Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sitna.buranija

#1226 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Skini tu potkosulju :D
Irelevantan

#1227 Re: Teretana

Post by Irelevantan »

sitna.buranija wrote:Skini tu potkosulju :D
evo čovjek je rekao....hoćemo sliku bez potkošulje....nemoj da zabunom skineš i gaće...znači samo potkošulju...
enisss

#1228 Re: Teretana

Post by enisss »

buranija..nemoj se ti javljati :))))))....ti nisi postavio ni sa potkosuljom :)))))))
sitna.buranija

#1229 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

enisss wrote:buranija..nemoj se ti javljati :))))))....ti nisi postavio ni sa potkosuljom :)))))))
Postavit cu kad budem zadovoljan sa ucinkom :D Dotad, od mene imate konstruktivne komentare i kritike :D

Dobar si enise :oops:
Last edited by sitna.buranija on 22/07/2010 22:20, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#1230 Re: Teretana

Post by callmethebreeeze »

super je ovo enise, taman.
enisss

#1231 Re: Teretana

Post by enisss »

hvala :)
am_staff

#1232 Re: Teretana

Post by am_staff »

Pozdrav svima na temi,mozda ste i pisali al da ja nebi sad sve ovo listao :-) da pitam sta mislite o proizvodima sa teretana.ba jesul stvarno toliko dobri ili pak je to sam reklama :? Znaci radi se o proizvodima SCI MENTOR LTD.,
U-BOSS LTD., PHD NUTRITION LTD.
sitna.buranija

#1233 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

am_staff wrote:Pozdrav svima na temi,mozda ste i pisali al da ja nebi sad sve ovo listao :-) da pitam sta mislite o proizvodima sa teretana.ba jesul stvarno toliko dobri ili pak je to sam reklama :? Znaci radi se o proizvodima SCI MENTOR LTD.,
U-BOSS LTD., PHD NUTRITION LTD.
Ma to je peta liga suplemenata, a forum im je komedija. U apsolutno svakom postu se reklamiraju :lol:
am_staff

#1234 Re: Teretana

Post by am_staff »

Ma to je peta liga suplemenata, a forum im je komedija. U apsolutno svakom postu se reklamiraju :lol:[/quote]
A sve ostalo proizvode pjulju osim njihov.Sreca nisam nista kupio kod njih :-D Nego moze neka preporuka sta vi jedete i sl po ovim vrucinama ja sam konto uzeti neki whey (http://www.sportna-prehrana.si/index.ph ... id=44&c=67) i neke ugljikohidrate(http://www.sportna-prehrana.si/index.ph ... id=62&c=68)Sta mislite dal bi ovo moglo biti dobro :D
sitna.buranija

#1235 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Malo mi je smanjen apetit u ljeto, ali mesa se uvijek moze :-D
Taj je whey ok, ali 20€ za 3kg secera? :-)
U DM-u za 2.95KM imas 500g dekstroze. Ako vec nabavljas iz Slovenije, kupi iz http://www.flexshop.si/, definitivno najbolji na Balkanu. :)
callmethebreeeze

#1236 Re: Teretana

jedno pitanje za vas koji koristite ovaj protein u prahu; da li jedete istu kolicinu hrane koju bi jeli bez muckanja?
sitna.buranija

#1237 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

callmethebreeeze wrote:jedno pitanje za vas koji koristite ovaj protein u prahu; da li jedete istu kolicinu hrane koju bi jeli bez muckanja?
Ma sta je to, nekih 400kcal na kraju dana... A dobro dodje za oporavak poslije treninga. Isto jedes ko i inace.
callmethebreeeze

#1238 Re: Teretana

sitna.buranija wrote:
callmethebreeeze wrote:jedno pitanje za vas koji koristite ovaj protein u prahu; da li jedete istu kolicinu hrane koju bi jeli bez muckanja?
Ma sta je to, nekih 400kcal na kraju dana... A dobro dodje za oporavak poslije treninga. Isto jedes ko i inace.
zar se to ne pije odmah poslije treninga?
sitna.buranija

#1239 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

callmethebreeeze wrote:
sitna.buranija wrote:
zar se to ne pije odmah poslije treninga?
Pa pije, ali ovo je "at the end of the day", samo prevedeno :lol:
callmethebreeeze

#1240 Re: Teretana

a ha. kontam kontam:)
am_staff

#1241 Re: Teretana

Post by am_staff »

sitna.buranija wrote:Malo mi je smanjen apetit u ljeto, ali mesa se uvijek moze :-D
Taj je whey ok, ali 20€ za 3kg secera? :-)
U DM-u za 2.95KM imas 500g dekstroze. Ako vec nabavljas iz Slovenije, kupi iz http://www.flexshop.si/, definitivno najbolji na Balkanu. :)
Pa mislio sam ove ugljikohidrate uzeti zbog ove vrucine sad mislim tesko mi je sad jesti krompir i sl. A sta mislis sta bi bilo bolje da uzmem neku mega masu ili ipak ovaj whey,jer visok sam 185cm a trenutna tezina 75kg.A ta dekstroza je grozdani secer ili? i Hvala tu puno na odgovorima :-D
sitna.buranija

#1242 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

To je cisti secer. Ako si mislio time punit energiju umjesto konkretne hrane, dobro ces se zajebat, pokvarit ces IS (insulin sensitivity), dobit ces sala i osjecat ces se malaksalo nakon sat vremena sto si uzeo. Dekstroza ima GI 100 (prema njoj se i pravi tablica glikemijskog indeksa), a druga imena su D-glukoza i grozdjani secer. Mega-mass proizvodi su obicno neke junk mjesavine wheya i brzih UH. Izbjegavati, bolje je mijesati to u omjeru koji ti vise odgovara, a i jeftinije ces proci nego da kupujes gotovu mjesavinu.

Suplementi su samo dopune (suplementiraju, kako im i ime kaze), a od hrane se raste! Nije whey carobni stapic, hrana je ko i svaka druga.
callmethebreeeze

#1243 Re: Teretana

odavno nismo o programima za treniranje, ima li ko kakav uzbudljiv program? ja sam danas radio prsa, bicepse i ramena... bucice, kosi bench, propadenje, sklekovi, dizanje tegova u sjedecem polozaju, spustanje sipke...
am_staff

#1244 Re: Teretana

Post by am_staff »

Znam sve ishran odmor trening pa onda neki dodaci.Znaci uzimam ovaj whey :D a kako sam poceo jesti redovnije i to paziti dobio sam za nekih 1.5 mj 5 kg stim da treniram tek 2 sedmice.Inace svi su mi u porodici debeli a samo mrsav :D pozdrav i hvala jos jednom
sitna.buranija

#1245 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

callmethebreeeze wrote:odavno nismo o programima za treniranje, ima li ko kakav uzbudljiv program? ja sam danas radio prsa, bicepse i ramena... bucice, kosi bench, propadenje, sklekovi, dizanje tegova u sjedecem polozaju, spustanje sipke...
Ja u zadnje vrijeme dosta citam literaturu na tu temu, imam u planu da jeben program sastavim :razz:
callmethebreeeze

#1246 Re: Teretana

sitna.buranija wrote:
callmethebreeeze wrote:odavno nismo o programima za treniranje, ima li ko kakav uzbudljiv program? ja sam danas radio prsa, bicepse i ramena... bucice, kosi bench, propadenje, sklekovi, dizanje tegova u sjedecem polozaju, spustanje sipke...
Ja u zadnje vrijeme dosta citam literaturu na tu temu, imam u planu da jeben program sastavim :razz:
podeli ga sa rajom.
:D
Spax

#1247 Re: Teretana

Post by Spax »

Moze li neko ukratko pojasnit koliko se uzima te dextrose ako se uzima jos 30g wheya, standardna doza...
Je li to ide isto pwm pomjesano sa wheyom ili se moze u toku treninga kao sto sam negdje procitao :S ?
Na vrecici sam procitao da se ne bi smjelo uzimati vise od 15g dnevno? :-)
sitna.buranija

#1248 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Spax wrote:Moze li neko ukratko pojasnit koliko se uzima te dextrose ako se uzima jos 30g wheya, standardna doza...
Je li to ide isto pwm pomjesano sa wheyom ili se moze u toku treninga kao sto sam negdje procitao :S ?
Dekstrozu uzimas u skladu sa svojim kalorijskim potrebama i intenzitetu treninga. Ako si ektomorf, zelis nabaciti masu, ili imas zestoko treninge - na svaki gram wheya stavljaj dva grama UH (neki to tumace i kao gram dekstroze po kilogramu TT - za prosjecnu ekipu dodje na isto). U omjeru 2:1 je dosta slatko, i moja preporuka je da uz onih pola litra vode koji idu u shake, spremis sebi jos jednu flasu od bar pola litra i paralelno pijuckas vodu jer zna biti bas slatko (udara u glavu :lol: ). Ako ti ne odgovara ta kolicina i nemas toliko jake treninge, stavljaj u omjeru 1:1. Raja koja su na low-carb i keto dijetama ne stavljaju uopce, samo piju whey za odrzavanje misica, ili u slucaju ovih-low carb ide maksimalno jedna supena kasika (15-ak grama). Generalno, velike kolicine dekstroze bi trebalo izbjegavati jer dolazi do izuzetno jakog lucenja inzulina koji moze ostetiti mnoge vitalne organe, ukljucujuci i culo vida. Medjutim, inzulinski siljak (skok u vrijednosti istog) je pozeljan nakon treninga jer potjece prelamanje bjelancevina i integraciju istih u misicno tkivo.
Spax

#1249 Re: Teretana

Post by Spax »

sitna.buranija wrote:
Spax wrote:Moze li neko ukratko pojasnit koliko se uzima te dextrose ako se uzima jos 30g wheya, standardna doza...
Dekstrozu uzimas u skladu sa svojim kalorijskim potrebama i intenzitetu treninga. Ako si ektomorf, zelis nabaciti masu, ili imas zestoko treninge - na svaki gram wheya stavljaj dva grama UH (neki to tumace i kao gram dekstroze po kilogramu TT - za prosjecnu ekipu dodje na isto). U omjeru 2:1 je dosta slatko, i moja preporuka je da uz onih pola litra vode koji idu u shake, spremis sebi jos jednu flasu od bar pola litra i paralelno pijuckas vodu jer zna biti bas slatko (udara u glavu :lol: ). Ako ti ne odgovara ta kolicina i nemas toliko jake treninge, stavljaj u omjeru 1:1. Raja koja su na low-carb i keto dijetama ne stavljaju uopce, samo piju whey za odrzavanje misica, ili u slucaju ovih-low carb ide maksimalno jedna supena kasika (15-ak grama). Generalno, velike kolicine dekstroze bi trebalo izbjegavati jer dolazi do izuzetno jakog lucenja inzulina koji moze ostetiti mnoge vitalne organe, ukljucujuci i culo vida. Medjutim, inzulinski siljak (skok u vrijednosti istog) je pozeljan nakon treninga jer potjece prelamanje bjelancevina i integraciju istih u misicno tkivo.
Ok, thx na objasnjenju, otprilike bi bilo oko 50-60g dekstroze. Sto se tice inteziteta radim sa tezinama onoliko koliko mogu jbg mada bi mase dosta trebao nabaciti...
Znaci stavim pola litre vode i stavim 30g wheya i jedno 50-60g dekstroze ..
sitna.buranija

#1250 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Spax wrote:Ok, thx na objasnjenju, otprilike bi bilo oko 50-60g dekstroze. Sto se tice inteziteta radim sa tezinama onoliko koliko mogu jbg mada bi mase dosta trebao nabaciti...
Znaci stavim pola litre vode i stavim 30g wheya i jedno 50-60g dekstroze ..
Sasvim ok. Pripazi samo na doziranje dekstroze, ne mozes koristiti onu mjericu od wheya kao referencu za kolicinu dekstroze jer praskovi imaju razlicitu gustinu.
Post Reply