte za mir, dok JNA prevozi ''banane'' kroz Vratničku kapiju.
Po mom mišljenju ovo je bila prilika da mu se kaže ono što treba, možda je trebalo i žešće i oštrije. A vjerujem i da bi mu svako od nas rekao isto, da je bio u prilici.

Za sve ostalo što si napisao u drugim postovima, sasvim se slažem.
katamaran101

#1234 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by katamaran101 »

Iz svega ovoga proizilazi:

Bosna i Hercegovina mora da ima jasan stav u odbrani svojih interesa..
BiH mora da se zastupa u ime svih, a ne svako na svoju stranu…

Kako to trenutno nije moguće:

BiH je državna platforma, odakle se sa bilo kojeg mjesta mora i može uputiti drugima ono šta se misli. Daleko je iskrenije od lažova svih vrsta, pa i srpske lažne politike prema BiH.

Nama ne trebaju kičme samo pred izbore, već cijelo vrijeme..
Neki, očigledno nisu zaslužili mandate, pa im ih treba i uskratiti, o kome god da je riječ.

Slučaj Ilije Jurišića pokazuje i nešto drugo, pa drugi put.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1235 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

7cokanja wrote:
Klap klap.
..ko ima onu gnjidu..ma kakvi gnjidu..onu celavu malu neman ubljuvanu, beskicmenjacku, za vratom, koja mu o glavi radi vise nego svi cetnici ovoga i onoga svijeta, dobro i na nogama stoji..
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Definitivno najbolji post na ovoj temi. :bih: :bih:
leo karan

#1236 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by leo karan »

Banksy wrote:
Ovo je bila jedna od onih rijetkih prilika kad je trebalo reći ono što je rekao juče.
Tadić je stigao u BiH na liniji prethodnog političkog dogovora Dodik-Čović koji pomalo podsjeća na neke prethodne političke srpsko-hrvatske dogovore koji su uvijek bili štetni po BiH. Zaobišao je glavni grad, pa posjetio samo ''srpske'' krajeve, ponašao se poprilično kao svoj na svom, i to je svojevrsna poruka.
Uz sve to, govorio je o ''sadašnjosti kojoj se trebamo okrenuti i zaboraviti prošlost'', dok sam, u sadašnjosti, hapsi naše građane koji su branili svoju zemlju od agresije njegove zemlje.
Dok u Mostaru prosipa pacifističke fraze, istoga dana šalje u London svoje državne predstavnike da pojačaju Ganićev slučaj, dok Jurišića hladi na 12 godina. Sve je to već viđeno i dobro poznato ponašanje.
Neko iznad je dobro pomenuo da sve liči na Sarajevo '92. i koncerte za mir, dok JNA prevozi ''banane'' kroz Vratničku kapiju.
Po mom mišljenju ovo je bila prilika da mu se kaže ono što treba, možda je trebalo i žešće i oštrije. A vjerujem i da bi mu svako od nas rekao isto, da je bio u prilici.

Za sve ostalo što si napisao u drugim postovima, sasvim se slažem.
Tako je.
Ne vide ljudi sumu od drveta
u ovom slucaju
ibizza

#1237 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by ibizza »

SARAJEVO - Muharem Serbezovski, kadar Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), podnio je ostavku na članstvo i sve dužnosti u toj stranci, problematizirajući predrasude koje su prema njemu kao pripadniku romskog naroda pokazali pojedinci u stranci. Serbezovski, koji je u bivšoj Jugoslaviji uživao reputaciju interpretatora melosa s ...

... elementima iz narodne romske tradicije, naveo je da tokom umjetničke karijere nije doživio predrasude drugih ljudi prema njemu kao Romu ali jeste tokom svog političkog angažmana.

"Ne mogu da pređem preko nekolegijalnog, nekulturnog, diskriminirajućeg i omalovažavajućeg postupka prema meni od Beriza Belkića, potpredsednika SBiH, na sednici Predsedništva SBiH 12. aprila 2010. godine, kada me je pred svim kolegama (koji su naravno 'mudro' šutili), udaljio sa sednice.
Želeći izbeći bilo kakav skandal, na postupak Belkića nisam reagirao nego sam mirno napustio sednicu kako dolikuje intelektualcu i jednom časnom Romu", naveo je u obrazloženju ostavke Serbezovski koji obavlja i dužnost delegata u aktuelnom sazivu Doma naroda u Parlamentu Federacije BiH.

Dalje je naznačio da se kao jedan od rijetkih pripadnika romskog naroda aktivno uključio u politički život Bosne i Hercegovine u Stranci za BiH želeći da vjeruje da ta stranka ima sluha i za Rome.

"Iskustva koja sam u svojih 60 godina stekao radeći i družeći se s pripadnicima svih naroda uglavnom su pozitivna mada sam neretko nailazio i na predrasude koje neki ljudi imaju prema Romima.
Mogu reći da u svom umetničkom životu nisam osećao predrasude drugih prema Romima, a u političkom itekako jesam. Često sam pred tim činjenicama zatvarao oči jer jednostavno nisam želeo da verujem u to, a posebno nisam verovao da to mogu doživeti u Bosni i Hercegovini.
Pogotovu se nisam nadao da ću od najodgovornijih ljudi u Stranci za BiH to doživeti, pa se zbog toga osećam veoma izdano, uvređeno i razočarano.

Izgleda da barijere i predrasude, za čije se rušenje navodno bori Stranka za BiH, nisu prvo kod nekih odgovornih pojedinaca u toj stranci srušene", citat je iz obrazloženja koje je Muharem Serbezovski dao o svojoj ostavci.

Svaka cast Berize :thumbup: :thumbup: :bih:
iPod

#1238 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by iPod »

Pocelo je...

Svaka cast Harisu na bukvici koju je odrzao Tadicu, neka mu vec neko otvoreno kaze, da mi nismo ovce kojima ce se prezentirati ono sot oni zele da mi vidimo. Prvo osuditi sve srpske zlocince, koji su ime Srbije pocinili ratne zlocine, e tek onda razgovarati o nekoj emotivnoj strani, pomirenju i o buducnosti.

Druga stvar,

Sta hoce ovaj Muharem Serbezovski, nije tri rijeci progovorio u skupstini Kantona Sarajevo, a mudro je sutio svo ovo vrijeme od kada je zastupnik, evo vec 2-gi mandat. O cemu taj covjek prica, za kojeg su cak mnogi romi rekli, da prevod svete knjige, Kur'ana, je preveo na njim anerazumljiv jezik, za koji on tvrdi da je Romski jezik. Puno bih toga mogao napisati o ovome covjeku, ali nemam zivaca niti volje. Izgleda da Radonciceva hobotnica pokusava da destabilizira i SDA i SBiH koliko god je to moguce, samo mu ovo nece poci za rukom.

Inace nisam simpatizer niti SBiH nit SDA, ali sve je ovo tako providno, pocevsi od istupanja onih par clanova iz RS , a sto su bili u SBiH, jer cim procitas nesto u Avazu, samo kontriraj, to je recept.

Jos bi super bilo, da Sado Bahtic odstupi iz SBiH i Mensud Basic, i eto ljepote, vrlo brzo ce da ociste olos iz stranke...
Banksy

#1239 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Banksy »

iPod wrote:
Jos bi super bilo, da Sado Bahtic odstupi iz SBiH i Mensud Basic, i eto ljepote, vrlo brzo ce da ociste olos iz stranke...
... i Safet Halilović i Meliha Alić i Amila Husović-Alikadić i ... stani :shock: pa to je cijela stranka :shock: :D

... jedino što (donekle) valja u toj stranci su A Hadžiahmetović, B. Belkić i G. Grahovac, a i on ode.
Ostali-niz vodu.
Bosnolog

#1240 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by Bosnolog »

bermiin wrote:SARAJEVO - Muharem Serbezovski, kadar Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH), podnio je ostavku na članstvo i sve dužnosti u toj stranci, problematizirajući predrasude koje su prema njemu kao pripadniku romskog naroda pokazali pojedinci u stranci. Serbezovski, koji je u bivšoj Jugoslaviji uživao reputaciju interpretatora melosa s ...

... elementima iz narodne romske tradicije, naveo je da tokom umjetničke karijere nije doživio predrasude drugih ljudi prema njemu kao Romu ali jeste tokom svog političkog angažmana.

"Ne mogu da pređem preko nekolegijalnog, nekulturnog, diskriminirajućeg i omalovažavajućeg postupka prema meni od Beriza Belkića, potpredsednika SBiH, na sednici Predsedništva SBiH 12. aprila 2010. godine, kada me je pred svim kolegama (koji su naravno 'mudro' šutili), udaljio sa sednice.
Želeći izbeći bilo kakav skandal, na postupak Belkića nisam reagirao nego sam mirno napustio sednicu kako dolikuje intelektualcu i jednom časnom Romu", naveo je u obrazloženju ostavke Serbezovski koji obavlja i dužnost delegata u aktuelnom sazivu Doma naroda u Parlamentu Federacije BiH.

Dalje je naznačio da se kao jedan od rijetkih pripadnika romskog naroda aktivno uključio u politički život Bosne i Hercegovine u Stranci za BiH želeći da vjeruje da ta stranka ima sluha i za Rome.

"Iskustva koja sam u svojih 60 godina stekao radeći i družeći se s pripadnicima svih naroda uglavnom su pozitivna mada sam neretko nailazio i na predrasude koje neki ljudi imaju prema Romima.
Mogu reći da u svom umetničkom životu nisam osećao predrasude drugih prema Romima, a u političkom itekako jesam. Često sam pred tim činjenicama zatvarao oči jer jednostavno nisam želeo da verujem u to, a posebno nisam verovao da to mogu doživeti u Bosni i Hercegovini.
Pogotovu se nisam nadao da ću od najodgovornijih ljudi u Stranci za BiH to doživeti, pa se zbog toga osećam veoma izdano, uvređeno i razočarano.

Izgleda da barijere i predrasude, za čije se rušenje navodno bori Stranka za BiH, nisu prvo kod nekih odgovornih pojedinaca u toj stranci srušene", citat je iz obrazloženja koje je Muharem Serbezovski dao o svojoj ostavci.

Svaka cast Berize :thumbup: :thumbup: :bih:

Kako jeftina izjava cojveka koji je toliko nanio negativnosti stranci onim izjavama, kako treba zene tuci jer je to prihvatljivo i opravdano,da ne govorim o njegovoj sposobnosti ciji je IQ manji od broja njegovih cipela,nista bolji nije ni onaj mucavac i zivi mrtvac ministar bez rezultata Safet Halilovic,Ova igra na etnicku kartu je toliko ljigava i jadna od pjevaca koji je zalutao u politiku a koji je nanio samo stetu stranci.Dobro je da je napustaju oni koji su najvise istoj odmogli,kada ce otici ili biti izbacen kabadahija Bahtic i slicni debli.Ovo je dobra vijest,Serbezovski idi ti pjevaj to najbolje znas i prepusti svoje mjesto nekom drugom ko nece spavati po sastancima i sjednicama i davati glupe izjave i komentare,nekom ko ce postenije zaraditi platu poreskih obveznika....

Takode primjecujem da su danas mnnogi odjuce karantinirani nakon izjave Silajdzica cija zjava je prouzrokovala nekontrolisani proljev i povracanje zbog zala i dusevnog bola koji je BoTa dozivio u Mostaru,a ovaj ljubavni cin jugonostalgicara Covica je najbolja slika pozadine dolaska Tadica i kompletne uvlakacke farse mostarskih samovskih prelivoda i dosljednika lika i djela Bobana jos neugasene ljubavi koja traje jos iz vremena Karadordeva je slikom u ljubavnom zalu najbolje potvrdila ljubavni trouga JugoCovica.Ovima sto imaju Silajdzicoenterokolitis savjet neka piju dosta tecnosti da ne zavrse na infuzijama zbog posljedica istog.

Image

Gdje nam je gnjida Tihic u svim ovim desavanjima,sta bi sa onom peticijum za spas Ganica kojeg popljuva i opravda Tadicevu hajku na istog?????.

Kava ljudska nistavila hodaju Bosnom i kakve ljigavce i beskicmenjake je iznjedrila SDA sekta,.......Tugo nasa kakve debile tolerisemo.Prije nego se kandiduju da vode drzavu i stranku treba da svi produ javno testiranje i kviz sa pitanjima kojima ce se javnost upoznati uz biografiju i rezultate rada,kako nam se ne bi ponovili novi Tihici i slicni otiraci za brisanje cipela Srbije i njenih agenata,.....Kave mi moralne gnjide imamo i koga sve narod finansira sve ove godine izdajnicke propasti,dobro imamo ista od drzave.
sansun

#1241 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by sansun »

Svaka cast Harisu na bukvici koju je odrzao Tadicu, neka mu vec neko otvoreno kaze, da mi nismo ovce kojima ce se prezentirati
Svaka mu čast, neka mu je baš rekao, ma Haris je legenda, čitavu Srbiju je poljuljao, ma legenda, i Bijela Kuća strepi kada lepi Hare pred mikrofon stane. Glasat ću za njega, ko će drugi umjesto njega po svijetu pričati da nismo ovce, Hare, probudio si me iz ovčarskog sna, bog te blagoslovio.... :thumbup:

Sada samo još Dole treba na teren istrčati i imamo cijelu ekipu na terenu, a vidim i navijači su se već pripremili i zagrijali....

a što se Serbe tiče, pa sada će sebi biti potrebniji kao član predsjedništva BiH iz reda Romske populacije,....
oldplague

#1242 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by oldplague »

Sjooooo, dajte neka mi neko kaže da je ta slika fotošopirana ili ću umrijeti od šege. Pod hitno, neko, preklinjem vas... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oj moja zemljo, jadna si mi ti. Veći si im trn u oku i od Jasenovca i od Vukovara. :-)
JBL

#1243 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by JBL »

Nije :lol:

Ova je isto ... :mrgreen:
Image
hercegovac_pravi

#1244 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by hercegovac_pravi »

oldplague wrote:Sjooooo, dajte neka mi neko kaže da je ta slika fotošopirana ili ću umrijeti od šege. Pod hitno, neko, preklinjem vas... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Oj moja zemljo, jadna si mi ti. Veći si im trn u oku i od Jasenovca i od Vukovara. :-)
Daleko daleeeeeeeeko najbolji post koji je napisan na ova događanja. Tako sažeto a u isto vrijeme tako slikovito pravi presijek ove situacije, komentara pojedinih forumaša i stvarne situacije u kojoj se BiH trenutno nalazi. Svaka čast i još jedanput BRAVO. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
katamaran101

#1245 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by katamaran101 »

Zato i kazu da slika kaze vise, nego hiljadu rijeci..zao mu sto nema koga za ruku..cova daleko..
zonbirile

#1246 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by zonbirile »

evo sa sigurnošću se može tvrditi da će se sada M.Serbezovski proglasiti kao nezavisni,zadržatii poslanički mandat,a u nove izbore ulazi sa 35000KM od države-sve po zakonu.Uostalom već viđen fol,a 35k je 35k.
drndalo

#1247 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

sansun wrote:
Svaka cast Harisu na bukvici koju je odrzao Tadicu, neka mu vec neko otvoreno kaze, da mi nismo ovce kojima ce se prezentirati
Svaka mu čast, neka mu je baš rekao, ma Haris je legenda, čitavu Srbiju je poljuljao, ma legenda, i Bijela Kuća strepi kada lepi Hare pred mikrofon stane. Glasat ću za njega, ko će drugi umjesto njega po svijetu pričati da nismo ovce, Hare, probudio si me iz ovčarskog sna, bog te blagoslovio.... :thumbup:
Da, u Washingtonu im se gace tresu na sam spomen tog imena strasnog...

A ova Harisova izjava je samo jeftina demagogija namijenjena birckom tijelu, njegovom i Dodikovom simultano... Da je o tome htio ozbiljno razgovarati, to bi se u normalnom svijetu radilo na sastanku zatvorenom za javnost, sa kojeg bi izaslo samo malo saopstenje o povecanju ekonomske saradnje... I tu se mogu i trebaju pokazati zubi u razgovorima, a ne samo u javnosti, iznosenjem stavova koji mogu samo jos vise pojacati nekadasnju politiku, jer i Tadica opozicija drzi "na nisanu" i samo ceka sta ce da uradi kao "ustupak" "onima" pa da ga po mogucnosti maknu...

Jos jedna mala tehnicka ispravka nekom ko je rekao da je to Haris izjavio kao Predsjedavajuci Predsjednistva, to nije istina! On je mozda trenutno Predsjedavajuci, ali Predsjedavajuci moze dati izjavu kao Predsjedavajuci Predsjednistva ispred Predsjednistva samo onda kada je ta izjava odobrena i ispred ostala 2 clana Predsjednistva, tj. kada je 3/3 slozna... Ostalo su zelje njegovog kabineta da bude "veci Katolik od Pape"... Da nije tako, onda bi bilo potpuno legitimno da i Nebojsa Radmanovic, i Zeljko Komsic izjave stagod kad budu Predsjedavajuci, i da je to oficijelni stav Predsjednistva... Zao mi je, ali to je tako napisano i potpisano... Nikome se ne svidja, a svi to tumace onako kako im u tom momentu odgovara... Znas ti nas, *ebo ti nas... :skoljka:

A ovom "borcu" od prije par stranica koji se istom zestinom bori sada, kao protiv agresorskih vojnika poruka od bivseg kolege, ja se vise ne borio, posebno ne za Harisa, i ostale Harise, koji su od Pakistana uzeli kredit (mislili su da je nepovratni Halal u pitanju... :x ) da za vojsku kupe npr. 150 Toyota kamioneta, a ja sam se u ratu 2x vozio i to zarobljenim kamionom na podrucju Varesa, ostalo sam pjesacio (ne svojom voljom), a u Sarajevu sam samo pjesacio, i imao sam odlicnu "liniju", tj. bio sam jako vitak, izmedju ostalog i Harisovom zaslugom...

Nije svacije kroz selo pjevat'...
Last edited by drndalo on 15/04/2010 09:40, edited 1 time in total.
samo malo

#1248 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by samo malo »

sansun wrote:

Sada samo još Dole treba na teren istrčati i imamo cijelu ekipu na terenu, a vidim i navijači su se već pripremili i zagrijali....

a što se Serbe tiče, pa sada će sebi biti potrebniji kao član predsjedništva BiH iz reda Romske populacije,....
Obama dobio secer u strahu od reakcije zabrinutog Hareta.

Srbija strepi i ceka daljnji razvoj desavanja, Hare ih je ostro prostrijeljao ocima. Iz Mostara... Haretvo pogled daleko putuje.

Ajde pusti ba, idu izbori, valjda opet glasat za iste mafijase pod parolom laznog patriotizma. Pa nastaviti sa pljackom, nece se valjda pravna drzava uvoditi tobejarabi.
drndalo

#1249 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by drndalo »

Hoce, hoce, pravna DRZAVA od ponedeljka ! :dance:
1gorstak

#1250 Re: Ispade Hare opet u pravu.

Post by 1gorstak »

drndalo wrote:A ovom "borcu" od prije par stranica koji se istom zestinom bori sada, kao protiv agresorskih vojnika poruka od bivseg kolege, ja se vise ne borio, posebno ne za Harisa, i ostale Harise
Pa i ne treba da se boris za Harisa i ostale Harise, nego za multietnicko drustvo u kojem ce sva tri naroda i svi gradjani ove zemlje biti ravnopravni na svakom dijelu njene teritorije. Kako se Silajdzic u toj borbi za dusu drzave ponasa, mozes li racunati na njega ili on mozda vrsi sabotaze nase borbe, to je sasvim druga tema .... ja ni u proslom ratu nisam uzeo pusku zbog nekog politicara, kao sto to nije uradio ni Vikic ni Sucur ... nego smo branili ideju suziota. Boriti se za jedan takav cilj, a protiv ideologije ksenofobije i podjela, jeste ljudska obaveza i ne moze biti podlozno kalkulacijama "isplativosti" jednog takvog projekta.
Post Reply