MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
marshall_bug

#1226 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by marshall_bug »

cs003 wrote:ZALITE SE I PONISTITE KONKURS, ZALOSNO DA JEDAN SPOSOBAN MOMAK NE MOZE DOBITI POSAO, DA DJECA SEHIDSKIH PORODICA NE MOGU DOBITI POSAO, DA SAMO PROLAZE ONI KOJI IMAJU STELU MA KOLIKO NESPOSOBNI BILI, DRZAVO SRAMI SE!!!!!!!!!!

Evo vam jedan text jednog momka koji je imao lose iskustvo na testiranju, koje prenosim u cijelosti i stavljam incijale na ime, mada je on na fb, sve jasno napisao i svi ce to moci vidjeti..

Code: Select all

Kandidati za „Mladjeg inspketora“ u MUP KS, koji su zadovoljili na testu znanja odrzanog 09.02.2013.godine, stekli su pravo pristupa testu fizickih sposobnosti. Test fizicke sposobnosti se odrzao 11. i 12.03.2013 godine u periodu od 08:30 do zavrsetka testiranja na stadionu „ Asim Ferhatovic Hase“ u Sarajevu i u prostorijama Jedinice za specijalisticku podrsku – sportska sala MUP-a KS.

Prilikom samog dolaska ispred stadiona Kosevo primjetno je bilo da su mnogi kandidati dosli sa svojim roditeljima. Naravno to u prvi momenat nije izgledalo nista cudno,ali vec prilikom postrojavanja i utvrdivanja identiteta ja kao i drugi kandidati koji su dosli sami, primjetili smo da su pojedini roditelji otisli i korak dalje te su poceli prilaziti i razgovarati sa clanovima komisije. Prilikom prve discipline „ trcanje sprint 100 metara“ nalazio sam se na rednom broju ispred jednog od kandidata, a naseg sugradjanina, C. A. sina M. C., dugogodisnjeg radnika u MUP-u Hadzici, a sada visokog funkcionera Opcine Hadzici. Naime A. C. je u ovoj disciplini istrcao vrijem 15,60 sec.tj vrijeme kojim se ne zadovoljava daljnji prolaz jer je test u svakoj fazi eliminatoran. Medjutim, kada smo zavrsili testiranje na stadionu Kosevo uputili su nas u prostorije Jedinice za specijalisticku podrsku na preostale tri discipline koje spadaju u test fizicke sposobnosti. Prilikom dolaska u njihove prostorije okupili smo se u salu te su nam nakon odredjenog vremena procitali ko je zadovoljio, te ko moze nastaviti dalje testiranje. Nakon pitanja ima li ko neke primjedbe na rezultate,odredjeni broj kandidata se javio te se zalio ne vremenske uvjete, klizav teren usljed kise, kao moguci razlog slabih ocjena i u startu losiji polozaj na drugu grupu koja ce se testirati narednog dana, ako se desi slucaj da vrijeme ne bude isto. Predsjednik komisije im je saopstio da je vrijeme idealno te da on nije ni meteorolog, a takodje ni Bog da odredjuje vrijeme, ta da je prica oko vremena suvisna.

Nakon krace rasprave javio sam se za rijec te sam trazio da mi pojasne nacin bodovanja i eliminacije, posto je u predhodnim testiranjima za isti konkurs bilo da se mora iz 5 vjezbi sakupiti minimalno 30 bodova za prolaz dalje. Clanovi Komisije su mi odgovorili da je ovo po novom pravilniku, te da je ovaj put dovoljno 5 bodova iz 5 vjezbi, te da se mora iz svake vjezbe osvojiti minimalno 1 bod za prolaz i nastavak,kao i sudjelovanje kandidata u daljnjoj konkursnoj proceduri. Nakon sturog odgovora sam zatrazio da mi pojasne po kojem pravilniku je otpao kandidat koji je trcao 15,03 sec., a moj kolega A. C. koji je trcao 15,60 sec. je prosao dalje, te samim tim stvara meni konkurenciju u daljnjem odabiru kandidata. Obavijestili su me da je on trcao 14,90 sto me jako zasmijalo, te su rekli da sam prosao dalje i ne vide razlog zasto se javljam. Nakon toga sam postavio to isto pitanje clanu komisije koji je stopao vrijeme i isto to vrijeme ponovio tri puta na moje oci i usi, kao na oci i usi i ostalih kolega. On mi je rekao da on ne gleda ko trci i da ga to ne interesuje, te da ga ne interesuje ko i kako upisuje vrijeme sto u potpunosti shvatam i opravdavam. Na sve to jedan uvazeni clan komisije dodaje da ne optuzujem komisiju te pitao ima li jos neko primjedbi, na sto sam shvatio onu narodnu „kriva Drina se ne moze ispraviti““.

Naravno u potpunosti se slazem da su uslovi bili katastrofalni za trcanje,ali su svima bili jednaki i nisam mogao da razumijem dvostruke arsine koji se primjenjuju, pa mi se stvorila sumnja da mozda postoje jos neki kandidati koji su dosli reda radi odnosno samo onako da budu vidjeni, ali kao sto nas narod kaze moze se svakom desiti jedna greska pa i nasem sugradjaninu A. C. buducem mladjem inpektoru u MUP-u KS.

Naravno na moju, a jos vise njegovu zalost ja i on smo bili grupa broj 3, te smo skupa nastavili testiranje u preostale 3 discipline.
Nakon mog zavrsetka testiranja C. je isao tik iza mene te je dosao na strunjacu na kojoj su se radili sklekovi. Nakon njegova dva skleka sam skrenuo paznju clanu komisije da sklekovi nisu ispravni, na sta mi je on odgovorio da niko od nas ne moze uraditi ispravan sklek te sam posumnjao da smo svi mi, nas 95, retardirani debili te sam zatrazio da bar uradi 18 sklekova odnosno minimalan broj za prolaz. Naravno jedva je uradio 10 koji po pravilniku i svim kriterijima nisu bili ispravni ( ruke su mu bile u duploj sirini ramena te se spustao samo 5 centimetara ). Upitao sam profesoricu Barku zasto mu pise 1 bod, ako nije osvojio ni pozitivnu nulu. Odgovor profesorice bio je: „sta ces mu, vidis ga da je smotan i da ne moze uraditi ni jedan“.

Nakon zavrsetka su nas postrojili te su meni saopstili da „pustim to“ da sam prosao i da imam dobre bodove te da se brinem za sebe. Toliko o ovom testiranju, ako neko zeli da zna vise o detaljima o clanovima komisije o tome ko je i zasto pisao bodove, po cijem nalogu slobodno kad me sretnete u Hadzicima pitajte.
Pa cak se javno spekulise u nasem gradu da su pojedini kandidati dobili testovi te da su pojedincima profesorice Bosnaskog jezika sastavljale pismene radove, ali eto ovo je samo malo da se zna prava istina o nasem drustvu o nasoj drzavi. Kako ? Ko? Zasto ?
Ovo nisam samo ja vidjeo. Doticnog C. nisam ni poznavao licno prije ovog testiranja, ali ove moje navode kao i detalje ce potvrditi mnogi kandidati koji su bili na testiranju kada dodje vrijeme za to. Jos jedna zamolba za sve moje prijatelje da me ne pozivaju na tel. te mi daju podrsku zbog prolaska testiranja, mozete sami zamisliti koliko je medju ovih 190 kandidata kao sto je nas C...., a predsjedniku i clanovima komisije zelim srecu u odabiru onih najboljih uz veliku zamolbu da mi ne vrijedjaju intelegenciju te me ubjedjuju da je nebo zeleno. Naravno razumijem ja i sistem i drustvo, ali bilo je mnogo ljepsih nacina da se ovo malo zamaskira i prikrije. Iskreno, licno ja na vecem cirkusu od ovog konkursa nisam prisustvovao. Mozda sto rece moj jedan prijatelj „uvjek je to tako samo ti nisi primjecivao“. Kako rece nas jedan bivsi predsjednik novinaru, ako se mogu sjetiti „Sretan vam ostanak u Bosni i Hercegovini“.
Da mu ne vrijedjaju intelEgenciju jer je on vidJEo????
On zavrsio fakultet i zali se da mu neko vrijedja inteligenciju a maternji jezik ne poznaje. Mene bi bilo stid javno objaviti ovakvo nesto.
Sto se tice poente njegov teksta u pravu je najvjerovatnije, a inicijali lika kojeg spominje odgovaraju vec spomenutom liku na ovom forumu koji se hvali da je zakucao sve vjezbe :). Kome sada vjerovati? :)
MUP_KS

#1227 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by MUP_KS »

Jebes sve ovo ja se spremam za drota 2 mj evo srpintam visok sam 200 m i povrjedio se u pm jebem ti sprint i sve pa nisam bolt kad neko kaze lagano je jest,ko ima 50 kila u njemu
HM 2011

#1228 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HM 2011 »

marshall_bug wrote:
A gdje pise da si se skolovao za policiju, to je teska izvaljotina. Danas ne postoji skolovanje za policiju, bilo nekad, srednja policijska skola na vracama. Znaci nisi se skolovao za policiju i ne truni s tom pricom. Ako su te pomeli veterinari, ekonomisti, stidi se, diplomu u cucavac. Druga stvar, ako si vec vezan za neke sigurnosne agencije, nije ovo jedino gdje mozes konkurisati, ima brate gama, biga, swat itd, i za to si se skolovao, al jok treba na jasle se konektovati ko i svi ostali.

Najlakse je bilo ici linijom manjeg otpora, upises kriminalistiku, index u zadnji djep, srces kafice u centralu, i uvalis se u policiju. Realno fakultet zavrse ljudi sa blazom retardacijom, ne podcjenjujem al cinjenica je da se ne treas preznojiti za diplomu.
Nije problem u tezini faxa, realno ima puno laksih kao sto su neke Sociologije, Filozofije, Komunikologije, FPN itd. Stvar je u tome sto oni hoce da samo zavrse fax i da ih ceka posao, da niko drugi ne moze tu ni konkurisat.
Slazem se da bi npr. za Specijalne jedinice trebalo da mogu samo kriminalisti, kao i za inspektore u krajnjem slucaju.
Ono sto sam prethodno napisao se odnosilo samo na policajce i tu treba dati sansu svima, a za inspektore vec mislim da bi trebalo samo kriminalisti da mogu konkurisati.
Za specijalne jedinice nije najbolja kriminalistika nego vojna akademija - vojna policija.

a onaj gore iz citirane priče o 15,60 koje se prtvaraju u 14,90 to mora da je neko iz ovog društvo psovača...... :mrgreen:

LOL atletska staza............

:lol: :lol:

evo cipele a gdje je cipela tu je i visoka peta - nije štikla

Image

džaba gluhom govoriti - ne čuje ! i štikle i više....
Last edited by HM 2011 on 14/03/2013 01:02, edited 4 times in total.
marshall_bug

#1229 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by marshall_bug »

HM 2011 wrote:
marshall_bug wrote:
A gdje pise da si se skolovao za policiju, to je teska izvaljotina. Danas ne postoji skolovanje za policiju, bilo nekad, srednja policijska skola na vracama. Znaci nisi se skolovao za policiju i ne truni s tom pricom. Ako su te pomeli veterinari, ekonomisti, stidi se, diplomu u cucavac. Druga stvar, ako si vec vezan za neke sigurnosne agencije, nije ovo jedino gdje mozes konkurisati, ima brate gama, biga, swat itd, i za to si se skolovao, al jok treba na jasle se konektovati ko i svi ostali.

Najlakse je bilo ici linijom manjeg otpora, upises kriminalistiku, index u zadnji djep, srces kafice u centralu, i uvalis se u policiju. Realno fakultet zavrse ljudi sa blazom retardacijom, ne podcjenjujem al cinjenica je da se ne treas preznojiti za diplomu.
Nije problem u tezini faxa, realno ima puno laksih kao sto su neke Sociologije, Filozofije, Komunikologije, FPN itd. Stvar je u tome sto oni hoce da samo zavrse fax i da ih ceka posao, da niko drugi ne moze tu ni konkurisat.
Slazem se da bi npr. za Specijalne jedinice trebalo da mogu samo kriminalisti, kao i za inspektore u krajnjem slucaju.
Ono sto sam prethodno napisao se odnosilo samo na policajce i tu treba dati sansu svima, a za inspektore vec mislim da bi trebalo samo kriminalisti da mogu konkurisati.
Za specijalne jedinice nije kriminalistika nego vojna akademija.
Pretpostavljao sam da prvo mozes aplicirati sa Kriminalistikom pa onda da ides na akademiju. Ako je tako kako kazes onda moja greska, pardon :)
caffeinefreak

#1230 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by caffeinefreak »

MUP_KS wrote:Jebes sve ovo ja se spremam za drota 2 mj evo srpintam visok sam 200 m i povrjedio se u pm jebem ti sprint i sve pa nisam bolt kad neko kaze lagano je jest,ko ima 50 kila u njemu
lagano je onome ko nikad na stazu nije izasao. najlakse je onim koji preko tipkovnice trce po 10sec :lol:
Hemera

#1231 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

HM 2011 wrote:
marshall_bug wrote:

pretpostavljam da su svi u specijalnoj zavrsili vojnu akademiju
i gdje su je zavrsili?
HM 2011

#1232 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by HM 2011 »

Hemera wrote:
HM 2011 wrote:
pretpostavljam da su svi u specijalnoj zavrsili vojnu akademiju
i gdje su je zavrsili?[/quote]

nisu završili nikakvu specijalističku školu - većinom su iz reda policije uniformisane, sa izvandrednim rezultatima iz oblasti sporta, streljaštva i slično.....

bilo je pitanje šta je najbolje..... za posao takvog tipa nije najbolja kriminalistka.....

kriminalistika dolazi do izražaja kod metode pristupa rasvjetljavanju počinjneog krivičnog djela, od sužavanja kruga osumnjičenih do prikupljanja dokaza..... Za mlađe inspektore bi bilo najbolje da su to freshmani sa kriminalistike, koji su završili u roku i sa odličnim prosjekom praćen sa znanjem barem jednog svjetskog jezika, informatičkom pismenošću, enciklopedijskim obrazovanjem, visokim IQ, te relativno dobrim sportskim rezultatima (barem ispod 15 sekundi na 100 m :lol: ).... kada govorimo o generalnom kriminalitetu 70%....

tu ima mjesta i za ekonomiste/računovodstvo i revizija - privredni kriminal, ali i za pokojeg pravnika.....

"Specijalci" su druga branša....

a izuzetno dobro pitanje je gdje proći vojnu akademiju odnsono dopustiti da vojna akademija prođe kroz tebe - nemamo vojnog roka, nemamo ništa... :thumbup:
kontrolor

#1233 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kontrolor »

sss015 wrote:vec duze vremena citav ove vase objave i prepucavanja ali nesto mi je posebno zasmetalo. covjek koji je aplicirao za mladjeg inspektora i bio na testiranju, pita djevojku jeli imala 51 bod bez eseja ,nisam nikad cuo da je neko od mogucih 50 bodova osvojio 51, zalosnooooooooooooooooooooooo i neka nam je dragi Alah na pomoci
Glupancino jedna moguce je osvojiti 51 bod bez eseja levatu jedan retardirani. Eliminisanje kandidata je izvrseno nakon odradjene dvije vjezbe tj trcanja na 100m i kupera 3200 m. Na prvom je osvojila 0 a na drugom je morala nesto osvojiti tako da je zbirno moglo se dobiti 51 bod bez eseja...Na konacnoj listi ce zbrajati bodove navedenom kandidatu sa svim vjezbama koje je radila stim da ce se navesti da je eliminisan iz razloga sto nije osvojio eliminacioni prag na testu sprint...

Toliko o tvojoj zalosti i neka ti Allah podari malo mozga da se ne provaljujes dalje u drustvu i ovako javno
ADI1602

#1234 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by ADI1602 »

Nemate vi pojma šta pišete. Normalno da sam upisao kriminalistiku da bih radio svoj posao (državni ). Ali ne mogu da dođem do posla od vas koji ga uzimate i koji mislite da ste sposobni. Test koji ste radili, gospodo ne dokazuje ništa. Nabubali ste ga napamet i to nije ni 1% materije koji se uči na kriminalistici i kad počnete raditi nećete imati pojma. Ja literaturu za test nisam ni dotakao, a zašto bih ? A ko misli da je kriminalistika lahka neka je upiše, pa da sam spozna je li, jer to je ponižavanje nečije struke. Ja nisam ponizio ničiji fakultet, samo sam napisao da vi sa drugim fakultetima nemate šta da radite u policiji na tako odgovornom poslu, posebno jer nemate nikakve veze o materiji sigurnosti. Možete se samo zahvaliti ovoj korumpiranoj državi koja je nakaradna i koja svašta prima za krim inspektore. Pogledajte NORMALNE države oko sebe i vidjećete da školovani ljudi iz aspekta sigurnosti rade u policiji. Upišete ekonomiju, poljoprivedu, šumarstvo i odjednom ste "sposobni" i "iškolovani" da čuvate nečiju sigurnost, a ne znate ni najednostavniju definiciju krivičnog dijela. Svakom njegova struka, ni ja ne mogu raditi posao ekonomiste i to je činjenica. Kao što prije napisah zakačićete se na državne jasle i kao zombiji brati platu ni za šta, jer ma koliko prakse imali ona je bez teorije ništa. Bunite se koliko želite, ljutite, grebite noktima, psujte svejedno mi je, ja sam samo napisao istinu, i očekivao sam da se sa mnom neće složiti oni "uljezi" sa pogrešnim fakultetima na pogrešnom mjestu.
ADI1602

#1235 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by ADI1602 »

HM2011

Nisam pisao post za prijem za početni čin "policajac", nego za početni čin "mlađi inspektor" . A ako ćemo se već "kačiti na jasle", bolje da se zakačim ja ili moj kolega koji smo sigurno kompetentniji od tebe u oblasti kriminala, nego ti koji ćeš kao zombi buljiti u mjesto krivičnog događaja i "rasvijetljavati" slučaj, jer nemaš blagog pojma šta je uviđaj i njegove faze. Vidim, uživaš u vrijeđanju FKN-a i još nekoliko za tebe fakulteta koje "završavaju ljudi sa blažom retardacijom", što je odraz tvoje ličnosti i karaktera. Nemoj pokušavati da ispadaš pametan jer ti jako loše ide i po stilu tvog pisanja vidi se da si ti "blago retardiran", a ne ljudi koji su upisali kriminalistiku, političke nauke, sociologiju itd. Svaki fakultet ima svoju vrijednost i svoju težinu, ali to ti sa svojim ograničenim umom ne možeš da shvatiš.
Cracked

#1236 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Cracked »

Ne razumijem sto se sad odjednom frka dize. Pa mi smo znali pojedince u Sipi ostaviti po krug a oni onda zavrsavali sa 4-5 bodova (5 je u sipi maximalan broj bodova). Ostale discipline su isto smijurija. Vuce se i gega na koverta testu i onda ode sa 5 bodova. Eno ih rade po Sipi. O poznavanju stranog jezika da i ne pocinjem. Smijurija zesca.

Mozete vi ovdje pisati do sutra. Njih niko nije zaustavio a nece ni ove. Sutra ce sve to biti stara prica. Jel tako? koga sad briga za konkurs iz sipe prije godinu ili tri? bilo i proslo jel tako? Tako ce i ovo biti.

Da, na konkursu MUPKS-a je bilo ljudi sa pitanjima. Ti isti vam sad sole pamet kako su sve pripremili za par dana i "ranijim iskustvom".....ima ih i sa drugim fakultetima koji su dobili pitanja i "zakucali". To se onda kaze: malo iscitao zakone i polozio. A svako ko je ikad otvorio ove zadate zakone zna dobro koliko je moguce bilo nauciti da se test uradi sa 90% i vise.
cs003

#1237 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by cs003 »

pa onda se popisajmo svi na ovaj zivot u ovoj nam drzavi
kadinica

#1238 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kadinica »

Ne treba vam škola, tu je glavni šef - nastavnik likovnog :bih:
ufff

#1239 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by ufff »

ADI1602 wrote:Nemate vi pojma šta pišete. Normalno da sam upisao kriminalistiku da bih radio svoj posao (državni ). Ali ne mogu da dođem do posla od vas koji ga uzimate i koji mislite da ste sposobni. Test koji ste radili, gospodo ne dokazuje ništa. Nabubali ste ga napamet i to nije ni 1% materije koji se uči na kriminalistici i kad počnete raditi nećete imati pojma. Ja literaturu za test nisam ni dotakao, a zašto bih ? A ko misli da je kriminalistika lahka neka je upiše, pa da sam spozna je li, jer to je ponižavanje nečije struke. Ja nisam ponizio ničiji fakultet, samo sam napisao da vi sa drugim fakultetima nemate šta da radite u policiji na tako odgovornom poslu, posebno jer nemate nikakve veze o materiji sigurnosti. Možete se samo zahvaliti ovoj korumpiranoj državi koja je nakaradna i koja svašta prima za krim inspektore. Pogledajte NORMALNE države oko sebe i vidjećete da školovani ljudi iz aspekta sigurnosti rade u policiji. Upišete ekonomiju, poljoprivedu, šumarstvo i odjednom ste "sposobni" i "iškolovani" da čuvate nečiju sigurnost, a ne znate ni najednostavniju definiciju krivičnog dijela. Svakom njegova struka, ni ja ne mogu raditi posao ekonomiste i to je činjenica. Kao što prije napisah zakačićete se na državne jasle i kao zombiji brati platu ni za šta, jer ma koliko prakse imali ona je bez teorije ništa. Bunite se koliko želite, ljutite, grebite noktima, psujte svejedno mi je, ja sam samo napisao istinu, i očekivao sam da se sa mnom neće složiti oni "uljezi" sa pogrešnim fakultetima na pogrešnom mjestu.
ko da si zavrsio oxford
cs003

#1240 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by cs003 »

kadinica wrote:Ne treba vam škola, tu je glavni šef - nastavnik likovnog :bih:
hahahhahah ili ekonomiju zavrsio i inspektor, oj hahahha :lol:
kurty

#1241 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kurty »

ovu temu u zadnje vrijeme fakat pratim...
par prijatelja se prijavilo na konkurs, jedan je i dalje u konkurenciji, pa se bas zbog toga i zanimam za ovu temu...

Elem... Medju prijateljima imam i druga koji je zavrsio kriminalistiku, ali se nije prijavljivao na ovaj konkurs... I posto vidim u zadnje vrijeme pisete o tome da kriminalistiku upisuju samo oni koji hoce da drzavne jasle, da vas samo pitam, gdje to sve moze raditi neko ko je zavrsio kriminalistiku???
JThomas

#1242 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by JThomas »

u granapima, buticima, trafikama...
anonimus0007

#1243 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by anonimus0007 »

a ovi iz granapa u inspektore. :thumbup:

zato nam i jeste otkrivenost krivičnih djela 2-3%.
kadinica

#1244 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kadinica »

Riba smrdi od glave.

Zato sam navela da je ministar sigurnosti BiH nastavnik likovnog. Čovjek koji u životu nije radio u policiji.

Ako se odatle krene, imamo Predraga Kurteša, ministra iz haustora, kojem je glavna zanimacija alkohol.

Pa zatim, imamo kantonalne ministre, koje neću komentarisati, većinu nikada nisam vidjela, ali se zna da su tu stranački i ne vjerujem da su išta stručniji od ovih "iznad".

I šta onda očekujemo od policajca? Svi nadređeni su u talu, pokrivaju jedni druge. Nikome tu nije stalno da napravi profesionalnu i nepristrasnu policiju, jer hoće da zavisiš od njih, da te imaju u šaci.

Rijetki pošteni momci su se pomirili sa sudbinom, a neki su i napustili policijski posao. Napišeš kaznu za nepropisno parkiranje, telefonski poziv i naredba: "poderi". I tako svaki dan.
KARAGA

#1245 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by KARAGA »

tacno tako u granapima,buticima i trafikama...
Nemam nista protiv drugih fakulteta al notorna je cinjenica koji fakulteti imaju dodirnih tacaka sa poslom policajca i mladzeg insp.
Zbog ovog je krivo nase ministarstvo koje najvise nevalja ovim sa drugim fakultetima jer im je DOZVOLILO da se prijave na ovaj konkurs,kao sto je dozvolilo da apliciraju kandidati iz citave BIH a rijec je o kantonalnom ministarstvu!!!
IMATE PRIMJER SIPE KOJA JE NA DRZAVNOM NIVOU PA SU MOGLI KONKURISATI SAMO KRIMINALISTI ZA ISTRAZITELJE,PRAVNICI ZA PRAVNE POSLOVE ,EKONOMISTI ZA EKONOMSKE ITD...

STOGA NEMOJTE BEZVEZE SUPLJU PRICU I DEMAGOGIJU PROSIPATI NEGO BUDITE REALNI I ISKRENI A NE SAMO NEZADOVOLJSTVO NEKO PROSIPATI, STA STE MISLILI ZAVRSIS FAKULTET I TI SI DOTAKO VRH SVEGA MORAS BITI ODMA PRIMLJEN GDJE KONKURISES,,
JA SAM ZAVRSIO KRIMINALISTIKU 2005 I DO SADA NEMAM POSLA POGOTOVU U SVOJOJ STRUCI!! I JOS SE POCNU ZALITI SA NEKIM LJEVIM FAKULTETIMA POD LJEVIM MISLIM NA FAKULTETE KOJI NEMAJU NIKAKVIH DODIRNIH TACAKA SA OVIM POSLOM!!!
daleko si

#1246 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by daleko si »

n
KARAGA wrote:tacno tako u granapima,buticima i trafikama...
Nemam nista protiv drugih fakulteta al notorna je cinjenica koji fakulteti imaju dodirnih tacaka sa poslom policajca i mladzeg insp.
Zbog ovog je krivo nase ministarstvo koje najvise nevalja ovim sa drugim fakultetima jer im je DOZVOLILO da se prijave na ovaj konkurs,kao sto je dozvolilo da apliciraju kandidati iz citave BIH a rijec je o kantonalnom ministarstvu!!!
IMATE PRIMJER SIPE KOJA JE NA DRZAVNOM NIVOU PA SU MOGLI KONKURISATI SAMO KRIMINALISTI ZA ISTRAZITELJE,PRAVNICI ZA PRAVNE POSLOVE ,EKONOMISTI ZA EKONOMSKE ITD...

STOGA NEMOJTE BEZVEZE SUPLJU PRICU I DEMAGOGIJU PROSIPATI NEGO BUDITE REALNI I ISKRENI A NE SAMO NEZADOVOLJSTVO NEKO PROSIPATI, STA STE MISLILI ZAVRSIS FAKULTET I TI SI DOTAKO VRH SVEGA MORAS BITI ODMA PRIMLJEN GDJE KONKURISES,,
JA SAM ZAVRSIO KRIMINALISTIKU 2005 I DO SADA NEMAM POSLA POGOTOVU U SVOJOJ STRUCI!! I JOS SE POCNU ZALITI SA NEKIM LJEVIM FAKULTETIMA POD LJEVIM MISLIM NA FAKULTETE KOJI NEMAJU NIKAKVIH DODIRNIH TACAKA SA OVIM POSLOM!!!
Dragi decko ako ti je poznavanje materije koju si ucio na tom cuvenom FKN-u (kao da si studirao atomsku fiziku !!!) isto kao poznavanje osnova maternjeg jezika onda nije ni cudo sto su ekonomisti bolji od tebe...Nego, hajde malo sakrij tu diplomu i prihvati se knjige pa ponovi gramatiku...Smatram polupismenim ljude koji ne znaju da se NE pise odvojeno od glagola!!!!A da zanemarimo ostale gramaticke greske tvog posta,ovo je gradivo iz drugog razreda osnovne skole. Kako si uopste dobio prolaznu ocjenu iz eseja?!?!?A drugo...jesi li ti nekada cuo za privredni kriminal?! Jel znas ti ista o bilansu stanja,bilansu uspjeha,prihodima,rashodima,i obzirom da ne znas da prepoznas gramaticku gresku kako mislis prepoznati finansijsku malverzaciju?! Pri tome, naravno, naglasavam da ne zelim da uvrijedim nikoga ko je zavrsio FKN ili da ga stavim u nizi rang od ekonomije,ali me izrevoltiralo da neko ko ne poznaje osnove gramatike komentarise vrijednost necije diplome!
anonimus0007

#1247 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by anonimus0007 »

daleko si wrote:n
KARAGA wrote:tacno tako u granapima,buticima i trafikama...

Dragi decko ako ti je poznavanje materije koju si ucio na tom cuvenom FKN-u (kao da si studirao atomsku fiziku !!!) isto kao poznavanje osnova maternjeg jezika onda nije ni cudo sto su ekonomisti bolji od tebe...Nego, hajde malo sakrij tu diplomu i prihvati se knjige pa ponovi gramatiku...Smatram polupismenim ljude koji ne znaju da se NE pise odvojeno od glagola!!!!A da zanemarimo ostale gramaticke greske tvog posta,ovo je gradivo iz drugog razreda osnovne skole. Kako si uopste dobio prolaznu ocjenu iz eseja?!?!?A drugo...jesi li ti nekada cuo za privredni kriminal?! Jel znas ti ista o bilansu stanja,bilansu uspjeha,prihodima,rashodima,i obzirom da ne znas da prepoznas gramaticku gresku kako mislis prepoznati finansijsku malverzaciju?! Pri tome, naravno, naglasavam da ne zelim da uvrijedim nikoga ko je zavrsio FKN ili da ga stavim u nizi rang od ekonomije,ali me izrevoltiralo da neko ko ne poznaje osnove gramatike komentarise vrijednost necije diplome!
ovi što se ufate gramatike su mi najdraži. ko biva to je mjerilo svega. ako se nemaš za šta pametnije ufatiti bolje prošetaj.
kokuz_sa

#1248 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kokuz_sa »

sta ste se prihvatili
jesi li ti nekada cuo za privredni kriminal?! Jel znas ti ista o bilansu stanja,bilansu uspjeha,prihodima,rashodima,i obzirom da ne znas da prepoznas gramaticku gresku kako mislis prepoznati finansijsku malverzaciju?!
cuo je to svaki student kriminalistike i ucio kod onog peksina od profe
nije ucio kao sto uci ekonomista al uci dovoljno
al po ovom vasem ispada da svi ce inspektori samo raditi na privrednom kriminalu

moze meni bilo koji ekonomista pricat o bilan su stanja i uspijeha i porezu i svemu
i 90% kriminalista ce znati o cemu se prica

al kad krenes ekonomisti pricat o tome kako auto se ukradeu sarajevu i kako se legalno registruje u sirokom brijegu pa se onda pproda u drzavne organe BIH..ili kad se nadje les u nekoj rijeci sta da se uradi i kako da se izvuce iz vode bez da ostete se tragovi

vi jedino mozete onda se pravit pametni i prepricavat CSI serije koje nemaju veze s mozgom bar 80% epizoda
freeagent

#1249 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by freeagent »

A tek meni sto su smijesni ovi sa tog famoznog velicanstvenog i uzvisenog FKN, pa prijatelji dragi imali ste pravo pristupiti konkursu ko i svi ostali, dok testiranja jos nisu ni obavljena niko se od vas ziv nije zalio na to sto pristupiti imaju pravo i ljudi koji su zavrsili i ostale fakultete, ali kada su vas ti isti naprasili kako na pismenom a tako i na fizickom testu, onda ste se te price uhvatili ko pijan plota. Studirali ste taj famozni fax 4 godine i onda okinete na testu koji je najbolje prilagodjen upravo gradivu koje se izucava na toj VISOKO OBRAZOVNOJ USTANOVI, imali ste dakako i koliko je meni poznato i predmete tipa gimnastika, fizicka sprema ili nesto u tom fazonu, pa opet kad ste okinuli i tu fatate se suplje price. A na kraju da elaboriram ovaj svoj manifest, u kojem ce dezurni dusebriznici sigurno pronaci koju gramaticku gresku, mada meni to smetati nece neka i vama neke satisfakcije... dakle zelim reci, ovo nije tipicni konkurs tipa prijavis se i za mjesec dana radis posao, pa prijatelji moji koji navodite neke krimi slucajeve tipa les u rijeci i kako postupiti, naravno da treba znati sta uraditi, i bas upravo zbog toga i samo zbog toga nakon konkursa ide OBUKA KOJA TRAJE 6 MJESECI, znaci skolujes se za sve moguce i tipicne situacije koje se desavaju i koje bi se mogle desavati u nasoj nam drzavi.... PS: pao sam na testu, ali zelim biti realan, imali smo svi pravo na uvid...
sommbreroo1

#1250 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sommbreroo1 »

Na ovom forumu ispade il' su svi polupismeni ili nepismeni, heheheheh koji cirkus....
Posebno kriminalisti, jer je to, ocigledno, boljka ovdje svima koji nisu zavrsili taj fakultet, a koji je usko vezan za raspisani konkurs. Ovdje bih mozda ubacio jos pravnike, difovce i odbranu i sigurnost kao srodne fakultete, a ostali nemaju sta traziti..... I to je činjenica koju vecina sa drugim zavrsenim fakultetima nece da prizna al' je bitno nakaciti se na drzavnu pipu. Sve se moze nauciti. Kao sto se i pokazalo , prosli su i ljudi sa drugim fakultetima..... a to koliko je neko glup ili nije, nema veze sa fakultetom.
I na kraju: ".ebe se nekome za bilans stanja , bilans uspjeha i Jahica i finansijski i ekonomski kriminalitet. "
Hajde sada opletite sa gramatickim greskama, posto smo mi sa kriminalistike ocigledno svi nepismeni :lol:
Post Reply