Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Irelevantan
#1227 Re: Teretana
evo čovjek je rekao....hoćemo sliku bez potkošulje....nemoj da zabunom skineš i gaće...znači samo potkošulju...sitna.buranija wrote:Skini tu potkosulju
-
enisss
#1228 Re: Teretana
buranija..nemoj se ti javljati
)))))....ti nisi postavio ni sa potkosuljom
))))))
-
sitna.buranija
#1229 Re: Teretana
Postavit cu kad budem zadovoljan sa ucinkomenisss wrote:buranija..nemoj se ti javljati)))))....ti nisi postavio ni sa potkosuljom
))))))
Dobar si enise
Last edited by sitna.buranija on 22/07/2010 22:20, edited 1 time in total.
-
callmethebreeeze
#1230 Re: Teretana
super je ovo enise, taman.
-
am_staff
#1232 Re: Teretana
Pozdrav svima na temi,mozda ste i pisali al da ja nebi sad sve ovo listao
da pitam sta mislite o proizvodima sa teretana.ba jesul stvarno toliko dobri ili pak je to sam reklama
Znaci radi se o proizvodima SCI MENTOR LTD.,
U-BOSS LTD., PHD NUTRITION LTD.
-
sitna.buranija
#1233 Re: Teretana
Ma to je peta liga suplemenata, a forum im je komedija. U apsolutno svakom postu se reklamirajuam_staff wrote:Pozdrav svima na temi,mozda ste i pisali al da ja nebi sad sve ovo listaoda pitam sta mislite o proizvodima sa teretana.ba jesul stvarno toliko dobri ili pak je to sam reklama
Znaci radi se o proizvodima SCI MENTOR LTD.,
-
am_staff
#1234 Re: Teretana
Ma to je peta liga suplemenata, a forum im je komedija. U apsolutno svakom postu se reklamiraju
[/quote]
A sve ostalo proizvode pjulju osim njihov.Sreca nisam nista kupio kod njih
Nego moze neka preporuka sta vi jedete i sl po ovim vrucinama ja sam konto uzeti neki whey (http://www.sportna-prehrana.si/index.ph ... id=44&c=67) i neke ugljikohidrate(http://www.sportna-prehrana.si/index.ph ... id=62&c=68)Sta mislite dal bi ovo moglo biti dobro 
A sve ostalo proizvode pjulju osim njihov.Sreca nisam nista kupio kod njih
-
sitna.buranija
#1235 Re: Teretana
Malo mi je smanjen apetit u ljeto, ali mesa se uvijek moze
Taj je whey ok, ali 20€ za 3kg secera?
U DM-u za 2.95KM imas 500g dekstroze. Ako vec nabavljas iz Slovenije, kupi iz http://www.flexshop.si/, definitivno najbolji na Balkanu.
Taj je whey ok, ali 20€ za 3kg secera?
U DM-u za 2.95KM imas 500g dekstroze. Ako vec nabavljas iz Slovenije, kupi iz http://www.flexshop.si/, definitivno najbolji na Balkanu.
-
callmethebreeeze
#1236 Re: Teretana
jedno pitanje za vas koji koristite ovaj protein u prahu; da li jedete istu kolicinu hrane koju bi jeli bez muckanja?
-
sitna.buranija
#1237 Re: Teretana
Ma sta je to, nekih 400kcal na kraju dana... A dobro dodje za oporavak poslije treninga. Isto jedes ko i inace.callmethebreeeze wrote:jedno pitanje za vas koji koristite ovaj protein u prahu; da li jedete istu kolicinu hrane koju bi jeli bez muckanja?
-
callmethebreeeze
#1238 Re: Teretana
zar se to ne pije odmah poslije treninga?sitna.buranija wrote:Ma sta je to, nekih 400kcal na kraju dana... A dobro dodje za oporavak poslije treninga. Isto jedes ko i inace.callmethebreeeze wrote:jedno pitanje za vas koji koristite ovaj protein u prahu; da li jedete istu kolicinu hrane koju bi jeli bez muckanja?
-
sitna.buranija
#1239 Re: Teretana
Pa pije, ali ovo je "at the end of the day", samo prevedenocallmethebreeeze wrote:zar se to ne pije odmah poslije treninga?sitna.buranija wrote:Ma sta je to, nekih 400kcal na kraju dana... A dobro dodje za oporavak poslije treninga. Isto jedes ko i inace.callmethebreeeze wrote:jedno pitanje za vas koji koristite ovaj protein u prahu; da li jedete istu kolicinu hrane koju bi jeli bez muckanja?
-
callmethebreeeze
#1240 Re: Teretana
a ha. kontam kontam:)
-
am_staff
#1241 Re: Teretana
Pa mislio sam ove ugljikohidrate uzeti zbog ove vrucine sad mislim tesko mi je sad jesti krompir i sl. A sta mislis sta bi bilo bolje da uzmem neku mega masu ili ipak ovaj whey,jer visok sam 185cm a trenutna tezina 75kg.A ta dekstroza je grozdani secer ili? i Hvala tu puno na odgovorimasitna.buranija wrote:Malo mi je smanjen apetit u ljeto, ali mesa se uvijek moze![]()
Taj je whey ok, ali 20€ za 3kg secera?![]()
-
sitna.buranija
#1242 Re: Teretana
To je cisti secer. Ako si mislio time punit energiju umjesto konkretne hrane, dobro ces se zajebat, pokvarit ces IS (insulin sensitivity), dobit ces sala i osjecat ces se malaksalo nakon sat vremena sto si uzeo. Dekstroza ima GI 100 (prema njoj se i pravi tablica glikemijskog indeksa), a druga imena su D-glukoza i grozdjani secer. Mega-mass proizvodi su obicno neke junk mjesavine wheya i brzih UH. Izbjegavati, bolje je mijesati to u omjeru koji ti vise odgovara, a i jeftinije ces proci nego da kupujes gotovu mjesavinu.
Suplementi su samo dopune (suplementiraju, kako im i ime kaze), a od hrane se raste! Nije whey carobni stapic, hrana je ko i svaka druga.
Suplementi su samo dopune (suplementiraju, kako im i ime kaze), a od hrane se raste! Nije whey carobni stapic, hrana je ko i svaka druga.
-
callmethebreeeze
#1243 Re: Teretana
odavno nismo o programima za treniranje, ima li ko kakav uzbudljiv program? ja sam danas radio prsa, bicepse i ramena... bucice, kosi bench, propadenje, sklekovi, dizanje tegova u sjedecem polozaju, spustanje sipke...
-
am_staff
#1244 Re: Teretana
Znam sve ishran odmor trening pa onda neki dodaci.Znaci uzimam ovaj whey
a kako sam poceo jesti redovnije i to paziti dobio sam za nekih 1.5 mj 5 kg stim da treniram tek 2 sedmice.Inace svi su mi u porodici debeli a samo mrsav
pozdrav i hvala jos jednom
-
sitna.buranija
#1245 Re: Teretana
Ja u zadnje vrijeme dosta citam literaturu na tu temu, imam u planu da jeben program sastavimcallmethebreeeze wrote:odavno nismo o programima za treniranje, ima li ko kakav uzbudljiv program? ja sam danas radio prsa, bicepse i ramena... bucice, kosi bench, propadenje, sklekovi, dizanje tegova u sjedecem polozaju, spustanje sipke...
-
callmethebreeeze
#1246 Re: Teretana
podeli ga sa rajom.sitna.buranija wrote:Ja u zadnje vrijeme dosta citam literaturu na tu temu, imam u planu da jeben program sastavimcallmethebreeeze wrote:odavno nismo o programima za treniranje, ima li ko kakav uzbudljiv program? ja sam danas radio prsa, bicepse i ramena... bucice, kosi bench, propadenje, sklekovi, dizanje tegova u sjedecem polozaju, spustanje sipke...
-
Spax
#1247 Re: Teretana
Moze li neko ukratko pojasnit koliko se uzima te dextrose ako se uzima jos 30g wheya, standardna doza...
Je li to ide isto pwm pomjesano sa wheyom ili se moze u toku treninga kao sto sam negdje procitao :S ?
Na vrecici sam procitao da se ne bi smjelo uzimati vise od 15g dnevno?
Je li to ide isto pwm pomjesano sa wheyom ili se moze u toku treninga kao sto sam negdje procitao :S ?
-
sitna.buranija
#1248 Re: Teretana
Dekstrozu uzimas u skladu sa svojim kalorijskim potrebama i intenzitetu treninga. Ako si ektomorf, zelis nabaciti masu, ili imas zestoko treninge - na svaki gram wheya stavljaj dva grama UH (neki to tumace i kao gram dekstroze po kilogramu TT - za prosjecnu ekipu dodje na isto). U omjeru 2:1 je dosta slatko, i moja preporuka je da uz onih pola litra vode koji idu u shake, spremis sebi jos jednu flasu od bar pola litra i paralelno pijuckas vodu jer zna biti bas slatko (udara u glavuSpax wrote:Moze li neko ukratko pojasnit koliko se uzima te dextrose ako se uzima jos 30g wheya, standardna doza...
-
Spax
#1249 Re: Teretana
Ok, thx na objasnjenju, otprilike bi bilo oko 50-60g dekstroze. Sto se tice inteziteta radim sa tezinama onoliko koliko mogu jbg mada bi mase dosta trebao nabaciti...sitna.buranija wrote:Dekstrozu uzimas u skladu sa svojim kalorijskim potrebama i intenzitetu treninga. Ako si ektomorf, zelis nabaciti masu, ili imas zestoko treninge - na svaki gram wheya stavljaj dva grama UH (neki to tumace i kao gram dekstroze po kilogramu TT - za prosjecnu ekipu dodje na isto). U omjeru 2:1 je dosta slatko, i moja preporuka je da uz onih pola litra vode koji idu u shake, spremis sebi jos jednu flasu od bar pola litra i paralelno pijuckas vodu jer zna biti bas slatko (udara u glavuSpax wrote:Moze li neko ukratko pojasnit koliko se uzima te dextrose ako se uzima jos 30g wheya, standardna doza...
Na vrecici sam procitao da se ne bi smjelo uzimati vise od 15g dnevno?). Ako ti ne odgovara ta kolicina i nemas toliko jake treninge, stavljaj u omjeru 1:1. Raja koja su na low-carb i keto dijetama ne stavljaju uopce, samo piju whey za odrzavanje misica, ili u slucaju ovih-low carb ide maksimalno jedna supena kasika (15-ak grama). Generalno, velike kolicine dekstroze bi trebalo izbjegavati jer dolazi do izuzetno jakog lucenja inzulina koji moze ostetiti mnoge vitalne organe, ukljucujuci i culo vida. Medjutim, inzulinski siljak (skok u vrijednosti istog) je pozeljan nakon treninga jer potjece prelamanje bjelancevina i integraciju istih u misicno tkivo.
Znaci stavim pola litre vode i stavim 30g wheya i jedno 50-60g dekstroze ..
-
sitna.buranija
#1250 Re: Teretana
Sasvim ok. Pripazi samo na doziranje dekstroze, ne mozes koristiti onu mjericu od wheya kao referencu za kolicinu dekstroze jer praskovi imaju razlicitu gustinu.Spax wrote:Ok, thx na objasnjenju, otprilike bi bilo oko 50-60g dekstroze. Sto se tice inteziteta radim sa tezinama onoliko koliko mogu jbg mada bi mase dosta trebao nabaciti...
Znaci stavim pola litre vode i stavim 30g wheya i jedno 50-60g dekstroze ..