ma jesu racije jesu njihov sastavni dio..ne kazem ja da oni bjeze od toga..al oni ih sam osprovode..a naredjenja daju drugi kad ce se i ocel desiti radija..s tim policija nema ama bas nikakve veze..Joey Tribbiani wrote:druze da nećemo možda ti, ja, ili neki drugi forumaš sredjivat tu papirologiju? Ako iko ima olakšice u tome, onda su to oni. Uostalom, racije su sastavni dio njihovog posla.kokuz_sa wrote:ama znas li ti da policajcu treba nalog za pretres..nekada poliajci ono kazu izadjite iz auta da vas pretresemo i tako staclav wrote:@ creasy nemoj me shvatiti pogresno, nije to licni atak na tebe. ti kao pojedinac u uniformi tu apsolutno nista ne mozes uraditi. napisao sam vec ranije na temi, pretres, racija, istrazna radnja. napravio beban incident, sudija ga oslobodio ili poslao 12 dana na igman, ili ga nije poslao nigdje, nema problema, pretres i danas i sutra i prekosutra. ako nema nista danas, bice za 15 dana. da ne bude slijedeci put ne daj boze ranjen slucajni prolaznik ili policajac, a nije da nije moguce i vjerovatno, jer metak ne staje nakon sto promasi metu.
i za ove brus lijeve s palicama i sprejevima. kad smo dosli do palica, sprejeva i nozeva zasto stati na tome? moze se legalizirati i dugocjevno automatsko oruzje jer bi u tom slucaju imali neke sanse protiv vise naoruzanih napadaca, nekog ko je naoruzan kalasom ili razularene bande.
@comrad upravo tako
i ovi dopuste
al ako mu sta nadju u autu i ovaj kaze nisam dozvolio pretres sud ga automatski pusta jer nije bilo naloga
a protiv policajca ide disciplinski postupak povreda duznosti![]()
samo da ti znas koliko je papirologije i dozvola od suda i tuzilastva policiji potrebno da bi npr otisli u jedan kafic i napravili raciju
oni kazu u tom i tom kaficu sumnjamo da se dila droga i posalju papire dalje..eh onda tuzilac i sudija vagaju jel dobro poslat raciju ili nije..i akd odvagaju i popune papire onda tek policija moze sta raditi