Kakvi smo sa Akvaristikom

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
uradi sam

#1226 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

teatanic wrote:@ uradi sam - hvala ali trebao bi mi filter za 300l tako da bi ex 1200 prije odgovarao a za taj vec znam kod koga cu kupiti - mislio sam da ima nesto od navedenih kod nas ali eto... Bice jednom, akoBogda :D
Nista jedino da zapucas do Zagreba.. :-D a ima JBL ako nisi ljubimac Tetre...
amater1981

#1227 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by amater1981 »

Pozdrav svim novi sam na forumu a i u akvaristici, zanim me dali mi iko može reči gdje da potražim gupa za kupiti????
Trenutno ih nema po zoo šopovim nešto je stiglo kod Armana ali te linije sam več uzimao.
Imali neko lijepih gupa u kučnoj radinosti?
exorcist

#1228 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by exorcist »

pOZZ, amater dobro nam dosao,sto se tice gupa imas u drustvu na marin dvoru a i jeftinije su nego kod armana i ostalih,a mislim da sam vidio na pik-u da neko prodaje pa pogledaj.Uradi sam nemoj da mi granu iscijepas docicemo ni mozda sutra pa cu je ponijet. lp :run:
uradi sam

#1229 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

exorcist wrote:pOZZ, amater dobro nam dosao,sto se tice gupa imas u drustvu na marin dvoru a i jeftinije su nego kod armana i ostalih,a mislim da sam vidio na pik-u da neko prodaje pa pogledaj.Uradi sam nemoj da mi granu iscijepas docicemo ni mozda sutra pa cu je ponijet. lp :run:
:-D
amater1981

#1230 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by amater1981 »

Hvala za informaciju ali na žalost u udruženju nemaju trenutno gupa sinoč sam bio
exorcist

#1231 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by exorcist »

teatanic wrote:Riboljupci, zdravo! :)
Imam par pitanja (opet :) ) a to su:
- zna li ko moze li se u Sarajevu kupiti riba silver molly?
- kako mogu nabaviti vanjski filter Fluval 405?
- da li neko zeli udomiti velike plave ajkulice (akvarijumske, naravno :) )?
Evo br ako pp ne prolazi za ajkulice ako se poklanjaju 062 942-537
Bekir_SA

#1232 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

evo jedan "panj" ide u sredinu umjesto onog "putića" :skoljka:

Image

samo cu vezat mahovinu i :run: trenutno se natapa i kuha...
uradi sam

#1233 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Dobar..samo ga polozi.
uradi sam

#1234 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Up date slika trenutnog stanja Akvarija
Slike:
Image

Image... :D :D :D :D :D :D
Bekir_SA

#1235 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

evo trenutnog stanja, malo sisanja... ovo je ciscenje bilo kobno, ispadne mi DC dok sam ga treho od kapljica vode :) polomi se, podjem da operem difuzor u varkini i da odvrnem poklopac da izvatim disc slomim i difuzor... nesto sam skemijao opet radi... a DC... i onako mi je trebalo reagensa...

Image

pa mi je palo na pamet da bi mogao skemijati jedan ormaric da bure sa vodom za izmjenu drzim pored aqv i stavim pumpu u njega da pumpa vodu u akv... imao viska pumpu i viska iverice... rezanje, pegla i kantiranje, sarafanje...

Image

Image

Image

burence 60L al stane 70L u njega, ciao kantisteri po kuci... :skoljka:
amater1981

#1236 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by amater1981 »

Bekir_SA wrote:evo trenutnog stanja, malo sisanja... ovo je ciscenje bilo kobno, ispadne mi DC dok sam ga treho od kapljica vode :) polomi se, podjem da operem difuzor u varkini i da odvrnem poklopac da izvatim disc slomim i difuzor... nesto sam skemijao opet radi... a DC... i onako mi je trebalo reagensa...

Image

pa mi je palo na pamet da bi mogao skemijati jedan ormaric da bure sa vodom za izmjenu drzim pored aqv i stavim pumpu u njega da pumpa vodu u akv... imao viska pumpu i viska iverice... rezanje, pegla i kantiranje, sarafanje...

Image

Image

Image

burence 60L al stane 70L u njega, ciao kantisteri po kuci... :skoljka:
Šta reči raj za oči,i vidi se veliko znanje
exorcist

#1237 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by exorcist »

Pozzzz svima moke dobro je zajmio ovaj tvoj,mislim da sam nasao crismis moss,od onog burazovog iz holandije doso bice tu za novu godinu pa sam ga zaganjo pa ce poslat :dance: ,Bekire svaka cast,dobar tank,a ako je neko za to da udomi dva nigrica nek se javne eto toliko od ja.
Bekir_SA

#1238 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Bekir_SA »

Hvala, kuc kuc kuc...

evo jedan cvjetak od mene ;)

Image

Image

:D
uradi sam

#1239 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

heheeh to je to moj Bekire...car Akvaristike...koja je biljka u pitanju ...Exorcist nadam se da ce biti nesto od tog... :-D :thumbup:
Baby

#1240 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by Baby »

Ja sam udomila kornjaču,i proitala sam na netu da joj moram nabaviti grijač i rasvjetu.Ova moja ne voli mnogo da bude u vodi da pliva tako da sam dobila plastični akvaterarij i jedno postolje gdje ona boravi kad izađe iz vode.Hranim je mesom,nekada ne jede cijeli dan,ali kontam nije gladna pa neće.Sad mi treba info.Gdje mogu nabaviti grijač i koliko košta,i UVA-UVB lampa isto taako?
Na proljeće planiram nabaviti čančaru,a i ovoj crvenohoj napraviti "terarij" od stare kade sa velikim kamenom i dosta dubokim prostorom za plivanje ali do tada moram da joj kupim ove stvari neću da ugine.
exorcist

#1241 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by exorcist »

Baby wrote:Ja sam udomila kornjaču,i proitala sam na netu da joj moram nabaviti grijač i rasvjetu.Ova moja ne voli mnogo da bude u vodi da pliva tako da sam dobila plastični akvaterarij i jedno postolje gdje ona boravi kad izađe iz vode.Hranim je mesom,nekada ne jede cijeli dan,ali kontam nije gladna pa neće.Sad mi treba info.Gdje mogu nabaviti grijač i koliko košta,i UVA-UVB lampa isto taako?
Na proljeće planiram nabaviti čančaru,a i ovoj crvenohoj napraviti "terarij" od stare kade sa velikim kamenom i dosta dubokim prostorom za plivanje ali do tada moram da joj kupim ove stvari neću da ugine.
Pozz Baby sve sto trebas za kornjacu mislim da mozes dobiti u zoo centru na Grbavici :run:
starscream23

#1242 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by starscream23 »

Pozdrav svima,
nova sam "zrtva" akvaristike, vec 2 mj posjedujem akvarijum (175l), i ono toootalno sam se zarazio tim, svaki dan nesto cackam oko akvarijuma,ili citam po internetu,ugl super je hobi ;-)
postavicu par slika,cisto da cujem misljenja strucnijih ljudi od mene, znam da mi je "siromasan" akvarijum pa sam mislio uraditi par dekoracija,tipa - zid od mahovine (vjerujem da znate o cemu pricam) pa ako neko vec posjeduje pomenuti,da mi kaze jel valja to ista :D (osim vizuelne ljepote)
onda, koliko biljaka mi treba u aq da bih konacno mogao ugasit onu zracnu pumpu koja ne da zuji, nego ko da imam turbinu nuklearnog reaktora u sobi :lol:
i imal igdje povoljno te biljke kupiti,stvarno su pelceri preskupi... :cry:
hvala :)
rock n ` roll 8)
Image
Image
Image
Image
Image
uradi sam

#1243 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Fin ti je Akvarij o mahovini jako tesko jer u vecini bar kod mene je slucaj da je alga samelje i na kraju je samo bacim...
ribe tu i tamo mislim na kompatibilnost ali to ce proci...ja ti imam bilja mogu ti dati kada budem cupao u dogledno vrijeme budi malo Aktivniji na forumu, pa tako jedino mozes nafatat koju biljcicu a ima nas fala bogu. :thumbup:
starscream23

#1244 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by starscream23 »

uradi sam wrote:Fin ti je Akvarij o mahovini jako tesko jer u vecini bar kod mene je slucaj da je alga samelje i na kraju je samo bacim...
ribe tu i tamo mislim na kompatibilnost ali to ce proci...ja ti imam bilja mogu ti dati kada budem cupao u dogledno vrijeme budi malo Aktivniji na forumu, pa tako jedino mozes nafatat koju biljcicu a ima nas fala bogu. :thumbup:
naci mahovina nula bodova a? :)
sta cu jbg,moram nesto ova folija/-slika, nidje veze,nagledo sam se bruku ovih prelijepih akvarijuma po internetu,najvise me dojmio onaj...kao zeleni tepih, pa stijena, pa neka grana, pa to ko suma bude bukvalno, poludio sam kad sam to vidio (mada znam da za to treba JAKA podloga, a kao tepih ide HC ili ricia kolko sam upamtio :)
ugl za pocetak treba mi bilo kakvog zelenila hitno :roll:
e vazi praticu forum,pa valjda "uberem" koju biljku :-D
pozdrav jos jednom :thumbup:
uradi sam

#1245 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

Ma bice mahovine i bilja kakvog god hoces, dok otrimamo Akvarije ima da ti napunimo taj tank da zvoni :thumbup:
starscream23

#1246 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by starscream23 »

uradi sam wrote:Ma bice mahovine i bilja kakvog god hoces, dok otrimamo Akvarije ima da ti napunimo taj tank da zvoni :thumbup:
aBd :thumbup:
exorcist

#1247 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by exorcist »

uradi sam wrote:Ma bice mahovine i bilja kakvog god hoces, dok otrimamo Akvarije ima da ti napunimo taj tank da zvoni :thumbup:
Ma hoce moke kod tebe je zajmilo ako tako nastavi bice svaki dan sisanje i bacanje.Hajd pa naleti na pojednu kad mognes da skontamo gdje bi ja mogo namontirat jos jedan da i ja opet malo zabiljim :-D..Starscream kod ovog sporta treba puno zivaca i strpljenja samo langsam i bice sve ok doce sve na svoje, a sad adio :run:
starscream23

#1248 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by starscream23 »

Evo nekih sam biljcica zbavio, iskoristio bih priliku da se zahvalim Timuru i Bekiru, evo kako sad izgleda :D

Image

;-)
uradi sam

#1249 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

to exorcist : moze de skontaj dimenzije... :-D
uradi sam

#1250 Re: Kakvi smo sa Akvaristikom

Post by uradi sam »

starscream23 wrote:Evo nekih sam biljcica zbavio, iskoristio bih priliku da se zahvalim Timuru i Bekiru, evo kako sad izgleda :D

Image

;-)
ovo desno je Co2 koliko sam skonto' cini mi se da su ti krupni mjehurici.. :(
Post Reply