Da mu ne vrijedjaju intelEgenciju jer je on vidJEo????cs003 wrote:ZALITE SE I PONISTITE KONKURS, ZALOSNO DA JEDAN SPOSOBAN MOMAK NE MOZE DOBITI POSAO, DA DJECA SEHIDSKIH PORODICA NE MOGU DOBITI POSAO, DA SAMO PROLAZE ONI KOJI IMAJU STELU MA KOLIKO NESPOSOBNI BILI, DRZAVO SRAMI SE!!!!!!!!!!
Evo vam jedan text jednog momka koji je imao lose iskustvo na testiranju, koje prenosim u cijelosti i stavljam incijale na ime, mada je on na fb, sve jasno napisao i svi ce to moci vidjeti..
Code: Select all
Kandidati za „Mladjeg inspketora“ u MUP KS, koji su zadovoljili na testu znanja odrzanog 09.02.2013.godine, stekli su pravo pristupa testu fizickih sposobnosti. Test fizicke sposobnosti se odrzao 11. i 12.03.2013 godine u periodu od 08:30 do zavrsetka testiranja na stadionu „ Asim Ferhatovic Hase“ u Sarajevu i u prostorijama Jedinice za specijalisticku podrsku – sportska sala MUP-a KS. Prilikom samog dolaska ispred stadiona Kosevo primjetno je bilo da su mnogi kandidati dosli sa svojim roditeljima. Naravno to u prvi momenat nije izgledalo nista cudno,ali vec prilikom postrojavanja i utvrdivanja identiteta ja kao i drugi kandidati koji su dosli sami, primjetili smo da su pojedini roditelji otisli i korak dalje te su poceli prilaziti i razgovarati sa clanovima komisije. Prilikom prve discipline „ trcanje sprint 100 metara“ nalazio sam se na rednom broju ispred jednog od kandidata, a naseg sugradjanina, C. A. sina M. C., dugogodisnjeg radnika u MUP-u Hadzici, a sada visokog funkcionera Opcine Hadzici. Naime A. C. je u ovoj disciplini istrcao vrijem 15,60 sec.tj vrijeme kojim se ne zadovoljava daljnji prolaz jer je test u svakoj fazi eliminatoran. Medjutim, kada smo zavrsili testiranje na stadionu Kosevo uputili su nas u prostorije Jedinice za specijalisticku podrsku na preostale tri discipline koje spadaju u test fizicke sposobnosti. Prilikom dolaska u njihove prostorije okupili smo se u salu te su nam nakon odredjenog vremena procitali ko je zadovoljio, te ko moze nastaviti dalje testiranje. Nakon pitanja ima li ko neke primjedbe na rezultate,odredjeni broj kandidata se javio te se zalio ne vremenske uvjete, klizav teren usljed kise, kao moguci razlog slabih ocjena i u startu losiji polozaj na drugu grupu koja ce se testirati narednog dana, ako se desi slucaj da vrijeme ne bude isto. Predsjednik komisije im je saopstio da je vrijeme idealno te da on nije ni meteorolog, a takodje ni Bog da odredjuje vrijeme, ta da je prica oko vremena suvisna. Nakon krace rasprave javio sam se za rijec te sam trazio da mi pojasne nacin bodovanja i eliminacije, posto je u predhodnim testiranjima za isti konkurs bilo da se mora iz 5 vjezbi sakupiti minimalno 30 bodova za prolaz dalje. Clanovi Komisije su mi odgovorili da je ovo po novom pravilniku, te da je ovaj put dovoljno 5 bodova iz 5 vjezbi, te da se mora iz svake vjezbe osvojiti minimalno 1 bod za prolaz i nastavak,kao i sudjelovanje kandidata u daljnjoj konkursnoj proceduri. Nakon sturog odgovora sam zatrazio da mi pojasne po kojem pravilniku je otpao kandidat koji je trcao 15,03 sec., a moj kolega A. C. koji je trcao 15,60 sec. je prosao dalje, te samim tim stvara meni konkurenciju u daljnjem odabiru kandidata. Obavijestili su me da je on trcao 14,90 sto me jako zasmijalo, te su rekli da sam prosao dalje i ne vide razlog zasto se javljam. Nakon toga sam postavio to isto pitanje clanu komisije koji je stopao vrijeme i isto to vrijeme ponovio tri puta na moje oci i usi, kao na oci i usi i ostalih kolega. On mi je rekao da on ne gleda ko trci i da ga to ne interesuje, te da ga ne interesuje ko i kako upisuje vrijeme sto u potpunosti shvatam i opravdavam. Na sve to jedan uvazeni clan komisije dodaje da ne optuzujem komisiju te pitao ima li jos neko primjedbi, na sto sam shvatio onu narodnu „kriva Drina se ne moze ispraviti““. Naravno u potpunosti se slazem da su uslovi bili katastrofalni za trcanje,ali su svima bili jednaki i nisam mogao da razumijem dvostruke arsine koji se primjenjuju, pa mi se stvorila sumnja da mozda postoje jos neki kandidati koji su dosli reda radi odnosno samo onako da budu vidjeni, ali kao sto nas narod kaze moze se svakom desiti jedna greska pa i nasem sugradjaninu A. C. buducem mladjem inpektoru u MUP-u KS. Naravno na moju, a jos vise njegovu zalost ja i on smo bili grupa broj 3, te smo skupa nastavili testiranje u preostale 3 discipline. Nakon mog zavrsetka testiranja C. je isao tik iza mene te je dosao na strunjacu na kojoj su se radili sklekovi. Nakon njegova dva skleka sam skrenuo paznju clanu komisije da sklekovi nisu ispravni, na sta mi je on odgovorio da niko od nas ne moze uraditi ispravan sklek te sam posumnjao da smo svi mi, nas 95, retardirani debili te sam zatrazio da bar uradi 18 sklekova odnosno minimalan broj za prolaz. Naravno jedva je uradio 10 koji po pravilniku i svim kriterijima nisu bili ispravni ( ruke su mu bile u duploj sirini ramena te se spustao samo 5 centimetara ). Upitao sam profesoricu Barku zasto mu pise 1 bod, ako nije osvojio ni pozitivnu nulu. Odgovor profesorice bio je: „sta ces mu, vidis ga da je smotan i da ne moze uraditi ni jedan“. Nakon zavrsetka su nas postrojili te su meni saopstili da „pustim to“ da sam prosao i da imam dobre bodove te da se brinem za sebe. Toliko o ovom testiranju, ako neko zeli da zna vise o detaljima o clanovima komisije o tome ko je i zasto pisao bodove, po cijem nalogu slobodno kad me sretnete u Hadzicima pitajte. Pa cak se javno spekulise u nasem gradu da su pojedini kandidati dobili testovi te da su pojedincima profesorice Bosnaskog jezika sastavljale pismene radove, ali eto ovo je samo malo da se zna prava istina o nasem drustvu o nasoj drzavi. Kako ? Ko? Zasto ? Ovo nisam samo ja vidjeo. Doticnog C. nisam ni poznavao licno prije ovog testiranja, ali ove moje navode kao i detalje ce potvrditi mnogi kandidati koji su bili na testiranju kada dodje vrijeme za to. Jos jedna zamolba za sve moje prijatelje da me ne pozivaju na tel. te mi daju podrsku zbog prolaska testiranja, mozete sami zamisliti koliko je medju ovih 190 kandidata kao sto je nas C...., a predsjedniku i clanovima komisije zelim srecu u odabiru onih najboljih uz veliku zamolbu da mi ne vrijedjaju intelegenciju te me ubjedjuju da je nebo zeleno. Naravno razumijem ja i sistem i drustvo, ali bilo je mnogo ljepsih nacina da se ovo malo zamaskira i prikrije. Iskreno, licno ja na vecem cirkusu od ovog konkursa nisam prisustvovao. Mozda sto rece moj jedan prijatelj „uvjek je to tako samo ti nisi primjecivao“. Kako rece nas jedan bivsi predsjednik novinaru, ako se mogu sjetiti „Sretan vam ostanak u Bosni i Hercegovini“.
On zavrsio fakultet i zali se da mu neko vrijedja inteligenciju a maternji jezik ne poznaje. Mene bi bilo stid javno objaviti ovakvo nesto.
Sto se tice poente njegov teksta u pravu je najvjerovatnije, a inicijali lika kojeg spominje odgovaraju vec spomenutom liku na ovom forumu koji se hvali da je zakucao sve vjezbe