Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
chakany

#1226 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by chakany »

Evo dva turska filma koja su ubitacna.
Jedva sam cekao kada cu izaci iz kina kad sam ih gledao :lol: .
Bilo jednom u Anadoliji, a drugi je Med.
Uzasno dosadni filmovi, sa dugim scenama, koje nicemu ne vode.
irac300

#1227 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by irac300 »

Wrong Turn 5 (2012)

http://www.imdb.com/title/tt2375779/

Film je bukvalno od prve do zadnje minute totalna amaterština, iako nisam ni očekivao neko umjetničko djelo računajaći prošla 4 dijela, ali ovo je dno dna.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1228 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Velkoski »

travar wrote:
Taman pođoh da ga ne-preporučim :mrgreen:

Helem, očajno.
Da mi je prvi spajdi film da gledam, ništa ne bih skontao.

*back to original trilogy*
nije ni "original" ništa bolji :D
roki

#1229 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by roki »

Cim vidim MARVEL produkciju znam da film ne valja nista.
Spojler:

THE AMAZING SPIDERMAN: Prica vec videna u ranijim spidermanima,doslovno,kopirana i usavrsena.Mladi momak,povucen,stidljiv,biva ujeden od strane pauka i dobiva nadnaravne sposobnosti.Zaljubljuje se u kcerku sefa policije kojem gle cuda smeta spiderman kojeg zeli uhvatiti.Tu je i negatovac,veliko cudoviste,guster.Gledao sam do 1h i onda ugasio.
karanana

#1230 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by karanana »

derion wrote:Baš je "crnjak" ovaj norveški Headhunters. Ne znam gdje početi. Niti funkcioniše na sintaktičnom, niti na semantičkom nivou, a evo samo nekoliko razloga:
a) protagonista Roger (Aksel Hennie) užasno neuvjerljiv i neubjedljiv (ko dade Casting Director-u posao?!) ,
b) manuskript žešći kliše (a + b + scena sa grlom u govnima = blablabla),
c) plastika filma (što po franc. filmskom kritičaru André Bazinu znači dekoracija, šminka, svjetlo i donekle "stil igre") samo pojačava već postojeću nevjerodostojnost filma.

A sama završnica filma je prilično "poglupa" i, samim time, predvidiva.
Headhunters je još jedno filmsko djelo, koje na populistički način (uostalom, to je simptomatika cjelokupnog modernog društva već nekoliko decenija) pokušava stvoriti privid kvaliteta i supstance. No, sve je to samo, kao što je već uspostavljeno, plastika.

1 zvjezdica od 5 mogućih.

Image
uh, znam da svako ima svoje misljenje, sa nekima se slazem a sa nekim ne, ali za ovu "nepreporuku" moram napisati da se ne slazem. ako nista, ne slazem se sa ocjenom 1/5 a desetine preporuka na onoj suprotnoj temi kao i ocjena na imdb-u ipak govori nesto.
KPNCTNJAH

#1231 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KPNCTNJAH »

roki wrote:Cim vidim MARVEL produkciju znam da film ne valja nista.
Spojler:

THE AMAZING SPIDERMAN: Prica vec videna u ranijim spidermanima,doslovno,kopirana i usavrsena.Mladi momak,povucen,stidljiv,biva ujeden od strane pauka i dobiva nadnaravne sposobnosti.Zaljubljuje se u kcerku sefa policije kojem gle cuda smeta spiderman kojeg zeli uhvatiti.Tu je i negatovac,veliko cudoviste,guster.Gledao sam do 1h i onda ugasio.
Sta si ti mislio na koji ce nacin ovaj put postati Spiderman ? Udarit ce ga Ferrari Spider ? Koliko je verzija Batmana snimljeno, pa se u svakom dijelu neke stvari ponavljaju, zato sto su snimljeni po stripu i ti detalji ne smiju biti izostavljeni...

meni je licno ovaj bolji od onih prvih, daleko je ovo od dobrog filma, ali sam ga bar odgledao u komadu... kod prvih dijelova su me nervirali glumci... ne gotivim Maguire-a, a onu zalfiju Kirsten ne podnosim nikako... ne znam sta je u pitanju, ali ne mogu je ni gledati ni slusati :mrgreen: od mene je ovaj novi dobio 6/10.
derion

#1232 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by derion »

karanana wrote: uh, znam da svako ima svoje misljenje, sa nekima se slazem a sa nekim ne, ali za ovu "nepreporuku" moram napisati da se ne slazem. ako nista, ne slazem se sa ocjenom 1/5 a desetine preporuka na onoj suprotnoj temi kao i ocjena na imdb-u ipak govori nesto.
Karanana, naravno da svako ima mišljenje u vezi svega. Ja se, inače, bavim filmskom teorijom, i ne mogu (uvijek) zanemariti gledanje filma kroz "profesionalnu/teorijsku" prizmu, (a pogotovo kada film hoće da bude ozbiljan, ali nema dovoljan kvalitet/supstancu da to bude). Vjeruj mi, bilo bi mi lakše, ali šta ćeš, tako je, jer zaista volim film kao umjetnost. Nažalost, po meni, mnogi filmovi se ne mogu to zvati. A ovaj je jedan od tih. :)
Većina ljudi gleda film radi razonode i zabave, ali ima malo i onih koji imaju, hajdemo ga nazvati, hermeneutički prilaz filmu. E, tu sam ja - i po dobru i po zlu.
horion_bosona

#1233 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by horion_bosona »

Hatfields & McCoys (TV Mini-Series 2012)

toliko krvi, a od serije su napravili skoro obicnu limunadu...

horion_bosona

#1234 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by horion_bosona »

Ruby Sparks (2012)

klasicno hipstersko sranje... nakon odlicnog Little Miss Sunshine, ovaj je goli qrz...

Image
just principe

#1235 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by just principe »

contraband, safe house, super 8 i sl. novokomponovana njesra
da i killer joe ali ima na prethodnoj stranici
Harry Tuttle

#1236 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Harry Tuttle »

horion_bosona wrote:Hatfields & McCoys (TV Mini-Series 2012)

Hmmm ovo stvarno dobro izgleda...
horion_bosona

#1237 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by horion_bosona »

Harry Tuttle wrote:
horion_bosona wrote:Hatfields & McCoys (TV Mini-Series 2012)

Hmmm ovo stvarno dobro izgleda...
i izgleda dobro prvih 50-tak minuta, a onda krece serenada... ali eto pogledaj sam pa vidi...
old school23

#1238 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by old school23 »

Image
Kemal Malovčić

#1239 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Kemal Malovčić »

old school23 wrote:Image
i ja sam ovaj film ovdje spomenuo :D
BAN___KAI

#1240 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by BAN___KAI »

Battleship 2012
pogledao sam ga do kraja i jedan je od onih filmova kada kolutam ocima 100 puta tokom gledanja..

Stvarno film ima milion rupa i gluposti,, npr Dodju vanzemaljci iz neke udaljene galaxije sa super tehnologijom , slete u MOre GDJE SE TRENUTNO ODVIJAJU Vjezbu u morskim borbama ,, tj oni brodovi tipa razaraci i STA urade vanzemaljci ??

Kreteni tu slete ukljuce Stit oko mozda 5 tih brodova i citav film oni se bore protiv tih 5 brodova a izvan tog stita je 156156645646 borbenih krstarica ,, Stvarno WTF.

Logike nigdje u citavom filmu, i kraj je stvarno sjeban , cime ih pobijede.

Spiderman 2012 ,
stvarno smece od filma , gluma Smece,, skript smece, sve je smece.

Npr lik skonta da ima moci pauka i kakva mu je reakcija ? "Oh Ok" ,, isto i za onu njegovu curu.
Lik prizna trebi da je on spiderman a ona samo OK.

Sherlock Holmes 2
Smece smece smece,.

PARANORMAL ACTIVITY Svi dijelovi.
Ovo moram reci,, oni ljudi koji ovaj film vole stvarno su zaostali , isti ljudi koji vole PA voli i ono smece od Walking Deada.

Npr u PA 3 , lik stavi kameru u kucu.
Sutradan pogleda snimak i vidi DUHA kako hvata dadilju za ledja i sta lik uradi ? Pocne se smijati !! stvarno WTF , duh ti je u porodicnoj kuci i on se smije.
Skream

#1241 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Skream »

de ba walking dead je super serija

ovo je njesra
Image
irac300

#1242 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by irac300 »

@BAN___KAI

Voljeti nešto ili mrziti je stvar izbora. Ali nazivati nekog debilom zato što voli neku seriju ili film je veći debilizam.
BAN___KAI

#1243 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by BAN___KAI »

irac300 wrote:@BAN___KAI

Voljeti nešto ili mrziti je stvar izbora. Ali nazivati nekog debilom zato što voli neku seriju ili film je veći debilizam.

Ok nisam bas trebao reci to ali me zivcira kako se lose stvari sire poput Kuge.

Npr Paranormal Activity , nekoliko havera pogleda ga , onda pocne pricati omg omg omg kako sam se usrao gledajuci ga i odmah svi ga pogledaju.

Da nema toga niko ga nebi ni pogledao,, kao i onaj glupi Gangam Style i new age muzika
irac300

#1244 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by irac300 »

BAN___KAI wrote:
irac300 wrote:@BAN___KAI

Ok nisam bas trebao reci to ali me zivcira kako se lose stvari sire poput Kuge.

Npr Paranormal Activity , nekoliko havera pogleda ga , onda pocne pricati omg omg omg kako sam se usrao gledajuci ga i odmah svi ga pogledaju.

Da nema toga niko ga nebi ni pogledao,, kao i onaj glupi Gangam Style i new age muzika
Iskreno, mene si ''pecn'o'' spominjanjem serije The Walking Dead. :-D Ja volim tu seriju, a koliko čitam po drugim forumima, vole je i mnogi drugi, da ne spominjem da je prva epizoda ove zadnje sezone oborila rekord gledanosti. Tako da... ;-)
kokuz_sa

#1245 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by kokuz_sa »

Image

ni slucajno ne gledati..
vece sranje odavno nisam poceo gledati(dosao do 45min i kasnije premotao n akraj da vidim sta i kako ide)

film je odron
JCVD vala u zadnje vrijeme gdje god prismrdi kakvom filmu pokvari ga

DL od njega sam i navikao da glumi sve i svasta
al iznenadi me
"yuri bojka" sto se upusta u ovakve propale filmove
prije je bar znao glumiti u jako dobrim filmovima
sickle_and_hammer

#1246 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by sickle_and_hammer »

u jbt, ofula. trebalo je da ide u preporuke
sgunited

#1247 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by sgunited »

sve se to male mace za Harold i Kumar 3 dio "A Very Harold & Kumar 3D Christmas"

http://www.imdb.com/title/tt1268799/

umjetnost je stvoriti ovako glup film, ne znam samo na osnovu cega ovako velike ocjene na imdb, kakav nacin da se pokvare prva dva (za komediju) sasvim dobra filma
drag_gost

#1248 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by drag_gost »

Sve to nije ni do koljena Project X - http://www.imdb.com/title/tt1636826/

Pisao sam vec jednom o tome, ali sam opet morao. Harold i Kumar, obicno smece, je za Project X - "Policijska akademija".
Inace jos jedan doprinos temi:

http://www.imdb.com/title/tt1928330/ - Badass

Image

Toliko iritantna rezija, toliko iritantan scenario.. jedino sto Danny vadi malo svojom karizmom, ali sve ostalo, ukljucujuci i atmosferu ODRON!!! Uzor prici je istinita prica, ali Amerikanci ne bi bili Amerikanci kad' to ne bi pokvarili losim repom, vrlo losim "hood" humorom, i rupama u scenariju.
BAN___KAI

#1249 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by BAN___KAI »

Total REcal 2012 i Resident Evil 2012 ,pravo dosadni filmovi sa puno akcije i puno nicega
Mariella

#1250 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Mariella »

http://www.imdb.com/title/tt0425112/ - Hot Fuzz

Ne znam ko je od forumasa ovo preporucio na onoj tamo temi, ali :roll: Kako ocjena 7.9, kakoooo :lol:
Sigurna sam da ce se nekima svidjeti, al eto :-)
Post Reply