Bosna i Hercegovina - Turska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bihpatriot

#1226 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by bihpatriot »

Dee dee zagreb wrote:S obzirom da ne mogu da spavam samo da vam čestitam na remiju s Turskom. Svaka čast, drago mi je zbog vas i sramota me je hrvatske reprezentacije kako je igrala sinoć. Jedna riječ-bruka!
Hvala na cestitkama, ali takodje i cestitke BRusima. :wink:

Spucajte Kozake, Englezi sumnjam da ce pustit Ukraince.

A onda, psiho-fizicki za play-off... :)
Dee dee zagreb

#1227 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Dee dee zagreb »

bihpatriot wrote:
Dee dee zagreb wrote:S obzirom da ne mogu da spavam samo da vam čestitam na remiju s Turskom. Svaka čast, drago mi je zbog vas i sramota me je hrvatske reprezentacije kako je igrala sinoć. Jedna riječ-bruka!
Hvala na cestitkama, ali takodje i cestitke BRusima. :wink:

Spucajte Kozake, Englezi sumnjam da ce pustit Ukraince.

A onda, psiho-fizicki za play-off... :)
Ako Englezi budu igrali s nekim rezervnim igračima, s obzirom da su se već kvalificirali, HR goodbye.
Moram da priznam da ako i prođu u play-off kako igraju odmah ispadamo. Što prije našim mukama dođe kraj to bolje, nego da se još sramotimo i u play-offu. Nadam se samo da ako dođu do play-offa da nećemo dobit BiH ili Francuze, jer ne znam baš kako bih se proveli.
PriNc_ba

#1228 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by PriNc_ba »

lolo_lolo wrote:ne znam jel neko pomenuo,ali

zvizdanje publike nakon spominjanja navijaca koji su dosli iz sarajeva

fuj fuj :x :x :x
i onda me pitaju sto ne zelim da idem na tekme repke u Ze :D

jednom i nikad vise :)
addem

#1229 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by addem »

Puno je takticara na forumu, al nasi momci igraju kao nikada do sada. Ova generacija igra fudbal bolje nego bilo koja druga u kratkoj historiji naseg reprezentativnog fudbala. To se na kraju krajeva i vidi na tabeli. Uz ovakvu igru mislim da su nam sanse odlicne protiv estonaca i mislim da odlazimo u baraz (tamo gdje nikada prije nismo bili). Al eto sve ce nam se samo kasti za nekih mjesec dana.
bihpatriot

#1230 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by bihpatriot »

kurty wrote:Sad evo s tekme...
Atmosfera- za onoliki broj ljudi jako losa... BHF nije moga skupiti dovoljan broj ulaznica, tako da nije bilo pokretaca...oni su cijelo vrijeme navijali, ali saka ih je bila... Robijasi nisu dosli organizovano, ali vidjeh da se u jednom trenutku jedan popeo na sipku, pa su oni dizali ostalu raju na noge u pojedinim trenutcima...
Super je bilo sto je bilo i Turskih navijaca... ja ne znam koliko su se oni culi, ali su strasno dobro navijali... Bas u njihovom stilu... Dosli su i furali se nesta na bratstvo... Kad su podigli transparent HAJMO BOSNO...ja i jos dva momka do mene smo samo zvizdali, a ostali oko mene su pljeskali...divili se...
Necu nikad zaboraviti sliku sa emisije 60minuta, kada je Turska policija vodila nase navijece sa lisicama... Nisam im psovao, ali danas su oni za mene bili kao i svaka druga repka da je bila u Ze veceras...ZNACI ZELIO SAM JOJ PORAZ...
Nervira me pore "Bosnom behar..." i ono skandiranje "Ne daj se Bosno"...nema smisla u sred BiH pjevat to...
Nikad necu zaboraviti skandiranje iz Skenderije, rukomet, protiv Madjarske "vi ste, vi ste, ponos drzave..."...treba traziti pobjedu, a ne traziti bunker...

Igra- zadovoljan... Supicu svaka cast, Spahi takodje...Utakmica sa bezbroj prilika na obje strane... Salihovic je klasa kad predje na protivnicku polovicu,ali nije za odbrane-gol je sila bio... Miske, Djeko...kao da jos nisu u formi kao pred Belgiju...ali polako...Dzeku sam pratio dosta, i igra mu je 30% od one prije par mjeseci...i kad povuce loptu, zapitam se kako ga je gledati u zivo kad je u top formi... Muslimovic treba vise vremena u igri...on mi je idol nogometni inace... Neko je nekad na ovoj temi napisao da ako Ciro pocne sa dva spica da ce mu se i poraz halaliti...a vidm da se nekom nikad ugoditi... Sve u svemu zadovoljan... Jer Turci su jaki...

Organizacija dobra...sa djevojkom sam bio na tekmi, i niko mi torbu pregledao nije...pitaju sta je i kad sam rekao da je iftar, svi su odmah propustali...

p.s. sve sto sam napisao je moje vidjenje stvari...mozda neko drugacije misli... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Prosjecni nivo intelekta -17 :x

Bolje i tekbirat :roll: neg ovo...
Last edited by bihpatriot on 10/09/2009 03:27, edited 1 time in total.
bihpatriot

#1231 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by bihpatriot »

.
Gerard

#1232 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Gerard »

rado_ vidjen: (valjda jedino kad se gleda u ogledalu, inace ko bi rado vidio ovakog smora)
Kome i poslije danasnje utakmice nije jasno, da nam s Ibricicem & Muratovicem ( moji ljubimci :mrgreen: ) nema napretka - taj je invalid u mozak, ili neznalica, ili prosto ignorant.
Ja bih rekao da si bas ti teski invalid u mozak. Muratovic i Ibricic su posle dvojca Dzeko Misimovic, te Spahica najzasluzniji za to sto Bosna ide ka barazu.
Ibricic - igrac za Armeniju, za Slaven belupo, ali protv velikog protivnika - danas ga (OCEKIVANO) nije bilo ni u tragovima. Citavo drugo poluvrijeme, mislim da je dva puta dirnuo loptu. Sakrio se. Nestao kano Coperfild.
Valjda je sada svima jasno zasto je jos uvijek u Hajduku.
Ibricic je u ovoj reprezentaciji i u ovim kvalifikacijama igrao veznog, spica, poluspica, desnog beka, lijevog beka...Ova reprezentacija je pred barazom a igrac koji je odigrao sve utakmice mora biti i te kako zasluzan posebno kad krpi gdje zatreba. Mozes zamisliti nekoga ko u jednoj utakmici postigne gol, za drugi ima zasluga bar koliko i druga dvoica koja su ucestovala u akcije (tj. kad odluci utakmicu i donese 3 zlatna boda), dakle mozes zamisliti toga igraca da samo posle tri dana pristane da ga premjeste na desnog beka.
U drugom poluvremenu je isao desnom stranom i gore i dole, jednom veoma uspjesno probio desni bok, odigrao super dobru povratnu i lahko smo mogli i dati gol iz te akcije.
Drugo poluvreme po meni odigrao bolje od prvog, na kraju se istrosio i posteno trazio zamjenu. Svaka cast!
Murat - izgubljen u svakom smislu. Fizicicki spreman za nepunih pola sata. Turski veznjaci su prolazili pored njega kao da ga nema, a Murat bi za njima uputio samo tugaljiv pogled, jer ih ne bi stgao ni cestito spilat :D
Murat je bio najbolji igrac BiH u prvom poluvremenu. Zaista je i mene iznenadio sa nekoliko fantasticnih proigravanja te se vidjelo zasto ga u njegovom timu stavljaju da kreira igru. Momak je isto podredio licni ego kolektivu i kapa mu do zemlje. Presjekao nekoliko veoma kriticnih situacija i mislim da je u prvom poluvremenu imao samo jedno pogresno dodavanje. Nije nameteljiv, skroman, tih i posten momak te ga zato ove barabe ne mirusu. Nazalost, ljudski organizam nije masina i Muratovic u drugom poluvremenu nije bio onaj isti, te sam prvi napisao da bi ga trebao mjenjati Pjanic. Hvala mu za sve radosti koje nam je pruzila reprezentacija BiH. Posle ovoga ciklusa mislim da ce u reprezentativnu penziju
Emre i Arda Turan su, kao na treningu, igrali seve s Muratovicem, Rahimicem, Misketom, i ostalima. Omaleni i okretni, predstavljali su nerijesivu enigmu za nas tromi i fizicki nespremni vezni red. Odigraju dupli pas- svi ispanu. Plete se mreze i onda se odigra povratna na 16 gdje uvjek neko slobodan ceka na sutu
Da, zato su i pobjedili. Pa Miske je car za te Emre i Arde.
Salihovic (svaka cast za golcinu !) jednostavno nema sanse u defanzivi. Po njegovoj strani je bilo najvise propuha.
Salihovic je danas pruzio naj bolju partiju u reprezentaciji sto me posebno raduje jer sam pomislio da ce upasti u krizu. Odigrao je vrlo, vrlo dobro i nije samo gol u pitanju. Turci su po toj strani prosli samo dva-tri puta a nijednom nije bio problem do Salihovica vec do igraca koji je trebao zatvoriti tu stranu u nasem sesnaestercu. Pa sta rade troica stopera ako ce Salihovic morati zatvarati svoju stranu bas pred nasim golom. Valjda ih je zato Ciro i postavio da zatvore kad Salih ili Ibro krenu napred.
Ali razumljivo, on ne igra na svom mijestu
.
A Ibricic i Muratovic igraju? Koja dvolicnost.
Igarc kojeg bi jos izdvojio po negativnom, jeste Zvjezdan Misimovic. Indoletnost, staticnost i urodjena sporost. Nije bilo njegove lucidnosti, presvise je otezao sa zadnjom loptom, jer bi je obicno gurnuo kad neko udje u ofsajd; nije preuzimao inicijativu, tj dolazio po loptu i nametao se kao lider na sredini terena.
Ukratko - zakazao. Sansu da ne pominjem.
Misimovic je danas igrao vrlo dobro, ali ne i naj bolje sto moze. Sansu jeste promasio, mislim da se malo neodgovorno ponio, ali uostalom niko mu je nije ni namjestio, sam je oteo loptu od Turaka. Imao je nekoliko lijepih proigravanja, i sumnjivi ofsajdi su sprijecili Dzeku, Ibisevica i Muslimavica da ih realizuju. Namjesto Muslimovicu 100% sansu. Treba jos napomenuti da je ovo bilo igra koja i ne pase puno Misimovicu, uglavnom se sredina preskakala. Miske nije zasluzio da se napada pa sve da je i igrao tako lose kao sto ova neznalica tvrdi.
Ne znam, ne bi da previse pametujem
Naj pametniji si kada uopste ne pametujes, a kamoli previse. Zaboljece te glava.
, ali nama trebaju jos bar 3-4 igraca. Valja ih naci. Ako postoje :roll:
Samo da pitamo Gerarda, Mesija i Drogbu dali bi promjenili sportsko drzavljanstvo
Valjda do oktobra neki igarci dosegnu zeljenu formu. U Estoniji definitivno ocekujem Bajramovica od prve minute umjesto presahlog Muratovica. Ibricic na klupi? Ne gajim takve nade. :sad:
Estonija nece biti lak zalogaj. Uostalom na njima su se Turci i sapleli pa su sada skoro u bezizlaznoj situaciji. Spanci su ih dobili 3:0 (a mi 7:0 sto znaci da smo duplo bolji od Spanaca :)) Ko ce biti u sastavu, manje je vazno, mislim da imamo jedno 15 fudbalera od kojih bilo ko moze zaigrati (14 danasnjih plus Bajramovic ako je zdrav), vazno je da se odigra pozrtvovano kao danas a ipak smo kvalitetniji od Estonaca.

* navijanje nikad gore. svi u grcu. nervoza se mogla nozem rezat.
Ovaj je pesimista veci cak i od Nosferata...Rado Vidjen :D :D .
* supic - odlican
Stvarno? :o
Vile nas pronosale, ali Idemo dalje. U nove pobjede! :D 8)
Nisu nas vile pronosale vec je nasih 14 momaka dalo sve od sebe. Imali smo srece taman koliko i Turci. Sudija nam jeste dao djaba faul iz kojeg je Salihovic pogodio (btw "fauliran je Muratovic"), ali je posle toga sudio na nasu stetu. Bez veze je dosudio 4-5 slobodnih udaraca za Turke u zoni suta, a nama nije svirao bar 3.
cyprus

#1233 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by cyprus »

Još jedan korak bliže baražu :bih: . Treba dobit Estoniju (da angažujemo opet Baljića? :P ), a ako i ne dobijemo, i dalje postoji realna šansa. No, o tome ne treba razmišljat, nego idemo da razvalimo Estonce, makar to možemo. Ali, ne smijemo se zavarat da će to bit lako kao u Zenici... A onda, aBd u baražu, šta bude, mada treba bit realan, veće su šanse tamo da ispadnemo nego da prođemo, ali, što bi rekli, lopta je okrugla :-D

Večerašnja utakmica, mi bolji u prvom, oni u drugom, rezultat realan :thumbup: . Imali smo opasnije prilike, dok su mi prilike Turske više ličile na prilike Armenaca u subote, samo što ih je bilo više, dakle neki šutevi sa poludistance i kroz masu. Što se tiče tog drugog poluvremena kada mi redovno doživljavamo pad (otkad znam za reprezentaciju, vazda nam je prvo poluvrijeme mnogo bolje išlo), pa logično je bilo kad Turci krenu na sve ili ništa, da mi nećemo besmisleno jurišat istim tempom, već da ćemo se povuć i tražit prilike iz kontranapada. U suprotnom, Turci bi nam utrpali zasigurno par komada. Ono što je naš problem, a zbog čega su Turci i stvorili toliko prilika, jeste da mi jednostavno nemamo dovoljno kvalitetnih defanzivaca, te defanzivne zadatke dobiva i dobar broj inače ofanzivnih igrača, koji se često ne snalaze najbolje u takvim ulogama. Također, ove jeseni imamo definitivno pad golgeterske forme naših napadača, ali ne treba pljuvat po Džeki i Ibiševiću, očigledno je da imaju kvalitet i znanje, a golovi će doć prije ili kasnije. No, treba biti i realan, pa ne očekivati svaku utakmicu minimum 4 gola u protivničkoj mreži, utakmice kao što su protiv Estonije ovdje ili Belgije u gostima su ipak izvanredne rijetkosti.

Pojedinačno: Supić heroj utakmice, defitivno nas spasio u par navrata, mogo bi sad nać fin klub (najjači mi komentar bi "...Volkan Demirel nije kalibar Nemanje Supića..." :lol: , možda Spahu i zagotivim zbog ovoga :D ). Za Salihovića sam imo stvarno predosjećaj da bi mogo zabit u ovoj utakmici (kako sam uostalom da prognozu na ovoj temi :D ). Ne znam jesam li subjektivan kad ovo kažem, ali mislim da savršeniji slobodnjak u životu nisam vidio :) . Džeko nije tolko loš kolko se priča, osim što ga neće gol. Ibišević se premalo vidi, još nije zabljesno u reprezentaciji koliko se očekuje od njega, ali nadajmo se da hoće. Ibričić dosta loš u ovoj utakmici, valjda zbog neprirodne pozicije. Muratović dobar u prvom dijelu, kasnije crkava, ja bih ga mjenjo odmah na poluvremenu za Pjanića. Rahimić vrlo dobar. Odbrana lošija nego protiv Armenije (logično), ali ima prolaznu ocjenu. Misimović svakako može i bolje, ali i ovako solidna partija.

Zviždanje tuđoj himni (standardno), nepoštovanje domaće himne, naš dres + turska zastava, tekbir za vrijeme minute šutnje, navijanje ništa s ničim - nema smisla komentarisat :-) :-)
Gerard

#1234 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Gerard »

ObiVan wrote:Mislim da bi ovu temu lagano mogli preseliti sa fudbala...pod gluposti , zdravlje, bolest, geografiju , politiku... Nije ovo vise tema vezana za fudbal...zaista nije...Ne bih nikoga citirao, velekriticari mogu slobodno da citaju svoje postove i rokaju se svojom superiornoscu, koju vise ne smijem ni nazvati supljom, jer je odavno to prestala biti. Ljudi, gledali ste jednu fudbalsku/nogometnu utakmicu. Fudbal! Za bolje shvatanje, nije fudbal to sto vi sjedite i trljate vase organe u vasim foteljama, vjerujte da nije...Nije fudbal onaj soccer i FIFa sto volite da instalirate na vase racunare. Ne nije! A sta jos fudbal nije? E nije igra koja se zasniva na principu Play/stop a najmanje REPLAY, jer utakmica traje 90 minuta i u milisekundama donosis odluke, koje mogu biti genijalne , a nadasve i idiotske...U tih 90 minuta igraci moraju da pokusaju da izvuku maksimum, kao tim i kao pojedinci. Ne igraju sami protiv svih, rijetko sami ista mogu napraviti. Nisu Maradone, Zidani, Riberiji, niti Mateusi, Cryffovi...Ne to zaista nisu, a sanse da to postanu teze nuli...ne dolaze iz zemlje koja ima ista organizovano na profesionalan nacin, ponajmanje u sportu...Nemaju pobjednicku tradiciju, niti iskustvo, naprotiv...imaju samo pritisak bezbroj pametnih mudonja i sveznalica na sebi, a nasljedstvo milion neiskoristenih sansi...da, ja sam advokat igraca....jesam , jer ga na ovoj temi nema. Branite neka imena, izvlacite iz naftalina, ma lupetate koliko se lupati mora. Pisac, napise li se ista? Napise...samo sta cu ti pricati kada nisi na nivou da skontas, nazalost nisi... Ne valja Dzeko, ma nula nad nulama, ne bi trebao da se bavi fudbalom, nego boksom ili prodajom tena u BBI-u. Znate, on je prvi igrac koji nakon fenomenalno odigrane polusezone, sada igra prosjecno ili cak ispod toga. Ma on je prvi kojem se to desava, a to sve u njegovim godinama, cak na zalasku karijere...Misimovic, ma gospodin , genijalac, ali jedino on profula onaku sansu i odigra jednu od negenijalnih utakmica protiv jedne od najdestruktivnijih reprezentacija, ali to se njemu nije smijelo dogoditi, ne jer to se nikada ne dogadja playmakerima, njima ponajmanje...Ah da, Nemanja Supic, ma on nije za gola, njega da karte prodaje na Bilino, jer nije napravio ama bas nijedan kiks, hej nijedan kiks, a odbranio mnoge stvari sto dobri golmani ne bi. Da djelovao je nesigurno, ali da ti nako vrve u petercu, sesnaestercu, u nakoj tekmi bi vecina vas tri do pet puta mijenjali gace za pelene. Ali to se na socceru isto desava, samo malo PAUSE i onda do hale, imate iskustva...A Rahimic, to je igrac koji eto ne zna sve, pored toga sto je eto skoro genijalan u defanzivnim zadacima , nije bas precizan kod dodavanja i pokusava se rijesiti lopte, jer zna da mu to nije jaca strana, a po mogucnosti kratkim pasom, jer ne zeli da gubi loptu, ali vi to znate , pa ga najbolje razumijete....Salihovic, e to je covjek koji je od malih nogu sanjao da ce igrati stopera i moli Ciru da mu daje sto vise odbrambenu ulogu u timu..jeste , to je onaj koji je zabio gol kola, mjeseca, golcinu, ali ne u nekoj tekmi u Cottbusu, nego u kljucnoj utakmici kvalifikacija...da, onaka golcina u onakvom trenutku, iz prvog i jedinog pokusaja u toj tekmi, na onom terenu, pod onim pritiskom...da da znate vi to i na socceru onako, vjerujem vam...Pjanic je veteran fudbala, mislim da u njegovim godinama trebas da budes afirmisani igrac, koji svakog mjeseca odbija deset klubova i razmislja o trenerskoj karijeri...on je covjek koji je jedan pokvarenjak, koji je toliko glup sto moli da igra, jer u njegovim godinama treba da ulazi u zadnjih pet minuta, veteranski i da mu bude drago sto se druzi sa omladinom oko sebe, te da dijeli savjete i da zaokruzi svoju bogatu karijeru...Dragi moj Jahicu, mozes ti orati i kopati i kidati i lipsati, dzaba ti je to, trebao si namjestati polne organe na prostoru izmedju peterca i kornera, gurkati se s turcima i demonstrirati ljudima propuh na otvorenom, po principu sad me ima, a vidi kad me nema...Muratovicu, ooo Murate, nemoj Murate. Nisi ti molio nikoga Murate da igras, ti nisi najmladji, ali eto kad Pjanica zovu, onda mozes i ti...Nisi ti normalan Murate, pa ti igras na tako usranoj poziciji, jos protiv suludih Turaka...dzaba ti sto lipsavas iz tekme u tekmu i to uz napomenu da najmanje igras za sebe, jer su sanse da ces ti igrati u Africi i da se kvalifikujemo s tobom ravne jajastoj nuli, ali ti budala pa trcis, onako sizifovski, ali slabo raja zna o mitologiji ista...Ibricicu, SenIJade, licno sam uvijek bio skeptik po pitanju tebe, ali nisam na srecu selektor, a onaj ko jeste zna ko si, sto mi je neizmjerno drago...Od tebe ljudi i ne znaju sta da traze, ili pitu ili cevape, ili kospice ili havana tortu, malo si im prespor, malo glup, malo jednostavan, malo ruzan, cudi me da te Fashion-guru nije prozvao dosad, ali doci ce i to na red, potrudi se jos malo....A Muslimovicu, ne znam jel ti ijedan Halid ista u rodu, ali steta pa se ne druzis sa Baljicem, da pokusas karijeru u muzici, jer ono sto si tih, eto zabijes koji gol, ali na onoliko minuta je to jako malo. Ne znas ti hoces li igrati, ne znas koliko, ne znas nista, ali znas nekad dati gol, cesto kada treba, ali na socceru mozes koga hoces ubaciti, kad si stela onda i golmanom moze dati hattrick, tako da mozemo bez tebe...Spahicu, o tebi je suvisno ista reci,ne znam kako toliko igras u reprezentaciji, a tako malo golova dajes, pa jebote ni penal ne znas napraviti vise, toliko igraca oko tebe, toliki pritisak, igras u najjacoj odbrani svijeta , a ti se ne vidis, jedan na jedan si tako pasivan, ne pustas ljude da te prolaze...Ima i Nadarevic, ne znam sto se ne zalizes kako treba, da ti ljudi malo vise frizuru komentarisu, ovako svasta mogu izmisljati...Ibisevic, e Ibisevicu, lako je tebi, na vrhuncu karijere ti ljudi izvale nogu, a ti cak pola godine poslije toga nisi bar 1 i pol onaj stari, ma ne znam sto ne razmislis da predjes u golmane...Vladavic je usao u drugoj polovini drugog poluvremena....Zaboravio sam sigurno nekoga, ali ne zelim ni da ga se sjetim...
E sad o fudbalu. Igrali smo tesku utakmicu protiv protivnika , koji je uspio iziritirati koga je stigao na Evropskom prvenstvu. Protiv nalozene ekipe, koja je svjesna koliko im je potrebna pobjeda. Protiv reprezentacije sa vec dugim nizom, mislim 5 zaredom odigranih velikih turnira. Na posljednjim turnirima je ista ta reprezentacija na svoj nacin ostvarila fenomenalan uspjeh. Cak su i Grci bili evropski prvaci, a sa takvima je nezgodno igrati, jer znaju ukus svjetskog/evropskog prvenstva, znaju pobjedjivati, znaju stvarati pritisak. Pored toga je to borbeni mentalitet, fizicki orijentisana igra u kojoj je skoro nemoguce igrati na kratke pasove. Toliko iritantno skoro suludo istrcavaju, da je jako tesko kontrolisati na bilo koji nacin igru. Na nasu srecu nisu imali jaku zavrsnicu, te smo ih na vrijeme stisli dugim loptama, od kojih se uz svu "nadmoc" ne moze ocekivati puna efikasnost. Uz napomenu da nijedan igrac ne moze drzati konstantno top formu, a mnogi nasi igraci su podaleko od normalne forme, sto je dio sporta, a ne raspolazemo sa tolikim fondom igraca , da mozemo preko noci da ubacujemo deset drugih imena, koja su u ovom trenutku u boljoj formi. Dzeko se trazi, traga za starom formom, sto se da primjetiti i mislim da sazrijeva. Salihovic je zabio genijalan gol u jos genijalnijem trenutku i na najbolji moguci nacin. Vise se nisu pravili prekrsaji ni blizu te pozicije, naprotiv, ljudi su se usrali gola. Imali smo sansu da pobijedimo, ali skoro jednaku i da izgubimo. Sreca pa nismo Hrvatska, koja je protiv iste reprezentacije nedavno , a stvarno nedavno izgubila u zadnjoj stotinjci. Ciro je svjesno presjedio prvo i dobar dio drugog poluvremena na klupi. Nije htio da unosi dodatnu nesigurnost, jer je bio svjestan koliki je pritisak na nama. Na genijalan nacin je reprezentacija prevladala pritisak, jer je stalno potencirala super stimung u ekipi. Ono su jedne od najtezih utakmica , ma koliko ljudi bili spremni to prihvatiti, jer mozes, skoro pa moras, a ne moras pobijediti, dovoljno je nerijeseno , a toliko puta su svi prije tebe izgubili i bolje prilike, a ovi sto dolaze su mnoge i losije prilike iskoristili...Probudite se ljudi...Predlazem Nosferatu-u, kojeg nazalost pored mnogobrojnih odlicnih postova moram prozvati, ti i ostali, daj malo navijajte za Francusku...pogledajte sta oni imaju, sta rade, sta mogu , sta ne mogu, ko ih vodi, kako vodi, dje su , dje smo mi, ko su , ko smo mi...Nosferatu, povlacis paralele izmedju nase reprezentacije i postmenopauzalne zene sa multimorbidnom anamnezom, probudi se malo ili postani selektor be-ha baseball reprezentacije...
Odavno nesto ovako dobro nisam procitao i prosto mi bi zao kad dodjoh do kraja. Ti momcino ako se i profesionalno ne bavis pisanom rijecju, promasio si profesiju. Aferim.
senjor

#1235 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by senjor »

Nisam uprato sve napisano pa me zanima je li se negdje spominjala i Gluha Bukovica... :?

ps
Dodik znao sam da ces pisati pod vise nickova... :evil:
Gerard

#1236 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Gerard »

cyprus wrote:
...Volkan Demirel nije kalibar Nemanje Supića..." :lol: , možda Spahu i zagotivim zbog ovoga :D ).
Da, i ja mu za ovo oprastam mnoge grijehe...Jos je ispred ovoga sto si ti citirao rekao "Ipak"...
Malo mi je isao na shuhvu so onim prevelikim optimizmom da cemo pobjediti...Turci stisli sa svih strane a on ko gramofonska ploca ponavlja nesto kao "valjda cemo dati i taj drugi"...
gradska toplana

#1237 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by gradska toplana »

KAd vidim pojedine komentare ,a to se odnosi na negativne onda imam za te selektore samo jedno pitanje:Sta bi tek bilo da smo izgubili?
Uvijek nas hebeni mentalitet:pet puta dobar ,a jednom slab i odmah nevaljas.
:bih:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1238 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Admir_1984 »

bihpatriot wrote:
J.P.Montoya wrote:ja sam ovim bodom prezadovoljan cisto iz razloga sto je terim takticki nadigrao ciru, turcui su bolje stajali na terenu a i plus ak budemo drugi sigurni smo u barazu jer smo bolji od norvezana cija je grupa zavrsila kvalifikacije
Care, fulio si skroz... Stob' rekli Hrvati, odi vidi sta pishu turski fanovi na njihovim forumima, uporedi, i onda imas o taktiKi ...

100% perfektno postavljena tekma od strane BiH:
- turski vez kratkih pasova razbijen maximalno
- njihovi kljucni igraci pokriveni vrlo dobro
- umrtvljena igra kamarom prekrsaja
- dugi pasovi u prema 16-ci preskakanje sredine direktno u slabu tursku odbranu
- nase sanse uvijek 3 na 3., njihove sanse 7 na 7

Ono sto je falilo jeste sekunda srece u realizaciji!!!

Junak ove tekme, definitivno Chirohito! :thumbup:
Svasta mile mi majke. Koju li si ti utakmicu gledao :-) :-)
Gandalf

#1239 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Gandalf »

Objektivno bili smo slabiji - zato ovaj bod ima i veću težinu - NAŽALOST Džeko, Miske i Ibišević su igrali na 50 % svojih mogućnosti - vidjelo se da se momci trude ali jednostavno nije išlo - ipak naša sredina terena sa Rahimićem i Muratovićem je ono što me dovodilo do infarkta u par navrata - pogotovo Rahimić mi je na terenu protiv superbrzih Turaka izgledao kao fudbaler iz 60-tih - ali opet kada pomislim da su Turci na prošlom Euru bili treći super smo prošli - Turci su puno jači nego što mislimo a svejedno gledaju nam u leđa - još 0:1 u Estoniji i Turci zdraaavo :mrgreen:

Kako je navijanje bilo loše protiv Belgije sinoć je bilo odlično - zviždanje Turskoj himni je trajalo svega 5 sekundi na početak što je super ako uzmemo u obzir da 90 % naših ljudi živi u pećini u sred šume na vrh brda - sve u svemu atmosfera dobra, naelektrisana, tako se bar meni činilo na Istoku - ali opet našem narodu nikada udovoljit, tako da osim što kritikuju igrače što ne igraju na nivou Brazila, mnogi će kritikovati i atmosferu, jer stvarno kako atmosfera na Bilinom Polju nije ravna onoj recimo na Old Trafordu ili makar Anfield Roadu :mrgreen:
vuk1975

#1240 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by vuk1975 »

e pojedinim "selektorima-izbornicima" na ovom forumu nebi ni sam bog licno-osobno ugodio ,utakmica dobra,ciro majstor(svatio da je se bolje gonjat sa estoncima nego sa turcima )a i svakom ko imalo prati nogomet nakon prvi deset minuta bilo je jasno da je ciro u svlacionici reko cuvat rezultat gledat kakvu kontru.i samo neznam kako pojedini mogu napadat igrace kad smo do prije par godina strahovali od nekakvi litvanija ,farski ostrva itd.NEMANJA TI ZASLUZUJES VELIKA SLOVA ,HVALA SUPICU
Brisbane

#1241 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Brisbane »

Jebem ti, jedva cekam dok Nosferatu dode do interneta i odgovori. :D
Ima da isprintam i gustam taj esej nocima.
U pasazima me podsjeca na Behbija... :dance:
Arc_Angel

#1242 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Arc_Angel »

Joooooooooooj ovih nasih pesimista na forumu, tacno postoje ljudi koji su postali ovisni o forumu i samo pljuju po svemu a ni oni sami neznaju zasto vise....

Nakon prvih 10 minuta, od 4 minute kada smo primili go pa do neke 10-15 minute mi se probudili i to sa stilom. ostatak poluvremena turke su nosale vile ali samo tako, nisu vise znali odakle puca i odakle ih gadja, usrali su gace.
da smo realizovali pola sansi od onih u prvom poluvremenu bilo bi 3 razlike za nas i utakmica bi tekla sasvim drugacije, nebi se turci ni vidjeli u drugom poluvremenu. vile su ih pronosale u prvom poluvremenu i to ih je spasilo, jednostavno go vise nas nije htjeo ali nema veze, vratiti ce se i ta nasa igra sa golom vise.

salihovic im zabi euro goal, kao sa filmova , nisu oni znli sta ih je pogodilo, a onaj njihov golaman taman da je bio dva puta duzi nego sto jeste nebi mogao skinuti onu loptu, jednostavno pre dobra, pre precizna, pre silovita je bila.

P.S.
off topic ali moram

stvarno ne mogu da vjerujem da postoje ljudi koji su sinoc navijali za tursku, to mi je van pameti i to nisu samo u pitanju ljudi iz rs-a, sinoc me nakon primljenog gola zove drugarica i pije krv kao oni pobjedjuju, a cura muslimanka bosnjakinja :-) :-) :-) :-) ?????????????????????? kazem ja ko ste to vi , kaze pa turska , tu je ja posaljem u pm i spustim slusalicu.

ovo se odnosi i na vas pesimiste, boga vam nemojte vise pisati protiv nase repke, ako vec mrzite nasu repku i ako imate psihickih problema ( a ocigledno da imate) idite ljudi lijecite se dok je vrijeme.

ostalim forumasima, istinskim fudalskim fanaticima(kao sto sam i ja) od srca cestitam na dobrim i lijepim komentarima .

idemo u estoniju i da vise zavrsimo ovo kako je trebalo i sinoc da bude, vala nema sanse ali ni teoretske da ce i estonce onako vile da nosaju kao sto su nosale tursku u prvom poluvremenu.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:sax: :sax: :sax: :sax:
stochar

#1243 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by stochar »

al' najjaci su mi bili komentari uoci utakmice, kao, uplasice se turci naseg navijanja... haha, od citave reprezentacije samo dvojica ne igraju u turskoj ligi, a tamo se ovako navija:

Basta

#1244 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Basta »

Netreba biti dovoljno pametan i skontati da je nerijesen rezultat realan. Ali ja mislim da je to jako malo za nase ambicije ili su nase ambicije previsoke. Pa kako bi prosli protiv Brazila ili Argentine ili Engleske ili Spanije ... na Mundijalu u Juznoj Africi, daleko od zenice i fanaticne podrske.
visocicaguy

#1245 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by visocicaguy »

stochar wrote:al' najjaci su mi bili komentari uoci utakmice, kao, uplasice se turci naseg navijanja... haha, od citave reprezentacije samo dvojica ne igraju u turskoj ligi, a tamo se ovako navija:

novi singl halida beslica? :)
elSaik

#1246 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

HALOOOOOOOOOOOOOOOO, LjUDIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII... u grupi u KOJOJ SU PRVAK EUROPE i TREĆI EUROPE, MI IDEMO U BARAŽ!!! Probudite se ljudi, ne znam kakve noćne more snivate, ali ovo je SAN SNOVA... u Baražu ćemo da dobijemo Slovence, imam neki osjećaj... :mrgreen:
Sir Charles

#1247 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Sir Charles »

Stvarno ne mogu da shvatim pojedince. Dobro je vise tog pljuvanja po Ibricicu. Momak igra apsolutno sve moguce i nemoguce pozicije, gdje god da ga stave u ekipi. Normalno, neke pozicije mu vise "leze", neke ne, tako da nekada pokaze vise, a nekada manje. Ne valja vam taj momak kada odigra fenomenalno kao u Armeniji. Stvarno ne mogu da shvatim da se toliko pljuje po reprezentativcu ove drzave koji je odigrao sve utakmice u ovim kvalifikacijama. Vidim da cak i branite neke igrace i kazete "u redu je, nije igrao na prirodnoj poziciji pa je normalno da nije odigrao kako treba", ali kada Ibricic ne odigra na svojoj poziciji svjedno se pljuje po njemu kao da je uradio ne znam ti ni ja sta. Molio bih vas, gospodu kriticare, da navedete koju je to katastrofalnu gresku sinoc napravio Ibricic, koja nas je kostala povoljnog rezultata. Ne kazem da je odigrao odlicno, ali nije ni tolika katastrofa sigurno.

I volio bih da i taj Stilic konacno odigra koju minutu pa da vidim sve ove divne i bajne, svjetske strucnjake i eksperte kako ce i njega pljuvati.
rota_laz

#1248 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by rota_laz »

Sad se tek vidi kolika je šteta što smo dobili ovako tešku grupu. Ljudi mi sa ovakvim igrama i igračinama bi pomeli u svakoj drugoj grupi sve redom. Turska je beton, ljudi, ma to se znalo. Sredina im je, malkice pretjerujem, haman ko Španska. Vezu, vuku loptu, niski su brzi i uigrani.
Vile su nas nosale, ali imali su ljudi borbenosti i sreće da se odupru. Jah, i imali smo Nemanju. Odakle ga je Ćiro iskopao???? Čovjek treba branit u Čelziju umjesto onog Čeha...

Ovo isto su Hrvatima radili na EP i uspjeli im zabiti u zadnjim minutama. Nama nisu! A, nismo igrali bunker, igrali otvoreno, imali šanse, akcije. Džeko nije dao gol, ali ja sam zadovoljan igrom, nosio se u skoku, vukao loptu, asistirao. Bolji je za klasu od Ibiševića koji je po meni jedini razočarao. Muslimović je u ovom momentu bolji. Misimoviću, halal olsun. Čovjek se onakvih golova nadavao, i ja bih driblao na njegovom mjestu, pa zar nije Kasiljasa, i koga ono još nedavno na isti fol bacio?

Ovo je šansa, ne, ne, ovo je već uspjeh ove generacije. Koliko ono mi već nismo kako treba zijanili zvaničnu utakmicu, više od godinu??? Godinu dana pozitive oko reprezentacije. To ja ne pamtim, još od 1989. kada je Osim vratio Sušića u reprezentaciju protiv Francuske...

Idemo u baraž, a san, dobar san, jako dobar san još traje... :bih:
elSaik

#1249 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by elSaik »

Ma jeste da su nas vile pronosale u drugom, ali isto smo tako i mi, pogotovo u prvom, imali odličnih prilika, tako da...
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#1250 Re: Bosna i Hercegovina - Turska

Post by Priorat »

hrasno38 wrote:
Nosferatu wrote:Ma Dzeki je najbolje da upise fakultet i konacno, okonca svoju karijeru. Ono srece sto je imao, imao. Sto je mogao i znao, natrkao se. Dolazi do zasicenja a ocekivanja prevazilaze mogucnosti tog igraca koji vise podsjeca na boksera teske kategorije iako nema tu kilazu, samo visinu. Njemu ako neko loptu ne namjesti, on sam nece znati sebe dovesti u priliku da dadne gol. I nije mi jasno sto ga Lutak Ciro nije eliminirao. Pjanic je takodje, ni'ta. Daj da udjem, daj da udjem, uso, ko da nije ni uso, trazio ga ja po ekranu da ga vidim. Nama treba Stilic bre. Stilic a ne Pjanic, Muslimovic umjesto Dzeke, Salihovic na mjesto Ibisevica danas, Ibisevic i Ibricic neka igraju po pola na istoj poziciji itd. I treba nam novi selektor, ko Fatih Terim. Onaj po Zenici hoda kao da je kod kuce, a Ciro se skupio noge prekrstio i sav sretan sto moze da zapali na stadionu. Slike i prilike reprezentacija, jedna testosteronska, zla, podla, pogana i sto ne moze misli da moze, druga, u menopauzi, cekajuci nekakvu grdnu bolest da je dokrajci. Najgori mi je strah - kao da eto, mi imamo sta zijaniti, pa trebali smo se s Turcima pohvatati za vratove pa ili bos ili hadzija, ako su bolji neka idu u baraz, a ja imam osjecaj da jesu bolji i mi idemo u baraz sretnim okolnostima, ako se to desi, mi proci baraz necemo jer sve sto dodje nezasluzeno, prije ili kasnije bude kaznjeno.

Kijameta je sve u pravu, da je bio jos neki malo flagmeticniji sudija, koji ne svira svaki mehki enac, prvo, nebi bilo sjeckanaj igre koliko je bilo, drugo, mi do gola nebi dosli, iz prekida. Kako bi onda s Turcima na kraj izasli, ne zna se. A o ofsajdima u kojima je po 3 covjeka ne treba pricati, Ciro da je autoritet jos uvijek bi po Zenici krugove trcali da se nauce ako ne mozes dokazati pismeno, sta je jebeni ofsajd, i kako mu se staje u kraj, a onda barem mozes kondiciju im nabiti da im nije tesko vratiti se i pratiti igru, a ne hrlti naprijed nebi li kako gol zabili na brzaka, jer nadtrcati Tursku odbranu je jos uvijek misaoni pojam, onaj brko Turcin iz odbrane i Turski golman vrijede nase reprezentacije cijele. Njih 2. Ovo je nista, ici cete u baraz, i onda gledatiti kako nam gladni iz Afrike koji za kopacki nemaju (mozda ni mi nemamo za kopacke, cim Dzeko igra u zelenim Wolfsburgovim kopackama), golove rasijavaju i to ce biti radost naseg prolaska na SP, ako se uspije proci baraz, a ne vidim kako na ovaj nacin kako.

Jedino sto mi je drago je sto Turci ne dodjose do 5 miliona, jer ja znam sto oni lete, jebe se njima i za SP i za Tursku, ali kad svaki ubaci 250-300.000 dollara u dzepic na saoku to nije sala. A ovi nasi, niti im ima ko sta dati, niti oni znaju uzeti, da to izgleda kao da su zaradili.

I sto neko rece, Bilino Polje puno nekakvih funkcionera, i guzonja. Krivo mi bas onda bi sto ne zijanismo pa da sljedeci put plate kartu opet 100 maraka.
Ti si stvarno jedno cudo od covjeka. Koliko ti imas negativne energije u sebi to je za Ginisa. Ja se ne sjecam da si ti napisao ovdje niti jedan post bez trunke pesimizma, mracne atmosfere, nekog potcjenivanja i naravno drevne filozofije u svakoj rijeci. Tebe jednostavno, kad covjek procita ono sto si napisao, kao da boli sto smo mi trenutno drugi na tabeli, ogromnim sansama za baraz ili u gobalu gledajuci kao da te boli sto se ovdje narod necem od srca raduje. Imas rezon hvatanja za vratove otprilike svakog kabadahije koji jedino tako zna rijesiti probleme. Sto bi se mi hvatali za vratove sa Turcima kad smo im prije utakmice bjezali 4 boda i sad nakon utakmice isto rastojanje. Sto ne bi tu nasu sudbinu ipak rijesili sa laksim protivnikom kao sto je Estonija. Covjece procitas li ti ono sto napises. Ljudi koji su smrtno bolesni razmisljaju veselije od tebe i optimsticnije. I lijepo si napisao na kraju " krivo ti sto ne zijanismo....." i to je tvoja poenta koju sklapas negde tamo preko bare da li iz vlastite frustracije ili necega drugog. Pa bolan nije samo Bilino Polje puno funkionera, ima ih i kad igra Njemacka, i kad igra Rusija, i kad igra Francuska i kad igra USA tvoja druga domovina jer je to zabava ali i mjesto gdje trebaq da budu drzavnici kada igra njihova zemlja. Vrati se pa budi i ti a nemoj ubijat u pojam i sebe i nas sa svojim mracnjackim postovima u stilu svoga nicka.
Svidjalo se to tebi ili ne BiH je druga na tabeli i sa pobjedom protiv Estonije ide sigurno u baraz a siguran sam da se necemo obrukati ni protiv Spanije kao sto se i do sada protiv njih nismo nikada obrukali. Mi ovdje koji zivimo i radimo prvi put imamo razloga za masovno radovanje i za velika ocekivanja a za to su zasluzni upravo ovi momci sa Cirom na celu. A tebi ako se to ne svidja imas NBA ligu i USA Superbowl pa uzivaj a nas zivota ti popusti svojih mracnih prognoza.
Nemas pojma kako je meni dobro veceras bilo u svom domu sa svojim sinom i svojom rajom, uz pokoje pivo i mezu pratiti ovu utakmicu i nakon zadnjeg sucevog zvizduka svi smo bili zadovoljni a niko razocaran. Istina nismo puno dobili ali isto tako nismo nista ni izgubili protiv jedne evropske fudbalske sile. Ma uostalom cisto sumnjam da ti znas sta to znaci uzivati u necemu a da to nije prepuno sumnji i teorija zavjere.

e hrasno poljubim te u dupe...nek`si mu napisao...uzeo si mi tex iz usta...ja njegove postove kad procitam odmah me nekad muka neka uhvati, neko crnilo...kako je tip crn to je cudo jedno.. zna nekad napisati dobre textove ali sto isto zna usrati/zacrniti kao sto ti rece u ginisovu knjigu ga unjeti treba... :thumbup:
Locked