Jedva sam cekao kada cu izaci iz kina kad sam ih gledao
Bilo jednom u Anadoliji, a drugi je Med.
Uzasno dosadni filmovi, sa dugim scenama, koje nicemu ne vode.
Moderator: _BataZiv_0809
nije ni "original" ništa boljitravar wrote:
Taman pođoh da ga ne-preporučim![]()
Helem, očajno.
Da mi je prvi spajdi film da gledam, ništa ne bih skontao.
*back to original trilogy*
uh, znam da svako ima svoje misljenje, sa nekima se slazem a sa nekim ne, ali za ovu "nepreporuku" moram napisati da se ne slazem. ako nista, ne slazem se sa ocjenom 1/5 a desetine preporuka na onoj suprotnoj temi kao i ocjena na imdb-u ipak govori nesto.derion wrote:Baš je "crnjak" ovaj norveški Headhunters. Ne znam gdje početi. Niti funkcioniše na sintaktičnom, niti na semantičkom nivou, a evo samo nekoliko razloga:
a) protagonista Roger (Aksel Hennie) užasno neuvjerljiv i neubjedljiv (ko dade Casting Director-u posao?!) ,
b) manuskript žešći kliše (a + b + scena sa grlom u govnima = blablabla),
c) plastika filma (što po franc. filmskom kritičaru André Bazinu znači dekoracija, šminka, svjetlo i donekle "stil igre") samo pojačava već postojeću nevjerodostojnost filma.
A sama završnica filma je prilično "poglupa" i, samim time, predvidiva.
Headhunters je još jedno filmsko djelo, koje na populistički način (uostalom, to je simptomatika cjelokupnog modernog društva već nekoliko decenija) pokušava stvoriti privid kvaliteta i supstance. No, sve je to samo, kao što je već uspostavljeno, plastika.
1 zvjezdica od 5 mogućih.
Sta si ti mislio na koji ce nacin ovaj put postati Spiderman ? Udarit ce ga Ferrari Spider ? Koliko je verzija Batmana snimljeno, pa se u svakom dijelu neke stvari ponavljaju, zato sto su snimljeni po stripu i ti detalji ne smiju biti izostavljeni...roki wrote:Cim vidim MARVEL produkciju znam da film ne valja nista.
Spojler:
THE AMAZING SPIDERMAN: Prica vec videna u ranijim spidermanima,doslovno,kopirana i usavrsena.Mladi momak,povucen,stidljiv,biva ujeden od strane pauka i dobiva nadnaravne sposobnosti.Zaljubljuje se u kcerku sefa policije kojem gle cuda smeta spiderman kojeg zeli uhvatiti.Tu je i negatovac,veliko cudoviste,guster.Gledao sam do 1h i onda ugasio.
Karanana, naravno da svako ima mišljenje u vezi svega. Ja se, inače, bavim filmskom teorijom, i ne mogu (uvijek) zanemariti gledanje filma kroz "profesionalnu/teorijsku" prizmu, (a pogotovo kada film hoće da bude ozbiljan, ali nema dovoljan kvalitet/supstancu da to bude). Vjeruj mi, bilo bi mi lakše, ali šta ćeš, tako je, jer zaista volim film kao umjetnost. Nažalost, po meni, mnogi filmovi se ne mogu to zvati. A ovaj je jedan od tih.karanana wrote: uh, znam da svako ima svoje misljenje, sa nekima se slazem a sa nekim ne, ali za ovu "nepreporuku" moram napisati da se ne slazem. ako nista, ne slazem se sa ocjenom 1/5 a desetine preporuka na onoj suprotnoj temi kao i ocjena na imdb-u ipak govori nesto.

Hmmm ovo stvarno dobro izgleda...horion_bosona wrote:Hatfields & McCoys (TV Mini-Series 2012)
toliko krvi, a od serije su napravili skoro obicnu limunadu...
i izgleda dobro prvih 50-tak minuta, a onda krece serenada... ali eto pogledaj sam pa vidi...Harry Tuttle wrote:Hmmm ovo stvarno dobro izgleda...horion_bosona wrote:Hatfields & McCoys (TV Mini-Series 2012)
toliko krvi, a od serije su napravili skoro obicnu limunadu...
i ja sam ovaj film ovdje spomenuoold school23 wrote:

irac300 wrote:@BAN___KAI
Voljeti nešto ili mrziti je stvar izbora. Ali nazivati nekog debilom zato što voli neku seriju ili film je veći debilizam.
Iskreno, mene si ''pecn'o'' spominjanjem serije The Walking Dead.BAN___KAI wrote:irac300 wrote:@BAN___KAI
Voljeti nešto ili mrziti je stvar izbora. Ali nazivati nekog debilom zato što voli neku seriju ili film je veći debilizam.
Ok nisam bas trebao reci to ali me zivcira kako se lose stvari sire poput Kuge.
Npr Paranormal Activity , nekoliko havera pogleda ga , onda pocne pricati omg omg omg kako sam se usrao gledajuci ga i odmah svi ga pogledaju.
Da nema toga niko ga nebi ni pogledao,, kao i onaj glupi Gangam Style i new age muzika