Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kokuz_sa

#1226 Re: Policija

Post by kokuz_sa »

Joey Tribbiani wrote:
kokuz_sa wrote:
clav wrote:@ creasy nemoj me shvatiti pogresno, nije to licni atak na tebe. ti kao pojedinac u uniformi tu apsolutno nista ne mozes uraditi. napisao sam vec ranije na temi, pretres, racija, istrazna radnja. napravio beban incident, sudija ga oslobodio ili poslao 12 dana na igman, ili ga nije poslao nigdje, nema problema, pretres i danas i sutra i prekosutra. ako nema nista danas, bice za 15 dana. da ne bude slijedeci put ne daj boze ranjen slucajni prolaznik ili policajac, a nije da nije moguce i vjerovatno, jer metak ne staje nakon sto promasi metu.

i za ove brus lijeve s palicama i sprejevima. kad smo dosli do palica, sprejeva i nozeva zasto stati na tome? moze se legalizirati i dugocjevno automatsko oruzje jer bi u tom slucaju imali neke sanse protiv vise naoruzanih napadaca, nekog ko je naoruzan kalasom ili razularene bande.

@comrad upravo tako
ama znas li ti da policajcu treba nalog za pretres..nekada poliajci ono kazu izadjite iz auta da vas pretresemo i tako sta
i ovi dopuste
al ako mu sta nadju u autu i ovaj kaze nisam dozvolio pretres sud ga automatski pusta jer nije bilo naloga
a protiv policajca ide disciplinski postupak povreda duznosti :x

samo da ti znas koliko je papirologije i dozvola od suda i tuzilastva policiji potrebno da bi npr otisli u jedan kafic i napravili raciju
druze da nećemo možda ti, ja, ili neki drugi forumaš sredjivat tu papirologiju? Ako iko ima olakšice u tome, onda su to oni. Uostalom, racije su sastavni dio njihovog posla.
ma jesu racije jesu njihov sastavni dio..ne kazem ja da oni bjeze od toga..al oni ih sam osprovode..a naredjenja daju drugi kad ce se i ocel desiti radija..s tim policija nema ama bas nikakve veze..
oni kazu u tom i tom kaficu sumnjamo da se dila droga i posalju papire dalje..eh onda tuzilac i sudija vagaju jel dobro poslat raciju ili nije..i akd odvagaju i popune papire onda tek policija moze sta raditi
kokuz_sa

#1227 Re: Policija

Post by kokuz_sa »

clav wrote:
kokuz_sa wrote:
clav wrote:@ creasy nemoj me shvatiti pogresno, nije to licni atak na tebe. ti kao pojedinac u uniformi tu apsolutno nista ne mozes uraditi. napisao sam vec ranije na temi, pretres, racija, istrazna radnja. napravio beban incident, sudija ga oslobodio ili poslao 12 dana na igman, ili ga nije poslao nigdje, nema problema, pretres i danas i sutra i prekosutra. ako nema nista danas, bice za 15 dana. da ne bude slijedeci put ne daj boze ranjen slucajni prolaznik ili policajac, a nije da nije moguce i vjerovatno, jer metak ne staje nakon sto promasi metu.

i za ove brus lijeve s palicama i sprejevima. kad smo dosli do palica, sprejeva i nozeva zasto stati na tome? moze se legalizirati i dugocjevno automatsko oruzje jer bi u tom slucaju imali neke sanse protiv vise naoruzanih napadaca, nekog ko je naoruzan kalasom ili razularene bande.

@comrad upravo tako
ama znas li ti da policajcu treba nalog za pretres..nekada poliajci ono kazu izadjite iz auta da vas pretresemo i tako sta
i ovi dopuste
al ako mu sta nadju u autu i ovaj kaze nisam dozvolio pretres sud ga automatski pusta jer nije bilo naloga
a protiv policajca ide disciplinski postupak povreda duznosti :x

samo da ti znas koliko je papirologije i dozvola od suda i tuzilastva policiji potrebno da bi npr otisli u jedan kafic i napravili raciju
nije tacno, imaju pravo pretresti svakoga i svacije auto bez ikakvog papira. imas zakon nekoliko stranica ranije.
ma nemaju pravo..okani se ti toga sto imas zakon koju stranicu ranije :D
procitaj ga ti pa onda vidim imajul pravo..
ja sam taj zakon polagao na fakultetu
a i sporvodio se nekad..tak da znam o cem govorim :thumbup:
Creasy

#1228 Re: Policija

Post by Creasy »

Ma sve se mi uglavnom slazemo, jasno je sve.
Nego vi meni objasnite, zasto ne uradite nesto konkretno po tom pitanju? Zasto ne organizujete neke mirne proteste ispred Suda BiH, zgrade Kantona Sarajevo, zgrade MUP-a KS...? Eto nek neko od vas bar pokrene temu o tome, bas me zanima koliko ce se ljudi javiti i podrzati tu akciju...
Creasy

#1229 Re: Policija

Post by Creasy »

cappy_tempo wrote:
photo wrote:samo sto je bunu naroda protiv Causeskua organizovala CIA a ne sam narod. ali to nije tema ove emisije.

uostalom, ovim par policajaca koji su na forumu i koji aktivno ucestvuju u raspravama, izgledaju mi kao normalna, pismena raja, samo molba: kada negdje navece nadjete nekoga sa teleskopskom palicom za pojasom ili peper sprejom, nemojte odmah plijeniti te stvari i pisati prijave vec shvatite (mada mislim da ste toga vec i sami svjesni) da se ljudi boje i da te stvari nose ne da bi nekoga napali vec da bi se odbranili. procijenite po njemu/njoj da li bi taj/ta mogao/la praviti probleme ili samo zeli zastititi i svoje i sebe, a mozda i nekome spasi zivot ili sprijeci silovanje, sta znas.

mozda ja svoju necu nikada u zivotu upotrijebiti ali definitivno ne zelim biti bez nje kada mi, ne daj boze, zatreba.
:thumbup:

creasy dobaci kolegama koju za ovaj post oko palice ili suzavca,da ne hvataju na prvu pa odma neka sila sta li.polako ljudi smo dogovorit cemo se :D . i slazem se i sa comradom oko akcija ovih,ako vec hapsenje ne pali pa brate mili uletiti u par stanova pa kad im guza ko meduza bude radila i mi cemo biti rahat.vjerujem i znam da mozete bas dobar strah u kosti utjerati ali i to sve zavisi na koga udarite tacnije ko su mu starci...

creasy :thumbup: ,moze se s tobom i pametovat i suplja prosipati samo majke ti nemoj ko kolega ti maskerano silu neko prosipati i prijetiti po forumu jer poslije toga bolje da se sam banujes nego da citas svakakve komentare :mrgreen:

Pa ja sam Maskerano. :D
PapakizSarajeva

#1230 Re: Policija

Post by PapakizSarajeva »

Creasy wrote:Ma sve se mi uglavnom slazemo, jasno je sve.
Nego vi meni objasnite, zasto ne uradite nesto konkretno po tom pitanju? Zasto ne organizujete neke mirne proteste ispred Suda BiH, zgrade Kantona Sarajevo, zgrade MUP-a KS...? Eto nek neko od vas bar pokrene temu o tome, bas me zanima koliko ce se ljudi javiti i podrzati tu akciju...
E moj drug, ovdje sakriveni iza nick-ova svi ce podrzati ... Al' treba vidjeti koliko bi ih se skupilo da javno nesto i pokazu od svog nezadovoljstva ...
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1231 Re: Policija

Post by 1946 »

Creasy wrote:Pa ja sam Maskerano. :D
:lol:
photo

#1232 Re: Policija

Post by photo »

Creasy wrote:Ma sve se mi uglavnom slazemo, jasno je sve.
zato sto ovdje ne postoji kriticna masa nego masa koja je kriticna. svi cekaju da neko drugi uradi posao za njih a oni da koriste izboreno.
quasar

#1233 Re: Policija

Post by quasar »

Ja ovako citam teme povremeno i ponekad me povuce da nesto kazem.
Bio sam i ja hapsen od Titine milicije, nikad ni ćušku nisam dobio. Našao sam se par puta na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme i pokupilo me...
Ljudi normalno sa tobom razgovaraju, doduše u imperativu, ali šta bi ko htio? Poslušaš, kažeš šta imaš kada te pitaju, budeš iskren, ne petljaš, puste te i izvinu se u stilu "ako ti šta zatreba, tu smo".
Tada je bio dovoljan jedan milicioner na cijelo naselje da tu vlada red i mir, znalo se ko je glavni mangup.
Sad to baš i ne izgleda tako. Protiv policajca se olako poteže sila.
Gledam prije par mjeseci 4 policajca trče za nekim momkom i vidim da ga već duže ganjaju jer i on i oni su na rubu snage. I nekako ga okružiše i ovaj će bjegunac šakom drota u glavu tako da mu je šapka odletila. Policajac ga samo potkopa po nogama i zavrnu mu ruku za leđa. I onog časa kad je ovaj prestao da pruža otpor prestao je i da mu je zavrće. Dohvatio ga više nije iako mu je krv curila iz nosa.
Tad sam se pitao koliko je morao biti pribran da nakon te trke, umora, dobije štos u nos (znamo koliko to boli), da krvari i da se kontroliše da ovog ne izgaza nogama... i sve to za 800 KM mjesečno.

Policajcima svaka čast, naravno da ima kukolja uvijek, ali u poziciji su da svaki dan moraju pokazati kakvi su ljudi. Druga su priča ovi drumski razbojnici što te maltretiraju jer im može biti.
Građani moraju podržavati policiju, jer svaki drugi odnos je na štetu građana, a policija odlično radi koliko slabo je plaćena. Ne znam ko je odgovoran za to što se ovakvi likovi ne zatvaraju, ali to se mora rješiti. Sudstvo je neovisno, tako da ne znam ima li legalnog načina da se na sudije upire da budu strožiji, ko će istim tim sudijama i njihovoj djeci garantovati bezbjednost od osvetnika?

Također, imam djecu na izlasku iz puberteta, pristojna, vrijedna. Ponosan sam na to kako sam ih odgojio i usmjerio, i šta sad treba neki lik koji hoće da napravi "ime" sa pištoljem, jer drugačije ne može, klasični luzer, da ubije, povrijedi ili ponizi moje dijete koje je sve suprotno od njega?
I šta bih ja tada trebao da uradim? Hoće li onda sudija i mene poslati na Igman 10 dana ili će mi rebnuti više godina u Zenici? I da li uopšte ima pravde za roditelje žrtava kao što su npr. Denis Mrnjavac i drugi? Nije li pravda da Denisova majka kaže kakvu kaznu treba dobiti ubica njenog sina!
Nije li moja biološka svrha zaštititi svoje mladunče od opasnosti? Nije li to kod utisnut u gene? Ko će mi suditi za to?

Mislim da nije daleko vrijeme kad će roditelji morati da naprave nešto kao "seoske straže" da štite svoje ulice i djecu. To je korak ka anarhiji, ali baš me zanima šta bi se sve dešavalo nakon što bi recimo lokalni diler osvanuo obješen na banderi...
clav

#1234 Re: Policija

Post by clav »

kokuz_sa wrote: ma nemaju pravo..okani se ti toga sto imas zakon koju stranicu ranije :D
http://www.fmup.gov.ba/files/file/zakon ... ima-bs.pdf
nisam pravnik, ali meni je ovo poprilicno jasno i u skladu s iskustvom. da li je ovaj zakon vazeci, imaju li te pravo pretresti tj pregledati ili je problem ovaj pisani izvjestaj tuzitelju?
cappy_tempo

#1235 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

e ako si ti maskerano onda povlacim sve sto sam rekao dobro u vezi tebe :mrgreen:
kokuz_sa

#1236 Re: Policija

Post by kokuz_sa »

clav wrote:
kokuz_sa wrote: ma nemaju pravo..okani se ti toga sto imas zakon koju stranicu ranije :D
http://www.fmup.gov.ba/files/file/zakon ... ima-bs.pdf
nisam pravnik, ali meni je ovo poprilicno jasno i u skladu s iskustvom. da li je ovaj zakon vazeci, imaju li te pravo pretresti tj pregledati ili je problem ovaj pisani izvjestaj tuzitelju?
ovo su policijska ovlastenja pogotovo clan 25..
ovo je eliminatorno kad se polaze ispit na fakultetu kriminalistickih nauka
al ovo samo govori sta i kako policajac mora da radi..
nije ovo onaj dio gdje pise ko naredjuje pretres i koji se uvijeti moraju ispuniti da bi se tada mogla kostititi policjska ovlastenja iz ovih clanova(cl 25 pogotovo)
ovo je znaci samo ovlastenje sta policajas smije uraditi ako su ispunjeni uslovi za pretres :D

mozda cu ovim sada komentarom ti malo pojasniti

Cak ni policija ne moze vrsiti pretrese automobila ili osoba bez naloga, jer da bi se doslo do prava da se neko ili nesto pretrese moraju postojati osnovi sumnje da je izvrseno neko krivicno djelo, a taj osnov sumnje utvrđuje sud i izdaje nalog da se neko ili nesto pretrese. E, sad kako i sami vidite da bi se doslo do toga da se nekome moze pretresti auto (u sto spada otvaranje automobila, gepeka, pomicanje deka ili necega cime je maskirana roba...) morala bi se pozvati policija koja bi dalje morala kontaktirati dezurnog sudiju, dokazati da postoje osnovi sumnje da je bas taj covjek pocinio krivicno djelo (ili hajde da kazem u ovom slucaju imao neku nedozvoljenu robu u autu pod dekom) i tek kada sudija izda nalog moze se pritupiti pretresu automobila. Da vas ne zbuni ovo sto pisem pretres, a ne pregled ili kontrola automobila, pregled je u pravu nesto drugo, a pomicanje samo komadica papira da bi vidjeli sta je ispod njega, ili pomicanje deke u gepeku, otvaranje kasete i sl. (dakle sve ono bez cega ne bi uspjeli utvrditi da li taj covjek uistinu krije robu u automobilu), je u pravnoj terminologiji pretres. Nakon sto se dobije nalog, moraju se pronaci dva neutralna svjedoka (policija se ne racuna) koja ce prisustvovati pretresu nakon cega policija sacinjava zapisnik. Bez ovih svjedoka i zapisnika svi dokazi koje bi prikupili (pronađena roba) bi propali i doticni se ne bi mogao kazniti.

Ako bi kojim slucajem neko uradio pretres necijeg automobila ili same te osobe bez da ispostuje ovu proceduru sam bi pocinio krivicno djelo za koje bi bio krivicno gonjen i kaznjen.
Last edited by kokuz_sa on 13/01/2011 19:30, edited 1 time in total.
clav

#1237 Re: Policija

Post by clav »

dakle hipotetska situacija
ja u gepeku imam 10 automatskih pusaka i nekoliko rucnih bombi pokrivenih dekom, zaustavlja me policija, kazu da otvorim gepek, ja otvorim gepek, sta je pod dekom, ja kazem sta te briga. on pomjeri deku, vidi automate i bombe i sve sto mi moze je da mi kaze hvala na saradnji, vozite bezbjedno? :-)
ostavljam prostora da sam ja pogresno protumacio slovo na papiru, ali mi ovo tumacenje s ribom ne pije vode.
kokuz_sa

#1238 Re: Policija

Post by kokuz_sa »

clav wrote:dakle hipotetska situacija
ja u gepeku imam 10 automatskih pusaka i nekoliko rucnih bombi pokrivenih dekom, zaustavlja me policija, kazu da otvorim gepek, ja otvorim gepek, sta je pod dekom, ja kazem sta te briga. on pomjeri deku, vidi automate i bombe i sve sto mi moze je da mi kaze hvala na saradnji, vozite bezbjedno? :-)
ostavljam prostora da sam ja pogresno protumacio slovo na papiru, ali mi ovo tumacenje s ribom ne pije vode.
ma oduzet ce se to tebi..dobit prijavu za nelegalan mozda transport naoruzanja i tako cega..
al opet na sudu to bi trebalo da adbokat lako moze pobiti tj izuzeti dokaze koji su nadjeni radi toga stoje pretres izvrsen nelegano i nije pracena pravna procedura prilikom njega
Haris.ba

#1239 Re: Policija

Post by Haris.ba »

clav wrote:dakle hipotetska situacija
Ako kažeš "šta te briga", bićeš zadržan na licu mjesta, a možda i priveden u policijsku stanicu na 24 sata. Policija će nazvati dežurnog tužioca, a on od suca iskamčiti nalog ,koji se u tvojoj opisanoj situaciji daje haman po automatizmu. Usput se može dobiti prijava zbog načina ponašanje prema službenoj osobi, i cjelonoćno ispitivanje, a ako si sitna riba i klaviranje po rebrima.
nista novo

#1240 Re: Policija

Post by nista novo »

Prvo ne postoji pravna drzava, da bi postojala efikasna policija..a drugo kriminalci vladaju citavim svijetom i mnogo uredjenijim drzavama nego nasom, tako da je situacija bezizlazna fakticki..policajac obicni moze samo na filmu nesto uciniti ili da ima iza ledja aparat kao sto je bio u bivsoj drzavi..citavu BiH drze kriminalci u svojim rukama..u srednjoj Bosni kriminalci naplacuju reket od svakog privatnika, ukradu auto kome hoce, i svi znaju ko su ali niko nista ne smije, kakva policija jadna...
braca

#1241 Re: Policija

Post by braca »

Sto se tice pretresa vozila, vec smo to elaborirali deset puta. Na linku Federalnog MUP-a http://www.fup.gov.ba/index.php?option= ... &Itemid=99 instrukcija je kristalno jasna. Evo copy-and-paste ponovno: Kada god to Vi dozvolite POLICIJA moze pretraziti Vase vozilo bez naloga

To Creasy:

Evo tvoj post:

Imam svoje principe u radu i njih se pridrzavam. Ako procijenim da je decko OK, zasto da mu skacem za vrat... Ako opet skontam da je mangup, natovaricu mu se na kosti. Vrlo jednostavno.

E, O OVOME JA GOVORIM! Prije nego nastavim da pisem, ponavljam po stoti put SHVATI da sam ja regularan gradjanin i vjeruj mi na rijec (ako hoces) da nisam kriminalac, ali ja sam regularan gradjanin koji se jezi od brutalnosti i arogancije policije prema "malim" gradjanima, kao sto TI ovdje ispoljavas silu, a pravim mangupima ne smijete pogledati u oci.

Evo, ti ovdje prijetis, ko si ti, Bog, Allah, Pejgamber.....vjeruj mi da ne bi mogao bas tako sa svakim, prevenstveno NE sa mnom (ne mislim fizicki) i oderao bih te da ne bi znao kako se zoves (ne fizicki) i vrlo brzo bi zavrsio na ulici kao kolege ti koje su degencile ljude u prisustvu urednih i regularnih gradjana.

Vise sam puta zvao i prijavljivao kriminal i razbojnistvo, odbijen sam sa podsmijehom, pa sta hoces vise od mene - regularnog gradjanina? Evo, ukazujem policiji na razbojnistvo na sluzbeni telefon, vi nista, a ako ja rebnem nekoga u samoodbrani, oderati cete me s merakom jer nisam opasan kao neki drugi.

Evo ti najnovije iskustvo, ali pisati cu u trecem licu, da ne bih na*ebao, odnosno ČUO sam da je covjek jucer vozio ka Slavonskom Brodu i čuo sam da je imao najskuplji radar detektor montiran u autu i čuo sam da su mu vozila iz kontra pravca blicala da je tamo zasjeda, pa je smanjio brzinu i čuo sam da ga je patrola zaustavila da je vozio 31 km/h preko dozvoljene (čuj 1 km/h preko!), sto nije realno, ali njegova rijec protiv dvojice policajaca, odmah su rekli da je to vozacka i 300 KM, a on im je predlozio da "plati" mandatnu 100 KM, na sta su oni "pošteno" rekli da je to puno, da ce biti dosta 50 KM "za mandatnu". I rastali su se puni "postovanja" jedni prema drugim.

Nije ovdje rijec o onima koji su "trazili" novac i onima koji su dali novac, RIJEC JE O TOME DA SU IZMISLILI PREKRSAJ samo da bi izmuzli novac.

To je iskustvo vecine sa ovoga foruma, o tome ja pisem, samo neki ne slusaju, ili mozda i slusaju, ali im smeta sto previse pricam.
Creasy

#1242 Re: Policija

Post by Creasy »

braca wrote:Sto se tice pretresa vozila, vec smo to elaborirali deset puta. Na linku Federalnog MUP-a http://www.fup.gov.ba/index.php?option= ... &Itemid=99 instrukcija je kristalno jasna. Evo copy-and-paste ponovno: Kada god to Vi dozvolite POLICIJA moze pretraziti Vase vozilo bez naloga

To Creasy:

Evo tvoj post:

Imam svoje principe u radu i njih se pridrzavam. Ako procijenim da je decko OK, zasto da mu skacem za vrat... Ako opet skontam da je mangup, natovaricu mu se na kosti. Vrlo jednostavno.

E, O OVOME JA GOVORIM! Prije nego nastavim da pisem, ponavljam po stoti put SHVATI da sam ja regularan gradjanin i vjeruj mi na rijec (ako hoces) da nisam kriminalac, ali ja sam regularan gradjanin koji se jezi od brutalnosti i arogancije policije prema "malim" gradjanima, kao sto TI ovdje ispoljavas silu, a pravim mangupima ne smijete pogledati u oci.

Evo, ti ovdje prijetis, ko si ti, Bog, Allah, Pejgamber.....vjeruj mi da ne bi mogao bas tako sa svakim, prevenstveno NE sa mnom (ne mislim fizicki) i oderao bih te da ne bi znao kako se zoves (ne fizicki) i vrlo brzo bi zavrsio na ulici kao kolege ti koje su degencile ljude u prisustvu urednih i regularnih gradjana.
:shock:
1. znas li ti citati?
2. ti za mene uopste nisi "regularan gradjanin" jer da jesi ne bi se tako ponasao i tako pisao na ovom forumu;
3. zamolicu te da me ne citiras vise jer ne zelim biti sredstvo kojim ces lijeciti svoje frustracije i komplekse jer je postalo vise nego ocigledno da ih imas.

Ugodno vece i puno srece u pronalazenju nove zrtve. :wink:
braca

#1243 Re: Policija

Post by braca »

Citirati cu te ako se ukaze potreba, jer samim time sto pisem(o) na forumu, pojaviti ce se neka reakcija vezano za post/komentar.

A to da imam frustracija, potpuno si u pravu, frustriran sam i izfrustriran do bola jer ne mogu da ucinim NISTA da "ubijem" aroganciju i bahatost policije BiH prema malim i bezopasnim gradjanima, dok cvikate od mangupa. Jedino mi ovo ostaje, sitno, do duse, ali neko i ovo procita, pa vidim da ima jaaaako puno forumasa koji se groze ovakvog rada policije i koji bi rado - obzirom da nas policija ne moze i ne zeli zastititi - da se donese liberalniji zakon za samozastitu gradjana. Onda nam vise ne biste ni trebali, a i onakao samo placete i kukate.

TI mene proglasavas "ne regularnim" gradjaninom. TI !!! Imas li ti IKOGA drugog da proglasis neregularnim gradjaninom? Ja sam častan i po ocu i majci (vec sam ti to rekao) ali necu da sutim pred zloupotrebom ovlasti, odnosno neradom jednog dijela policije u smislu zatsite gradjana.

Pa bolan O TOME TI CIJELO VRIJEME I GOVORIM I PISEM: mi bezopasni gradjani koji laprdamo po forumu smo TVOJ problem, a ne dileri, razbijaci stakala na autima i obijaci auta po gradu.

O tome i pisem: kuku se nama sa policijom u kojoj si ti pripadnik!
zonbirile

#1244 Re: Policija

Post by zonbirile »

teško se može ispraviti navika gajena 20g u trulom i koruptivnom okruženju.
ins

#1245 Re: Policija

Post by ins »

Da ih malo pohvalimo:

Nedavno sam ih zvao na 122 zbog kradje vozila u toku, dosli su doslovno za manje od 2 minute :thumbup:

Likovi su zbrisali, vjerovatno su im slusali frekvenciju, ali je auto ostao na parkingu... Mogu sve kada hoce...
Boom71

#1246 Re: Policija

Post by Boom71 »

ins wrote:Da ih malo pohvalimo:

Nedavno sam ih zvao na 122 zbog kradje vozila u toku, dosli su doslovno za manje od 2 minute :thumbup:

Likovi su zbrisali, vjerovatno su im slusali frekvenciju, ali je auto ostao na parkingu... Mogu sve kada hoce...
Treba policiju i pohvaliti!

Prije 10-15 dana sam pisao o licnom iskustvu,kada se kripovac parkirao ispred ulaza u garazu,pijan i bahat.Prijavio i na kraju Nista!Zamoljen sam da ipak to rijesimo na miran nacin :x .
Nisam dobio izvinjenje,ali se auto vise nikada nije parkiralo ispred garaze.

Ja bih zamolio @bracu i @Creasy da smanje malo licne dozivljaje.Bezveze je da popijete ban.Volio bih da se vise policajaca aktivira na forumu!

:-D
delightful

#1247 Re: Policija

Post by delightful »

creasy, opomena zbog neprimjerene komunikacije
nova_korisnica

#1248 Re: Policija

Post by nova_korisnica »

hej ljudi, imam jedno pitanjce...dobila sam kaznu prije jedno mjesec dana...na licu mjesta..40 KM...helem, zijanila sam negdje onu uplatnicu i kaznu..pa mogu li sad otici u bilo koju stanicu i pitati da mi je ponovo napisu?? :) ili da mi daju instrukcije gdje i sta da uplatim??
anybody??
tnx!
Vragolan

#1249 Re: Policija

Post by Vragolan »

nova_korisnica wrote:hej ljudi, imam jedno pitanjce...dobila sam kaznu prije jedno mjesec dana...na licu mjesta..40 KM...helem, zijanila sam negdje onu uplatnicu i kaznu..pa mogu li sad otici u bilo koju stanicu i pitati da mi je ponovo napisu?? :) ili da mi daju instrukcije gdje i sta da uplatim??
anybody??
tnx!
sve ce to doci na svoje kada budes htjela registrovati auto
tad ce ti sve reci
ja i ta kazna vise nije 40Km nego 60Km, cvaja je kamata ako ne uplatis u roku 7 il i10 dana
Creasy

#1250 Re: Policija

Post by Creasy »

braca wrote:kuku se nama sa policijom u kojoj si ti pripadnik!
creasy, opomena zbog neprimjerene komunikacije
Volio bih da se vise policajaca aktivira na forumu!

Mislim da ce ih jos manje biti.
Locked